Naujienos kraunasi...

Iš Rio grįžęs J. Kazlauskas apsisprendė: atėjo laikas užleisti vietą kitiems

Iš Rio grįžęs J. Kazlauskas apsisprendė: atėjo laikas užleisti vietą kitiems
R.Garkausko nuotr., delfi.lt
Antradienio rytą į Vilnių iš Rio grįžo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis ir visas mūsų nacionalinės komandos štabas. Rinktinės dar kartą į aukštumas neatvedęs J. Kazlauskas pareiškė, kad jo laikas dirbant nacionalinėje rinktinėje yra baigtas.

„Baigėsi mano kontraktas ir nėra man ką galvoti. Niekam nebuvo paslaptis, kad šie metai – jau paskutiniai. Nieko neslėpiau, niekas ir nesikeičia. 10 metų rinktinėje – tai tikrai gražus laikotarpis. Buvo ir skaudžių pralaimėjimų, ir gražių pergalių. Viską apgalvojęs aš džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad daug kas pavyko. Kai kas nepavyko, bet ateina laikas, kai viskas turi baigtis“, – Vilniaus oro uoste pareiškė iš Rio de Žaneiro sugrįžęs J. Kazlauskas.

Jis tikino, kad nebijo užleisti savo vietos kitam strategui, nes mūsų šalyje jų – daug ir gerų, rašo Krepšinis.lt

„Galvoju, kad Lietuvoje labai daug gerų trenerių. Buvo daug kartų, kai treneriai keitėsi, o niekas nepasikeitė – rinktinė kaip kovojo dėl aukščiausių vietų, taip ir kovojo“, – sakė J. Kazlauskas.

„Aš dar negalvoju, kad pabaigiau savo karjerą kaip treneris. Žiūrėsime, kaip ten bus“, – atsakė specialistas, paklaustas apie savo ateitį klubiniame krepšinyje.

Jis įvardijo ir pagrindinę priežastį, kodėl lietuviams antroje olimpiados pusėje pritrūko kvapo.

„Pirmą kartą per ketverius metus mes neturėjome fizinio pasirengimo. Stengėmės tik išlaikyti tą sportinę formą, o ne pakrauti akumuliatorius. Labai norėjome, kad gera forma būtų iš pat pradžių, kas ir buvo. Bet tada greičiai sulėtėjo ir bėdos prasidėjo. Rungtynėse su Ispanija mes patyrėme ne nokdauną, o nokautą ir psichologiškai nebeatsitiesėme“, – pastebėjo J. Kazlauskas.

„Įdomią taktiką antrą kartą pasirinko serbai: tiek pasaulio čempionate, tiek čia jie ėjo iš ketvirtos grupės vietos. Aš sakiau dar prasidėjus turnyrui, kad aname pogrupyje ketvirta vieta yra geriausia, nes pirmos negali užimti, o antra-trečia vis tiek kažkada susitinka su Amerika greičiau negu ketvirta. Tos prognozės ir išsipildė“, – serbų iškovotą olimpinį sidabrą paaiškino jis.

Pasiteiravus, ar kitoms komandos reikėtų pasitempti, kad bent kiek priartėtų prie JAV rinktinės lygio, J. Kazlauskas įkando amerikiečiams:

„Mes sakome, kad tegul būna dvi olimpiados: viena – amerikiečiams, kita – mums, nes žaidžiame pagal skirtingas taisykles ir skirtingas sąlygas“.

J. Kazlauskui nepavyko Lietuvos rinktinės sugrąžinti į olimpinių žaidynių elitą – mūsiškiai Rio de Žaneire vykusio turnyro ketvirtfinalyje 64:90 nusileido australams ir tenkinosi galutine septinta vieta.

Galutinėje olimpinių žaidynių rinktinių rikiuotėje lietuviai pralenkė Argentiną, Braziliją, Venesuelą, Nigeriją ir Kiniją.

2000 metų Sidnėjaus olimpinės bronzos laimėtojas į Lietuvos rinktinės trenerio kėdę sugrįžo po krepšininkų fiasko Londone, kuomet pirmą kartą buvo nepatekta į olimpiados pusfinalį.

2013-ųjų ir 2015-ųjų Europos čempionatuose J. Kazlauskas nacionalinę komandą atvedė iki sidabro medalių, o 2014 metų pasaulio čempionate – į elitinį ketvertą. Prieš Rio žaidynes mūsiškiai netgi žengė trečioje FIBA reitingo vietoje.

Komentuoti
trumpai2016-08-24 09:46:47 Cituoti
o man gaila kad iseina. O kada jam reikejo 'laiku'isieti , kai ketvirta vieta pasaulio cempe laimejo? Ar kai sidabra europoje , atseit kodel neleimejo ausko ir pasitraukia?
bartezas2016-08-24 09:11:54 Cituoti
>> donPedro: Na mano subjektyvia nuomone ir J. Kazlauskui turetu galiot ta banali fraze - nera nepakeiciamu. O bandyt pakeist itin tinkamas momentas. Juk artimiausias eurocempas berods nieko nelems pagal uzimta vieta, t.y nesidalins vietos i PC/OZ.Tai kuo puikiausiai galim bandyt nauja treneri. Be to tikiuos nepamirsai kaip savu laiku debiutavo anot taves visiskai tuo metu "neplunksnuotas" K. Kemzura.
agurks2016-08-24 01:55:40 Cituoti
>> donPedro:
pedritai, arba parodai kur as dziugavau Kazlo treniravimo stilium pernai, uzpernai ar kada pries tai arba buni triochala. Visada sakiau, kad rinktines zaidimas baisus ir neatitinka siuolaikiniu tendenciju. Ir nemanau, kad tokie jau tie musu zaidejai, tokios jau tos Kazlo schemos. Tikiuosi paims normalu treneri, kad ir uzsienieti, ir neziures savas ten zmogus ar ne savas. Rusu klapcioko staliaus labai jau nesinoretu.
O nuo trenerio labai daug priklauso, ka parodo rusu istorija po Blato isejimo.
Ir tu leisk tas savo paauglystes seiles kiek nori, niekam cia neidomu.
donPedro2016-08-23 22:49:01 Cituoti
Kazin, ka pernai, kai pusfinalyje nugalejo serbija ir iskovojo lietuvai kelalapi i Rio, ka tada visokie agurociai, melionai ir kitos krepsinio DARZOVES kalbejo apie Kazlauska :) Gal jus vieni is tu keliu, kurie butu uz uzsieniecius musu rinktineje? Mes juk tuo ir didziuojames, kad budami trupinio dydzio tauta sugebam buti ahujienam elite be svetimsaliu pagalbos, jums tai gal ne motais, bet 95% jei daugiau, tai svarbu. O jei turit geresniu variantu, patikrintu, kurie uz Kazlauska butu geriau pasirode, prasom, pasiulykit :) Tik neprikolinkit, kad ten adomaitis geras, SUTEIKIAM SANSA, Jaska turi potencialo, SUTEIKIAM SANSA, rinktine cia ne Zalgiris, kad sansus neplunksnuotiems treneriams suteikineti. Ziuresim kas bus toliau, bet ziurekit darzoves, aisku as to nelinkiu, bet kad nebutu sekanti olimpini cikla taip, kad medaliu nematysim ir su nostalgija visi ziuresim youtubej klipukus is kazlausko rinktines laiku...

Specialiai darzovei

Taigi pasake, kad jie nesiruose fiziskai, o tik palaike forma, tai buvo klaida, pripazino, ar tu cia nori, kad kazlauskas kaip koks lebronas, sukviestu visus i tiesioginio eterio laida, tada ten burtu burtu, ir pagaliausiai, jau visa lietuva nusciuvus ir tuo paciu uzsipisus nuo reklamu bet vis dar idemiai sedinti prie tv sulaukia, tai kodel nepavyko olimpiada? Nes padarem praliota su fiziniu pasirengimu. To nebus, kitos komandos yra kitos komandos, ginobilis kazkuria olimpiada vare po 38 minutes gal, ir neprase keitimu, kai tuo pat metu uz ji 10 metu jaunesni tai darydavo jau pirmo kelinio gale. O kai 2 euro finalus pasieki, dar tarp ju ir PC sugebi iki 4 vietos nueiti be izaidejo, tai turbut ir paciam nekiltu minciu, kad blecha tuos tris metus atgyvenusia taktika variau, nebent tau atrodo, kad sitie musu vidutiniokai su 1 nba vidutinioku yra tikrai verti 2 auksu ir medaliu pc, nes akivaizdziai yra geresni zaidejai, nei ten pas varguolius serbus, prancuzus, ispanus, kroatus, australus, (JAV?) jau net nekalbu apie tokius krepsinio luzerius, kaip italai ar graikai, kurie isviso ten turbut tik fiba issukio taurej pora zaideju turi.
Emocijos emocijomis, keikiau ir as juos, buvo tu klaideliu, bet tobulu nera, nebent darzoves save tokiomis laiko.
agurks2016-08-23 21:18:31 Cituoti
jo, juokingas biski atmazas del fizinio pasirengimo, lyg kitos komandos daugiau turejo laiko. Serbai isvis atranka dar zaide, tai praktiskai be jokio pasirengimo zaide. Krc, galejo ir sakyt, kad nezino priezasciu. O priezastis tai paties atgyvenusi strategija.
antasulc2016-08-23 20:12:49 Cituoti
Sutinku. Gaila tik, kad nesugebėjo laiku išeiti.
MrVycka2016-08-23 19:07:46 Cituoti
šitam žmogui visi Lietuvos kašio gerbėjai turi pasakyti ačiū...pirmiausia už pergales su jaunimu, vėliau - su Žalgiriu, dar vėliau su rinktine...
antasulc2016-08-23 14:08:14 Cituoti
Įdomiai čia dėl fizinės formos. Nepasakė kas kaltas.
Puslapiai: 1
Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Broliai atskleidžia – atsisveikinimo rungtynėms diriguos tituluočiausi Lietuvos treneriai
Broliai atskleidžia – atsisveikinimo rungtynėms diriguos tituluočiausi Lietuvos treneriai
Praėjusią savaitę paskelbę apie karjeros pabaigą, broliai Lavrinovičiai atskleidžia vis daugiau detalių apie birželio mėnesį vyksiantį atsisveikinimo renginį „Broliai. Karjeros finalas“.
#ŽalgirisBackstage: legendinis Kazlauskas, dvejopi Jokubaičio jausmai ir motorlaivių lenktynininkas Riabko
#ŽalgirisBackstage: legendinis Kazlauskas, dvejopi Jokubaičio jausmai ir motorlaivių lenktynininkas Riabko
Kovo 11-ąją kauniečiai šventė ne tik Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, bet ir Kauno „Žalgirio“ pergalę Eurolygoje. Lietuvos čempionai įveikė Eurolygos lyderę „FC
Kazlauskas – apie "Žalgirio" titulus, Schillerį ir rinktinės sudėtį
Kazlauskas – apie "Žalgirio" titulus, Schillerį ir rinktinės sudėtį
Gamtos apsuptyje esančioje nuosavoje sodyboje per karantiną ilgesniam laikui įsikūręs Jonas Kazlauskas ir toliau mėgaujasi ramia aplinka, tačiau nepamiršta ir Lietuvos krepšinio batalijų.Specialistas
Javtokas sieks LKF prezidento posto: komandoje – Kazlauskas ir Jakilaitis
Javtokas sieks LKF prezidento posto: komandoje – Kazlauskas ir Jakilaitis
Pernai dėl atidėtos Tokijo olimpiados buvo nuspręsta po žaidynių perkelti ir praėjusią vasarą turėjusius vykti Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) rinkimus.Kaip praneša lrytas.lt,
LKF prezidento posto sieksiančio Javtoko pakviestas Jakilaitis: labiau nei nustebau
LKF prezidento posto sieksiančio Javtoko pakviestas Jakilaitis: labiau nei nustebau
Kaip jau skelbėme, Lietuvos krepšinio federacijos prezidento rinkimuose ketina dalyvauti praeityje garsus krepšininkas, o šiuo metu Kauno "Žalgirio" sporto direktorius,
Garsių krepšininkų ugdytoja – apie kuriozą su J.Kazlausku ir išdykusį S.Babrauską
Garsių krepšininkų ugdytoja – apie kuriozą su J.Kazlausku ir išdykusį S.Babrauską
Ona Dindaitė Mukienė Vilniaus krepšinio mokykloje (VKM) dirba jau 41-ąjį sezoną. Šis, žinoma, skiriasi nuo kitų.„Sportuojame nuotoliniu būdu, kamuolio į grindis nemušinėjame
J.Kazlauskas – apie karjeros pradžią, palyginimus su Jasikevičiumi ir augantį jaunimą
J.Kazlauskas – apie karjeros pradžią, palyginimus su Jasikevičiumi ir augantį jaunimą
LKL TV laida „Krepšinis su Rimvydu Valatka“ aistruoliams pateikė dar vieną išsamų pokalbį su lietuviškojo krepšinio legenda.Šįkart pašnekovo vietą
J.Kazlauskas: sugadinti vaiką labai lengva (Sireikos, Kurtinaičio, Kemzūros, Butauto komentarai)
J.Kazlauskas: sugadinti vaiką labai lengva (Sireikos, Kurtinaičio, Kemzūros, Butauto komentarai)
Lietuvos krepšinio federacija, reaguodama į pasikeitusią situaciją teisinėje sistemoje, kartu su krepšinio specialistais ruošia trenerių licencijavimo sistemą, kurios projektas
CSKA vadovas geriausia visų laikų sudėtimi įvardijo 2012-ųjų "lietuvišką" komandą
CSKA vadovas geriausia visų laikų sudėtimi įvardijo 2012-ųjų "lietuvišką" komandą
Maskvos CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas sureagavo į pareiškimą, kad dabartinė komandos sudėtis - galingiausia per pastaruosius metus ir stipriausia "ant popieriaus" įvardijo 2011-2012
Lygiai prieš 22 metus. Pergalė, grąžinusi "Žalgirį" į elitą
Lygiai prieš 22 metus. Pergalė, grąžinusi "Žalgirį" į elitą
Iškart po Velykų Kauno „Žalgiris“ minės svarbaus įvykio metines. 1998 m. balandžio 14 d. „Žalgiris“ Saportos taurės finale 82:67 nugalėjo Milano „Stefanel“
Rinktinės trenerio paieškose - atbaidyti kandidatus galinčios aplinkybės
Rinktinės trenerio paieškose - atbaidyti kandidatus galinčios aplinkybės
Į pasaulio čempionato ketvirtfinalį Lietuvos rinktinės nenuvairavęs, o po jo priėmęs ryžtingą sprendimą ir iš vyriausiojo trenerio posto pasitraukęs Dainius Adomaitis Lietuvos krepšinio
LKL konferencijoje profesionalai dalijosi iššūkiais, įkvėpusiais augti
LKL konferencijoje profesionalai dalijosi iššūkiais, įkvėpusiais augti
Penki savo sričių profesionalai dalyvavo tradicija tampančioje ir ketvirtą kartą organizuotoje LKL konferencijoje.Jonas Kazlauskas, Benas Matkevičius, Unė Marija Jurkštaitė, Edvinas Eimontas
Eurolygos čempionų pagerbimo šventėje J.Kazlausko marškinėliai pakilo į "Žalgirio" arenos palubes
Eurolygos čempionų pagerbimo šventėje J.Kazlausko marškinėliai pakilo į "Žalgirio" arenos palubes
Kauno „Žalgirio“ ir Stambulo „Fenerbahce“ rungtynių ilgosios pertraukos metu buvo pagerbta 1999 metų Eurolygos čempionų komanda, o ekipos vyriausiojo trenerio Jono Kazlausko
"Žalgirio" duoklė 1999 m. čempionams - į "Žalgirio" arenos palubę iškils J.Kazlausko marškinėliai
"Žalgirio" duoklė 1999 m. čempionams - į "Žalgirio" arenos palubę iškils J.Kazlausko marškinėliai
Prieš 20 metų Europą užkariavę Kauno „Žalgirio“ vyrai kitą savaitę dar kartą galės prisiminti savo šlovės vaisius. Balandžio 23-iąją per Eurolygos ketvirtfinalio
Graikų pagarba Š.Jasikevičiui, J.Kazlausko prisiminimai ir aktyvus Selo palaikymas
Graikų pagarba Š.Jasikevičiui, J.Kazlausko prisiminimai ir aktyvus Selo palaikymas
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienio vakarą Pirėjuje susitvarkė su vietos „Olympiacos“ ekipa, o prieš dvikovą Atėnuose bei rungtynių užkulisiuose nardė
KMT finalų dieną - "Snaiperio" konkursas, J.Jankevičiaus pokalbis su J.Kazlausku ir rekordinio piniginio dydžio metimai
KMT finalų dieną - "Snaiperio" konkursas, J.Jankevičiaus pokalbis su J.Kazlausku ir rekordinio piniginio dydžio metimai
Finalinė „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės diena Vilniaus „Siemens“ arenoje prasideda jau 11 val., kai ant parketo susikaus dviejų stipriausių Lietuvos komandų jaunimas.Tačiau
J.Kazlauskas: apie įtampos nejaučiančius vilniečius bei daug pasirinkimo turintį "Žalgirį"
J.Kazlauskas: apie įtampos nejaučiančius vilniečius bei daug pasirinkimo turintį "Žalgirį"
Vilniaus „Lietuvos rytas“ finalo serijoje laikomas aiškiu poros autsaideriu, tačiau pirmajame susitikime Kaune Rimo Kurtinaičio varžovams įkandin sekė tris kėlinius, kol rungtynes
Lietuvoje susitiko LKL ir Kinijos krepšinio lygos atstovai
Lietuvoje susitiko LKL ir Kinijos krepšinio lygos atstovai
Pernai lapkritį bendradarbiavimo sutartį pasirašiusios Lietuvos ir Kinijos krepšinio lygos šią vasarą ketina įgyvendinti pirmus bendrus planus.LKL ir CBA vadovai sutartį sudarė
J.Kazlausko auklėtiniai nepateko į Kinijos pirmenybių finalą
J.Kazlausko auklėtiniai nepateko į Kinijos pirmenybių finalą
Kinijos krepšinio lygos penktose pusfinalio rungtynėse nesėkmę patyrė ir su mintimis patekti į finalą atsisveikino Guangdongo "Southern Tigers" klubas, kuriame vyriausiuoju treneriu
J.Kazlausko auklėtiniai atsilaikė ir dar tęsia kovą
J.Kazlausko auklėtiniai atsilaikė ir dar tęsia kovą
Kinijos krepšinio lygos ketvirtose pusfinalio rungtynėse pirmą pergalę iškovojo Guangdongo "Southern Tigers" klubas, kuriame vyriausiuoju treneriu dirba Jonas Kazlauskas, jam
J.Kazlausko auklėtiniai - ant bedugnės krašto
J.Kazlausko auklėtiniai - ant bedugnės krašto
Kinijos krepšinio lygos trečiose pusfinalio rungtynėse nesėkmę patyrė Guangdongo "Southern Tigers" klubas, kuriame vyriausiuoju treneriu dirba Jonas Kazlauskas, jam talkina Rolandas
J.Kazlausko auklėtiniai pralaimėjo ir antrą pusfinalio serijos mačą
J.Kazlausko auklėtiniai pralaimėjo ir antrą pusfinalio serijos mačą
Kinijos krepšinio lygos antrose pusfinalio rungtynėse nesėkmę patyrė Guangdongo "Southern Tigers" klubas, kuriame vyriausiuoju treneriu dirba Jonas Kazlauskas, jam talkina Rolandas
J.Kazlausko auklėtiniai pusfinalio seriją pradėjo nesėkme
J.Kazlausko auklėtiniai pusfinalio seriją pradėjo nesėkme
Kinijos krepšinio lygos pirmose pusfinalio rungtynėse nesėkmę patyrė Guangdongo "Southern Tigers" klubas, kuriame vyriausiuoju treneriu dirba Jonas Kazlauskas, jam talkina Rolandas
J.Kazlausko komandai kol kas nepavyko patekti į pusfinalį - pralaimėta namuose
J.Kazlausko komandai kol kas nepavyko patekti į pusfinalį - pralaimėta namuose
Per žingsnį iki Kinijos krepšinio lygos pusfinalio atsidūrusio Guangdongo "Southern Tigers" klubo, kuriame vyriausiuoju treneriu dirba Jonas Kazlauskas, jam talkina Rolandas Jarutis,
J.Kazlausko auklėtiniai pergalingai pradėjo ketvirtfinalį
J.Kazlausko auklėtiniai pergalingai pradėjo ketvirtfinalį
Per žingsnį nuo Kinijos krepšinio lygos pusfinalio atsidūrė Guangdongo "Southern Tigers" klubas, kuriame vyriausiuoju treneriu dirba Jonas Kazlauskas, jam talkina Rolandas Jarutis,
Fantastiškas D.Motiejūno pasirodymas(J.Kazlausko ekipa palaužė lyderius)
Fantastiškas D.Motiejūno pasirodymas(J.Kazlausko ekipa palaužė lyderius)
Dar vieną įspūdingą pasirodymą Kinijoje surengė atkovotų kamuolių rekordą pakartojęs Donatas Motiejūnas.Lietuvio atstovaujama Šandongo "Golden Stars" (26/10) komanda namuose
Rezultatyvus Motiejūnas pranoko Bourousį, bet lietuvio ekipa nusileido lyderiams
Rezultatyvus Motiejūnas pranoko Bourousį, bet lietuvio ekipa nusileido lyderiams
Kinijos krepšinio čempionate Šandongo „Golden Stars“ (23/10) ekipa su Donatu Motiejūnu išvykoje 104:110 (34:42, 23:16, 18:28, 29:24) turėjo pripažinti turnyro lentelės
Lietuviškoje dvikovoje Kinijoje D.Motiejūno ekipa palaužė J.Kazlausko auklėtinius
Lietuviškoje dvikovoje Kinijoje D.Motiejūno ekipa palaužė J.Kazlausko auklėtinius
Kinijos krepšinio lygoje susitiko dvi komandos, kuriose dirba Lietuvos atstovai.Donato Motiejūno atstovaujamas Šandongo "Golden Stars" (20/9) klubas išvykoje Jono Kazlausko

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime