Naujienos kraunasi...

Skambūs NBA nusivylimai: suburti laimėti, bet priversti stebėti, kaip triumfuoja kiti (straipsnis)

Autorius: Krepšinis.lt.


Praktiškai visas pasaulis atsimena ir gali identifikuoti geriausias NBA istorijoje komandas, dominavusias lygoje ir pasipuošusias čempionų žiedais.

Tarp išskirtiniausių – Michaelo Jordano eros Čikagos „Bulls“, Magico Johnsono ir Kareemo Abdul-Jabbaro vedama Los Andželo „Lakers“, Billo Russello laikų Bostono „Celtics“, LeBrono Jameso suburtas Majamio „Heat“ kolektyvas, „Golden State Warriors“ su Stephenu Curry, Klay Thompsonu ir Kevinu Durantu, rašo Krepšinis.lt.

Visgi per lygos istoriją pasitaikė ne vienas atvejis, kai klubai subūrė ant popieriaus išskirtinai pajėgias sudėtis, sužaidė puikius sezonus, tačiau dėl vienokių ar kitokių priežasčių čempionatų nelaimėjo, o be titulų liko ir kai kurios iki šiol ryškiausioms priskiriamos lygos žvaigždės.

Remdamiesi Marca.com publikacija ir statistikai neskirdami ypatingo dėmesio, siūlome prisiminti kai kurias iš išskirtiniausių lygos ekipų, su puikiais žaidėjais taip ir neįgyvendinusių savo sezono tikslų. NBA arenose nutikę įvykiai vardijami ne chronologine tvarka.

„Jazz“ su Stocktonu ir Malone'u

 

Neįtikėtina porelė, laikoma vienu iš geriausių visų laikų NBA lygos duetų. Antras pagal rezultatyvumą visų laikų lygos žaidėjas (Karlas Malone'as) ir vienas iš unikaliausių rezultatyvių perdavimų meistrų (Johnas Stocktonas) taip niekada ir nelaimėjo NBA čempionato.

„Kaltininką“ atrasti nesudėtinga – tai M. Jordanas. Jutos valstijos komanda 1997 ir 1998 pasiekė lygos superfinalą ir per dvejus metus reguliariuose sezonuose pralaimėjo vos 38 iš 164 žaistų rungtynių (77 proc. pergalių).

Visgi visos „džiazmenų“ svajonės atsimušdavo į „bulių“ aptvarą, o 1998-aisiais M. Jordanas NBA istoriją papildė ir nuostabiuoju pergalingu metimu, atnešusiu jam ir Čikagai 6-ąjį čempiono titulą.

„Pacers“ su Milleriu

 

Sunku ginčytis su teiginiu, kad Reggie Milleris – vienas iš geriausių visų laikų NBA lygos snaiperių. Visgi šiam talentingam ir 18 metų Indianos „Pacers“ klubui atidavusiam gynėjui čempiono žiedo užsimauti ant piršto taip ir neteko.

Nors pastangų dėta išskirtinai daug – tarp 1994-ųjų ir 2000-ųjų Indianapolio ekipa pralaimėjo keturis Rytų konferencijos finalus ir vieną NBA superfinalą. Būtent 2000-aisiais Larry Birdo treniruojama „Pacers” ekipa (jai tuomet atstovavo Jalenas Rose'as, Rickas Smitsas, Markas Jacksonas, Chrisas Mullinas ir kt.) 2-4 krito prieš „Lakers“ kariauną, kurioje pirmąjį savo bendrą titulą nugvelbė Kobe Bryanto ir Shaquille'o O'Nealo tandemas.

Į istoriją R. Milleris įėjo ir dėl savo kovingumo bei ne sykį M. Jordanui patampytų nervų tiek savo tritaškiais, tiek kitais fiziniais veiksmais aikštėje.

„Lakers“ su „užkeiktuoju“ Bayloru

 

20 amžiaus 7-asis dešimtmetis NBA lygoje turėjo aiškiai dominuojančią jėgą – „Celtics“ su Billu Russellu priešakyje. Masačusetso valstijos ekipa laimėjo visus čempionatus nuo 1957 iki 1969, išskyrus 1967-uosius, kai titulą pačiupo Filadelfijos „76ers”.
 

Per šį laikotarpį net 7 kartus finale „Celtics” nugalėjo „Lakers“ komandą, kuri savo gretose turėjo nuostabų puolėją Elginą Baylorą, laikomą bene labiausiai „užkeiktų“ krepšininku per visą turnyro istoriją. Net ir kita lygos legenda – Jerry Westas – nepadėjo „Lakers“ palaužti tuometinių „keltų“.

Ir tik 1972-aisiais, kai „Lakers” jau nebežaidė E. Bayloras, o „Celtics“ – Wiltas Chamberlainas, „ežeriečiai“ iškovojo pirmąjį savo titulą istorijoje po ekipos persikėlimo į Los Andželą iš Mineapolio.

„Kings” dominavimas ir griūtis

 

Lygos istorijoje būta nedaug tokio dominavimo atvejų, kokį 2001-2002 m. reguliariajame sezone demonstravo Sakramento „Kings”. Klubo vadybai tuomet pavyko suformuoti puikią sudėtį, kurioje net 7 žaidėjai sezono metu vidutiniškai pelnė po dviženklį taškų skaičių per rungtynes.

Mike'as Bibby, Peja Stojakovičius, Chrisas Webberis, Vlade Divacas, Dougas Christie, Bradas Milleris, Hedo Turkoglou, Bobby Jacksonas – talentingo jaunimo ir veteranų komanda regis buvo suburta tam, kad pasipuoštų NBA čempionų žiedais ir skambiu amerikiečių mėgstamu „pasaulio čempionų“ titulų.

Reguliariajame sezone „Kings“ laimėjo 61 rungtynes iš 82, bet... Vakarų konferencijos finale „Karaliai“ buvo nukarūnuoti taip ir neužsidėję tikrosios karūnos. Ir tai per 7 serijos rungtynes padarė Shaqo ir Kobe's vedami „Lakers“. Per kitus du sezonus „Kings“ nebepavyko įveikti konferencijos pusfinalio barjero ir jų atominė energija išsikvėpė ilgam.

„Knicks“ su Ewingu

 

1985-ųjų NBA naujokų biržoje Niujorko „Knicks“ ištraukė laimingą bilietą, kai pirmuoju numeriu pasirinko Jamaikoje gimusį vidurio puolėją Patricką Ewingą. Jo atvykimas ir demonstruojama žaidimo kokybė „Knicks“ gerbėjams leido viltis, jog Niujorko krepšinis ir vėl pakils į aukštumas NBA lygos kontekste.

Metai bėgo, „Knicks“ žaidė gerai, P. Ewingui kompaniją skirtingais sezonais palaikė Johnas Starksas, Markas Jacksonas, Charlesas Oakley, Allanas Houstonas, Larry Johnsonas... Tačiau nei šios žvaigždės, nei joms dirigavę Rickas Pitino, Patas Riley ar Jeffas Van Gundy šlovės Niujorkui taip ir nesugrąžino.

Taip jau susiklostė, kad kelią P. Ewingo kompanijai Rytų konferencijoje ne kartą pastojo M. Jordanas ir „Bulls“ (iš viso 1989-2000 „Knicks” pralaimėjo 6 konferencijos pusfinalius ir 2 finalus), o nužygiavus iki superfinalo jėgų žengti paskutiniams žingsniams taip pat nepakako.

1994-aisiais per aukštas buvo Hakeemo Olajuwono vedamos Hjustono „Rockets“ ekipos barjeras, o 1999-aisiais pranašesnė buvo tuomet dar jauna San Antonijaus „Spurs“ kariauna, diriguojama Greggo Popovichiaus ir savo sudėtyje turinti Timą Duncaną ir Davidą Robinsoną.

Istorinis „Warriors“ žygis 73-9

 

Ankstesnį sezoną jau laimėjusi čempionatą ir pritaikiusi pavyzdžiu kitiems klubams ilgainiui tapusį žaidimo stilių, 2015-2016 m. „Golden State Warriors” atrodė nesustabdoma.

Stepheno Curry, Klay Thompsono ir Draymondo Greeno terceto vedama ekipa atvertė naują puslapį lygos istorijoje pagerindama reguliariajame sezone laimėtų rungtynių rekordą. „Warriors“ viena pergale pranoko 1995-1996 m. „Bulls” pasiekimą ir per 82 rungtynes laimėjo 73 sykius.

Tačiau tai neapdraudė nuo itin skaudžios nesėkmės turnyro superfinale, kuriame „Warriors“ 3-1 pirmavo prieš Klivlando „Cavaliers“, bet sugebėjo palūžti. D. Greeno diskvalifikacija, įspūdingas LeBrono blokas Andre Iguadalai ir lemiamas Kyrie Irvingo tritaškis – įspūdingu „Warriors“ žygiu pradėtas sezonas buvo vainikuotas „Cavaliers“ triumfu.

Galima prisiminti, kad tą reguliarųjį sezoną nuostabiu rezultatu (67-15) užbaigė ir „Spurs“, tačiau Vakarų konferencijos pusfinalyje San Antonijaus atstovus sustabdė Oklahomos „Thunder“. Tai buvo paskutinis T. Duncano sezonas NBA lygoje.

„SuperSonics“ nesėkmės

 

Dar viena išskirtinė NBA lygos porelė, kartu taip ir netapusi čempione – Gary Paytonas ir Shawnas Kempas. Jei įžaidėjas G. Paytonas 2006-aisiais galų gale triumfavo su Majamio „Heat”, kartu su Sh. Kempu atstovaujant dabar jau nebeegzistuojančiai Sietlo „SuperSonics“ komandai jiems to padaryti taip ir nepavyko.

„SuperSonics“ vadyba savo laiku buvo subūrusi įdomią jaunų žaidėjų ir veteranų kompaniją – be minėtų legendų, čia žadė Kendallas Gillas, Samas Perkinsas, Detlefas Schrempfas, Ricky Pierce'as. Dirigavo jiems dar viena lygos legenda George'as Karlas.

1993-1994 m. reguliaųjį sezoną komanda užbaigė su 63 pergalėmis ir 19 pralaimėjimų, bet tuomet „viršgarsinius vaikinus“ ištiko fiasko. Jau pirmame atkrintamųjų varžybų etape juos eliminavo „Nuggets“ ir baudos aikštelės imperatorius Dikembe Mutombo. 1996-aisiais Sietlo komandai pavyko nužygiuoti iki pat lygos superfinalo, bet ten jokių šansų nebuvo – M. Jordanas ir „Bulls“ varžovus sudorojo 4-0.

Nevykęs „Lakers“ bandymas

 

Kartais NBA superžvaigždžių suvienijimas į vieną komandą duoda naudos, kaip tai parodė „Heat“, „Cavaliers“ ar „Warriors“ atvejai. Kartais viskas būna priešingai. Jei prieš keletą sezonų lyg oro burbulas sprogo „Thunder“ mėginimas į vieną kumštį sujungti Russellą Westbrooką, Paulą George'ą ir Carmelo Anthony, šiek tiek panašią situaciją yra tekę išgyventi ir „Lakers“. Tiesa, aplinkybės buvo kitokios.

Laimėjusi tris čempionatus paeiliui (2000-2002), kitą sezoną „Lakers“ apsukas sumažino, o 2003-2004 m. čempionate nusprendė ant stalo mesti visus kozirius ir prie Shaqo bei Kobes dueto prijungė du legendinius veteranus – į Los Andželą atvyko G. Paytonas ir K. Malone'as.

Iki superfinalo nužingsniuoti pavyko, bet triumfuoti – ne. Serija 1-4 pralaimėta buvo pralaimėta Detroito „Pistons“ kariauna, K. Malone'as karjerą baigė taip ir netapęs čempionu, o Kobes ir Shaqo keliai ant parketo išsiskyrė visiems laikams.

„Celtics“ po Russello epochos

 

Nors iki šiol yra tituluočiausia lygos komanda su 17 laimėtų čempionatų, „Celtics“ taip pat patenka į šią nelaimėlių kategoriją. Po jau minėto įspūdingo pasirodymo, kai per 11 sezonų pavyko iškovoti 10 titulų, B. Russellas pasitraukė užtarnauto poilsio, o estafetės lazdelė buvo perduota į Johno Havliceko, Dave'o Cowenso, Jo Jo White'o, Paulo Silaso ir Dono Nelsono rankas.

1972-1973 m. čempionato reguliarųjį sezoną „keltai“ užbaigė santykiu 68-14. Visi vėl kalbėjo apie eilinį titulą, tačiau konferencijos pusfinalyje visas „Celtics“ viltis niekais pavertė Walto Frazierio ir Williso Reedo vedama „Knicks“ ekipa, vėliau tapusi čempione.

Žinoma, paminėti galima legendines „Celtics“ – „Lakers“ kovas 9-ojo dešimtmečio viduryje, kai titulas keliavo iš vienos į kitos komandos rankas, ir, pavyzdžiui, 1985-aisiais „keltams“ jo iškovoti nepadėjo net sudėtyje figūravusios L. Birdo, Kevino McHale'o ir Robeto Parisho pavardės. Tačiau turint omenyje tai, kad kitoje barikadų pusėje buvo M. Johnsonas, K. Abdul-Jabbaras, Jamesas Worthy, Kurtas Rambis ir kiti, Bostono pralaimėjimas finalo serijoje nebuvo vadintinas sensacija ar fatališka nesėkme.

Apmaudžios „Blazers“ nesėkmės

 

„Blazers“ nesėkmių istorija NBA lygoje nėra atsiejama ir nuo neteisingų pasirinkimų naujokų biržose. 1984-aisiais Portlando klubas 2-uoju numeriu pašaukė Samą Bowie ir kitiems klubams paliko Michaelą Jordaną, Charlesą Barkley ar Johną Stocktoną, 2007-aisiais pirmuoju numeriu „Blazers” pašaukė „Milžiną molinėmis kojomis“ Gregą Odeną ir automatiškai prarado galimybę pasikviesti Keviną Durantą.

Visgi viena apmaudžiausių „Blazers“ istorijos atkarpų fiksuojama tarp 1990 ir 1992, kai Clyde'o Drexlerio vedama komanda du kartus nužygiavo iki NBA superfinalo ir abu kartus jį pralaimėjo. 1990-aisiais nusileista „blogiesiems” Detroito „Pistons” vyrukams, o 1992-aisiais – M. Jordanui ir „buliams”. Tuo laikotarpiu „Blazers“ taip pat atstovavo Jerome'as Kersey, Terry Porteris, Buckas Williamsas, Cliffordas Robinsonas, Draženas Petrovičius ir kiti.

Su „Blazers“ susijusi ir Lietuvos krepšinio sirgaliams viena iš skausmingesnių NBA istorijų. 1999-2000 m. sezone Portlando komanda su Arvydu Saboniu turėjo puikią galimybę žengti į lygos superfinalą, tačiau konferencijos finale 3-4 nusileido „Lakers“.

Septintose šios serijos rungtynėse „Blazers“ ketvirtame kėlinyje turėjo 15 taškų persvarą, bet ją sugebėjo iššvaistyti ir pralaimėjo. Tai buvo realiausias A. Sabonio šansas tapti NBA čempionu.

Be Lietuvos krepšinio legendos, tą sezoną „Blazers“ atstovavo Scottie Pippenas, Detlefas Schrempfas, Damonas Stoudemire'as, Rasheedas Wallace'as, Bonzi Wellsas, Jermaine'as O'Nealas ir kiti.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
LKF pristatyti jaunimo rinktinių treneriai paskelbė pasiruošimo planus
LKF pristatyti jaunimo rinktinių treneriai paskelbė pasiruošimo planus
Ketvirtadienį Lietuvos krepšinio federacijoje vyko susirinkimas, kuriame dalyvavo visų Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneriai. Susirinkimo metu treneriai pristatė rinktinių pasiruošimo
Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje (pretenzijų turėjo ir Vovoras)
Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje (pretenzijų turėjo ir Vovoras)
38 pražangos ir penki jų limitą išnaudoję vienos komandos krepšininkai – Andrea Trinchieri teatrališkai tvirtino tokio atvejo per savo karjerą nepamenantis, užtat ilgai
NBA įkrintamosiose Karnišovo klubas laimėjo pirmą išlikimo mūšį, laukia akistata su "Heat"
NBA įkrintamosiose Karnišovo klubas laimėjo pirmą išlikimo mūšį, laukia akistata su "Heat"
Reguliariajame NBA sezone Rytuose 9-ą vietą užėmęs Čikagos „Bulls“ klubas namuose pergalingai pradėjo įkrintamąsias varžybas: 131:116 (40:22, 33:45, 37:25, 21:24) pranoko Atlantos
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ (14-12) įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“ (22-3).Georgios Vovoro kariauna
Strategas iš Lenkijos pasidalijo savo įspūdžiais apie naują Žalgirio  trenerių mokymų programą
Strategas iš Lenkijos pasidalijo savo įspūdžiais apie naują Žalgirio trenerių mokymų programą
Kauno „Žalgirio“ organizacija plečia savo veiklų diapazoną ir šalia jau kelerius metus vykdomų „Žalgiris Coaching Clinic“ trenerių mokymų prijungė naują programą
Tiek varžovus, tiek teisėjus auklėjęs Teodosičius suspenduotas kito sezono pradžiai
Tiek varžovus, tiek teisėjus auklėjęs Teodosičius suspenduotas kito sezono pradžiai
Žeminančiu pralaimėjimu Eurolygos sezoną užbaigusią Belgrado „Crveną Zvezdą“ atsivijo papildomi nemalonumai, rašo Krepšinis.lt.Po Stambulo vykusių rungtynių tarp „Anadolu
Žūtbūtinėje kovoje Domas stos prieš Joną: "Kings" nušlavė "Warriors"
Žūtbūtinėje kovoje Domas stos prieš Joną: "Kings" nušlavė "Warriors"
Devintą vietą NBA Vakarų konferencijoje užėmę Sakramento „Kings“ vyrai antrą sezoną iš eilės veržiasi į atkrintamąsias, rašo Krepšinis.lt.Mike'o Browno
"Lakers" nustūmė "Pelicans" su Valančiūnu ant bedugnės krašto
"Lakers" nustūmė "Pelicans" su Valančiūnu ant bedugnės krašto
Naujojo Orleano „Pelicans“ krepšininkams pirmuoju bandymu peršokti įkrintamųjų barjero nepavyko, rašo Krepšinis.lt.Septintą vietą reguliariajame NBA sezone
Paskutiniu JAV rinktinės žaidėju tapo "Clippers" žvaigždė
Paskutiniu JAV rinktinės žaidėju tapo "Clippers" žvaigždė
Paskutiniu JAV rinktinės krepšininku dvyliktuke Paryžiaus olimpiadai tapo Los Andželo "Clippers" žvaigždė Kawhi Leonardas.Antradienį buvo paskelbta, kad šalies krepšinio
Netikėtumas: "Virtus" Stambule užbaigė "Anadolu Efes" sezoną Eurolygoje
Netikėtumas: "Virtus" Stambule užbaigė "Anadolu Efes" sezoną Eurolygoje
Bolonijos "Virtus" Eurolygos įkrintamosiose varžybose netikėtai eliminavo dvikovos favoritu laikytą Stambulo "Anadolu Efes" klubą.Lucos Banchi auklėtiniai Turkijoje po atkaklios
Uraganinis "Maccabi" puolimas nepaliko vilčių Sedekerskio ekipai pirmajame įkrintamųjų mače
Uraganinis "Maccabi" puolimas nepaliko vilčių Sedekerskio ekipai pirmajame įkrintamųjų mače
Solidaus Tado Sedekerskio žaidimo nepakako Vitorijos "Baskonia" pergalei Eurolygos įkrintamųjų varžybų pirmajame mače.Duško Ivanovičiaus auklėtiniai išvykoje 85:113 (15:28,
"Ryto" skriaudikai žais Čempionų lygos finalo ketverte
"Ryto" skriaudikai žais Čempionų lygos finalo ketverte
Vilniaus "Rytą" FIBA Čempionų lygos įkrintamosiose varžybose eliminavęs Atėnų "Peristeri" klubas prasibrovė į finalo ketverto varžybas.Vassilio Spanoulio auklėtiniai Vokietijoje
Potenciali Lietuvos rinktinės varžovė olimpinėje atrankoje gali verstis be ryškiausios žvaigždės
Potenciali Lietuvos rinktinės varžovė olimpinėje atrankoje gali verstis be ryškiausios žvaigždės
Italijos vyrų krepšinio rinktinė olimpiniame atrankos turnyre gali verstis be ryškiausios savo žvaigždės Simone Fontecchio. Italai – potencialūs Lietuvos varžovai dėl bilieto
"Barca" pratęs kontraktą su NBA antruoju šaukimu
"Barca" pratęs kontraktą su NBA antruoju šaukimu
Roko Jokubaičio atstovaujama Barselonos "Barcelona" pratęs sutartį su šį sezoną Europoje debiutavusiu Jabari Parkeriu, praneša Ispanijos žiniasklaida.Amerikietį 2014-ųjų
Po ketvirto iš eilės pralaimėjimo – Šaro nusivylimas ir įspėjimas: turime labai mažai laiko
Po ketvirto iš eilės pralaimėjimo – Šaro nusivylimas ir įspėjimas: turime labai mažai laiko
Šarūnas Jasikevičius po ketvirto iš eilės pralaimėjimo bedė į skylėtą auklėtinių gynybą ir pasiuntė žinutę – ištaisyti klaidas laikas nėra daug, rašo Krepšinis.lt.Pirmadienį
Šaro auklėtiniai gavo nelauktą antausį, Graikijos milžinų mūšyje – lemiamas Slouko žodis
Šaro auklėtiniai gavo nelauktą antausį, Graikijos milžinų mūšyje – lemiamas Slouko žodis
Netikėtą nesėkmę Turkijos Superlygoje patyrė Stambulo „Fenerbahče“ (21-5) krepšininkai, rašo Krepšinis.lt.Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išvykoje
"Juventus" priekinę liniją sustiprino amerikietis
"Juventus" priekinę liniją sustiprino amerikietis
Prieš lemiamą „Betsafe-LKL“ sezono atkarpą Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ sulaukė pastiprinimo puolėjų grandyje. Aukštaitijos klubą papildė 207 cm
Gobertas: tapti NBA čempionais bus sunku, tačiau nuo to tik įdomiau
Gobertas: tapti NBA čempionais bus sunku, tačiau nuo to tik įdomiau
Prancūzijos rinktinės bei Minesotos "Timberwolves" centras Rudy Gobertas papasakojo apie komandos nusiteikimą prtieš NBA atkrintamąsias varžybas."Nesvarbu, kas prieš mus
Sabonis pergalingai užbaigė reguliarųjį sezoną ir sužinojo varžovą įkrintamosiose
Sabonis pergalingai užbaigė reguliarųjį sezoną ir sužinojo varžovą įkrintamosiose
Paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse Sakramento „Kings“ (46-36) namų arenoje 121:82 (30:18, 35:19, 34:21, 22:24) nepaliko vilčių Vakarų konferencijos autsaiderei Portlando „Trail
Jameso kompanijai pralaimėję "Pelikanai" sezoną pratęs įkrintamosiose
Jameso kompanijai pralaimėję "Pelikanai" sezoną pratęs įkrintamosiose
Naujojo Orleano „Pelicans“ (49-33) sekmadienį namuose 108:124 (24:30, 29:40, 24:29, 31:25) neprilygo Los Andželo „Lakers“ ekipai (47-35) bei reguliariajame sezone Vakaruose užėmė
Spindėjęs Lekavičius įvertino pasikeitimą "Žalgirio" sirgalių palaikyme
Spindėjęs Lekavičius įvertino pasikeitimą "Žalgirio" sirgalių palaikyme
Po rungtynių Lukas Lekavičius džiaugėsi pasiekta svarbia pergale ir įvertino, jog pagrindinė fanų tribūna atsidūrė už krepšio, rašo Krepšinis.lt.Kauno „Žalgiris“
Serijos su "Rytu" besitikintis Trinchieri – apie savo nuostabą dėl žiūrovų ir neįtikėtiną Lekavičių
Serijos su "Rytu" besitikintis Trinchieri – apie savo nuostabą dėl žiūrovų ir neįtikėtiną Lekavičių
Puspenkto mėnesio vietiniame fronte nepralaimintis šalies čempionas Kauno „Žalgiris“ (22-2) sekmadienį įsirašė jau keturoliktą pergalę iš eilės ir praktiškai
Pralaimėjimo priežastis įvardinęs Žibėnas su nerimu žvelgia į likusią sezono dalį
Pralaimėjimo priežastis įvardinęs Žibėnas su nerimu žvelgia į likusią sezono dalį
Po pralaimėjimo derbyje Giedrius Žibėnas kalbėjo apie pralaimėjimo priežastis bei žvelgė į likusią reguliaraus sezono dalį, rašo Krepšinis.lt.Vilniaus „Rytas“ (20/5)
"Žalgiris" ir trečią kartą nukovė "Rytą", šįkart – užtikrintai
"Žalgiris" ir trečią kartą nukovė "Rytą", šįkart – užtikrintai
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko jau trečioji grandų akistata, kurią ir vėl laimėjo Kauno „Žalgiris“ (22-2).Andrea Trinchieri auklėtiniai namie 92:78 (27:22,
Tik vieną abejonę dėl Sirvydžio turintis Kurtinaitis: "Žalgiris" dėl to ir yra "Žalgiris"
Tik vieną abejonę dėl Sirvydžio turintis Kurtinaitis: "Žalgiris" dėl to ir yra "Žalgiris"
Po nepavykusių mėginimų tvirčiau užsikabinti NBA lygoje, kur per tris sezonus sužaidė tik 23 mačus, 23-ejų metų Deividas Sirvydis labai greitai užsirekomendavo grįžęs iš už Atlanto,
"Baskonia" su Sedekerskiu tritaškiu palaužė rekordinio Jogėlos ekipą
"Baskonia" su Sedekerskiu tritaškiu palaužė rekordinio Jogėlos ekipą
Sunkią pergalę Ispanijos pirmenybėse iškovojo Eurolygos įkrintamoioms varžyboms besirengianti Tado Sedekerskio atstovaujama Vitorijos "Baskonia" (16-13).Duško Ivanovičiaus
Jankūnas – apie Evanso viliones kito sezono gaires bei naują sporto direktorių
Jankūnas – apie Evanso viliones kito sezono gaires bei naują sporto direktorių
Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas užbaigė 2023–2024 m. Eurolygos sezoną, kuris šį kartą baigėsi nepatekus į atkrintamąsias.Ta proga Kauno „Žalgirio“
"Neptūnas" nestabdo: darsyk patiesęs panevėžiečius kyla į penktąją vietą
"Neptūnas" nestabdo: darsyk patiesęs panevėžiečius kyla į penktąją vietą
Klaipėdos „Neptūno“ (13-12) pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi.Klaipėdiečiai savo namų tvirtovėje 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime