Naujienos kraunasi...

Iš "Šiaulių" į "Neptūną" persikėlusiu B.Griciūnu domėjosi ir "Rytas" bei "CBet"

Iš "Šiaulių" į "Neptūną" persikėlusiu B.Griciūnu domėjosi ir "Rytas" bei "CBet"
Klaipėdos „Neptūno“ nariu šią vasarą tapęs 26-erių Benas Griciūnas džiaugiasi pasitaikiusia proga atstovauti komandai, su kurios pergalėmis šilutiškis augo vaikystėje. 210 cm ūgio vidurio puolėjas praėjusį sezoną spindėjo „Šiauliuose“, o dabar žengti į priekį tikisi vilkėdamas uostamiesčio ekipos marškinėlius.

„Tai mano krašto komanda, – pasirinkimo motyvus „bcneptunas.lt“ dėstė B.Griciūnas. – Prisimenu, kai vaikystėje važiuodavome su tėvais žiūrėti rungtynių į Klaipėdą. Vaikystėje man iš Lietuvos komandų artimiausios būdavo „Neptūnas“ ir „Žalgiris“. „Neptūno“ organizacija yra puiki ir gerai žinoma. Sulaukus pasiūlymo, dvejonių nebuvo. Nesinorėjo paleisti šio šanso.“

„Neptūno“ naujokas atskleidė, jog persikėlimas iš Šiaulių į Klaipėdą užtruko dėl blogos komunikacijos ir nesusikalbėjimo, o susidomėjimą rodė ir daugiau LKL klubų – Prienų „CBet“ bei Vilniaus „Rytas“.

Prie sparčiai tobulėjančio krepšininko persikėlimo smarkiai prisidėjo treneris Tomas Gaidamavičius, kvietęs B.Griciūną prisijungti prie „Neptūno“ šeimos.

„Treneris skambino ir rodė tikrai didelį susidomėjimą, norėjo, kad atvykčiau į komandą. Anksčiau apie Tomą nebuvau daug girdėjęs, bet pakalbėjęs bei pamatęs jo metodus ir sistemą, galiu pasakyti, kad šio trenerio darbas ir krepšinio filosofija man palieka gerą įspūdį“, – konstatavo šilutiškis.

Sezonui besiruošiantis krepšininkas uostamiestyje rado pažįstamų veidų, bet ne žaidėjų iš ankstesnių „Neptūno“ sezonų, o su juo „Šiauliuose“ rungtyniavusius Evaldą Šaulį ir Giedrių Stankevičių, komandoje Benas sutiko ir puikiai pažįstamą bičiulį Norbertą Gigą.

B.Griciūnas tarpsezonio metu laiko veltui neleido, tris mėnesius prakaitą liejęs per 20 kilometrų nuo gimtosios Šilutės nutolusioje Ventėje.

Aukštaūgis su legendiniu Lietuvos krepšinio veikėju Steponu Kairiu glūdino viską – kamuolio varymosi įgūdžius, metimą, judesius po krepšiu, dirbo ties kamuolių kovojimu ir krepšinio skaitymu.

„Tobulinome absoliučiai viską“, – sakė „Neptūno“ vidurio puolėjas.

S.Kairys – labai ryški figūra ne tik Lietuvos krepšinyje, bet ir B.Griciūno gyvenime. Buvusį agentą bei trenerį krepšininkas vadina antru tėvu.

Ryšys tarp šių šilutiškių užsimezgė prieš daugybę metų, kai perspektyvų vaiką pastebėjęs Stepas ėmė jį treniruoti. Pirmiausia Benas važiuodavo į S.Kairio rengiamas krepšinio stovyklas Šilutėje, Palangoje, Klaipėdoje ar Šventojoje, vėliau dirbo individualiai, galiausiai, kai Benui buvo 16 metų ir jis baigė 9 klases, su šio agento pagalba jis išvyko mokytis ir žaisti krepšinį JAV.

„Stepas yra labai geras ir patyręs treneris. Būdamas tokio amžiaus jis toliau nuolat tobulėja ir domisi krepšiniu. Kartu dirbame dažnai ir bendraujame dar nuo mažens. Kai buvau Šiauliuose, tai po kiekvienų rungtynių susiskambindavome, analizuodavome mano žaidimą. Jis prie mano tobulėjimo yra daug prisidėjęs ne vien krepšinyje, bet ir gyvenime. Galime sakyti, kad tai – antras tėvas, tikras mokytojas“, – gerų žodžių apie Steponą Kairį negailėjo B.Griciūnas.

Atletas išvyko į Hendersono miestą Nevadoje, kur prisijungė prie per 13 metų 17 NBA žaidėjų išugdžiusios „Findlay Prep“ programos.

„Amerikoje keista nebuvo, nes JAV gyveno mano sese, kuri irgi buvo išvykusi dėl krepšinio. Žinojau, kas manęs laukia, nes ji man daug apie tai pasakodavo. Nors gyveno kitoje valstijoje, bet sesė man daug padėjo kai tik atvykau. Kažkokio kultūrinio šoko JAV nejutau, bet išvykti į kitą šalį ir gyventi toli nuo tėvų lengva tikrai nebuvo. Susisiekimo gero tuomet nebuvo, „Skype“ buvo neseniai atsiradęs. Pirmus keletą mėnesių buvo keista, bet per pusmetį persilaužiau ir įpratau. Viskas gerai buvo ir su kalba, ir su kultūra“, – pasakojo B.Griciūnas

Po trejų metų, baigęs vidurinę mokyklą, „Neptūno“ naujokas susisiejo su Oburno universitetu iš Alabamos, kuriame kadaise studijavo ir legendinis NBA žaidėjas Charlesas Barkley. B.Griciūnas ne kartą matė šį legendinį krepšininką sugrįžusį į universitetą ir stebint jų rungtynes, tačiau po sezono Benas komandą paliko.

Priežastis – atleistas treneris, dėl kurio jis ir buvo pasirinkęs šią programą. Dėl NCAA taisyklių aukštaūgis turėjo praleisti metus be krepšinio, po kurių – dveji metai Šarlotėje.

Baigęs finansų specialybę, dėl praleistų metų B.Griciūnas turėjo galimybę žaisti dar vieną sezoną, tad perėjo į Rytų Vašingtono universitetą, kuriame jis užbaigė ir vadybos magistro studijas.

Paskutiniame sezone NCAA jis žaidė po 13 minučių, pelnė po 5,1 taško ir atkovojo po 3 kamuolius.

Praeityje Lietuvos jaunių ir jaunimo rinktinės atstovavusiu krepšininku LKL klubai didelio susidomėjimo nerodė, tačiau jam šansą suteikė „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika.

Pirmajame sezone LKL vidurio puolėjas rinko po 9,4 taško, 3,4 atkovoto kamuolio bei 8,3 naudingumo balo, antrajame – 11,7 taško, 4,3 atkovoto kamuolio bei 11,7 efektyvumo balo per rungtynes.

Rezultatyviausiu „Šiaulių“ žaidėju tapęs B.Griciūnas džiaugiasi patirtimi Saulės mieste.

„Tikrai gera patirtis. Laikas „Šiauliuose“ man davė daug, labiausiai suteikė pasitikėjimo savimi. Lūkesčiai nebuvo dideli, bet A.Sireika pasitikėjo manimi, davė žaisti ir atsiskleisti. Už tai esu jam dėkingas. Gera patirtis – buvo visko, teko daug ką praeiti. Pralaimėjimai man padėjo, išugdė mane ir kaip žaidėją, ir kaip žmogų už aikštelės ribų“, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ teigė „Neptūno“ centras.

Savaitę su „Neptūnu“ sportuojančiam B.Griciūnui gerą įspūdį palieka ir naujoji jo komanda, su kuria jis tikisi pergalėmis džiuginti mėlynai baltus komandos fanus.

„Matosi, kad rimta organizacija, – pirmaisiais įspūdžiais dalijosi krepšininkas. – Kol kas viskas yra labai gerai, esu patenkintas būdamas „Neptūne“. Nuo žaidėjų, trenerių iki administracijos – visi yra malonūs ir draugiški. Smagu, kad bus visiškai lietuviška komanda. Būsime jauni, bet turime ir keletą veteranų, kurie stipriai prisidės savo patirtimi tiek rungtynėse, tiek treniruotėse. Tikslas – pasiekti kuo daugiau pergalių ir rodyti gerą žaidimą sirgaliams. Aiškius tikslus kels vadovybė, bet visada nori pasiekti ketvertuką. Kovosime dėl pergalių, tikiuosi, kad jų bus kuo daugiau.“

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Mažeikiškiai atsilaikė prieš "Pieno žvaigždes"
Mažeikiškiai atsilaikė prieš "Pieno žvaigždes"
Mažeikių „M Basket-Delamode“ (10-12) komanda pratęsė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (4-19) duobę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).Mažeikiškiai
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pasitinka du rimtus išbandymus: jau kovo 28 d. (ketvirtadienį) Panevėžyje stoja į kovą su Vilniaus „Rytu”, o balandžio 1 d. (pirmadienį)
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
Reabilitaciją po sunkios traumos tęsiantis Vilniaus „Wolves“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras nekantrauja prisijungti prie komandos treniruočių. Vis tik, kovo mėnesio
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Klaipėdos „Neptūnas“ (10-12) tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate.Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16)
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
„Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ treneris Rimas Kurtinaitis ir komentatorius Vaidas Čeponis dalinasi mintimis apie naujausias aktualijas bei aptariamas temas.Šį
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
Praėjusį savaitgalį Vilniaus „Rytas“ po dramatiškos kovos namie 83:84 krito prieš Klaipėdos „Neptūną“.„Neptūnui“ tai buvo trečioji pergalė paeiliui,
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
LKL vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (17-4) krepšininkai atsikvošėjo po dviejų nesėkmių iš eilės prieš Kauno „Žalgirį“ ir Klaipėdos „Neptūną“
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susidūrė dvi savo pozicijas pagerinti nusiteikusios ekipos. Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (13-8) namie 90:80 (15:14, 22:21,
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko trečiasis sostinės derbis. Jame sudėtingą pergalę pasiekė Vilniaus „Rytas“ (17-4), kuris 99:83 (27:19, 23:25, 19:25,
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Kauno „Žalgiris“ (20-2) turėjo pavargti, tačiau Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) trečiąkart nugalėjo „Šiaulių“ (5-17) ekipą.Andrea Trinchieri
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Pažemintas Vilniuje Panevėžio „Lietkabelis“ vis labiau tolsta nuo trečios vietos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lentelėje, kuri potencialiai padėtų pusfinalyje išvengti
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Ilgiau nei metus „Jeep“ arenoje Vilniaus „Rytas“ neleido šeimininkauti nė vienam varžovui. 2023-ųjų kovo 5-ąją čia buvo nusileista Utenos „Uniclub Casino –
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Justas Furmanavičius šį sezoną yra vienas ryškiausių Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) žaidėjų. Prieš tai „Gargžduose“ dominavęs puolėjas
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Turnyrinės lentelės kaimynų akistatoje svarbią pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasiekė Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (6-16), kuris svečiuose 76:74
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Sekmadienį šalies krepšinio mėgėjų dėmesį kaustys Vilniaus derbis tarp „Wolves“ ir „Ryto“ komandų. Po dviejų „Betsafe-LKL“ ratų šių komandų
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
„Betsafe-LKL“ reguliarusis sezonas nenumaldomai artėja prie pabaigos, tad komandos siekia pasinaudoti paskutinėmis progomis pagerinti savo pozicijas turnyrinėje lentelėje. Viena iš
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Vargu, ar tuometis devintokas Rimantas Kaukėnas, nusprendęs, kad reikia po treniruočių likti salėje ir padirbėti papildomai, galėjo įsivaizduoti, kad jo ateityje laukia puiki klubinė karjera Europoje,
Dirbtinis intelektas – jau LKL: diegiama išmanių kamerų sistema arenose
Dirbtinis intelektas – jau LKL: diegiama išmanių kamerų sistema arenose
Lietuvos krepšinio lyga („Betsafe-LKL“) žengė žingsnį dar efektyvesnio technologijų panaudojimo link – įvairius procesus nuo šiol lengvins dirbtinis intelektas.Lyga
Maldūnas išgelbėjo "Lietkabelį" nuo netikėto pralaimėjimo savo aikštėje
Maldūnas išgelbėjo "Lietkabelį" nuo netikėto pralaimėjimo savo aikštėje
Mažeikių „M Basket-Delamode“ (9-12) komanda buvo per žingsnį nuo pergalės ir pratęstos geros atkarpos Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).Vis tik lemiamu metu
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
Vilniaus "Rytas" antradienį oficialiai paskelbė apie situaciją su trimis susižalojusiais komandos krepšininkais.Vilniečių kapitonas Margiris Normantas yra patyręs Achilo sausgyslės
Rekordinis Watermano šou nepadėjo įveikti "Juventus"
Rekordinis Watermano šou nepadėjo įveikti "Juventus"
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) nauja savaitė startavo permainingu maču Kėdainiuose. Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (5-16) savo arenoje krito prieš
Jaunimu pasidžiaugęs Trinchieri kalbėjo apie Sumnerio adaptaciją ir Šmito sveikatą
Jaunimu pasidžiaugęs Trinchieri kalbėjo apie Sumnerio adaptaciją ir Šmito sveikatą
Kauno „Žalgirio“ strategas Andrea Trinchieri po 97:77 laimėtų rungtynių prieš „Pieno žvaigždes“ džiaugėsi, jog pergalę pavyko pasiekti padedant klubo dubleriams,
Triuškinantį pranašumą išbarstę "Šiauliai" nesulaikė Antetokounmpo
Triuškinantį pranašumą išbarstę "Šiauliai" nesulaikė Antetokounmpo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) intrigos nepagailėjo į atkrintamąsias besitaikančių klubų susidūrimas. „Šiauliai“ (5-16) savo arenoje 91:94 (29:17,
Laukta intriga "Wolves" ir "Lietkabelio" dvikovoje nė nekvepėjo
Laukta intriga "Wolves" ir "Lietkabelio" dvikovoje nė nekvepėjo
Šią savaitę pralaimėjimu jonaviečiams pradėjęs Vilniaus „Wolves“ (15-7) klubas parodė kardinaliai kitokį veidą svarbiame mače.Nedo Pacevičiaus auklėtiniai namuose 109:72 (27:16,
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) staigmenos pateikti nepavyko Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ (4/17). Aurimo Jasilionio auklėtiniai išvykoje 77:97 (14:25,
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Vilniaus „Wolves“ tęsia nelengvą sezoną siekiant pirmųjų klubo istorijoje „Betsafe-LKL“ apdovanojimų. Nors trečiąjį ratą sostinės ekipa pradėjo nesėkme svečiuose prieš

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime