Naujienos kraunasi...

Karčią patirtį su "Rytu" prisiminę rinktinės debiutantai pripažino - D.Adomaičio skambučiai buvo netikėti

Autorius: Marius Milašius, Alfa.lt.
Karčią patirtį su "Rytu" prisiminę rinktinės debiutantai pripažino - D.Adomaičio skambučiai buvo netikėti
utenosjuventus.lt nuotr.
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė susirinko sutvarkyti paskutiniuosius formalumus – bilietą į šių metų pasaulio čempionatą jau užsitikrinusi nacionalinė šalies komanda rungtynėmis su Nyderlandų ir Italijos krepšininkais užbaigs atrankos varžybas.

Per penkis ligšiolinius „langus“ rinktinės aprangą jau buvo apsivilkę 28 skirtingi krepšininkai, o paskutiniajame šeštajame šis skaičius suapvalės iki 30 – pirmą kartą žalius nacionalinės komandos marškinėlius gaus progą pasimatuoti ir puikų sezoną žaidžiantys Dovis Bičkauskis ir Egidijus Mockevičius, rašo Alfa.lt.

Nors šie žaidėjai yra panašaus amžiaus (D. Bičkauskiui rugsėjį suėjo 25-eri, E. Mockevičiui – 26-eri), iki šiol aikštėje jiems susidurti teko ne per daugiausiai – mažais karjeros laipteliais į viršų kopęs D. Bičkauskis ilgą laiką rungtyniavo Nacionalinėje krepšinio lygoje, iš kurios į aukščiausią šalies divizioną pakilo tik 2016-aisiais, o E. Mockevičius ketverius metus praleido Evansvilio universitete JAV, po to metus trynėsi antrinėje NBA G lygoje bei tik pernai grįžo į gimtinę, kur nesėkmingai bandė pritapti Vilniaus „Ryto“ gretose.

Gana skirtinga ir šių žaidėjų patirtis vilkint marškinėlius su užrašu „Lietuva“ – E. Mockevičius priklauso auksinei 1992-ųjų gimimo kartai, kurioje jis būdamas Jono Valančiūno dubleriu „centro“ pozicijoje rinko vieną aukso medalį po kito, o D. Bičkauskis jokiai savo amžiaus rinktinei neatstovavo bei pastebėtas buvo tik užpernai, kai Taivane su šalies studentų rinktine iškovojo universiados aukso medalį.

Vis tik vakar pirmą kartą su kitais aštuoniais rinktinėje jau daugiau ar mažiau žaidusiais krepšininkais sportavę naujokai prie starto linijos stojo kartu ir išvien mokėsi D. Adomaičio puolimo ir gynybos schemų.

„Visi daugmaž pažįstami, tad man čia linksma. Sistemą maždaug žinau, tad įdomu. Nuo jaunimo rinktinių niekas pernelyg nesiskiria – aukštesnė tik žaidėjų kokybė ir intensyvesnis darbas“, – pirmąsias kelias valandas nacionalinės rinktinės žaidėjų apsuptyje įvertino E. Mockevičius.

D. Adomaičio skambučio galingo sudėjimo 208 cm ūgio „centras“ sulaukė ne iš gero gyvenimo – strategas šiame „lange“ negalės kliautis ne tik NBA ir Eurolygoje rungtyniaujančiais nacionalinės komandos lyderiais, bet ir ilgalaikę traumą patyrusiu Evaldu Kairiu, tad komandos vairininko dispozicijoje liko tik kelis sykius rinktinės aprangą jau vilkęsis Martynas Echodas ir vos sykį į stovyklą kviestas Martinas Gebenas.

Dėl to E. Mockevičius pripažino, kad laukė D. Adomaičio skambučio, tačiau nepaisant to jis buvo kiek netikėtas.

„Skambutis gal ir buvo kažkiek lauktas, bet kad ir lauktas, jis buvo netikėtas. Aišku, malonu grįžti čia ir žaisti už Lietuvą. Jau pernai buvau sakęs, kad visada turėjau tokį tikslą. Dėl to tobulėjame ir dirbame“, – tikino Pezaro ekipai Italijoje atstovaujantis žaidėjas.

Pirmą kartą legionieriaus duoną Europoje krimsti nusprendęs krepšininkas išgyvena vieną geriausių sezonų karjeroje – Italijos „Serie A“ pirmenybėse jo statistika siekia dvigubą dublį – 12,2 taško ir 11,6 atkovoto kamuolio, o pagal pastarąjį rodiklį jis net pirmauja tarp visų čempionato žaidėjų. Vis dėlto E. Mockevičius savo skaičių nesureikšmina ir tikina, jog D. Adomaitis jį į Vilnių išsikvietė visai ne dėl statistikos.

„Darau savo darbą ir tiek. Bandau padėti komandai, o statistiniai rodikliai nelabai ką ir sako. Treneriai mato daugiau nei tik statistiką“, – aiškino „centras“.

Vis dėlto net ir plika akimi matyti, kad pusę sezono Italijoje sužaidęs krepšininkas tarsi pražydo po nesėkmingo karjeros laikotarpio Vilniaus „Ryto“ gretose. Jau prasidėjus sezonui sostinės klubą papildęs, tačiau dar kelis mėnesius dėl peties traumos nerungtyniavęs „centras“ į aikštę grįžo tik pačioje 2017-ųjų pabaigoje, o įsipaišyti į komandos žaidimą ir Rimo Kurtinaičio schemas taip ir nesugebėjo.

Vos po 8 minutes Lietuvos krepšinio lygoje žaisdavęs bei po 3,7 taško rinkdavęs „centras“ su kartėliu prisimena laiką, praleistą Vilniuje, tad, paklausus apie jausmą sugrįžus į „Ryto“ areną, kurioje buvo rengiama pirmoji rinktinės treniruotė, išsiplėsti neskubėjo.

„Palikime šitą temą praeityje, – pusiau juokais, pusiau rimtai pradėjo E. Mockevičius. – Vilniuje man galbūt nesiklijavo žaidimas, ir tiek. Be to, dar buvo ir traumos padarinių, nebuvau ir psichologiškai pasiruošęs tokiam dideliam krūviui. Dabar tiesiog dirbu, bandau ir stengiuosi.“

Ne itin malonius prisiminimus, susijusius su „Ryto“ ekipa, laiko ir kitas rinktinės debiutantas D. Bičkauskis. Tiesa, jie daug šviežesni – Utenos „Juventus“ ekipai atstovaujantis gynėjas dar prieš savaitę kabinosi sostinės krepšininkams į gerkles Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje, tačiau galiausiai buvo priverstas pripažinti „Ryto“, vėliau iškovojusio trofėjų, pranašumą.

Dramatiško trilerio Utenoje nepamiršo ne tik „Juventus“ lyderis, bet ir rinktinės bei „Ryto“ treneris D. Adomaitis, kurio nurodymų vakar klausėsi jau pats iš Šiaulių kilęs gynėjas.

„Kaip galima pamiršti tokias rungtynes? – ketvirtfinalį su „Rytu“ prisiminė D. Bičkauskis. – Dar nespėjome labai pašnekėti, bet treneris jau rado laiko patraukti mane per dantį (šypsosi). Gal dar pašnekėsime šia tema kažką.“

Jei E. Mockevičiaus sezono eiga Italijoje daugeliui lietuvių žinoma tik iš statistikos rodiklių ir rungtynių aprašymų, tai D. Bičkauskis pražydo prieš pat šalies aistruolių akis – pagrindiniu „Juventus“ įžaidėju tapęs 191 cm ūgio krepšininkas pirmauja LKL pagal rezultatyvius perdavimus (5,9 per susitikimą), o itin ryškiai jis žiba per pastarąjį mėnesį – pastarosiose penkeriose rungtynėse D. Bičkauskis rinko po 14,6 taško ir 6,2 rezultatyvaus perdavimo per mačą.

„Kai Lietuva pateko į pasaulio čempionatą, pagalvojau, kad neblogai būtų patekti į rinktinę, – apie sukilusias viltis apsivilkti nacionalinės komandos marškinėlius prakalbo „Juventus“ lyderis. – Tačiau prieš tris savaites sulaukęs skambučio labai nustebau. Treneris mane pastebėjo, ir esu čia, kur esu. Tuo labai džiaugiuosi.“

Vis dėlto neblogas žaidimas klube žaidėjui nepadėjo išvengti jaudulio pradėjus treniruotis rinktinėje – D. Bičkauskis pripažino, kad bent jau iki pratybų pradžios itin jaudinosi.

„Kaip sako krepšininkai, iki pirmo prakaito lašo dar jaudiniesi, tačiau praėjus kažkiek laiko apšyli kojas, ir viskas tada būna gerai“, – tikino įžaidėjas.

Kadangi abu rinktinės debiutantai yra skirtingų pozicijų krepšininkai – įžaidėjas ir vidurio puolėjas, labai tikėtina, kad D. Adomaitis ryšis juos į aikštę išleisti kartu. Vis tik paklaustas, ar rinktinėje išvysime naujokų pikenrolą ir galingus dėjimus, E. Mockevičius buvo linkęs permesti atsakomybę D. Adomaičio derinius dar tik besimokančiam D. Bičkauskiui.

„Čia jau Dovio reikia klausti“, – besijuokdamas tarė E. Mockevičius.

Savo jėgas Lietuvos rinktinėje naujai iškepti jos nariai galės išsibandyti jau penktadienį, kai nacionalinė komanda žais Nyderlanduose. Prieš italus lietuviai varžysis pirmadienį Klaipėdoje.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
"Wolves" priekinę liniją sustiprino Mockevičius
"Wolves" priekinę liniją sustiprino Mockevičius
Vidurio puolėjas Egidijus Mockevičius sustiprins išretėjusią Vilniaus „Wolves“ priekinę liniją ir apsivilks komandos marškinėlius sezono pradžioje. Su krepšininku
"Lietkabelį" sustiprino vienas pagrindinių Šeškaus karių Jonavoje
"Lietkabelį" sustiprino vienas pagrindinių Šeškaus karių Jonavoje
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pradėjo artėjančio sezono komplektacijos darbus – į komandą atvyksta pirmasis naujokas Dovis Bičkauskis. Su krepšininku sutartis sudaryta
Šlapiais vaizdais iš rūbinės pasidalinę jonaviečiai medžios "Ryto" vilką: kodėl nepasinaudoti šansu?
Šlapiais vaizdais iš rūbinės pasidalinę jonaviečiai medžios "Ryto" vilką: kodėl nepasinaudoti šansu?
„Opa opa opapa! Juda juda Jonava!“ Ši skanduotė nuo sekmadienio vakaro tebeskamba mieste, kurio herbe pavaizduota sidabrinė gulbė.Simboliška, kad šių metų Karaliaus
"Wolves" barjerą ketvirtfinalyje sutiksiantis Bičkauskis žada karštą kovą: tikrai nepasiduosime
"Wolves" barjerą ketvirtfinalyje sutiksiantis Bičkauskis žada karštą kovą: tikrai nepasiduosime
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) jau šį vakarą startuoja atkrintamųjų etapas.Penktadienį į kovas stos trys ketvirtfinalių poros, tarp kurių – Jonavos „CBet“
Bičkauskis – apie metus Rumunijoje, "Ryto" titulą ir sunkų kelią link didžiojo krepšinio
Bičkauskis – apie metus Rumunijoje, "Ryto" titulą ir sunkų kelią link didžiojo krepšinio
Betsafe-LKL TV interviu rubrikoje – pokalbis su Jonavos „CBet“ krepšininku Doviu Bičkauskiu.Vienas jonaviečių lyderių šiame sezone į Lietuvą sugrįžo po metų, praleistų
Kairys: dabar į kiekvienas rungtynes einame kaip į finalą; Bičkauskis: reikia klausyti trenerio Šeškaus
Kairys: dabar į kiekvienas rungtynes einame kaip į finalą; Bičkauskis: reikia klausyti trenerio Šeškaus
Iki Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) finalo ketverto lieka vos daugiau nei savaitė, tad komandos po truputį pradeda galvoti apie vienas svarbiausių sezono kovų.Keturios komandos kovoti
Į Lietuvą sugrįžtantis Bičkauskis klausysis Šeškaus nurodymų
Į Lietuvą sugrįžtantis Bičkauskis klausysis Šeškaus nurodymų
Jonavos „CBet“ krepšinio klubas pristato dar vieną naujoką. Virginijaus Šeškaus kariauną papildė Lietuvos krepšinio sirgaliams puikiai pažįstamas veidas –
Reguliariojo pabaigtuvės Prancūzijoje: Mockevičiaus ekipa išvengė iškritimo, "Monaco" liko antras
Reguliariojo pabaigtuvės Prancūzijoje: Mockevičiaus ekipa išvengė iškritimo, "Monaco" liko antras
Prancūzijos pirmenybėse baigėsi reguliarusis sezonas, o dviem krepšininkams iš Lietuvos – ir pasirodymas šiame sezone.Monako "AS Monaco" (25-9) išvykoje 85:92
Puikiai pasirodžiusio Motiejūno klubas sutriuškino Mockevičiaus ekipą
Puikiai pasirodžiusio Motiejūno klubas sutriuškino Mockevičiaus ekipą
Puikiai savo laiką aikštėje išnaudojęs Donatas Motiejūnas buvo vienas Monako "AS Monaco" (22-8) pergalės kalvių Prancūzijos pirmenybėse.Sašos Obradovičiaus auklėtiniai
Solidžiai žaidęs Mockevičius nepadėjo – jo ekipa atsidūrė iškritimo zonoje
Solidžiai žaidęs Mockevičius nepadėjo – jo ekipa atsidūrė iškritimo zonoje
Egidijus Mockevičius žaidė naudingai, tačiau jo atstovaujama komanda atsidūrė iškritimo iš Prancūzijos elitinės lygos zonoje.Foso "Provence" (9-21) namie po permainingos
Mockevičius svariai prisidėjo prie svarbios pergalės Prancūzijoje
Mockevičius svariai prisidėjo prie svarbios pergalės Prancūzijoje
Egidijus Mockevičius svariai prisidėjo prie svarbios savo komandos atstovaujamos pergalės Prancūzijos pirmenybėse.Foso "Provence" (9-19) išvykoje užtikrintai 93:75 (22:14, 21:18,
Prancūzijoje – dar vienas solidus Mockevičiaus pasirodymas
Prancūzijoje – dar vienas solidus Mockevičiaus pasirodymas
Dar vieną solidų pasirodymą Prancūzijos pirmenybėse surengęs Egidijus Mockevičius neišgelbėjo savo komandos nuo nesėkmės.Fosio "Provence" (8-19) namie 82:101 (23:25, 20:30, 14:25,
Mockevičiaus ekipa paskutinėmis sekundėmis nusileido būsimiems "Lietkabelio" varžovams
Mockevičiaus ekipa paskutinėmis sekundėmis nusileido būsimiems "Lietkabelio" varžovams
Dėl išlikimo aukščiausioje Prancūzijos lygoje kovojanti Egidijaus Mockevičiaus komanda per plauką nepateikė staigmenos nukaudama pirmenybių lyderius.Foso "Provence" (8-18)
Mockevičius kukliai prisidėjo prie pergalės prieš savo buvusią komandą
Mockevičius kukliai prisidėjo prie pergalės prieš savo buvusią komandą
Egidijus Mockevičius Prancūzijos pirmenybėse kukliai prisidėjo prie pergalės mače prieš savo buvusią komandą.Foso "Provence" (8-17) išvykoje po atkaklios kovos 99:93 (23:27,
Mockevičius žaidė naudingiausiai, tačiau spetyniese ketvirtfinalio barjero įveikti nepavyko
Mockevičius žaidė naudingiausiai, tačiau spetyniese ketvirtfinalio barjero įveikti nepavyko
Egidijus Mockevičius žaidė naudingiausiai, tačiau traumų ir koronaviruso išretintai jo atatovaujamai komandai nepavyko įveikti Prancūzijos taurės ketvirtfinalio barjero.Foso "Provence"
Prieš išvyką į Kauną – nelengva ASVEL pergalė prieš Mockevičiaus ekipą
Prieš išvyką į Kauną – nelengva ASVEL pergalė prieš Mockevičiaus ekipą
Prieš Eurolygos dvikovą Kaune su Žalgiriu" nelengvą pergalę Prancūzijos pirmenybėse iškovojo Vilerbano ASVEL (16-8).Šalies čempionai savo gerbėjų akivaizdoje po atkaklios
Ant parketo gįžtantis Mockevičius rado naują darbovietę
Ant parketo gįžtantis Mockevičius rado naują darbovietę
Kurį laiką nerungtyniavęs ir nugaros traumą gydęsis Egidijus Mockevičius gįžta ant parketo susiradęs naują darbovietę.Oficialiai pranešta, kad 29-erių metų 208 cm ūgio vidurio puolėjas
Parkeriui šypseną sukėlusi "Ekinsta" ir teisėjų klaidą 2019-aisiais pripažinęs prancūzų treneris
Parkeriui šypseną sukėlusi "Ekinsta" ir teisėjų klaidą 2019-aisiais pripažinęs prancūzų treneris
„Tony Parkeris kuria filmą su mano auksu“, – 2013-ųjų Europos čempionato finalą su skauduliu „Krepšinio namų“ dokumentikos trečioje dalyje prisimena Linas Kleiza.Būtent
Bičkauskio ir Paliukėno klubas antrajame FIBA Europos taurės etape startavo pergalingai
Bičkauskio ir Paliukėno klubas antrajame FIBA Europos taurės etape startavo pergalingai
Užtikrintą pergalę FIBA Europos taurėje iškovojo Dovio Bičkauskio ir Martyno Paliukėno atstovaujama Oradijos CSM (1-0) komanda.Rumunijos klubas antrojo etapo starto mače namie 68:56 ( įveikė
Solidus Bičkauskio debiutas Rumunijoje
Solidus Bičkauskio debiutas Rumunijoje
Sėkmingai naujojoje komandoje debiutavo Vilniaus "Ryto" gretas šią vasarą palikęs ir į Rumuniją rungtyniauti persikėlęs Dovis Bičkauskis.Lietuvio atstovaujama Oradijos CSM pasirengimo
Bičkauskis ragaus legionieriaus duonos
Bičkauskis ragaus legionieriaus duonos
Pastaruosius du sezonus Vilniaus "Ryto" garbę gynęs Dovis Bičkauskis pirmą kartą per savo karjerą keliasi rungtyniauti į užsienį.Oficialiai paskelbta, kad 27 metų 191 cm ūgio gynėjas
"Rytas" ir Bičkauskis pasuko skirtingais keliais
"Rytas" ir Bičkauskis pasuko skirtingais keliais
Tęsiasi permainos Vilniaus „Ryto“ komandoje. Išsiskyrė sostinės klubo ir gynėjo Dovio Bičkauskio keliai.Informaciją socialinėje erdvėje patvirtino pats klubas. D. Bičkauskis
Butkevičius "Dainų testo" iššūkyje: Dovis yra lietuviškos estrados gerbėjas
Butkevičius "Dainų testo" iššūkyje: Dovis yra lietuviškos estrados gerbėjas
„Dainų testo“ rubrikoje, kurios dalyviai spėlioja lietuviškų dainų atlikėjus, savo jėgas išmėgino Vilniaus „Ryto“ duetas – Arnas Butkevičius ir Dovis
Mockevičius svariai prisidėjo prie triuškinančios pergalės Prancūzijoje
Mockevičius svariai prisidėjo prie triuškinančios pergalės Prancūzijoje
Egidijos Mockevičius svariai prisidėjo prie savo atstovaujamos komandos pergalės Prancūzijos pirmenybėse.Le Mano "Sarhe" (9-6) namie net 90:61 (27:17, 26:11, 23:17, 14:16) sutriuškino
Solidus Mockevičiaus žaidimas nuo sutriuškinimo Prancūzijoje neišgelbėjo
Solidus Mockevičiaus žaidimas nuo sutriuškinimo Prancūzijoje neišgelbėjo
Egidijus Mockevičius buvo vienas geriausių savo komandoje, tačiau tai jos nuo triuškinamo pralaimėjimo Prancūzijos pirmenybėse neišgelbėjo.Le Mano "Sarthe" (8-6) išvykoje
Prancūzijoje Mockevičiui išnaudoti pražangų limitą pakako 9 minučių
Prancūzijoje Mockevičiui išnaudoti pražangų limitą pakako 9 minučių
Dažnai dėl greitai susirenkamų pražangų kenčiantis Egidijus Mockevičius vėl pasižymėjo šioje srityje, o jo atstovaujama komanda iškovojo sunkią pergalę Prancūzijos pirmenybėse.Le
"Vienas ant vieno" – susikovė "Ryto" įžaidėjai Bičkauskis ir Marčiulionis
"Vienas ant vieno" – susikovė "Ryto" įžaidėjai Bičkauskis ir Marčiulionis
LKL TV rubrikoje „Vienas ant vieno“ prieš kameras susėdo Vilniaus „Ryto“ gynėjai – Dovis Bičkauskis ir Augustas Marčiulionis.Abu sostinės ekipos krepšininkai
Pergalingas Bičkauskio šūvis, Grigonio dėjimas bei Skučo blokas – LKL savaitės "Top 5"
Pergalingas Bičkauskio šūvis, Grigonio dėjimas bei Skučo blokas – LKL savaitės "Top 5"
Jūsų dėmesiui – penki gražiausi praėjusios savaitės „Betsafe-LKL“ momentai.Rinkinį atidaro Kauno „Žalgirio“ lyderio Mariaus Grigonio dėjimas greitoje atakoje rungtynėse

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime