Naujienos kraunasi...

Lietuviai svetur: kas stebina, kas nuvilia, o kas banguoja?

Autorius: Elvinas Žilinskas, Krepšinis.lt.
Lietuviai svetur: kas stebina, kas nuvilia, o kas banguoja?
DELFI montažas
Po Europą išsibarstęs būrys lietuvių, kurių atstovaujamos komandos vietiniuose Ispanijos, Graikijos, Italijos ir Serbijos čempionatuose jau sužaidė daugiau nei pusę rungtynių, rašo Krepšinis.lt.

Daugiausiai mūsų šalies krepšininkų išvykę į Ispaniją – šią kryptį pasirinko net 7 krepšininkai.

Ispanija

Marekas Blaževičius

Marekas Blaževičius antrąjį sezoną iš eilės rungtyniauja Santjago de Kompostelos „Monbus Obradoiro“ ekipoje.

ACB lygoje vidutiniškai: 12 min., 6,1 tšk., 2,9 atk. kam., 0,5 rez. perd., 6,5 naud. bal.

Praeitą sezoną lietuvis gaudavo daugiau šansų pasireikšti aikštelėje, šį sezoną jo vaidmuo sumažėjęs. Nors minučių jis gauna nedaug, tačiau puikiai išnaudoja jam suteikiamas progas.

Pagrindinė M. Blaževičiaus trumpoko žaidimo laiko priežastis – anksčiau tris sezonus „Barcelonoje“ rungtyniavęs aukštaūgis Artiomas Pustovijus, kuris aikštelėje vidutiniškai praleidžia po 24 min. bei yra vienas iš daugiausiai metimų blokuojančių bei kamuolių atkovojančių žaidėjų visoje ACB lygoje.

Įdomu tai, jog iki tol iš trijų taškų zonos praktiškai neatakavęs Marekas šiame sezone išmetė jau 6 tritaškius, tačiau pataikė tik vieną (16 proc.).

Iš Kauno „Žalgirio“ į Ispaniją prieš pora metų išvykęs lietuvis buksuoja nuo baudų metimų linijos – 61 proc. (35 iš 57).

„Monbus Obradoiro“ ekipa rikiuojasi lentelės apačioje, su 6 pergalėmis per 22 rungtynes dalinasi 15-17 vietas.

Martinas Gebenas

Praėjusio sezono pradžioje Martinas Gebenas paliko Frankfurto „Skyliners“ bei prisijungė prie Manresos BAXI ekipos.

ACB lygoje: 15 min., 7,2 tšk., 4,1 atk. kam., 1 rez. perd., 7,8 naud. bal.

Lietuvis 2018-2019 m. sezone, dar žaisdamas Utenos „Juventus“, mėgdavo atakuoti iš tolimos distancijos, tačiau vėliau tai darydavo retai. Šiemet aukštaūgis jau spėjo išmesti 31 tritaškį, iš kurių pataikė 9-is (29 proc.).

Gerą metimo techniką turintis lietuvis demonstruoja itin gerą pataikymą nuo baudų metimų linijos – 91,3 proc. (21 iš 23). Pagal tai M. Gebenas rikiuojasi 9-as visoje Ispanijos lygoje.

BAXI savo sąskaitoje turi 12 pergalių ir 10 pralaimėjimų bei ACB lygoje dalijasi 9-10 vietas su Vitorijos „Baskonia“.

Matas Jogėla

Pernai Matas Jogėla rungtyniavo Klaipėdos „Neptūne“ ir gavo Metų proveržio apdovanojimą, o po karjeros sezono sparnus pakėlė į saulėtosios Ispanijos Lugo „Breogan“ gretas.

M. Jogėla vidutiniškai ACB lygoje per 20 min. renka po 8 tšk, 3,3 atk. kam., 1,5 rez. perd. bei 6,8 naud. bal.

Čempionų lygoje per 9 sužaistas rungtynes lietuvis fiksavo 22 min., 9 tšk., 2,4 atk. kam., 2,2 rez. perd. bei 6,3 naud. bal.

Sezoną tauragiškis pradėjo galingai – vienu metu turėjo 5 rungtynių atkarpą, per kurią vidutiniškai pelnydavo po daugiau nei 17 taškų. Tiesa, paskutiniu metu M. Jogėlos skaičiai stipriai kritę, per paskutines 11 rungtynių lietuvis fiksuoja vos 4 taškų vidurkį.

Didžiausia gynėjo problema – pataikymas. „Neptūne“ tritaškius stabiliai realizuodavęs lietuvis šiame sezone ACB lygoje pataiko vos kas ketvirtą (25 proc.), o iš dviejų taškų zonos taip pat nežiba – 44 proc. FIBA Čempionų lygoje jo tritaškių pataikymas siekė viso labo 21 proc.

„Breogan“ ekipos situacija ACB lygoje gana sunki, komanda per 22 rungtynes iškovojo tik 6 pergales ir dalinasi 15-17 vietas. Pasirodymą FIBA Čempionų lygoje Lugo komanda užbaigė įkrintamųjų serijoje 1:2 nusileisdama Izmiro „Pinar Karšiyakai“.

Rokas Jokubaitis

Tai jau trečiasis Roko Jokubaičio sezonas Barselonoje. Nors vasarą išvyko vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius, o prie komandos vairo stojo Rogeris Grimau, lietuvio minutės nesumažėjo, o kaip tik šiek tiek paaugo.

ACB lygoje lietuvis ant parketo praleidžia po beveik 19 minučių: 8,1 tšk., 1,9 atk. kam., 3,2 rez. perd., 10,2 naud. bal.

Eurolygoje statistikos grafa kuklesnė: 17 min., 6 tšk., 2 atk. kam., 3,3 rez. perd., 6,4 naud. bal.

Iš Mažeikių kilęs krepšininkas Ispanijos pirmenybėse iš tritaškio zonos atakuoja nedažnai, tačiau pataiko gerai – 48 proc. (12 iš 25). Pagal taiklumą iš distancijos lietuvis užima 8 vietą visoje lygoje.

Tiesa, nors šiame sezone R. Jokubaitis gauna stabilias minutes, visai neseniai prie komandos prisijungė Ricky Rubio. Natūralu, kad atvykus tokio lygio žvaigždei, lietuvio minutės turėtų sumažėti.

Norėtųsi, jog R. Jokubaitis po sezono atrastų vietą, kur gautų ryškesnį vaidmenį Eurolygoje. O gal tai bus Kauno „Žalgiris“?

„Barcelonai“ sezonas kol kas klostosi sėkmingai, Eurolygoje šiuo metu savo sąskaitoje turi 18 pergalių per 26 rungtynes ir rikiuojasi 2-oje pozicijoje – į priekį praleistas tik Madrido „Real“ klubas.

ACB lygoje katalonai užima trečią poziciją – atsilieko nuo Karalškojo klubo ir Malagos „Unicaja“.

Martynas Sajus

Martynas Sajus šį tarpsezonį kartu su M. Jogėla suvienijo jėgas Lugo „Breogan“ ekipoje. Vidurio puolėjui tai ne pirmas kartas Ispanijoje – 2020-2021 m. sezone jis atstovavo BAXI, kur turėjo 6,2 tšk., 3,1 atk. kam. bei 7,1 naud. bal. vidurkius.

Šiame sezone ACB lygoje jis fiksuoja 8,2 tšk, 3,9 atk. kam., 10 naud. bal. per 19 min. praleistų aikštelėje.

Čempionų lygoje statistika kuklesnė – 19 min., 6 tšk., 4 atk. kam., 5,8 naud. bal.

Skaičius tarptautiniame turnyre pagražina vienos įspūdingos rungtynės. M. Sajus paskutinėse FIBA Čempionų lygos grupės rungtynėse su Bonos „Telekom Baskets“ surengė monstrišką pasirodymą: pelnė 24 taškus, atkovojo 11 kamuolių ir surinko net 37 naudingumo balus.

Nors statistikoje dideliu atkovotų kamuolių skaičiumi lietuvis neišsiskiria, puolime jis jų sugriebia beveik po 2, o pagal tai visoje ACB lygoje dalinasi 12-14 vietas.

Aukštaūgis niekada nebuvo itin užtikrintas baudų metikas, tačiau šiame ACB lygos sezone jas realizuoja patikimai – 84 proc.

Tadas Sedekerskis

Nuo 2020-ųjų Vitorijos „Baskonia“ klube įsitvirtinęs Tadas Sedekerskis šiemet žaidžia įspūdingą sezoną Ispanijoje.

ACB lygoje puolėjas vidutiniškai rungtyniauja 26 minutes: 7,7 tšk., 6,7 atk. kam., 2,1 rez. perd., 14,4 naud. bal.

Eurolygoje skaičiai dar geresni: 28 min., 9,8 tšk., 7,2 atk. kam., 1,4 rez. perd., 16 naud. bal.

T. Sedekerskis visiškai dominuoja po krepšiais, Eurolygoje pagal atkovotus kamuolius lietuvis rikiuojasi 2-oje vietoje – aukščiau tik komandos draugas Chima Moneke. Pagal atkovotus kamuolius po savuoju krepšiu tautietis užima pirmąją vietą. ACB lygoje lietuvis pagal šį rodiklį yra 4-as.

Eurolygoje T. Sedekerskis itin užtikrinai realizuoja metimus iš trijų taškų zonos, juos pataiko 46,9 proc. tikslumu.

Lietuvis Eurolygoje bei Ispanijos lygoje iš viso sužaidė 41 rungtynes, per jas užfiksavo 7 dvigubus dublius, 4 iš jų – vietiniame fronte.

26-erių komandos kapitono sutartis su „Baskonia“ baigiasi šiemet. Įdomu, ar taip žaidžiantis lietuvis pratęs sutartį su baskais.

„Baskonia“ sezoną Eurolygoje su Joanu Penarroya pradėjo 1 pergale per 5 turus, o po to komandos vairą perėmus Duško Ivanovičiui sugrįžo į pergalių kelią.

Baskijos atstovai Eurolygoje su 14 pergalių žygiuoja 8-i, o ACB lygoje su Manresos kolektyvu dalijasi 9-10 vietas.

Mindaugas Sušinskas

Dvejus metus Vokietijoje praleidęs Mindaugas Sušinskas šį tarpsezonį persikėlė į Žironos „Basquet“ komandą iš Ispanijos.

ACB lygoje: 15 min., 5,7 tšk., 2,5 atk. kam., 0.9 rez. perd., 5 naud. bal.

Lietuvis aikštelėje pasireikšti gauna vidutiniškai po 15 minučių, tačiau per paskutines 3 rungtynes aikštelėje praleidžia po maždaug 10 minučių. Paskutiniu metu puolėjo vaidmuo komandoje mažėja, o pagrindinė to priežastis – problemos gynyboje.

M. Sušinskas ir Lietuvoje žibėdavo ne gynyba, o tritaškiais metimais, ACB lygoje juos meta 43,3 proc. tikslumu (26 iš 60). Jų lietuvis išmeta daugiau nei dvitaškių metimų (60 prieš 41).

Žironos ekipa sezoną pradėjo trimis pergalėmis, tačiau per paskutines 10 rungtynių džiaugėsi tik sykį. Turnyro lentelėje „Basquet“ dalinasi 13-14 vietas.

Graikija

Ignas Brazdeikis

Visiškai prieš pat Eurolygos sezono pradžią Ignas Brazdeikis iš „Žalgirio“ persikėlė į Pirėjo „Olympiakos“, tačiau šis sezonas jam kol kas yra nuviliantis.

Lietuvis Graikijos lygoje vidutiniškai žaidžia 17 min., pelno 6,5 taško, atkovoja 2,9 kamuolio, atlieka 1,4 rezultatyvaus perdavimo bei renka 6,6 naudingumo balus.

Eurolygoje statistika dar skurdesnė: 12 min., 4 tšk., 2 atk. kam., 0,8 rez. perd., 3 naud. bal.

Pernai su žaliai-baltais marškinėliais lietuvis rinko po beveik 12 taškų ir buvo tikimasi, kad šiame sezone gynėjas tik dar labiau patobulės.

Pirėjo klube I. Brazdeikis gauna vis mažiau progų pasireikšti, o tam įtakos turi ir Nazas Mitrou-Longas, kuris taip pat į Graikiją persikėlė iš Kauno. Nuo sausio pradžios N. Mitrou-Longas jau gali rungtyniauti ir Eurolygoje, nors dar daug šansų pasireikšti negavo, taip žaidžiant I. Brazdeikiui, Graikijos pilietybę turintis gynėjas gali dar labiau sumažinti lietuvio minutes.

Eurolygoje I. Brazdeikis demonstruoja vieną prasčiausių tritaškių pataikymo procentų, lietuvis vidutiniškai pataiko tik kas penktą metimą iš toli (5 iš 25).

Graikijos lygoje „Olympiakos“ su 16 pergalių ir 2 pralaimėjimais užima 2 vietą. Eurolygoje su 15 pergalių per 26 rungtynes dalinasi 6-7 vietas.

Marius Grigonis

Tai jau antras Mariaus Grigonio sezonas Atėnų „Panathinaikos“ klube. Graikijos lygoje lietuvis vidutiniškai per 21 min. renka po 9,7 taško, atkovoja 2,4 kamuolio, atlieka 1,4 rezultatyvaus perdavimo.

Eurolygoje: 28 min., 10,4 tšk., 3 atk. kam., 1,5 rez. perd., 10,3 naud. bal.

Praeitą sezoną Marius Grigonis PAO klube turėjo gana neblogą statistiką, tačiau komanda sezoną Eurolygoje užbaigė priešpaskutinėje vietoje.

Šį tarpsezonį prie komandos vairo stojus Erginui Atamanui bei sudėtį papildžius būriui žvaigždžių, atrodė, jog M. Grigonio vaidmuo gali sumenkti, tačiau šiuo metu jis yra vienas svarbiausių E. Atamano ginklų.

Eurolygos rungtynėse lietuvis vidutiniškai praleidžia po 28 min., o daugiau už jį rungtyniauja tik Jerianas Grantas bei Konstantinos Mitoglou.

Lietuvis Eurolygoje itin daug atakuoja iš toli, vidutiniškai per rungtynes išmeta daugiau nei po 4 tritaškius. Iš toli gynėjas realizuoja 43,6 proc. bandymų (51 iš 117).

„Panathinaikos“ sezoną Eurolygoje pradėjo sunkokai, tačiau paskutiniu metu komanda įsivažiavo, šiuo metu turi 16 pergalių ir 10 pralaimėjimų bei dalinasi 3-5 vietas. Graikijos lygoje PAO vos su vienu pralaimėjimu pirmauja.

Mindaugas Kuzminskas

Šią vasarą iš Turkijos į Atėnų AEK persikėlęs Mindaugas Kuzminskas žaidžia labai gerą sezoną.

Graikijos lygoje lietuvis per 22 min. renka 14,6 tšk., 4,2 atk. kam., 1,8 rez. perd., 16,8 naud. bal.

FIBA Čempionų lygoje: 20 min., 13,7 tšk., 4,7 atk. kam., 1,2 rez. perd., 12,2 naud. bal.

M. Kuzminskas dominuoja tiek vietinėje, tiek ir tarptautinėje scenoje. Lietuvis Graikijos lygoje renka net po 14,6 tšk. ir užima 7 vietą pagal šį rodiklį.

Puolėjas išsiskiria ir pagal tritaškių pataikymą vietinėje lygoje – 54,1 proc., 2 vieta. Tiesa, FIBA Čempionų lygoje lietuvis iš toli meta vos 20 proc. tikslumu (4 iš 20).

M. Kuzminskas nuo gruodžio pabaigos nerungtyniavo, kadangi buvo patyręs rankos lūžį. Vasario 15 d. Graikijos taurėje lietuvis sugrįžo į aikštelę, bet komanda nusileido „Panathinaikos“ ekipai. M. Kuzminskas sužaidė įspūdingas rungtynes: 16 tšk., 8 atk. kam., 4 rez. perd. ir 23 naud. bal.

Graikijos lygoje AEK su 7 pergalėmis per 18 rungtynių dalijasi 7-8 vietas, o FIBA Čempionų lygoje pateko į TOP-16 etapą, tačiau ten pralaimėjo visas trejas žaistas rungtynes.

Italija

Osvaldas Olisevičius

O. Olisevičius sezoną pradėjo Emilijos Redžo „UnaHotels“ ekipoje, tačiau buvo atskirtas nuo komandos bei negavo šanso pasireikšti. Lapkričio pabaigoje lietuvis persikėlė į Trevizo „NutriBullet“ ekipą, kur demonstruoja solidų žaidimą.

Italijos čempionate: 32 min., 16,6 tšk., 5,5 atk. kam., 3 rez. perd., 14,3 naud. bal.

Lietuvis Italijos čempionate spėjo sužaisti dar tik 11 rungtynių, tačiau fiksuoja 16,6 taško rezultatyvumą, o tai yra trečias rodiklis visoje lygoje.

Taip pat puolėjas išsiskiria ir pagal praleidžiamas minutes aikštelėje, vidutiniškai rungtyniauja 32 min., o daugiau žaidybinio laiko Italijos čempionate gauna tik trys žaidėjai.

Tiesa, tiek laiko praleisdamas aikštelėje lietuvis yra vienas daugiausiai klystančių žaidėjų, vidutiniškai padarantis 3,3 klaidos per rungtynes.

Trevizo „NutriBullet“ sezoną pradėjo pralaimėdama pirmas 9 rungtynes. Dabar O. Olisevičiaus klubas turi 6 pergales per 20 rungtynių bei užima 14 vietą lygoje.

Sezoną Vilniaus „Wolves“ pradėjęs Egidijus Mockevičius spalio pabaigoje persikėlė į Pezaro „Carpegna Prociutto“ iš Italijos, tačiau vasarį atsisveikino su ekipa.

Sasario „Dinamo“ atstovaujantis Eimantas Bendžius šiame sezone dėl pasaulio čempionate patirtos Achilo sausgyslės traumos ant parketo dar nepasirodė.

Serbija

Rokas Giedraitis

Rokas Giedraitis šį tarpsezonį prisijungė prie Belgrado „Crvena Zvezda“ komandos, į kurią lietuvį pasikvietė jam puikiai pažįstamas strategas Duško Ivanovičius. Treneris komandoje ilgai neužsibuvo, po kelių pralaimėjimų Eurolygoje jį pakeitė Ioannis Sfairopoulos.

Adrijos lygoje: 10 tšk., 2,9 atk. kam., 1,8 rez. perd., 11,3 naud. bal.

Eurolygoje: 10,6 tšk., 4,2 atk. kam., 1 rez. perd., 11,2 naud. bal.

R. Giedraitis buvo vienas pagrindinių D. Ivanovičiaus ginklų: per 7 rungtynes, kai komandai vadovavo juodkalnietis strategas, Rokas vidutiniškai aikštelėje žaisdavo beveik po 26 min. bei buvo puikiai išnaudojamas puolime.

Atėjus I. Sfairopoulos lietuvio minutės nesumažėjo, tačiau smuko rezultatyvumas bei vaidmuo puolime. Tauragiškis pasikeitus treneriui žaidžia banguotai, per 8 rungtynes Eurolygoje R. Giedraitis rinko po 6 taškelius.

Tiesa, paskutiniu metu R. Giedraitis apsiprato prie graiko schemų bei nuo naujų metų fiksavo 7 rungtynių atkarpą, per kurią vidutiniškai pelnydavo po 16 taškų.

Adrijos lygoje ekipa tvirtai užima pirmąją vietą, o Eurolygoje situacija žymiai sunkesnė. „Crvena Zvezda“ su 10 pergalių sėdi tik 16 vietoje.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Žalgiriečių Eurolygos epizodų dešimtuke – Hayeso dominavimas
Žalgiriečių Eurolygos epizodų dešimtuke – Hayeso dominavimas
Praėjusią savaitę stipriausiame Senojo žemyno klubiniame krepšinio turnyre kovas baigę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šį sezoną pažymėjo gausybe efektingų epizodų.„Žalgiris
Eurolygos atkrintamosiose teisėjaus du LKL arbitrai
Eurolygos atkrintamosiose teisėjaus du LKL arbitrai
Paaiškėjus visoms Eurolygos atkrintamųjų komandoms, buvo paskelbtas arbitrų, dirbsiančių lemiamų sezono kovų metu, sąrašas. Jame – dviejų „Betsafe-LKL“ teisėjų
Į Lietuvą jau atvykęs "Žalgirio" naujokas paaiškino, kuo gali padėti kauniečiams
Į Lietuvą jau atvykęs "Žalgirio" naujokas paaiškino, kuo gali padėti kauniečiams
Kauno „Žalgirio“ gretas ketvirtadienį oficialiai papildęs 28-erių metų 203 cm ūgio Demetre Riversas jau penktadienio popietę pasiekė Lietuvą.Su antra puse ir šuniu į Vilniaus
Sedekerskis ir "Baskonia" pačiupo paskutinį Eurolygos atkrintamujų bilietą
Sedekerskis ir "Baskonia" pačiupo paskutinį Eurolygos atkrintamujų bilietą
Penktadienį nuaidėjo pirmųjų istorijoje Eurolygos įkrintamųjų paskutinis mačas, po kurio paaiškėjo paskutinė į atkrintamąsias įšokusi komanda. Paskutinį bilietą sugriebė Tadas
"Žalgirio" arena – trečia lankomiausia Eurolygoje, užpildymas siekė beveik 100 procentų
"Žalgirio" arena – trečia lankomiausia Eurolygoje, užpildymas siekė beveik 100 procentų
Eurolygos varžybų lankomumas išaugo beveik 20 proc., o Kauno „Žalgiris“ pagal šį rodiklį užėmė trečią vietą, rašo Krepšinis.lt.Eurolyga paskelbė, kad
Eurolyga paskelbė ketvirtfinalių mūšių datas
Eurolyga paskelbė ketvirtfinalių mūšių datas
Eurolyga paskelbė ketvirtfinalio etapo tvarkaraštį, kuriame aiškūs visi rungtynių laikai, jeigu porose užtektų keturių mačų, rašo Krepšinis.lt.Atkrintamosiose netrūks
Strategas iš Lenkijos pasidalijo savo įspūdžiais apie naują Žalgirio  trenerių mokymų programą
Strategas iš Lenkijos pasidalijo savo įspūdžiais apie naują Žalgirio trenerių mokymų programą
Kauno „Žalgirio“ organizacija plečia savo veiklų diapazoną ir šalia jau kelerius metus vykdomų „Žalgiris Coaching Clinic“ trenerių mokymų prijungė naują programą
Tiek varžovus, tiek teisėjus auklėjęs Teodosičius suspenduotas kito sezono pradžiai
Tiek varžovus, tiek teisėjus auklėjęs Teodosičius suspenduotas kito sezono pradžiai
Žeminančiu pralaimėjimu Eurolygos sezoną užbaigusią Belgrado „Crveną Zvezdą“ atsivijo papildomi nemalonumai, rašo Krepšinis.lt.Po Stambulo vykusių rungtynių tarp „Anadolu
ASVEL ilgam pratęsė jauniausio Eurolygos vairininko sutartį
ASVEL ilgam pratęsė jauniausio Eurolygos vairininko sutartį
Vilerbano ASVEL vadovybė su prezidentu Tony Parkeriu priešakyje pasitenkino kukliais šio sezono rezultatais ir apdovanojo ekipos strategą Pierricką Poupet nauja sutartimi, rašo
Netikėtumas: "Virtus" Stambule užbaigė "Anadolu Efes" sezoną Eurolygoje
Netikėtumas: "Virtus" Stambule užbaigė "Anadolu Efes" sezoną Eurolygoje
Bolonijos "Virtus" Eurolygos įkrintamosiose varžybose netikėtai eliminavo dvikovos favoritu laikytą Stambulo "Anadolu Efes" klubą.Lucos Banchi auklėtiniai Turkijoje po atkaklios
Uraganinis "Maccabi" puolimas nepaliko vilčių Sedekerskio ekipai pirmajame įkrintamųjų mače
Uraganinis "Maccabi" puolimas nepaliko vilčių Sedekerskio ekipai pirmajame įkrintamųjų mače
Solidaus Tado Sedekerskio žaidimo nepakako Vitorijos "Baskonia" pergalei Eurolygos įkrintamųjų varžybų pirmajame mače.Duško Ivanovičiaus auklėtiniai išvykoje 85:113 (15:28,
"Barca" pratęs kontraktą su NBA antruoju šaukimu
"Barca" pratęs kontraktą su NBA antruoju šaukimu
Roko Jokubaičio atstovaujama Barselonos "Barcelona" pratęs sutartį su šį sezoną Europoje debiutavusiu Jabari Parkeriu, praneša Ispanijos žiniasklaida.Amerikietį 2014-ųjų
Šaro auklėtiniai gavo nelauktą antausį, Graikijos milžinų mūšyje – lemiamas Slouko žodis
Šaro auklėtiniai gavo nelauktą antausį, Graikijos milžinų mūšyje – lemiamas Slouko žodis
Netikėtą nesėkmę Turkijos Superlygoje patyrė Stambulo „Fenerbahče“ (21-5) krepšininkai, rašo Krepšinis.lt.Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išvykoje
"Crvena Zvezda" su minusiniu Giedraičiu vos išsigelbėjo atkrintamųjų starte
"Crvena Zvezda" su minusiniu Giedraičiu vos išsigelbėjo atkrintamųjų starte
Adrijos lygos reguliariojo sezono laimėtoja Belgrado "Crvena Zvezda" vos išvengė sensacingo pralaimėjimo atkrintamųjų varžybų starte.Ioannio Sfairopoulo auklėtiniai namie 83:81
Jokubaitis kukliai prisidėjo prie pergalės prieš Sušinsko ekipą
Jokubaitis kukliai prisidėjo prie pergalės prieš Sušinsko ekipą
Nelengvą pergalę Ispanijos pirmenybėse iškovojo Roko Jokubaičio atstovaujama Barselonos "Barcelona" (20-9).Rogerio Grimau auklėtiniai namie 81:75 (26:12, 11:19, 24:24, 20:20) palaužė
Tik vieną abejonę dėl Sirvydžio turintis Kurtinaitis: "Žalgiris" dėl to ir yra "Žalgiris"
Tik vieną abejonę dėl Sirvydžio turintis Kurtinaitis: "Žalgiris" dėl to ir yra "Žalgiris"
Po nepavykusių mėginimų tvirčiau užsikabinti NBA lygoje, kur per tris sezonus sužaidė tik 23 mačus, 23-ejų metų Deividas Sirvydis labai greitai užsirekomendavo grįžęs iš už Atlanto,
Įstabų proveržio sezoną sužaidęs Giedraitis: į rinktinę tikrai važiuočiau
Įstabų proveržio sezoną sužaidęs Giedraitis: į rinktinę tikrai važiuočiau
Jeigu Kauno „Žalgiris“ šį sezoną sugalvotų rinkti labiausiai patobulėjusį savo žaidėją Eurolygoje, užvirtų tikrai rimta kova, rašo Krepšinis.lt.Didelius žingsnius
Jankūnas – apie Evanso viliones kito sezono gaires bei naują sporto direktorių
Jankūnas – apie Evanso viliones kito sezono gaires bei naują sporto direktorių
Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas užbaigė 2023–2024 m. Eurolygos sezoną, kuris šį kartą baigėsi nepatekus į atkrintamąsias.Ta proga Kauno „Žalgirio“
"Žalgirio" premija iš Eurolygos – triskart mažesnė nei pernai
"Žalgirio" premija iš Eurolygos – triskart mažesnė nei pernai
Kauno „Žalgiris“ Eurolygos reguliariojo sezono finiše užėmė 14-ą vietą, o tai yra paskutinė pozicija, už kurią turnyro organizatorė skiria premiją už pasiekimus sezono metu,
Įspūdinga Ulanovo ir Hayeso ataka – tarp gražiausių Eurolygos momentų
Įspūdinga Ulanovo ir Hayeso ataka – tarp gražiausių Eurolygos momentų
Eurolyga paskelbė paskutinio reguliariojo sezono turo gražiausių epizodų dešimtuką, į kurį pateko ir du momentai iš Kauno "Žalgirio" dvikovos su Madrido "Real".Edgaro
Jaiskevičius įvertino palaimėjimą Pirėjuje – išpešė nemažai naudos
Jaiskevičius įvertino palaimėjimą Pirėjuje – išpešė nemažai naudos
Po pralaimėjimo Pirėjo „Olympiakos“ komandai Stambulo „Fenerbahče“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius džiaugėsi gera repeticija prieš atkrintamąsias
Sedekerskio ekipa pasigerino poziciją, Jokubaitis prametė lemiamą metimą (aiškios įkrintamųjų poros)
Sedekerskio ekipa pasigerino poziciją, Jokubaitis prametė lemiamą metimą (aiškios įkrintamųjų poros)
Nors Vitorijos „Baskonia“ (18-16) prieš lemiamą Eurolygos turą buvo ramūs dėl vietos įkrintamosiose, bet Bolonijoje pasiekta pergalę sustiprino pastarųjų šansus įveikti
Graikijos ir Turkijos grandų mūšyje – dramatiška Šaro kariaunos nesėkmė po pratęsimo
Graikijos ir Turkijos grandų mūšyje – dramatiška Šaro kariaunos nesėkmė po pratęsimo
Paskutiniame Eurolygos reguliariojo sezono ture įvyko nuožmus Graikijos ir Turkijos krepšinio grandų mūšis, kuriame nepakaklo pagrindinio laiko.Šarūn Jasikevičiaus treniruojama
"Žalgirio" arenoje – Eurolygos išlydėtuvės, fanų favoritai ir atlikėjų komentarai
"Žalgirio" arenoje – Eurolygos išlydėtuvės, fanų favoritai ir atlikėjų komentarai
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai rungtynėmis su Madrido „Real“ sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje užbaigė 2023-2024 m. Eurolygos sezoną.Kaip jau įprasta,
Sirgalių meile besimėgaujantis Evansas po klausimo apie ateitį pažvelgė į artimiausius tikslus
Sirgalių meile besimėgaujantis Evansas po klausimo apie ateitį pažvelgė į artimiausius tikslus
Galimai paskutines rungtynes su „Žalgirio“ marškinėliais Eurolygoje sužaidęs Keenanas Evansas apie savo ateitį dar negalvoja ir teigia, jog liko dar nenuveiktų darbų likusioje
Dar vieną saldžią patirtį iš Kauno išsivežęs "Real" strategas įvertino ir Hayeso, ir Decko metimus
Dar vieną saldžią patirtį iš Kauno išsivežęs "Real" strategas įvertino ir Hayeso, ir Decko metimus
Rezultatyviausias Eurolygos ir šio reguliariojo sezono nugalėtojas Madrido „Real“ klubas ketvirtadienio vakarą Kaune tesukrapštė mažiausiai šiais metais – tik
Metus į dvi dalis skėlęs Ulanovas – apie trenerių kaitą, rinktinę ir "Žalgirio" va bank planą prieš "Real"
Metus į dvi dalis skėlęs Ulanovas – apie trenerių kaitą, rinktinę ir "Žalgirio" va bank planą prieš "Real"
Kauno „Žalgirio“ vyrai Eurolygos reguliariojo sezono finiše namuose vos per plauką neįkando titulą ginantiems čempionams Madrido „Real“ krepšininkams –
Sezoną reziumavęs Trinchieri atidavė pagarbą sirgaliams, lyderiui ir savo pirmtakui
Sezoną reziumavęs Trinchieri atidavė pagarbą sirgaliams, lyderiui ir savo pirmtakui
Po rungtynių Kauno „Žalgirio“ strategas Andrea Trinchieri kalbėjo apie sirgalių atsidavimą, neįtikėtiną lyderį ir žvelgė į likusią sezono dalį, rašo Krepšinis.lt.Kauno

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime