Naujienos kraunasi...

Dainius Adomaitis rinktinės vairą palieka be medalių

Dainius Adomaitis rinktinės vairą palieka be medalių
Dainius Adomaitis Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio pareigas ėjo pastaruosius trejus metus. Vadovauti rinktinei jis buvo paskirtas po to, kai pasibaigus Rio de Žaneiro (Brazilija) olimpinėms žaidynėms iš šio posto pasitraukė strategas Jonas Kazlauskas.

Žaidėjai tikrai nesutiktų, jog D. Adomaitis buvo prastas treneris, tačiau, deja, jo rezultatai – prasčiausi iš visų kada nors Lietuvos nacionalinę vyrų rinktinę treniravusių specialistų.

Vienintelis neiškovojo medalio

Iki šiol absoliučiai visi Lietuvos rinktinės treneriai su komanda laimėdavo bent po vieną medalį treniravimo cikle.

Kai po nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos nacionalinę komandą pradėjo treniruoti Vladas Garastas, Šarūno Marčiulionio ir Arvydo Sabonio vedama rinktinė užėmė trečią vietą Barselonos olimpiadoje ir nužingsniavo iki pat finalo 1995-ųjų metų Europos čempionate Graikijoje, kur skandalingai pralaimėjo tuometinei Aleksandro Džordževičiaus vedamai Jugoslavijai. Po metų V. Garasto treniruojami lietuviai olimpinėse žaidynėse Atlantoje ir vėl pasidabino bronza.

Rinktinės vadžias perėmus J. Kazlauskui buvo iškovotas trečiasis bronzinis medalis iš eilės. Tą atsinaujinusi Lietuvos komanda padarė Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse.

Antanas Sireika jau pirmaisiais savo, kaip rinktinės trenerio metais, sugebėjo komandą nuvesti į olimpą – Stokholme (Švedija) buvo laimėtas Europos čempionato aukščiausias apdovajonimas - auksas.

Medaliu savo etapą pradėjo ir kiti du treneriai – Ramūno Butauto treniruojami lietuviai Europos čempionate Ispanijoje 2007-aisias iškovojo trečią vietą, o Kęstučio Kemzūros treniruojama Lietuvos rinktinė tą patį padarė 2010-aisias Turkijoje vykusiose planetos pirmenybėse.

Vėliau prie komandos vairo ir vėl stojo J. Kazlauskas, kuris šaliai padovanojo du sidabro medalius Europos čempionatuose – 2013-ais šis pasiekimas užfiksuotas Slovėnijoje, o 2015-ais Prancūzijoje.

Deja, graži trenerių tradicija nutrūko ties dabartinio Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyriausiojo stratego D. Adomaičio pavarde. Iš pradžių jo treniruojama rinktinė suklupo 2017-ųjų Europos čempionato aštuntfinalyje, o vėliau nesugebėjo prasibrauti ir į 2019-ųjų pasaulio čempionato ketvirtfinalį, kai lemiamoje kovoje Lietuva nusileido prancūzams, o prieš tai pirmajame grupių etape – australams.

Paliko įspūdį žaidėjams

Nors D. Adomaitis su rinktine kaip treneris nieko taip ir nelaimėjo, jis paliko įspūdį rinktinės žaidėjams. Komandos atstovai strategą vertino kaip labai aukšto lygio specialistą.

„Gaila, tai buvo puikus treneris, kuris labai gerai išmanė savo darbą“, - susidariusią situaciją komentavo rinktinės lyderis, NBA klubo „Memphis Grizzlies“ aukštaūgis Jonas Valančiūnas.

Tačiau kartais sportas būna negailestingas, o rezultatai jame netikėti it Spin palace internetinis kazino sukimuose. Galbūt jei ne grubi mačo teisėjų klaida susitikime prieš Prancūzijos komandą, jau po kelių dienų D. Adomaitį Lietuvos krepšinio aistruoliai nešiotų ant rankų. Visgi, dabar, kai pats strategas pranešė apie atsistatydinimą iš vyriausiojo trenerio pareigų, Lietuvos krepšinio federacijai (LKF) teks pasiieškoti naujo stratego, kuris ves lietuvių rinktinę į 2020 m. Tokijo olimpines žaidynes. Vietą juose dar reikės iškovoti atrankos turnyre.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime