Naujienos kraunasi...

Kai jūra iki kelių: Hjustone bangas keliančio Hardeno privilegijos – kaip legendinio Rodmano

Autorius: Krepšinis.lt.
Kai jūra iki kelių: Hjustone bangas keliančio Hardeno privilegijos – kaip legendinio Rodmano
DELFI montažas
Viena iš ryškiausių NBA žvaigždžių Jamesas Hardenas per savo karjeros laikotarpį Hjustono „Rockets“ klube turėjo ir turi išskirtines sąlygas. Jis niekada iš nieko neišgirdo žodelio „ne“, tvirtina ESPN kalbinti buvę klubo darbuotojai.

Į Hjustoną iš Oklahomos „Thunder“ snaiperis J. Hardenas persikėlė prieš aštuonerius metus, 2012-aisiais. Per šį laikotarpį 196 cm ūgio gynėjas susidūrė su dviem klubo savininkais, o dabar jam vadovauja jau ketvirtas treneris. Kaip ESPN atskleidė vienas iš neįvardintu likti panorusių „Rockets“ darbuotojų, „barzdos“ epochą Hjustone galima apibūdinti trumpai: „Ko tik Jamesas panorės“, rašo Krepšinis.lt.

Kai kurie J. Hardeno poelgiai netgi lygintini su legendiniais tapusiais Denniso Rodmano vakarėliais, apie kuriuos papasakota seriale „The Last Dance“. Kaip atsipalaiduoti į Las Vegasą sezono metu ištrūkdavo ekstravagantiškasis Čikagos „Bulls“ puolėjas, taip tą patį prabėgus daugiau nei dvidešimtmečiui daro ir „Rockets“ superžvaigždė.

Pavyzdžiui, jei „Rockets“ klubas tarp dviejų reguliariojo sezono rungtynių turi 2-3 dienų pertrauką, J. Hardenui tai puiki proga privačiu lėktuvu nuskristi į Las Vegasą ir pasilinksminti. Tai toleravo tiek klubo vadovai, tiek dabar jau buvę treneriai. „Rockets“ klube susiklostė nerašyta taisyklė, Jamesas tiesiog niekada neišgirsdavo žodelio „ne“, – klubo darbuotojo pasakojimą tęsia ESPN.

Rektarčiais dėl panašių aplinkybių J. Hardenas „atsiprašydavo“ ir nuo komandos treniruočių – jis visada praleisdavo pirmas pratybas po „Visų žvaigždžių“ savaitgalio renginio. „Tiesiog Jamesas lieka Jamesu“, – situaciją ir žaidėjo charakterį apibūdina įvykių liudininkai.

Teigiama, kad didelę įtaką klube jis darė ir spausdamas įsigyti vieną arba kitą žaidėją, stiprinti sudėtį, kad ji neva būtų konkurencinga, taip pat ir atleisti vieną ar kitą krepšininką bei netgi nebeįtinkantį trenerį.
ESPN šaltinių teigimu, krepšininkas netgi koreguodavo treniruočių ir kelionių tvarkaraščius, o galų gale prisidėjo prie to, kad būtų atleistas treneris Kevinas McHale'as, o buvusios komandos žvaigždės Dwightas Howardas ir Chrisas Paulas – išsiųstos į kitus klubus.

„Rockets“ valdžia toleravo šią praktiką, norėdama išlaikyti savo superžvaigždę patenkintą. Tačiau šio sezono pradžioje D. Hardenas, panašu, jau perlenkė lazdą. Žiniasklaidoje ne kartą buvo aptarinėjami gandai, kad krepšininkas prašo būti išmainomas į kitą klubą, ir nors dabar jis pats tikina „išliksiantis profesionalus“ bei Hjustone žaisiantis toliau, kai kurie 31-erių amerikiečio poelgiai – kvestionuotini.

J. Hardenas praleido pirmąsias „Rockets“ treniruotes, vengė bendrauti su NBA vyriausiojo stratego darbo pirmą kartą ragaujančiu Stephenu Silasu, apskritai elgėsi ekscentriškai. Socialiniuose tinkluose sklandžiusiose nuotraukose J. Hardenas užfiksuotas švenčiantis – vakarėlyje jis nedėvi apsauginės kaukės, kuri yra būtina pagal NBA COVID-19 protokolą.

Maža to, vakar ikisezoninėse rungtynėse J. Hardenas pasirodė tik pirmą kartą – krepšininkas buvo su akivaizdžiu antsvoriu, nors iki sezono pradžios liko mažiau nei savaitė. Per 21 min. jis pelnė 12 taškų, pataikydamas 3/10 metimų iš žaidimo, o po mačo tvirtino esantis „geros sportinės formos“.

Daug ESPN kalbintų „Rockets“ darbuotojų pripažįsta, kad J. Hardenui klube – jūra iki kelių.

„Mes visi žinojome, kas yra tikrasis „Rockets“ bosas“. Manau, tokia buvo susitarimo dalis, prieš jam persikeliant į „Rockets“. Žaidėjai, treneriai, generalinis vadybininkas, savininkas – visi tai žinojo, – teigė vienas iš buvusių klubo trenerių asistentų. – Aš nekaltinu Jameso. Aš kaltinu organizaciją. Tai ne jo kaltė. Jis darė viską, kas jam buvo leidžiama daryti.“

Nepaisant viso polemiško J. Hardeno elgesio, jo žaidimas aikštėje 2017-2018 m. sezone krepšininkui užtarnavo lygos naudingiausio žaidėjo (MVP) titulą. Dar keturis kartus balsavime jis buvo atsidūręs tarp trijų geriausių NBA krepšininkų. Geriausias „Rockets“ pasiekimas su J. Hardenu priešakyje – du kartus nukeliauta iki Vakarų konferencijos finalų. Šis barjeras taip ir liko neperžengtas.

Nežiūrint į jo pomėgį švęsti, J. Hardenas yra viena iš ištvermingiausių lygos žvaigždžių, ant parketo praleidžia labai daug laiko, vengia skųstis skausmais ir veržiasi žaisti net ir patyręs čiurnos ar peties traumas, po kurių kiti krepšininkai reikalauja poilsio.

„Jeigu mes turime keletą laisvų dienų, visi klube žino: Jamesas kur nors skris ir atšvęs su trenksmu. Bet tada jis sugrįš ir surinks 50 taškų bei trigubą dublį, todėl viskas išliks OK situacijoje“, – pasakojo vienas iš praėjusį sezoną „Rockets“ dirbusių trenerių.

Bet disciplinos stoka ir beatodairiškas lyderystės troškimas nepatiko kitiems gerai apmokamiems komandos žaidėjams – C. Paului ir Russellui Westbrookui.

Pavyzdžiui, C. Paulas šaltiniams skundėsi, jog nėra patenkintas J. Hardeno veiksmais „Rockets“ puolime tais atvejais, kai kamuolį kontroliuoja kitas žaidėjas. Kartais, kai ataką organizuodavo C. Paulas, J. Hardenas demonstratyviai sustodavo vos peržengęs vidurio liniją ir pasyviai stebėdavo, kuo pasibaigs ataka.

Ir tai – tik vienas iš akivaizdžios konfrontacijos pavyzdžių.

Juoda katė buvo perbėgusi ir tap J. Hardeno ir R. Westbrooko. Pastarąjį, anot ESPN, itin piktino ne tik laisvamaniškas J. Hardeno elgesys, bet ir netvarka klubo viduje – nuolatiniai vėlavimai, nuolaidžiavimai ir panašūs dalykai.

„Čia niekas neprasideda laiku. Lėktuvas vėluoja, autobusas vėluoja, organizuotumas prastas“, – pasakojo vienas iš „Rockets“ atstovų.

Jis prisiminė, kaip praėjusio NBA sezono „burbulo“ Orlande metu „Rockets“ vaizdo įrašo peržiūra vėlavo dėl to, kad J. Hardenas užsilaikė atlikdamas koronaviruso testą. Kai jis peržiūrų kambaryje nepasirodė laiku, R. Westbrookas pradėjo šaukti: „Pradėkime rodyti, pradėkime be jo“, – nuotaikas „Rockets“ stovykloje apibūdino ESPN pašnekovas.

Galų gale faktas toks, kad nei C. Paulo, nei R. Westbrooko Hjustone nebėra, o savo spyglius toliau pašiaušęs vaikšto ir J. Hardenas.

Nors su treneriu S. Silasu krepšininkas pamažu pradeda bendrauti, o išvykusį R. Westbrooką klubas pakeitė kita žvaigžde, „Rockets“ sustiprinusiu Johnu Wallu, kol kas nėra aišku, kuo pasibaigs visa melodrama Hjustone ir ar J. Hardenas norės pasilikti.

Aiškios tik dabartinės J. Hardeno kontrakto sąlygos – „barzdos“ sutartis su „Rockets“ galioja iki 2022-2023 m. sezono pabaigos. Per ateinantį sezoną jis uždirbs 43,85 mln., per 2021-2022 m. pirmenybes – 46,87 mln.

Jei J. Hardenas artimiausiu nebus iškeistas ir liks Hjustone, „Rockets“ klubui toliau teks taikytis su žvaigždės užgaidomis. „Jūs negalite pykti ant savo vaiko, jei kiekvieną vakarą jam leidžiate valgyti saldainius, vėliau staiga imate ir nebeleidžiate, o vaiką užplūsta įsiūtis. Jūs pats esate tas, kuris jam davėte saldainius. „Rockets“ atidavė organizaciją į Hardeno rankas, o dabar turi taikytis su šios situacijos vaisiais“, – ESPN publikaciją apie J Hardeną baigia dar viena buvusio Hjustono klubo trenerių štabo nario citata.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
"Lakers" nustūmė "Pelicans" su Valančiūnu ant bedugnės krašto
"Lakers" nustūmė "Pelicans" su Valančiūnu ant bedugnės krašto
Naujojo Orleano „Pelicans“ krepšininkams pirmuoju bandymu peršokti įkrintamųjų barjero nepavyko, rašo Krepšinis.lt.Septintą vietą reguliariajame NBA sezone
Paskutiniu JAV rinktinės žaidėju tapo "Clippers" žvaigždė
Paskutiniu JAV rinktinės žaidėju tapo "Clippers" žvaigždė
Paskutiniu JAV rinktinės krepšininku dvyliktuke Paryžiaus olimpiadai tapo Los Andželo "Clippers" žvaigždė Kawhi Leonardas.Antradienį buvo paskelbta, kad šalies krepšinio
Istorinis Sabonio sezonas gali baigtis jau šiąnakt: ar Curry su Greenu ir vėl nuliūdins lietuvį?
Istorinis Sabonio sezonas gali baigtis jau šiąnakt: ar Curry su Greenu ir vėl nuliūdins lietuvį?
Pernai 16 metų trukusį prakeiksmą pagaliau nutraukę ir į NBA atkrintamąsias sugrįžę Sakramento „Kings“ krepšininkai tą patį gali pakartoti ir šiemet, tačiau tokioms
"Pistons" savininkas: esu kupinas ryžto sukurti laiminčią komandą, ši vasara bus lemiama
"Pistons" savininkas: esu kupinas ryžto sukurti laiminčią komandą, ši vasara bus lemiama
Detroito "Pistons" komanda 2023-2024 metų Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sezoną baigė kaip blogiausia lygo komanda.14 pergalių ir 68 pralaimėjimai, taip pat net 28 nesėkmių
Gobertas: tapti NBA čempionais bus sunku, tačiau nuo to tik įdomiau
Gobertas: tapti NBA čempionais bus sunku, tačiau nuo to tik įdomiau
Prancūzijos rinktinės bei Minesotos "Timberwolves" centras Rudy Gobertas papasakojo apie komandos nusiteikimą prtieš NBA atkrintamąsias varžybas."Nesvarbu, kas prieš mus
Sabonis pergalingai užbaigė reguliarųjį sezoną ir sužinojo varžovą įkrintamosiose
Sabonis pergalingai užbaigė reguliarųjį sezoną ir sužinojo varžovą įkrintamosiose
Paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse Sakramento „Kings“ (46-36) namų arenoje 121:82 (30:18, 35:19, 34:21, 22:24) nepaliko vilčių Vakarų konferencijos autsaiderei Portlando „Trail
Jameso kompanijai pralaimėję "Pelikanai" sezoną pratęs įkrintamosiose
Jameso kompanijai pralaimėję "Pelikanai" sezoną pratęs įkrintamosiose
Naujojo Orleano „Pelicans“ (49-33) sekmadienį namuose 108:124 (24:30, 29:40, 24:29, 31:25) neprilygo Los Andželo „Lakers“ ekipai (47-35) bei reguliariajame sezone Vakaruose užėmė
Po Sabonio ir Foxo klaidų "Kings" apmaudžiai paleido pergalę ir dar labiau komplikavo savo situaciją (rezultatai)
Po Sabonio ir Foxo klaidų "Kings" apmaudžiai paleido pergalę ir dar labiau komplikavo savo situaciją (rezultatai)
Domantas Sabonis surengė fantastišką pasirodymą, liko per plauką nuo trigubo dublio, tačiau Sakramento „Kings“ po dramatiškos kovos paskutinę minutę 107:108 (27:22, 27:23,
Valančiūnas su "Pelicans" nuginklavo "Warriors" (rezultatai)
Valančiūnas su "Pelicans" nuginklavo "Warriors" (rezultatai)
Naujojo Orleano „Pelicans“ su Jonu Valančiūnu penktadienį svečiuose 114:109 (17:26, 45:22, 26:27, 26:34) įveikė „Golden State Warriors“ krepšininkus ir iškovojo
Wembanyama su "Spurs" paskutinę sekundę sensacingai patiesė NBA čempionus
Wembanyama su "Spurs" paskutinę sekundę sensacingai patiesė NBA čempionus
Victoras Wembanyama ir Vakarų konferencijos autsaiderė San Antonijaus „Spurs“ komanda tėškė nelauktą antausį NBA čempionų titulą ginantiems Denverio „Nuggets“ krepšininkams,
Buzelis pateikė paraišką dalyvauti NBA naujokų biržoje
Buzelis pateikė paraišką dalyvauti NBA naujokų biržoje
Didžiausias Lietuvos krepšinio talentas Matas Buzelis oficialiai paskelbė dalyvausiantis NBA naujokų biržoje, rašo Krepšinis.lt.Šią informaciją paskelbė ESPN žurnalistas
Lietuvos bokštų akistatoje Sabonis žaidė rezultatyviau, bet pergale džiaugėsi Valančiūnas
Lietuvos bokštų akistatoje Sabonis žaidė rezultatyviau, bet pergale džiaugėsi Valančiūnas
Ketvirtadienį naktį NBA pirmenybėse Sakramento „Kings“ (45-34) namuose priėmė Naujojo Orleano „Pelicans“ (48-32) ir jai nusileido 123:135 (23:34, 35:30, 31:34, 34:37) bei patyrė
33-ejų NBA lyderių veteranas pratęsė sutartį ketveriems metams
33-ejų NBA lyderių veteranas pratęsė sutartį ketveriems metams
Praėjusį rugsėjį po mainų karuselės iš Milvokio 'Bucks" Finikso "Suns", o po kelių dienų – "Celtics" atsidūręs Jrue Holiday Bostone liks ilgam.Nors veteranas
Dviguba nesėkmė: nutrūko rekordinė Sabonio serija, o "Kings" išbarstė 20 taškų persvarą
Dviguba nesėkmė: nutrūko rekordinė Sabonio serija, o "Kings" išbarstė 20 taškų persvarą
Trečią niuksą per ketverias paskutines rungtynes NBA reguliariojo sezono finiše gavo dėl vietos atkrintamosiose besikaunantys Sakramento „Kings“ (45-34) krepšininkai, rašo
"Pelicans" su Valančiūnu skrieja į atkrintamąsias: laimėjo patys ir sulaukė palankių rezultatų
"Pelicans" su Valančiūnu skrieja į atkrintamąsias: laimėjo patys ir sulaukė palankių rezultatų
Naujojo Orleano „Pelicans“ (47-32) krepšininkai net ir be traumuoto vieno komandos lyderių Brandono Ingramo gerina savo pozicijas kovoje dėl tiesioginio bilieto į NBA atkrintamąsias
NBA lygoje – nulis baudų metimų, Giannio trauma ir pusšimtis Edwardso taškų
NBA lygoje – nulis baudų metimų, Giannio trauma ir pusšimtis Edwardso taškų
Keistas, bet išskirtines rungtynes NBA istorijoje sužaidė Rytų konferencijos lyderiai, rašo Krepšinis.lt.Antri žengiantys Milvokio „Bucks“ (48-31) namuose 104:91 (37:21,
Sabonis atskleidė, kad ispanai norėjo matyti jį savo rinktinėje, bet kalbas griežtai nukirto tėvas
Sabonis atskleidė, kad ispanai norėjo matyti jį savo rinktinėje, bet kalbas griežtai nukirto tėvas
Nuostabų sezoną NBA lygoje žaidžiantis Domantas Sabonis atskleidė, kad jaunystėje ispanai turėjo vilčių jį prisikviesti į savo šalies rinktinę, tačiau bet kokias jų viltis griežtai
Pergalingame "Pelicans" mače Valančiūno paslaugų beveik neprireikė
Pergalingame "Pelicans" mače Valančiūno paslaugų beveik neprireikė
NBA pirmenybėse Naujojo Orleano „Pelicans“ (46/32) svečiuose 113:105 (19:26, 37:24, 34:33, 23:22) pranoko Finikso „Suns“ ekipą ir nutraukė 4 nesėkmių seriją, rašo
Nepalanki "Lakers" pergalė žemyn nustūmė Sabonį ir "Kings", "Nuggets" sugrįžo į viršūnę
Nepalanki "Lakers" pergalė žemyn nustūmė Sabonį ir "Kings", "Nuggets" sugrįžo į viršūnę
Los Andželo „Lakers“ (45-33) iškovojo ketvirtą pergalę iš eilės ir Vakarų konferencijoje žemyn nustūmė Domanto Sabonio atstovaujamą Sakramento „Kings“ (44-33),
"Kings" su Saboniu prieš NBA lyderius krito po aukštaūgio metimo (konkurentai skynė pergales)
"Kings" su Saboniu prieš NBA lyderius krito po aukštaūgio metimo (konkurentai skynė pergales)
Skaudų pralaimėjimą išvykoje patyrė Domanto Sabonio atstovaujamas Sakramento „Kings“ (44-33). Lietuvio ekipa 100:101 (15:27, 35:27, 22:30, 28:17) nusileido Bostono „Celtics“
Ties trigubo dublio riba rungtyniavusio Valančiūno ekipa krito prieš autsaiderį
Ties trigubo dublio riba rungtyniavusio Valančiūno ekipa krito prieš autsaiderį
Jonas Valančiūnas sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių, bet Naujojo Orleano „Pelicans“ (45-32) 109:111 (27:18, 34:33, 25:35, 23:25) nusileido San Antonijaus „Spurs“ (19-58),
Pralaimėję "Karaliai" tolsta nuo tiesioginio bilieto į atkrintamąsias (rezultatai)
Pralaimėję "Karaliai" tolsta nuo tiesioginio bilieto į atkrintamąsias (rezultatai)
NBA pirmenybėse Sakramento „Kings“ (44/32) svečiuose 109:120 (35:20, 25:32, 27:35, 22:33) nusileido Niujorko „Knicks“ ekipai (45/31) ir turnyro lentelėje smuktelėjo į 8-ą
Smūgis "Knicks" ambicijoms: klubo žvaigždės sezonas baigtas
Smūgis "Knicks" ambicijoms: klubo žvaigždės sezonas baigtas
Niujorko „Knicks“ (44-31) pasiekė prastos žinios – komandos žvaigždei Juliusui Randle’ui prireiks peties operacijos, kuri pabaigs puolėjo sezoną, rašo Krepšinis.lt.29-erių
Namuose kritę "Pelikanai" suteikė progą juos aplenkti būriui varžovų (rezultatai)
Namuose kritę "Pelikanai" suteikė progą juos aplenkti būriui varžovų (rezultatai)
NBA čempionate Naujojo Orleano „Pelicans“ (45-31) trečiadienį naktį namų arenoje 108:117 (26:24, 29:34, 21:33, 32:26) neprilygo Orlando „Magic“ kompanijai (45-31), rašo
Laimėję "Lakers" didina įtampą Vakaruose, rekordus gerinęs "Pistons" atsarginis suvertė 50 taškų
Laimėję "Lakers" didina įtampą Vakaruose, rekordus gerinęs "Pistons" atsarginis suvertė 50 taškų
NBA pirmeybėse Los Andželo „Lakers“ (44-33) svečiuose 125:120 (39:29, 28:31, 34:26, 24:34) pranoko Vašingtono „Wizards“ (15-62) bei Vakarų diviziono turnyro lentelėje
Dončičiaus trigubas dviženklis neišgelbėjo "Mavericks" San Fransiske (rezultatai)
Dončičiaus trigubas dviženklis neišgelbėjo "Mavericks" San Fransiske (rezultatai)
NBA čempionate pirmadienio naktį Luka Dončičius fiksavo trigubą dviženklį, tačiau tai neišgelbėjo „Mavericks“ (45-30) pajėgų „Golden State Warriors“ arenoje: čia
52 taškus pelniusio Bookerio nesulaikę "Pelikanai" neprilygo "Suns" (rezultatai)
52 taškus pelniusio Bookerio nesulaikę "Pelikanai" neprilygo "Suns" (rezultatai)
NBA čempionate Naujojo Orleano „Pelicans“ (45-30) namuose 111:124 (28:46, 26:28, 36:29, 21:21) neprilygo turnyro lentelės kaimynei Finikso „Suns“ (44-31), rašo Krepšinis.lt.„Pelikanai“
Tarp elitinių pavardžių įsirašęs Sabonis su "Kings" nutraukė nesėkmių seriją
Tarp elitinių pavardžių įsirašęs Sabonis su "Kings" nutraukė nesėkmių seriją
Dvigubus dublius toliau štampuojantis Domantas Sabonis įsirašė į elitinę kompaniją, o Sakramento „Kings“ (43-31) nutraukė dviejų nesėkmių seriją NBA pirmenybėse, rašo

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime