Naujienos kraunasi...

D.Bičkauskis: jei sunkiai nedirbčiau kiekvieną vasarą, tektų tai daryti statybose



Antrąjį sezoną Utenoje rungtyniaujantis ir „Juventus“ komandoje jau virš 100 rungtynių sužaidęs Dovis Bičkauskis iš paprasto rotacijos žaidėjo tapo vienu komandos lyderių.

2016-aisiais paskutinį sezoną Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ ekipoje sužaidęs ir šios lygos čempionu tapęs gynėjas jaučiasi apsipratęs aukštesniame lygyje ir džiaugiasi sulaukęs didelio „Juventus“ vyr. trenerio Žydrūno Urbono pasitikėjimo, kuris jam leidžia atsiskleisti. UtenosJuventus.lt pristato pokalbį su universiados auksą Lietuvai atvežusiu ir svarbia figūra uteniškių komandos žaidime tapusiu D. Bičkauskiu.

- Kokie buvo tavo pirmieji žingsniai krepšinyje? Kas paskatino išbandyti šį žaidimą?
- Žaisti paskatino tėtis, kuris, berods, kai buvau šešerių ar septynerių, jau skiepijo man krepšinį. Na, o pirmieji žingsniai buvo kieme. Dar dabar puikiai prisimenu, kai mečiau pirmąjį savo metimą, kamuolys nelietė lanko ir apsiverkiau. Taigi, pirmasis bandymas nebuvo labai sėkmingas, tačiau galiausiai tėtis vis tiek mane sudomino šiuo žaidimu. Neilgai trukus mokytis krepšinio pagrindų pradėjau Radviliškyje. Šio miesto sporto mokykloje prakaitą liejau iki penkiolikos metų.

- Kuris treneris padarė didžiausią įtaką tavo, kaip jauno krepšininko, tobulėjimui?
- Mano pirmasis krepšinio treneris buvo Stasys Kruša, jis mane išmokė krepšinio pagrindų, todėl sakyčiau, kad jis yra tas žmogus, kurį norėčiau išskirti kaip man padariusį didelę įtaką. Paskui aš dirbau su daug trenerių, iš kurių pasisėmiau skirtingų elementų, po dalelę iš kiekvieno.

- Jau antrąjį sezoną žaidi Utenos „Juventus“ komandoje. Lietuvos krepšinio lygoje turi galimybę varžytis su pajėgiausiomis Lietuvos komandomis, FIBA Čempionų lygoje - su aukšto lygio Europos komandomis. Ką tau tai reiškia?
- Šis sezonas man jau antrasis. Pirmaisiais metais apšilau kojas, o šiemet, manau, jau rodau kokybiškesnį ir pastovesnį krepšinį. Jeigu prisiminčiau pirmąjį sezoną „Juventus“ klube, tai po atvykimo iš NKL čempionato žaidimas LKL ir FIBA Čempionų lygoje buvo kaip kosmosas, tačiau po pirmųjų mėnesių šiek tiek apsipratau, atsipalaidavau, nebebuvo tokio didelio suvaržymo, įtampos. O antrame sezone jau jaučiuosi ir brandžiau, ir nebėra jokios panikos.

- Lyginant su praėjusiu sezonu, padarei milžinišką pažangą. Tai ypatingai išryškėjo dabar, kai „Juventus“ komandą pradėjo persekioti traumos – ėmeisi lyderio vaidmens ir tas pasiteisino su kaupu. Sulaukei ir LKL pripažinimo, pirmą kartą tapdamas naudingiausiu savaitės žaidėju. Kas lėmė tokį spartų tobulėjimą?
- Iš tikrųjų aš sunkiai dirbu kiekvieną vasarą, nes jeigu to nedaryčiau, manau, tektų eiti dirbti statybose. Mano manymu, aš talento labai mažai turiu, viską ką šiai dienai esu pasiekęs - darbo rezultatas. Nežinau, ar čia giriuosi, ar ne, tačiau taip yra. Kiekvieną vasarą vis labiau didinu krūvius, dirbu individualiai su treneriais, turiu iš kitų LKL komandų gerų draugų, su kuriais stengiuosi tiek salėje, tiek su fizinio rengimo treneriu dirbti. Sakyčiau, kad būtent tai mane labai stipriai pastūmėjo į priekį. Kaip jau minėjau, pirmenybę aš teikiu darbo etikai, nes be jos, ne tik krepšinyje, bet ir visur neįmanoma nieko pasiekti. Tiesą pasakius, šį sezoną man dar nemažai davė ir pasitikėjimas, nes sulaukiu vis daugiau trenerio Žydrūno Urbono gerų žodžių. Aš pats daugiau savimi pasitikiu ir kas be ko, man daug žaidybinės praktikos davė vasarą vykusi universiada.

- „Juventus“ komandoje šiame sezone traumos ir ligos - dažnas reiškinys, tačiau nepaisant to, sveiki krepšininkai atiduodami visą save demonstruoja fantastišką kovingumą. Kartais tenka rungtyniauti ir beveik be keitimų, ar tau asmeniškai sunku atlaikyti tokį krūvį?
-  Iš tiesų jaunas ar ne, vis tiek žaidžiant aukšto lygio krepšinį nuovargis pasijaučia. Kai tu žaidi - to nejauti, esi užsivedęs, užvaldytas emocijų, viskas tvarkoje, ypač jeigu laimi, atrodo, po tų varžybų gali žaisti dar vienas  rungtynes, bet kai grįžti namo, pavalgai, atsipalaiduoji - jauti, kad jėgos dingsta ir viskas, ko norisi, tai eiti miegoti. Žinoma, esu gerai pasiruošęs fiziškai, kaip jau sakiau, vasarą dirbau, sezono eigoje su fizinio rengimo treneriu dirbame ir tas, manau, duoda daug naudos ir atlaikyti tokius krūvius galiu ne tik aš, bet ir visi kiti komandos draugai.

- Rungtynių metu pasižiūrėjus į atsarginių žaidėjų suolelį iš šono, galima pasakyti, kad komandos variklis - vienybė. Kaip tu pats apibūdintum „Juventus“ krepšininkų tarpusavio santykius?
- Viso sezono metu su komandos draugais sutardavome gerai, tačiau kažko trūko. Eigoje tapome vienu kumščiu, nežinau, galbūt mus tos traumos suvienijo. Belieka tikėtis, kad tokia atmosfera komandoje išsilaikys ir su tokiu užsivedimu būdami vienas kumštis eisime šį sezoną dar toli, nepaisant nesėkmingo sezono starto.

- Kiekvienas krepšininkas turi savo idealą. Į kokį krepšininką lygiavaisi ar tebesilygiuoji?
- Iš tikrųjų Eurolygoje turiu ne vieną mėgstamą krepšininką, vienas tokių Vassilis Spanoulis, kuris savo karjeros pike išdarinėdavo fantastiškus dalykus ir iki šiol tą gali padaryti, patinka jo drąsa, jis nebijo imtis iniciatyvos. Taip pat Sergio Rodriguezas visada patikdavo, tas pats Sergio Lullas ir Nickas Calathesas, kuris dabar turi įspūdingą sezoną ir demonstruoja žvėrišką žaidimą.

- Kokia tavo nuomonė apie „Juventus“ sirgalius? Ar norėtųsi iš jų pusės sulaukti aktyvesnio palaikymo?
- Visada kuo daugiau - tuo smagiau, bet toks palaikymas, koks buvo per kelias paskutines rungtynes – nerealus. Per šiuos du sezonus, tai buvo vienas geriausių palaikymų. Esu labai patenkintas tokiu sirgalių aktyvumu ir tikiuosi, kad jie mūsų neapleis ir ateityje.

- Ką mėgsti veikti laisvalaikiu, kai reikia atitrūkti nuo krepšinio kamuolio?
- Laisvalaikiu mėgstu grįžti į sodybą ir kartu su savo šuniu keliauti į gamtą. Kadangi mano sodybą yra miškingų vietovių apsuptyje, galima daug kur pasivaikščioti, tai leidžia  atitrūkti ne tik nuo krepšinio, bet ir nuo tos visos gyvenimo kasdienybės.

- Utena nėra itin didelis miestas, ką veiki po treniruočių, per laisvas dienas šiame mieste?
- Tiesą pasakius, to laisvalaikio nėra itin daug, dažniausiai nuvažiuoju pavalgyti. Mėgstame su komandos draugais karts nuo karto nuvykti pažaisti boulingą ar biliardą. Prie viso to, laisvu laiku išeinu pasivaikščioti aplink Dauniškio ežerą.

Kokiomis sporto šakomis, be krepšinio, dar domiesi?
Domiuosi tenisu, nes mano šešiolikmetis brolis jį žaidžia, ir greitai metu taps profesionaliu žaidėju.

- Ar baigęs krepšininko karjerą rimtai apsvarstytum galimybę tapti krepšinio treneriu?
- Taip toli į priekį dar negalvoju, bet greičiausiai nelabai mane sudomintų toks darbas. Tiesą sakant neįsivaizduočiau savęs kaip trenerio. Šiuo metu esu susikoncentravęs į žaidimą ir tikiuosi kuo ilgiau žaisti krepšinį.

- Sekmadienį laukia rungtynės su turnyro lentelės kaimyne Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipa. Kaip apibūdintum šią dvikovą?
- Šiuo metu yra tokia atkarpa, kurioje kiekvienas mačas yra labai svarbus, o artėjanti dvikova su „Pieno žvaigždėmis“ - ypatingos svarbos. Su šia komanda turnyro lentelėje žygiuojame koja kojon. Mus skiria tik viena pergalė, todėl nusimato sunkios rungtynės, tačiau su tokiu komandos užsivedimu ir gausiu sirgalių palaikymu galime įveikti Pasvalį ir aš tikiuosi, kad taip bus. Kovosime iš visų jėgų ir stengsimės atnešti gerą nuotaiką uteniškiams.

„Juventus“ sekmadienį 17:05 val. savoje arenoje priims buvusio uteniškių vyr. trenerio treniruojamą Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipą. Tuos, kurie dar neturi bilieto į šias rungtynes, kviečiame apsilankyti www.tiketa.lt ir tą padaryti kuo greičiau.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Mažeikiškiai atsilaikė prieš "Pieno žvaigždes"
Mažeikiškiai atsilaikė prieš "Pieno žvaigždes"
Mažeikių „M Basket-Delamode“ (10-12) komanda pratęsė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (4-19) duobę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).Mažeikiškiai
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pasitinka du rimtus išbandymus: jau kovo 28 d. (ketvirtadienį) Panevėžyje stoja į kovą su Vilniaus „Rytu”, o balandžio 1 d. (pirmadienį)
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
Reabilitaciją po sunkios traumos tęsiantis Vilniaus „Wolves“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras nekantrauja prisijungti prie komandos treniruočių. Vis tik, kovo mėnesio
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Klaipėdos „Neptūnas“ (10-12) tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate.Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16)
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
„Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ treneris Rimas Kurtinaitis ir komentatorius Vaidas Čeponis dalinasi mintimis apie naujausias aktualijas bei aptariamas temas.Šį
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
Praėjusį savaitgalį Vilniaus „Rytas“ po dramatiškos kovos namie 83:84 krito prieš Klaipėdos „Neptūną“.„Neptūnui“ tai buvo trečioji pergalė paeiliui,
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
LKL vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (17-4) krepšininkai atsikvošėjo po dviejų nesėkmių iš eilės prieš Kauno „Žalgirį“ ir Klaipėdos „Neptūną“
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susidūrė dvi savo pozicijas pagerinti nusiteikusios ekipos. Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (13-8) namie 90:80 (15:14, 22:21,
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko trečiasis sostinės derbis. Jame sudėtingą pergalę pasiekė Vilniaus „Rytas“ (17-4), kuris 99:83 (27:19, 23:25, 19:25,
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Kauno „Žalgiris“ (20-2) turėjo pavargti, tačiau Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) trečiąkart nugalėjo „Šiaulių“ (5-17) ekipą.Andrea Trinchieri
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Pažemintas Vilniuje Panevėžio „Lietkabelis“ vis labiau tolsta nuo trečios vietos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lentelėje, kuri potencialiai padėtų pusfinalyje išvengti
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Ilgiau nei metus „Jeep“ arenoje Vilniaus „Rytas“ neleido šeimininkauti nė vienam varžovui. 2023-ųjų kovo 5-ąją čia buvo nusileista Utenos „Uniclub Casino –
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Justas Furmanavičius šį sezoną yra vienas ryškiausių Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) žaidėjų. Prieš tai „Gargžduose“ dominavęs puolėjas
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Turnyrinės lentelės kaimynų akistatoje svarbią pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasiekė Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (6-16), kuris svečiuose 76:74
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Sekmadienį šalies krepšinio mėgėjų dėmesį kaustys Vilniaus derbis tarp „Wolves“ ir „Ryto“ komandų. Po dviejų „Betsafe-LKL“ ratų šių komandų
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
„Betsafe-LKL“ reguliarusis sezonas nenumaldomai artėja prie pabaigos, tad komandos siekia pasinaudoti paskutinėmis progomis pagerinti savo pozicijas turnyrinėje lentelėje. Viena iš
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Vargu, ar tuometis devintokas Rimantas Kaukėnas, nusprendęs, kad reikia po treniruočių likti salėje ir padirbėti papildomai, galėjo įsivaizduoti, kad jo ateityje laukia puiki klubinė karjera Europoje,
Dirbtinis intelektas – jau LKL: diegiama išmanių kamerų sistema arenose
Dirbtinis intelektas – jau LKL: diegiama išmanių kamerų sistema arenose
Lietuvos krepšinio lyga („Betsafe-LKL“) žengė žingsnį dar efektyvesnio technologijų panaudojimo link – įvairius procesus nuo šiol lengvins dirbtinis intelektas.Lyga
Maldūnas išgelbėjo "Lietkabelį" nuo netikėto pralaimėjimo savo aikštėje
Maldūnas išgelbėjo "Lietkabelį" nuo netikėto pralaimėjimo savo aikštėje
Mažeikių „M Basket-Delamode“ (9-12) komanda buvo per žingsnį nuo pergalės ir pratęstos geros atkarpos Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).Vis tik lemiamu metu
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
Vilniaus "Rytas" antradienį oficialiai paskelbė apie situaciją su trimis susižalojusiais komandos krepšininkais.Vilniečių kapitonas Margiris Normantas yra patyręs Achilo sausgyslės
Rekordinis Watermano šou nepadėjo įveikti "Juventus"
Rekordinis Watermano šou nepadėjo įveikti "Juventus"
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) nauja savaitė startavo permainingu maču Kėdainiuose. Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (5-16) savo arenoje krito prieš
Jaunimu pasidžiaugęs Trinchieri kalbėjo apie Sumnerio adaptaciją ir Šmito sveikatą
Jaunimu pasidžiaugęs Trinchieri kalbėjo apie Sumnerio adaptaciją ir Šmito sveikatą
Kauno „Žalgirio“ strategas Andrea Trinchieri po 97:77 laimėtų rungtynių prieš „Pieno žvaigždes“ džiaugėsi, jog pergalę pavyko pasiekti padedant klubo dubleriams,
Triuškinantį pranašumą išbarstę "Šiauliai" nesulaikė Antetokounmpo
Triuškinantį pranašumą išbarstę "Šiauliai" nesulaikė Antetokounmpo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) intrigos nepagailėjo į atkrintamąsias besitaikančių klubų susidūrimas. „Šiauliai“ (5-16) savo arenoje 91:94 (29:17,
Laukta intriga "Wolves" ir "Lietkabelio" dvikovoje nė nekvepėjo
Laukta intriga "Wolves" ir "Lietkabelio" dvikovoje nė nekvepėjo
Šią savaitę pralaimėjimu jonaviečiams pradėjęs Vilniaus „Wolves“ (15-7) klubas parodė kardinaliai kitokį veidą svarbiame mače.Nedo Pacevičiaus auklėtiniai namuose 109:72 (27:16,
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) staigmenos pateikti nepavyko Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ (4/17). Aurimo Jasilionio auklėtiniai išvykoje 77:97 (14:25,
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Vilniaus „Wolves“ tęsia nelengvą sezoną siekiant pirmųjų klubo istorijoje „Betsafe-LKL“ apdovanojimų. Nors trečiąjį ratą sostinės ekipa pradėjo nesėkme svečiuose prieš

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime