Naujienos kraunasi...

J.Vainauskas: apie rinktinę, LKL krizę bei "Lietuvos rytą"

J.Vainauskas: apie rinktinę, LKL krizę bei "Lietuvos rytą"
SPORT1 televizijos laidoje „Diagnozė krepšinis“ buvęs ilgametis Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovas Jonas Vainauskas dalinosi įžvalgomis apie pasibaigusius 2014 metus, dėliojo galimą būsimos Lietuvos rinktinės sudėtį bei gvildeno Lietuvos krepšinį ištikusias bėdas.

Lietuvos rinktinė. Kitąmet galime turėti dar vieną svajonių komandą

Jonai, sausio 19 dieną įvyks geriausių Lietuvos sportininkų apdovanojimai. Ar nors vienas krepšininkas nusipelnė apdovanojimo už 2014 metus?

Geriausiųjų sąraše kiekvienais metais nors vienas Lietuvos krepšininkas privalo būti, tačiau išskirti nors vieną ar kelis, kurie pretenduotų laimėti šį prestižinį titulą, negalėčiau. Praėjusiais metais Lietuvos krepšinis išsiskyrė labiau komandiniais pasiekimais. Visų pirma, neblogas Lietuvos rinktinės pasirodymas pasaulio čempionate. Taip pat, gana sensacingas Klaipėdos „Neptūno“ kilimas viso sezono metu.

Ar teisus būčiau sakydamas, kad arčiausiai individualaus apdovanojimo praėjusiais metais turėtų būti Jonas Valančiūnas?

Manau, kad tiek Jonas Valančiūnas, tiek Donatas Motiejūnas, tiek Jonas Mačiulis. Iš šio trejeto, kiekvienas galėtų pretenduoti į vieną ar į kitą apdovanojimą.

Kuriems rinktinės krepšininkams 2014 – ieji turėtų būti paskutiniai, kaip rinktinės krepšininkams?

Mes turime jauną, perspektyvią ir labai stiprią aukštaūgių grandį. Manau, kad ji viena stipriausių pasaulyje. Tiek J.Valančiūnas, tiek D.Motiejūnas, tiek netrukus prie jų prisijungsiantis Domantas Sabonis – tai yra mūsų rinktinės ateitis.

O krepšininkai, kurie atsidūrė ant atsisveikinimo slenksčio: tai ir Robertas Javtokas, ir broliai Lavrinovičiai, ir Simas Jasaitis. Jie per daugelį metų padarė labai daug dėl savo šalies, tačiau mes turime kuo juos pakeisti. O su atsinaujinusia komanda šiais metais galime siekti kelialapio į olimpines žaidynes ir kitąmet turėti dar vieną svajonių rinktinę.

Domantas Sabonis – 2015 metų rinktinės žaidėjas ar vėliau?

Manau, kad jis turėtų būti kviečiamas jau šiemet. Tie metai būtų tokie pereinamieji, kai jis galėtų susipažinti su komanda ir priprasti prie jos.

Pastaraisiais metais Jonui Kazlauskui galvą skaudėjo dėl įžaidėjo, kad nėra iš ko rinktis. Ar nebus šiemet taip, kad treneriui skaudės galvą dėl to, kad nežinos kurį pasirinkti?

Iš tikro, šiemet bus žymiai lengviau. Per praėjusius metus susiformavo tiek Lukas Lekavičius, tiek Vaidas Kariniauskas, kurie jau dabar turi Eurolygos patirties. Taip pat į rinktinę gali pretenduoti ir Šarūnas Vasiliauskas, ir Mindaugas Girdžiūnas, taip pat Paulius Dambrauskas.

Nepaminėjote nei Žygimanto Janavičiaus, nei Ado Juškevičiaus..

Žygimantas Janavičius Manto Kalniečio tikrai nepakeis, nes tai yra ne to lygio žaidėjas. Mano nuomone, jo lygis Lietuvos rinktinei yra per žemas.

Adas Juškevičius yra ne įžaidėjas. Jis yra žaidėjas, daug labiau linkęs atakuoti krepšį nei perduoti jį komandos draugams. Jei mes ir vėl iš neįžaidėjo darysime įžaidėją – vėl susidursime su problemomis, su kuriomis susiduriame daugelį metų.

Bet reikia pripažinti, kad Adas per paskutinius metus užaugo kokiomis penkiomis galvomis..

Taip, tą rodo jo rezultatai. Pasaulio čempionate jis pasirodė puikiai. Adas gerai žaidžia du prieš du, tačiau jei mes norime kovoti prieš Ispaniją, JAV, Prancūziją, tai mūsų rinktinei turi vadovauti žaidėjas, kuris ne tik pats gali įmesti, tačiau ir sudaro geriausias aplinkybes komandos draugams. Mūsų stiprybė – priekinė linija, o ją išnaudoti galime tik su klasikiniu įžaidėju, kuris suprastų žaidimą ir matytų aikštę.

Užsiminėte apie Simo Jasaičio galimą pabaigą rinktinėje. Kas turėtų jį pakeisti? Ar tai galėtų būti Gediminas Orelikas, kuris spaudai minėjo, kad dėl tokio žaidimo, bent į stovyklą tikisi būti pakviestas?

Man sunku komentuoti paties Oreliko mintis apie save, tačiau, kalbant apie Lietuvos krepšinio lygos prestižą, žaidėjas, kuris keletą metų iš eilės lygoje yra naudingiausias, turėtų sulaukti tokio kvietimo. Tačiau, nemanau, kad jis turi šansų patekti į Lietuvos rinktinės dvyliktuką, nes ta pozicija Lietuvos rinktinėje yra išskirtinai stipri. Joje žaidžia tiek Jonas Mačiulis, tiek Mindaugas Kuzminskas, tiek Linas Kleiza, kuris, mano nuomone, turėtų rungtyniauti lengvojo krašto pozicijoje.

Linui Kleizai kol kas sezonas nesiklijuoja, skirtingai nei Deividui Gailiui..

Manau, kad renkantis tarp Gedimino Oreliko ir Deivido Gailiaus, būtent Gailius yra arčiau rinktinės. Labai retai būna, kad žaidėjai išvažiuoja į Europą, pasirodo ten vidutiniškai, nesulaukia galingiausių Europos klubų kvietimų, grįžta į Lietuvą ir ten ne tik nepalūžta, bet žengia kokybinį žingsnį į priekį.

O kaip atakuojantys gynėjai? Yra Martynas Pocius, yra Renaldas Seibutis. Ir viskas..

Manau, gal Marius Grigonis būtų vertas pakvietimo į rinktinę. Taip pat, galbūt, paskutinį šansą būtų galima suteikti Stepui Babrauskui. Taip pat Martynas Gecevičius, kuriam sudarius sąlygas atakuoti laisvam, yra mirtinas ginklas.

Jeigu taptumėt treneriu, kokį dvyliktuką vežtumėtes į Prancūziją?

Įžaidėjai – Kalnietis ir Kariniauskas arba Lekavičius, atakuojantys gynėjai – Pocius ir Gecevičius, lengvieji krašto puolėjai – Mačiulis, Kuzminskas ir Kleiza, sunkieji krašto puolėjai – Jankūnas, Motiejūnas ir Sabonis bei vidurio puolėjai – Valančiūnas ir Kavaliauskas.

LKL. Lietuvos krepšinio lygą ištiko krizė

„Tokios silpnos Lietuvos krepšinio lygos, kaip šiemet, jau labai seniai nebuvo.

Pagrindinis akcentas, kurį daugelis bandė įrodyti, buvo tas, kad vidutinės komandos labai pasitempė bei priartėjo prie lyderių. Iš tikrųjų, nebuvo nieko panašaus – lyderiai prarado pozicijas ir nusileido iki vidutinių komandų lygio.

Lygoje intriga atsirado tik dėl to, kad favoritės, kurios 30 – 40 taškų būdavo stipresnės už visas likusias ekipas, tą pranašumą iššvaistė, o Lietuvos krepšinio lygą ištiko tam tikra krizė.

Aišku, ir vilniečiai, ir kauniečiai padarė pakankamai klaidų, todėl manau, kad Lietuvos krepšinio nuosmukis didžiąja dalimi yra pagrindinių klubų kaltė.

Bet, turbūt, ne tik klubai. Sutinkate? Paprastas pavyzdys: praėjusio sezono uždarymo metu LKL prezidentas Remigijus Milašius viešai pažadėjo, kad jo vadovavimo laikotarpiu nebus nukeltos nei vienos sezono rungtynės. Tačiau vos tik prasidėjo sezonas, tai kažkas neturi salės, tai BBL lygai trukdo..

Aš puikiai prisimenu tą pažadą ir niekaip nesuprantu, kodėl šalia visų tų problemų, su kuriomis susiduria lyga, nesugebama išspręsti pačios paprasčiausios. Pateiksiu pavyzdį – Ispanijos krepšinio lygą, kuri jokių nuolaidų niekam nedaro, nepaisant to, kad pagrindiniai klubai dalyvauja arba Eurolygoje, arba Europos taurės varžybose.

Anksčiau labai paprastai buvo galima visas bėdas nurašyti į VTB lygą. Dabar nei vienas Lietuvos klubas toje lygoje nebežaidžia, todėl nesuvokiama, kodėl daromos išlygos net tada, kai komandos žaidžia daugiausiai po dvejas rungtynes per savaitę.

Galime kalbėti apie gerėjantį lygos marketingą, tiesa, nežinau, nuo ko reikėtų atsispirti, dalinant pagyras. Kol kas susigaudyti, kada ir kaip vyksta rungtynės, yra pakankamai sudėtinga – laikai skiriasi, dienos skiriasi.

Tai yra problema, kurią būtų labai lengva išspręsti, tačiau iki šiol tai nėra padaryta.

Teko iš klubų girdėti tokį atvejį, kai rungtynes buvo prašoma nukelti dėl BBL lygos. Ne paslaptis, kad Romualdas Brazauskas yra ne tik LKL, tačiau ir BBL vadovas. Kaip jūs vertinate svarbiausio LKL žmogaus sedėjimą ant dviejų kėdžių?

Romualdas Brazauskas tų kėdžių yra užsėdęs dar daugiau. Nežinau, oficialiai ar ne, tačiau jis taip pat dalyvauja Lietuvos ir Eurolygos teisėjų veikloje.

Bet gal tos kitos kėdės nėra tokios tiesiogiai susijusios..

Sutinku. Ypač dar ir dėl to, kad LKL prezidentas savo administracijai moka didžiulius atlyginimus. Tad pirminė sąlyga darbuotojams turėtų būti ta, kad jie negali dirbti kitų darbų, išskyrus tą, už kurį jiems moka Lietuvos krepšinio lyga. O tuo labiau dirbti darbų, kurie gali sukelti interesų konfliktą.

Ir bendras fonas nėra geras, kai dviem organizacijoms, kurios tam tikra prasme turėtų konkuruoti tarpusavyje, vadovauja tas pats žmogus.

Prieš šį sezoną LKL įvedė nuostatą, kad klubo biudžetas privalo siekti bent milijoną litų. Galit patvirtinti, kad ši nuostata yra tik ant popieriaus ir jos laikosi toli gražu ne kiekvienas klubas?

Tokia nuostata yra nesąmonė. Lygoje tikrai milijono net akyse nėra matę nei „Mažeikiai“, nei „Nevėžis“, nei „Prienai“. Mažesniu nei milijono litų biudžetu verčiasi ir Alytaus „Dzūkija“. Nesuprantu, koks tikslas kelti tokias sąlygas, kurių neįmanoma patikrinti.

Klubuose yra labai skirtingas valdymo lygis. Tikrai yra klubų, kuriems užtektų pusės milijono, kad pasiektų tokį rezultatą, kokio nepasiekia klubai, išleidžiantys du ar tris milijonus.

Apie komisiją, kuri turėtų ir galėtų tikrinti tuos finansinius dalykus, kalbama jau pusantrų metų, buvo nubraižytos gairės, tačiau iki šiol niekas nedaroma.

Turbūt ne toks paprastas darbas yra teisėjavimas. Kaip išspręsti šiemet itin akis badančią problemą ir kiek tam prireiks laiko?

Dar visai neseniai Lietuva turėjo labai gero lygio teisėjus – tiek šviesaus atminimo Virginijų Dovidavičių, tiek Romualdą Brazauską, tiek Kęstutį Pilipauską. Ši trijulė Lietuvoje kūrė teisėjavimo politiką ir įpėdinių jie nepaliko. Turiu įtarimą, kad tą jie darė sąmoningai, norėdami kuo ilgiau išsilaikyti olimpe.

Šiemet buvo ne vienas, ne du ir net ne trys gėdingi epizodai, kurie tiesiogiai atsiliepė dabartinei turnyrinei lentelei. Manau, kad teisėjų kvalifikacijos kėlimas turėtų būti vienas prioritetinių klausimų.

Pakalbėkime apie klubus, pirmiausia, apie Kauno „Žalgirį“. Ar jam, turinčiam ne vieną labai brangų žaidėją, realu sumažinti skolų krepšelį? Ar tai apskritai įmanoma?

Tai kad komanda sugeba patekti į TOP16 varžybas, yra gražu. Tačiau kai tai yra daroma neapmokėtų skolų sąskaita, žiūrint į ilgalaikę perspektyvą, nemanau, kad tokią poziciją būtų galima pagirti.

Tas burbulas vieną dieną sprogs. Mes negalime patikrinti, kokios tos skolos yra, tačiau aišku, kad jos yra gerokai didesnės, nei apie jas kalba klubo vadovai. Mes neturime jokios informacijos apie tai, kad buvusiems žaidėjams yra atiduodamos skolos, nes panašu, kad tai, kas yra oficialiai surenkama, tas yra ir išleidžiama.

Tačiau kai tik iškyla problemos dėl skolų grąžinimo, kai kažkas paspaudžia per teismą, tada vėl klubas kreipiasi į savivaldybę, pradeda mojuoti transparantais, kokie jūs niekšai politikai, negi leisite „Žalgiriui“ numirti. O kol Kaune politikai yra silpni, tol toks šantažas veikia.

Bet kai tik sustiprės Kauno politikos veidas, neabejoju, kad bus pasakyta: jūs esate privatus klubas, jūsų skolos, jūs jas ir grąžinkite. Kodėl jūs nuolat terorizuojat miestą?

Tos skolos nedings. Vieną dieną burbulas sprogs, o Lietuvos krepšinis patirs didžiausią smūgį per nepriklausomos Lietuvos istoriją.

Tie pinigai, kurie yra uždelsti, Lietuvoje niekas jų nėra pajėgus grąžinti ir šiaip jau svetimų skolų dažniausiai niekas nemoka. Todėl neskiriant bent trečdalio biudžeto skoloms grąžinti, tikėtis, kad ir toliau viskas bus sėkminga ir gražu, o tie, kurie turi pretenzijų – jų atsisakys.. abejoju, ar tai yra įmanoma.

„Lietuvos rytas“ – klubas, kuriam problemų, tegul ir kitokių, irgi netrūksta..

„Lietuvos rytas“ turi didelių problemų su klubo valdymu. Per keletą metų prarasta labai daug. Tai, kad klubas neberungtyniauja „Siemens“ arenoje; tai, kad prarasta Eurolygos licencija; tai, kad „Lietuvos rytas“ nebėra pirmas arba antras, o yra tik trečias klubas Lietuvoje – tai yra tas problemų krepšelis, su kuriuo klubui reikės gyventi 2015 metais.

Bet, tarkim, „Lietuvos rytas“ tampa LKL čempionu ir problemos kaip nebūta. Juk su vilniečių sudėtimi tai nėra neįmanoma..

Ir pernai „Lietuvos rytas“ turėjo čempionišką sudėtį, tačiau dėl vidinių problemų jie Eurolygoje iškovojo tik vieną pergalę, o Lietuvoje liko treti. Viena pagrindinių klaidų buvo pasirinkimas su „Žalgiriu“ žaisti ne finale, o pusfinalyje. To buvo galima išvengti.

Norite pasakyti, kad reikėjo specialiai pralaimėti paskutines reguliariojo sezono rungtynes „Žalgiriui“?

Krepšinyje žaidėjui niekada negali pasakyti, kad jis specialiai pralaimėtų. Tačiau jei būtų daugiau žaidę mažiau patyrę žaidėjai, kauniečiai būtų laimėję.

Aišku, jeigu pusfinalio paskutinis metimas būtų įkritęs, tas sprendimas būtų šlovinamas daug metų. Dabar tas sprendimas daug metų bus keikiamas.

Už Lietuvos ribų. Tokios silpnos Eurolygos nebuvo jau seniai.

Sakykite, kas lėmė Eurolygos, Europos taurės susilpnėjimą? Nejaugi, tik amerikiečių didesnė invazija į Azijos klubus?

Tai tikrai turėjo didelės įtakos. Tačiau yra ir tokių pavyzdžių, kaip stiprių žaidėjų nutekėjimas į Ispaniją arba šviesių protų pasitraukimas iš krepšinio. 3 – 4 geriausi treneriai, 4 – 5 aukščiausio lygio vadovai.. jų nebėra, todėl bendras krepšinio lygis yra nusmukęs.

Aišku, pirmųjų dvylikos Eurolygos komandų lygis nėra suprastėjęs, tačiau vidutiniokų ir ypač autsaiderių lygis aiškiai yra per silpnas.

Mes matome gerokai mažiau Lietuvos krepšininkų Eurolygoje. Turiu omeny, ne lietuviškas komandas..

Taip yra todėl, kad mes per mažai dėmesio skiriame jaunimo ugdymui. Anksčiau „Lietuvos rytas“ turėjo programą, pagal kurią įtraukdavo po 200 – 300 jaunųjų krepšininkų. Tą pačią programą iš dar seniau turėjo Kauno „Žalgiris“ ir A.Sabonio krepšinio mokykla, tačiau dabar tai yra problema.

Bet jei ta problema šiandien nesprendžiama, tai po kelių metų mes turėsime dar mažiau Lietuvos krepšininkų Eurolygoje..

Ne tik Eurolygoje. Talentų badas pasijus Lietuvos rinktinėje. Šiuo metu mes remiamės krepšininkais, kurie buvo užauginti iki 2011 metų. Kažko naujo mes neišugdėme. Kariniauskas ir Lekavičius yra senojo „Žalgirio“ produktai, perėję visas jaunimo rinktinių grandis. Valančiūnas, Dambrauskas, Bendžius taip pat yra žaidėjai, užaugę „Lietuvos ryto“ sistemoje. Tiesa, paskutiniai, kuriuos „Lietuvos rytas“ paruošė nuo vaikų – kadetų amžiaus.

Kita laida „Diagnozė krepšinis“ sausio 21 dieną (trečiadienį) per SPORT1. Laidos svečias: Tomas Pačėsas.

Komentuoti
2015-01-20 12:42:55 Cituoti
>> MrVycka: nu vartojo, tai ka? tau paciam neteko itraukt arba piatacka surukyt? zmogus pasimoke, daugiau taip nebedaro.
o be to turbut nesi skaites geronimo, schneider ir lino kvedaraviciaus siulomu kandidatu i rinktine. zinok vertetu.
MrVycka2015-01-20 12:29:42 Cituoti
>> Avdotijus:
tai jau čia kažkas siūlo rinktis mane arba miltuką?..o jei tau pasiūlytų rinktis kosmonautą arba gaisrininką, ką rinktumeisi?..
2015-01-20 12:21:18 Cituoti
>> MrVycka: na narkusa jonas ar ne, bet as pvz. laikau ji kompetetingesniu krepsiniu ekspertu nei du. Tu esi eb.lt redaktorius, o JV vienos stipresniu (tuo laikotarpiu) EL komandos GM, plius pats zaidzia krepsini. Jeigu man kas pasakytu rinktis tave ar JV, as nedvejodamas griebciau jona.
TiMac2015-01-20 10:11:17 Cituoti
SIaip neskaitant keliu nesamoniu, iskatant Babrauska, gerai pakalbejo JV, yra labai neblogu izvalgu
MrVycka2015-01-20 08:43:27 Cituoti
>> Rajanas5:
bet pažiūrėk, ką narkoša peza apie tai: Mes NEGALIME PATIKRINTI, kokios tos skolos yra, TAČIAU AIŠKU, kad jos yra gerokai didesnės...Mes NETURIME JOKIOS INFORMACIJOS apie tai, kad buvusiems žaidėjams yra atiduodamos skolos, nes PANAŠU, KAD tai, kas yra oficialiai surenkama, tas yra ir išleidžiama.

ekspertiškai varo, du sakiniai iš eilės ir kiekviename po paprieštaravimą pačiam sau...
2015-01-20 08:29:47 Cituoti
siaip kas liecia LKL'a tai labai tiksliai pakalbejo, del rinktines tai cia visiems aiskiai matomos kliurkos, nu del Zalgirio tai negali zinoti, nes niekas realios padeties Zalgirio finansuose nezino, kas dabar gali pasakyti skolos grazinamos ar ne? pernai kaip supratome ne trupucio nebuvo grazinta..
MrVycka2015-01-20 08:21:53 Cituoti
į savo dvyliktuką vietoj seibučio gecą ima, tarp kandidatų babrauską mini...apie žalgirio skolas ir sprogsiantį burbulą peza tas, prie kurio komjaunuoliai dukart tyliai ramiai bankrutavo ir skolas nusirašė...
MrVycka2015-01-20 08:13:50 Cituoti
Nepaminėjote nei Žygimanto Janavičiaus, nei Ado Juškevičiaus..

Žygimantas Janavičius Manto Kalniečio tikrai nepakeis, nes tai yra ne to lygio žaidėjas. Mano nuomone, jo lygis Lietuvos rinktinei yra per žemas.

o tai girdžiūno su dambrausku tai jau tikrai aukštesnis, jie tai jau galės kalnietį pakeisti...
2015-01-19 22:37:44 Cituoti
neblogas interviu, yra geru izvalgu, ir nereikia stumti ant jono, vien del to praeities priespriesu. kas be ko, ir pats jonas v. tos klubines priespriesos ir subjektyvumo neisvenge. taciau didziausi saukstai deguto buvo del dambrausko ir babrausko minejimo rinktines kontekste. jei del geco -seibucio dar galima kazkiek teisint, nors turbut 9 is 10 treneriu imtu seibuti vien jau kad ginasi bent, tai su pirmais dviem paminetais jau visiskas nonsensas. na ir su ryto jaunimo auginimo sistema aisku pieva gavos.
LaVejus2015-01-19 21:42:13 Cituoti
O dieve ir kas sugalvojo paviesinti interviu su situ asocialu. Neadekvataus zmogaus kliedesiai, net nezinau nuo ko pradeti, bet visu pirma nusisnekejimai apie Zalgiri.

Kauno Savivaldybe turi visas Zalgirio finansines ataiskaitas ir valdo visa reikalinga informacija kas liecia biudzeta, skolas ir tikrai neprivalo dalintis ta informacija su kazkokiu nuolatos apkvaitusiu "ekspertu".

Toliau. Visu pirma Zalgiriui nereikia prasyti ismaldos, nes Kauno valdantieji kiekvienais metais savanoriskai paskiria tam tikra suma pinigu kuri yra itraukta i biudzeta, tai yra isipareigojimas, o isipareigojimus reikia vykdyti. Antra, ismalda pati is saves nera neigiamas dalykas ir prasanciam visada bus atlyginta. Kitas dalykas, jei kazkas giriasi suteikes ismalda, kaip pas mus megstama pasigirti spaudoje. Jezus yra pasakes "Venkite daryti savo teisumo darbus zmoniu akyse, kad butumete ju matomi, antraip negausite uzmokescio is savo Tevo danguje. Todel, dalydamas ismalda, netrimituok sinagogose ir gatvese, kaip daro veidmainiai, kad butu zmoniu giriami. Is tiesu sakau jums: jie jau atsieme uzmokesti. Kai tu daliji ismalda, tenezino tavo kaire, ka daro desine, kad tavo ismalda liktu slaptoje, o tavo Tevas, regintis slaptoje, tau atlygins."

Toliau, vienodai kritikuoja Ryta ir Zalgiri, kad neugdo Lietuvai jaunimo ir Ryto atveju tai butu tiesa, bet Zalgirio smeiztas. Kaip zinia Lietuvoje vienintelis Zalgiris turi pilna jaunimo ugdymo piramide ir toliau sekmingai dirba, ka parodo musu jaunimo dominavimas jauniu Eurolygoje.

Na ir galiausiai savo amoralus draugo kisimas i rinktine. I rinktine kurios zaidima ziuri net mazameciai, siulo girtuokli, keliu ereli Babrauska. Zmogu kuris pagarsejo kaip padugne uz aiksteles ribu. Neitiketina, bet manau tas buves krepsininkas nebutu reikalingas net Mazeikiams, nes reiketu Serapina nukonkuruoti, o cia i rinktine. As sokiruotas Lietuvos zurnalizmu, negi neturim tikrai vertu zmoniu kuriuos galima butu pakalbinti ? Bent jau blaiviu butu paieskoje.
///M2015-01-19 18:27:20 Cituoti
neveltui jis su tuo stepu viduri aikstes kazkada voliojos ..
Liuosiai2015-01-19 18:25:33 Cituoti
Ant kiek galvotas,ant tiek debilas su savo babrauskais gecais ir del visko kaltu kaltu ž.

nn pezesių,jam Seibas rinktinės nevertas bei Sabas jr jau pagrinde komandai kovojant dėl patekimo į olimpinęs.Adas ne įžadėjas,bet ar jis silpnesnis šitoje pozicijoje už žalgirio pienius ar vasiliauską?
palaukimo olimpino ciklo pabaigos tada galima sekančiam čempe ir daugiau jaunimo nusivežt.
Kita vertus labai smagu,kad kazlas už rinktinės vairo ir jam net ir būnant 60mečiui nesusisuka šarabanai galvot dėl pvz stepo kandidatavimo į galutinį 12tuką.
chungachanga2015-01-19 18:16:50 Cituoti
Viskas net labai neblogai iki vienos vietos buvo, kur apie paskutinę babrausko galimybę prabilo :)
2015-01-19 17:53:35 Cituoti
>> antasulc: sviasulys ne sviesulys, bet apie kase ismano daugiau nei 99% lietuviu ir daugiau nei 99% eb komentatoriu. Jau geriau lai sita pakalbina, nei ten koki kvedaraviciu, purli, skaistgiri. Klysta ir nusitampo kaip ir visi, bet savo nuomone ir vizija daugeliu atveju turi. Aisku tie velnio milteliai jam daug ka sugadino ir nubrauke bei paliko negriztamasias pasekmes.
Zergas2015-01-19 17:53:04 Cituoti
tam tikrais atvejais nusnekejo,bet tikrai yra ir idomiu pastebejimu kaip pvz del Brazausko ir LKL darbo bei teiseju korpuso degradavimo.
antasulc2015-01-19 17:46:38 Cituoti
Kas čia per šviesulys, kad pradėta reguliariai populiarinti jo nuomonę? Beje, pagailėjo paaiškinti kaip laikraščiui pavykdavo atsikratyti skolų. Juk rūpi LT krepšinis, dalinkis patyrimu, pamokyk kvailesnius.
triggeris2015-01-19 17:46:27 Cituoti
Biski nusinekejo miltanosis, kai kuriais klausimais...
p.s. fotke is kieno asmeninio archyvo istrauket?
Puslapiai: 1
Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Pažemintas Vilniuje Panevėžio „Lietkabelis“ vis labiau tolsta nuo trečios vietos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lentelėje, kuri potencialiai padėtų pusfinalyje išvengti
Paaiškėjo galimi Lietuvos varžovai olimpiniame Paryžiuje
Paaiškėjo galimi Lietuvos varžovai olimpiniame Paryžiuje
Antradienį ištraukti olimpinio vyrų krepšinio turnyro burtai, po kurių galimus konkurentus grupių etape sužinojo ir Lietuvos komanda, prieš tai dar žaisianti lemiamoje atrankoje,
Paaiškėjo, kokių varžovų grupių etape Paryžiuje išvengtų olimpinę atranką įveikusi Lietuva
Paaiškėjo, kokių varžovų grupių etape Paryžiuje išvengtų olimpinę atranką įveikusi Lietuva
FIBA suskirstė būsimo Paryžiaus olimpinių žaidynių krepšinio turnyro dalyvius į keturis burtų krepšelius, rašo Krepšinis.lt.Tapo aišku, kad jeigu Lietuva įveiks
Vainauskas: stengiuosi nesikišti, tačiau duodu individualius patarimus savo žaidėjams
Vainauskas: stengiuosi nesikišti, tačiau duodu individualius patarimus savo žaidėjams
Devintoji serialo „Tikslo link. Olimpas“ serija „Atvertos galimybės“ pasakoja apie studentų krepšinį ir Palangos „Olimpo“ bei Kauno kolegijos bendrystę. Klubo
Latvija pakilo į rekordines aukštumas, o niuksą gavusi Lietuva – ties FIBA reitingo dešimtuko riba
Latvija pakilo į rekordines aukštumas, o niuksą gavusi Lietuva – ties FIBA reitingo dešimtuko riba
Pasibaigus pirmam atrankos langui Afrikoje, Amerikoje, Azijoje ir Europoje FIBA paskelbė atnaujintą rinktinių reitingą, rašo Krepšinis.lt.Jame nepakito Lietuvos krepšininkų vieta.
Vainauskas: kad  "Žalgiris" visose grandyse yra patraukliausias klubas jaunimui – abejonių nėra
Vainauskas: kad "Žalgiris" visose grandyse yra patraukliausias klubas jaunimui – abejonių nėra
Jauni, talentingi, tobulėjantys sulig kiekviena savaite, todėl pavojingiausi paskutinėje sezono stadijoje – Kauno „Žalgirio“ dubleriai tai įrodė praėjusiais metais, tapdami Nacionalinės
Vieną kamuolį puolime atkovojusi rinktinė krito Estijoje
Vieną kamuolį puolime atkovojusi rinktinė krito Estijoje
Nuožmi kova Estijos sostinėje baigėsi pirmąja Lietuvos rinktinės (1-1) nesėkme atrankoje į 2025 m. Europos čempionatą.Sausakimšai užpildytoje Talino arenoje Kazio Maksvyčio vyrai 59:65
Kelias link Eurobasket 2025 pradėtas lenkų sutriuškinimu
Kelias link Eurobasket 2025 pradėtas lenkų sutriuškinimu
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė (1-0) pergalingai pradėjo atranką į 2025-ųjų Europos čempionatą.Kazio Maksvyčio auklėtiniai sostinėje 83:64 (16:19, 19:11, 27:19, 21:15) užtikrintai
Lenkija paskelbė sudėtį rungtynėms su Lietuvos rinktine
Lenkija paskelbė sudėtį rungtynėms su Lietuvos rinktine
Lenkijos vyrų krepšinio rinktinė paskelbė sudėtį 2025 m. Europos čempionato atrankos mačui su Lietuva. Šioje – du Eurolygos krepšininkai.Rungtynės vyks ketvirtadienį,
Olimpiniame atrankos turnyre – Lietuvos rinktinės rungtynės naktimis
Olimpiniame atrankos turnyre – Lietuvos rinktinės rungtynės naktimis
Lietuvos rinktinė Puerto Rike vyksiančiame olimpinės atrankos turnyre žais tada, kai mūsų šalyje jau bus vidurnaktis, rašo Krepšinis.lt.FIBA paskelbus tvarkaraštį paaiškėjo,
Valančiūnas ir Petronytė – 2023-iųjų Lietuvos krepšininkai
Valančiūnas ir Petronytė – 2023-iųjų Lietuvos krepšininkai
Po vienerių metų pertraukos moterų ir vyrų rinktinių aukštaūgiai susigrąžino geriausių Lietuvos krepšininkų titulus. Visą mėnesį trukęs sirgalių balsavimas lėmė, kad geriausiais
Lenkai paskelbė sudėtį mačui su Lietuvos rinktine
Lenkai paskelbė sudėtį mačui su Lietuvos rinktine
Lenkijos krepšinio rinktinė paskelbė 14-os žaidėjų sąrašą, kuris artėjančio 2025 metų Europos čempionato atrankos lango metu mes iššūkį Lietuvos ir Šiaurės
Padalinta valstybės sporto piniginė: į pirmą vietą grįžo krepšinis
Padalinta valstybės sporto piniginė: į pirmą vietą grįžo krepšinis
Krepšinis vėl tapo gausiausiai iš valstybės biudžeto finansuojama sporto šaka Lietuvoje, kartu su lengvąja atletika ant trečio laiptelio nustūmęs praėjusių metų lyderį plaukimą.Nacionalinė
Lietuvos rinktinė sužinojo varžovus olimpiniame atrankos turnyre (žais Puerto Rike)
Lietuvos rinktinė sužinojo varžovus olimpiniame atrankos turnyre (žais Puerto Rike)
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pirmadienį sužinojo varžovus olimpiniame atrankos turnyre. Kazio Maksvyčio auklėtiniams teks keliauti į Puerto Riką, rašo Krepšinis.lt.Burtai
"Olimpo" tinklalaidėje – Vainausko karjeros klaidos ir Baltrušaičio pagarba Dimšai
"Olimpo" tinklalaidėje – Vainausko karjeros klaidos ir Baltrušaičio pagarba Dimšai
„7bet-NKL“ žaidžiantis Palangos „Olimpas“ išleido trečią klubo tinklalaidės epizodą, kuriame šįkart dalyvavo klubo vadovas Jonas Vainauskas ir žaidėjai Tautvydas
FIBA paskelbė olimpinės atrankos krepšelius: Lietuva – pirmajame
FIBA paskelbė olimpinės atrankos krepšelius: Lietuva – pirmajame
Jau kitą pirmadienį, lapkričio 27 dieną, Šveicarijoje bus ištraukti 2024-ųjų Paryžiaus žaidynių olimpinio krepšinio turnyro papildomos atrankos varžybų burtai, rašo
Vainauskas regi LKL nuopolį: čia vyksta kova dėl antros, o ne dėl pirmos vietos
Vainauskas regi LKL nuopolį: čia vyksta kova dėl antros, o ne dėl pirmos vietos
„Olimpo“ tinklalaidėje – Nacionalinės krepšinio lygos „7betNKL“ legendos, ginčas dėl LKL, lietuvių Eurolygoje stygius ir drąsus J.Vainausko pažadas, rašo
Iš daugkartinio NBA čempiono – liaupsės Lietuvai: ji galėtų būti pasaulio krepšinio sostinė
Iš daugkartinio NBA čempiono – liaupsės Lietuvai: ji galėtų būti pasaulio krepšinio sostinė
Neseniai karjerą baigęs keturiskart NBA čempionas Andre Iguodala skambiai pasisakė apie Lietuvos krepšinį, prisiminęs 2010 m. akistatą pasaulio čempionate ir kovą prieš Liną Kleizą,
Buzelis sklaido bet kokias abejones – per komandos pristatymą pozavo su Lietuvos vėliava
Buzelis sklaido bet kokias abejones – per komandos pristatymą pozavo su Lietuvos vėliava
Potencialus pirmasis kitų metų NBA naujokų biržos šaukimas Matas Arvidas Buzelis netrukus pradės G lygos sezoną, rašo Krepšinis.lt.Artėjant jo startui unikalių fizinių sugebėjimų
Legendinis treneris Garastas – apie netikėtą tapimą "Žalgirio" treneriu bei olimpines rinktines
Legendinis treneris Garastas – apie netikėtą tapimą "Žalgirio" treneriu bei olimpines rinktines
Jau šio mėnesio pabaigoje, spalio 20 d., kinuose galėsime išvysti legendines Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA kovas – šįkart E. Jakilaičio dokumentinio filmo „Bilietas.
Ventspilyje – "Olimpo" pergalė ir Vainausko susitikimas su El-Amino sūnumi
Ventspilyje – "Olimpo" pergalė ir Vainausko susitikimas su El-Amino sūnumi
Pirmąją pergalę pasirengimo cikle iškovojo Sandžio Buškevico treniruojamas Palangos „Olimpas“, rezultatu 68:66 (13:24, 24:15, 13:16, 18:11) išvykoje nugalėjęs „BK
Vainauskas: man įdomu, kur nuves Palangos klubo projektas – LKL ar Europos taurė
Vainauskas: man įdomu, kur nuves Palangos klubo projektas – LKL ar Europos taurė
Krepšinis Palangoje verčia naują lapą. „Olimpo“ vardu Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezoną pasitinkantį klubą į priekį ves puikiai Lietuvos krepšinyje žinomi
Krepšinio šalyje – medalių sausra: kur sisteminės Lietuvos krepšinio problemos?
Krepšinio šalyje – medalių sausra: kur sisteminės Lietuvos krepšinio problemos?
Net ir stiprų antausį nuo latvių gavusi Lietuvos rinktinė Maniloje finišavusiame pasaulio čempionate užfiksuos trečią geriausią savo rezultatą istorijoje, rašo Krepšinis.lt.Taikliausiai
FIBA reitinge – Lietuvos kritimas žemyn, aplenkė ir įspūdingą šuolį atlikusi Latvija
FIBA reitinge – Lietuvos kritimas žemyn, aplenkė ir įspūdingą šuolį atlikusi Latvija
FIBA paskelbė atnaujintą vyrų rinktinių reitingą, kuriame Lietuva prarado dvi pozicijas ir buvo aplenkta Latvijos, rašo Krepšinis.lt.Pasauliniame reitinge Lietuva dabar užima 10-ąją
Kunigėlis apie triumfą 2003-iais metais: Lietuva žaidė gražiausią krepšinį Europoje
Kunigėlis apie triumfą 2003-iais metais: Lietuva žaidė gražiausią krepšinį Europoje
Rugsėjo 14 diena Lietuvos krepšinio istorijoje paženklinta auksine spalva. Šią dieną 2003 metais Lietuvos rinktinė triumfavo Švedijoje vykusiame Europos čempionate. Minint šios
Artimiausios Lietuvos rinktinės kovos – kitų metų vasarį
Artimiausios Lietuvos rinktinės kovos – kitų metų vasarį
Pasaulio čempionate 6-ą vietą užėmusią Lietuvos krepšinio rinktinę sirgaliai dabar išvys tik beveik po pusmečio atrankoje į Senojo žemyno pirmenybes, rašo Krepšinis.lt.Lietuvos
Pasaulio čempionate lietuviai finišavo triuškinamu pralaimėjimu
Pasaulio čempionate lietuviai finišavo triuškinamu pralaimėjimu
Lietuvos rinktinei nepavyko pergalingai atsisveikinti su pasaulio čempionatu.Kazio Maksvyčio auklėtiniai Baltijos derbyje 63:98 (20:28, 18:21, 9:28, 16:21) nepasipriešino Latvijos rinktinei ir
Lietuviai neturėjo vargo su Dončičiumi ir slovėnais
Lietuviai neturėjo vargo su Dončičiumi ir slovėnais
Lietuvos rinktinė sugebėjo atsitiesti po skaudaus pralaimėjimo pasaulio čempionato ketvirtfinalyje.Kovą dėl 5-8 vietų pradėję Kazio Maksvyčio auklėtiniai 100:84 (33:21, 20:22, 22:20, 25:21)

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime