Naujienos kraunasi...

RKL reguliariojo sezono finišas: lieka neatsakytas tik vienas klausimas

RKL reguliariojo sezono finišas: lieka neatsakytas tik vienas klausimas
S.Čirbos nuotr.
Nostra.lt-Regionų krepšinio lygoje (Nostra.lt-RKL) sužaisti paskutinieji reguliariojo sezono susitikimai. Iki pat paskutiniojo turo net 14 iš 16 A diviziono komandų nebuvo užsitikrinusios savo galutinių pozicijų, o dėl nukeltų rungtynių lieka tik vienas neatsakytas klausimas.

Paaiškėjo A diviziono aštuntfinalio poros

Neįprastai sekmadienį į dvikovą stojo „Tauragė“ ir Vilniaus „Rivile“. Abiem ekipoms pergalė buvo būtina – tauragiškiai siekė išsaugoti vietą stipriausiųjų ketverte, o vilniečiai – dar labiau priartėti prie reguliariojo sezono nugalėtojų vardo.

Šeimininkai sėkmingiau sužaidė pirmąjį kėlinį ir jį laimėjo 18:12, tačiau antrajame šeimininkavo vilniečiai – jie perėmė rungtynių kontrolę į savo rankas ir į pertrauką išsinešė 5 taškų pranašumą (37:32).

Antroji rungtynių dalis klostėsi itin atkakliai ir nei vienai komandai nepavyko susikrauti ženklesnės persvaros, o likus žaisti minutę ekipas teskyrė du taškai.

Tačiau tuomet Tadas Rinkūnas smeigė tritaškį ir padidino savo komandos pranašumą iki penkių (77:72), o kitoje atakoje „Riviles“ pergalę įtvirtino Karolis Brusokas – 81:76.

Nugalėtojams Kostas Jonuška pelnė 20 taškų, „Tauragei“ tiek pat surinko Gvidas Galinauskas.

Pralaimėjimas Vilniaus „Rivilei“ tauragiškius išstūmė iš lyderių ketverto, o tai reiškia, kad jiems teks varžytis aštuntfinalio etape. Jų varžovais bus Prienų „Labas Gas-KKSC“ krepšininkai.

Prieniškiai penktadienį kiek netikėtai išvykoje 96:90 nugalėjo „Raseinių“ komandą. Šiame susitikime neeilinį pasirodymą surengė Kajus Okmanas – jis pelnė net 37 taškus (8/12 trit.), atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 43 naudingumo balus. „Raseiniams“ 17 taškų pelnė Antanas Montrimavičius.

Šeštadienį tiek K. Okmanui, tiek jo komandai sekėsi kur kas prasčiau – juos 61:88 sutriuškino Kauno r. „Omega“.

Rungtynių išvakarėse galingai sužaidęs K. Okmanas šįkart aikštelėje praleido viso labo 11 minučių ir dėl užsidirbtos nesportinės ir techninės pražangos likusį rungtynių laiką praleido rūbinėje.  

„Omegą“ į pergalę vedė Steponas Markus, pelnęs 22 taškus ir atkovojęs 10 kamuolių. Prienų komandoje dvigubą dublį užfiksavo Arnas Tilindė – jo sąskaitoje 10 taškų ir 11 atkovotų kamuolių.

Dvi svarbias pergales šį savaitgalį iškovojo Plungės „Olimpas“. Žemaičiai penktadienį namuose 91:74 nugalėjo Ukmergės „Olimpą“, o šeštadienį Kaune 79:66 palaužė vietos „LSU-Atleto“ krepšininkus.

Reguliarųjį sezoną su 17 pergalių pabaigę plungiškiai per paskutinį savaitgalį turnyro lentelėje palypėjo per dvi pozicijas ir užsitikrino 7-ąją poziciją. Atkrintamosiose jų lauks Akmenės r. „Patriots“ krepšininkai.

Pastariesiems paskutinieji du reguliariojo sezono susitikimai apkarto. Akmeniškiai penktadienį namuose 51:94 nusileido Vilniaus „Rivilei“, o šeštadienį išvykoje juos 76:101 sutriuškino „Jurbarkas-Karys“.

Labai sėkmingai iki Naujųjų metų rungtyniavusi „Patriots“ antrojoje sezono pusėje priminė savo pačios šešėlį, o reguliariajame sezone finišavo viso labo 10-a. Tai – žemiausia pozicija, kurią šiemet „Patriots“ ekipa turėjo.

Du patriotų pralaimėjimai aukštyn leido pakilti „Biržų-KKSC“ komandai. Biržiečiai paskutinėse savo rungtynėse 79:65 išvykoje nugalėjo Kauno technologijos universiteto komandą ir pasilypėjo į devintąją turnyrinės lentelės vietą.

Vos septynis karius į Kauną atsivežusią Žydrūno Kačinsko kapelą į pergalę vedė Andrejus Tichonovas – jis pelnė 21 tašką. Kauniečiams 15 taškų surinko Žygimantas Kerza.

Biržiečių aštuntfinalyje lauks Kėdainių „SC-Ateitis“ krepšininkai. Jie aštuntąją poziciją ir namų aikštelės pranašumą užsitikrino Ukmergėje, nugalėdami vietos „Olimpą“ 79:77.

Kėdainių ekipai 20 taškų ir 9 atkovotus kamuolius surinko Rokas Ūzas, 18 taškų pridėjo Laurynas Danielius. „Olimpui“ 14 taškų pelnė ir 9 kamuolius atkovojo Ignas Lukošius.

Ukmergės komandai paskutinieji du susitikimai nieko nelėmė – komanda jau buvo užsitikrinusi 11-ąją vietą turnyrinėje lentelėje.

Aštuntfinalyje „Olimpas“ susitiks su Kazlų Rūdos „Ataka“. Pastarieji šį savaitgalį iškovojo dvi pergales prieš autsaiderius – penktadienį 87:58 sutriuškino KTU studentus, o šeštadienį 76:68 nugalėjo Vytauto Didžiojo universiteto krepšininkus.

Pastarame susitikime suvalkiečiams 16 taškų surinko Mantas Gelčius, o VDU ekipos gretose rezultatyviausiai žaidė Domas Uosis – jo sąskaitoje 22 taškai.

Neatsakytas klausimas

Už atkrintamųjų borto liko „LSU-Atletas“ (6/23), KTU (5/25), VDU (5/25) ir LCC Tarptautinis universitetas (4/26).

Paskutiniąsias dvi pozicijas užėmusios VDU ir LCC komandos prarado ir vietas kito sezono A divizione.

Tuo tarpu reguliariojo sezono nugalėtojas paaiškės tik trečiadienį – būtent tada nukeltas rungtynes sužais Kauno „LSU-Atletas“ ir Vilniaus „Rivile“. Pergalės atveju vilniečiai užsitikrintų nugalėtojų statusą, pralaimėjus pirmąją poziciją užims „Jurbarkas-Karys“.

Pirmąjį atkrintamųjų etapą kartu su Vilniaus ir Jurbarko komandomis praleis Kauno r. „Omega“, užėmusi trečiąją vietą reguliariajame sezone ir „Raseiniai“, finišavę ketvirti.

A diviziono aštuntfinaliai startuoja jau antradienį.

Sezonas baigtas ir B divizione

Taškai ant „i“ sudėti ir Nostra.lt-RKL B diviziono reguliariajame sezone. Jau anksčiau buvo aišku, kad A grupėje pirmąją poziciją užims „Radviliškis-ŠSPC“, o B grupėje – „Kupiškis“.

Radviliškiečių aštuntfinalio etape lauks dvikova su Vilniaus krepšinio mokyklos „Vilma“ ekipa, kuri B grupėje pasirodymą baigė 8 vietoje. Vilniečiai paskutinėse savo rungtynėse namuose 96:81 įveikė Kaišiadorių „Savingę“.

Tuo tarpu „Kupiškio“ laukia Panevėžio „Romeogym“ komandos iššūkis.

Už atkrintamųjų borto liko Jonavos „Cbet-2“ komanda. Ji turėjo visus šansus patekti į kitą etapą, tačiau namuose 71:72 nusileido Alytaus „SRC-Dzūkijai“, kuriai ši pergalė garantavo vietą atkrintamosiose.

Likus žaisti 16 sekundžių alytiškiai dar pirmavo 5 taškais, tačiau Vytautas Kružikas smeigė tritaškį ir sumažino atsilikimą iki dviejų. Kitoje atakoje alytiškiai sužingsniavo, o V. Kružikas dar kartą taikliai atakavo iš toli ir išvedė savo komandą į priekį (71.70).  Tačiau paskutinis žodis rungtynėse priklausė Nojui Lebskui – jis pataikė dvitaškį su sirena ir pergalę šventė alytiškiai.

Edgaro Švelgino auklėtiniai šią savaitę žaidė net keturis kartus ir viso iškovojo 3 pergales. Alytiškiai pralaimėjimą patyrė tik šeštadienį, kai 82:84 išvykoje nusileido Ukmergės SC komandai.

Šiame susitikime užfiksuoti galingi individualūs žaidėjų pasirodymai. Ukmergės komandoje 34 taškus pelnė ir 10 kamuolių atkovojo Jonas Gineika, o „SRC-Dzūkijos“ gretose išsiskyrė Eimantas Vojevockas, pelnęs 26 taškus, atkovojęs 7 kamuolius ir išprovokavęs tiek pat pražangų. Viso jo sąskaitoje – 38 naudingumo balai.

Visos B diviziono atkrintamųjų varžybų poros:

Radviliškio „Radviliškis-ŠSPC“ (A1) – VKM „Vilma“ (B8)

„Kupiškis“ (B1) – Panevėžio „Romeogym“ (A8)

Kauno „Žalgiris-3“ (A2) – Kaišiadorių „Savingė“ (B7)

Ignalinos „Vilkakalnis-Losrita“ (B2) – Šiaulių KA „Saulė-SG“ (A7)

Skuodo „Kuršasta“ (A3) – Alytaus „SRC-Dzūkija“ (B6)

Anykčių „KKSC-Elmis“ (B3) – Klaipėdos „VKKM-Neptūnas“ (A6)

Šiaulių r. Kuršėnų SM „Grafų-Furniture“ (A4) – Vilniaus „Rytas-MRU-VKM“ (B5)

Molėtų „Ežerūnas“ (B4) – Pakruojo SC „Lygumų ŽŪB“ (A5)

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Triuškinančią persvarą iššvaistęs "Vytis-VDU" visgi laimėjo ir lemiamą mačą žais Jurbarke
Triuškinančią persvarą iššvaistęs "Vytis-VDU" visgi laimėjo ir lemiamą mačą žais Jurbarke
Charakterį parodęs Šakių „Vytis-VDU“ išplėšė dar bent vienerias „7bet-NKL“ atkrintamųjų rungtynes. Eriko Kučiausko auklėtiniai namuose 94:89 (30:18,
Dramatiškai laimėję jurbarkiečiai priartėjo prie Finalo ketverto
Dramatiškai laimėję jurbarkiečiai priartėjo prie Finalo ketverto
„7bet-NKL“ atkrintamosiose lygos debiutantas „Jurbarkas-Karys“ dėjo dar vieną žingsnį pusfinalio link. Povilo Valaičio auklėtiniai namų tvirtovėje 104:98 (24:22, 20:19,
Marijampoliečiai užtikrintai startavo ketvirtfialyje, jurbarkiečiai dramatiškai krito per pratęsimą
Marijampoliečiai užtikrintai startavo ketvirtfialyje, jurbarkiečiai dramatiškai krito per pratęsimą
Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ pergale startavo „7bet-NKL“ atkrintamosiose. Tomo Gaidamavičiaus kariauna namų tvirtovėje 77:65 (26:14, 20:20, 18:12, 13:19) įveikė
Dramoje su pratęsimu "Olimpas" laimėjo reguliarųjį sezoną (rezultatai)
Dramoje su pratęsimu "Olimpas" laimėjo reguliarųjį sezoną (rezultatai)
Plonu ledu vaikščiojęs Palangos „Olimpas“ (31-5) dramatiškai pratęsė pergalių seriją „7bet-NKL“ pirmenybėse. Pajūrio komanda namuose 95:92 (26:15, 18:24, 14:18,
Žalgiriečiai laimėjo išvykoje ir be pagrindinių žaidėjų, lyderių dvikovą laimėjo "Telšiai"
Žalgiriečiai laimėjo išvykoje ir be pagrindinių žaidėjų, lyderių dvikovą laimėjo "Telšiai"
10 pergalę „7bet-NKL“ sezone pasiekė Kauno „Žalgiris-2“ (10-6), kuris išvykoje 79:68 (15:23, 18:13, 19:15, 27:17) įveikė „Jurbarką-Karį“ (10-7).Kauniečių
NKL debiutuosiantis 44-erių Lukauskis: man tai – naujas iššūkis
NKL debiutuosiantis 44-erių Lukauskis: man tai – naujas iššūkis
Laikui nepaklūstančiam ir dar į vienerius krepšinio metus neriančiam 44-erių Mindaugui Lukauskiui tai bus net 28-asis profesionalios karjeros sezonas, tačiau tik pirmasis „7bet-NKL“
"Ryto" jaunimo programa turi naują vadovą
"Ryto" jaunimo programa turi naują vadovą
Sostinėje – atsinaujinimas: „Ryto“ jaunimo programa turi naują vadovą. Šias pareigas pastaruosius metus užėmusį Mindaugą Noreiką keičia Matas Urbonas.Dvejus pastaruosius
"Žalgiris" suformavo jaunimo komandų trenerių štabus
"Žalgiris" suformavo jaunimo komandų trenerių štabus
Kauno „Žalgirio“ dubleriai pradėjo pasirengimą artėjančiam sezonui. „Žalgiris-2“ ir „Žalgiris-3“ ekipų krepšininkai šiuo metu pluša fizinio
Netrukus 40-metį švęsiantis Vasylius nekabina sportbačių ant vinies
Netrukus 40-metį švęsiantis Vasylius nekabina sportbačių ant vinies
„7bet-NKL“ naujokė „Jurbarko-Kario“ ekipa pasipildė iš Islandijos lygos grįžtančiu veteranu Valdu Vasyliumi, pranešė klubas.Vasylius praėjusį
Sirtautas jaunesnysis iš "Žalgirio" sistemos keliasi į NCAA
Sirtautas jaunesnysis iš "Žalgirio" sistemos keliasi į NCAA
Garsiojo buvusio žalgiriečio, o dabar trenerio Dariaus Sirtauto sūnus keliasi už atlanto ir jėgas išbandys NCAA čempionate.Kauno "Žalgirio" sistemoje tobulėjęs jaunuolis studijuos
"Jurbarkas-Karys" išsaugojo lyderį, iš Telšių į Šilutę keliasi amerikietis
"Jurbarkas-Karys" išsaugojo lyderį, iš Telšių į Šilutę keliasi amerikietis
„Jurbarkas-Karys“ tęsia komplektaciją kitam „7bet-NKL“ sezonui. Oficialiai paskelbta, kad ekipa išsaugojo lyderį Igną Juškevičių.Praėjusiame Regionų krepšinio
Tauragėje duotas startas LKL reikalavimus atitinkančios arenos statybai
Tauragėje duotas startas LKL reikalavimus atitinkančios arenos statybai
Naujos sporto ir kultūros renginių vietos atsiradimui Tauragėje duotas startas – pasirašyta statybų sutartis su konkursą laimėjusia įmone. Darbus pradėti planuojama jau šiais
"Atletas" pratęsė sutartis su treneriu ir vienu lyderių, Jurbarko klubas pristatė pirmą naujoką
"Atletas" pratęsė sutartis su treneriu ir vienu lyderių, Jurbarko klubas pristatė pirmą naujoką
Kauno r. „Atleto“ klubas oficialiai paskelbė, kad pratęsė sutartį su Medu Kuprijanovu.26-erių 197 cm ūgio puolėjas praėjusį sezoną su „Atleto“ marškinėliais per
Prienų klubas bankrutavo, NKL išrinko naują prezidentą
Prienų klubas bankrutavo, NKL išrinko naują prezidentą
Antradienį (liepos 4 d.) „Krepšinio namuose“ vykusioje Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ataskaitinėje–rinkiminėje konferencijoje išrinktas naujasis lygos prezidentas
Iš sporto salės – į poligoną: RKL čempionai krepšinį derina su tarnyba Lietuvos kariuomenėje
Iš sporto salės – į poligoną: RKL čempionai krepšinį derina su tarnyba Lietuvos kariuomenėje
Lietuvos krepšinio istorija – neatsiejama nuo Lietuvos kariuomenės. Būtent kariai pirmieji šalyje pradėjo užsiimti šia sporto šaka dar 1920 metais. Praėjus šimtmečiui,
Trečios Lietuvos lygos čempionu tapęs Delininkaitis įsirašė į šalies krepšinio istoriją
Trečios Lietuvos lygos čempionu tapęs Delininkaitis įsirašė į šalies krepšinio istoriją
Nostra.lt-RKL A diviziono didžiajame finale Jurbarko „Jurbarkas-Karys“ rezultatu 78:73 (22:19, 24:15, 9:17, 23:22) nugalėjo Kauno r. „Omega-Taurą“ ir tapo Regionų krepšinio
Paaiškėjo RKL aštuntfinalio poros
Paaiškėjo RKL aštuntfinalio poros
Savaitgalį buvo sužaistos paskutiniosios Nostra.lt-RKL A diviziono reguliariojo sezono rungtynės, kuriose paaiškėjo visi 2022-2023 m. sezono atkrintamųjų etapo dalyviai. Dėl paskutinio bilieto
"Atleto" gretose – RKL siautėjęs gynėjas; RKL: dramatiška VDU pergalė bei pasibaigusios LCC bėdos
"Atleto" gretose – RKL siautėjęs gynėjas; RKL: dramatiška VDU pergalė bei pasibaigusios LCC bėdos
Neseniai su Karoliu Babkausku atsisveikinęs Kauno r. „Atletas“ rado naują gynėją. Klubas oficialiai skelbia, kad prie komandos jungiasi Rokas Grėbliūnas.190 cm ūgio krepšininkas
Tituluoto vilko karjeros posūkiai: žais vienoje komandoje, treniruos kitą – pretenduoja į unikalų pasiekimą
Tituluoto vilko karjeros posūkiai: žais vienoje komandoje, treniruos kitą – pretenduoja į unikalų pasiekimą
Per vieną savaitę – iškart dvi naujienos. Buvęs pasaulio ir Europos pirmenybių prizininkas Tomas Delininkaitis kurį laiką buvo iškritęs iš radarų, bet nuo šiol
RKL apžvalga: įspūdingą raseiniškių seriją bei klibantis jurbarkiškių sostas
RKL apžvalga: įspūdingą raseiniškių seriją bei klibantis jurbarkiškių sostas
Vasario 3 dieną Nostra.lt-RKL A divizione sužaistos penkerios varžybos. „Jurbarkas-Karys“ patyrė trečiąjį pralaimėjimą, „Raseiniai“ pridėjo devintą pergalę prie įspūdingos
"Šiaulių" gretose – RKL siautėjęs gynėjas (Sireikos komentaras)
"Šiaulių" gretose – RKL siautėjęs gynėjas (Sireikos komentaras)
Į pagrindinę „Šiaulių“ krepšinio klubo vyrų komandos sudėtį įtraukiamas 18-metis gynėjas Jokūbas Stropus.197 cm ūgio plungiškis rungtyniauja Regionų krepšinio
RKL apžvalga: žalgiriečiams pritrūko vieno metimo, "Olimpas" po trijų pratęsimų įveikė "Biržus"
RKL apžvalga: žalgiriečiams pritrūko vieno metimo, "Olimpas" po trijų pratęsimų įveikė "Biržus"
Sausio 28 dieną Nostra.lt-RKL A divizione buvo sužaistos šešerios rungtynės. Daugelyje jų netrūko intrigos: „Grafų Furniture“ komanda minimaliu skirtumu įveikė „Žalgirio“
"Jurbarkas-Karys" – užtikrintas lyderis - RKL A diviziono apžvalga
"Jurbarkas-Karys" – užtikrintas lyderis - RKL A diviziono apžvalga
Sausio 21 dieną Nostra.lt-RKL A divizione 14 ekipų susirungė 7-eriose varžybose. Diviziono lyderių dvikovą laimėjo jurbarkiečiai, „Omega-Tauras“ palaužė „Biržus“, o du
RKL apžvalga: "Biržų" dominavimas ir pratęsimas Kuršėnuose
RKL apžvalga: "Biržų" dominavimas ir pratęsimas Kuršėnuose
Gruodžio 17 dieną Nostra.lt-RKL A divizione sužaistos penkerios varžybos. Kuršėnuose A diviziono galiūnui „Omega-Taurui“ teko gerokai paplušėti kovoje su vietiniais „Grafų
RKL apžvalga: paskutinių sekundžių trileris Prienuose bei atkakli kauniečių ir klaipėdiečių dvikova
RKL apžvalga: paskutinių sekundžių trileris Prienuose bei atkakli kauniečių ir klaipėdiečių dvikova
Gruodžio 10 dieną Nostra.lt-RKL A divizione sužaistos šešerios rungtynės. Įtraukianti dvikova Prienuose baigėsi KTU pergale, „Omega-Tauras“ turėjo rimtai paprakaituoti
RKL: žalgiriečių triumfas paskutinę sekundę bei pirmoji LCC pergalė
RKL: žalgiriečių triumfas paskutinę sekundę bei pirmoji LCC pergalė
Lapkričio 12 dieną Nostra.lt-RKL A divizione įvyko septynerios rungtynės. LCC tarptautinio universiteto ekipa pagaliau gali pasidžiaugti pirmąja sezono pergale, o net keturios komandos kovojo dėl
RKL: įspūdingi sugrįžimai pergalių nepelnė
RKL: įspūdingi sugrįžimai pergalių nepelnė
Lapkričio 11 dieną Nostra.lt-RKL A divizione sužaistos šešerios rungtynės. Net ketveriose iš jų nugalėtojai susikrovė didelę persvarą, tačiau ją išbarstė ir laimėjo
RKL: pratęstos "Omega-Tauro" ir "Jurbarko-Kario" serijos bei vos neprisižaidę "Raseniai"
RKL: pratęstos "Omega-Tauro" ir "Jurbarko-Kario" serijos bei vos neprisižaidę "Raseniai"
Lapkričio 5 dieną Nostra.lt-RKL A divizione įvyko 6 dvikovos. „Omega-Tauras“ įsitvirtino turnyrinės lentelės viršuje, o LCC tarptautinio universiteto komandai teks ieškoti

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime