Naujienos kraunasi...

Sireika prieš pusfinalį su "Rytu": matau mus kaip lygiaverčius varžovus

Sireika prieš pusfinalį su "Rytu": matau mus kaip lygiaverčius varžovus
Jau penktadienį, gegužės 13 dieną, „Betsafe-LKL“ čempionate prasideda pusfinalio etapas. Pirmąsias serijos rungtynes sužais reguliariojo sezono nugalėtojai Vilniaus „Ryto“ krepšininkai ir penktąją vietą užėmęs „Šiauliai-7Bet“ klubas.

Pirmųjų Vilniaus ir Šiaulių ekipų akistata penktadienį prasideda 18:30 val. Rungtynes tiesiogiai stebėkite per BTV televiziją ir naujos kartos televiziją Go3.

„Rytas“ ketvirtfinalio serijoje nesunkiai 3:1 perkopė Alytaus „Dzūkijos“ barjerą. Identišku rezultatu ketvirtfinalyje triumfavo ir Šiaulių komanda, kuri kiek netikėtai lengvai 3:1 susitvarkė su ketvirtą vietą sezone užėmusia Jonavos „Cbet“.

Šiaulių klubas į Lietuvos krepšinio lygos pusfinalį sugrįžta po dešimties metų pertraukos. Paskutinį kartą šiauliečiai į geriausiųjų ketvertuką prasibrovė dar 2012 metais.

LKL.lt prieš pusfinalio seriją kalbėjosi su ilgai laukto Šiaulių ekipos žygio vedliu Antanu Sireika. Treneris buvo atviras ir patvirtino, kad nepaisant, kaip susiklostys likusi atkrintamųjų dalis, Šiauliams tai jau dabar yra geriausias sezonas per pastarąjį dešimtmetį.

„Taip, tai yra sėkmingiausias sezonas Šiauliams per pastaruosius dešimt metų. Atrodys, kad giriuosi, bet čia ir vieta bent truputį pasigirti. Rezultatai geriausiai atsako patys už save – tokių mes jų nebuvome pasiekę jau gerus dešimt metų.

Jau pasakiau savo žaidėjams, kad net jei ir pralaimėsime pusfinalio seriją ar liksime be medalių, jie galės save laikyti sėkmingiausiais Šiaulių ekipos žaidėjais per pastaruosius dešimt metų“, – kalbėjo A. Sireika.

Plačiau apie sėkmingai įveiktą ketvirtfinalio barjerą, laukiantį pusfinalio etapą bei išskirtinį sezoną – interviu:

– Treneri, nuo trečiosios pergalės prieš Jonavos ekipą prabėgo jau šiek tiek laiko. Kaip jūs pats apibūdintumėte, kaip susiklostė ši serija?

– Serija susiklostė taip, kad geriau net negalėjo. Viskas puikiai, patekome į ketvertuką, susitvarkėme visus reikalus per ketverias rungtynes, todėl tikrai negalime skųstis. Juk pasiekėme pergalę, kurios ilgai laukėme.

– O jūs pats tikėjote, kad galite taip gana nesunkiai perkopti Jonavos barjerą?

Giliai širdyje tuo tikėjau. Galvoju, kad Šiauliams tai buvo puiki, gal net lengviausia galimybė patekti į ketvertuką po labai ilgo laiko. Aišku, gaila, kad neturėjome namų aikštės pranašumo, bet taip atkrintamosios ir veikia – privalai laimėti bent kartą išvykoje. Visos žvaigždės ir fortūna šįkart buvo atsisukusios į Šiaulių pusę. Tikrai džiaugiuosi, kad viskas taip susiklostė.

– Serijoje patirtas vos vienas pralaimėjimas. Kas jus, kaip trenerį, komandoje labiausiai nustebino iš gerosios pusės?

– Komandoje mane gerąja prasme nustebino tikrai daug kas. Galiu išskirti bent kelis žaidėjus: Martynas Varnas, Eimantas Stankevičius, Pauliukas (Paulius Danusevičius – aut.), Danielis Baslykas. Jie sužaidė labai užtikrintai, esu jais patenkintas. Net ir daug bėdų turėjęs Giedrius Staniulis sužaidė tikrai gerai. Matėme, kiek visi turėjo vargo su Juanu Palaciosu, tai Giedrius sugebėjo su juo galingai tvarkytis. Varnas ir Stankevičius mane nustebino labiausiai, nes jie užėmė sau neįprastą poziciją, vadovavo komandos puolimui, apsiėmė įžaidėjo rolę, kai to reikėjo labiausiai. Tai tikrai nėra paprasta, bet vyrai su tuo susitvarkė puikiai.

– Sakote, kad buvo nemažai bėdų, neturėjote kelių svarbių žaidėjų. Kas taip įkvepia komandą, kai jai sunku?

– Atrodo, kad sunkumai mūsų vyrus padaro dar vyriškesniais. Reikia mokėti prisiimti atsakomybes, todėl tikrai bėdoje mano žaidėjai nepalūžo ir tas atsakomybes prisiėmė. Tokia situacija man, kaip treneriui, parodė, kad mes esame vyrų komanda. Tokios pergalės jiems labai padės ateityje.

– O buvo žaidimo aspektų, kurių pasigedote, kurie nuvylė jus?

– Vienintelis dalykas, ko pasigedau, tai drausmė. Jeigu matome, kad nereikia rizikuoti, tai ir nerizikuokime. Filosofija labai paprasta – žinoma, turime žaisti gražų krepšinį, džiuginti sirgalius, bet neturime per daug rizikuoti. Tikrai galime vienoje ar kitoje atakoje išvengti dėjimų žemė-oras, nors aš juos skatinu atlikti. Tikrai vietomis nereikia užskubėti ir daryti tik dėl to, kad gražu. Šioje serijoje dažnai raminau komandą, prašiau, kad tiesiog sužaistų paprastai, nepasikarščiuotų. Net ir varžovui žymiau sunkiau reaguoti, kai tu esi ramioje būsenoje ir žinai, ką daryti. Tiesą sakant, esu maloniai nustebęs komandos ūgtelėjimu. Labai noriu ją pagirti, kad ir kaip bebūtų pusfinaliuose.

– Komandą neseniai papildė ukrainietis Issufas Sanonas. Kiek šis žaidėjas padeda jūsų komandai, ko jūs tikėjotės ir ką gavote?

– Aš tikiuosi, kad jis bus dar naudingesnis. Jis tikrai duoda mums daug energijos ir veržlumo, aš būtent to ir noriu. Tikrai prašau ir prašysiu žaidėjų, kad jie dažniau improvizuotų. Issufas būtent to mums ir prideda. Jis nuo pat pirmųjų rungtynių rodo iniciatyvą, taip, kartais perdega, bet negali ant jo pykti, kai komandoje jis dar naujokas. Dabar galiu jį tik girti, nes kol kas jo nemokau. Kai mokysiu, tada turbūt atsiras ir pastabų.

– Prieš akis – pusfinalis su „Rytu“. Kokius jūs matote save šioje serijoje?

– Matau mus kaip lygiaverčius varžovus. Labai noriu sulaukti po įvairių bėdų grįžtančių žmonių, prisidėti tą rezervą ir susikauti kaip lygiaverčiai varžovai. Reguliaraus sezono nugalėtojus vadinti lygiaverčiais varžovais yra drąsu, bet mes turime taip galvoti ir aš tikrai tokios nuomonės laikysiuosi, kol serija nebus baigta.

– Sakote, kad turite kuo nustebinti vilniečius?

– Traumuoti žaidėjai yra viena, jų labai laukiame, bet visai kita yra kūryba. Pats jaučiu, kad su amžiumi man kyla vis daugiau įvairių idėjų, kaip galėtume nustebinti varžovus. Iš patirties tikrai nuolat kyla kažkas naujo.

– Patekimo į pusfinalį jums teko laukti 10 metų. Jeigu sezonas taip ir pasibaigtų, kaip jį apibūdintumėte?

– Taip, tai yra sėkmingiausias sezonas Šiauliams per pastaruosius dešimt metų. Atrodys, kad giriuosi, bet čia ir vieta bent truputį pasigirti. Rezultatai geriausiai atsako patys už save – tokių mes jų nebuvome pasiekę jau gerus dešimt metų. Jau pasakiau savo žaidėjams, kad net jei ir pralaimėsime pusfinalio seriją ar liksime be medalių, jie galės save laikyti sėkmingiausiais Šiaulių ekipos žaidėjais per pastaruosius dešimt metų. Taip yra ir nereikia to gėdytis. Tiesa, čia toli gražu ne tik žaidėjų ar mano, kaip trenerio nuopelnas. Tai visų mūsų įdirbis ir sėkmė, nuo kiekvieno dirbančio trenerio iki kiekvieno klubui padedančio ir aiškias funkcijas atliekančio žmogaus. Ačiū jiems.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Kauno „Žalgiris“ (20-2) turėjo pavargti, tačiau Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) trečiąkart nugalėjo „Šiaulių“ (5-17) ekipą.Andrea Trinchieri
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Ilgiau nei metus „Jeep“ arenoje Vilniaus „Rytas“ neleido šeimininkauti nė vienam varžovui. 2023-ųjų kovo 5-ąją čia buvo nusileista Utenos „Uniclub Casino –
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Sekmadienį šalies krepšinio mėgėjų dėmesį kaustys Vilniaus derbis tarp „Wolves“ ir „Ryto“ komandų. Po dviejų „Betsafe-LKL“ ratų šių komandų
"Šiauliai" dar kartą nukovė anglus ir peržengė ENBL ketvirtfinalio barjerą
"Šiauliai" dar kartą nukovė anglus ir peržengė ENBL ketvirtfinalio barjerą
Dar kartą Didžiosios Britanijos ekipą nukovę Šiaulių "Šiauliai" pateko į Šiaurė Euopos krepšinio lygos (ENBL) pusfinalį.Žydrūno Urbono auklėtiniai namie
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
Vilniaus "Rytas" antradienį oficialiai paskelbė apie situaciją su trimis susižalojusiais komandos krepšininkais.Vilniečių kapitonas Margiris Normantas yra patyręs Achilo sausgyslės
Triuškinantį pranašumą išbarstę "Šiauliai" nesulaikė Antetokounmpo
Triuškinantį pranašumą išbarstę "Šiauliai" nesulaikė Antetokounmpo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) intrigos nepagailėjo į atkrintamąsias besitaikančių klubų susidūrimas. „Šiauliai“ (5-16) savo arenoje 91:94 (29:17,
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Vilniaus „Wolves“ tęsia nelengvą sezoną siekiant pirmųjų klubo istorijoje „Betsafe-LKL“ apdovanojimų. Nors trečiąjį ratą sostinės ekipa pradėjo nesėkme svečiuose prieš
"Neptūnas" išbarstė 23 taškų persvarą, tačiau visgi dramatiškai nukovė "Rytą" Vilniuje
"Neptūnas" išbarstė 23 taškų persvarą, tačiau visgi dramatiškai nukovė "Rytą" Vilniuje
Vienintelis Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) šeštadienio mačas virto tikrų tikriausiu trileriu. Vilniaus „Rytas“ (16/4) po dramatiškos
"Šiauliuose" – Europos taurėje sezoną pradėjęs, o pernai Rusijoje žaidęs amerikietis
"Šiauliuose" – Europos taurėje sezoną pradėjęs, o pernai Rusijoje žaidęs amerikietis
„Šiaulių“ krepšinio klubas sulauks papildymo gynėjų grandyje. Prieš pat trečiąjį Lietuvos krepšinio lygos (Betsafe-LKL) ratą į Saulės miestą atvyks 193
"Žalgiriui" ir "Rytui" – sankcijos už įžeidžiančias bei necenzūrines skanduotes
"Žalgiriui" ir "Rytui" – sankcijos už įžeidžiančias bei necenzūrines skanduotes
Po savaitgalį vykusių „Betsafe-LKL“ rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“, Lietuvos krepšinio lyga atkreipia dėmesį ir neigiamai vertina tribūnose
Generolas grįžta. "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai bus iškelti į arenos palubes
Generolas grįžta. "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai bus iškelti į arenos palubes
Balandžio 18 d. Vilniaus „Rytas“ minės 15-ąsias triumfo Europos taurėje metines. Šią dieną, mačo su Šiaulių „Šiauliais“ ilgosios pertraukos metu savo
"Nevėžis" pasiskolino "Ryto" talentą, "Šiauliai" atsisveikino su amerikiečiu
"Nevėžis" pasiskolino "Ryto" talentą, "Šiauliai" atsisveikino su amerikiečiu
Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ iki sezono galo (su galimybe prasitęsti) pasirašė sutartį su 196 cm ūgio puolėju Gediminu Alisu. Paskutinius tris sezonus 20-ies metų amžiaus krepšininkas
Įtemptose rungtynėse – "Neptūno" pergalė prieš "Šiaulius"
Įtemptose rungtynėse – "Neptūno" pergalė prieš "Šiaulius"
Antrąją pergalę iš eilės Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasiekė Klaipėdos „Neptūnas“ (8-12), kuris apgynė tvirtovę nuo „Šiaulių“
"Žalgiris" laimėjo tikrą trilerį prieš "Rytą"
"Žalgiris" laimėjo tikrą trilerį prieš "Rytą"
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tapo vienvaldžiais „Betsafe-LKL“ lyderiais. Andrea Trinchieri auklėtiniai pilnutėlėje „Žalgirio“ arenoje rezultatu 97:94 (28:26,
Krapikas: – apie Trinchieri prašymą, Fosterio įtaką ir "Ryto" stabdymą
Krapikas: – apie Trinchieri prašymą, Fosterio įtaką ir "Ryto" stabdymą
Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) žiūrovai po netrumpos pertraukos galės išvysti grandų akistatą.Šį vakarą Kaune susikaus vietos „Žalgiris“ ir
LKL lyderių dvikova – pilnoje arenoje, sparčiai tirpsta bilietai į mūšius su "Virtus" ir "Baskonia"
LKL lyderių dvikova – pilnoje arenoje, sparčiai tirpsta bilietai į mūšius su "Virtus" ir "Baskonia"
Jau šį vakarą Kaune įvyksianti „Betsafe-LKL“ lyderių dvikova sulaukė nemenko ažiotažo – išparduoti visi bilietai į „Žalgirio“ arenoje vyksiančią „Žalgirio“
"Šiauliai" pergalingai startavo atkrintamosiose varžybose
"Šiauliai" pergalingai startavo atkrintamosiose varžybose
Šiaulių "Šiauliai" ketvirtadienį pergalingai startavo Šiaurė Euopos krepšinio lygos (ENBL) atkrintamosiose varžybose.Žydrūno Urbono auklėtiniai pirmajame ketvirtfinalio
Nukraujavę "Šiauliai" dramatiškai nukovė jonaviečius
Nukraujavę "Šiauliai" dramatiškai nukovė jonaviečius
Nukraujavę „Šiauliai“ (5-14) pergalingai sugrįžo į „Betsafe-LKL“ kovas po rinktinių pertraukos.Žydrūno Urbono auklėtiniai namuose 89:86 (28:25, 17:16,
Kirtis "Šiaulių" ambicijoms: du žaidėjai iškrito iš rikiuotės, vienam iš jų sezonas baigtas
Kirtis "Šiaulių" ambicijoms: du žaidėjai iškrito iš rikiuotės, vienam iš jų sezonas baigtas
Po sunkios sezono pradžios atsitiesęs „Šiaulių“ klubas išgirdo liūdnas medikų diagnozes. Pranešama, jog dėl atsinaujinusios pėdos traumos šį sezoną neberungtyniaus
Nukraujavęs "Rytas" turėjo vargo su svečiais iš Utenos
Nukraujavęs "Rytas" turėjo vargo su svečiais iš Utenos
Vilniaus „Rytas“ (16-2) pergalingai sugrįžo į „Betsafe-LKL“ batalijas.Giedriaus Žibėno auklėtiniai namuose 93:88 (30:24, 18:19, 24:18, 21:27) pranoko Utenos „Uniclub
"Šiaulius" paliko klubo legenda
"Šiaulius" paliko klubo legenda
„Šiaulių“ krepšinio klubo laukia pokyčiai direktoriaus pozicijoje.Kiek ilgiau nei trejus metus organizacijai vadovavusį Donatą Slaniną direktoriaus pareigose pakeis klubo
Šeškaus kariaunos gretas sustiprino Marinkovičius
Šeškaus kariaunos gretas sustiprino Marinkovičius
Jonavos "CBet" ekipos priekinę liniją sustiprino nemažai patirties įvairių šalių lygose sukaupęs 30-metis 207 cm ūgio Ivanas MarinkovičiusCentro ir sunkiojo krašto pozicijose
Du "Ryto" gynėjai kovoja su traumomis
Du "Ryto" gynėjai kovoja su traumomis
Vilniaus "Rytas" oficialiai pranešė, kad du svarbūs gynėjai kovoja su traumomis, patirtomis "Citadele-KMT" finalo ketverto metu.Amerikiečiui atliekami papildomi tyrimai dėl
Po dar vieno "Ryto" fiasko KMT – "B Tribūnos" kirtis komandai
Po dar vieno "Ryto" fiasko KMT – "B Tribūnos" kirtis komandai
Vilniaus „Rytas“ dar kartą nesugebėjo patekti į Karaliaus Mindaugo taurės finalą. Vilniečiai turnyre finišavo treti ir ketvirtus metus paeiliui neprasibrovė tarp dviejų stipriausių
"Rytas" po atkaklios kovos triumfavo KMT mažajame finale
"Rytas" po atkaklios kovos triumfavo KMT mažajame finale
Vilniaus „Ryto“ komanda iškovojo Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) bronzą.Giedriaus Žibėno auklėtiniai mažajame finale 94:89 (29:21, 23:23, 22:21, 20:24) susitvarkė
Ilgai su šiauliečiais vargęs "Žalgiris" žais KMT finale
Ilgai su šiauliečiais vargęs "Žalgiris" žais KMT finale
Tik po pertraukos atkutęs Kauno „Žalgiris“ devintąjį kartą paeiliui žais Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) finale.Andrea Trinchieri auklėtiniai savo namų arenoje
Kosminis Gagičiaus šou pražudė "Rytą" – KMT finale žais "Lietkabelis"
Kosminis Gagičiaus šou pražudė "Rytą" – KMT finale žais "Lietkabelis"
Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) įvyko pirmasis dramatiškas pusfinalis.Jame bilietą į finalą pačiupo Džordže Gagičiaus vedamas Panevėžio „7bet-Lietkabelis“,
"Lietkabelis" sunkiai palaužė svečius iš Šiaulių
"Lietkabelis" sunkiai palaužė svečius iš Šiaulių
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (10-6) pildo pergalių kraitį Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir namuose 92:85 (25:29, 22:15, 21:14, 24:27) nugalėjo atsitiesusius

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime