Naujienos kraunasi...

Su Saboniu galynėjęsis prancūzų taranas: nejaugi atrodau pavargęs?

Autorius: Laurynas Butkauskas, specialiai Delfi iš Kelno.
Su Saboniu galynėjęsis prancūzų taranas: nejaugi atrodau pavargęs?
FIBA nuotr.
Europos čempionato pirmose rungtynėse neprilygę šeimininkams vokiečiams, šeštadienio vakarą Kelne olimpiniai vicečempionai prancūzai atsikvėpė lengviau. Prieš Lietuvos rinktinę pasiekta pergalė 77:73 greitai atgaivino prancūzų pasitikėjimą savo jėgomis, o kiek atlėgus įtampai kai kurie „Les Bleus“ nariai nevengė ir pašmaikštauti, rašo Krepšinis.t.

Antrojo B grupės turo rungtynių su lietuviais pradžia prancūzams nežadėjo nieko gero – sužaidus 6 minutes Vincento Collet auklėtiniai jau turėjo 13 taškų deficitą (8:21), o televizijos kameros fiksavo gerokai sunerimusį prancūzų komandos vadovo Boriso Diaw veidą.

Visgi patyrusio specialisto Vincento Collet lietuvių spurtas iš vėžių neišmušė. Neprašydamas minutės pertraukėlės prancūzų treneris atliko keletą pakeitimų sudėtyje, į aikštę mesdamas situaciją gynyboje stabilizavusius aukštaūgius Moustaphą Fallą ir Vincentą Poirier, o puolime užsikūręs Evano Fournier varikliukas vėliau trumpam stabtelėjęs buvo tik trečiame kėlinyje.

Niujorko „Knicks“ gynėjas rungtynes baigė su 27 pelnytais taškais (5/8 dvit., 4/12 trit., 5/7 baud.) – per visas 12 šeštadienį sužaistų Eurobasket 2022 rungtynių už prancūzą rezultatyviau žaidė tik bosnis Džananas Musa, į vokiečių krepšį suvertęs 30 taškų ir bulgaras Aleksandras Vezenkovas, turkams atseikėjęs 28 taškus. Tiesa, abiejų šių žaidėjų atstovaujamos komandos patyrė nesėkmes.

„Prieš žaisdamas su lietuviais tu iš anksto žinai, kad turi pasiruošti kietai kovai. Tai – ypatingai fiziškai stipri komanda, vieni geriausių aukštaūgių Europoje. Tam reikia mentaliai nusiteikti. Gerai, kad laiku pavyko pagauti ritmą, o kai įsibėgėjau, vaikinai jau patys pradėjo ieškoti manęs – sulaukdavau tinkamų užtvarų, kitos reikalingos pagalbos.

Šį kartą sužaidėme tikrai gerai, nes po pralaimėjimo vokiečiams nusivylimo netrūko. Reikalinga pergalė, dabar žvelgiame į ateitį“, – kalbėjo rungtynių herojumi tapęs snaiperis.

Pažymėtina, kad per rungtynes su vokiečiais, kurias prancūzai pralaimėjo 63:76, E. Fournier buvo savo paties šešėlis. Artimiausi lietuvių varžovai prancūzui teleido surinkti 7 taškus, o į krepšį įkrito vos 2 iš 10 prancūzo metimų iš žaidimo.

„Rungtynės su lietuviais buvo puikios, o jas išskirtinėmis padarė Lietuvos sirgalių armija – tikrai įsimintina patirtis. Yra keletas svarbių dalykų, lėmusių pergalę. Visų pirma, mūsų nusiteikimas ir užsispyrimas. Skirtingai nei varžovai, prastai pradėjome susitikimą, bet nepasimetėme.

Sutvarkėme bėdas gynyboje, buvome kantresni puolime, kur kas geriau nei per pirmą savo mačą skirstėme kamuolį. O svarbiausia, suklydome tik 9 kartus ir patys perėmėme 11 kamuolių – tikrai geras balansas. Manau, tai esminė pergalės priežastis. Komanda tikrai gerai reagavo po pralaimėjimo, o dabar belieka tik toliau gerinti savo žaidimą – tobulėti tikrai yra kur“, – sutikimą trumpai apžvelgė prancūzų treneris V. Collet.

Palyginimui, Lietuvos rinktinė suklydo 17 kartų ir perėmė vos 2 kamuolius. Šie statistiniai rodikliai – netgi dar blogesni, nei per pirmąjį čempionato mačą su slovėnais.

Apie komandos mentalitetą ir psichologinę tvirtybę po susitikimo kalbėjo ir prancūzų aukštaūgis Rudy Gobertas.

„Mes žinojome, kad bus sunku, vos tik pamatę Europos čempionato burtus. Manau, kad mąstysena, kurią turi ši Prancūzijos rinktinė, yra viena iš mūsų stiprybių tokio tipo turnyruose. Jeigu turi talento ir tinkamą nusiteikimą – pergalės anksčiau ar vėliau ateina. Šiandien nuo penktos minutės žaidėme teisingai – kantriai, komandiškai.

Treneris atliko puikų darbą, gerai rotavo žaidėjus, atsilikdami nepasimetėme. Akivaizdu, kad rungtynių pradžia niekas iš mūsų nebuvo patenkintas, bet sutvarkėme detales – pridėjome agresyvumo, fiziškumo ir tapome komanda, kokia ir turime būti, – tikino 8 taškus ir 4 atkovotus kamuolius per 27 min. surinkęs vidurio puolėjas. – Kaip nuolat ir kartoju, mes vis geriname savo žaidimą – šios rungtynės mums tikrai buvo geresnės nei pirmosios, o trečiosios bus dar geresnės. Kitos rungtynės yra svarbiausios.“

Prancūzai sekmadienį 21.30 val. susigrums su Vengrijos rinktine ir turės kur kas daugiau laiko pailsėti, nei 15.30 val. savo akistatą su turnyro šeimininkais vokiečiais pradėsiantys lietuviai.

Visgi vertindamas čempionato tvarkaraštį prancūzų ekipos puolėjas Guerschonas Yabusele gūžčiojo pečiais.

„Sunku pasakyti, kodėl sudarytas toks grafikas. Juk man tai pirmas čempionatas, kol kas nežinau, ką tokiame turnyre reiškia žaisti keletą dienų iš eilės. Žiūrint iš kitos pusės, nėra ko skųstis, sąlygos ir kitoms komandoms tokios pačios, – svarstė galingai sudėtas 26-erių aukštaūgis. – Šia pergale tikrai labai džiaugiuosi, nes ji mums pridės pasitikėjimo.

Komplimentai Evanui – šiandien jis buvo neįtikėtinas. Tačiau mūsų komanda tuo ir stipri, kad puolime gali pasižymėti visi. Šį kartą į priekį mus vedė Fournier, o sekmadienį jau bus kita istorija.“

Vertindamas tiek gynyboje, tiek puolime vykusią tiesioginę savo akistatą su Domantu Saboniu išsiplėsti prancūzas nenorėjo, tačiau šyptelėjo kalbėdamas apie fizinį nuovargį po grumtynių su lietuvių aukštaūgiais.

„Argi aš atrodau pavargęs?“, – nusijuokė 23 min. ant parketo praleidęs ir per šį laiką 9 taškus bei 5 atkovotus kamuolius į savo sąskaitą įsirašęs puolėjas.

Visgi surimtėjęs prancūzas pripažino, kad grumtynės su priekine lietuvių linija kainavo nemažai jėgų.

„Iš tikrųjų rungtynės pareikalavo daug fizinių pastangų, tai jaučiasi, tačiau turime puikų medicinos personalą ir jis mus tikrai paruoš kitam susitikimui. Ateityje dar laukia ne vienas iššūkis, o mūsų tikslas yra labai aiškus – laimėti čempionatą. Man tikrai patiko pasigalynėti su Saboniu, jis puikus žaidėjas. Tačiau svarbiausia – pergalė“, – tikino G. Yabusele.

D. Sabonis rungtynėse su prancūzais žaidė net 36 min., per kurias pelnė 6 taškus, atkovojo 9 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir 3 kartus suklydo.Po susitikimo Kazys Maksvytis pripažino savo aukštaūgį šiek tiek perlaikęs aikštėje.

Po šios prancūzų pergalės B grupėje lieka dvi pergalės skonio dar neparagavusios komandos – Lietuva ir Vengrija. Kol kas be kluptelėjimų žygiuoja Vokietija ir Slovėnija.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Prancūzo ir argentiniečio vedamas "Real" nepaliko šansų "Anadolu Efes"
Prancūzo ir argentiniečio vedamas "Real" nepaliko šansų "Anadolu Efes"
Eurolygos čempionės titulą ginanti Madrido „Real“ (2-0) komanda iškovojo užtikrintą pergalę Stambule, rašo Krepšinis.lt.Karališkasis klubas išvykoje
Fiasko patyrusi Prancūzija gali atsisveikinti su ilgamečiu treneriu
Fiasko patyrusi Prancūzija gali atsisveikinti su ilgamečiu treneriu
Pasaulio krepšinio čempionate fiasko patyrusi Prancūzijos rinktinė gali imtis permainų trenerio pozicijoje, kurią nuo 2009 metų užima Vincentas Collet, rašo Krepšinis.lt.Prancūzija
Kokybės netrūksta: Prancūzija į rinktinę pasikvietė dar du Eurolygos krepšininkus
Kokybės netrūksta: Prancūzija į rinktinę pasikvietė dar du Eurolygos krepšininkus
Penktadienį į Vilnių atvykusi Prancūzijos krepšinio rinktinė susigrūmė su Lietuvos krepšininkais draugiškose rungtynėse, atrenovuotoje „Avia Solutions Group“ arenoje.
Prieš dvikovas su Lietuva prancūzai lengvai sudorojo venesueliečius
Prieš dvikovas su Lietuva prancūzai lengvai sudorojo venesueliečius
Dar vieną užtikrintą pergalę pasirengimo pasaulio čempionatui kontrolinių rungtynių cikle iškovojo Prancūzijos nacionalinė komanda.Vincento Collet auklėtiniai Orleane 86:67 (20:11, 23:20,
Pirmą tritaškį karjeroje pataikęs Gobertas: jaučiuosi tarsi praradę nekaltybę
Pirmą tritaškį karjeroje pataikęs Gobertas: jaučiuosi tarsi praradę nekaltybę
Prancūzijos nacionalinės komandos žvaigždė Rudy Gobertas pergalingame kontroliniame mače prieš Juodkalniją (80:69) pataikė savo pirmą toilimą metimą karjeroje.31-erių 215 cm ūgio vidurio
Goberto ir Fournier vedami prancūzai turėjo paprakaituoti su Lietuvos varžovais
Goberto ir Fournier vedami prancūzai turėjo paprakaituoti su Lietuvos varžovais
Antrą kontrolinį mačą sužaidusi Prancūzijos nacionalinė komanda turėjo paprakaituoti su būsimais Lietuvos rinktinės varžovais pasaulio čempionato grupių etape.Vincento Collet auklėtiniai
Įspūdingas prancūzų startas: kontrolinėse rungtynėse varžovus nušlavė 57 taškais
Įspūdingas prancūzų startas: kontrolinėse rungtynėse varžovus nušlavė 57 taškais
Pasirengimą pasaulio krepšinio čempionatui įspūdinga pergale pradėjo Prancūzijos rinktinė, rašo Krepšinis.lt.Vincento Collet auklėtiniai 93:36 nušlavė Tunisą, viską
Prancūzai ilgai negalvojo – jau paskelbė dvyliktuką pasaulio čempionatui
Prancūzai ilgai negalvojo – jau paskelbė dvyliktuką pasaulio čempionatui
Prancūzijos vyrų krepšinio rinktinės treneris Vincentas Collet paskelbė dvyliktuką, kuris važiuos į pasaulio čempionatą, rašo Krepšinis.lt.Šiame – keturi NBA
"Partizan" vijurko skaudulys dėl prieš jį panaudoto imtynių veiksmo: tai pakeitė seriją
"Partizan" vijurko skaudulys dėl prieš jį panaudoto imtynių veiksmo: tai pakeitė seriją
Dante Exumas atskleidė, kad nesulaukė Guerschono Yabuseles atsiprašymo po garsiųjų muštynių tarp Madrido „Real” ir Belgrado „Partizan” ir yra įsitikinęs, kad
Eurolygos rykštė mušeikoms: suspenduoti net keturi svarbūs žaidėjai – kai kam gali tekti praleisti ir Finalo ketvertą
Eurolygos rykštė mušeikoms: suspenduoti net keturi svarbūs žaidėjai – kai kam gali tekti praleisti ir Finalo ketvertą
Po Eurolygą sukrėtusių muštynių tarp Madrido „Real“ ir Belgrado „Partizan“ krepšininkų turnyro organizatoriai ne tik pasmerkė tokį žaidėjų smurto proveržį,
Galimos nuobaudos Yabuselei: nuo solidžios finansinės baudos iki diskvalifikacijos visam laikui
Galimos nuobaudos Yabuselei: nuo solidžios finansinės baudos iki diskvalifikacijos visam laikui
Remiantis Eurolygos nuostatais, brutaliai Eurolygos antrose ketvirtfinalio rungtynėse smurtavusio Gueschono Yabuseles laukia ypač griežtos nuobaudos, rašo Krepšinis.lt.Eurolygos nuostatuose
Po smurto proveržio atgailauja ir "Real" veteranas, ir "imtynininkas" Yabusele
Po smurto proveržio atgailauja ir "Real" veteranas, ir "imtynininkas" Yabusele
Penktadienį ryte Madrido „Real“ veteranas 35-erių Sergio Llullas prisipažino sukėlęs precedento neturinčias muštynes, į kurias įsivėlė beveik visi „Real“ ir „Partizan“
Svarbus Valančiūno ir Goberto mūšis pažymėtas skandalu: prancūzas smogė komandos draugui
Svarbus Valančiūno ir Goberto mūšis pažymėtas skandalu: prancūzas smogė komandos draugui
Jonas Valančiūnas paskutinėse NBA reguliariojo sezono rungtynėse fiksavo dvigubą dublį, o jo tiesioginis oponentas Rudy Gobertas pasižymėjo skandalingu elgesiu, rašo Krepšinis.lt.Lietuvio
NBA Top 10 viršūnėje – Sabonio bendraklubio šūvis bei Tatumo dėjimas per Gobertą
NBA Top 10 viršūnėje – Sabonio bendraklubio šūvis bei Tatumo dėjimas per Gobertą
Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) trečiadienį įvyko septyni susitikimai, keturiuose iš jų pergales šventė svečiai.Lyga pristatė kovo 15 dieną sužaistų rungtynių
Karštoje Sabonio ir Goberto dvikovoje – techninė lietuvio pražanga ir pratęsimas
Karštoje Sabonio ir Goberto dvikovoje – techninė lietuvio pražanga ir pratęsimas
Sakramento „Kings“ (28-21) atsigriebė už pralaimėjimą šeštadienį Mineapolyje – antrą kartą per tris dienas susigrūmusi su Minesotos „Timberwolves“ (27-26)
Valančiūno dublis negelbėjo – "Pelicans" krito šeštą kartą iš eilės (rezultatai)
Valančiūno dublis negelbėjo – "Pelicans" krito šeštą kartą iš eilės (rezultatai)
Naujojo Orleano „Pelicans“ (26-23) su Jonu Valančiūnu ir toliau klimsta pralaimėjimų liūne – trečiadienį namie 102:111 (34:26, 18:20, 21:39, 29:26) nusileido Minesotos „Timberwolves“
Ispanija iš FIBA reitingo viršūnės pirmą sykį išstūmė amerikiečius
Ispanija iš FIBA reitingo viršūnės pirmą sykį išstūmė amerikiečius
Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) sudaromo vyrų rinktinių reitingo viršūnėje pirmą kartą atsidūrė Ispanija, iš pirmosios vietos išstūmusi daugiau nei 12 metų
Prancūzijos krepšinio deimantas žino, ką prisimins iš viešnagės Panevėžyje (Collet komentarai)
Prancūzijos krepšinio deimantas žino, ką prisimins iš viešnagės Panevėžyje (Collet komentarai)
Per pastaruosius metus Lietuvos ir Prancūzijos dvikovos išsiskirdavo intriguojančia kova iki paskutinių minučių. Tačiau penktadienį vakare Panevėžio arenoje jokios įtampos nebuvo: dar
Prancūzai atsiveš tik vieną Europos vicečempioną, bet Panevėžyje savo potencialą sprogdins jaunieji talentai
Prancūzai atsiveš tik vieną Europos vicečempioną, bet Panevėžyje savo potencialą sprogdins jaunieji talentai
Lietuvos krepšinio rinktinė penktadienį Panevėžyje 2023 metų pasaulio čempionato atrankos rungtynėse susigrums su Prancūzijos nacionaline ekipa. Tik pastaroji jau nebus ta, kuri rugsėjį
NBA lygoje – karti Europos čempionato MVP realybė: tik stebi, kaip žaidžia Valančiūnas
NBA lygoje – karti Europos čempionato MVP realybė: tik stebi, kaip žaidžia Valančiūnas
Šių metų Europos čempionate su Ispanijos rinktine triumfavęs ir apskritai naudingiausiu turnyro žaidėju (MVP) pripažintas ispanas Willy Hernangomezas NBA lygoje kol kas dažniausiai tėra
Prancūzų atsakas į Rusiją išvykusiam Heurteliui: viskas baigta, jis – nebe rinktinės dalis
Prancūzų atsakas į Rusiją išvykusiam Heurteliui: viskas baigta, jis – nebe rinktinės dalis
Prancūzijos krepšinio federacijos prezidentas Jean-Pierre'as Siutatas viešai prakalbo apie rinktinės žaidėją Thomą Heurtelį, kuris nepaisant pasirašytų įsipareigojimų
Giannis: žaisdamas rinktinėje vėl įsimylėjau krepšinį
Giannis: žaisdamas rinktinėje vėl įsimylėjau krepšinį
Milvokio "Bucks" bei Graikijos rinktinės lyderis Giannis Antetokounmpo papasakojo apie savo pasirodymą nacionalinėje komandoje Europos pirmenybėse."Turime eiti žingsnis po žingsnio.
Čempionato šeimininkas svečius išlydėjo ironija apie krepšinio realijas Vokietijoje specialiai
Čempionato šeimininkas svečius išlydėjo ironija apie krepšinio realijas Vokietijoje specialiai
16 metų Vokietijos krepšinio federacijai (DBB) vadovaujančio Ingo Weisso neužliūliavo nei bronzinis Europos čempionato šeimininkų pasirodymas, nei Kelne bei Berlyne komandą palaikydavusių
Švytintis Garbajosa nebėgo nuo „natūralizacijos“ temos: būtumėte viską matę
Švytintis Garbajosa nebėgo nuo „natūralizacijos“ temos: būtumėte viską matę
Kartu su iš anksto į nuostolius nurašyta Ispanijos rinktine, sudurstyta iš atsarginių bei importinių detalių, „gražiausią gyvenimo kelionę“ Europos čempionate keliavo
Ispaniška fiesta – teletiltu abipus Atlanto: šis auksas patvirtina, kad visi mes – broliai
Ispaniška fiesta – teletiltu abipus Atlanto: šis auksas patvirtina, kad visi mes – broliai
„Čia mano šeima“, – rodydamas savo telefono ekraną žurnalistams, po laimėto Europos čempionato finalo supažindino Lorenzo Brownas. Bene labiausiai apkalbėtas pirmenybių
Po "saldžiarūgščio" finišo – lenkų abejonės dėl sutiktuvių Varšuvoje ir tekusios atsakomybės
Po "saldžiarūgščio" finišo – lenkų abejonės dėl sutiktuvių Varšuvoje ir tekusios atsakomybės
Net ir nuvertę kalnus Europos krepšinio čempionate – bent jau slovėniškąsias Alpes, Lenkijos rinktinės atstovai nebuvo tikri, kokių reakcijų susilauks futbolą ir tinklinį įsimylėjusioje
Tritaškiais prancūzus skandinęs Hernangomezas – finalo MVP, broliui – turnyro MVP titulas
Tritaškiais prancūzus skandinęs Hernangomezas – finalo MVP, broliui – turnyro MVP titulas
Rezultatyviausias Europos čempione tapusios Ispanijos krepšininkas Juancho Hernangomezas pripažintas naudingiausiu finalo žaidėju, rašo Krepšinis.lt.J. Hernangomezas finale pelnė
Finale prancūzus palaužę ispanai – ketvirtąkart Europos čempionai
Finale prancūzus palaužę ispanai – ketvirtąkart Europos čempionai
Berlyne vykusiame 41-ojo Europos krepšinio čempionato finale sekmadienį vakare Ispanija 88:76 (23:14, 24:23, 19:20, 22:19) palaužė Prancūziją ir ketvirtą kartą tapo Senojo žemyno nugalėtoja,

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime