Naujienos kraunasi...

V.Šulskis: kodėl Libanas (žaidėjas apie savo karjerą)

Autorius: Vytautas Šulskis, Sporto namai.
V.Šulskis: kodėl Libanas (žaidėjas apie savo karjerą)
Šį klausimą dažnai girdžiu iš aplinkinių ar perskaitau internete. Žinoma, menka paslaptis, kad svariausia priežastis buvo finansinė. Libano komandos pasiūlymas buvo kone dukart didesnis už kitus.

Ši Beiruto pasiūlyta sutartis yra kaip atlygis už stabiliai ir palaipsniui kylančią karjerą. Buvo įdėta tikrai daug darbo, kasmet tobulėjau, o Dievas atlygino.

Mano profesionalo karjera prasidėjo 2011-aisiais. Tuomet baigęs Youngstown State universitetą sulaukiau kontrakto iš „Žalgirio“. Tai nerealiai geras jausmas. Žinojau, kad pirmą sezoną nežaisiu komandoje ir būsiu išnuomotas „Rūdupiui“, tačiau buvo labai malonu žinoti, kad „Žalgiris“ manyje mato potencialą, tiki ir siūlo kontraktą. Buvau labai laimingas.

Pirmoji pažintis su Virginijumi Šeškumi nebuvo pati geriausia, nes komandą palikau jau po pasiruošimo etapo. Prienuose mano pozicijoje tuomet žaidė „Lietuvos ryto“ išnuomotas Simas Buterlevičius ir neseniai po suspendavimo grįžęs Dainius Šalenga. Įrodyti savo vertės nepavyko, nė vienų oficialių rungtynių ten ir nesužaidžiau.

Nepykau ant trenerio, kad nematė manęs komandoje. Jis pasakė, kad būtų sunku rasti man minučių, o aš ir pats norėjau žaisti kuo daugiau. Nenorėjau pirmame profesionalios karjeros sezone sėdėti ant suolo.

Susidėjau daiktus ir išvažiavau į „Nevėžį“. Vėliau – treji metai „Šiauliuose“, po jų – sugrįžimas pas Šeškų.

2015–2016 metų sezonas Prienuose tapo kertiniu mano karjeroje. Pas Šeškų grįžau sutvirtėjęs, pasitikintis savimi, žinantis, ką daro. Labai norėjau jam įrodyti, kad galiu žaisti.

Prienuose puolimo sistema nėra tradicinė, ketvirtieji numeriai neprivalo būti sunkūs. Jie dažniausiai bėgioja ties tritaškiu ir gauna geras progas išsimesti. Šeškus pasitikėjo manimi, o aš tikau jo sistemoje.

Metai buvo puikūs – gera komanda ir nuostabi atmosfera joje. Sezoną vainikavo individualus mano laimėjimas – LKL MVP titulas. Šis apdovanojimas vėliau bus labai svarbus pasirašant sutartį su Beiruto klubu.

Bet prieš Libaną – metai Utenoje, pas trenerį Antaną Sireika. Tai neįkainojama patirtis.

Dirbti su šiuo specialistu buvo didelis malonumas. Jis yra krepšinio guru. Išskirtinę filosofiją turintis treneris – didelis dėmesys smulkmenoms, kiekvienas centimetras ir kiekvienas judesys aikštelėje turi tau atnešti pranašumą prieš varžovą.

Šis treneris puikiai mokėdavo motyvuoti žaidėjus. Pavyzdžiui, atranda Youtube kokį nors video su NBA krepšininku, kuris turi bent kažkokių panašumų su manimi, ir žiūrime, analizuojame. Tai – papildoma motyvacija dirbti ir tobulėti. 

A. Sireika man rodydavo vaizdo įrašus su Jamesu Hardenu. Mes – panašūs žaidėjai, tik tiek, kad mano gynyba geresnė. Žinoma, čia juokauju, bet treneris man visada pabrėždavo, kad esu universalus, kad galiu žaisti per kelias pozicijas, o sustabdyti mane žaidžiant vienas prieš vieną yra labai sunku. Todėl A. Sireika sakydavo: „Žiūrėk Hardeno video ir mokykis“.

Kiek esu dirbęs su kokiais treneriais, tai psichologinį aspektą geriausiai buvo įvaldęs būtent Sireika. Jis manimi labai tikėjo, turėjome daug asmeniškų pokalbių, jis drąsindavo mane imtis iniciatyvos, būti lyderiu ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų. Metai Utenoje man išties davė labai daug.

Na, o tada – Artimieji Rytai, Libanas.

Liepą mano agentas Saulius Švetkauskas, atstovaujantis agentūrai „Octagon“, paskambino man ir pranešė apie Beiruto „First Club“ pasiūlymą.

Pirmiausia patikrinau žemėlapį, kurioje vietoj randasi Libanas. Pamatęs, kad turi bendrą sieną su Sirija, pasakiau kategorišką „ne“. Įsivaizduokite, šalia vyksta karas, dideli neramumai. Tai skambėjo tikrai pavojingai.

Kiek vėliau su manimi susisiekė „Octagon“ žmogus atsakingas už Artimųjų Rytų regioną, paaiškino apie situaciją bei patarė daugiau pasidomėti šia šalimi.

Ėmiausi ieškoti kontaktų. Mano žmonos draugė yra Gintarė Petronytė, jos kartu žaidžia Lietuvos rinktinėje. Ji du mėnesius gyveno ir žaidė Libane.

Kitas žmogus, kurio klausiau patarimo – Ramūnas Butautas. Jis Libano rinktinės treneris, o tuo metu kaip tik ruošėsi Azijos čempionatui.

Jų atsiliepimai apie Libaną buvo puikūs – graži šalis, geras maistas, žmonės draugiški, jokios grėsmės gyventi. Tai – vakarietiškas miestas.

Pakeitęs nuomonę apie šalį, sukontaktavau su savo būsimu treneriu. Apie komandos tikslus, viziją, kokią rolę jis turi man numatęs.

Sužinojau, kad Libano lygoje yra trijų legionierių limitas – tiek žaidėjų iš užsienio gali turėti viena komanda. Tai mane labai nudžiugino, nes būtent legionieriams tenka didžiausias krūvis ekipoje.

Jei jie ieško užsieniečio, vadinasi, tiki manimi ir nori, kad būčiau svarbi jų komandos dalis.

Libane esu jau kiek daugiau nei mėnesį ir nepasakyčiau, kad prireikė labai daug laiko adaptacijai. Aišku, sunkiausia buvo dėl klimato. Čia visada yra virš 30 laipsnių šilumos ir gelbsti tik tai, kad visur, kur eini, yra kondicionieriai.

Sezonas prasidės spalio viduryje, todėl kol kas plušame treniruotėse. Jų čia mažiau nei būdavo Lietuvoje, tačiau pati specifika – panaši. Pavyzdžiui, Lietuvoje treniruodavomės du kartus per dieną – ryte ir vakare. Čia per dieną renkamės tik kartą, nes kai kurie žaidėjai dar turi ir kitus darbus. Jie dirba nuo ryto iki pietų, o vėliau prisijungia prie komandos. Aišku, tie krepšininkai bus suolelio šildytojai, nes didžiausias krūvis čia teks man ir kitiems legionieriams. Tačiau mes turime ir Libano rinktinės žaidėją, ir gerą vietinį įžaidėją, todėl komanda surinkta tikrai nebloga.

Džiaugiuosi mūsų treneriu, jis protingas vyras, vasarą dirbo kartu su R. Butautu. Apskritai, žmonės turi susidarę klaidingą įspūdį apie Libaną, galvoja, kad šalis yra krepšinio užribyje, kad ši sporto šaka ten nepopuliari, o lygis – žemas. Taip tikrai nėra.

Libane krepšinis yra sportas #1. Čia žmonės jį dievina, arenos susirenka pilnos. Nors sezonas dar neprasidėjo, tačiau gatvėje esame atpažįstami. Prašo nuotraukų, parašų. Dėmesys – didžiulis.

Galbūt kiek keistoka situacija dėl salių. Ne kiekviena komanda turi savo salę. Jų yra labai daug, jos yra nuomojamos.

Pamenu, kad pirmoji treniruotė buvo vidurinėje mokykloje, kurioje nebuvo kondicionieriaus. Buvo velniškai sunku. Darėme fizinį pasiruošimą, prakaitas muša, galva sukasi, karštis salėje žiaurus. Gerai, kad ten darėme tik pora treniruočių, vėliau persikėlėme į salę, kurioje žaisime sezono metu.

Mūsų arena nėra didelė, talpina apie 2 tūkst. žmonių. Kita vertus, susidomėjimas – labai didelis. Daug žmonių lieka už durų, o kiti palaiko nuostabią atmosferą – dūdos, būgnai, dainos. Primena „Crvena zvezda“ ar „Partizan“, kuriuos matydavau per televizorių. Fanai turi atsakingus lyderius, kurie užvedinėja ir prižiūri, kad palaikytum komandą. Jei nepalaikai, kaip reikėtų, tuomet išvarys iš arenos ir priims laukiantį už durų, kuris norės palaikyti komandą.

Ir pats krepšinio lygis Libane yra pakankamai aukštas. Mano komandoje žaidžia Chrisas Crawfordas, kuris pernai rungtyniavo NBA Plėtojimosi lygoje. Libano lygoje dar žaidžia tokie krepšininkai kaip Walteris Hodge‘as, kuris pernai žaidė „Asvel“, Prancūzijos lygoje. Turėjo tikrai gerą sezoną. Daug individualiai stiprių amerikiečių kaip NBA duonos ragavęs Quincy Douby, Samas Youngas ir kiti. Šioje lygoje taipogi vis dar žaidžia Libano Jordanu vadinamas Fadi El Khatibas.

Paskaitau internete komentarus, tai pasidaro juokinga. „Ką jis čia daro, kur važiuoja?“. Visgi, neabejoju, kad labai mažai žmonių atsisakytų tokios galimybės.

Žinoma, ne viskas visada remiasi į kuo didesnį finansinį pasiūlymą.

Aš gimęs ir užaugęs Vilniuje. „Lietuvos rytą“ palaikydavau visada, vaikystėje eidavau į sporto mokyklą. Būdamas vaikas jų rungtynėse po krepšiu sėdėdavau su šluota pasiruošęs išvalyti prakaitą – buvau didelis komandos gerbėjas.

Vasarą, kuomet „Lietuvos ryte“ keitėsi valdyba, buvo kontaktas su klubu. Jiems reikėjo lietuvių, o aš buvau laisvas. Šios komandos pasiūlymas, kad ir mažesnis nei Beiruto, būtų sunkiai atmetamas. Tai – garbė atstovauti savo miesto komandai ir žaisti Europos taurėje.

Tačiau Beiruto klubas davė 48 valandas apsispręsti arba jie atsiims pasiūlymą. Vilniečiai nieko konkretaus nepateikė, tad nusprendžiau keltis į Libaną.

Dėl to labai nepergyvenu. Vienos durys užsidaro, kitos – atsidaro.

Aš į savo karjerą žiūriu realistiškai, žinau, kad su Eurolygos komandomis čempionatų nelaimėsiu. Suprantu, kad man 29-eri metai, o tai yra pats krepšininko pikas. Tačiau nejaučiu, kad tai jau kelio pabaiga. Lietuvoje atžaidžiau šešerius metus, manau, kad sugrįžus iš Libano į LKL, vėl išsikovočiau savo vietą po saule.

Nemanau, kad Libanas yra žingsnis atgal mano karjeroje. Tai tiesiog kita ir dar krepšinio sirgaliams gerai nepažįstama kryptis. Aš džiaugiuosi, kad turiu galimybę su šia kryptimi susipažinti.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Tokio triuškinimo nebuvo seniai: čempionatų rekordą pagerinę kanadiečiai nušlavė Libano rinktinę
Tokio triuškinimo nebuvo seniai: čempionatų rekordą pagerinę kanadiečiai nušlavė Libano rinktinę
Prancūzams antausį tėškusi Kanados rinktinė antrose pasaulio čempionato H grupės rungtynėse sekmadienį 55 taškų skirtumu – 128:73 (29:13, 37:17, 34:18, 28:25) nugalėjo autsaiderę
Puikiai pasirodęs žalgirietis buvo vienas vedlių į triuškinančią latvių pergalę
Puikiai pasirodęs žalgirietis buvo vienas vedlių į triuškinančią latvių pergalę
Latvijos nacionalinė komanda įspūdinga pergale startavo pirmajame pasaulio čempionate šalies krepšinio istorijoje.Luca Banchi auklėtiniai H grupės mače Džakartoje net 109:70 (27:17,
Olimpinis Paryžius – nebe už kalnų, o Europos žaidynėse kovojo ne pagrindinė vyrų trijulė: kodėl?
Olimpinis Paryžius – nebe už kalnų, o Europos žaidynėse kovojo ne pagrindinė vyrų trijulė: kodėl?
Lietuvos vyrų trijulių krepšinio rinktinė Krokuvos arenoje finišavus Europos žaidynių turnyrui šokinėjo iš džiaugsmo ir garsiai traukė „Opa opa opapa, juda juda
Prieš olimpinius čempionus kritę lietuviai: ne gėda, bet vis tiek labai apmaudu
Prieš olimpinius čempionus kritę lietuviai: ne gėda, bet vis tiek labai apmaudu
Penktąją Europos žaidynių dieną Krokuvos arenoje bus išdalinti medalių komplektai vyrų ir moterų trijulių krepšinio varžybų nugalėtojams bei prizininkams, rašo Krepšinis.lt.Į
Tėvas ir sūnus Šeškai bei "CBet" kapitonas susipažino su piktais komentarais apie save
Tėvas ir sūnus Šeškai bei "CBet" kapitonas susipažino su piktais komentarais apie save
Betsafe-LKL TV blogų komentarų rubrikoje šįkart internetinių portalų komentarų skiltyje surastas žinutes apie save skaitė Jonavos „CBet“ trijulė – Virginijus ir Edvinas
LKL apžvelgė epizodą dėl Šulskio pražangos prieš Ulanovą
LKL apžvelgė epizodą dėl Šulskio pražangos prieš Ulanovą
Pirmadienį Lietuvos krepšinio lygoje įvyko turnyro lentelės lyderių susidūrimas. Jonavos „CBet“ savo arenoje tik po atkaklios kovos 75:80 krito prieš Kauno „Žalgirį“.Vienos
Vicečempionai priima lygos išsišokėlių iššūkį: Šeškus moka paruošti komandą kovoms
Vicečempionai priima lygos išsišokėlių iššūkį: Šeškus moka paruošti komandą kovoms
Beveik dvi savaitės be veiksmo „Betsafe-LKL“ čempionate baigėsi. Šeštadienio vakarą intriguojančia dvikova Jonavoje prasitęs pirmenybių pirmojo
Teisėjai suklydo paskutinėmis sekundėmis ir galėjo nulemti mačo Jonavoje baigtį
Teisėjai suklydo paskutinėmis sekundėmis ir galėjo nulemti mačo Jonavoje baigtį
Citadele Karaliaus Mindaugo turnyre prasidėjo pirmasis etapas, kuriame komandos kaunasi dėl kelialapio į Citadele KMT ketvirtfinalį.Spalio 19 d. vykusios rungtynės tarp Jonavos „Cbet“
Šulskis – apie Šeškų: jis labai daug laisvės atiduoda į žaidėjų rankas
Šulskis – apie Šeškų: jis labai daug laisvės atiduoda į žaidėjų rankas
Jau rytoj Jonavos sporto arenoje pirmą kartą šį sezoną namuose priimsime Utenos „Uniclub Casino-Juventus“ krepšininkus. Apie laukiančią akistatą, Virgio metodus bei praeities
Šeškaus kariauna pasirengimą sezonui baigė pralaimėjimu
Šeškaus kariauna pasirengimą sezonui baigė pralaimėjimu
Jonavos "CBet" klubas pasirengimo naujajam sezonui kontrolinių rungtynių ciklą baigė nesėkme Lenkijoje vykstančiame Adamo Wojciko atminimui skirtame ALBA turnyre.Sekmadienį Virginijaus
Šeškaus kariaunoje – treneriui puikiai pažįstmas Šulskis
Šeškaus kariaunoje – treneriui puikiai pažįstmas Šulskis
Jonavos „CBet“ klubas pasiekė susitarimą su 198 cm ūgio puolėju Vytautu Šulskiu.34 metų veteranas pradės jau 12-jį sezoną „Betsafe-LKL“ krepšinio lygoje. Per
Linksmą "ausinių iššūkį" priėmė "Juventus" tandemas
Linksmą "ausinių iššūkį" priėmė "Juventus" tandemas
LKL TV rubrikoje „Ausinių iššūkis“ šįkart savo jėgas išmėgino Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ tandemas – Tomas Lekūnas ir Vytautas
5 sekundžių iššūkyje – iš koto verčianti Lekūno ir Šulskio dvikova
5 sekundžių iššūkyje – iš koto verčianti Lekūno ir Šulskio dvikova
LKL TV rubrikoje „5 sekundžių iššūkis“ savo reakcijos greitį išmėgino du Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ krepšininkai – Tomas Lekūnas
Šulskis: anūkui 18-ojo gimtadienio proga atskleisčiau visas istorijas
Šulskis: anūkui 18-ojo gimtadienio proga atskleisčiau visas istorijas
LKL TV reporteris Aistis media dienų metu buvo apsilankęs ir Utenoje. Čia jis susipažino su „Uniclub Casino-Juventus“ komandos treneriais, žaidėjais, į komandą atvykusiais legionieriais
Utenos komandoje – dar vienas koronaviruso atvejis
Utenos komandoje – dar vienas koronaviruso atvejis
Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ FIBA Čempionų lygos atrankos turnyro finale versis be komandos kapitono Vytauto Šulskio.COVID-19 ligos simptomus pajutęs krepšininkas
Šulskis lieka Utenoje
Šulskis lieka Utenoje
Trečius metus iš eilės Vytautas Šulskis gins Utenos „Juventus“ klubo garbę. 32 metų 198 cm ūgio krepšininkas su Aukštaitijos klubu pasirašė naują vienerių
Lietuvos 3×3 krepšininkai ketvirtfinalyje nusileido vienai geriausių pasaulio komandų
Lietuvos 3×3 krepšininkai ketvirtfinalyje nusileido vienai geriausių pasaulio komandų
Sankt-Peterburge (Rusija) vykstančiame antrajame „3×3 United League Europe“ lygos ture, Lietuvos komanda savo pasirodymą baigė ketvirtfinalyje. Gintauto Matulio, Vytauto Šulskio,
Lietuvos trijulė – turnyro Sankt Peterburge ketvirtfinalyje
Lietuvos trijulė – turnyro Sankt Peterburge ketvirtfinalyje
Šiandien Sankt-Peterburge (Rusija) startavusiame antrajame „3×3 United League Europe“ lygos ture, sėkmingai grupių etapą įveikė Lietuvos 3×3 rinktinės kandidatų pagrindu
Lietuvos trijulių rinktinė pasirodymą "United League Europe 3×3" turnyre baigė pusfinalyje
Lietuvos trijulių rinktinė pasirodymą "United League Europe 3×3" turnyre baigė pusfinalyje
Utenos „Juventus“ žaidėjų pagrindu sudaryta Lietuvos trijulių rinktinė Sankt Peterburge vykstančiame „United League Europe 3×3“ turnyre pasirodymą baigė pusfinalyje.Vytauto
3x3 rinktinė kontrolinių turnyrų maratoną pradėjo pralaimėjimu rusams ir pergale prieš prancūzus
3x3 rinktinė kontrolinių turnyrų maratoną pradėjo pralaimėjimu rusams ir pergale prieš prancūzus
Utenos „Juventus“ žaidėjų pagrindu sudaryta Lietuvos trijulių rinktinė pradėjo pasirodymą Sankt Peterburge vykstančiame „United League Europe 3×3“ turnyre.Vytauto
Kainas spėliojęs Šulskis: turiu ūkininko pažymėjimą, tėtis privertė išsilaikyti
Kainas spėliojęs Šulskis: turiu ūkininko pažymėjimą, tėtis privertė išsilaikyti
„Kainų teste“ savo žinias apie įvairių produktų ar prietaisų kainas išmėginus Žydrūnui Urbonui ir Žygimantui Skučui, eilė atėjo ir kitam Utenos „Juventus“ komandos
"Juventus" 3x3 pasaulio turo pusfinalyje nusileido latviams
"Juventus" 3x3 pasaulio turo pusfinalyje nusileido latviams
Utenos „Juventus-Uniclub Casino“ krepšininkai sėkmingai pradėjo savo pasirodymą Kataro sostinėje Dohoje vykstančio FIBA 3x3 turnyro atkrintamosiose varžybose, tačiau užstrigo
Uteniškiai 3x3 pasaulio turą Dohoje pradėjo sutriuškindami amerikiečius
Uteniškiai 3x3 pasaulio turą Dohoje pradėjo sutriuškindami amerikiečius
Utenos „Juventus – Uniclub Casino“ krepšininkai penktadienį startavo dar viename FIBA 3x3 pasauliniame ture, Dohoje (Kataras).Uteniškiai kovas pradėjo nuo grupių etapo,
"Juventus - Uniclub Casino" pradeda kovas 3x3 pasauliniame ture
"Juventus - Uniclub Casino" pradeda kovas 3x3 pasauliniame ture
Utenos „Juventus – Uniclub Casino“ krepšininkai penktadienį startuos dar viename FIBA 3x3 pasauliniame ture, Dohoje (Kataras). Uteniškiai kovas pradės nuo grupių etapo,
Šulskis prieš dvikovą su "Rytu": atrodė, kad jie šį sezoną pasieks kažką įspūdingo
Šulskis prieš dvikovą su "Rytu": atrodė, kad jie šį sezoną pasieks kažką įspūdingo
Susitikimą abi komandos pasitiks skirtingomis nuotaikomis – Vilniaus klubas savaitės viduryje pagaliau nutraukė keturių nesėkmių visuose turnyruose seriją, o štai „Juventus“
Dainų teste jėgas išbandė V.Šulskis ir I.Vaitkus
Dainų teste jėgas išbandė V.Šulskis ir I.Vaitkus
Pirmajame „Dainų testo“ epizode susirungus Panevėžio „Lietkabelio“ žaidėjams, eilė atėjo kitos aukštaitijos komandos duetui.Pasivaržyti naujoje LKL TV rubrikoje susėdo
Dar vienas triumfas: "Juventus" nugalėjo ir antrajame "Hoptrans 3x3" etape
Dar vienas triumfas: "Juventus" nugalėjo ir antrajame "Hoptrans 3x3" etape
Šeštadienį Palangoje baigėsi antrasis „Hoptrans 3x3“ turnyro etapas, kuriame triumfavo Utenos „Juventus–Uniclub Casino“ krepšininkai. Jie
Rezultatyviausiai finale žaidęs V.Šulskis: turnyras superinis
Rezultatyviausiai finale žaidęs V.Šulskis: turnyras superinis
Šeštadienį finišavo antrasis „Hoptrans 3x3“ etapas, o jo nugalėtojais tapo Utenos „Juventus-Uniclub Casino“ krepšininkai, finalę 21:19 įveikę „Vyčio-Gulbelės“

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime