Naujienos kraunasi...

Priešiškumą "Ryto" atžvilgiu Lietuvoje pajutęs finalo didvyris: mes nusipelnėme būti palaikomi

Autorius: Marius Milašius, Alfa.lt.


Kai Vilniaus „Rytas“ lapkričio pabaigoje savo sudėtyje žiojėjusią skylę užkamšė Kroatijos rinktinės gynėju Roku Stipčevičiumi, netruko atsirasti lyginančių šį neypatingų fizinių sugebėjimų, tačiau emociškai komandą pakylėjantį gynėją su buvusiu Kauno „Žalgirio“ sirgalių dievuku Marko Popovičiumi, kuris, bet kita ko, yra ir geras R. Stipčevičiaus bičiulis, rašo Alfa.lt.

Vakarykščiame Karaliaus Mindaugo taurės finalo trileryje buvo galima įsitikinti, kad tokie palyginimai nebuvo laužti iš piršto. Ne pats talentingiausias, brangiausias ar taikliausias „Ryto“ krepšininkas perėmė rungtynių kontrolę į savo rankas ketvirtajame kėlinyje, o 9 taškų žalgiriečių pranašumą į šipulius sudaužė ne tik mirtinais savo dūriais iš už tritaškio linijos, bet ir rusendamas kovinę dvasią tarp komandos draugų ir visų „Siemens“ arenoje susirinkusių „Ryto“ sirgalių.

Nedidukas 185 cm ūgio (beje, lygiai tokio paties, kaip ir M. Popovičius) kroatas per tris minutes smeigė tris tolimas bombas ir nukirpo „Žalgirio“ pranašumą iki minimumo, o paniką favoritais laikytų ir titulą gynusių kauniečių stovykloje sėjo ir savo nepailstančiu emocijų motoru – R. Stipčevičius po taiklių savo ar komandos draugų metimų zujo iš vieno aikštės kampo į kitą ragindamas aistruolius kelti dar didesnį triukšmą, o kamuolį kontroliuojant žalgiriečiams siekė juos išvesti iš vėžių garsiais šūksniais ar plojimais tiesiai prieš veidą.

Galiausiai „Ryto“ įžaidėjui pavyko pasiekti savo – kroato tritaškiai padėjo vilniečiams pavyti „Žalgirį“, o dar vieną dūrį varžovams R. Stipčevičius pasilaikė pačiai rungtynių pabaigai. Likus mažiau nei 20 sekundžių iki ketvirtojo kėlinio pabaigos kroatas liko vienas prieš vieną su kauniečių „centru“ Brandonu Daviesu ir buvo priverstas atlikti desperatišką metimą viena ranka, tačiau po jo rankų nesudėjo ir pripuolė prie žalgiriečių neapdairiai palikto kamuolio.

Per kelias akimirkas nuo tritaškio linijos iki baudos aikštelės nuskuodęs kroatas pelnė du taškus, padidino „Ryto“ persvarą iki 68:65, ir nors Leo Westermannas dar turėjo šansą išplėšti pratęsimą trimis taikliais baudų metimais, pirmaujanti komanda šiose rungtynėse nebepasikeitė – „Rytas“ susigrąžino vienintelį kartą 2016-aisiais iškovotą Karaliaus Mindaugo taurę.

Taręs žodį aikštėje, R. Stipčevičius nevengė prožektorių šviesos ir po susitikimo, kai šventinės atmosferos persmelktoje ir cigarų dūmų pritvinkusioje „Ryto“ rūbinėje rėžė bent kelių minučių monologą apie ypatingą Vilniaus komandą ir pagrindines pergalės prieš talentingesnę „Žalgirio“ komandą priežastis.

„Po tokių rungtynių sunku pasakyti kažką protingo. Tačiau turiu pabrėžti tai, ką sako visi, – ši komanda yra ypatinga, – tikino su 13 taškų rungtynes užbaigęs kroatas. – Profesionaliai žaisti pradėjau dar būdamas 17-os, dukart laimėjau Kroatijos lygą, dukart – šios šalies taurę, kelis sykius žaidžiau Italijos pirmenybių finale, tačiau galiu drąsiai teigti – ši komanda kitokia.

Pirmiausia, turiu paminėti trenerį, nuo kurio viskas ir prasideda. Jis mums nurodo kryptį, bet žaidėjai arba, kaip aš sakau, kariai, turi sekti ta kryptimi. Kartais žaidėjai bando išvengti trenerio nustatytų taisyklių ir eiti savo keliu, tačiau turiu tik dar kartą pabrėžti – šie vyrukai yra ypatingi ir jie visiškai nusipelnė pergalės, o aš džiaugiuosi galėdamas būti viso šito dalimi.

Manau, kad nesame tokie talentingi kaip „Žalgirio“ žaidėjai. Turime būti nuoširdūs. Tačiau šiandien parodėme, kad ne talentas aikštėje yra svarbiausia. Galbūt tada, kai dar žaidė Arvydas Sabonis, žaidėjai buvo kur kas talentingesni nei dabar, tačiau šiuolaikiniais laikais turi būti pasiruošęs rungtynėms tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Tam, kad laimėtum, turi turėti ir „kiaušus“ – jei būsi pasirengęs visais šiais atžvilgiais, tu laimėsi.“

Kroatijos rinktinės gynėjas, kuris šiame sezone Europos taurėje renka po 9,7, o Lietuvos krepšinio lygoje – po 9,5 taško, savo vidurkius KMT finale viršijo praktiškai per pusę ketvirtojo kėlinio, kai surinko net 11 iš 13 savo taškų. Vis tik dar prieš tai savo motyvacinėmis kalbomis R. Stipčevičius padėjo komandai išsilaikyti tinkamame kelyje ir nepaleisti „Žalgirio“ pernelyg toli į priekį.

„Visiems rungtynių metu sakiau – būkite kantrūs, rungtynių likimas spręsis jų pabaigoje. Turėjau panaudoti žodžius, kuriuos esu girdėjęs iš savo buvusių trenerių, kad kartais geriau atsilikti keliais taškais, negu pirmauti. Tokiu atveju pirmaujanti komanda susiduria su pakilusiu spaudimu, tad geriau jau atsilikti ir laukti savojo momento.

Kaip matėte – tas momentas atėjo ir mes pabaigoje žaidėme puikiai“, – kalbėjo patyręs 32-ejų gynėjas.

Paklausus apie savo paties individualų pasirodymą lemiamu rungtynių metu, R. Stipčevičius prieš prabildamas dvejojo dar mažiau, negu prieš išmesdamas žudikišką tritaškį aikštėje.

„Tai aš, – rėžė kroatas. – Galbūt nesu pats talentingiausias vaikinas šioje komandoje, tačiau savo karjerą pasidariau būtent tokiais epizodais. Aš visada gyvenu ant ribos – ne tik krepšinyje, bet ir kitur.

Man dar būnant vaiku, Kroatijoje vyko karas, tad mačiau viską. Tad mano gyvenimas dar nuo tada visuomet buvo ant ribos, neišvengiau pakilimų ir nuosmukių. Tačiau išmokau tai suvaldyti ir dabar aš tai išnaudoju kaip savo privalumą.“

Nors vakarykštė pergalė „Rytui“ tapo savotišku „mažuoju sezono finišu“, prieš akis vilniečiams dar dviejų turnyrų kovos – Europos taurėje po septynerių metų pertraukos patekę į ketvirtfinalį sostinės krepšininkai mėgins kabintis į vieną turnyro favoričių „Valencią“, o LKL čempionate „Rytui“ dar teks pakovoti su Klaipėdos „Neptūnu“ dėl namų aikštės pranašumo galimoje pusfinalio serijoje.

Vis tik R. Stipčevičius pirmiausia norėjo tinkamai paminėti kol kas svarbiausią sezono laimėjimą.

„Turime atšvęsti šį titulą, kadangi jis itin svarbus, patikėkite manimi, – tikino krepšininkas. – „Žalgirio“ žaidėjai buvo tikri, kad laimės, bet tuomet pasirodė „Rytas“ ir pakeitė jų planus.

Turime išnaudoti prasidedančią rinktinių pertrauką ir pailsėti. O tada mūsų laukia Europos taurės ketvirtfinalis prieš „Valencią“, vieną geriausių turnyro komandų. Tačiau aš tikiu šiais vyrukais – žingsnis po žingsnio mes galime pasiekti daug. Turime žvelgti tik į artimiausią dieną ir kasdien būti vis geresni.

Patikėkite, ši komanda – vadovai, personalas, treneriai, žaidėjai – visi yra kaip šeima. Visi mėgaujasi čia praleidžiamu laiku. O tai ir yra sporto pagrindas – turime mėgautis tuo, ką darome, ir eiti žaisti dėl sirgalių.

Kas gali būti geriau, nei pažvelgti į tribūnas ir visur matyti laimingus ir besišypsančius veidus?“

Kalbusis kroatas po pergalės nepamiršo ir įspūdžio, kurį susidarė per Lietuvoje jau praleistą laiką – pasak jo, „Rytas“ šalyje nėra itin mėgstama komanda. Vis tik legionierius įsitikinęs, kad tokia situacija privalo pasikeisti, o to priežastimi gali tapti neeilinis čempioniškos komandos branduolys.

„Jaučiu, kad „Ryto“ sirgaliai šito laukė labai ilgai. Socialiniuose tinkluose sulaukiu daug palaikymo žinučių, bet kartu žinau, kad „Rytas“ Lietuvoje nėra mėgstama komanda, visi prieš ją serga. Aš tai jaučiu, bet šie žaidėjai, mano komandos draugai, nusipelnė daugiau. Diena iš dienos tai pamažu keičiasi, ir manau, kad situacija pasikeis – treneriai, žaidėjai ir visas komandos personalas nusipelnė būti palaikomi“, – emocingai kalbėjo R. Stipčevičius.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Pirmą trofėjų Maskvoje iškėlęs Avramovičius: CSKA nusipelno žaisti Eurolygoje ir tikiuosi, kad žais
Pirmą trofėjų Maskvoje iškėlęs Avramovičius: CSKA nusipelno žaisti Eurolygoje ir tikiuosi, kad žais
Skambiausias Maskvos CSKA tarpsezonio pirkinys Serbijos rinktinės žvaigždė Aleksa Avramovičius Rusijos sostinėje nuo pirmųjų dienų raško pirmuosius vaisius, rašo Krepšinis.lt.Raudonarmiečiams
Eurolygos media dienos užkulisiai ir komandos draugų nepažinę žalgiriečiai
Eurolygos media dienos užkulisiai ir komandos draugų nepažinę žalgiriečiai
Artėjančią sezono pradžią Eurolygos komandoms kiekvienais metais įprasmina Eurolygos media diena. Per antradienį „Žalgirio“ arenoje vykusią media dieną žalgiriečiai fotografavosi
Sabonis tinklalaidėje labiausiai gyrė Giedraitį
Sabonis tinklalaidėje labiausiai gyrė Giedraitį
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, po praėjusią savaitę Turkijoje praleistos treniruočių stovyklos, trečiadienį kimba į darbus „Žalgirio“ arenoje ir ruošiasi
Jonavoje rungtyniaus Ukrainos rinktinės įžaidėjas
Jonavoje rungtyniaus Ukrainos rinktinės įžaidėjas
Jonavos „CBet“ pasirašė sutartį su 27-ų metų 188 centimetrų ūgio įžaidėju Vitalijumi Zotovu.Krepšininkas per savo karjerą yra gynęs „Donetsk“, „Budivelnyk“,
Prieš sezono startą – Šaro ėjimas: pasikvietė Marjanovičių
Prieš sezono startą – Šaro ėjimas: pasikvietė Marjanovičių
Likus porai savaičių iki naujojo Eurolygos sezono starto savo priekinę liniją sustiprino Stambulo „Fenerbahče“ ekipa, kurią treniruoja Šarūnas Jasikevičius, rašo Krepšinis.lt.Finalo
LKF prezidento rinkimuose Balčiūnas užtikrintai įveikė Javtoką
LKF prezidento rinkimuose Balčiūnas užtikrintai įveikė Javtoką
Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento rinkimuose užtikrintą pergalę iškovojo Mindaugas Balčiūnas, įveikęs Robertą Javtoką, rašo Krepšinis.lt.Už M. Balčiūną
"Žalgiris" 80 metų jubiliejų pasitinka su atnaujinimais "Žalgirio" arenoje
"Žalgiris" 80 metų jubiliejų pasitinka su atnaujinimais "Žalgirio" arenoje
Artėjant oficialiai Kauno „Žalgirio“ 80-ojo sezono pradžiai, klubas ne tik prisimena savo turtingą istoriją, bet ir žvelgia į ateitį. Vasarą „Žalgirio“ arenoje buvo atlikti
Čempionų lygos atranka – sunkus "Juventus" kelias ir favoritu laikomas Kurtinaičio klubas
Čempionų lygos atranka – sunkus "Juventus" kelias ir favoritu laikomas Kurtinaičio klubas
Rugsėjo 17-22 dienomis Turkijoje, Antalijoje vyks FIBA Čempionų lygos atranka, kur kovos ir Utenos „Juventus“. Taip pat dėl kelialapio į pagrindinį FIBA Čempionų lygos turnyrą kausis
Buvęs žalgirietis pateko į FIBA Šlovės muziejų
Buvęs žalgirietis pateko į FIBA Šlovės muziejų
Singapūre buvo pagerbti aštuoni nauji FIBA Šlovės muziejaus atstovai tarp kurių ir buvusios NBA žvaigždės, ir buvęs žalgirietis Kirkas Penney, rašo Krepšinis.lt.Zelandietis
Trinchieri: keliose paskutinėse minutėse prarasta disciplina kainavo pergalę
Trinchieri: keliose paskutinėse minutėse prarasta disciplina kainavo pergalę
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai draugiškame turnyre Turkijoje dėl „Gloria“ taurės užėmė antrą vietą, rašo Krepšinis.lt.Žalgiriečiai buvo pakankamai
Krapikas: turime savų uždavinių
Krapikas: turime savų uždavinių
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sekmadienį užbaigs pasirodymą „Gloria Cup“ turnyre bei savaitę trukusią treniruočių stovyklą Turkijoje.Žalgiriečiai nuo 17:30 val.
Jonavoje – ketverius metus "Ryto" sistemoje praleidęs talentas
Jonavoje – ketverius metus "Ryto" sistemoje praleidęs talentas
Jonavos „CBet“ pasirašė trijų metų sutartį su dvidešimtmečiu 194 centimetrų ūgio gynėju Modestu Babraičiu.Krepšinį žaisti M. Babraitis pradėjo „Tornado“
Motiejūnas – vienas "Monaco" pergalės kalvių
Motiejūnas – vienas "Monaco" pergalės kalvių
Pasiruošimo naujam sezonui ciklą pergalingai užbaigė Prancūzijos lygos čempionas „Monaco“ klubas, rašo Krepšinis.lt.Monako Kunigaikštystės atstovai Ispanijoje
Dunstonas prieš mačą su buvusiu klubu: tikrai perėmiau 4 kamuolius? Stengiuosi žaisti su didele energija
Dunstonas prieš mačą su buvusiu klubu: tikrai perėmiau 4 kamuolius? Stengiuosi žaisti su didele energija
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai po penktadienį vakare iškovotos pergalės rungtynėse su Berlyno ALBA (80:60), sekmadienį užbaigs pasirodymą „Gloria Cup“ turnyre
Prie Jonavos klubo prisijungęs Mačijauskas: tiklsas – nustebinti žiūrovus blokais
Prie Jonavos klubo prisijungęs Mačijauskas: tiklsas – nustebinti žiūrovus blokais
Jonavos „CBet“ pasirašė vienerių metų sutartį su 22-ų metų 210 centimetrų ūgio vidurio puolėju Matu Mačijausku.Krepšininkas yra baigęs Sostinės krepšinio mokyklą,
Trinchieri kalbėjo apie augimo skausmus, Ulanovas – apie gerą gynybą
Trinchieri kalbėjo apie augimo skausmus, Ulanovas – apie gerą gynybą
Po pergalės prieš Berlyno ALBA Kauno „Žalgirio“ strategas Andrea Trinchieri buvo patenkintas, kad jo auklėtiniams pavyko padaryti tinkamas išvadas po pralaimėjo Bursos „Tofaš“
"Žalgiris" sutriuškino Eurolygos klubą
"Žalgiris" sutriuškino Eurolygos klubą
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo pirmąją pergalę „Gloria Cup“ turnyre Turkijoje. Andrea Trinchieri auklėtiniai rezultatu 80:60 (25:14, 17:22, 14:9, 24:15)
Sirvydis: turiu skirtingų užduočių puolime ir gynyboje, o komandoje viskas gerai
Sirvydis: turiu skirtingų užduočių puolime ir gynyboje, o komandoje viskas gerai
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienio vakarą „Gloria“ sporto komplekse, esančiame Turkijoje, sužais antrąsias „Gloria Cup“ turnyro rungtynes. Žalgiriečiai
Motiejūnas pranoko Tavaresą, bet "Monaco" paskutinę sekundę nusileido "Real"
Motiejūnas pranoko Tavaresą, bet "Monaco" paskutinę sekundę nusileido "Real"
Sunkią pergalę kontrolinių rungtynių cikle pasiekė Madrido „Real“ krepšininkai. Ispanijos čempionai Pontevedroje 77:75 (21:17, 14:13, 25:25, 17:20) įveikė „AS Monaco“
Trinchieri į apmaudžią nesėkmę reagavo šypsena: pagaliau turėsiu ką veikti (Maneko komentaras)
Trinchieri į apmaudžią nesėkmę reagavo šypsena: pagaliau turėsiu ką veikti (Maneko komentaras)
Dviženklės persvaros rungtynių pabaigoje neišlaikęs Kauno „Žalgiris“ 74:75 nusileido Bursos „Tofaš“ (Turkija) komandai ir patyrė pirmą nesėkmę pasirengimo
"Juventus" greitai rado pamainą traumuotam pagrindiniam įžaidėjui
"Juventus" greitai rado pamainą traumuotam pagrindiniam įžaidėjui
Joe Cheleay dėl traumos kuriam laikui netekęs Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ klubas kviečiasi pastiprinimą. Aukštaitijos klubą papildė 32 metų 191 cm ūgio gynėjas
Sabonis prieš turnyrą Turkijoje: viskas paruošta, ateiname geroje formoje
Sabonis prieš turnyrą Turkijoje: viskas paruošta, ateiname geroje formoje
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečiadienį vakare sužais pirmąsias ikisezonines rungtynes Turkijoje šią savaitę vykstančiame „Gloria Cup“ turnyre. Žalgiriečiai
Butkevičius iš Turkijos: šiemet turėtume būti nenuspėjami ir demonstruoti smagų krepšinį
Butkevičius iš Turkijos: šiemet turėtume būti nenuspėjami ir demonstruoti smagų krepšinį
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, pirmadienį atvykę į Antalijoje esantį „Gloria“ sporto kompleksą, antradienį ryte jame surengė pirmąją treniruotę. Savaitę Turkijoje
Naujasis "Žalgirio" krepšinio akademijos sezonas – su naujovėmis ir būriu vaikų
Naujasis "Žalgirio" krepšinio akademijos sezonas – su naujovėmis ir būriu vaikų
Praėjusią savaitę „Žalgirio“ krepšinio akademijoje Kaune surengta atvirų durų diena, kuri sukvietė visą būrį krepšinio paslapčių išmokti norinčių
Moksleivių krepšinio lyga išsakė poziciją dėl LKF prezidento rinkimų
Moksleivių krepšinio lyga išsakė poziciją dėl LKF prezidento rinkimų
Lietuvos moksleivių krepšinio lyga (LIDL-MKL) pasitinka naują sezoną. Jos prezidentas Remigijus Lapinskas apibendrino praėjusį sezoną nuveiktus darbus bei apžvelgė mūsų krepšinio
NBA lygoje tritaškiais garsėjęs latvis keliasi į naująjį Dubajaus klubą
NBA lygoje tritaškiais garsėjęs latvis keliasi į naująjį Dubajaus klubą
Šių metų pradžioje įkurtas ir į Eurolygą nusitaikęs „Dubai“ klubas buria solidžią sudėtį, rašo Krepšinis.lt.Artėjantį sezoną Adrijos lygoje dalyvausianti
Giedraitis prisiminė Maksvyčio poelgį vasarą: tai buvo bloga patirtis
Giedraitis prisiminė Maksvyčio poelgį vasarą: tai buvo bloga patirtis
Antrą sezoną Belgrado „Crvena Zvezda“ pasitinkantis Rokas Giedraitis su apmaudu ir nusivylimu prisiminė vasaros įvykius, kai liko už Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės dvyliktuko,
"Real" ilgam neteko vieno iš svarbiausių vasaros pirkinių
"Real" ilgam neteko vieno iš svarbiausių vasaros pirkinių
Madrido „Real“ net neprasidėjus sezonui neteko vieno iš naujokų. Pranešama, kad puolėjas Usmanas Garuba patyrė stresinį pėdos lūžį, rašo Krepšinis.lt.Dėl

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (228) 05.16 00:00
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime