Naujienos kraunasi...

Prie "Woves" prisijungęs Grantas: esu iš krepšinio šeimos bei visada turiu ko siekti



Kone pasibaigus žaidėjų registracijos terminui prie BC „Wolves“ prisijungusio Jerai Granto, legionieriaus iš JAV, adaptacija Lietuvoje ilgai netruko. Trečią sykį į Lietuvą žaisti sugrįžęs aukštaūgis svariai prisidėjo prie sėkmingo naujosios savo komandos finišo reguliariajame „Betsafe-LKL“ čempionate.

Per dvejas sužaistas rungtynes jis rinko po 9,5 taško ir atkovojo po 4,5 kamuolio, fiksuodamas po 13,5 naudingumo balo.

Sezoną Kijevo „Budivelnyk“ klube pradėjęs krepšininkas dar kovo mėnesį vilkėjo šios komandos marškinėlius Šiaurės Europos krepšinio lygos ketvirtfinalio serijos rungtynėse Alytuje, tačiau po mėnesio jau matavosi būtent „Wolves“ komandos aprangą debiutui Dzūkijos sostinės klube.

„Mano pirmasis susidūrimas su „Wolves“ buvo ENBL lygoje, prieš juos rungtyniavau su savo ankstesne komanda šiame turnyre. Taip jau gavosi, kad „Budivelnyk“, kuriame žaidžiau, nutraukė savo sezoną dėl tam tikrų priežasčių ir tai atvėrė galimybę man atvykti čia. Tai buvo tarsi Dievo dovana“, – apie prisijungimą prie „Wolves“ sakė J. Grantas.

Savo pirmajame interviu jis papasakojo geriausius atsiminimus iš ankstesnių karjeros etapų Lietuvoje, ryšį su broliais, krepšinio šeimą, pomėgius, pasiekimus, taip pat turėjo patarimų norintiems tapti profesionaliais krepšininkais.

– Koks tavo pirmasis įspūdis apie „Wolves“ komandą tapus jos žaidėju?

– Sunkiai dirbanti komanda, turinti gerą organizaciją, o tai yra labai patrauklus dalykas krepšinio klubuose.

– Tai jau trečias tavo karjeros etapas Lietuvoje. Kokie geriausi tavo atsiminimai apie pirmuosius kartus?

– Atsimenu, kad tai buvo draugiška aplinka, labai aistringa krepšinio fanų bendruomenė. Manau, kad tai tikra krepšinio šalis, todėl, kai komandai ir klubui sekasi gerai, galima sulaukti labai puikaus fanų palaikymo.

Per savo ilgą karjerą žaidei daugelyje komandų įvariose šalyje. Kuri šalis paliko didžiausią įspūdį?

– Geras klausimas. Nenoriu nieko įžeisti, bet, manau, mano pirmoji patirtis užsienyje buvo pati geriausia, nes su tuo susidūriau pirmą kartą, pirmą kartą buvau už savo šalies ribų. Australija buvo mano pirmoji darbo vieta. Todėl būtent ji užima specialią vietą širdyje, nes tai buvo pirmoji patirtis, o taip pat ji yra nuostabi šalis.

– Koks yra stipriosios tavo žaidimo pusės?

– Skirtingi treneriai apie mane pasakytų skirtingus dalykus. Pats asmeniškai manau, kad mano stiprybė – būti komandinio tipo žaidėju. Darau tai, ko prašo treneris. Kur tik galiu, stengiuosi palaikyti gerą komandos draugų dvasią ar darydamas geras užtvaras, ar kovodamas dėl kamuolių, ar pelnydamas taškus – viskuo, ko jiems reikia. Stengiuosi tai daryti kuo geriau.

– Koks yra tavo brangiausias karjeros pasiekimas?

– Tai irgi geras klausimas. Tiesą sakant, nesu apie tai daug galvojęs. Per savo 12 metų profesionalią karjerą turėjau daug pasiekimų. Galvoju, kad čempiono titulas, kurį iškovojau su „Ventspils“ komanda Latvijoje, turbūt yra ryškiausias. Nieko nėra geriau nei laimėti čempionatą. Kai esi to paragavęs, nesvarbu už kokią komandą žaidi, tu vėl nori jį laimėti, nežiūrint į nieką. Todėl turbūt titulas su „Ventspils“.

– Esi patyręs krepšininkas, žaidęs daug rungtynių, iškovojęs ne vieną pergalę. Ar dar turi tikslų krepšinyje?

– Tikslų yra visada. Kai pasirašai kontraktą su nauja komanda, turi daug tikslų. Ar tai bebūtų tiesiog vėl laimėti, laimėti kiek įmanoma daugiau, pažiūrėti, kiek toli gali su komanda nueiti. Manau, kad, jei pasakai, kad neturi tikslų, nebeturi ko siekti, tada jau yra laikas, kai turėtum baigti karjerą. Aš visada turiu ko siekti.

Kokioje aplinkoje augai?

– Akivaizdu, esu iš krepšinio šeimos. Mano tėvas ir dėdė žaidė NBA lygoje. Todėl augome labai jos apsupti – ėjome į rungtynės, mėgavomės draugija. Iš to mes su broliais mokėmės. Negana to, tėvas mus augino išskirtinai į krepšinį orientuotoje šeimoje. Dėl to buvome privilegijuoti, apdovanoti didžiulėmis krepšinio žiniomis ir tai išnaudojome kaip savo privalumą.

– Krepšinis tave supo nuolat. Bet ar be krepšinio esi bandęs kitas sporto šakas?

– Kai buvau visai mažas, pradinėje ar pagrindinėje mokykloje šiek tiek žaidžiau europietišką futbolą, beisbolą – žaidimus, kurie lavina darbą kojomis, rankų-akių koordinaciją, greitį ir panašius dalykus. Tai man tikrai padėjo tam tikrais atvejais.

–  Į kuriuos žaidėjus lygiavaisi vaikystėje?

– Kai buvau jaunesnis, vienas iš mano mėgstamiausių žaidėjų žaidė būtent tėvo komandoje Vašingtone – Juwanas Howardas. Ir tai buvo juokinga, nes jie nuolat manęs klausdavo, kas yra mano mėgstamiausias, o aš atsakydavau, kad Juwanas, ir tuo visus juokindavau. Bet tėvas būtent buvo tas žmogus, atvedęs mane ir mano brolius ten, kur esame dabar.

– Kokį turi ryšį su savo broliais?

– Nemanau, kad galime būti labiau artimi. Savaitę prieš atvykdamas čia aš buvau mano brolio kūdikio sutiktuvėse. Komanda man leido ten sudalyvauti ir tada atvykti, už tai esu jai labai dėkingas. Mūsų mama mus augino taip, kad su broliais būtume tikrai vieningi. Ir nors Jerianas negalėjo ten būti, jis tuo metu tapo Europos taurės MVP, mes visi kalbamės kiekvieną dieną. Tai tikrai stiprus šeimyninis ryšys. Kaip sakiau, tai mamos nuopelnas, už kurį visada būsime jai dėkingi.

– Ar yra galimybę pamatyti NBA žaidžianti Jerami Grantą ir kitus brolius Alytuje?

– Sezonas jam yra baigtas, bet, kaip sakiau, jo šeima laukiasi, todėl abejoju, kad jis galės atvykti į Lietuvą. Visi trys mano broliai buvo atvykę sezono pabaigoje, kai paskutinį kartą žaidžiau „Neptūno“ komandoje, pažiūrėti mano žaidimo. Tai buvo akistata su „Šiauliais“ ir jie visi atėjo į rungtynes, sėdėjo prie pat aikštės kartu su mano žmona, dukra ir mane palaikė. Tai taip pat vienas iš stiprių prisiminimų iš laiko Lietuvoje, kurių niekada neužmiršiu. Deja, šįkart nei vienas jų negalės atvykti, nes visi turi savo veiklų.

Ką patartum jaunimui, norinčiam žaisti krepšinį?

– Nemeskite. Bus laikotarpių, kai norėsis mesti, kai bus jausmas, kad nebegalite to daryti, kad jums to yra per daug. Tiesiog nemeskite. Tai jau suteikia jums pranašumo prieš kitus žmones, kurie taip pat nori mesti. Sunkiai dirbkite. Negalite tikėtis, kad bus lengva, reikės visada įdėti daug darbo, nežiūrint į nieką.

Kokius turi pomėgius be krepšinio?

– Labai mėgstu skaityti. Jei apsilankytumėte mano šeimos namuose, pamatytumėte krūvas knygų, knygų spintas. Tiesa sakant, turėčiau įsigyti dar vieną naują. Mėgstu ne tik skaityti, bet ir rašyti. Mėgstu tiesiog semtis patirčių iš gyvenimo kaip tik įmanoma. Filmai taip pat yra mano pomėgis, mėgstu juos žiūrėti. Bet iš esmės, kaip sakiau – semtis patirčių iš gyvenimo.

Kaip ruošiesi ir nusiteikinėju treniruotėms ir rungtynėms?

– Vasara yra tas laikas, kai ruošiesi ir paruoši savo kūną sezonui. Tada gali išsunkti savo kūną, jį alinti, o sezono metu jau tereikia išlaikyti tą pasiruošimą. Kalbant apie pasiruošimą prieš rungtynes, svarbiausia yra tinkamai nusiteikti, tam klausaisi muzikos ir stengiesi kiek įmanoma labiau susifokusuoti ties tuo, ką nori daryti, kaip žaisti, kokias pozicijas užsiimti ir, žinoma, pergalvoti trenerio nustatytą žaidimo planą.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Principinėje kovoje – „Ryto“ pergalė Panevėžyje
Principinėje kovoje – „Ryto“ pergalė Panevėžyje
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko principinė akistata, kurią svečiuose 89:77 (17:18, 26:22, 20:16, 26:21) laimėjo Vilniaus „Rytas“ (18-4). Giedriaus Žibėno
"Wolves" sugrąžins LKL kovas į  į Prienus
"Wolves" sugrąžins LKL kovas į į Prienus
Puiki žinia Prienų gyventojams – trečiąją vietą turnyro lentelėje šiuo metu užimantys Vilniaus „Wolves“ sužais vienerias „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynes
NKL pusfinalių prognozės: Maksvytis mato autsaiderių finalą
NKL pusfinalių prognozės: Maksvytis mato autsaiderių finalą
Intriguojančios Nacionalinės krepšinio lygos (7bet-NKL) atkrintamųjų kovos nenustoja stebinti komandų sirgalių, o prieš naują etapą garsūs Lietuvos krepšinio žmonės tradiciškai
Skandalas NBA: teisėjų klaida lėmė lietuvių klubams neparankią "Clippers" pergalę
Skandalas NBA: teisėjų klaida lėmė lietuvių klubams neparankią "Clippers" pergalę
Naktį iš ketvirtadiienio į penktadienį Filadelfijoje vykusiose NBA rungtynėse tarp vietos „76ers“ (39-34) ir Los Andželo „Clippers“ (45-27) krepšininkų baigėsi
Nesenstantis LeBronas surinko trigubą dublį, Greenas – vėl išvarytas
Nesenstantis LeBronas surinko trigubą dublį, Greenas – vėl išvarytas
Penkta pergale iš eilės NBA čempionate džiaugėsi atkrintamųjų traukinį besivejantys Los Andželo „Lakers“ (41-32) vyrai. Jie svečiuose 136:124 (37:36, 32:25, 33:31 34:32) nugalėjo
Mažeikiškiai atsilaikė prieš "Pieno žvaigždes"
Mažeikiškiai atsilaikė prieš "Pieno žvaigždes"
Mažeikių „M Basket-Delamode“ (10-12) komanda pratęsė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (4-19) duobę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).Mažeikiškiai
Trinchieri gyrė geriausią versiją demonstruojančius dizaineriius bei užsiminė apie Šmito situaciją
Trinchieri gyrė geriausią versiją demonstruojančius dizaineriius bei užsiminė apie Šmito situaciją
Ketvirtadienį Eurolygos 32 ture Kauno „Žalgiris“ (13-18) namuose priims turnyro lentelės kaimynę Milano „Olimpia“ (14-17), kurią žalgiriečiai įveikė pirmame rate, rašo
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pasitinka du rimtus išbandymus: jau kovo 28 d. (ketvirtadienį) Panevėžyje stoja į kovą su Vilniaus „Rytu”, o balandžio 1 d. (pirmadienį)
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
Kauno "Žalgiris" kitą sezoną gali susigrąžinti karjerą gimtojo miesto komandoje pradėjusį Roką Jokubaitį.Krepšinio apžvalgininkas Alessandro Luigi Magi skelbia, kad Lietuvos
Solidus Sabonio pasirodymas neišgelbėjo nuo pralaimėjimo "Mavs", Valančiūnas gavo kuklias minutes
Solidus Sabonio pasirodymas neišgelbėjo nuo pralaimėjimo "Mavs", Valančiūnas gavo kuklias minutes
NBA čempionate antradienį naktį Sakramento „Kings“ (42-30) namuose net 96:132 (28:31, 25:27, 23:38, 20:36) neprilygo Dalaso „Mavericks“ ekipai (43-29), rašo Krepšinis.lt.Domantas
Evansas – apie nustebinusią Trichieri mintį ir didžiausią pamoką "Žalgiryje"
Evansas – apie nustebinusią Trichieri mintį ir didžiausią pamoką "Žalgiryje"
Kauno „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas jau antrą sezoną Eurolygoje žiba vilkėdamas žaliai baltus marškinėlius.Amerikietis prieš dar vieną išbandymą Eurolygoje
NBA slenkstį minančio Buzelio pažadas Lietuvai: kai aš ateisiu, mes laimėsime viską
NBA slenkstį minančio Buzelio pažadas Lietuvai: kai aš ateisiu, mes laimėsime viską
Pirmą profesionalo karjeros sezoną NBA plėtojimosi lygoje baigiantis Matas Buzelis jau po kelių mėnesių išgirs savo pavardę NBA naujokų biržoje, o jo galvoje – mintys ne tik apie
Kol "Olympiakos" neigia, graikai jau aptarinėja milžinišką Evanso atlyginimą Pirėjuje
Kol "Olympiakos" neigia, graikai jau aptarinėja milžinišką Evanso atlyginimą Pirėjuje
Antradienį ryte Graikijos žiniasklaida paskelbė apie Pirėjo „Olympiakos“ ir Kauno „Žalgirio“ lyderio Keenano Evanso susitarimą. Nors klubas suskubo neigti pasirodžiusią
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
Net penkios išeivijos lietuvės yra ant merginų rinktinės slenksčio
Net penkios išeivijos lietuvės yra ant merginų rinktinės slenksčio
Savaitės trukmės treniruočių stovyklai į Lietuvą atvykusios penkios išeivijos lietuvaitės padarė gerą įspūdį Lietuvos rinktinės treneriams ir turi realių šansų kovoti dėl
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
Reabilitaciją po sunkios traumos tęsiantis Vilniaus „Wolves“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras nekantrauja prisijungti prie komandos treniruočių. Vis tik, kovo mėnesio
Daugybės sveikinimų sulaukęs Sabonis atviras: nuostabu, bet džiaugiuosi, kad tai baigėsi
Daugybės sveikinimų sulaukęs Sabonis atviras: nuostabu, bet džiaugiuosi, kad tai baigėsi
NBA rekordą pagerinęs Domantas Sabonis sulaukė daugybės sveikinimų ir pagyrų, bet pats sako besidžiaugiantis, kad pagaliau ši tema bus baigta, rašo Krepšinis.lt.Praėjusią
Istorinis pasiekimas: Sabonis pagerino NBA rekordą ir įsirašė į išskirtinę kompaniją
Istorinis pasiekimas: Sabonis pagerino NBA rekordą ir įsirašė į išskirtinę kompaniją
Domantas Sabonis pagerino visų laikų NBA rekordą, o Sakramento „Kings“ (42-29) nutraukė prakeiksmą ir iškovojo ilgai lauktą pergalę, rašo Krepšinis.lt.Lietuvio ekipa
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Evansas jau turi susitarimą su OLY, klubas tai neigia
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Evansas jau turi susitarimą su OLY, klubas tai neigia
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Kauno „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas pasiekė susitarimą su Pirėjo „Olympiakos“ ekipa kitam sezonui, rašo Krepšinis.lt.Ši
Buzelis itin netaikliai šaudė iš toli, bet vis tiek buvo tarp rezultatyviausių
Buzelis itin netaikliai šaudė iš toli, bet vis tiek buvo tarp rezultatyviausių
Pro šalį iš toli šaudęs, tačiau rezultatyviai žaidęs Matas Buzelis NBA G lygos mače nepadėjo savo atstovaujamai komandai pasidžiaugti reta pergale."G League Ignite"
"Mavericks" toliau nepaleidžia Sabonio ir "Kings", bet kitoje aikštėje – palankus rezultatas
"Mavericks" toliau nepaleidžia Sabonio ir "Kings", bet kitoje aikštėje – palankus rezultatas
Luka Dončičius surinko trigubą dublį, o slovėno Dalaso „Mavericks“ (42-29) toliau kaunasi dėl tiesioginės vietos NBA atkrintamosiose varžybose, rašo Krepšinis.lt.Dalaso
"Celtics" krito iššvaistę 30 taškų persvarą, "Knicks" gynėjas pagerino tritaškių rekordą
"Celtics" krito iššvaistę 30 taškų persvarą, "Knicks" gynėjas pagerino tritaškių rekordą
Atlantos „Hawks“ (32-39) panaikino 30 taškų deficitą ir patiesė geriausią NBA reguliaraus sezono komandą, o Niujorko „Knicks“ (43-28) gynėjas pasiekė klubo tritaškių
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Klaipėdos „Neptūnas“ (10-12) tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate.Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16)
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
„Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ treneris Rimas Kurtinaitis ir komentatorius Vaidas Čeponis dalinasi mintimis apie naujausias aktualijas bei aptariamas temas.Šį
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
Praėjusį savaitgalį Vilniaus „Rytas“ po dramatiškos kovos namie 83:84 krito prieš Klaipėdos „Neptūną“.„Neptūnui“ tai buvo trečioji pergalė paeiliui,
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
11-oji „Tikslo link. Olimpas“ serija skirta komandos kapitonui Pauliui Danisevičiui. Žaidėjui, kuris pirmasis patikėjo Jono Vainausko projektu ir nuo kurio prasidėjo Palangos „Olimpo“
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
LKL vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (17-4) krepšininkai atsikvošėjo po dviejų nesėkmių iš eilės prieš Kauno „Žalgirį“ ir Klaipėdos „Neptūną“
Pakeliui į pergalę Valančiūnas žaidė efektyviai, o Williamsonas – nesustabdomai
Pakeliui į pergalę Valančiūnas žaidė efektyviai, o Williamsonas – nesustabdomai
Dar vieną pergalę į savo sąskaitą įsirašė penktoje NBA Vakarų konferencijos vietoje skriejantys Naujojo Orleano „Pelicans“ (44-27) krepšininkai, rašo Krepšinis.lt.Luizianos

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime