Naujienos kraunasi...

J.Grantas - apie brolių galimybes NBA atkrintamosiose ir piršlybas Klaipėdoje

J.Grantas - apie brolių galimybes NBA atkrintamosiose ir piršlybas Klaipėdoje
Klaipėdos „Neptūno“ vidurio puolėjas Jerai Grantas laukia ne tik „Tete-a-Tete Casino LKL“, bet ir NBA atkrintamųjų varžybų pradžios. 203 cm ūgio „centro“ broliai žaidžia stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje ir netrukus pradės ketvirtfinalio serijos iki 4 pergalių kovas.

23-ejų puolėjas Jerami Grantas yra lietuvio Domanto Sabonio ir trigubų dublių mašinos Russello Westbrooko komandos draugas Oklahomos „Thunder“ ekipoje. Ji Vakarų konferencijos ketvirtfinalyje susitiks su Hjustono „Rockets“. 2016–2017 m. reguliariajame sezone sužaidė 80 ir per juos vidutiniškai per 19 minučių pelnydavo 6 taškus.

Tuo metu 24-erių gynėjas Jerianas Grantas vilki Čikagos „Bulls“ aprangą. Jerianas šiame sezone sužaidė 63 rungtynes ir per aikštėje praleidžiamas 16 min. taip pat fiksavo 6 taškų vidurkį. „Buliai“ Rytuose dėl kelialapio į konferencijos pusfinalį grumsis su Bostono „Celtics“.

28-erių neptūnietis J. Grantas atidžiai seka jaunesniųjų brolių pasirodymus ir tiki, kad jų atstovaujami „Thunder“ ir „Bulls“ klubai turi galimybių perkopti pirmąjį atkrintamųjų varžybų etapą.

Iš Merilando kilęs krepšininkas „Neptūno“ aprangą vilki jau antrą sezoną ir šiemet LKL pirmenybėse vidutiniškai renka po 9 taškus ir sugriebia 6 kamuolius. Jerai džiaugiasi gyvenimu bei žaidimu Klaipėdoje ir neatmeta galimybės, kad Baltijos pajūrio klube rungtyniaus ir kitą sezoną.

 Su „bcneptunas.lt“ svetaine bendravęs amerikietis pasidalino mintimis apie komandos tikslus, brolių žaidimą NBA čempionate, favoritus laimėti titulą ir prisiminė savo sužadėtuves, kurios „Švyturio“ arenoje įvyko 2016 m. LKL finalo serijos su Kauno „Žalgiriu“ metu.

ABIEMS BROLIAMS – PIRMOSIOS NBA ATKRINTAMOSIOS

– Kokią šiuo metu yra jūsų sveikata?

– Kažin, ar tokioje sezono stadijoje bent vienas profesionalus krepšininkas yra visiškai sveikas. Smulkių traumelių turi visi, bet jos, kaip ir mano atveju, žaisti netrukdo.

– Koks jausmas po daugiau negu mėnesio pertraukos vėl žaisti Klaipėdos arenoje?

– Pagaliau grįžome į savo namus. Mūsų žaidimą žiūrovai įtakoja nemaža dalimi, todėl visa komanda džiaugiasi, kad vėl galime rungtyniauti namų arenoje. Dabar reikia atsidėkoti sirgaliams pergalėmis ir suteikti jiems kuo daugiau progų džiaugtis.

– Praėjusiame LKL rate „Žalgirį“ įveikėte jo pačio tvirtovėje, o šeštadienį su šalies čempionais susitiksite jau „Švyturio“ arenoje. Kaip reiki žaisti, kad kauniečiai vėl būtų nugalėti?

– Nesvarbu, prieš ką žaidžiame, visada kovojame vienodai ir norime laimėti. Toks yra visų „Neptūno“ žaidėjų ir trenerių požiūris. Žinoma, „Žalgiris“ turi labai pajėgią sudėtį ir puikų trenerį.

– Nemaža tikimybė, kad su „Žalgiriu“ šiemet susitiksite jau LKL pusfinalio serijoje. Žinoma, prieš tai komandoms dar reikės įveikti ketvirtfinalio barjerą. Ką manote apie šią galimą seriją?

– Nesvarbu, kokiame atkrintamųjų etape mūsų keliai susidurs. Mūsų tikslas bus tas pats, į aikštę visada einame turėdami tikslą laimėti.

– Pakalbėkime apie jūsų brolius NBA lygoje. Koks jiems buvo šis reguliarusis sezonas?

– Tiek Jerami, tiek Jerianas kasmet gerina savo žaidimą. Noriu pagirti abu brolius ir abi komandas, kuriose jie žaidžia, nes jos pateko į atkrintamąsias ir vien jau tai rodo, kad sezonas buvo neblogas. Jų karjerose tai bus pirmosios NBA atkrintamosios varžybos. Tikiuosi, jose jiems sekis kaip tik įmanoma geriau ir bandysiu sekti jų žaidimą toliau.

– Jeriano atstovaujamas „Bulls“ susitiks su Rytų konferencijos nugalėtoju „Celtics“. Čikagos klubas turi vilčių pasipriešinti „keltams“?

– Manau, kad Čikaga tikrai turi šansų. Jeigu atvirai, neturiu pakankamai laiko analizuoti NBA klubų žaidimo, bet atkrintamosiose lieka tik geriausios komandos ir geriausi žaidėjai, todėl visko gali nutikti.

– Jerami ir „Thunder“ kovos su „Rockets“. Ką manote apie šią porą?

– Esu įsitikinęs, kad „Thunder“ ir „Rockets“ seriją seks daugybė žmonių visame pasaulyje. Tai bus mūšis tarp kandidatų laimėti MVP titulą – R. Westbrooko ir Jameso Hardeno. Galimybę turės pasireikšti ir kiti žaidėjai, todėl laukia intriguojanti serija.

– Ką manote apie debiutinį sezoną NBA lygoje žaidžiantį D. Sabonį?

– Jis – ypatingas talentas. Nedažnai debiutiniame sezone žaidėjai gauna tokį didelį trenerio pasitikėjimą. Neabejoju, kad jo karjera NBA lygoje bus sėkminga ir ilga.

– Kas taps šio sezono NBA čempionais?

– O žmogau... Labai sunkus klausimas, į kurį sudėtinga atsakyti. Aišku, noriu, kad kuo toliau keliautų mano brolių atstovaujami klubai. Tačiau jeigu reiktų lažintis, rinkčiausi Oklando „Warriors“.

– Ir jie didžiajame finale žais su...?

– Klivlando „Cavaliers“! Dėl to esu tikras (šypsosi).

PASIPIRŠUS ŽAISTI TAPO LENGVIAU

– Ar broliai planuoja aplankyti jus Lietuvoje?

– Kadangi šiemet jie pateko į atkrintamąsias, jų kelionė kiek atidedama. Manau, po sezono jie tikrai užsuks į Klaipėdą, jeigu turės tam laiko.

– Lietuviškas krepšinis labai skiriasi nuo NBA?

– Krepšinis yra tikrai skirtingas. Skirtingi treneriai, skirtingos situacijos, jų išnaudojimas. Nors propaguojamas žaidimo stilius tikrai skiriasi, bet krepšinio lygis Lietuvoje taip pat puikus.

– Jums taip pat teko žaisti Australijoje, Italijoje, Izraelyje, Latvijoje. Turėjote gerą progą palyginti ir pačius šalių kultūrų skirtumus...

– Taip, džiaugiuosi, kad gyvenimas man suteikė progą keliauti ir pažinti daugelį šalių. Nėra abejonių, jog tarp šių šalių Lietuvoje yra daugiausiai talentingų krepšininkų. Tuo nė kiek neabejoju. Kalbant apie klimatą, Australijoje oras yra geriausias ir ten gyventi dėl to buvo tikrai malonu. Ten – visada vasara. Tu išeini į lauką ir tave visada pasitinka saulė. Ten visada saulėta (šypsosi). Žinoma, jeigu kalbėtume apie patį krepšinį, didžiausią malonumą patiriu žaisdamas būtent Lietuvoje.

– Praėjusių metų finalo serijos metu pasipiršote savo būsimai žmonai. Ar labai jaudinotės ir kiek laiko planavote tokią staigmeną?

– Jau kurį laiką ieškojau progos tai padaryti ir tikrai nervinausi, juk tokio svarbaus mūsų gyvenimo įvykio liudininkais tapo sklidinai Klaipėdos areną užpildę žiūrovai. Tokia auditorija įpareigoja viską atlikti teisingai. Pasipiršus apėmė labai geras jausmas ir įgavau dar daugiau jėgų žaisti. Rungtyniauti po to tapo žymiai lengviau, nes nebeliko streso. Kalbant apie vestuves, jų planuoti dar nebuvo laiko, bet jos įvyks šią arba dar kitą vasarą.

– Kaip žadate sutikti Velykas?

– Visų pirma, tai svarbi krikščioniška šventė, kuri byloja apie Kristaus prisikėlimą ir atgimimą. Žinoma, laiko ypatingai švęsti nebus, bet vis tiek norisi susikurti ir palaikyti tą šventinę atmosferą. Dažysime kiaušinius, pasigaminsime skanaus valgio ir darysime tai, ką ir daro dauguma laimingų šeimų. Tiesiog būsime kartu.

– Norėtumėte Klaipėdoje žaisti ir kitą sezoną?

– Tai tikėtina. Tačiau kol kas turime daug tikslų ir šiame sezone, todėl kol kas nenoriu pernelyg galvoti apie ateitį ir kitą sezoną.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Mažeikiškiai atsilaikė prieš "Pieno žvaigždes"
Mažeikiškiai atsilaikė prieš "Pieno žvaigždes"
Mažeikių „M Basket-Delamode“ (10-12) komanda pratęsė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (4-19) duobę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).Mažeikiškiai
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pasitinka du rimtus išbandymus: jau kovo 28 d. (ketvirtadienį) Panevėžyje stoja į kovą su Vilniaus „Rytu”, o balandžio 1 d. (pirmadienį)
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
Reabilitaciją po sunkios traumos tęsiantis Vilniaus „Wolves“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras nekantrauja prisijungti prie komandos treniruočių. Vis tik, kovo mėnesio
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Klaipėdos „Neptūnas“ (10-12) tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate.Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16)
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
„Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ treneris Rimas Kurtinaitis ir komentatorius Vaidas Čeponis dalinasi mintimis apie naujausias aktualijas bei aptariamas temas.Šį
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
Praėjusį savaitgalį Vilniaus „Rytas“ po dramatiškos kovos namie 83:84 krito prieš Klaipėdos „Neptūną“.„Neptūnui“ tai buvo trečioji pergalė paeiliui,
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
LKL vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (17-4) krepšininkai atsikvošėjo po dviejų nesėkmių iš eilės prieš Kauno „Žalgirį“ ir Klaipėdos „Neptūną“
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susidūrė dvi savo pozicijas pagerinti nusiteikusios ekipos. Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (13-8) namie 90:80 (15:14, 22:21,
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko trečiasis sostinės derbis. Jame sudėtingą pergalę pasiekė Vilniaus „Rytas“ (17-4), kuris 99:83 (27:19, 23:25, 19:25,
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Kauno „Žalgiris“ (20-2) turėjo pavargti, tačiau Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) trečiąkart nugalėjo „Šiaulių“ (5-17) ekipą.Andrea Trinchieri
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Pažemintas Vilniuje Panevėžio „Lietkabelis“ vis labiau tolsta nuo trečios vietos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lentelėje, kuri potencialiai padėtų pusfinalyje išvengti
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Ilgiau nei metus „Jeep“ arenoje Vilniaus „Rytas“ neleido šeimininkauti nė vienam varžovui. 2023-ųjų kovo 5-ąją čia buvo nusileista Utenos „Uniclub Casino –
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Justas Furmanavičius šį sezoną yra vienas ryškiausių Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) žaidėjų. Prieš tai „Gargžduose“ dominavęs puolėjas
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Turnyrinės lentelės kaimynų akistatoje svarbią pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasiekė Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (6-16), kuris svečiuose 76:74
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Sekmadienį šalies krepšinio mėgėjų dėmesį kaustys Vilniaus derbis tarp „Wolves“ ir „Ryto“ komandų. Po dviejų „Betsafe-LKL“ ratų šių komandų
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
„Betsafe-LKL“ reguliarusis sezonas nenumaldomai artėja prie pabaigos, tad komandos siekia pasinaudoti paskutinėmis progomis pagerinti savo pozicijas turnyrinėje lentelėje. Viena iš
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Vargu, ar tuometis devintokas Rimantas Kaukėnas, nusprendęs, kad reikia po treniruočių likti salėje ir padirbėti papildomai, galėjo įsivaizduoti, kad jo ateityje laukia puiki klubinė karjera Europoje,
Dirbtinis intelektas – jau LKL: diegiama išmanių kamerų sistema arenose
Dirbtinis intelektas – jau LKL: diegiama išmanių kamerų sistema arenose
Lietuvos krepšinio lyga („Betsafe-LKL“) žengė žingsnį dar efektyvesnio technologijų panaudojimo link – įvairius procesus nuo šiol lengvins dirbtinis intelektas.Lyga
Maldūnas išgelbėjo "Lietkabelį" nuo netikėto pralaimėjimo savo aikštėje
Maldūnas išgelbėjo "Lietkabelį" nuo netikėto pralaimėjimo savo aikštėje
Mažeikių „M Basket-Delamode“ (9-12) komanda buvo per žingsnį nuo pergalės ir pratęstos geros atkarpos Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).Vis tik lemiamu metu
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
Vilniaus "Rytas" antradienį oficialiai paskelbė apie situaciją su trimis susižalojusiais komandos krepšininkais.Vilniečių kapitonas Margiris Normantas yra patyręs Achilo sausgyslės
Rekordinis Watermano šou nepadėjo įveikti "Juventus"
Rekordinis Watermano šou nepadėjo įveikti "Juventus"
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) nauja savaitė startavo permainingu maču Kėdainiuose. Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (5-16) savo arenoje krito prieš
Jaunimu pasidžiaugęs Trinchieri kalbėjo apie Sumnerio adaptaciją ir Šmito sveikatą
Jaunimu pasidžiaugęs Trinchieri kalbėjo apie Sumnerio adaptaciją ir Šmito sveikatą
Kauno „Žalgirio“ strategas Andrea Trinchieri po 97:77 laimėtų rungtynių prieš „Pieno žvaigždes“ džiaugėsi, jog pergalę pavyko pasiekti padedant klubo dubleriams,
Triuškinantį pranašumą išbarstę "Šiauliai" nesulaikė Antetokounmpo
Triuškinantį pranašumą išbarstę "Šiauliai" nesulaikė Antetokounmpo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) intrigos nepagailėjo į atkrintamąsias besitaikančių klubų susidūrimas. „Šiauliai“ (5-16) savo arenoje 91:94 (29:17,
Laukta intriga "Wolves" ir "Lietkabelio" dvikovoje nė nekvepėjo
Laukta intriga "Wolves" ir "Lietkabelio" dvikovoje nė nekvepėjo
Šią savaitę pralaimėjimu jonaviečiams pradėjęs Vilniaus „Wolves“ (15-7) klubas parodė kardinaliai kitokį veidą svarbiame mače.Nedo Pacevičiaus auklėtiniai namuose 109:72 (27:16,
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) staigmenos pateikti nepavyko Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ (4/17). Aurimo Jasilionio auklėtiniai išvykoje 77:97 (14:25,
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Vilniaus „Wolves“ tęsia nelengvą sezoną siekiant pirmųjų klubo istorijoje „Betsafe-LKL“ apdovanojimų. Nors trečiąjį ratą sostinės ekipa pradėjo nesėkme svečiuose prieš

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime