Naujienos kraunasi...

VDU suplukę bėgo į dušą, vicečempionams – antausis Klaipėdoje ir pirmoji Vilnius TECH pergalė

VDU suplukę bėgo į dušą, vicečempionams – antausis Klaipėdoje ir pirmoji Vilnius TECH pergalė
Daugkartiniams Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionams dvikova namuose prieš Kauno kolegijos (KK) studentus susiklostė ne taip, kaip jie planavo – teko dėl pergalės gerokai paprakaituoti. Visgi, antroje rungtynių pusėje aukštesnę pavarą įjungę lygos favoritai iškovojo pergalę dviženkliu skirtumu – 100:82 (26:19, 20:27, 25:13, 29:23). 

Komandos į didžiąją pertrauką iškeliavo esant lygiam rezultatui – 46:46.

Toks komandos žaidimas akivaizdžiai netenkino VDU trenerio Arūno Juknevičiaus, kuris per pertrauką savo žaidėjams turėjo daug priekaištų.

„Rungtynes pradėjome lyg ir neblogai, bet vėliau susidarė toks įspūdis, kad žaidėjai tarsi atsipalaidavo, lyg norėdami pasakyti: „Laimėsime net nesuprakaitavę“. Galiausiai susiklostė taip, kad teko kaip reikiant prakaituoti ir sušutusiems eiti į dušą“, - vaizdžiai situaciją apibūdino VDU treneris Arūnas Juknevičius.  

VDU komandą į pergalę tempė Evaldas Džiaugys, surinkęs 22 taškus (10/12 dvit., 2/3 baudos, 3 atk. kam., 2 rez. perd., 24 naud. balai), Titas Januševičius prie pergalės pridėjo 19 taškų (5/10 trit., 5 rez. perd., 20 naud. balų), Mantas Mockevičius – 15, Gabrielius Čelka – 10 tšk.

KK gretose išsiskyrė 21 tašką pelnęs Šarūnas Valuta. Jis pataikė 6 iš 10 dvitaškių, 3 iš 5 tritaškių, po krepšiais atkovojo 10 kamuolių ir surinko 27 naudingumo balus. Mintautas Bulanovas pelnė 18 taškų, Paulius Blieka – 16 (9 atk. kam.), Tautvydas Baltrušaitis – 13, Paulius Kazlauskas – 12 tšk.

KK komanda šįkart vertėsi be kovidu susirgusio savo trenerio Šarūno Stanionio. Jį pavadavo kolega Tomas Bietkis.

„Strigo internetinė tiesioginė transliacija, tad rungtynes sekiau per susirašinėjimo programėlę. Džiaugiuosi komandos kovingumu – beveik 3 kėlinius prieš lygos favoritus kovėmės apylygiai. Vyrai be manęs mobilizavosi ir parodė charakterį. Tas džiugina“, - sakė KK treneris Šarūnas Stanionis.

KK laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 41:35, tačiau dažniau klydo – 17 prieš 6 klaidas.

VDU tai buvo antroji iš tiek pat galimų pergalių, o KK tai buvo pirmosios 2023-2024 metų LSKL sezono rungtynės. 

Klaipėdoje – skaudus smūgis LSKL vicečempionams 

Šį sezoną būrį buvusių LKL žaidėjų į savo gretas prisivilioję praėjusio sezono LSKL vicečempionai Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkai jau sezono pradžioje garsiai pareiškė, kad norėtų pagaliau perrašyti lygos istoriją ir iškovoti čempionų titulus, tačiau jau atrosiose sezono rungtynėse gavo antausį Klaipėdoje. Šįkart Mindaugo Stašio auklėtinius rezultatu 111:94 (23:25, 32:26, 28:26, 27:17) patiesė namuose rungtyniavusi kita uostamiesčio ekipa – LCC tarptautinis universitetas.

Rungtynėse dominavo puolimas, o studentai gynyboje plušėti nenorėjo. Tuo pasinaudoję LCC krepšininkai, rungtyniavę savo aikštėje, kur yra prisijaukinę krepšinio lankus, sėkmingiau atakavo tiek nuo dvitaškio linijos (63,8 proc. taiklumas prieš 51 proc., baudų metimai – 85,7 proc. prieš 61,9 proc), tiek nuo tritaškio linijos (40,6 proc. prieš 34,3 proc.).

Nors LCC ekipa šiek tiek dažniau klydo – 14 ir 19 klaidų bei nežymiai pralaimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių (38:43), tačiau tai jiems iškovoti pergalės dviženkliu skirtumu nesutrukdė.

„Padėjo namų sienos. Mes žaidėme laisviau, užtikrinčiau, labiau norėjome laimėti ir tai davė vaisių. Raktas į pergalę – komandinis žaidimas. Nors ir gynyba šįkart nepasižymėjo nei viena komanda, bet puolimo banga buvo mūsų pusėje. Smagu“, - džiaugėsi LCC treneris Gytis Krugelevičius.

Jis labai tikisi, kad tai nebuvo vienadienis komandos gražaus žaidimo pliūpsnis ir tai tęsis visą sezoną.

„Labai norėtųsi daugiau panašių pergalių LSKL čempionate. Tai buvo pirmosios mūsų LSKL sezono rungtynės ir jos paženklintos puikiu startu“, - neslėpdamas geros nuotaikos kalbėjo LCC treneris. 

KU komandos treneris Mindaugas Stašys po šios dvikovos kalbėjo: „Reikia nuryti tą karčią piliulę, pasimokyti iš klaidų ir to nebekartoti. Niekas nėra prarasta, tai tik sezono pradžia.“  

Jis pripažino, kad LCC sužaidė puikias rungtynes.

„Varžovai pataikė 13 tritaškių. Mes šįkart žaidėme tik septyniese, nepavyko išlaikyti intensyvumo, pritrūko rotacijos ir energijos. Varžovai namuose pajuto skonį, pataikė kelis metimus ir vėliau jau buvo sudėtinga juos sustabdyti“, - teigė KU treneris.

Jis teigė, kad viskas susidėjo į nesėkmių dėžę.

„Užpuolė ligos, traumos, kelių žaidėjų neišleido kitos komandos, tad teko verstis tokios sudėties. Vietomis net pačiam mintyse kirbėjo mintis, kad reikia išbėgti į aikštę ir padėti savo komandai“, - šyptelėjęs tarė nuotaikos neprarasti bandęs KU treneris M. Stašys.   

LCC komandą į pergalę vedė Kornelijus Zikas, pelnęs 32 taškus (6/10 dvit., 6/9 trit., 2/2 baudos, 3 atk., kam., 6 rez. perd., 31 naud. bal.), po 20 taškų pridėjo Kasparas Jonauskas (6/7 dvit., 2/6 trit., 2/2 baudos, 6 atk. kam., 4 rez. perd., 25 naud. balai) ir Paulius Narvilas (7/11 dvit., 1/1 trit., ¾ baudos, 11 atk. kam., 5 rez. perd., 3 perimti kamuoliai, 31 naud. bal.). 14 taškų surinko Bagdan Milutinovič.

KU gretose 21 tašką surinko Gediminas Leščiauskas (9 atk. kam., 11 klaidų), 18 (8 rez. perd.) – Kristupas Leščiauskas, po 15 – Kristupas Smirnovas ir Aringas Brazauskas.

Šių ekipų mūšį LCC sporto salėje stebėjo abu rektoriai – tiek KU rektorius Artūras Razbadauskas, tiek LCC tarptautinio universiteto rektorė Marlene Wall. Šįkart platesnė šypsena po rungtynių pasigirti galėjo pastaroji.

Trečias kartas nemelavo: Vilnius TECH palaužė KTU studentus 

Pirmus du šio sezono LSKL turus 41 ir 56 taškų skirtumais pralaimėję Vilniaus TECH studentai šįkart pademonstravo kovingumą iki paskutinių sekundžių – savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 80:79 (24:25, 17:18, 21:26, 18:10) palaužė Kauno technologijos universiteto (KTU) krepšininkus.

KTU dar trečiojo kėlinio pabaigoje pirmavo 13 taškų skirtumu, bet per anksti patikėjo pergale ir buvo nubausti.

„Smagu laimėti. Išvargome tą pergalę, bet nuo to ji tik dar saldesnė. Turbūt varžovai jau manė, kad laimėjo, kad darbas jau padarytas, o mes atidirbome gynyboje, užpuolėme ir jau pabaigoje sužaidėme sėkmingiau. Kartais būna, kad laimi ir silpnesnės komandos: futbole – dažniau, krepšinyje – rečiau, bet, kaip matote, pasitaiko“, - šypsojosi Vilnius TECH treneris Gintaras Šerkšnas.

Jis labai tikisi, kad tai bus nepaskutinė šio LSKL sezono jo komandos pergalė.

„Bandysime kabintis“, - teigė Vilnius TECH strategas.

Visai kitokios nuotaikos tvyrojo KTU komandos stovykloje.

„Net sunku rasti paaiškinimą, kas nutiko: tiesiog vienu metu tarsi nustojome žaisti, o varžovai provokavo pražangas ir, kantriai puldami mūsų krepšį, pasivijo. Rungtynių pabaigoje pritrūko ir sėkmės – nesukrito geri metimai“, - po rungtynių švilpuko kalbėjo KTU treneris Lukas Šimkus.    

Vilnius TECH komandą į pergalę vedė Džiugas Maslenikas, surinkęs 22 taškus (9/16 dvit., 4/8 trit., 22 naud. balai), Marius Aleliūnas surinko 19 taškų (5 atk. kam., 11 rez. perd.), Rokas Petkevičius – 12 tšk.

KTU komandai 14 taškų surinko Augustas Gaivenis, 12 – Gytis Litvaitis, 10 – Ainaras Budginas.

KTU akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 46:32, tačiau dažniau klydo – 18 ir 11 klaidų.  

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
LSKL pusfinaliuose - dviženklės persvaros: įtampa keliasi į Klaipėdą ir Kauną
LSKL pusfinaliuose - dviženklės persvaros: įtampa keliasi į Klaipėdą ir Kauną
Viena koja į Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) didįjį finalą žengė daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ir Kauno technologijos universiteto (KTU) krepšininkai.
Žinomos LSKL pusfinalio poros: čempionams svilo padai ir per paskutinį kėlinį sukratė 45 taškus
Žinomos LSKL pusfinalio poros: čempionams svilo padai ir per paskutinį kėlinį sukratė 45 taškus
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos atsakomosios ketvirtfinalio dvikovos ir paaiškėjo visos pusfinalio dalyvės. Užtikrinčiausiai kelialapį į pusfinalį
LSKL: Sirvydžio pagalbos laukiantis Butautas bei dviejų pratęsimų trileris
LSKL: Sirvydžio pagalbos laukiantis Butautas bei dviejų pratęsimų trileris
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionato savaitės ture šįkart net trys komandos perkopė 100 taškų ribą, o įvykių buvo įvairių: ir krepšinio spektaklio
LSKL: kauniečių pergalės bei Vilniuje paskutinę sekundę išplėštas pratęsimas
LSKL: kauniečių pergalės bei Vilniuje paskutinę sekundę išplėštas pratęsimas
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos dar dvejos rungtynės: daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai išvykoje rezultatu
20 titulų su VDU iškovojęs strategas: dabartinis "Žalgiris" įveiktų auksinį 80-ųjų
20 titulų su VDU iškovojęs strategas: dabartinis "Žalgiris" įveiktų auksinį 80-ųjų
Jūsų dėmesiui – naujausia Lietuvos krepšinio federacijos laida „Energija pergalėms“, kurią pristato kompanija „Elektrum“.Laidoje svečiuojasi ilgametis Vytauto
LSKL čempionams ir vicečempionais svilo padai: išsikapstyta paskutinėmis sekundėmis
LSKL čempionams ir vicečempionais svilo padai: išsikapstyta paskutinėmis sekundėmis
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate šįkart pergales šventė visi trys praėjusio sezono medalininkai: čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai
VDU suplukę bėgo į dušą, vicečempionams – antausis Klaipėdoje ir pirmoji Vilnius TECH pergalė
VDU suplukę bėgo į dušą, vicečempionams – antausis Klaipėdoje ir pirmoji Vilnius TECH pergalė
Daugkartiniams Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionams dvikova namuose prieš Kauno kolegijos (KK) studentus susiklostė ne taip, kaip jie planavo – teko dėl pergalės
LSKL merginų finale kaunietės pranoko vilnietes
LSKL merginų finale kaunietės pranoko vilnietes
Lietuvos sporto universiteto (LSU) merginos tapo Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) merginų taurės nugalėtojomis. Kornelijos Balčiūnaitės auklėtinės lemiamose rungtynėse 12 taškų
 VDU krepšininkai – 18-tą kartą LSKL čempionai
VDU krepšininkai – 18-tą kartą LSKL čempionai
Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkų triumfu finišavo 2022-2023 metų Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionatas. Arūno Juknevičiaus auklėtiniai didžiajame
LSKL finalo trileryje Klaipėdoje – fantastiškas pergalingas VDU tolimas šūvis
LSKL finalo trileryje Klaipėdoje – fantastiškas pergalingas VDU tolimas šūvis
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) pirmosios didžiojo finalo serijos rungtynės Klaipėdoje priminė tikrą trilerį – daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto
Kaunietės iškovojo Karalienės taurės bronzą, snaiperės konkursą laimėjo  "Kibirkšties" atstovė
Kaunietės iškovojo Karalienės taurės bronzą, snaiperės konkursą laimėjo "Kibirkšties" atstovė
„Karalienės taurės“ mažajame finale triumfavo Kauno „Aistės-LSMU“. Rimanto Grigo auklėtinės kovoje dėl bronzos medalių 81:72 (20:3, 26:22, 22:26, 13:21) palaužė turnyro
Klaipėdą drebins "Karalienės taurės" finalai ir Snaiperės konkursas
Klaipėdą drebins "Karalienės taurės" finalai ir Snaiperės konkursas
Jau šį sekmadienį keturios stipriausios „Adma Moterų lygos“ komandos keliaus į Klaipėdą, LCC tarptautinį universitetą (Kretingos g. 36), kur varžysis „Karalienės taurėje“.Į
LSKL pusfinaliai: VDU itin rezultatyviame mače nukovė Butauto auklėtinius, KU vos išnešė sveiką kailį
LSKL pusfinaliai: VDU itin rezultatyviame mače nukovė Butauto auklėtinius, KU vos išnešė sveiką kailį
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) finalo link tvirtą žingsnį žengė daugkartiniai lygos ir Europos studentų čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai.Kaune
Žinomos LSKL pusfinalio poros: viena dalyvė pasiekė triumfą netikėtu rezultatu
Žinomos LSKL pusfinalio poros: viena dalyvė pasiekė triumfą netikėtu rezultatu
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate paaiškėjo pusfinalio poros: daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai susitiks su kita
"Atleto" gretose – RKL siautėjęs gynėjas; RKL: dramatiška VDU pergalė bei pasibaigusios LCC bėdos
"Atleto" gretose – RKL siautėjęs gynėjas; RKL: dramatiška VDU pergalė bei pasibaigusios LCC bėdos
Neseniai su Karoliu Babkausku atsisveikinęs Kauno r. „Atletas“ rado naują gynėją. Klubas oficialiai skelbia, kad prie komandos jungiasi Rokas Grėbliūnas.190 cm ūgio krepšininkas
RKL apžvalga: "Biržų" dominavimas ir pratęsimas Kuršėnuose
RKL apžvalga: "Biržų" dominavimas ir pratęsimas Kuršėnuose
Gruodžio 17 dieną Nostra.lt-RKL A divizione sužaistos penkerios varžybos. Kuršėnuose A diviziono galiūnui „Omega-Taurui“ teko gerokai paplušėti kovoje su vietiniais „Grafų
Išsklaidyti LSKL trivaldystę prireikė papildomų skaičiavimų
Išsklaidyti LSKL trivaldystę prireikė papildomų skaičiavimų
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos dar dvejos rungtynės, po kurių paaiškėjo A grupės reguliaraus čempionato nugalėtojas. Susiklostė įtempta situacija,
RKL apžvalga: paskutinių sekundžių trileris Prienuose bei atkakli kauniečių ir klaipėdiečių dvikova
RKL apžvalga: paskutinių sekundžių trileris Prienuose bei atkakli kauniečių ir klaipėdiečių dvikova
Gruodžio 10 dieną Nostra.lt-RKL A divizione sužaistos šešerios rungtynės. Įtraukianti dvikova Prienuose baigėsi KTU pergale, „Omega-Tauras“ turėjo rimtai paprakaituoti
LSKL: dvejus metus svajota pergalė ir šeimininkų dominavimas
LSKL: dvejus metus svajota pergalė ir šeimininkų dominavimas
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate šį pirmadienį pergales iškovojo visos namuose rungtyniavusios komandos – Klaipėdos universitetas (KU), Lietuvos sporto
LSKL čempionai Klaipėdoje iššvaistė didžiulę persvsarą ir nusileido 7 KU žaidėjams
LSKL čempionai Klaipėdoje iššvaistė didžiulę persvsarą ir nusileido 7 KU žaidėjams
Daugkartiniai Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai praranda savo veidą: Klaipėdoje išbarstė net 17 taškų
RKL: žalgiriečių triumfas paskutinę sekundę bei pirmoji LCC pergalė
RKL: žalgiriečių triumfas paskutinę sekundę bei pirmoji LCC pergalė
Lapkričio 12 dieną Nostra.lt-RKL A divizione įvyko septynerios rungtynės. LCC tarptautinio universiteto ekipa pagaliau gali pasidžiaugti pirmąja sezono pergale, o net keturios komandos kovojo dėl
LSKL: kirtis čempionams, MRU pabudinęs šaltas dušas ir permainingos kovos
LSKL: kirtis čempionams, MRU pabudinęs šaltas dušas ir permainingos kovos
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) ketvirtajame ture buvo visko: ir lyderių suklupimų, ir karčių pamokų, ir kilimo iš duobės, ir triumfo akimirkų.MRU pamokė Vilniaus universitetąVieni
 Rimantas Cibauskas ir toliau vadovaus LSKL: prezidentu perrinktas vienbalsiai
Rimantas Cibauskas ir toliau vadovaus LSKL: prezidentu perrinktas vienbalsiai
Lietuvos studentų krepšinio lygai (LSKL) dar mažiausiai dvejus metus vadovaus klaipėdietis Rimantas Cibauskas. 59-erių krepšinio specialistas ketvirtadienį Klaipėdoje vykusioje LSKL
LSKL sezono starte – čempionų laimėtas trileris bei dviejų rinktinės strategų treniruojamos ekipos pralaimėjimas VU
LSKL sezono starte – čempionų laimėtas trileris bei dviejų rinktinės strategų treniruojamos ekipos pralaimėjimas VU
25-asis Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) sezonas startavo reto grožio trileriu Kaune. Centrinėse turo rungtynėse daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai
Europos universitetų žaidynėse – lietuviškas trijulių finalas ir auksas VDU krepšininkams
Europos universitetų žaidynėse – lietuviškas trijulių finalas ir auksas VDU krepšininkams
Lenkijos mieste Lodzėje vykstančiose V-se Europos universitetų žaidynėse į trijulių krepšinio finalą susirinkę žiūrovai pamatė lietuvišką finalą. Finale susitiko be pralaimėjimų
3×3 lygos etape Palangoje – pratęsimo pareikalavęs VDU triumfas
3×3 lygos etape Palangoje – pratęsimo pareikalavęs VDU triumfas
Sekmadienį Palangoje baigėsi Lietuvos 3×3 krepšinio lygos antrojo turo pirmasis etapas.Jame šįkart triumfavo VDU vyrukai, finale po pratęsimo 20:18 susitvarkę su „GP-Ramibele“
Pirmąjį Lietuvos 3x3 lygos etapą laimėjo LKL krepšininkų vedama VDU komanda
Pirmąjį Lietuvos 3x3 lygos etapą laimėjo LKL krepšininkų vedama VDU komanda
Sekmadienį VDU Botanikos sode Kaune praūžė pirmasis Lietuvos 3x3 lygos etapas, kuriame triumfavo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) krepšininkų traukiama VDU komanda.Nugalėtojų ekipą
"Žalgirio" jaunimui pristatyta išskirtinė VDU Sporto studijų programa (Motiejūno komentaras)
"Žalgirio" jaunimui pristatyta išskirtinė VDU Sporto studijų programa (Motiejūno komentaras)
Kauno „Žalgirio“ komandos jaunimui „Žalgirio“ arenoje Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijos (VDU ŠA) docentė dr. Aušra Lisinskienė pristatė

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime