Naujienos kraunasi...

M.Purlys KMT finale mato "Žalgirį" ir "Lietkabelį", o "Ryto" vaizdas - labai prastas

M.Purlys KMT finale mato "Žalgirį" ir "Lietkabelį", o "Ryto" vaizdas - labai prastas
Lino Žemgulio nuotr.
Lietuvos krepšinio bendruomenė pasitinka visiškai kitokį, tačiau ne ką mažiau intriguojantį sausio mėnesio savaitgalį. Artimiausią savaitgalį neįvyks nė viena „Betsafe-LKL“ čempionato dvikova. Tiesa, tam yra viena svarbi priežastis – atėjo laikas išsiaiškinti Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) finalo ketverto dalyvius.

Sirgaliai ir net patys žaidėjai buvo įpratę prie „Betsafe-LKL“ rungtynių savaitgaliais – dažnai šeštadienį ir sekmadienį įvykdavo bent keturios, kartais ir šešios skirtingos čempionato akistatos.

Šį kartą, pradedant šeštadieniu ir baigiant pirmadieniu, bus sužaistos ketverios atsakomosios Citadele KMT ketvirtfinalio etapo rungtynės, kurių metu paaiškės keturios stipriausios šių metų turnyro komandos – finalo ketverto dalyvės.

Svarbiausių turnyro rungtynių fiesta šeštadienį 17 valandą prasidės Vilniuje. Į antrą mūšį sostinėje stos „Ryto“ ir Utenos „Juventus“ krepšininkai.

„Rytas“ ir „Juventus“ Citadele KMT turnyro ketvirtfinalyje susitinka jau penktus metus iš eilės. 

„Manau trys komandos yra aiškios: tai „Žalgiris“, „Lietkabelis“ ir „Neptūnas“. Ketvirta komanda... Čia bus labai įdomu, labai. Vilniaus ekipa dabar yra tokioje krizėje, kurioje nelinkėčiau pabuvoti jokiai komandai. Tai tikrai sunkus laikas. Penkerius metus čia situacija yra ta pati – vyksta kova iki paskutinių sekundžių. Manau, kad ji ir šiemet vyks iki paskutinių akimirkų.

Kita vertus, tai tarsi 80 minučių vykstančios rungtynės ir dabar, po dviejų kėlinių, po 40 minučių, dviem taškais priekyje Utena. Tai nieko nereiškia. Šita dvikova bus labai įdomi – svarbu ir tai, kaip šioms rungtynėms spės pasiruošti kiekviena komanda“, – LKL.lt sakė krepšinio treneris, specialistas Tomas Purlys.

Kalbėdamas apie tai, kokias realias galimybes patekti į finalo ketvertą šiuo metu turi Utenos komanda, T. Purlys buvo užtikrintas – Žydrūno Urbono auklėtiniams tereikia dar vienerių gerų rungtynių. Tokiu atveju, šansas penktus metus iš eilės iš rankų neišslys.

„Sakyčiau, kad dabar daug yra pačių „Juventus“ žaidėjų rankose – jei jie sužais geras rungtynes, tai jų šansai tikrai yra neblogi. Bendras vaizdas, žiūrint į dabartinį „Rytą“, yra labai prastas. Uteniškiams reikia gerų rungtynių ir reikia griebti šitą šansą“, – dėstė specialistas.

Kita šeštadienio dvikova nugriaudės Panevėžyje, kur 19 valandą susikaus „Lietkabelis“ ir Prienų „Cbet“.

Tiesa, didelės intrigos šioje dvikovoje prieniškiams sukurti gali nepavykti, nes pirmąją dvikovą Prienuose 19 taškų skirtumu laimėjo „Lietkabelis“. Nenado Čanako auklėtiniams namuose tereikia nepralaimėti 20 taškų skirtumu ir kelialapis į finalo ketvertą bus garantuotas.

Vis dėlto, „Cbet“ kartą jau įrodė, kad gali užtikrintai nugalėti Panevėžio ekipą. Sausio 6 dieną vykęs „Betsafe-LKL“ čempionato mačas baigėsi prieniškių pergale 15 taškų skirtumu. 

Kalbėdamas apie Panevėžio ekipos žaidimą ir šansus Citadele KMT turnyre, T. Purlys patikino, kad šiuo metu tai yra akivaizdžiai antra pagal pajėgumą komanda Lietuvoje, todėl būtent ji ir turėtų atsidurti ne tik finalo ketverte, bet ir didžiajame finale.

„Žalgiris“ ir „Lietkabelis“ šiuo metu yra dvi geriausiai Lietuvoje žaidžiančios komandos, abi jos jau yra finaliniame ketverte ir manyčiau, kad abi jos turėtų susikauti finale“, – svarstė T. Purlys.

Trečioji Citadele KMT ketvirtfinalio etapo atsakomoji akistata vyks Klaipėdoje, kur sekmadienį 16 valandą susikaus „Neptūno“ ir „Šiaulių“ komandos. Tomo Gaidamavičiaus ir Antano Sireikos akistatoje kur kas didesnį galvos skausmą turės pastarasis, nes „Šiauliai“ į uostamestį „atsiveža“ 15 taškų deficitą.

„Neptūno“ komandai sekmadienio dvikovoje tereikia nepralaimėti 16 taškų skirtumu. Tiesa, iškart po pirmosios Citadele KMT ketvirtfinalio akistatos šios komandos dar kartą susikovė „Betsafe-LKL“ čempionate, kur pergalę 6 taškų skirtumu jau iškovojo Šiaulių ekipos krepšininkai, todėl „Neptūno“ darbai šiame etape dar toli gražu nėra pilnai baigti.

„Galbūt ši solidi „Neptūno“ pergalė Šiauliuose ir buvo labiausiai nustebinęs dalykas ketvirtfinalyje. Kaip matėme vėlesnėse LKL rungtynėse, vaizdas buvo atvirkščias. Visos kitos komandos sužaidė taip, kaip ir turėjo.

Nemanau, kad „Neptūnas“ namuose gali pralaimėti prieš „Šiaulius“ 16 taškų skirtumu. Aišku, būna visko, bet panašu, kad Klaipėdoje šeimininkai atstovės“, – dėstė T. Purlys.

Paskutinės Citadele KMT ketvirtfinalio rungtynės vyks Kaune, kur pirmadienį 19 valandą užtikrintai pradėtus darbus norės pabaigti dabartinis taurės savininkas, „Žalgirio“ klubas.

Martino Schillerio auklėtiniai namuose dar kartą susikaus su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Tiesa, rungtynės Pasvalyje tapo solidžiu žalgiriečių žingsniu finalo ketverto link, nes Kauno ekipa tą dvikovą laimėjo 16 taškų skirtumu.

Į čempionų teritoriją atvykstančiai Gedimino Petrausko kariaunai, norint atkurti intrigą, reikės padirbėti iš peties – jokia komanda Lietuvoje šiame sezone nėra įveikusi „Žalgirio“ didesniu nei 11 taškų skirtumu, bendrai žalgiriečiai šiame sezone pralaimėjo vos vieną kartą.

„Žalgiriui“ užteko kelių gerų minučių, kad perlaužtų rungtynes Pasvalyje. Tai ties čia viskas aišku. Dabartiniam „Žalgiriui“ Lietuvoje beveik visais atvejais užtektų keliolikos gerų minučių tam, kad iškovotų pergalę. Nebent prieš „Lietkabelį“ jau reiktų pilnos koncentracijos“, – mintimis dalijosi T. Purlys.

Krepšinio specialistas neabejoja, kad šiuo metu vienintelė rimtą iššūkį „Žalgiriui“ galinti mesti komanda yra „Lietkabelis“. Apie tai byloja ir dvejos šio sezono tarpusavio rungtynės, kuriose aistros virė iki paskutinių akimirkų.

T. Purlys tvirtina, kad vienas Citadele KMT turnyro finalo dalyvis jau aiškus ir tai yra „Žalgiris“, o antruoju turėtų tapti būtent „Lietkabelis“. Kalbėdamas apie Panevėžio ekipos šansus „įkasti“ puikią formą demonstruojančiam varžovui, pašnekovas patikino – vieneriose rungtynėse tikrai gali būti visko.

„Manau, kad Panevėžys gali mesti iššūkį. Labai daug priklausys nuo to, kiek laiko komandos turės finalinio ketverto pasiruošimui. Jei „Žalgiriui“ bus gana palankus tvarkaraštis, tai įkasti jiems bus sunku. Bet žinant tai, kad „Lietkabelis“ jau baigė pasirodymą Europoje ir dabar visa koncentracija vietiniam frontui, duočiau labai daug šansų, kad būtent „Žalgiris“ ir „Lietkabelis“ susikaus finale.

Vieneriose rungtynėse gali visko nutikti, reikia atsižvelgti ir į tai, kad Martinui Schilleriui tai būtų pirmasis finalas su savo komanda. „Lietkabelis“ drąsiai gali mesti iššūkį. Gali būti finale įdomu, tikrai“, – intrigą žadėjo T. Purlys.

Svarbiausias Citadele KMT turnyro rungtynes tiesiogiai stebėkite LRT Plius kanale, taip pat portale DELFI.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
Kauno "Žalgiris" kitą sezoną gali susigrąžinti karjerą gimtojo miesto komandoje pradėjusį Roką Jokubaitį.Krepšinio apžvalgininkas Alessandro Luigi Magi skelbia, kad Lietuvos
Išparduotas paskutinysis Eurolygos reguliariojo sezono mačas "Žalgirio" arenoje
Išparduotas paskutinysis Eurolygos reguliariojo sezono mačas "Žalgirio" arenoje
Eurolygos reguliariajame sezone bilietų į rungtynes „Žalgirio“ arenoje nebeliko. Sirgaliai pasirūpino, kad ir šios savaitės Kauno „Žalgirio“ krepšininkų susitikimą
Luktelk, Eurolygos įkrintamųjų traukiny: kokie "Žalgirio" šansai pratęsti sezoną?
Luktelk, Eurolygos įkrintamųjų traukiny: kokie "Žalgirio" šansai pratęsti sezoną?
„Luktelk, luktelk, Evansai, dar sezoną luktelk“. Tokį plakatą į viršų kėlė Kauno „Žalgirio“ sirgaliai, tačiau šių metų Lietuvos atstovo Eurovizijoje Silvesterio
"Žalgiris" pardavė visus bilietus į mačą su Eurolygos čempionais, dar yra vietų šios savaitės rungtynėse
"Žalgiris" pardavė visus bilietus į mačą su Eurolygos čempionais, dar yra vietų šios savaitės rungtynėse
Eurolygos reguliariojo sezono paskutiniąsias rungtynes stebės sausakimša „Žalgirio“ arena – į sustikimą tarp Kauno „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ komandų
Tragiškai iš toli atakavę žalgiriečiai po pratęsimo krito finale
Tragiškai iš toli atakavę žalgiriečiai po pratęsimo krito finale
Kauno „Žalgirio“ jaunuoliams nepavyko laimėti Dubajuje vykusio Eurolygos jaunimo atrankos turnyro. Sekmadienį finale Vytauto Pliaugos auklėtiniai rezultatu 84:89 (19:11, 19:22, 18:23, 21:21,
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susidūrė dvi savo pozicijas pagerinti nusiteikusios ekipos. Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (13-8) namie 90:80 (15:14, 22:21,
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko trečiasis sostinės derbis. Jame sudėtingą pergalę pasiekė Vilniaus „Rytas“ (17-4), kuris 99:83 (27:19, 23:25, 19:25,
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Kauno „Žalgiris“ (20-2) turėjo pavargti, tačiau Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) trečiąkart nugalėjo „Šiaulių“ (5-17) ekipą.Andrea Trinchieri
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Pažemintas Vilniuje Panevėžio „Lietkabelis“ vis labiau tolsta nuo trečios vietos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lentelėje, kuri potencialiai padėtų pusfinalyje išvengti
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Ilgiau nei metus „Jeep“ arenoje Vilniaus „Rytas“ neleido šeimininkauti nė vienam varžovui. 2023-ųjų kovo 5-ąją čia buvo nusileista Utenos „Uniclub Casino –
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Sekmadienį šalies krepšinio mėgėjų dėmesį kaustys Vilniaus derbis tarp „Wolves“ ir „Ryto“ komandų. Po dviejų „Betsafe-LKL“ ratų šių komandų
Žalgiriečiai Eurolygos turnyre Dubajuje sumindė "Virtus" bendraamžius
Žalgiriečiai Eurolygos turnyre Dubajuje sumindė "Virtus" bendraamžius
Labai galingai pergale Eurolygos jaunimo (U 18) turnyre Dubajuje startavo Kauno "Žalgirio" (1-0) krepšininkai.Vytauto Pliaugos auklėtiniai net 77:47 (16:7, 18:6, 23:18, 20:16) sutriuškino
"Žalgiris" ir antrą kartą užtikrintai nukovė baskus
"Žalgiris" ir antrą kartą užtikrintai nukovė baskus
 Kauno „Žalgirio“ (13-18) krepšininkai dvigubą Eurolygos savaitę užbaigė iškovodami ir antrą pergalę. Andrea Trinchieri auklėtiniai pilnutėlėje „Žalgirio“
Žalgirio fanai nenusisuka: baskus pasitiks pilna arena, tirpsta bilietai ir į dvikovą su "Rytu"
Žalgirio fanai nenusisuka: baskus pasitiks pilna arena, tirpsta bilietai ir į dvikovą su "Rytu"
Dvigubą Eurolygos savaitę pergalingai pradėję Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį vėl sulauks gausaus sirgalių palaikymo – „Žalgirio“ arenoje vyksiantį
Maldūnas išgelbėjo "Lietkabelį" nuo netikėto pralaimėjimo savo aikštėje
Maldūnas išgelbėjo "Lietkabelį" nuo netikėto pralaimėjimo savo aikštėje
Mažeikių „M Basket-Delamode“ (9-12) komanda buvo per žingsnį nuo pergalės ir pratęstos geros atkarpos Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).Vis tik lemiamu metu
"Žalgiris" triumfo Eurolygoje 25-etį atšventė patiesdamas "Virtus"
"Žalgiris" triumfo Eurolygoje 25-etį atšventė patiesdamas "Virtus"
Kauno „Žalgiris“ (12-18) nutraukė pralaiėjimų seriją Eurolygoje. Kauniečiai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 96:81 (22:22, 21:27, 25:14, 28:18) įveikė Bolonijos „Virtus“
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
Vilniaus "Rytas" antradienį oficialiai paskelbė apie situaciją su trimis susižalojusiais komandos krepšininkais.Vilniečių kapitonas Margiris Normantas yra patyręs Achilo sausgyslės
Mače prieš "Virtus" nutrūks įspūdinga „Žalgirio“ išparduotų bilietų serija
Mače prieš "Virtus" nutrūks įspūdinga „Žalgirio“ išparduotų bilietų serija
Antradienį Kauno „Žalgiris“ (11-18) pradės dvigubą Eurolygos savaitę namų rungtynėmis su Bolonijos „Virtus“ (17-12). Šiame susitikime nutrūks įspūdinga Kauno klubo
"Žalgirio" varžovai į Kauną vyksta be trijų krepšininkų
"Žalgirio" varžovai į Kauną vyksta be trijų krepšininkų
Šiandien Kauno „Žalgiris“ (11-18) pasitinka dvigubą Eurolygos savaitę Kaune. Pirmasis Andrea Trinchieri auklėtinių varžovas – Bolonijos „Virtus“, kuris susiduria
"Žalgirio" viltis – vis dar gyva: iki dešimtuko – tik dvi pergalės
"Žalgirio" viltis – vis dar gyva: iki dešimtuko – tik dvi pergalės
Po rinktinių lango ir šalių taurių pertraukos Eurolygoje tik pralaimėjimus renkantis Kauno „Žalgiris“ vis dar nėra eliminuotas iš kovos dėl įkrintamųjų varžybų, rašo
Laukta intriga "Wolves" ir "Lietkabelio" dvikovoje nė nekvepėjo
Laukta intriga "Wolves" ir "Lietkabelio" dvikovoje nė nekvepėjo
Šią savaitę pralaimėjimu jonaviečiams pradėjęs Vilniaus „Wolves“ (15-7) klubas parodė kardinaliai kitokį veidą svarbiame mače.Nedo Pacevičiaus auklėtiniai namuose 109:72 (27:16,
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) staigmenos pateikti nepavyko Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ (4/17). Aurimo Jasilionio auklėtiniai išvykoje 77:97 (14:25,
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Vilniaus „Wolves“ tęsia nelengvą sezoną siekiant pirmųjų klubo istorijoje „Betsafe-LKL“ apdovanojimų. Nors trečiąjį ratą sostinės ekipa pradėjo nesėkme svečiuose prieš
"Neptūnas" išbarstė 23 taškų persvarą, tačiau visgi dramatiškai nukovė "Rytą" Vilniuje
"Neptūnas" išbarstė 23 taškų persvarą, tačiau visgi dramatiškai nukovė "Rytą" Vilniuje
Vienintelis Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) šeštadienio mačas virto tikrų tikriausiu trileriu. Vilniaus „Rytas“ (16/4) po dramatiškos
Tik paskutiniame kėlinyje pabudęs "Žalgiris" nespėjo pavyti bavarų
Tik paskutiniame kėlinyje pabudęs "Žalgiris" nespėjo pavyti bavarų
Kauno „Žalgirio“ (11-18) krepšininkai patyrė pralaimėjimą Eurolygos 29-ojo turo rungtynėse. Andrea Trinchieri komanda Miunchene rezultatu 58:64 (10:18, 11:15, 16:17, 21:14) nusileido
"Žalgiris" pasirašė naują kontraktą su Maneku
"Žalgiris" pasirašė naują kontraktą su Maneku
Kovas šiame sezone tęsiantis Kauno „Žalgiris“ jau galvoja ir apie artėjančius metus. Lietuvos čempionų gretose ir toliau rungtyniaus Brady Manekas, su kuriuo sutartis pagal formulę
"Žalgiriui" ir "Rytui" – sankcijos už įžeidžiančias bei necenzūrines skanduotes
"Žalgiriui" ir "Rytui" – sankcijos už įžeidžiančias bei necenzūrines skanduotes
Po savaitgalį vykusių „Betsafe-LKL“ rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“, Lietuvos krepšinio lyga atkreipia dėmesį ir neigiamai vertina tribūnose
Generolas grįžta. "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai bus iškelti į arenos palubes
Generolas grįžta. "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai bus iškelti į arenos palubes
Balandžio 18 d. Vilniaus „Rytas“ minės 15-ąsias triumfo Europos taurėje metines. Šią dieną, mačo su Šiaulių „Šiauliais“ ilgosios pertraukos metu savo

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime