Naujienos kraunasi...

Radzevičius: dabar belieka susižaisti; Masiulis: turėsime sumažinti "Ryto" tritaškius

Radzevičius: dabar belieka susižaisti; Masiulis: turėsime sumažinti "Ryto" tritaškius
Patyrusios nesėkmes tarptautiniame fronte, jau šį savaitgalį dvi iš pajėgiausių Lietuvos komandų sieks reabilituotis „Betsafe-LKL“ pirmenybėse – jau šeštadienį Panevėžio „Lietkabelis“ namuose priims Vilniaus „Rytą“.

Tiesioginę rungtynių transliaciją iš Panevėžio „CIDO“ arenos nuo 17 valandos kviečiame stebėti BTV kanalu ir per LKL.lt.

Pagal pirminį tvarkaraštį abiem komandoms buvo numatyti kiti varžovai – panevėžiečiai turėjo susitikti su Prienų „CBet“, o sostinės klubo laukė Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ krepšininkai.

Visgi koronaviruso atvejai nulėmė tai, kad abi minėtos komandos turėjo saviizoliuotis, tad dvi iš praėjusio sezono prizininkių tarpusavyje susikaus jau šeštadienį.

„Geriau ruoštis, kai prieš savaitę žinai, kad žaisi su tuo varžovu, analizuoji jį ir jų žaidimą, o dabar, faktas, ruoštis kažkiek sunkiau, bet reikia suprasti situaciją. Gyvename pandemijoje ir tiesiog tenka prie to prisitaikyti, kaip prisitaikome gyvenime, taip ir krepšinio aikštelėje“, – apie situaciją LKL.lt pasakojo vilniečių naujokas Gytis Radzevičius.

Tuo tarpu jo bendravardis iš Panevėžio „Lietkabelio“ Gytis Masiulis teigė, jog pats varžovas nėra toks svarbus – svarbiausia, kad komanda iš viso turi galimybę žengti ant parketo.

„Labai didelio skirtumo nėra, sunkiau buvo praleisti tą mėnesį apskritai be rungtynių, nes niekur nežaidėme. Tiesiog džiaugiuosi, kad vis dar galime žaisti ir bent jau gavome kažkokią kitą komandą į tą tarpą, nes nusimato daug rungtynių“, – teigė G. Masiulis.

Dėl koronaviruso protrūkio komandoje Panevėžio klubas buvo patekęs į nedėkingą situaciją – teko nukelti net kelias LKL rungtynes, taip ir porą mūšių Europos taurės varžybose. Į vietines pirmenybes Nenado Čanako auklėtiniai grįžo praėjusią savaitę, LKL jie buvo nežaidę net 42 dienas.

Vienas iš virusą įveikusių krepšininkų buvo ir G. Masiulis.

„Porą dienų buvo šiek tiek sunkiau, bet po to tiesiog tekdavo sportuoti namie, prisijungus kompiuterį ir žiūrint per ekraną į trenerį. Tai buvo naujovė ir šiek tiek keista, bet tai liko praeityje ir tikėkimės, kad iki sezono galo tų susirgimų nebebus“, – patirtį nupasakojo „Lietkabelio“ krepšininkas.

Įdomu tai, kad po pertraukos į rikiuotę grįžęs krašto puolėjas sužaidė dvi itin solidžias rungtynes - „Neptūno“ krepšį jis įmetė 22 taškus ir surinko 29 naudingumo balus, taip padėdamas komandai laimėti 90:80, o savaitės viduryje Europos taurėje surinko 13 taškų, 9 atkovotus kamuolius ir 17 naudingumo balų. Visgi „Lietkabelis“ 77:86 neprilygo Antverpeno „Telenet Giants“.

Pats žaidėjas teigia, jog tokie rodikliai nėra atsitiktiniai – jis jau jaučiasi visiškai sveikas ir grįžęs į optimalią savo formą.

„Realiai nesportavau mėnesį, tai turėjau nemažai laiko tiesiog sportuoti individualiai, be trenerių, tai manau, kad esu pilnai pasveikęs ir dabar džiaugiuosi, kad pavyksta turėti gerą formą.

Aišku, toks pralaimėjimas šiek tiek kerta, mums tai buvo labai svarbi dvikova, šiek tiek susikomplikavome savo situaciją Europos taurėje, bet vis tiek šansų dar turime ir bandysime kautis iki galo bei patekti toliau“, – apie situaciją tarptautiniame fronte LKL.lt kalbėjo G. Masiulis.

Koronaviruso neišvengė ir Vilniaus klubas – juo išvykęs į rinktinės stovyklą užsikrėtė Maurice`as Ndouras, taip pat tik į Vilnių atvykę Ryanas Boatrightas. Ekipoje ilgalaikes traumas taip pat patyrė Arnas Butkevičius ir Rokas Gustys, o prieš pat praeitą savaitgalį iš rikiuotės iškrito ir Andrew Goudelockas.

Į nepavydėtiną padėtį pakliuvę sostinės krepšininkai praėjusią savaitę 45:92 kapituliavo prieš Kauno „Žalgirį“, o po poros dienų po atkaklios kovos FIBA Čempionų lygoje 81:85 turėjo pripažinti ir Rygos VEF pranašumą.

„Kiekvienos rungtynės kažką duoda, pamatėme savo klaidas, ką darome blogai. Aišku, tokie pralaimėjimai nėra malonūs, bet iš jų galima pasimokyti naudingų dalykų“, – apie praėjusią savaitę LKL.lt kalbėjo sostinės klubo puolėjas Gytis Radzevičius.

Tame susitikime su Rygos komanda krepšininkas pelnė 12 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir su 21 naudingumo balu buvo naudingiausias komandos žaidėjas.

„Tos rungtynės buvo tokios, kad kai kurie žaidėjai žinojome, kad žaisime daugiau. Kiekvienos rungtynės yra svarbios dėl pasitikėjimo, dėl geresnės nuotaikos. Visada tokių rungtynių reikia ir jos dažnai gali pridėti pasitikėjimo ir išeiti į gerą“, – svarstė krepšininkas.

Visgi situacija Vilniuje, panašu, po truputį stabilizuojasi – į Lietuvą jau grįžo ir su komanda pluša M. Ndouras, klubas taip pat pranešė, kad nuo viruso pasveiko ir naujokas R. Boatrightas.

Kaip sako G. Radzevičius, kiekvienas sugrįžtantis krepšininkas ekipai yra itin svarbus.

„Faktas, labai svarbu, nes labai svarbus yra treniruočių procesas, kad turėtume bent dešimt žmonių, kad būtų galima žaisti penki prieš penkis. Kiekvienas sugrįžtantis žaidėjas yra svarbus, tuo labiau jie yra aukšto lygio žaidėjai, tai tiek treneriams, tiek visai komandai naudinga. Dabar belieka susižaisti, kad visi galėtų sugrįžti į tą gerą sportinę formą“, – sakė G. Radzevičius.

Tačiau buvo laikas, kai nebuvo nė kalbų apie treniruotes penki prieš penkis – koronavirusas, traumos ir rinktinių langas komandos sudėtį vienu metu išdarkė taip, kad pilnavertiškai galėjo treniruotis vos trys ekipos krepšininkai. 

„Situacija buvo ne iš gerųjų, bet procesas nesustojo, negalėjome sėdėti namuose, sportavome tryse. Būdavo fizinis pasiruošimas, palaikėme formą, kad neiškristume iš rungtynių ritmo, o daugiau tobulinome metimus, driblingą ir žaisdavome vienas prieš vieną, tad gavosi darbas ne kaip sezono metu, o kažkiek priminė vasarą, kai vyksta labiau individualus darbas“, – sunkų sezono periodą atsiminė G. Radzevičius.

Vilniečių šeštadienį laukia jau trečios rungtynės per savaitę ir, kaip sakė pašnekovas, jos tikrai nebus lengvos.

„Tai yra tikrai gerai sukomplektuota komanda, turi tikrai gerų gynėjų, gerų aukštų žmonių. Mėgsta fizinį krepšinį, forma gal nėra pati geriausia, nes turėjo kažkiek karantino. Bet tikrai pavojinga komanda, turi gerų žaidėjų ir gerą trenerį“, – panevėžiečius gyrė G. Radzevičius.

Savo ruožtu G. Masiulis tikino, jog svarbu bus sustabdyti sostinės komandos snaiperius.

„Jie stengiasi žaisti greitą krepšinį, labai dinamiška komanda, meta daug tritaškių ir būtent tuos tritaškius turėsime sumažinti, neleisti jiems susikurti gerų situacijų, nes jie tikrai yra gera komanda“, – teigė jis.

Įdomu tai, kad „Lietkabelis“ šiame susitikime žada pristatyti naujovę – virtualius fanus, kurių atvaizdai puikuosis specialiuose ekranuose, įrengtuose tribūnose.

Paklaustas apie tai G. Masiulis šyptelėjo ir teigė net pats neįsivaizduojantis, kaip tai atrodys realybėje.

„Net nežinau, nėra tekę žaisti prie virtualių fanų, tai tikrai bus įdomu pasižiūrėti į savus sirgalius ir įdomu, kaip tai atrodys“, – LKL.lt sakė jis.

Įdomu tai, kad šio mačo favoritais „Betsafe-LKL“ titulinis rėmėjas laiko Panevėžio komandą ir jai skiria beveik 58 procentų pergalės tikimybę.

Vienas mačas bus sužaistas ir sekmadienį – Utenos „Juventus“ savo arenoje priims Klaipėdos „Neptūną“.

Mačą nuo 17 valandos rodys BTV kanalas ir LKL.lt, o lažybininkai čia persvarą teikia šeimininkams ir skiria jiems 79 procentų tikimybes iškovoti pergalę.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Mažeikiškiai atsilaikė prieš "Pieno žvaigždes"
Mažeikiškiai atsilaikė prieš "Pieno žvaigždes"
Mažeikių „M Basket-Delamode“ (10-12) komanda pratęsė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (4-19) duobę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).Mažeikiškiai
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pasitinka du rimtus išbandymus: jau kovo 28 d. (ketvirtadienį) Panevėžyje stoja į kovą su Vilniaus „Rytu”, o balandžio 1 d. (pirmadienį)
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
Reabilitaciją po sunkios traumos tęsiantis Vilniaus „Wolves“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras nekantrauja prisijungti prie komandos treniruočių. Vis tik, kovo mėnesio
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Klaipėdos „Neptūnas“ (10-12) tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate.Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16)
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
„Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ treneris Rimas Kurtinaitis ir komentatorius Vaidas Čeponis dalinasi mintimis apie naujausias aktualijas bei aptariamas temas.Šį
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
Praėjusį savaitgalį Vilniaus „Rytas“ po dramatiškos kovos namie 83:84 krito prieš Klaipėdos „Neptūną“.„Neptūnui“ tai buvo trečioji pergalė paeiliui,
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
LKL vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (17-4) krepšininkai atsikvošėjo po dviejų nesėkmių iš eilės prieš Kauno „Žalgirį“ ir Klaipėdos „Neptūną“
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susidūrė dvi savo pozicijas pagerinti nusiteikusios ekipos. Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (13-8) namie 90:80 (15:14, 22:21,
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko trečiasis sostinės derbis. Jame sudėtingą pergalę pasiekė Vilniaus „Rytas“ (17-4), kuris 99:83 (27:19, 23:25, 19:25,
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Kauno „Žalgiris“ (20-2) turėjo pavargti, tačiau Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) trečiąkart nugalėjo „Šiaulių“ (5-17) ekipą.Andrea Trinchieri
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Pažemintas Vilniuje Panevėžio „Lietkabelis“ vis labiau tolsta nuo trečios vietos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lentelėje, kuri potencialiai padėtų pusfinalyje išvengti
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Ilgiau nei metus „Jeep“ arenoje Vilniaus „Rytas“ neleido šeimininkauti nė vienam varžovui. 2023-ųjų kovo 5-ąją čia buvo nusileista Utenos „Uniclub Casino –
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Justas Furmanavičius šį sezoną yra vienas ryškiausių Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) žaidėjų. Prieš tai „Gargžduose“ dominavęs puolėjas
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Turnyrinės lentelės kaimynų akistatoje svarbią pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasiekė Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (6-16), kuris svečiuose 76:74
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Sekmadienį šalies krepšinio mėgėjų dėmesį kaustys Vilniaus derbis tarp „Wolves“ ir „Ryto“ komandų. Po dviejų „Betsafe-LKL“ ratų šių komandų
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
„Betsafe-LKL“ reguliarusis sezonas nenumaldomai artėja prie pabaigos, tad komandos siekia pasinaudoti paskutinėmis progomis pagerinti savo pozicijas turnyrinėje lentelėje. Viena iš
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Vargu, ar tuometis devintokas Rimantas Kaukėnas, nusprendęs, kad reikia po treniruočių likti salėje ir padirbėti papildomai, galėjo įsivaizduoti, kad jo ateityje laukia puiki klubinė karjera Europoje,
Dirbtinis intelektas – jau LKL: diegiama išmanių kamerų sistema arenose
Dirbtinis intelektas – jau LKL: diegiama išmanių kamerų sistema arenose
Lietuvos krepšinio lyga („Betsafe-LKL“) žengė žingsnį dar efektyvesnio technologijų panaudojimo link – įvairius procesus nuo šiol lengvins dirbtinis intelektas.Lyga
Maldūnas išgelbėjo "Lietkabelį" nuo netikėto pralaimėjimo savo aikštėje
Maldūnas išgelbėjo "Lietkabelį" nuo netikėto pralaimėjimo savo aikštėje
Mažeikių „M Basket-Delamode“ (9-12) komanda buvo per žingsnį nuo pergalės ir pratęstos geros atkarpos Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).Vis tik lemiamu metu
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
Vilniaus "Rytas" antradienį oficialiai paskelbė apie situaciją su trimis susižalojusiais komandos krepšininkais.Vilniečių kapitonas Margiris Normantas yra patyręs Achilo sausgyslės
Rekordinis Watermano šou nepadėjo įveikti "Juventus"
Rekordinis Watermano šou nepadėjo įveikti "Juventus"
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) nauja savaitė startavo permainingu maču Kėdainiuose. Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (5-16) savo arenoje krito prieš
Jaunimu pasidžiaugęs Trinchieri kalbėjo apie Sumnerio adaptaciją ir Šmito sveikatą
Jaunimu pasidžiaugęs Trinchieri kalbėjo apie Sumnerio adaptaciją ir Šmito sveikatą
Kauno „Žalgirio“ strategas Andrea Trinchieri po 97:77 laimėtų rungtynių prieš „Pieno žvaigždes“ džiaugėsi, jog pergalę pavyko pasiekti padedant klubo dubleriams,
Triuškinantį pranašumą išbarstę "Šiauliai" nesulaikė Antetokounmpo
Triuškinantį pranašumą išbarstę "Šiauliai" nesulaikė Antetokounmpo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) intrigos nepagailėjo į atkrintamąsias besitaikančių klubų susidūrimas. „Šiauliai“ (5-16) savo arenoje 91:94 (29:17,
Laukta intriga "Wolves" ir "Lietkabelio" dvikovoje nė nekvepėjo
Laukta intriga "Wolves" ir "Lietkabelio" dvikovoje nė nekvepėjo
Šią savaitę pralaimėjimu jonaviečiams pradėjęs Vilniaus „Wolves“ (15-7) klubas parodė kardinaliai kitokį veidą svarbiame mače.Nedo Pacevičiaus auklėtiniai namuose 109:72 (27:16,
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) staigmenos pateikti nepavyko Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ (4/17). Aurimo Jasilionio auklėtiniai išvykoje 77:97 (14:25,
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Vilniaus „Wolves“ tęsia nelengvą sezoną siekiant pirmųjų klubo istorijoje „Betsafe-LKL“ apdovanojimų. Nors trečiąjį ratą sostinės ekipa pradėjo nesėkme svečiuose prieš

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime