Naujienos kraunasi...

Pasvalyje prisistatęs naujokas – apie žaidimą su LeBronu bei 74 taškus per mačą Kinijoje



Pasvalio „Pieno žvaigždėse“ debiutavęs Jaredas Cunninghamas iki šiol spėjo sužaisti trejas „Betsafe-LKL“ rungtynes.

31-erių amerikietis dėl traumos be krepšinio praleido dvejus metus, o dabar karjerą nusprendė atgaivinti Pasvalyje.

„Dar jaučiuosi šiek tiek aprūdijęs, bet aš pasitikiu savo sugebėjimais ir žinau, kad netrukus darysiu visus tuos dalykus, kuriuos atlikdavau prieš traumą. Dėl to nesijaudinu, – bendraudamas su tinklalapiu bcpienozvaigzdes.lt kalbėjo Pasvalio komandos naujokas. – Komandai šiek tiek nesiseka aikštėje, todėl atvykau jai padėti. Žinoma, turiu pats dar sugrįžti į sportinę formą.“

Debiutinėse rungtynėse su Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ J. Cunninghamas per 21 minutę pelnė 9 taškus, antrajame mače su „Šiauliais“ iš trenerio Ramūno Cvirkos gavo tik epizodinį vaidmenį – 9 minutes aikštėje, o trečiame pasirodyme su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“ surinko 12 taškų.

 

Tačiau apie 195 cm ūgio gynėjo potencialą kalba jo praeityje atstovautos komandos ir ten surengti pasirodymai.

2015-2016 m. sezone jis sužaidė 40 rungtynių čempioniškame Klivlando „Cavaliers“ klube, kuriame tuo metu rungtyniavo tokios žinomos NBA žvaigždės kaip LeBronas Jamesas, Kyrie Irvingas ir Kevinas Love'as.

Vis tik vėliau krepšininkas buvo išmainytas, o jo karjera pasuko į Kiniją, kur jis surengė 74 taškų pasirodymą per vienerias rungtynes.

Prieš atvykdamas į Pasvalį, J. Cunninghamas taip pat spėjo susipažinti ir su Europa, kur gynė Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) ir Brešos „Leonessa Basket“ (Italija) klubų garbę.

Be to, eilę metų NBA šansą gynėjas medžiojo ir G lygoje. Jis ten sužaidė 82 rungtynes ir fiksavo 16,2 taško vidurkį.

J. Cunninghamas pokalbyje su tinklalapiu bcpienozvaigzdes.lt papasakojo apie pirmuosius įspūdžius atvykus į „Pieno žvaigždes“, nelemtą traumą, asmeninius lūkesčius Pasvalyje bei patirtį su NBA žvaigždėmis.

Nuotr. D. Lukšta

– Jaredai, sužaidėte jau kelerias „Betsafe-LKL“ rungtynes. Kokį įspūdį paliko nauja komanda ir lyga?
– Džiaugiuosi čia atvykęs. Šiuo metu komandai šiek tiek nesiseka aikštėje, todėl atvykau jai padėti. Žinoma, turiu vis dar sugrįžti į sportinę formą, nes nežaidžiau krepšinio dvejus metus. Pradžia bus šiek tiek sunki, bet kai tik pajausiu žaidimo ritmą, galėsiu žymiai daugiau padėti komandai.

– Dėl kokių priežasčių praleidote dvejus metus be krepšinio?
– Du kartus susižeidžiau šlaunies raumenį, bet operacijos nereikėjo ir trauma pagaliau sugijo. Tiesiog turėjau leisti traumai sugyti.

– Per dvejas pirmąsias rungtynes „Pieno žvaigždžių“ gretose pataikėte vos 2 iš 15 metimų, bet treneris Ramūnas Cvirka minėjo, kad tai buvo gerai paruošti metimai. Ar atakų užbaigimas yra tai, ką praradote dėl traumos?
– Taip, nežaidžiau dvejus metus, todėl jaučiuosi šiek tiek aprūdijęs, bet aš pasitikiu savo sugebėjimais ir žinau, kad netrukus darysiu visus tuos dalykus, kuriuos atlikdavau prieš traumą. Dėl to nesijaudinu, nes sužaidžiau dar tik dvejas rungtynes.

– Kodėl nusprendėte atvykti į Pasvalio komandą?
– LKL – gera lyga. Kai gyniau Miuncheno „Bayern“ garbę, žaidžiau prieš Lietuvos komandą (Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ – aut. past.). „Pieno žvaigždžių“ kvietimas man buvo gera galimybė, tuo labiau, kad komanda manęs labai norėjo, o tai būna svarbu renkantis kitą karjeros stotelę.

– Ką žinojote apie Lietuvą prieš atvykdamas čia?
– Mažokai, sekiau tik brolių Ballų istoriją, kai jie buvo atvykę į Lietuvą. Be to, kaip ir minėjau, su Miuncheno ekipa žaidėme prieš vieną iš Lietuvos komandų.

– Kaip save galėtumėte pristatyti Lietuvos krepšinio fanų bendruomenei ir kokios yra didžiausios jūsų stiprybės aikštėje?
– Kai tik visiškai atsistatysiu ir sugrįšiu į žaidybinį ritmą, galiu pažadėti, kad būsiu karštas žaidėjas aikštėje, kuris parodys dėjimų. Tačiau dabar labiausiai noriu sugrįžti į formą, kad galėčiau padėti šiai komandai iškovoti kiek įmanoma daugiau pergalių.

– „Pieno žvaigždės“ dabar turi pralaimėjimų seriją. Ar esate per karjerą buvęs tokioje situacijoje, kai komanda ilgą laiką neranda rakto į pergalę?
– Taip, kai žaidžiau Kinijoje ir Italijoje, buvau atsidūręs tokiose situacijose. 2018-2019 m. vykau į Italiją padėti komandai pasiekti atkrintamąsias. Mes turėjome neblogą atkarpą, bet galiausiai pritrūko vos vienos pergalės iki atkrintamųjų. Todėl puikiai suprantu, kokioje situacijoje šiuo metu yra Pasvalio ekipa. Žinau, ko reikia, kad komanda sugrįžtų į pergalių kelią, bet pirmiausia turiu pats pasiekti savo žaidybinę formą.

– Praeityje mėginote įsitvirtinti įvairiose NBA komandose: Dalaso „Mavericks“, Atlantos „Hawks“, Sakramento „Kings“, Los Andželo „Clippers“, Klivlando „Calavaliers“ ir Milvokio „Bucks“. Kurioje iš šių organizacijų norėjote labiausiai užsibūti?
– Klivlandas, nes ten žaidžiau su LeBronu Jamesu, Kyrie Irvingu ir Kevinu Love‘u. Nuostabus jausmas buvo vien būti šalia geriausių NBA žaidėjų. Tai buvo gera komanda, tačiau prieš „Visų žvaigždžių“ pertrauką mane išmainė, o „Cavaliers“ tais metais laimėjo NBA čempionų žiedus. Tą sezoną sužaidžiau nemažai rungtynių, turėjau puikią galimybę pasirodyti prie geriausių NBA žaidėjų.

– Ar pavyko užmegzti artimesnį ryšį su šiomis žvaigždėmis?
– Taip, praėjusią vasarą susitikome su LeBronu Las Vegase, todėl turėjome progą pasikalbėti. Kai tik su juo artimiau susipažįsti, jis sukuria labai ypatingą ryšį. Jis – visada toks.

– Ar po to sezono nejautėte kartėlio, kai jus išmainė, o jie laimėjo NBA čempionų žiedus?
– Nors žiedo ir negavau, tačiau jaučiuosi kaip tik prisidėjęs prie šio triumfo, ypač sezono pradžioje.

– Sužaidėte daugiau nei 80 rungtynių G lygoje. Ar ši lyga pateisino jūsų lūkesčius?
– Tam tikra prasme, taip, pateisino. NBA komandose nesulaukdavau daug minučių aikštėje, todėl man tai buvo puiki galimybė parodyti savo sugebėjimus. Kartais NBA nežaisdavau taip ilgai, jog pradėdavau jaustis blogai, tad G lygos rungtynės tikrai man padėjo.

– Kaip manote, dėl kokių priežasčių jums nepavyko ilgesniam laikui išsilaikyti vienoje NBA komandoje?
– NBA viskas priklauso nuo to, ar atsidursi tinkamu laiku tinkamoje vietoje. Mano tikslas buvo surasti trenerį, kuris manęs tikrai norėtų. Pagal savo sugebėjimus tikrai galėjau žaisti NBA, tačiau už aikštelės ribų turėjo susidėlioti daugybę dalykų, kurių žiūrovai paprastai nepamato.

– Tada nusprendėte išvykti į Kinijos krepšinio lygą, kurioje surengėte net 74 taškų pasirodymą per vienerias rungtynes. Ar prisimenate šį įspūdingą mačą?
– Taip, be abejo. Tai buvo puikios rungtynės. Jose tiesiog įkrito beveik visi metimai, kuriuos mečiau. Norėjau pažiūrėti, kiek daugiausiai galiu pelnyti taškų. Ko gero, tose rungtynėse galėjau pelnyti ir apie 86 taškus, bet pramečiau kelis lengvus metimus iš po krepšio.

Iki ilgosios pertraukos man pavyko pelnyti 40 taškų, o iki trečiojo kėlinio pabaigos pasiekiau apie 60. Kai pažiūrėjau į švieslentę, pagalvojau, kad noriu pamėginti surinkti kiek įmanoma daugiau taškų. Man buvo įdomu sužinoti, kokių kiekį taškų galiu pelnyti. Jeigu turi gerą metimą, tai Kinijos krepšinio lyga gali būti puikus pasirinkimas. Mėgavausi krepšiniu ten.

– Vėliau nusprendėte pasukti į Europą – Vokietiją ir Italiją. Kiek ši patirtis skyrėsi nuo NBA ir Kinijos?
– Europoje atradau lėtesnį krepšinį, kuriame daugiau orientuojamasi į komandą. Čia žaidėjai pelno ženkliai mažiau taškų, bet tai buvo taip pat įdomi patirtis. „Bayern“ gretose žaidžiau Europos taurėje, tačiau nebenorėjau dar 10 mėnesių rungtyniauti Vokietijoje, todėl nusprendžiau vėliau išvykti į Italiją.

– Ar vis dar turite tikslą sugrįžti į NBA?
– Nelabai. Dabar noriu užbaigti karjerą Europoje, kur galėčiau demonstruoti solidžius skaičius ir laimėti dar kelis titulus. Lietuvoje noriu padėti „Pieno žvaigždėms“ iškovoti daugiau pergalių. Siekiu vėl būti toks, koks buvau anksčiau.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Atkrintamųjų viltis išsaugojęs "Nevėžis" nutraukė "Neptūno" pergalių seriją
Atkrintamųjų viltis išsaugojęs "Nevėžis" nutraukė "Neptūno" pergalių seriją
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) intrigos nepašykštėjo mūšis pajūryje. Klaipėdos „Neptūnas“ (14-13) savo arenoje 79:92 (26:24,
Po lenta dominavusio Valančiūno komandai atkrintamųjų starte pritrūko vieno metimo
Po lenta dominavusio Valančiūno komandai atkrintamųjų starte pritrūko vieno metimo
Vienintelė NBA atkrintamosiose varžybose dalyvaujanti „lietuviška“ ekipa savo pirmo etapo seriją pradėjo atkakliu, bet nesėkmingai pasibaigusiu mūšiu favoritų teritorijoje
 Naudingiausiu NBA krepšininku šeštus metus iš eilės taps ne amerikietis
Naudingiausiu NBA krepšininku šeštus metus iš eilės taps ne amerikietis
NBA lyga paskelbė po tris pretendentus į asmeninius reguliaraus sezono apdovanojimus, rašo Krepšinis.lt.Naudingiausiu žaidėju pretenduoja tapti Denverio „Nuggets“ serbas Nikola
"Juventus" suspendavo savo naudingiausią žaidėją
"Juventus" suspendavo savo naudingiausią žaidėją
Balandį dar nė sykio ant parketo neišbėgęs Utenos „Juventus“ legionierius iš Kroatijos Ivanas Vranešas daugiau komandoje gali ir nebepasirodyti, rašo Krepšinis.lt.27-erių
NBA atkrintamosiose varžybose – favoritų diktatas ir Lillardo fenomenas
NBA atkrintamosiose varžybose – favoritų diktatas ir Lillardo fenomenas
NBA atkrintamosios varžybos kol kas šykšti staigmenų – pergalėmis startavo ir aukščiau už savo varžovus reitinguotos Milvokio „Bucks“, Los Andželo „Clippers“
Po lengvo pasivaikščiojimo Trinchieri vardijo, ko nori iš naujoko, o Šeškus baisėjosi: man gėda
Po lengvo pasivaikščiojimo Trinchieri vardijo, ko nori iš naujoko, o Šeškus baisėjosi: man gėda
LKL reguliariojo sezono nugalėtojų vardo link užtikrintai artėjantys Kauno „Žalgirio“ (23-3) krepšininkai sekmadienį net namuose 101:57 nepasigailėjo Jonavos „CBet“
Naujoko debiuto sulaukęs "Žalgiris" rekordiniu skirtumu nušlavė jonaviečius
Naujoko debiuto sulaukęs "Žalgiris" rekordiniu skirtumu nušlavė jonaviečius
Kauno „Žalgiris“ (23-3) labai lengvai papildė pergalių sąskaitą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir namuose 101:57 (30:15, 21:10, 26:13, 24:19) sutrypė Jonavos
Urbonas uteniškiams užkūrė pirtį, bet "Šiauliai" krito paskutinę minutę
Urbonas uteniškiams užkūrė pirtį, bet "Šiauliai" krito paskutinę minutę
Žydrūnas Urbonas stojo į kovą su klubu, kuriame praleido keliolika metų, tačiau puikiai pažįstama aplinka jo komandai svarbios pergalės neatnešė.Oliverio Kostičiaus treniruojama Utenos
Dominavęs "Rytas" privertė Mažeikių klubą kristi trečiąsyk paeiliui
Dominavęs "Rytas" privertė Mažeikių klubą kristi trečiąsyk paeiliui
Vilniaus „Ryto“ (22-5) komandai neprireikė pilnos sudėties, kad įveiktų Mažeikių „M Basket-Delamode“ (11-16) ekipą.Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“)
Po krepšiais karaliavęi "Cavaliers" užtikrintai pradėjo atkrintamąsias
Po krepšiais karaliavęi "Cavaliers" užtikrintai pradėjo atkrintamąsias
NBA atkrintamosios varžybos prasidėjo Klivlando „Cavaliers“ pergale, kuri namuose 97:83 (33:26, 15:20, 17:20, 24:25) įveikė Orlando „Magic“ ir serijoje iki keturių pergalių
Į rikiuotę grįžęs Žagaras: mūsų tikslas gal ir būti finale
Į rikiuotę grįžęs Žagaras: mūsų tikslas gal ir būti finale
Ilgai lauktas sugrįžimas įvyko. Vilniaus „Wolves Twinsbet“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras po sunkios traumos šeštadienį „Betsafe-LKL“ čempionato
Prienuose – ilgai lauktas Žagaro sugrįžimas ir triuškinanti "Vilkų" pergalė
Prienuose – ilgai lauktas Žagaro sugrįžimas ir triuškinanti "Vilkų" pergalė
„Betsafe-LKL“ čempionatas vienam vakarui sugrįžo į Prienus, kur dominavo latvių talento sugrįžimo sulaukę Vilniaus „Wolves Twinsbet“ (19-8) krepšininkai. Šeimininkų
Žalgiriečių Eurolygos epizodų dešimtuke – Hayeso dominavimas
Žalgiriečių Eurolygos epizodų dešimtuke – Hayeso dominavimas
Praėjusią savaitę stipriausiame Senojo žemyno klubiniame krepšinio turnyre kovas baigę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šį sezoną pažymėjo gausybe efektingų epizodų.„Žalgiris
Sabonio perimtas iš Valančiūno kamuolys bei dėjimas – tarp įspūdingiausių momentų
Sabonio perimtas iš Valančiūno kamuolys bei dėjimas – tarp įspūdingiausių momentų
Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) paskelbė balandžio 19 dieną vykusių įkrintamųjų varžybų gražiausių epizodų penketuką.Į jį pateko ir Lietuvos rinktinės bokštai.Trečią
Sabonio sezonas – baigtas: kelionę link NBA žiedų pratęs tautietį pranokęs Valančiūnas
Sabonio sezonas – baigtas: kelionę link NBA žiedų pratęs tautietį pranokęs Valančiūnas
Naktį iš penktadienio į šeštadienį Naujajame Orleane vykusiose lemiamose NBA įkrintamųjų rungtynėse vietos „Pelicans“ krepšininkai 105:98 (22:24, 32:21, 29:22,
"Heat" ir vėl aplaužė ragus "Buliams" bei įšoko į atkrintamąsias
"Heat" ir vėl aplaužė ragus "Buliams" bei įšoko į atkrintamąsias
Paskutiniais šių metų NBA Rytų konferencijos atkrintamųjų dalyviais tapo praėjusių metų lygos finalininkai Majamio „Heat“ krepšininkai, rašo Krepšinis.lt.Eriko
Štreimikytė-Virbickienė: krepšinis tapo pirma meile, kuri nerūdija (interviu)
Štreimikytė-Virbickienė: krepšinis tapo pirma meile, kuri nerūdija (interviu)
Viena žinomiausių ir tituluočiausių Lietuvos krepšininkių – Jurgita Štreimikytė-Virbickienė – turėjo įspūdingą karjerą. Puolėja yra viena iš dviejų Lietuvos
Į Lietuvą jau atvykęs "Žalgirio" naujokas paaiškino, kuo gali padėti kauniečiams
Į Lietuvą jau atvykęs "Žalgirio" naujokas paaiškino, kuo gali padėti kauniečiams
Kauno „Žalgirio“ gretas ketvirtadienį oficialiai papildęs 28-erių metų 203 cm ūgio Demetre Riversas jau penktadienio popietę pasiekė Lietuvą.Su antra puse ir šuniu į Vilniaus
Sedekerskis ir "Baskonia" pačiupo paskutinį Eurolygos atkrintamujų bilietą
Sedekerskis ir "Baskonia" pačiupo paskutinį Eurolygos atkrintamujų bilietą
Penktadienį nuaidėjo pirmųjų istorijoje Eurolygos įkrintamųjų paskutinis mačas, po kurio paaiškėjo paskutinė į atkrintamąsias įšokusi komanda. Paskutinį bilietą sugriebė Tadas
Praėjusį sezoną atsimenantis Beručka: nemanau, kad yra didelis skirtumas su kuo žaisti
Praėjusį sezoną atsimenantis Beručka: nemanau, kad yra didelis skirtumas su kuo žaisti
Po susidariusios pertraukos tvarkaraštyje Vilniaus „Wolves Twinsbet“ šeštadienį grįžta į šalies čempionato kovas ir priims į svečius atvykstančią Pasvalio
Mažeikiškio Antetokounmpo pokalbiai su teisėju, treneriu ir komandos draugais
Mažeikiškio Antetokounmpo pokalbiai su teisėju, treneriu ir komandos draugais
„Betsafe-LKL TV“ dėmesio sulaukė Mažeikių „M Basket Delamode“ žaidėjas Alexas Antetokounmpo.Jauniausias iš brolių Antetokounmpo, rungtynių metu naudojo sportininkams
Jaunimo rinktinėms – palankūs Krivo, Murausko, Jakučionio ir Jocytės atsakymai
Jaunimo rinktinėms – palankūs Krivo, Murausko, Jakučionio ir Jocytės atsakymai
Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) būstinėje ketvirtadienį susirinkę šalies jaunimo rinktinių treneriai pristatė savo pasirengimo ateinančios vasaros pirmenybėms planus ir pasidalino
ASVEL krizė gali paveikti ir Jocytės ateitį
ASVEL krizė gali paveikti ir Jocytės ateitį
Lietuvos moterų krepšinio žvaigždė Justė Jocytė ateinantį sezoną gali pradėti naujoje komandoje, praneša Prancūzijos žiniasklaida.Skelbiama, kad Vilerbano ASVEL mažins biudžetus
Murauskas keičia universitetą, žais kartu su Marčiulioniu
Murauskas keičia universitetą, žais kartu su Marčiulioniu
Paulius Murauskas nusprendė pakeisti universitetą po neitin sėkmingo pirmojo sezono NCAA. 20-metis antrąjį sezoną suvienys jėgas su Augustu Marčiulioniu, rašo Krepšinis.lt.P. Murauskas
Generolui atiduota pagarba: Vilniuje iškelti "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai
Generolui atiduota pagarba: Vilniuje iškelti "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai
Ketvirtadienio vakarą Vilniaus „Rytas“, minėdamas 15-ąsias triumfo Europos taurėje metines, LKL rungtynių su Šiaulių „Šiauliais“ ilgosios pertraukos metu savo
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Traumų išretintą Kauno „Žalgirio“ puolėjų liniją netrukus papildys naujokas. Lietuvos čempionų klubas iki sezono pabaigos pasirašė sutartį su 203 cm ūgio amerikiečiu
"Rytas" pagerbė legendą, įveikė "Šiaulius" ir pristatė jauniausią savo debiutantą
"Rytas" pagerbė legendą, įveikė "Šiaulius" ir pristatė jauniausią savo debiutantą
Vilniaus „Rytas“ (21-5) sužaidė ypatingas rungtynes Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), pergale paženklindamas Chucko Eidsono pagerbimą.Vilniečiai savo arenoje 83:74 (24:18,
Visų laikų LKL rekordą pagerinęs Ebo nukalė triukšinančią pergalę
Visų laikų LKL rekordą pagerinęs Ebo nukalė triukšinančią pergalę
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) netikėtu rezultatu ir rekordu baigėsi dviejų antrosios lentelės dalies klubų susidūrimas. Kėdainių „Nevėžis-Optibet“

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime