Naujienos kraunasi...

LKL finalo su Kurtinaičiu sieksiantis Lukauskis: kūnas, matot, po šiai dienai laiko



Priėmęs sprendimą dar metus tęsti karjerą, Lietuvos krepšinio lygos „geležinis žmogus“ Mindaugas Lukauskis šią vasarą sulaukė pasiūlymo prisijungti prie BC „Wolves“ krepšinio komandos, kuriuo daugelio šalies stipriausio čempionato rekordų savininkas pasinaudojo.

Pasak 43 metų veterano, svarbiausias raktas į komandos pergales – geri naujai suburtos komandos krepšininkų santykiai, todėl sudėtyje esantis tvirtas charakterį turinčius lietuvių branduolys ir tokiomis pat savybėmis pasižymintys legionieriai gali tapti sėkmingu, pergales atnešančiu deriniu.

Pirmajame interviu po prisijungimo prie „Wolves“ M. Lukauskis pasidalino mintimis apie komandos komplektaciją, sukauptą patirtį, balsą rūbinėje, santykius bei darbą su vyr. treneriu Rimu Kurtinaičiu ir įspūdingiausią savo karjeros sezoną.

– Ar nebuvo minčių apie karjeros pabaigą?

– Tie nauji iššūkiai mane visą laiką stumia į priekį. Priimti sprendimą buvo nesunku. Kaip ir sakiau po sezono, kad dar metus tikrai noriu pažaisti. Man suteikė galimybę dar metus žaisti – aš ja ir pasinaudojau.

– Kaip vertini komandos sudėties komplektacijos darbus?

– Surinkta įdomi lietuvių grupė, turi gerus charakterius, kovotojai. Tai, manau, yra didelis pliusas, yra labai svarbu. Jeigu komanda, žaidėjai tarpusavyje vienas kitą palaikys, kovos dėl kiekvieno kamuolio, dėl kiekvieno centimetro, tai bus didelis žingsnis į priekį link pergalės. Prisidės tokio pat charakterio užsieniečiai – kovotojai ir energingi vyrukai. Tai labai įdomi komandėlė gaunasi.

– Esi vyriausias komandoje, sukaupęs didžiausią patirtį. Laukia daug darbo rūbinėje?

– Teks vis tiek ir tą jaunimą pamuštruoti, ir patarti, ir padėti, ir pabarti. Pasiruošęs aš tą padaryti. Bandysim viską daryti kaip įmanoma gražiau ir lengviau, nes būdavo, kad ir aprėki, apkolioji – truputį pasimeta, ypač užsieniečiai. Bet dabar, ką matome, ką turim – užsieniečiai yra patyrę, žaidžia už savo šalies rinktinę. Tai tikrai bus su patirtimi ir nebus tie jauni, kaip aš vadinu, „begalviai“, kur pasakai – pro vieną ausį įeina, pro kitą išeina ir nieko nepasiima. Tai tokiems kartais ir rankos nusvyra kažką daugiau sakyti, nesirenka informacijos. Tai su šitais vyrukais, kurie yra komandoje, neturėtų būti tokių problemų. Reikės tik padrąsinti ir paraginti.

– Kokie pagrindiniai uždaviniai ir iššūkiai laukia naujai suburtos komandos?

– Uždaviniai ne tik „Wolves“, bet ir kitų komandų yra laimėti, finalas. Buvo kalbama, kad tas susižaidimas, supratimas žaidėjų ir pergalės... Iš tikrųjų daug visko, bet esmė ta, kad būtų geras kolektyvas, kad rūbinė būtų gera, tarpusavio santykiai. O nuo to labai daug priklauso. Kiek ir man, iš savo patirties, yra tekę būti komandose, ir kitose šalyse, jeigu blogas kolektyvas, tai nebus ir pergalių. Vienas iš tų uždavinių – padaryti gerą kolektyvą, kad po pralaimėjimų nebūtų panikos, liūdesio, o tik noras dar dirbti ir siekti savo užsibrėžtų tikslų.

– Kokie tavo santykiai su komandos vyr. treneriu Rimu Kurtinaičiu?

– Įspūdžiai tik geriausi, nes turėjom vieną įspūdingiausių sezonų su „Lietuvos Ryto“ komanda, su treneriu. Teko ir rinktinėje su treneriu būti. Tai žinau, pažįstu, žinau ko treneris reikalauja, koks plius minus žaidybinis braižas. Gal kažkiek bus ir pasikeitę, nes, kiek čia, dešimt metų praėjo. Bet iš principo žinau ir man patinka su treneriu dirbti. Ir pokštų būna, ir pykčių būna, ir pakankina. Bet tai – visas treniruočių procesas ir, manau, tikrai bus ir smagu, ir bus geri rezultatai.

– Ar stebi žaidėjų rinką šią vasarą?

– Kažkiek stebiu. Šiuo metu „Wolves“ yra padidinamuoju stiklu. Tai yra naujas žaidėjas krepšinio rinkoje ir visiems viskas labai įdomu. To ažiotažo daug, ir daug kalbų. Kas liečia kitas komandas, darbas matosi, kad kažkoks vyksta. Kokios penkios komandos jau plius minus susikomplektavę. Kitos lėčiau juda, bet tai yra kiekvienų metų braižas. Tos komandos, kurios lėčiau juda, jos kiekvienais metais laukia kažko, ko negali paimti finansiškai.

Laukia gal, kad kainos pakris. O kai ateina rugpjūčio vidurys-galas, ir neturi komandų, tada prisikviečia su komanda pasportuoti. Neatsiranda kontraktų, tai prisikalbina palikti su tam tikromis sąlygomis. Tas vyksta kiekvienais metais. O šiemet tai daugiau yra žvilgsnis į „Wolves“, nes tai naujas žaidėjas ir daug dėmesio skiriama, kaip kas renkama, kokie žaidėjai. Po šiai dienai, tikrai kolektyvas ir tie lietuviai surinkti smagūs.

– Įvertinant solidų krepšinyje tavo amžių, ar negąsdina sunkios R. Kurtinaičio treniruotės?

– Pas trenerį lengva nebūna, bet aš manau, kad su manimi pačiu viskas turėtų būti neblogai. Traumų išvengta sezono metu, buvo mėnesis poilsio, tada mėnesis treniruočių, tada turėjau stovyklėlę su vaikais, atostogų ir dabar pradėsiu vėl treniruotis. Kiek žinau, komanda rugpjūčio vidury pradeda sportuoti, tai to laiko pasiruošti bus. Manau, treneris Rimas mane žino ir fizinio rengimo treneriai žino mano amžių.

Tie krūviai bus kažkiek sąlyginai padėlioti. Bet aš darbo nebijau, aš praėjęs tuos, kaip vadinu, „laukinius“ serbus ir tų treniruočių turėta įvairiausių. Tiek ir pas lietuvius trenerius buvo nemažai padirbėta. Tas kūnas, kaip matot, po šiai dienai laiko. Reikės pradžiai įsivažiuoti, o tada, manau, viskas bus gerai. Tikėkimės, kad pavyks išvengti tų traumų.

– Komanda naujau suburta, bet joje netrūks tau gerai pažįstamų veidų?

– Man teko žaisti su Vitalijumi Koziu, Regimantu Miniotu ir Arnu Beručka. Geri vaikinukai. Aišku, kai aš su jais žaidžiau, jie dar buvo jauni. Sakykim, komandoje Beručka buvo koks dvyliktas žaidėjas, epizodiškai būdavo. Bet ką parodė praeiti metai, tai patobulėjęs vaikis ir tikrai gerus rezultatus rodė. Miniotas irgi, teko su juo žaisti, su Koziu Prienuose. Tai irgi geri vaikinukai, kovotojai, kovoja dėl kiekvieno kamuolio, stengiasi. Gal Miniotui praeitas sezonas toks sunkesnis buvo, bet užpraeitą jis parodė, kad gali tikrai žaisti ir gerai žaisti, statistika gera, ir sprendimai buvo geri priiminėjami.

Kozys praeitais metais gerai Jonavoje kovojo. Kristupą Žemaitį teko stebėti ir, kaip varžovai mes susidurdavome, tai žaidėjas, ir dabar rinktinėje teko matyti varžybose. Tai gerai organizuoja, daro kas priklauso. turbūt mažiausiai matęs Eigirdą Žukauską, nes, kiek teko žaisti LKL, tai jo dar tik pradžia buvo, o paskui mažai jį teko matyti. O dabar rinktinėje žaidžia, tai, manau, neblogas, gali per kelias pozicijas žaisti. Gerai, kai yra žaidėjai, kurie gali žaisti per kelias pozicijas. Ir treneriui lengviau, ir daugiau tų rotacijų, ir daugiau variantų, pagal „penketus“ treneris gali laviruoti. Treneriui nuo to tik geriau.

– Kuris sezonas tavo karjeroje buvo įspūdingiausias?

– Tas sezonas 2008-2009 metų, kai nuo gruodžio Antaną Sireiką pakeitė Rimas Kurtinaitis. Tai tas sezonas, kai mes viską laimėjom, buvo maloniausias, arčiausiai širdies tie visi titulai. Nes man pačiam ir žaidime teko daugiausiai dalyvauti. Nes pirmas „EuroCup“, nors ir laimėtas, bet aš buvau traumuotas, tai finale nežaidžiau. Bet to sezono visi laimėjimai... Pradedant Prezidento taure, kur dalyvavo „Žalgiris“, „Lietuvos Rytas“, latviai ir, berods, estai. Buvo Rygoje tas turnyras, jame neteko dalyvauti, nes mes buvome olimpinėse žaidynėse su rinktine. O po to grįžus sezone pirmas laimėjimas buvo LKF taurė. Turiu ir rungtynių video, tai su sūnumi, su šeima, kartais su draugais, kartą per metus su šeima ar draugais tikrai pažiūrim. Daug emocijų, tie metimai, laimėjimai, džiaugsmas, tie metai ir visi iškovoti trofėjai.

– Kaip vertini naujo klubo atėjimą?

– Aš manau, kad tai yra gerai. Prisiminkim, kaip buvo anksčiau: būdavo „Lietuvos Rytas“ ir „Sakalai“. Nemažai žaidėjų žaisdavo vienoje, paskui pereidavo į kitą. Manau, kad tokiam miestui, kaip Vilnius, dvi komandos yra reikalingos ir tai naudinga. Patiems fanams bus įdomu, bus derbiai. Žiūrovui nuo to įdomiau.

– Kaip naujai komandai pritraukti fanų?

– Bus pergalių, bus ir fanų. Taip yra su visomis komandomis kiekvienoje šalyje. Jei nėra pergalių, tai niekas nenori eiti ir žiūrėti. Bus pergalės, bus ir fanai. Aišku, klubo vadovai turės galimybę pritraukti, kviesti į rungtynes. Tam reikės laiko, bet, manau, kad jų bus ir bus nemažai.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
"Warriors" toliau neranda kelio į pergales namie, "Lakers" gynėjas pralenkė Kobe
"Warriors" toliau neranda kelio į pergales namie, "Lakers" gynėjas pralenkė Kobe
Niujorko „Knicks“ (41-27) išvykoje patiesė San Francisko „Golden State Warriors“ (35-32), o tuo pasinaudojusi Los Andželo „Lakers“ (37-32) pakilo į 9-ą poziciją
Rekordinis Watermano šou nepadėjo įveikti "Juventus"
Rekordinis Watermano šou nepadėjo įveikti "Juventus"
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) nauja savaitė startavo permainingu maču Kėdainiuose. Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (5-16) savo arenoje krito prieš
Pripažinimas: Jakučionis pakviestas į didžiausių talentų rungtynes
Pripažinimas: Jakučionis pakviestas į didžiausių talentų rungtynes
Vienas iš perspektyviausių Lietuvos krepšininkų Kasparas Jakučionis sulaukė kvietimo dalyvauti prestižinėse „Nike Hoop Summit“ stovyklos rungtynėse, rašo Krepšinis.lt.17-metis
Dončičius stebėjosi Ramadano metu žaidžiančiu Irvingu, Wembanyama apsilankys Paryžiuje
Dončičius stebėjosi Ramadano metu žaidžiančiu Irvingu, Wembanyama apsilankys Paryžiuje
Luka Dončičius neslėpė susižavėjimo Kyrie Irvingo pergalingu metimu ir stebėjosi, kaip komandos draugas gali žaisti Ramadano metu. Savo ruožtu San Antonijaus „Spurs“ su Victoru Wemabanyama
Trinchieri tėvynainių gretose randa ir Maldini su Nesta, ir krepšinio dinozaurą
Trinchieri tėvynainių gretose randa ir Maldini su Nesta, ir krepšinio dinozaurą
Andrea Trinchieri turės su kuo pasikalbėti itališkai – į Kauną atkeliauja Bolonijos „Virtus“ kolektyvas, su kuriuo žalgiriečiai pradės paskutinę šiame sezone „dvigubą“
"Partizan" prieš "Baskonia" versis be dėl netekties šeimoje namo išskridusio LeDay
"Partizan" prieš "Baskonia" versis be dėl netekties šeimoje namo išskridusio LeDay
Belgrado "Partizan" eurolygos dvikovoje prieš Tado Sedekerskio atstovaujamą Vitorijos "Baskonia" versis be vieno iš lyderių Zacho LeDay.Serbijos klubo vyriausiasis treneris
Hardenas aplenė Carterį ir lipa ant kulnų Garnettui
Hardenas aplenė Carterį ir lipa ant kulnų Garnettui
Nacionalinės krepšinio aociacijos (NBA) superžvaigždė bei veianas Los Andželo "Clippers" lyderių jamesas Hardenas pakilo į 20-ą vietą visų laikų rezultatyviausių lygos žaidėjų
Indonezijos ir LKF bendradarbiavimas įsibėgėja: Kiltinavičius treniruos egzotiškos šalies jaunimą
Indonezijos ir LKF bendradarbiavimas įsibėgėja: Kiltinavičius treniruos egzotiškos šalies jaunimą
Visą mėnesį trukęs Indonezijos jaunimo krepšinio atrankos projektas, kurį koordinavo Lietuvos krepšinio federacija (LKF), pasiekė galutinę stadiją. Kovo mėn. pradžioje Indonezijoje
Irvingas neįtikėtinu dvitaškiu per Jokičių su sirena išplėšė "Mavs" pergalę (rezultatai)
Irvingas neįtikėtinu dvitaškiu per Jokičių su sirena išplėšė "Mavs" pergalę (rezultatai)
Įspūdingą pergalę NBA pirmenybėse įsirašė Dalaso „Mavericks“ (39-29), kuri namie po Kyrie Irvingo metimo su sirena 107:105 (30:34, 28:27, 26:18, 23:26) palaužę lygos čempionę
Jaunimu pasidžiaugęs Trinchieri kalbėjo apie Sumnerio adaptaciją ir Šmito sveikatą
Jaunimu pasidžiaugęs Trinchieri kalbėjo apie Sumnerio adaptaciją ir Šmito sveikatą
Kauno „Žalgirio“ strategas Andrea Trinchieri po 97:77 laimėtų rungtynių prieš „Pieno žvaigždes“ džiaugėsi, jog pergalę pavyko pasiekti padedant klubo dubleriams,
Triuškinantį pranašumą išbarstę "Šiauliai" nesulaikė Antetokounmpo
Triuškinantį pranašumą išbarstę "Šiauliai" nesulaikė Antetokounmpo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) intrigos nepagailėjo į atkrintamąsias besitaikančių klubų susidūrimas. „Šiauliai“ (5-16) savo arenoje 91:94 (29:17,
Laukta intriga "Wolves" ir "Lietkabelio" dvikovoje nė nekvepėjo
Laukta intriga "Wolves" ir "Lietkabelio" dvikovoje nė nekvepėjo
Šią savaitę pralaimėjimu jonaviečiams pradėjęs Vilniaus „Wolves“ (15-7) klubas parodė kardinaliai kitokį veidą svarbiame mače.Nedo Pacevičiaus auklėtiniai namuose 109:72 (27:16,
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) staigmenos pateikti nepavyko Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ (4/17). Aurimo Jasilionio auklėtiniai išvykoje 77:97 (14:25,
Ekspertai Evansas ir Butkevičius nuotaikingai vertino "Žalgirio" alternatyvias aprangas
Ekspertai Evansas ir Butkevičius nuotaikingai vertino "Žalgirio" alternatyvias aprangas
Kauno "Žalgirio" lyderis Keenanas Evansas ir gynybos specialistas Arnas Butkevičius įvertino komandos alternatyvias aprangas.Nuotaikingą vaizdo reportažą galite pamayti ČIA.Amerikietis
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Vilniaus „Wolves“ tęsia nelengvą sezoną siekiant pirmųjų klubo istorijoje „Betsafe-LKL“ apdovanojimų. Nors trečiąjį ratą sostinės ekipa pradėjo nesėkme svečiuose prieš
Belgo dėjimas per Valančiūną – tarp įspūdingiausių NBA momentų
Belgo dėjimas per Valančiūną – tarp įspūdingiausių NBA momentų
Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) šeštadienį įvyko aštuoni susitikimai, penkiuose iš jų pegales šventė svečiai.Lyga paskelbė kovo 16 dienos gražiausių
"Pelicans" su Valančiūnu pratęsė sėkmingą atkarpą, "Lakers" prarado Davisą ir pralaimėjo (rezultatai)
"Pelicans" su Valančiūnu pratęsė sėkmingą atkarpą, "Lakers" prarado Davisą ir pralaimėjo (rezultatai)
Jono Valančiūno atstovaujamas Naujojo Orleano „Pelicans“ (41-26) klubas pasiekė dar vieną pergalę. Lietuvio ekipa namuose 126:107 (36:33, 37:35, 29:24, 24:15) pranoko Portlando „Trail
Sabonis priartėjo prie NBA rekordo, bet gynėjo nesulaikę "Kings" krito namuose
Sabonis priartėjo prie NBA rekordo, bet gynėjo nesulaikę "Kings" krito namuose
Domantas Sabonis surinko dar vieną dvigubą dublį, bet jo atstovaujamas Sakramento „Kings“ (38-28) 91:98 (22:21, 26:32, 26:22, 17:22) nusileido Niujorko „Knicks“ (40-27), rašo
Biržuose pradėta Garasto sporto ir sveikatingumo centro statyba
Biržuose pradėta Garasto sporto ir sveikatingumo centro statyba
Kovo 14-ąją į statomo Biržų Vlado Garasto sporto ir sveikatingumo centro pamatus buvo įkasta simbolinė Laiko kapsulė. Kapsulę su laišku ateities kartoms įkasė Biržų rajono
Žaidėjus gėdinęs Žibėnas: parodėme nepagarbą ir lūzerių mentalitetą
Žaidėjus gėdinęs Žibėnas: parodėme nepagarbą ir lūzerių mentalitetą
Šalies vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (16-4) krepšininkai gerokai komplikavo savo šansus pakovoti dėl LKL reguliariojo sezono nugalėtojų vardo, rašo Krepšinis.lt.Vilniečiai
"Neptūnas" išbarstė 23 taškų persvarą, tačiau visgi dramatiškai nukovė "Rytą" Vilniuje
"Neptūnas" išbarstė 23 taškų persvarą, tačiau visgi dramatiškai nukovė "Rytą" Vilniuje
Vienintelis Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) šeštadienio mačas virto tikrų tikriausiu trileriu. Vilniaus „Rytas“ (16/4) po dramatiškos
Šmitą praradęs "Žalgiris" LKL kovoms įregistravo dublerių aukštaūgį
Šmitą praradęs "Žalgiris" LKL kovoms įregistravo dublerių aukštaūgį
Kauno „Žalgirio“ komanda į savo sudėtį „Betsafe-LKL“ čempionate įtraukė 19-metį vidurio puolėją Matą Vokietaitį.212 cm ūgio „Žalgirio“ dublerių komandos
Trinchieri ir Evansas apgailestavo, kad per vėlai susizgribo: galbūt pritrūko poros minučių
Trinchieri ir Evansas apgailestavo, kad per vėlai susizgribo: galbūt pritrūko poros minučių
Varžovų gynyboję dusę ir lanką netaikliais metimais daužę Kauno „Žalgirio“ (11-18) krepšininkai Miunchene nesukraptė nė 60 taškų ir patyrė jau trečią nesėkmę iš
Blokas Šmitui ir dėjimas į "Žalgirio" krepšį – tarp įspūdingiausių Eurolygos momentų
Blokas Šmitui ir dėjimas į "Žalgirio" krepšį – tarp įspūdingiausių Eurolygos momentų
Eurolyga pristatė 29-ojo turo gražiausių epzodų dešimtuką, į kurį pateko ir du momentai iš Kuno 'Žalgirio" dvikovos su Miuncheno 'Bayern".Rinkinį atidarė bavarų
Karjeros mačą sužaidęs buvęs žalgirietis – Eurolygos turo MVP
Karjeros mačą sužaidęs buvęs žalgirietis – Eurolygos turo MVP
Eurolygos 29-ojo turo naudingiausiuoju žaidėju (MVP) tapo Tel Avivo "Maccabi" vidurio puolėjas Joshas Nebo.Buvęs žalgirietis sužaidė geriausias rungtynes per savo karjerą turnyre, o Izraelio
Krivo ir Murausko komanda patyrė nesėkmę konferencijos pusfinalyje
Krivo ir Murausko komanda patyrė nesėkmę konferencijos pusfinalyje
Motiejaus Krivo ir Pauliaus Murausko atstovaujama komanda nepateko į NCAA "Pac-12" konferencijos finalą.Arizonos "Widcats" Las Vegase vykstančio turnyro pufinalyje 59:67 (33:23,
"Pelikanai" ir be svaraus Valančiūno indėlio šventė svarbią pergalę (rezultatai)
"Pelikanai" ir be svaraus Valančiūno indėlio šventė svarbią pergalę (rezultatai)
Svarbią pergalę NBA čempionate įsirašė dėl tiesioginės vietos atkrintamosiose kovojantys Naujojo Orleano „Pelicans“ (40-26) krepšininkai, kurie namuose 112:104 (20:22,
Tik paskutiniame kėlinyje pabudęs "Žalgiris" nespėjo pavyti bavarų
Tik paskutiniame kėlinyje pabudęs "Žalgiris" nespėjo pavyti bavarų
Kauno „Žalgirio“ (11-18) krepšininkai patyrė pralaimėjimą Eurolygos 29-ojo turo rungtynėse. Andrea Trinchieri komanda Miunchene rezultatu 58:64 (10:18, 11:15, 16:17, 21:14) nusileido

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime