Naujienos kraunasi...

Normantas – apie "Ryto" veidą, artėjantį mūšį su "Žalgiriu" ir debiutą rinktinėje

Normantas – apie "Ryto" veidą,  artėjantį mūšį su "Žalgiriu" ir debiutą rinktinėje
LKL nuotr.
Trylika pergalių iš eilės, kova dėl vietos pačioje turnyro lentelės viršūnėje ir vos vienas pralaimėjimas iki šiol. Toks yra dabartinio Vilniaus „Ryto“ paveikslas „Betsafe-LKL“ čempionate. Sostinės ekipai tokius rezultatus padeda pasiekti ir vis svarbesnį vaidmenį komandoje atliekantis Margiris Normantas.

Praėjusiame sezone, dar žaisdamas Panevėžio „Lietkabelio“ komandoje, M. Normantas tapo „Metų proveržiu“. Įspūdingas sezonas jį iškart sugrąžino į gimtąjį Vilniaus miestą – gynėjas antrą kartą grįžo į „Rytą“.

25 metų krepšininkui šis pergalėmis nusėtas sezonas sostinėje – lygiai taip pat sėkmingas. Po 23 minutes žaidžiantis M. Normantas prie komandos pasirodymo prisideda 9,5 taško, 3,1 rezultatyvaus perdavimo ir 9,7 naudingumo balo vidurkiais.

Kalbėdamas su LKL.lt krepšininkas pripažįsta – dabar, kai rezultatai tokie geri, komandos viduje iš tikrųjų jaučiamas pakylėjimas

„Kol komanda laimi, tol viskas gerai. Viskas labai paprasta. Nuotaikos komandoje ir aplink ją yra labai geros. Tas akivaizdu ir smagu būti to dalimi“, – sakė M. Normantas.

Vilnietis savo miesto komandą jau spėjo pamatyti visokią. Vienu metu vien žaidimas joje atrodė kaip svajonė, vėliau teko ją ir palikti, o dabar, sugrįžus ir į ekipą ir į pergalių kelią, M. Normantas kalba apie gerą balansą ir komandos draugus kovotojus.

„Dabartinis „Rytas“ yra alkanesnis gynyboje. Turime ir gerai nušlifuotą branduolį. Arnas Butkevičius likęs, Gytis Radzevičius antrą sezoną čia, Maurice’as Ndouras, Ivanas Buva – visi jie yra kovotojai, visi atiduoda viską komandai. Geras balansas tarp lietuvių ir užsieniečių kovotojų“, – sakė krepšininkas.

Plačiau apie dabartinį „Rytą“ M. Normanto akimis, krepšininko debiutą Lietuvos rinktinėje ir artėjantį mūšį su Kauno „Žalgiriu“ – interviu:

– Kaip jūs pats manote, kas formuoja tą gerą branduolį komandoje, apie kurį užsiminėte?

– Sporto direktorius su treneriu atliko tikrai gerą darbą. Jie rinkosi žaidėjus su gerais charakteriais. Aš nesakau, kad tai unikalus atvejis, nes „Lietkabelyje“ irgi buvo gera rūbinė. Bet tai labai svarbu komandai. Rūbinė persikelia ir į aikštelę, tas jaučiasi.

– Ką jums reiškia būti šios komandos dalimi?

– Visų pirma, man labai gera dėl to, kad esu vilnietis ir atnešu savo indėlį į miesto komandą. Gera žinoti, kad galiu padėti savo komandai. Tai geras jausmas, už kurį esu dėkingas ir treneriui – jis atranda stipriąsias puses, labai pasitiki. Kol viskas pavyksta, tol labai lengva kalbėti, bet reikia tikėtis, kad taip ir liks ateityje.

– O prieš kiek laiko jūs supratote, kad visa tai gali būti realu? Kada supratote, kad gyvensite iš krepšinio?

– Tikrai dar nesukaupiau tiek daug patirties, kad galėčiau kalbėti apie jaunystės laikus. Aš tik prieš kokius šešerius, gal septynerius metus supratau, kad galiu žaisti krepšinį, kažką jame pasiekti. Todėl dabar galiu pasakyti tik viena – viskas susideda į darbą ir į sėkmę, jei paminėtume traumų faktorių.

– Būdamas dar jaunesnis, žaisdavote Vilniaus „Gabijos“ gimnazijos rinktinėje. Tada neatrodė, kad tai – kelio pradžia?

– Ne, ne, tada aš nieko negalvojau. Savo malonumui su draugais pažaisdavau, kartais pasisekdavo. Aišku, visada lankiau krepšinio mokyklas, pas gerus trenerius patekdavau. Viskas palaipsniui taip ir išsivystė.

– O jūs žinote dar bent vieną Lietuvoje žinomą Margirį?

– Ne, kiek galvoju, tiek neprisimenu jokio kito Margirio. Bent krepšinyje tai tikrai nesugalvoju.

– Neseniai įvyko ir ilgai lauktas jūsų debiutas Lietuvos rinktinėje. Kaip atrodė tas pirmasis kartas vilkint Lietuvos marškinėlius?

– Didelių lūkesčių rinktinėje aš niekada neturėjau. Vienintelis lūkestis – būti joje. Džiugu, kad priaugau tokį lygį, kai esu kviečiamas. Nors tai ir atrankos langai, bet tai vis dėlto yra rinktinė. Tikrai geras jausmas būti rinktinės dalimi. Kalbant apie lygį ir jausmą rinktinėje, tai ten radau tą, ko ir tikėjausi – labai gera darbo etika, geras kolektyvas. Visi pažįstami, gera atmosfera. Maždaug to ir tikėjausi, visa tai susideda į gerą laiką ir stiprią patirtį. Žinoma, tai vienos svajonės išsipildymas. Dabar reikia svajoti toliau – norėtųsi išbėgti su Lietuvos marškinėliais ir kokiame rimtame turnyre. Toliau dirbsiu ir tikėsiuosi, kad pavyks tai padaryti.

– Mindaugas Lukauskis yra sakęs, kad visus karjeros nuopelnus įvertins tik baigęs karjerą – mat dabar nėra tam laiko, nes viskas vyksta gana greitai. O jūs jau tikrai spėjote įvertinti šį svajonės išsipildymą?

– Turbūt taip ir yra. Pradžioje jausmas truputį kaip sapne, nelabai supranti, kaip čia atsidūrei, bet viduje jauti, kad visa tai tiesiog gera. Vėliau supranti, kad tai didelis įvertinimas. Greičiausiai ir baigęs karjerą su šypsena prisiminsiu tokius dalykus. Tikrai ne kiekvienas į rinktinę patenka, tai bus nuostabu prisiminti.

– O kaip atrodė jūsų pakvietimas į rinktinę?

– Iš pradžių patenki į išplėstinį sąrašą, apie tai sužinai iš klubo. O kai treneris suformuoja dvyliktuką, tada susiranda tave asmeniškai – tikrai nieko stebuklingo, paskambina, parašo žinutę, pasveikina, pakviečia, pasikalbi ir eini ruoštis.

– Spėjote iš arčiau pažinti naują trenerį Kazį Maksvytį. Koks tai treneris jūsų akimis?

– Atmosferą treneris sukuria aplink save, visi jaučia norą kovoti už jį ir už Lietuvą. Tai dviguba motyvacija. Tarp žaidėjų ir trenerių tikrai geras ryšis, treneris turi gerą aurą, tas ir jaučiasi.

– „Betsafe-LKL“ čempionate jau prasidėjo antrasis varžybų ratas. Kokį čempionato lygį matote šiais metais?

– Bendras lygis, manau, nei nukrito, nei pakilo. Tiesą sakant, labiausiai žiūrime į save, todėl kol kas vaizdas džiugina. Turėjome labai skaudų pralaimėjimą prieš Uteną, bet turbūt būtent tas vakaras mums ir leido atsispirti neblogam šuoliui į viršų. Supratome, kad negalime taip žaisti, pamatėme esmines klaidas, o dabar seka gera serija.

– Atrodo, kad vis ryškesniu jūsų asmeniniu koziriu tampa darbas gynyboje. Kaip yra iš tikrųjų?

– Faktas, kad per penkerius metus jau atradau savo stilių. Užsikabinau ant to. Dabar matau, kad šitame lygyje galiu gintis prieš bet ką. Gintis leidžia ir kūnas, nes reikia labai daug kovoti dėl savo pozicijos. Galiu pavadinti tai savo koziriu, bet jaučiu, kad gerėju ir puolime. Per pastaruosius metus gavau daugiau pasitikėjimo, tai ir puolime atsirišo rankos.

– Sausio pabaigoje laukia mūšis su „Žalgiriu“. Kartą Kauno ekipą jau įveikėte, o kaip manote, kokius šansus turite dabar?

– Negaliu sakyti, kad dabar jie daug stipresni. Visi matome jų formą, bet apie varžovą kalbėti nenoriu. Žinau, kad yra šansas užsikabinti. Ant popieriaus jie tikrai stipresni – tai kitos sutartys, kiti pinigai. Todėl negaliu sakyti, kad mes imsime ir padarysime, bet tikrai yra šansas. Turime gerą galimybę užsikabinti, nes ir artimiausios rungtynės Vilniuje, ir Citadele KMT turnyras Vilniuje. Kad yra šansas, tai tikrai. Tai vienas didesnių šansų. Kaip daug kas kalba, taip turbūt ir yra. Turime eiti ir susikauti.

– O tai nekelia papildomo spaudimo?

– Ne, kaip tik tai motyvuoja. Mes žinome, kad jie yra favoritai. Nors ir minimalūs, bet favoritai. Mums nuo to tik geriau. Manau, kad jie jaus didesnę įtampą nei mes.

– Iki sezono pabaigos komandoje lieka M. Ndouras. Ko tai prideda dabartiniam „Rytui“?

– Visiems lengviau, kai yra aiškumas. Komandai nereikia nieko naujo ieškoti, viskas aiškiau. Duok dieve be traumų, o kad jis mums prideda nerealiai daug, tai mato visi. Labai judrus, aukštas, talentingas ir kovingas.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Mažeikiškiai atsilaikė prieš "Pieno žvaigždes"
Mažeikiškiai atsilaikė prieš "Pieno žvaigždes"
Mažeikių „M Basket-Delamode“ (10-12) komanda pratęsė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (4-19) duobę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).Mažeikiškiai
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pasitinka du rimtus išbandymus: jau kovo 28 d. (ketvirtadienį) Panevėžyje stoja į kovą su Vilniaus „Rytu”, o balandžio 1 d. (pirmadienį)
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
Reabilitaciją po sunkios traumos tęsiantis Vilniaus „Wolves“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras nekantrauja prisijungti prie komandos treniruočių. Vis tik, kovo mėnesio
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Klaipėdos „Neptūnas“ (10-12) tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate.Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16)
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
„Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ treneris Rimas Kurtinaitis ir komentatorius Vaidas Čeponis dalinasi mintimis apie naujausias aktualijas bei aptariamas temas.Šį
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
Praėjusį savaitgalį Vilniaus „Rytas“ po dramatiškos kovos namie 83:84 krito prieš Klaipėdos „Neptūną“.„Neptūnui“ tai buvo trečioji pergalė paeiliui,
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
LKL vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (17-4) krepšininkai atsikvošėjo po dviejų nesėkmių iš eilės prieš Kauno „Žalgirį“ ir Klaipėdos „Neptūną“
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susidūrė dvi savo pozicijas pagerinti nusiteikusios ekipos. Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (13-8) namie 90:80 (15:14, 22:21,
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko trečiasis sostinės derbis. Jame sudėtingą pergalę pasiekė Vilniaus „Rytas“ (17-4), kuris 99:83 (27:19, 23:25, 19:25,
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Kauno „Žalgiris“ (20-2) turėjo pavargti, tačiau Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) trečiąkart nugalėjo „Šiaulių“ (5-17) ekipą.Andrea Trinchieri
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Pažemintas Vilniuje Panevėžio „Lietkabelis“ vis labiau tolsta nuo trečios vietos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lentelėje, kuri potencialiai padėtų pusfinalyje išvengti
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Ilgiau nei metus „Jeep“ arenoje Vilniaus „Rytas“ neleido šeimininkauti nė vienam varžovui. 2023-ųjų kovo 5-ąją čia buvo nusileista Utenos „Uniclub Casino –
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Justas Furmanavičius šį sezoną yra vienas ryškiausių Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) žaidėjų. Prieš tai „Gargžduose“ dominavęs puolėjas
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Turnyrinės lentelės kaimynų akistatoje svarbią pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasiekė Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (6-16), kuris svečiuose 76:74
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Sekmadienį šalies krepšinio mėgėjų dėmesį kaustys Vilniaus derbis tarp „Wolves“ ir „Ryto“ komandų. Po dviejų „Betsafe-LKL“ ratų šių komandų
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
„Betsafe-LKL“ reguliarusis sezonas nenumaldomai artėja prie pabaigos, tad komandos siekia pasinaudoti paskutinėmis progomis pagerinti savo pozicijas turnyrinėje lentelėje. Viena iš
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Vargu, ar tuometis devintokas Rimantas Kaukėnas, nusprendęs, kad reikia po treniruočių likti salėje ir padirbėti papildomai, galėjo įsivaizduoti, kad jo ateityje laukia puiki klubinė karjera Europoje,
Dirbtinis intelektas – jau LKL: diegiama išmanių kamerų sistema arenose
Dirbtinis intelektas – jau LKL: diegiama išmanių kamerų sistema arenose
Lietuvos krepšinio lyga („Betsafe-LKL“) žengė žingsnį dar efektyvesnio technologijų panaudojimo link – įvairius procesus nuo šiol lengvins dirbtinis intelektas.Lyga
Maldūnas išgelbėjo "Lietkabelį" nuo netikėto pralaimėjimo savo aikštėje
Maldūnas išgelbėjo "Lietkabelį" nuo netikėto pralaimėjimo savo aikštėje
Mažeikių „M Basket-Delamode“ (9-12) komanda buvo per žingsnį nuo pergalės ir pratęstos geros atkarpos Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).Vis tik lemiamu metu
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
Vilniaus "Rytas" antradienį oficialiai paskelbė apie situaciją su trimis susižalojusiais komandos krepšininkais.Vilniečių kapitonas Margiris Normantas yra patyręs Achilo sausgyslės
Rekordinis Watermano šou nepadėjo įveikti "Juventus"
Rekordinis Watermano šou nepadėjo įveikti "Juventus"
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) nauja savaitė startavo permainingu maču Kėdainiuose. Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (5-16) savo arenoje krito prieš
Jaunimu pasidžiaugęs Trinchieri kalbėjo apie Sumnerio adaptaciją ir Šmito sveikatą
Jaunimu pasidžiaugęs Trinchieri kalbėjo apie Sumnerio adaptaciją ir Šmito sveikatą
Kauno „Žalgirio“ strategas Andrea Trinchieri po 97:77 laimėtų rungtynių prieš „Pieno žvaigždes“ džiaugėsi, jog pergalę pavyko pasiekti padedant klubo dubleriams,
Triuškinantį pranašumą išbarstę "Šiauliai" nesulaikė Antetokounmpo
Triuškinantį pranašumą išbarstę "Šiauliai" nesulaikė Antetokounmpo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) intrigos nepagailėjo į atkrintamąsias besitaikančių klubų susidūrimas. „Šiauliai“ (5-16) savo arenoje 91:94 (29:17,
Laukta intriga "Wolves" ir "Lietkabelio" dvikovoje nė nekvepėjo
Laukta intriga "Wolves" ir "Lietkabelio" dvikovoje nė nekvepėjo
Šią savaitę pralaimėjimu jonaviečiams pradėjęs Vilniaus „Wolves“ (15-7) klubas parodė kardinaliai kitokį veidą svarbiame mače.Nedo Pacevičiaus auklėtiniai namuose 109:72 (27:16,
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) staigmenos pateikti nepavyko Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ (4/17). Aurimo Jasilionio auklėtiniai išvykoje 77:97 (14:25,
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Vilniaus „Wolves“ tęsia nelengvą sezoną siekiant pirmųjų klubo istorijoje „Betsafe-LKL“ apdovanojimų. Nors trečiąjį ratą sostinės ekipa pradėjo nesėkme svečiuose prieš

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime