Naujienos kraunasi...

INTERVIU: G.Matulis: "Čia mano šaknys. Ir tikrai didžiuojuosi būdamas lietuviu!"

Autorius: kknevezis.lt.
INTERVIU: G.Matulis: "Čia mano šaknys. Ir tikrai didžiuojuosi būdamas lietuviu!"
kknevezis.lt nuotr.
Lapkričio pabaigoje Belgijoje, NATO Jungtinių pajėgų Europoje vadavietėje praūš tarptautinis kariškių krepšinio turnyras. Jame dalyvaus ir Lietuvos kariuomenės krepšinio rinktinė. Turnyras – aukšto lygio, jame dalyvauja Jungtinių Amerikos Valstijų, Italijos, Prancūzijos, Latvijos ir kitų šalių komandos.

Mažai kas žino, kad vienas iš Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkų, 197 cm ūgio lengvojo krašto puolėjas, trisdešimtmetis Gintautas Matulis jau dešimtmetį yra vienas iš Krašto apsaugos savanorių pajėgų eilinių, keletą kartų laimėjęs kariuomenės krepšinio čempionatus.

Atstovauti Lietuvai Belgijoje yra kviečiamas ir jis.

Tiesa, į šį turnyrą G. Matulis, Lietuvos kariuomenės savanorių pajėgų Didžiosios kovos apygardos antrosios rinktinės karys, nevažiuos ir kariuomenės komandos garbės ginti šįkart negalės – dabar svarbiau treniruotės su „Nevėžio“ ekipa ir pasiruošimas dviems čempionatams – Lietuvos krepšinio lygai ir FIBA Europos taurei.

Pastūmėjo „Juventus“ treneris

– Gintautai, kokie vėjai apskritai jus atpūtė į savanorių pajėgas?

– Žaisti už Lietuvos kariuomenės krepšinio rinktinę mane pakvietė buvęs mano treneris Mindaugas Kildišius. Jis pats atliko karinę tarnybą savanorių pajėgose.

2008-ais metais žaidžiau Utenos „Juventus“ komandoje. Klube tuo metu buvo keli krepšininkai savanoriai, jie dalyvaudavo kariuomenės mokymuose, į krepšinio varžybas važiuodavo, už Lietuvos kariuomenės krepšinio rinktinę žaisdavo. Vis pasikalbėdavo grįžę rūbinėje, įspūdžiais dalindavosi.

Klausydavausi su susidomėjimu.

Jie į savo veiklą įtraukė ir mane. Aš kaip tik svajojau nuvažiuoti į Ameriką, o tais metais kariuomenės rinktinė turėjo važiuoti rungtyniauti joje. Pasinaudojau kvietimu, prisijungiau prie rinktinės. Išvykau.

Na o kitą vasarą, 2009–aisiais, perėjau bazinį pasiruošimą. Tai padaryti pasiūlė tas pats treneris. Buvo galimybė per vieną mėnesį praeiti bazinį, koncentruotą pasirengimo kursą. Visą liepos mėnesį tam  ir paskyriau.

–  Vadinasi, treneris ne tik kad išleido prakaitą lieti kariuomenėje, užuot tarpsezoniu plušus sporto salėje, bet dar ir paskatino šiam žingsniui?

–  Na, tada dar nebuvau profesionalus krepšininkas… Buvau tik ką baigęs mokslus, nebuvau tikras, ką veiksiu ateityje… Tad pagalvojau: „O kodėl gi ne?“.

Du šimtai savanorių

–  Koks gi buvo tas mėnuo, Gintautai?

–  Išliko labai puikūs įspūdžiai. Iš Utenos, iš miesto, kuriame tuo metu žaidžiau ir gyvenau, karinė technika savanorius nuvežė į Klaipėdą. Intendantas kuopoje davė mums uniformą ir ekipuotę. Kareivinės buvo miškuose, sakytų kas nors šiandien rasti jas, tai kaži ar žinočiau kelią (šypteli). Vienas namukas – karininkams, kitas mums – savanoriams, kurių į bazinį kursą susirinko apie du šimtai.

Kurse – žygiavimo mokymas, ginklo valdymo kursai, orientavimasis. Kelių parų žygiai su mokymais užsimaskuoti, pasidaryti barikadas.

Vėliau dar keletą kartų vykau savanoriavau savaitgaliais.

– Kokių įsimintiniausių akimirkų patyrtėte savanorystės Lietuvos kariuomenėje metu?

– Na, būdamas kariuomenėje, tu, visų pirma, gauni ginklą. O jo šiukštu negali niekur palikti – ginklas visad turi būti šalia tavęs arba tavo rankose. Kuomet atsisėdi, blogiausiu atveju, gali jį atremti sau į pėdą, tačiau ant žemės paguldyti negali. Jeigu turi staigiai išeiti kaži kur, o ginklo neštis nenori, privalai perspėti būrio draugą ir savo ginklą palikti jo priežiūroje.

Kartą mes, savanoriai, turėjome paskaitą lauke. Vienas savanoris kažkur išbėgo, galbūt pasiimti užrašų – šiandien tiksliai nepamenu. Paliko ginklą be priežiūros. Vienas iš vadų tai pastebėjo, sulaukė vaikino grįžtančio. Klausia: „Kary, kur tavo ginklas?“. O jis ir sako: „Čia. Daviau pasaugoti“. Vadas kreipėsi į šalimais sėdėjusį, o šis prisipažino, kad prižiūrėti ginklo nebuvo prašomas…

Ir ką manote – netoliese buvo didžiulių rąstų krūva. Vadas išsiuntė užuomaršą iš tos krūvos išsirinkti naują „ginklą“. Vaikinas visą dieną masyvų rąstą – t. y. medinį ginklą – tampėsi ant peties (juokiasi).

– Ne kartą yra tekę girdėti, kad kariuomenėje, už tai, kad naudojiesi mobiliuoju telefonu neleistinu metu, kariai baudžiami labai išradingai – šie turintys dieną ar net tris ant peties pasikabinę arba net delne nešiotis plytą, ant kurios dar ir klaviatūra nupiešta. Na, neva – telefonas. Ar jums asmeniškai su tokiomis išmonėmis susidurti neteko?

–  Prieš kone dešimtį metų, kuomet pats ėjau bazinio kurso pasiruošimą, nelabai buvo tų išmaniųjų telefonų. Ir tokios priklausomybės jiems, kaip kad žmonės turi šiandien (šypteli).

Turėdavome tik minutinę pertraukėlę (nusijuokia, pasitaiso), tai yra – pietų pertrauką, laiko vakare pasiskambinti artimiesiems. Bet to pakakdavo.

Kariuomenių žaidynėse lietuviai grumiasi dėl medalių

–  Vadinasi, Gintautai, tarp krepšininkų populiaru savanorystė kariuomenėje?

–  Sakyčiau, kad pakankamai populiaru buvo anksčiau. Tačiau po įvykių Ukrainoje, pamačius realią, tikrą karo grėsmę savanorystė populiarumą šiek tiek prarado.

Kai kurie paliko savanorių gretas.

–  O jūs ar eitumėte ginti tėvynės, jeigu jai kiltų reali grėsmė?

–  Taip.

– Kalbant apie sportą kariuomenėje, kaip gi lietuviai atrodo tarptautinėse kariuomenių žaidynėse, čempionatuose? Kokias sporto šakas kultivuoti galima būnant Lietuvos karinių pajėgų savanoriu?

–  Labai labai daug sporto šakų. Ko gero, beveik visos sporto šakos, kurias turi Olimpinės žaidynės, kultivuojamos ir kariuomenių žaidynėse. Vyksta pasaulio čempionatai, kuriuose savo šalis atstovauja būtent kariai savanoriai. Krepšinio lygis čempionatuose – labai aukštas. Kariuomenių rinktinėse –buvę nacionalinių rinktinių nariai, Amerikos studentų lygos krepšininkai, netgi tie žaidėjai, kurie „draftuojasi“ NBA. Rungtyniavo net toks krepšininkas kaip Žanluka Bazilė.

Na o Lietuva bendrame kontekste – labai pajėgi.

Lietuvos kariai įprastai grumiasi dėl prizinių vietų.

Lietuvos kariuomenės krepšinio komanda Jungtinėse Amerikos Valstijose. Asmeninio archyvo nuort.

Žaisdamas kariuomenės krepšinio komandoje, tu rungtyniauti eini po Lietuvos vėliava. Tai – didžiulė atsakomybė. Ir, žinoma, garbė.

Reikia turėti planą B

–  Vilniuje, kolegijoje esate baigęs statinių inžinerines sistemas, universitete – verslo vadybos ir administravimo studijas. Manote, kad krepšininkas privalo turėti planą B? Juk ne vienam jų planas A yra krepšinis, o planas B – taip pat krepšinis…

–  Mane domina daug dalykų. Stengiuosi būti įvairiapusis (šypteli). Kiekvienas, manau, turėtų turėti planą B. Juk nežaisi krepšinio iki pensijos (juokiasi). O kad krepšinis būtų ir planas B – turi gilinti žinias, mokytis su tuo susijusius dalykus.

–  O su karyba gyvenimo sieti neketinate?

–  Dar nežinau. Turiu susidėliojęs kitokius planu. Profesionali karyba kol kas netraukia.

–  Kaip jūs asmeniškai vertinate privalomąją karo tarnybą Lietuvoje? Ar šitą gyvenimo, disciplinos, komandinio darbo mokyklą turėtų praeiti kiekvienas jaunas vaikinas?

–  Kaip pažvelgsi… Manau, kad vaikinai, kurie tvirtai apsisprendę, ką nori veikti gyvenime, gali ir netarnauti… Tačiau neapsisprendusiems, savęs dar neatradusiems, tiems, kurie svarsto, ką gi veikti, mokykis, dirbti, o gal važiuoti į užsienį – kariuomenė tik į naudą. Pažįstu keletą žmonių, kurie nuėjo pakviesti, galvojo, kaip išsisukti, bet vis tik nuėjo ir… ten atrado labai daug gėrio. Sako, kad smagu kariuomenėje, įdomu, ir netgi žada likti, siekti aukštumų joje.

Pasimetusiems savanoriška devynių mėnesių tarnyba gali parodyti kryptį, išties – išmokyti disciplinos, išmokyti pasirūpinti savimi. Ten išmokstama pastovėti už save. Mokoma atsakomybės.

–  Kuri apranga patogesnė – šeštuoju numeriu pažymėta Kėdainių „Nevėžio“ krepšininko apranga ar Lietuvos kariuomenės kario?

–  (juokiasi) Abi patogios. Tiesiog sportbačiai patogesni už kerzus.

– Ar kariuomenėje įgytos žinios, patirtys kaip nors padėjo krepšinyje?

– (juokiasi) Arba atvirkščiai, galbūt krepšinio sugebėjimai padėjo kariuomenėje. Galima sakyti, kad šios patirtys viena kitą papildo. Kaip ir tu, ar komandos, ar būrio dalis, turi papildyti vienas kitą.

Kariuomenėje yra didelė hierarchija. Tą, kuris turi aukštesnį laipsnį nei tu, privalai gerbti, nori to ar nenori. Krepšinyje tu klausai trenerio. Turi dalintis kamuoliu su komandos draugais.

Jeigu plavinėsi aikštėje, kentės tavo komanda. Jeigu plavinėsi būryje, bam, ir vadas tau arba visam tavo būriui už tavo klaidą lieps daryti atsispaudimus.

Krepšinis – beveik kaip kariuomenė

–  Žurnalistai, rašydami apie Lietuvos krepšinio lygos kovas, nevengia žodžio „Kariauna“. Pvz.: Ramūno Cvirkos kariauna, Šarūno Jasikevičiaus kariauna, Virginijaus Šeškaus kariauna… Iš esmės, šis žodis apibūdina nedidelę profesionalių raitųjų karių kariuomenę, genties vado, vėliau – kunigaikščio asmens gvardija. O iš tiesų, kaip manote, ar gera kunigaikščio kariauna būtų Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkai?

– Manau, kad krepšininkai išties galėtų būti neblogi kariai. Į tai, žinoma, susideda daug niuansų. Kaži kaip sureaguotumėme į realią kovą įmesti. Bet, kita vertus, pas mus, krepšinyje – taip pat labai daug stresinių situacijų. Yra vienas „muštruotojas“, vadas, šiuo atveju – treneris Ramūnas. Tu privalai klausyti viršesniojo nurodymų, už komandos draugą atstovėti, jo užnugarį saugoti.

Tačiau jeigu jau taip susiklosto aplinkybės, gali iniciatyvos imtis ir pats. Kaip ir krepšinyje: nors derinio gale esi ne tu, bet tu – laisvas, kitaip visko išpildyti neišeina, meti pats. Būna, klausia: „Kodėl dabar nemetei?“. Nemečiau, nes negalėjau. Arba mečiau pats, nes buvau laisvas, gynėjas kažkur užkliuvo, ir tu nelauki, kol jis atsilaisvins. Realiai ir krepšinis, ir mūšis lauke yra situacijų skaitymas. Viskas vyksta realiu laiku.

– Gintautai, kas iš „Nevėžio“ žaidėjų galėtų būti generolu?

(juokiasi) Pagal tai, kiek kalba, kaip visiems išrašo velnių – Rytis Juknevičius. Geras generolas būtų ir Valerijus Likhodėjus. Jis – autoritetas, sukaupęs didžiulę patirtį krepšinio aikštelėje. Žinoma, ir asmenybė išskirtinė, turinti tam tinkamus charakterio bruožus.

Geras generolas, ko gero, yra tas, kuris turi ir autoritetą, ir charizmą.

– O kuris iš jūsų komandos draugų nuolat kartu nešiotųsi plytą, nes telefoną iš rankų sunkiai paleidžia?

(kvatoja balsu) Antanas. Antanas Bertašius.

– Na o kuris – didžiausias užuomarša, kuris iš vyrukų kur tik įmanoma paliktų, pamirštų ginklą ir kartu tampytųsi rąstą?

– Gabas, Gabas ir dar kartą Gabas. Vienareikšmiškai Gabrielius Maldūnas (juokiasi). Jis nieko nerastų be akinių – taip mes dažnai juokaujam. Kaip šis pokštas gimė, pasakoti negaliu, bet jis puikiai supras, ką turiu omenyje (šypteli).

– Baiginėjasi antrasis šio krepšinio sezono mėnuo. Kaip jums, kilusiam iš nedidelio Rokiškio miesto, atrodo Kėdainiai?

– Man patinka visi miestai, turintys senamiestį. Rokiškis irgi turi gražų senamiestį, kaip ir Kėdainiai. Tai – viena. Antra, viskas tvarkoje, miestas – su gilia istorija.

Man ir mano šeimai čia viskas labai patinka.

Viskas arti ir ranka pasiekiama, gera sporto bazė. Ne tik gera, bet, sakyčiau, aukščiausio lygio. Pačių jaukiausių ir geriausių arenų penketuke.

– O ką gi jums reiškia kitąmet Nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį švęsianti Lietuva?

– Į Lietuvą galima žiūrėti kaip į valstybę arba kaip Tėvynę. Man Lietuva tapati Tėvynei, kurioje gimiau ir užaugau. Užaugau nuostabioje gamtoje. Šalyje su įdomia ir turtinga istorija. Patys kovojome dėl laisvės visais laikais. Čia mano šaknys. Ir tikrai didžiuojuosi būdamas lietuviu!

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
Reabilitaciją po sunkios traumos tęsiantis Vilniaus „Wolves“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras nekantrauja prisijungti prie komandos treniruočių. Vis tik, kovo mėnesio
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Klaipėdos „Neptūnas“ (10-12) tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate.Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16)
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
„Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ treneris Rimas Kurtinaitis ir komentatorius Vaidas Čeponis dalinasi mintimis apie naujausias aktualijas bei aptariamas temas.Šį
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
Praėjusį savaitgalį Vilniaus „Rytas“ po dramatiškos kovos namie 83:84 krito prieš Klaipėdos „Neptūną“.„Neptūnui“ tai buvo trečioji pergalė paeiliui,
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
LKL vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (17-4) krepšininkai atsikvošėjo po dviejų nesėkmių iš eilės prieš Kauno „Žalgirį“ ir Klaipėdos „Neptūną“
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susidūrė dvi savo pozicijas pagerinti nusiteikusios ekipos. Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (13-8) namie 90:80 (15:14, 22:21,
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko trečiasis sostinės derbis. Jame sudėtingą pergalę pasiekė Vilniaus „Rytas“ (17-4), kuris 99:83 (27:19, 23:25, 19:25,
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Kauno „Žalgiris“ (20-2) turėjo pavargti, tačiau Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) trečiąkart nugalėjo „Šiaulių“ (5-17) ekipą.Andrea Trinchieri
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Pažemintas Vilniuje Panevėžio „Lietkabelis“ vis labiau tolsta nuo trečios vietos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lentelėje, kuri potencialiai padėtų pusfinalyje išvengti
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Ilgiau nei metus „Jeep“ arenoje Vilniaus „Rytas“ neleido šeimininkauti nė vienam varžovui. 2023-ųjų kovo 5-ąją čia buvo nusileista Utenos „Uniclub Casino –
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Justas Furmanavičius šį sezoną yra vienas ryškiausių Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) žaidėjų. Prieš tai „Gargžduose“ dominavęs puolėjas
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Turnyrinės lentelės kaimynų akistatoje svarbią pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasiekė Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (6-16), kuris svečiuose 76:74
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Sekmadienį šalies krepšinio mėgėjų dėmesį kaustys Vilniaus derbis tarp „Wolves“ ir „Ryto“ komandų. Po dviejų „Betsafe-LKL“ ratų šių komandų
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
„Betsafe-LKL“ reguliarusis sezonas nenumaldomai artėja prie pabaigos, tad komandos siekia pasinaudoti paskutinėmis progomis pagerinti savo pozicijas turnyrinėje lentelėje. Viena iš
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Vargu, ar tuometis devintokas Rimantas Kaukėnas, nusprendęs, kad reikia po treniruočių likti salėje ir padirbėti papildomai, galėjo įsivaizduoti, kad jo ateityje laukia puiki klubinė karjera Europoje,
Dirbtinis intelektas – jau LKL: diegiama išmanių kamerų sistema arenose
Dirbtinis intelektas – jau LKL: diegiama išmanių kamerų sistema arenose
Lietuvos krepšinio lyga („Betsafe-LKL“) žengė žingsnį dar efektyvesnio technologijų panaudojimo link – įvairius procesus nuo šiol lengvins dirbtinis intelektas.Lyga
Maldūnas išgelbėjo "Lietkabelį" nuo netikėto pralaimėjimo savo aikštėje
Maldūnas išgelbėjo "Lietkabelį" nuo netikėto pralaimėjimo savo aikštėje
Mažeikių „M Basket-Delamode“ (9-12) komanda buvo per žingsnį nuo pergalės ir pratęstos geros atkarpos Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).Vis tik lemiamu metu
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
Vilniaus "Rytas" antradienį oficialiai paskelbė apie situaciją su trimis susižalojusiais komandos krepšininkais.Vilniečių kapitonas Margiris Normantas yra patyręs Achilo sausgyslės
Rekordinis Watermano šou nepadėjo įveikti "Juventus"
Rekordinis Watermano šou nepadėjo įveikti "Juventus"
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) nauja savaitė startavo permainingu maču Kėdainiuose. Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (5-16) savo arenoje krito prieš
Jaunimu pasidžiaugęs Trinchieri kalbėjo apie Sumnerio adaptaciją ir Šmito sveikatą
Jaunimu pasidžiaugęs Trinchieri kalbėjo apie Sumnerio adaptaciją ir Šmito sveikatą
Kauno „Žalgirio“ strategas Andrea Trinchieri po 97:77 laimėtų rungtynių prieš „Pieno žvaigždes“ džiaugėsi, jog pergalę pavyko pasiekti padedant klubo dubleriams,
Triuškinantį pranašumą išbarstę "Šiauliai" nesulaikė Antetokounmpo
Triuškinantį pranašumą išbarstę "Šiauliai" nesulaikė Antetokounmpo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) intrigos nepagailėjo į atkrintamąsias besitaikančių klubų susidūrimas. „Šiauliai“ (5-16) savo arenoje 91:94 (29:17,
Laukta intriga "Wolves" ir "Lietkabelio" dvikovoje nė nekvepėjo
Laukta intriga "Wolves" ir "Lietkabelio" dvikovoje nė nekvepėjo
Šią savaitę pralaimėjimu jonaviečiams pradėjęs Vilniaus „Wolves“ (15-7) klubas parodė kardinaliai kitokį veidą svarbiame mače.Nedo Pacevičiaus auklėtiniai namuose 109:72 (27:16,
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) staigmenos pateikti nepavyko Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ (4/17). Aurimo Jasilionio auklėtiniai išvykoje 77:97 (14:25,
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Vilniaus „Wolves“ tęsia nelengvą sezoną siekiant pirmųjų klubo istorijoje „Betsafe-LKL“ apdovanojimų. Nors trečiąjį ratą sostinės ekipa pradėjo nesėkme svečiuose prieš
Žaidėjus gėdinęs Žibėnas: parodėme nepagarbą ir lūzerių mentalitetą
Žaidėjus gėdinęs Žibėnas: parodėme nepagarbą ir lūzerių mentalitetą
Šalies vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (16-4) krepšininkai gerokai komplikavo savo šansus pakovoti dėl LKL reguliariojo sezono nugalėtojų vardo, rašo Krepšinis.lt.Vilniečiai
"Neptūnas" išbarstė 23 taškų persvarą, tačiau visgi dramatiškai nukovė "Rytą" Vilniuje
"Neptūnas" išbarstė 23 taškų persvarą, tačiau visgi dramatiškai nukovė "Rytą" Vilniuje
Vienintelis Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) šeštadienio mačas virto tikrų tikriausiu trileriu. Vilniaus „Rytas“ (16/4) po dramatiškos

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime