Naujienos kraunasi...

Vilniečiai – RKL reguliariojo sezono nugalėtojai (apžvalga)

Vilniečiai – RKL reguliariojo sezono nugalėtojai (apžvalga)
Sauliaus Čirbos nuotr.
25 pergales per 30 rungtynių pasiekusi Vilniaus „Rivile“ šį savaitgalį Regionų krepšinio lygos („TOPsport–RKL“) reguliariajame sezone užsitikrino pirmąją vietą.  Mindaugo Noreikos vadovaujami vilniečiai 82:75 nugalėjo Biržų KKSC ir 97:72 neleido suabejoti savo pranašumu prieš Kėdainių SC „Ateitis“ klubą.

REZULTATAI

VIDEO

FOTO

„Esu patenkintas pačiu komandos charakteriu. Šiuo metu neturime 3 svarbių ir pilnaverčių rotacijos žmonių. Labai smagu, kad tokioje situacijoje kaunamės. Šitos nebuvo rungtynės tokios, kur atėjome ir nugalėjome. Tai buvo darbinės rungtynės – kovėmės, kažkuriuo momentu perlaužėme ir išlaikėme tą skirtumą. Vienas iš pagrindinių akcentų besiruošiant atkrintamosioms – žmonių įvedimas, kurie mums svarbūs, bet šiandien dar negali dalyvauti rungtynėse dėl savo mikrotraumų“, – po pergalės prieš Biržus sakė „Rivilės“ treneris Mindaugas Noreika.

„Kiek žinau, Biržai treniruojasi tik kelis kartus per savaitę, o mes – penkis. Manau, mūsų tiek fizinė, tiek psichologinė yra geresnė ir tai lėmė, kodėl mes juos perlaužėme“, – sakė 20 taškų pelnęs „Rivilės“ gynėjas Gytis Valickas.

Atkrintamųjų specifika – neramina

 

Tuo metu atvirai norą laimėti reguliarųjį sezoną deklaravusi „Kretinga“ (23/7) tarpiniame finiše priversta tenkintis antrąją vieta. Arimanto Mikaločiaus auklėtiniams šį savaitgalį ne tik reikėjo laimėti abejas savo rungtynes, bet ir tikėtis bent vieno „Rivilės“ pralaimėjimo. Vis tik Vilniaus komanda neklupo, o paskutinėse reguliaraus sezono rungtynėse „Kretinga“ pati 96:100 pralaimėjo Kauno r. „Omegai“.

 

„Paskutinius 6 metus mes patenkame į ketvirtfinalį. Vieną kartą reguliariajame sezone likome 3 vietoje, išvengėme aštuntfinalio ir tiesiogiai patekome į ketvirtfinalį. Tai labai sugadino mūsų reikalus, nes turėjome pertrauką, varžovai žaidė, atėjo būdami ant bangos ir pirmose rungtynėse neturėjome šansų. Tai buvo Plungės komanda ir mes galų gale pralaimėjome tą seriją. Turime skaudžių pamokų ir privalome ruoštis. Turėsime ir draugiškų rungtynių, kad neiškristume iš ritmo. Mes patys daug kartų žaidėme aštuntfinalyje ir žinau, kad komanda, kuri laimės, į ketvirtfinalį ateis su gera banga. Mes turime tą bangą kuo greičiau sustabdyti ir patys atsakyti dar geresne“, – kalbėjo „Kretingos“ treneris A. Mikaločius.

8 vietoje esančių Biržų treneris: „Rivile“ – tikrai įveikiama. Neatsisakyčiau šios komandos ketvirtfinalyje“

12 iš 16 A diviziono komandų jau sužaidė visus 30 susitikimų reguliariajame sezone, o vienintelė likusi šio etapo intriga – kas sugebės išsaugoti vietą elitiniame divizione. Dėl šios galimybės kovoja LCC Tarptautinis universitetas (21/7) ir „LSU-Atletas“ (8/22). Tiesa, pastaroji ekipa savo pergalių kraičio jau nepapildys, o LCC tam dar turės dvi galimybes – trečiadienį Mariaus Tamolio auklėtiniai susitiks su „Ateitimi“, o penktadienį – su Kauno r. „Omega“. Kita vertus, abejas rungtynes LCC žais svečiuose, o tai LCC užduoties tikrai nepalengvina. Jeigu LCC ir „LSU-Atletas“ surinks po  8 pergales, kitąmet A divizione žais LSU studentai, kurie laimėjo abi tarpusavio rungtynes prieš LCC ir turi tarpusavio pranašumą.

„Ateitis“ (16/13) reguliarųjį sezoną užbaigs būdama 7 vietoje. Teoriškai Kastyčio Kundroto vadovaujamą ekipą pergalių skaičiumi dar gali pasivyti „Omega“ (14/14), tačiau Kėdainiai šiame sezone dukart įveikė „Omegą“ ir turi prieš varžovus tiesioginį pranašumą. Tuo metu žaidžiančiųjų trenerių Evaldo Dainio ir Tado Klimavičiaus atstovaujamai „Omegai“ dvi pergalės per likusius mačus leistų pakilti iki 8 vietos, kurioje dabar įsitaisę Biržai (15/15). Jeigu „Omega“ ir Biržai surinktų po 15 pergalių, aukštesnę vietą užimtų tarpusavio pranašumą turinti „Omega“.

Tiesa, jeigu „Omega“ pralaimėtų abu likusius mačus, ji nusmuktų į 10 vietą, į 9 vietą užleisdama Vytauto Didžiojo universitetą  (VDU, 14/16), kuris turi tarpusavio rungtynių pranašumą. Paskutinį kelialapį į atkrintamąsias sučiupo Prienų „CBet-KKSC“ (10/19) paskutinėse rungtynėse su „Omega“ žengs be papildomo spaudimo – Pauliaus Ivanausko auklėtiniai Ukmergės „Olimpui“ (10/20) dėl tarpusavio pranašumo yra nepavejamas.

8–10 vietose šiuo metu atitinkamai įsitaisiusios Biržų, „Omegos“ ir VDU komandos per artėjančią savaitę gali gerokai pakeisti atkrintamųjų medžio išsidėstymą.

Žibalo į ugnį įpylė ir Biržų treneris Žydrūnas Kačinskas. Jis po pralaimėtų rungtynių „Rivilei“ sakė:

„Po kelių pralaimėjimų iš eilės esame praradę gerą chemiją. Truputį atsirado barnių, pykčių, kas eilinį kartą pakišo koją. Komanda tikrai įveikiama,  nors ji yra čempionato lyderė. Neatsisakyčiau šios komandos ketvirtfinalyje.“

Reguliarusis A diviziono sezonas pasibaigs artėjantį penktadienį. Tuomet ir paaiškės likusios aštuntfinalio poros ir visas atkrintamųjų paveikslas.

Aštuntfinalyje ir ketvirtfinalyje bus žaidžiama iki 3 pergalių.

„TOPsport–RKL“ B divizione – karštos ketvirtfinalio serijos

Tuo metu B divizione paaiškėjo pirmasis finalo ketverto dalyvis. Juo tapo „Jurbarkas“. Povilo Valaičio auklėtiniai aštuntfinalyje 2:0 nugalėjo Raseinių KKSC, o ketvirtfinalyje tokiu pat „sausu“ rezultatu susitvarkė su Kuršėnų r. „Grafų Furniture“.

„TOPsport“ taurę prieš kelias savaites jau laimėję jurbarkiečiai pusfinalyje kovos su Kauno „Žalgiris-3“ ir Šiaulių „Saulė-SG“ poros nugalėtoju. Vytauto Pliaugos vadovaujami žalgiriečiai 2:0 įveikė „Kupiškį“, o Laimono Kutros vadovaujamas Šiaulių jaunimas 2:0 įveikė Jonavos „Cbet-2“.

Intriguojanti serija startuos pirmadienį Kaune, o ketvirtadienį komandos susitiks Šiauliuose.

Kitoje atkrintamųjų medžio pusėje taip pat vyksta atkaklūs mūšiai. Anykščių „Elmis“ išsikapstė aštuntfinalio serijoje su Klaipėdos „VKKM-Neptūnas“, kurią laimėjo 2:1. Įdomu tai, kad lemiamose serijos rungtynėse po dviejų kėlinių klaipėdiečiai turėjo 14 taškų pranašumą, tačiau nesugebėjo jo išlaikyti. Trečiąjį kėlinį Ramūno Šližio vadovaujamas „Elmis“ laimėjo net 29:10, o žūtbūtines rungtynes – 77:75.

Anykščių komanda jau pradėjo ir ketvirtfinalio seriją, kurios starte 69:72 neprilygo namuose žaidusiems Radviliškio ŠSPC krepšininkas. Prie sienos priremtas „Elmis“ antradienį namuose sieks išsaugoti seriją gyvą ir pratęsti kovą dėl finalo ketverto.

Vos viena pergalė iki finalo ketverto skiria Kazlų Rūdos SC „Ataką“ ir Vilniaus „Rytą-MRU-VKM“. Pirmose ketvirtfinalio serijos rungtynėse Gintauto Reginos vadovaujami vilniečiai gana netikėtai  svečiuose 75:65 įveikė „Ataką“, kuri reguliariajame sezone buvo patyrusi vos vieną pralaimėjimą ir rikiavosi turnyrinės lentelės viršūnėje.

Vis tik atsakomajame mače Vilniuje Kazlų Rūdos klubas sudavė smūgį jaunimui ir išlygino serijos rezultatą – 67:59. Lemiamos serijos rungtynės ketvirtadienį vyks Kazlų Rūdoje.

Svarbiausi „TOPsport–RKL“ savaitės faktai

Vilniaus „Rivile“ tapo reguliaraus sezono nugalėtoja

Reguliarųjį sezoną jau baigė 12 iš 16 A diviziono komandų. 11 komandų savo pozicijos turnyrinėje jau nepakeis.

Paskutinį kelialapį į atkrintamąsias sugriebė Prienų „CBet-KKSC“.

Jau aiškios dvi aštuntfinalio poros. Plungės „Olimpas“ (19/11, 5 vieta) serijoje iki 3 pergalių žais su „CBet-KKSC“ (10/19, 12 vieta). Poros nugalėtojų ketvirtfinalyje laukia „Tauragės“ (20/10, 4 vieta) iššūkis.

Kitą aštuntfinalio porą sudarys Akmenės r. „Patriots-Cementas“ (18/12, 6 vieta) ir Kauno technologijos universitetas (KTU, 12/18, 11 vieta). Nugalėtojas ketvirtfinalyje susitiks su „Raseiniais“ (22/8, 3 vieta).

Artėjančią savaitę paaiškės, kas kartu su Panevėžio „Bangene“ privalės palikti A divizioną. Dėl išlikimo elitiniame divizione kovoja LCC Tarptautinis universitetas ir „LSU-Atletas“.

Reguliarusis A diviziono sezonas baigsis artėjantį penktadienį.

Pirmuoju B diviziono finalo ketvertu dalyviu tapo „Jurbarkas“

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Trinchieri gyrė geriausią versiją demonstruojančius dizaineriius bei užsiminė apie Šmito situaciją
Trinchieri gyrė geriausią versiją demonstruojančius dizaineriius bei užsiminė apie Šmito situaciją
Ketvirtadienį Eurolygos 32 ture Kauno „Žalgiris“ (13-18) namuose priims turnyro lentelės kaimynę Milano „Olimpia“ (14-17), kurią žalgiriečiai įveikė pirmame rate, rašo
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
Kauno "Žalgiris" kitą sezoną gali susigrąžinti karjerą gimtojo miesto komandoje pradėjusį Roką Jokubaitį.Krepšinio apžvalgininkas Alessandro Luigi Magi skelbia, kad Lietuvos
Solidus Sabonio pasirodymas neišgelbėjo nuo pralaimėjimo "Mavs", Valančiūnas gavo kuklias minutes
Solidus Sabonio pasirodymas neišgelbėjo nuo pralaimėjimo "Mavs", Valančiūnas gavo kuklias minutes
NBA čempionate antradienį naktį Sakramento „Kings“ (42-30) namuose net 96:132 (28:31, 25:27, 23:38, 20:36) neprilygo Dalaso „Mavericks“ ekipai (43-29), rašo Krepšinis.lt.Domantas
Evansas – apie nustebinusią Trichieri mintį ir didžiausią pamoką "Žalgiryje"
Evansas – apie nustebinusią Trichieri mintį ir didžiausią pamoką "Žalgiryje"
Kauno „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas jau antrą sezoną Eurolygoje žiba vilkėdamas žaliai baltus marškinėlius.Amerikietis prieš dar vieną išbandymą Eurolygoje
NBA slenkstį minančio Buzelio pažadas Lietuvai: kai aš ateisiu, mes laimėsime viską
NBA slenkstį minančio Buzelio pažadas Lietuvai: kai aš ateisiu, mes laimėsime viską
Pirmą profesionalo karjeros sezoną NBA plėtojimosi lygoje baigiantis Matas Buzelis jau po kelių mėnesių išgirs savo pavardę NBA naujokų biržoje, o jo galvoje – mintys ne tik apie
Kol "Olympiakos" neigia, graikai jau aptarinėja milžinišką Evanso atlyginimą Pirėjuje
Kol "Olympiakos" neigia, graikai jau aptarinėja milžinišką Evanso atlyginimą Pirėjuje
Antradienį ryte Graikijos žiniasklaida paskelbė apie Pirėjo „Olympiakos“ ir Kauno „Žalgirio“ lyderio Keenano Evanso susitarimą. Nors klubas suskubo neigti pasirodžiusią
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
Net penkios išeivijos lietuvės yra ant merginų rinktinės slenksčio
Net penkios išeivijos lietuvės yra ant merginų rinktinės slenksčio
Savaitės trukmės treniruočių stovyklai į Lietuvą atvykusios penkios išeivijos lietuvaitės padarė gerą įspūdį Lietuvos rinktinės treneriams ir turi realių šansų kovoti dėl
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
Reabilitaciją po sunkios traumos tęsiantis Vilniaus „Wolves“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras nekantrauja prisijungti prie komandos treniruočių. Vis tik, kovo mėnesio
Daugybės sveikinimų sulaukęs Sabonis atviras: nuostabu, bet džiaugiuosi, kad tai baigėsi
Daugybės sveikinimų sulaukęs Sabonis atviras: nuostabu, bet džiaugiuosi, kad tai baigėsi
NBA rekordą pagerinęs Domantas Sabonis sulaukė daugybės sveikinimų ir pagyrų, bet pats sako besidžiaugiantis, kad pagaliau ši tema bus baigta, rašo Krepšinis.lt.Praėjusią
Istorinis pasiekimas: Sabonis pagerino NBA rekordą ir įsirašė į išskirtinę kompaniją
Istorinis pasiekimas: Sabonis pagerino NBA rekordą ir įsirašė į išskirtinę kompaniją
Domantas Sabonis pagerino visų laikų NBA rekordą, o Sakramento „Kings“ (42-29) nutraukė prakeiksmą ir iškovojo ilgai lauktą pergalę, rašo Krepšinis.lt.Lietuvio ekipa
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Evansas jau turi susitarimą su OLY, klubas tai neigia
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Evansas jau turi susitarimą su OLY, klubas tai neigia
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Kauno „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas pasiekė susitarimą su Pirėjo „Olympiakos“ ekipa kitam sezonui, rašo Krepšinis.lt.Ši
Buzelis itin netaikliai šaudė iš toli, bet vis tiek buvo tarp rezultatyviausių
Buzelis itin netaikliai šaudė iš toli, bet vis tiek buvo tarp rezultatyviausių
Pro šalį iš toli šaudęs, tačiau rezultatyviai žaidęs Matas Buzelis NBA G lygos mače nepadėjo savo atstovaujamai komandai pasidžiaugti reta pergale."G League Ignite"
"Mavericks" toliau nepaleidžia Sabonio ir "Kings", bet kitoje aikštėje – palankus rezultatas
"Mavericks" toliau nepaleidžia Sabonio ir "Kings", bet kitoje aikštėje – palankus rezultatas
Luka Dončičius surinko trigubą dublį, o slovėno Dalaso „Mavericks“ (42-29) toliau kaunasi dėl tiesioginės vietos NBA atkrintamosiose varžybose, rašo Krepšinis.lt.Dalaso
"Celtics" krito iššvaistę 30 taškų persvarą, "Knicks" gynėjas pagerino tritaškių rekordą
"Celtics" krito iššvaistę 30 taškų persvarą, "Knicks" gynėjas pagerino tritaškių rekordą
Atlantos „Hawks“ (32-39) panaikino 30 taškų deficitą ir patiesė geriausią NBA reguliaraus sezono komandą, o Niujorko „Knicks“ (43-28) gynėjas pasiekė klubo tritaškių
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Klaipėdos „Neptūnas“ (10-12) tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate.Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16)
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
„Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ treneris Rimas Kurtinaitis ir komentatorius Vaidas Čeponis dalinasi mintimis apie naujausias aktualijas bei aptariamas temas.Šį
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
Praėjusį savaitgalį Vilniaus „Rytas“ po dramatiškos kovos namie 83:84 krito prieš Klaipėdos „Neptūną“.„Neptūnui“ tai buvo trečioji pergalė paeiliui,
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
11-oji „Tikslo link. Olimpas“ serija skirta komandos kapitonui Pauliui Danisevičiui. Žaidėjui, kuris pirmasis patikėjo Jono Vainausko projektu ir nuo kurio prasidėjo Palangos „Olimpo“
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
LKL vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (17-4) krepšininkai atsikvošėjo po dviejų nesėkmių iš eilės prieš Kauno „Žalgirį“ ir Klaipėdos „Neptūną“
Pakeliui į pergalę Valančiūnas žaidė efektyviai, o Williamsonas – nesustabdomai
Pakeliui į pergalę Valančiūnas žaidė efektyviai, o Williamsonas – nesustabdomai
Dar vieną pergalę į savo sąskaitą įsirašė penktoje NBA Vakarų konferencijos vietoje skriejantys Naujojo Orleano „Pelicans“ (44-27) krepšininkai, rašo Krepšinis.lt.Luizianos
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susidūrė dvi savo pozicijas pagerinti nusiteikusios ekipos. Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (13-8) namie 90:80 (15:14, 22:21,
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko trečiasis sostinės derbis. Jame sudėtingą pergalę pasiekė Vilniaus „Rytas“ (17-4), kuris 99:83 (27:19, 23:25, 19:25,
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Kauno „Žalgiris“ (20-2) turėjo pavargti, tačiau Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) trečiąkart nugalėjo „Šiaulių“ (5-17) ekipą.Andrea Trinchieri
"Žalgiris" Dubajuje jau iškovojo vieną trofėjų – dėjimų konkurse triumfavo prancūzas
"Žalgiris" Dubajuje jau iškovojo vieną trofėjų – dėjimų konkurse triumfavo prancūzas
Prieš Dubajuje vykstančio Eurolygos jaunimo (U 18) turnyro finalą, kuriame Kauno "Žalgiris" susitinka su Ulmo "Ratiopharm", kauniečiau jau spėjo iškovoti trofėjų.Talentų
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
Sabonis pakartojo NBA šio amžiaus rekordą ir su "Kings" išplėšė pergalę (rezultatai)
Sabonis pakartojo NBA šio amžiaus rekordą ir su "Kings" išplėšė pergalę (rezultatai)
Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Floridoje vykusios NBA reguliariojo sezono rungtynės tapo istorinėmis Domantui Saboniui – lietuvis pakartojo šio amžiaus lygos
Žalgiriečiai po dramatiškos pergalės pateko į Eurolygos jaunimo turnyro Dubajuje finalą
Žalgiriečiai po dramatiškos pergalės pateko į Eurolygos jaunimo turnyro Dubajuje finalą
Kauno "Žalgirio" talentai škovojo trečią pergalę iš tik pat galimų ir pateko į Eurolygos jaunimo (U 18) turnyro Dubajuje finalą.Vytauto Pliaugos auklėtiniai tik po dramatiškos

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime