Naujienos kraunasi...

Istorinis RKL vakaras: vieneriose rungtynėse krito du visų laikų rekordai

Istorinis RKL vakaras: vieneriose rungtynėse krito du visų laikų rekordai
Sauliaus Čirbos nuotr.
Naujieji metai Regionų krepšinio lygoje (RKL) prasidėjo skambiai: Ignalinos „Vilkakalnio“ sunkusis kraštas Gytis Sutkus pagerino du visų laikų lygos rekordus, o jo atstovaujama ekipa sutriuškino Marijampolės SC jaunimą.

Išvykoje rungtyniavę ignaliniečiai 110:85 nepaliko vilčių Suvalkijos ekipai, o G. Sutkus pelnė 34 taškus, realizuodamas visus mestus 17 dvitaškių. Šis krepšininko pasirodymas nuskynė du rekordus vienu metu – daugiausiai pataikytų dvitaškių ir daugiausiai iš eilės pataikytų dvitaškių.

Įdomu tai, kad be klaidų iš dviejų taškų zonos atakavęs krepšininkas tik kartą stojo prie baudų metimo linijos ir prametė abi baudas. Be viso to, G. Sutkus sugriebė 9 atšokusius kamuolius ir surinko 44 naudingumo balus.

Galingų individualių pasirodymų netrūko ir Marijampolės ekipoje – aštuoniolikmetis Airidas Luckus pelnė 32 taškus, o jo bendraamžis Matas Dabulevičius – 22 (7/12 dvit.).

„Biržų“ serija ir išvytas treneris

Pirmosios šių metų rungtynės vyko Plungėje, kur vietos „Olimpas“ priėmė Kauno LSU-Atleto studentus. Šeimininkai metus pradėjo pergalingai, 75:62 įveikdami Lietuvos sporto universiteto studentus.

Plungiškiai visus reikalus išsprendė antrajame kėlinyje, jį laimėdami 28:7.

„Olimpui“ 15 taškų surinko Žygimantas Jocys, o „LSU-Atletą“ į priekį vedė Edvinas Daunys, surinkęs 17 taškų.

„Tos šventės – visai nedėkingos. Treniruočių mažai, tokie žaidėjai nesavi ir paliko. Antrąjį kėlinį gerai sužaidėme ir matyt komanda pagalvojo, kad čia viskas baigta. Bet „Atletas“ yra gera komanda, jaunimas greitai bėga, lekia – atsipalaiduosi ir pralaimėsi“, - žemaitiška šnekta po rungtynių kalbėjo „Olimpo“ strategas Alidas Žukauskas.

„Iš šalies atrodė, kad žaidėjai nuo suolo į rungtynes įėjo nepasiruošę. Mūsų įžaidėjas padarė kelias klaidas ir prasidėjo chaosas, kurį jaunoje komandoje gana sunku suvaldyti. O po pertraukos prisiminėme, kad galime gintis – pirmoje pusėje praleidome 49 taškus, antroje – 26. Galime gerai gintis, bet įkritome į duobę ir buvo sunku iš jos išlipti“, - po pralaimėjimo komentavo „LSU-Atletui“ rungtynėse vadovavęs Matas Juzeliūnas.

Tuo tarpu šventinė pertrauka neišsprendė Akmenės r. „Patriots“ ekipos problemų. Šįkart Šiaurės Lietuvos atstovai namuose 66:87 nusileido „Jurbarko-Kario“ klubui. Akmeniškiams tai buvo ketvirtasis pralaimėjimas iš eilės, o ilgą laiką lentelės viršūnėje buvę Vytauto Padgurecko auklėtiniai nusirito į 10-ąją vietą.

Panemunės krašto klubą į pergalę vedė Deividas Rinkūnas, surinkęs 17 taškų, atkovojęs 8 kamuolius ir 5 kartus sėkmingai asistavęs komandos draugams. Jo sąskaitoje – net 33 naudingumo balai. „Patriots“ gretose rezultatyviausiai žaidė Robertas Žibikas, pelnęs 21 tašką.

Gruodžio mėnesį pagreitį įgijusi „Biržų“ komanda arklių nestabdė ir prasidėjus sausiui. Šįkart smegduobių krašto ekipa į Karvės olos dugną palydėjo Kauno technologijos universiteto studentus, namuose juos įveikdama 87:80.

Žydrūno Kačinsko auklėtiniai laimėjo visus keturis kėlinius, tačiau KTU studentai iki paskutiniųjų minučių buvo šalia. Likus dviem minutėms iki susitikimo pabaigos komandas teskyrė vienas taškas (78:77), tačiau iniciatyvą į savo rankas perėmęs „Biržų“ aukštaūgis Andrejus Tichonovas pelnė 7 taškus iš eilės ir uždarė rungtynes.

„Biržų“ gretose nesulaikomai rungtyniavo Darius Griškėnas, pelnęs 27 taškus (10/14 dvit.), 15 pridėjo A. Tichonovas. KTU gretose 19 taškų surinko Žygimantas Kerza.

Svarbią pergalę šį savaitgalį iškovojo ir Kėdainių „SC-Ateitis“ ekipa. Vidurio Lietuvos ekipa 78:68 namuose palaužė Ukmergės „Olimpo“ pasipriešinimą.

Antrojo kėlinio pabaigoje už ginčus su arbitrais iš aikštės buvo išvytas „Olimpo“ strategas Šarūnas Ciparis, o be trenerio likę ukmergiškiai trečiajame kėlinyje užkūrė tikrą pirtį aikštelės šeimininkams. „Olimpas“ trečiąjį kėlinį laimėjo 26:9 ir praktiškai panaikino 19 taškų persvarą, kurią per du kėlinius buvo susikrovę Gedimino Butkaus auklėtiniai.

Tačiau perlaužti rungtynių svečiams nepavyko – savo pajėgas mobilizavę kėdainiškiai išplėšė pergalę 10 taškų skirtumu.

Europoje nukeliamų rungtynių baubas pasiekė įr RKL. Šio savaitgalio puošmena turėjusios tapti rungtynės tarp Vilniaus „Riviles“ ir „Tauragės“ neįvyko dėl vilniečių ekipoje fiksuotų susirgimų koronavirusu. Tuo tarpu Klaipėdos LCC legionieriai, grįžę į Lietuvą po švenčių, dienas leidžia saviizoliacijoje – dėl to neįvyko klaipėdiečių mūšis su „Raseinių“ ekipa.

A divizione pirmauja Vilniaus „Rivile“, antri žengia Kauno r. „Omegos“ krepšininkai.

Lygos naujokų staigmena

B divizione sunkią pergalę iškovojo Pakruojo „Pakruojo SC-Lygumų ŽŪB“ klubas. Pakruojiškiai 73:70 įveikė Panevėžio „Romeogym“ klubą ir įsirašė 8-ają pergalę per 11 rungtynių.

Panevėžiečių neišgelbėjo ir puikus Augusto Gaivenio žaidimas – jis pelnė 25 taškus, atkovojo 11 kamuolių ir surinko 28 naudingumo balus. Nugalėtojus į pergalę vedė Mantas Jankaitis – jo kraityje 25 taškai (8/9 dvit.).

Netikėtai kluptelėjo Šiaulių r. „Kuršėnų SM-Grafų Furniture“ ekipa. Kuršėniškiai namuose 84:88 buvo priversti pripažinti Skuodo „Kuršastos“ pranašumą.

Skuodiškius į pergalę vedė Paulius Mitkus, surinkęs 18 taškų. Kuršėnų ekipoje 27 taškus surinko Aurelijus Jančenko, 21 – Gražvydas Mockus.

B diviziono A grupėje pirmauja pralaimėjimo kartėlio dar nepatyrusi Radviliškio „Radviliškis-ŠSPC“ ekipa. B grupėje lyderiauja taip pat nepralaimėjusi Kupiškio komanda.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Lemiamose rungtynėse "Delikatesą" pervažiavęs "Olimpas" pateko į pusfinalį
Lemiamose rungtynėse "Delikatesą" pervažiavęs "Olimpas" pateko į pusfinalį
Lemiamose penktose „7bet-NKL“ ketvirtfinalio serijos rungtynėse triumfavo Palangos „Olimpas“. Reguliariojo sezono nugalėtojai namų tvirtovėje 98:70 (23:14, 23:22, 24:15, 28:19)
"Olimpas" išplėšė lemiamą mačą, "Perlas" per pratęsimą laimėjo Marijampolėje
"Olimpas" išplėšė lemiamą mačą, "Perlas" per pratęsimą laimėjo Marijampolėje
„7bet-NKL“ atkrintamųjų ketvirtfinalyje Palangos „Olimpas“ pasiekė žūtbūtinę pergalę. Sandžio Buškevico vyrai Joniškyje 93:68 (32:14, 19:24, 19:11,
Biržuose pradėta Garasto sporto ir sveikatingumo centro statyba
Biržuose pradėta Garasto sporto ir sveikatingumo centro statyba
Kovo 14-ąją į statomo Biržų Vlado Garasto sporto ir sveikatingumo centro pamatus buvo įkasta simbolinė Laiko kapsulė. Kapsulę su laišku ateities kartoms įkasė Biržų rajono
"Olimpas" turėjo vargti prieš penkiese likusį "Delikatesą", "Kretinga" – per žingsnį nuo pusfinalio
"Olimpas" turėjo vargti prieš penkiese likusį "Delikatesą", "Kretinga" – per žingsnį nuo pusfinalio
Sausakimšame Kretingos sporto centre „Kretinga“ sukūrė dar vieną stebuklą ir atsidūrė per žingsnį nuo „7bet-NKL“ pusfinalio. Arimanto Mikaločiaus kariauna namie
Sensacijos NKL: "Kretinga" laimėjo Telšiuose, "Delikatesas" išvykoje sutriuškino "Olimpą"
Sensacijos NKL: "Kretinga" laimėjo Telšiuose, "Delikatesas" išvykoje sutriuškino "Olimpą"
Žvėriškais veteranų pasirodymais pažymėtose rungtynėse tikrą sensaciją pateikė „Kretinga“. Arimanto Mikaločiaus auklėtiniai išvykoje 100:92 (26:24, 30:20, 11:15, 16:24,
Vainauskas: stengiuosi nesikišti, tačiau duodu individualius patarimus savo žaidėjams
Vainauskas: stengiuosi nesikišti, tačiau duodu individualius patarimus savo žaidėjams
Devintoji serialo „Tikslo link. Olimpas“ serija „Atvertos galimybės“ pasakoja apie studentų krepšinį ir Palangos „Olimpo“ bei Kauno kolegijos bendrystę. Klubo
Vainauskas: kad  "Žalgiris" visose grandyse yra patraukliausias klubas jaunimui – abejonių nėra
Vainauskas: kad "Žalgiris" visose grandyse yra patraukliausias klubas jaunimui – abejonių nėra
Jauni, talentingi, tobulėjantys sulig kiekviena savaite, todėl pavojingiausi paskutinėje sezono stadijoje – Kauno „Žalgirio“ dubleriai tai įrodė praėjusiais metais, tapdami Nacionalinės
"Sūduva-Mantinga" nutraukė fantastinę "Olimpo" seriją
"Sūduva-Mantinga" nutraukė fantastinę "Olimpo" seriją
„7bet-NKL“ sezono finišo tiesiojoje pergalę pasiekė Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ (29-8), kuri namų tvirtovėje 80:76 (9:19, 21:17, 24:19, 26:21) parklupdė Palangos
Dramoje su pratęsimu "Olimpas" laimėjo reguliarųjį sezoną (rezultatai)
Dramoje su pratęsimu "Olimpas" laimėjo reguliarųjį sezoną (rezultatai)
Plonu ledu vaikščiojęs Palangos „Olimpas“ (31-5) dramatiškai pratęsė pergalių seriją „7bet-NKL“ pirmenybėse. Pajūrio komanda namuose 95:92 (26:15, 18:24, 14:18,
Žalgiriečiai laimėjo išvykoje ir be pagrindinių žaidėjų, lyderių dvikovą laimėjo "Telšiai"
Žalgiriečiai laimėjo išvykoje ir be pagrindinių žaidėjų, lyderių dvikovą laimėjo "Telšiai"
10 pergalę „7bet-NKL“ sezone pasiekė Kauno „Žalgiris-2“ (10-6), kuris išvykoje 79:68 (15:23, 18:13, 19:15, 27:17) įveikė „Jurbarką-Karį“ (10-7).Kauniečių
"Olimpas" nesėkmių seriją nutraukė įveikdamas žalgiriečius
"Olimpas" nesėkmių seriją nutraukė įveikdamas žalgiriečius
Trijų nesėkmių seriją „7bet-NKL“ sezone nutraukęs ir į pergalių kelią grįžęs Palangos „Olimpas“ (12-4) išvykoje 88:62 (21:15, 15:12, 30:22, 22:13) užtikrintai
"Nevėžis" pasiekė revanšą prieš "Olimpą"
"Nevėžis" pasiekė revanšą prieš "Olimpą"
Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) revanšą pasiekti pavyko Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ (2-2) ekipai. Gedimino Petrausko auklėtiniai namie atsilygino už nesėkmę praėjusiame
KMT mūšyje "Pieno žvaigždės" palaužė "Olimpą"
KMT mūšyje "Pieno žvaigždės" palaužė "Olimpą"
Pirmąją pergalę Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) pasiekė Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (1-1), kurios B grupės mače namie 86:78 (16:11, 21:25, 21:16, 26:26) įveikė
KMT startavo sunkia "Šiaulių" pergale prieš "Olimpą"
KMT startavo sunkia "Šiaulių" pergale prieš "Olimpą"
Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) pirmasis etapas – prasidėjo.Pirmosiose rungtynėse savo nagus pademonstravo vienintelė Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ekipa –
Čempionų titulą ginantys žalgiriečiai nusileido ambicingus tikslus keliančiam "Olimpui"
Čempionų titulą ginantys žalgiriečiai nusileido ambicingus tikslus keliančiam "Olimpui"
Dvi iš dviejų. Dar vieną pergalę „7bet-NKL“ sezone iškovojo Palangos„Olimpas“ (2-0), kurie namuose 87:72 (22:19, 23:20, 18:15, 24:18) palaužė praėjusio sezono
Vardinį KMT kvietimą gavęs "Olimpas" sustiprino sudėtį dar dviem žaidėjais
Vardinį KMT kvietimą gavęs "Olimpas" sustiprino sudėtį dar dviem žaidėjais
Palangos „Olimpas“ į savo gretas pakvietė dar du krepšininkus – įžaidėją Robertą Syčių ir keliose pozicijose galintį žaisti gynėją Justą Vieversį.193 cm ūgio 23
Patvirtinti du KMT taurės formatai: iš NKL dalyvaus "Olimpas", 5 klubai prisijungs ketvirtfinalyje
Patvirtinti du KMT taurės formatai: iš NKL dalyvaus "Olimpas", 5 klubai prisijungs ketvirtfinalyje
Antradienį įvykusiame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) valdybos posėdyje buvo patvirtinti 2023-2024 m. Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) turnyro du galimi formatai.Penkios tarptautinėse
Ventspilyje – "Olimpo" pergalė ir Vainausko susitikimas su El-Amino sūnumi
Ventspilyje – "Olimpo" pergalė ir Vainausko susitikimas su El-Amino sūnumi
Pirmąją pergalę pasirengimo cikle iškovojo Sandžio Buškevico treniruojamas Palangos „Olimpas“, rezultatu 68:66 (13:24, 24:15, 13:16, 18:11) išvykoje nugalėjęs „BK
Vainauskas: man įdomu, kur nuves Palangos klubo projektas – LKL ar Europos taurė
Vainauskas: man įdomu, kur nuves Palangos klubo projektas – LKL ar Europos taurė
Krepšinis Palangoje verčia naują lapą. „Olimpo“ vardu Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezoną pasitinkantį klubą į priekį ves puikiai Lietuvos krepšinyje žinomi
"Ryto" jaunimo programa turi naują vadovą
"Ryto" jaunimo programa turi naują vadovą
Sostinėje – atsinaujinimas: „Ryto“ jaunimo programa turi naują vadovą. Šias pareigas pastaruosius metus užėmusį Mindaugą Noreiką keičia Matas Urbonas.Dvejus pastaruosius
"Žalgiris" suformavo jaunimo komandų trenerių štabus
"Žalgiris" suformavo jaunimo komandų trenerių štabus
Kauno „Žalgirio“ dubleriai pradėjo pasirengimą artėjančiam sezonui. „Žalgiris-2“ ir „Žalgiris-3“ ekipų krepšininkai šiuo metu pluša fizinio
Sirtautas jaunesnysis iš "Žalgirio" sistemos keliasi į NCAA
Sirtautas jaunesnysis iš "Žalgirio" sistemos keliasi į NCAA
Garsiojo buvusio žalgiriečio, o dabar trenerio Dariaus Sirtauto sūnus keliasi už atlanto ir jėgas išbandys NCAA čempionate.Kauno "Žalgirio" sistemoje tobulėjęs jaunuolis studijuos
Tauragėje duotas startas LKL reikalavimus atitinkančios arenos statybai
Tauragėje duotas startas LKL reikalavimus atitinkančios arenos statybai
Naujos sporto ir kultūros renginių vietos atsiradimui Tauragėje duotas startas – pasirašyta statybų sutartis su konkursą laimėjusia įmone. Darbus pradėti planuojama jau šiais
Iš sporto salės – į poligoną: RKL čempionai krepšinį derina su tarnyba Lietuvos kariuomenėje
Iš sporto salės – į poligoną: RKL čempionai krepšinį derina su tarnyba Lietuvos kariuomenėje
Lietuvos krepšinio istorija – neatsiejama nuo Lietuvos kariuomenės. Būtent kariai pirmieji šalyje pradėjo užsiimti šia sporto šaka dar 1920 metais. Praėjus šimtmečiui,
Trečios Lietuvos lygos čempionu tapęs Delininkaitis įsirašė į šalies krepšinio istoriją
Trečios Lietuvos lygos čempionu tapęs Delininkaitis įsirašė į šalies krepšinio istoriją
Nostra.lt-RKL A diviziono didžiajame finale Jurbarko „Jurbarkas-Karys“ rezultatu 78:73 (22:19, 24:15, 9:17, 23:22) nugalėjo Kauno r. „Omega-Taurą“ ir tapo Regionų krepšinio
Paaiškėjo RKL aštuntfinalio poros
Paaiškėjo RKL aštuntfinalio poros
Savaitgalį buvo sužaistos paskutiniosios Nostra.lt-RKL A diviziono reguliariojo sezono rungtynės, kuriose paaiškėjo visi 2022-2023 m. sezono atkrintamųjų etapo dalyviai. Dėl paskutinio bilieto
"Atleto" gretose – RKL siautėjęs gynėjas; RKL: dramatiška VDU pergalė bei pasibaigusios LCC bėdos
"Atleto" gretose – RKL siautėjęs gynėjas; RKL: dramatiška VDU pergalė bei pasibaigusios LCC bėdos
Neseniai su Karoliu Babkausku atsisveikinęs Kauno r. „Atletas“ rado naują gynėją. Klubas oficialiai skelbia, kad prie komandos jungiasi Rokas Grėbliūnas.190 cm ūgio krepšininkas
RKL apžvalga: įspūdingą raseiniškių seriją bei klibantis jurbarkiškių sostas
RKL apžvalga: įspūdingą raseiniškių seriją bei klibantis jurbarkiškių sostas
Vasario 3 dieną Nostra.lt-RKL A divizione sužaistos penkerios varžybos. „Jurbarkas-Karys“ patyrė trečiąjį pralaimėjimą, „Raseiniai“ pridėjo devintą pergalę prie įspūdingos

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime