Naujienos kraunasi...

B Tribūna: "Mes kaltinam. Už rezultatus – Kairį, už situaciją klube – Gudelį"

B Tribūna: "Mes kaltinam. Už rezultatus – Kairį, už situaciją klube – Gudelį"
FIBA nuotr.
Aktyviausių Vilniaus "Ryto" sirgalių grupė "B tribūna" išdėstė savo kaltinimus komandos vyriausiajam treneriui bei sporto direktoriui Donaldui Kairiui ir stambiausiam klubo dalininkui Dariui Gudeliui.

Pateikiame visą "Facebook" paskelbto pareiškimo tekstą.

"Mes kaltinam.

Už rezultatus aikštėje – Kairį, už situaciją klube – Gudelį.

Nors gerbiamas treneris sakė, jog fanai turėtų tik sirgti, bet nusižengsime šiai rekomendacijai.

Nesuvokiama, niekaip nesuvokiama.

Rytas yra vienas didingiausių šalies sporto klubų, tai yra antras tituluočiausias krepšinio klubas Lietuvos istorijoje. Taip – Rytas tikrai nekenčiamiausias šalyje, tačiau tuo pačiu ir antras pagal populiarumą. Rytas yra vienintelis klubas be Žalgirio, kuris turi fanų ir kituose miestuose. Jų nėra tūkstančiai kiekviename mieste ir miestelyje, bet jų yra, mes juos matom ir girdim. Jie metų metus yra tie keistuoliai savo giminėje ar draugų rate, kurie kažkodėl palaiko Rytą ir juo tiki. Nekalbant apie tuos tūkstančius rytfanių Vilniuje. Jų labai daug – vieniems iš jų kantrybė ir viltis pasibaigė prieš penkerius metus, kiti laikėsi iki pastarųjų metų skandalų, o dar daliai paskutinės nervų ląstelės neatlaiko per šiuos sudėtingus metus. Bet širdies gilumoje jiems vis dar rūpi.

Rytas turi audringiausią areną Lietuvos krepšinio lygoje. Tik JEEP arenoje per kiekvienas, net mažai reikšmingas rungtynes, minia stojasi iš savo vietų ir vieningai traukia dainas. Tai yra super ištikima ir be proto klubą mylinti bendruomenė. Ji augo, keitėsi kartos, komandoje keitėsi daugybė žmonių, bet fanai visada liko kartu su juodai-baltai-raudonais. Norime pastebėti, jog klubas – tai ne tik Gudelis, žaidėjai ar treneriai. Klubas – tai visi mes, visi, kurie negali ramiai miegoti po pralaimėjimų ir kuriems kaupėsi laimės ašaros po neįtikėtino Stipčevičiaus šou Vilniuje prieš du metus. Tai visi mes, kurie spintose turim senutėlaičius Ryto šalikus bei marškinėlius, tai mes, kurie net per visą šitą šūdą toliau perka naują Ryto atributiką... Ir, po galais, kažkodėl didžiuojasi būdami rytfaniais. JŪS esat RYTAS, MES esam RYTAS.

Žinote, kur problema? Kad šita meilė patapo vienpusė, meilė be atsako. Kodėl klubo vadovai mus visus laiko idiotais? Kodėl miestui rūpi nepakankamai?

Kodėl klubo savininkui leidžiama išsisukinėti nuo podkastų, kodėl nėra atsakomybės, kodėl jam leidžiama eiti tik į „sanitarinių“ sąlygų pokalbius, kur šnekama gražiais šablonais? Kodėl didelę klubo dalį valdanti Vilniaus miesto savivaldybė negali surengti normalių konkursų ir į Rytą pasamdyti profesionalų, kurie skaitytųsi su miestiečiais? Kodėl virš 3 mln. biudžeto klube, direktorius beveik kiekviename interviu pabrėžia, jog yra pakankamai sunku prižiūrėti du klubus (Kibirkštį ir Rytą). Čia normalu? Neturime nieko prieš Justa Jankauską, jis Ryte dar tik keli mėnesiai, bet „viršūnė“ jį daro atpirkimo ožiu, kol pati slepiasi... Justas nėra atsakingas už dabartines Ryto problemas, todėl ir kaltinti jį būtų neadekvatu.

Iš savivaldybės paskirtas Adomas Bužinskas yra labai kietas vyrukas, daug padėjęs mums, bet čia nėra jo pagrindinis darbas. Kodėl šitoje komandoje nesuprantama, kad vietoj kelių tūkstančių per mėnesį neaiškiam legionieriui, galima daug naudingiau pinigus panaudoti stiprinant ofiso pajėgumus ir žmogiškuosius išteklius? Ryto ofise yra daug gerų, atsidavusių žmonių, kuriama graži ir kokybiška atributika, bet tokiam klubui jų tiesiog trūksta. Trūksta lyderystės. Kaip pavyzdį galima paimti M.Nikoličių futbole, kuris Kroatijoje tapo metų sporto direktoriumi. Kodėl mes neapsvarstome paieškos spektrą praplėsti už Lietuvos ribų?

Mūsų darbas priminti visiems rytfaniams ir pasiųsti žinutę klubo bei miesto vadovams – taip negalima. Nesvarbu, jog laikai negeriausi, mūsų biudžetas vis dar stipriai lenkia absoliučią daugumą LKL‘o komandų. Per paskutinius dvejus metus Rytas laimėjo KMT, pateko į Eurocup TOP8 ir dar kartą buvo ant TOP8 slenksčio. Buvę ir esami Ryto vadovai dažnai mėgsta palyginti Ryto ir Žalgirio biudžetus, taip pasiteisindami kovos trūkumu. Tai kodėl jūs visada tylite po kovų su Utena? Kur tie biudžetų lyginimai?

Ir, štai, atėjom prie pikčiausios dalies.

Dalies, kurioje norime paaiškinti, kiek dabartinis treneris nesupranta, kur jis atsidūrė. Kaip jau buvo galima suprasti – čia ne eilinis klubelis, kuriame galima teisintis, jog Utena ar Kėdainiai turi gerą komplektaciją. Kaip triuškinantį pralaimėjimą Rygos VEF‘ui sugebama paaiškinti tuo, jog „VEF žaidė tikrai gerai“? Kaip, žmogus, savo priekinėje linijoje turintis Echodą ir Ndourą gali aiškinti, jog Čepukaitis su Kupšu – tai dominuojantys žaidėjai? Kaip galima pasirinkti Bensoną vietoje visą sezoną NKL‘e siaučiančio, pakankamai perspektyvaus, Martyno Pacevičiaus? Gal suteikus jam šansą kitą sezoną turėtume gerą „rolinį“ žaidėją? Tai kas vyksta dabar? Bensonas pasirinktas, nes esą komandai naudos galės duoti čia ir dabar, bet vakarykštėje konferencijoje jau girdime, kad jam reikia laiko, jis senai nežaidė. Kokio laiko, jeigu su juo pasirašytas laikinas kontraktas? Dabar galima prisiminti ir Ryto podkaste girdėtą J. Jankausko mintį, kad Ryto vizija – jaunimas su keliais pajėgiais legionieriais. Jeigu vizija tokia, kodėl dabar matome atvirkštinį procesą? Kodėl sporto direktoriui leidžiami tokie ėjimai, kurie kertasi su ta vizija? Nereikia užmiršti ir Augusto atvejo – sutapimas ar ne, bet jis daugiau žaisti pradėjo tik po kalbų apie Šarūno Marčiulionio spaudimą Rytui.

Jau akivaizdu, kad žaidėjai netiki treneriu, o vieša paslaptimi tapusios kalbos apie treniruotėse kvestionuojamą trenerio gynybos planų paaiškinimą tik tą patvirtiną.

Pastoviai primenama, jog varžovai labiau norėjo. Tai kaip, po galais, mes to noro neatrandame, ką? Mes neatradome noro per derbį, kur Žalgiris tiesiog pažeminimo Rytą, išsityčiojo tiek, kad tas rezultatas tapo amžiams įrašytas į metraščius kaip antirekordas. Tiek, kad net Mareką į aikštę leido. Mes neatrandame noro per lemiamas Čempionų lygos rungtynes? Neatrandame noro per KMT ketvirtfinalį? Vakar matėsi, koks Juventus suoliukas yra užsivedęs, kaip mūsų nemėgstamas, bet už savo atsidavimą gerbiamas, Skučas prisideda prie emocinio komandos užtaiso. Tuo tarpu, mes atrodome negyvi.

Darosi panašu, jog dabartinė komandos galva nori parodyti Ryto fanams, jog tokie pralaimėjimai mūsų neturėtų stebinti. „Ramiai, čia mūsų lygis, varžovai geri“. Ne, ne, ne – taip nepraeisi. Gal mes ir ne krepšinio treneriai, bet ir ne idiotai.

Po Kavaliausko choreo B Tribūnos viduje pasakėme, jog neskubėsime dievinti žmonių, lauksime tikrų legendų, jog jie užsitarnautų garbę atsidurti ant mūsų choreografijų. Akivaizdu, kad šį kartą suklydome, per daug patikėjome, gal net padarėm meškos paslaugą. Su tokiu užsivedimu ir choreo sezono pradžioje leidome treneriui pačiam per daug pakilti į žvaigždes ir įtikėti savo idėjomis.

Dar nei vienoje spaudos konferencijoje negirdėjome paprasto atsiprašau, atsakomybės prisiėmimo, o klausėmės tik pasiteisinimų paieškų. Gaila, bet galim tik pasikartoti - reikia pokyčių."

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Po lengvo pasivaikščiojimo Trinchieri vardijo, ko nori iš naujoko, o Šeškus baisėjosi: man gėda
Po lengvo pasivaikščiojimo Trinchieri vardijo, ko nori iš naujoko, o Šeškus baisėjosi: man gėda
LKL reguliariojo sezono nugalėtojų vardo link užtikrintai artėjantys Kauno „Žalgirio“ (23-3) krepšininkai sekmadienį net namuose 101:57 nepasigailėjo Jonavos „CBet“
Naujoko debiuto sulaukęs "Žalgiris" rekordiniu skirtumu nušlavė jonaviečius
Naujoko debiuto sulaukęs "Žalgiris" rekordiniu skirtumu nušlavė jonaviečius
Kauno „Žalgiris“ (23-3) labai lengvai papildė pergalių sąskaitą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir namuose 101:57 (30:15, 21:10, 26:13, 24:19) sutrypė Jonavos
Urbonas uteniškiams užkūrė pirtį, bet "Šiauliai" krito paskutinę minutę
Urbonas uteniškiams užkūrė pirtį, bet "Šiauliai" krito paskutinę minutę
Žydrūnas Urbonas stojo į kovą su klubu, kuriame praleido keliolika metų, tačiau puikiai pažįstama aplinka jo komandai svarbios pergalės neatnešė.Oliverio Kostičiaus treniruojama Utenos
Dominavęs "Rytas" privertė Mažeikių klubą kristi trečiąsyk paeiliui
Dominavęs "Rytas" privertė Mažeikių klubą kristi trečiąsyk paeiliui
Vilniaus „Ryto“ (22-5) komandai neprireikė pilnos sudėties, kad įveiktų Mažeikių „M Basket-Delamode“ (11-16) ekipą.Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“)
Į rikiuotę grįžęs Žagaras: mūsų tikslas gal ir būti finale
Į rikiuotę grįžęs Žagaras: mūsų tikslas gal ir būti finale
Ilgai lauktas sugrįžimas įvyko. Vilniaus „Wolves Twinsbet“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras po sunkios traumos šeštadienį „Betsafe-LKL“ čempionato
Prienuose – ilgai lauktas Žagaro sugrįžimas ir triuškinanti "Vilkų" pergalė
Prienuose – ilgai lauktas Žagaro sugrįžimas ir triuškinanti "Vilkų" pergalė
„Betsafe-LKL“ čempionatas vienam vakarui sugrįžo į Prienus, kur dominavo latvių talento sugrįžimo sulaukę Vilniaus „Wolves Twinsbet“ (19-8) krepšininkai. Šeimininkų
Praėjusį sezoną atsimenantis Beručka: nemanau, kad yra didelis skirtumas su kuo žaisti
Praėjusį sezoną atsimenantis Beručka: nemanau, kad yra didelis skirtumas su kuo žaisti
Po susidariusios pertraukos tvarkaraštyje Vilniaus „Wolves Twinsbet“ šeštadienį grįžta į šalies čempionato kovas ir priims į svečius atvykstančią Pasvalio
Mažeikiškio Antetokounmpo pokalbiai su teisėju, treneriu ir komandos draugais
Mažeikiškio Antetokounmpo pokalbiai su teisėju, treneriu ir komandos draugais
„Betsafe-LKL TV“ dėmesio sulaukė Mažeikių „M Basket Delamode“ žaidėjas Alexas Antetokounmpo.Jauniausias iš brolių Antetokounmpo, rungtynių metu naudojo sportininkams
Generolui atiduota pagarba: Vilniuje iškelti "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai
Generolui atiduota pagarba: Vilniuje iškelti "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai
Ketvirtadienio vakarą Vilniaus „Rytas“, minėdamas 15-ąsias triumfo Europos taurėje metines, LKL rungtynių su Šiaulių „Šiauliais“ ilgosios pertraukos metu savo
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Traumų išretintą Kauno „Žalgirio“ puolėjų liniją netrukus papildys naujokas. Lietuvos čempionų klubas iki sezono pabaigos pasirašė sutartį su 203 cm ūgio amerikiečiu
"Rytas" pagerbė legendą, įveikė "Šiaulius" ir pristatė jauniausią savo debiutantą
"Rytas" pagerbė legendą, įveikė "Šiaulius" ir pristatė jauniausią savo debiutantą
Vilniaus „Rytas“ (21-5) sužaidė ypatingas rungtynes Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), pergale paženklindamas Chucko Eidsono pagerbimą.Vilniečiai savo arenoje 83:74 (24:18,
Visų laikų LKL rekordą pagerinęs Ebo nukalė triukšinančią pergalę
Visų laikų LKL rekordą pagerinęs Ebo nukalė triukšinančią pergalę
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) netikėtu rezultatu ir rekordu baigėsi dviejų antrosios lentelės dalies klubų susidūrimas. Kėdainių „Nevėžis-Optibet“
"Neptūno" gretose – gynėjas iš Graikijos
"Neptūno" gretose – gynėjas iš Graikijos
Klaipėdos „Neptūnas” pasikvietė 24 metų graiką Georgios Kamperidis, su kuriuo sutartis sudaryta iki sezono pabaigos. „Nusprendėme prieš svarbiausias kovas Lietuvos krepšinio
LKL klubai vienijasi labdaros turui "Už pergalę gyventi" (Kaukėno komentaras)
LKL klubai vienijasi labdaros turui "Už pergalę gyventi" (Kaukėno komentaras)
Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) kubai vienijasi labdaros turui ir skelbia naują iniciatyvą – labdaros turą „Už pergalę gyventi“.Per artimiausias kelias
Akistatos su sūnumi laukiantis Urbonas: jis man sakė: atvažiuosite, gausite malkų
Akistatos su sūnumi laukiantis Urbonas: jis man sakė: atvažiuosite, gausite malkų
„Šiaulių“ komanda išgyvena sudėtingą savaitę: pirmadienį sužaistos rungtynės su Kėdainiu „Nevėžiu-Optibet“, o dabar prieš akis – kovos su Vilniaus
Sezono mačą sužaidęs Ebo – apie sunkų laikotarpį dėl situacijos tėvynėje bei teorines kėdainiečių viltis
Sezono mačą sužaidęs Ebo – apie sunkų laikotarpį dėl situacijos tėvynėje bei teorines kėdainiečių viltis
„Betsafe-LKL“ reguliariajame sezone likus vos kelioms savaitėms, turnyrinės lentelės apačios klubai kabinasi į paskutiniuosius šiaudus vilties pasiekti atkrintamąsias varžybas.Pasvalio
Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje (pretenzijų turėjo ir Vovoras)
Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje (pretenzijų turėjo ir Vovoras)
38 pražangos ir penki jų limitą išnaudoję vienos komandos krepšininkai – Andrea Trinchieri teatrališkai tvirtino tokio atvejo per savo karjerą nepamenantis, užtat ilgai
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ (14-12) įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“ (22-3).Georgios Vovoro kariauna
"Lietakabelis" pratęsė kontraktą su vyr. treneriu
"Lietakabelis" pratęsė kontraktą su vyr. treneriu
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ atliko svarbų ėjimą kito sezono komplektacijoje – Aukštaitijos ekipa susitarė su vyr. treneriu Nenadu Čanaku dėl naujos sutarties.Panevėžiečių
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
Iki „Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono pabaigos liko mažiau nei mėnesis, per šį laiką galutinai paaiškės komandų rikiuotė reguliariajame sezone bei sužinosime
Vienintelį tritaškininką turėjęs "Lietkabelis" į pergalingą kelią grįžo triuškinančiai
Vienintelį tritaškininką turėjęs "Lietkabelis" į pergalingą kelią grįžo triuškinančiai
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) užtikrintą pergalę pasiekė Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (14-12). Nenado Čanako auklėtiniai savo arenoje laimėjo Aukštaitijos
"Žalgirio" fanai paaiškino, kodėl skandavo prieš Kauno merą nukreiptus šūkius
"Žalgirio" fanai paaiškino, kodėl skandavo prieš Kauno merą nukreiptus šūkius
Sekmadienį, prieš „Žalgirio“ ir „Ryto“ susitikimą krepšinio aikštelėje, žaliai baltų sirgaliai surengė triukšmingą eiseną, kurios metu aštrų
Kėdainiuose laimėję "Šiauliai" įsitvirtino devintoje vietoje
Kėdainiuose laimėję "Šiauliai" įsitvirtino devintoje vietoje
„Betsafe-LKL“ turnyrinės lentelės kaimynų dvikovoje triumfavę „Šiauliai“ (7-18) išsaugojo teorines viltis pasiekti atkrintamąsias varžybas.Žydrūno Urbono
Urbonas registruotas pagrindinėje "Ryto" komandoje (Žibėno komentaras)
Urbonas registruotas pagrindinėje "Ryto" komandoje (Žibėno komentaras)
Pirmadienio popietę Vilniaus „Rytas“ pasidalino naujienomis – prie pagrindinės komandos sudėties LKL kovoms prisijungs FIBA jaunimo Čempionų lygos MVP – Ignas Urbonas.Šį
"Juventus" priekinę liniją sustiprino amerikietis
"Juventus" priekinę liniją sustiprino amerikietis
Prieš lemiamą „Betsafe-LKL“ sezono atkarpą Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ sulaukė pastiprinimo puolėjų grandyje. Aukštaitijos klubą papildė 207 cm
Grįžimu į Lietuvą besidžiaugiantis Doualla puikiai atsiliepia ir apie Kėdainius, ir apie Pasvalį
Grįžimu į Lietuvą besidžiaugiantis Doualla puikiai atsiliepia ir apie Kėdainius, ir apie Pasvalį
Kovo pradžioje prie Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ prisijungęs 19-metis Darylas Doualla Lietuvoje leidžia jau antrąjį mėnesį ir džiaugiasi pasirinkimu atvykti į Aukštaitiją. Talentingas
Spindėjęs Lekavičius įvertino pasikeitimą "Žalgirio" sirgalių palaikyme
Spindėjęs Lekavičius įvertino pasikeitimą "Žalgirio" sirgalių palaikyme
Po rungtynių Lukas Lekavičius džiaugėsi pasiekta svarbia pergale ir įvertino, jog pagrindinė fanų tribūna atsidūrė už krepšio, rašo Krepšinis.lt.Kauno „Žalgiris“
Serijos su "Rytu" besitikintis Trinchieri – apie savo nuostabą dėl žiūrovų ir neįtikėtiną Lekavičių
Serijos su "Rytu" besitikintis Trinchieri – apie savo nuostabą dėl žiūrovų ir neįtikėtiną Lekavičių
Puspenkto mėnesio vietiniame fronte nepralaimintis šalies čempionas Kauno „Žalgiris“ (22-2) sekmadienį įsirašė jau keturoliktą pergalę iš eilės ir praktiškai

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime