Naujienos kraunasi...

"Pacers" atsisako daug vilčių kėlusio plano: ar D.Saboniui verta nerimauti?

Autorius: Alfa.lt.
"Pacers" atsisako daug vilčių kėlusio plano: ar D.Saboniui verta nerimauti?
Daugelio sirgalių lauktas, o žiniasklaidos plačiai aprašinėtas Myleso Turnerio ir Domanto Sabonio žaidimo kartu planas Indianos „Pacers“ gretose užtruko viso labo 73 sekundes, rašo Alfa.lt.

Būtent tiek laiko jaunieji Indianos „centrai“ ant parketo praleido kartu per keturis „Pacers“ draugiškus mačus. Panašu, kad daug dėmesio susilaukęs planas, apie kurį kalbėjo ne tik sirgaliai ar žurnalistai, bet ir patys žaidėjai, nebus vykdomas ir reguliariojo sezono metu, tad D. Sabonis poryt prasidėsiančiose kovose veikiausiai ir vėl kils nuo „Pacers“ atsarginių suolo.

Apie tai užsiminė ir komandos strategas Nate‘as McMillanas, leidęs suprasti, jog jau kiek pavargo nuo nesibaigiančių kalbų apie galimą M. Turnerio ir D. Sabonio tandemą.

„Toks duetas nėra mūsų stiprybė, žinant, jog komandos vis labiau žaidžia žemais penketais, – po „Pacers“ treniruotės sekmadienį žurnalistams sakė N. McMillanas. – Buvo daug kalbų apie Mylesą ir Domantą, tačiau faktas yra tas, jog abu jie yra vienos pozicijos žaidėjai. Galime žaisti jais abiem tuomet, kai varžovai pastato aukštesnius žaidėjus ir mes privalome prilygti jiems ūgiu. Tačiau turime pripažinti, kad žaidžiant abiem „centrais“ nesugebame rungtyniauti taip efektyviai, kaip norėtume. Tokiu atveju aikštėje žaidžia du vidurio puolėjai, iš kurių vienas yra priverstas žaisti ne savo rolėje.“

Praėjusį sezoną M. Turneris ir D. Sabonis aikštėje kartu praleido 268 minutes. Vis dėlto intrigos ir kalbų apie tai, kaip šis duetas gali funkcionuoti kartu buvo daugiau, negu sėkmingų „Pacers“ aukštaūgių tandemo pasirodymų. 48 pergales per sezoną pasiekusi Indianapolio ekipa paprastai varžovus per 100 atakų pranokdavo 1,2 taško skirtumu, tačiau su abiem savo „centrais“ aikštėje šis rodiklis krisdavo iki 6,2 taško siekiančio varžovų pranašumo.

Visgi nepaisant ne itin pasiteisinusių eksperimentų pernai, „Pacers“ vadovai ir gerbėjai vylėsi, kad situacija gali pasikeisti per vasarą. Abu žaidėjai itin sunkiai dirbo siekdami sustiprinti savo kūnus bei įgauti greičio ir staigumo. Itin tai lietė D. Sabonį, iš kurio buvo tikimasi patikimos gynybos prieš tritaškius šaudančius varžovų ketvirtuosius numerius.

Dar gegužę „Pacers“ krepšinio operacijų prezidentas Kevinas Pritchardas neabejojo, kad M. Turneris ir D. Sabonis gali sudaryti puikų tandemą aikštėje, o jam pritarė ir komandos lyderis Victoras Oladipo.

„Manau, kad nėra jokių abejonių, kad Mylesas ir Domantas gali žaisti kartu“, – tikino K. Pritchardas, tuo tarpu V. Oladipo patikino, jog varžovams toks tandemas turėtų atrodyti „gąsdinančiai“.

Kalbų apie galimybę žaisti kartu nevengė ir patys 22-mečiai „centrai“. Ypač tai pasakytina apie D. Sabonį, visą vasarą praleidusį ties savo kūno priežiūra, skirta tapti galinga jėga ne tik po krepšiu, bet ir aplink tritaškio liniją.

Tačiau bent jau kol kas šis įdirbis atsiskleidžia tik lietuviui rungtyniaujant „centro“ pozicijoje, o M. Turneriui tuo metu sėdint ant suolo. Vienintelis kartas, kai abu „Pacers“ bokštai aikštėje laiką leido kartu, buvo rungtynės su Klivlando „Cavaliers“, kuomet D. Sabonis įėjo į aikštę pirmojo kėlinio pabaigoje bei ten sutiko ir M. Turnerį.

Vos 73 sekundes kartu žaidę aukštaūgiai nespėjo nuversti kalnų, tačiau galimos tokio dueto tendencijos vis tik spėjo išryškėti. Ketvirtojoje pozicijoje rungtyniavęs D. Sabonis turėjo gintis prieš gerokai staigesnį, snaiperiu laikomą Samą Dekkerį bei praleidęs jį gynyboje sulaukė pagalbos iš M. Turnerio – šis blokavo „Cavs“ puolėjo bandymą.

Vis dėlto šis epizodas, ko gero, geriausiai iliustruoja tai, dėl ko N. McMillanas ir toliau atsargiai vertins galimybę aikštėje laikyti abu jaunuosius savo vidurio puolėjus. Nepaisant sustiprėjusio kūno bei atsikratytų riebalų, D. Sabonis vis dar nėra pajėgus vaikytis greitus, o kartais ir gerokai žemesnius varžovų ketvirtosios pozicijos žaidėjus.

Akivaizdu, kad „Pacers“ strategas nedega noru ir greičiausiai pernelyg neeksperimentuos ir reguliariojo sezono metu, pasilikdamas M. Turnerio ir D. Sabonio duetą tik išimtiniams atvejams, kai varžovai taip pat aikštėje laikys du fiziškai stiprius, bet ne tokius greitus aukštaūgius.

Tiesa, nors toks scenarijus veikiausiai iliustruoja, kad D. Sabonis ir ateinančiame sezone didžiąją dalį rungtynių pradės nuo atsarginių suolo, NBA lygos užkulisiuose netrūksta ir spėjimų apie kiek pasikeisiančią Rytų konferencijos komandų žaidimo kryptį. Ilgus metus šioje lygos dalyje dominavęs LeBronas Jamesas vertė komandas lengvinti savo sudėtis, siekiant išvengti „Karaliaus“ prasiveržimų ar susikeitimų su lėtu ir nepaslankiu gynyboje aukštaūgiu. Geriausias to pavyzdys – Toronto „Raptors“ klubas ir dėl L. Jameso bei Kevino Love‘o dueto kentėdavęs Jonas Valančiūnas.

Vis tik LeBronas – jau Vakaruose, kur nuo šio sezono jis gins Los Andželo „Lakers“ garbę, tad Rytų komandoms nebereikia galvoti apie neišvengiamą „Karaliaus“ barjerą atkrintamosiose. Žvelgiant į kai kurias Rytų ekipas matyti, jog tradicinių aukštaūgių tandemų jose netrūksta – ta pati „Raptors“ gali rungtyniauti aikštėje laikydama J. Valančiūną ir Serge‘ą Ibaką, Detroito „Pistons“ turi Blake‘ą Griffiną ir Andre Drummondą, o Filadelfijos „76ers“ žaidžia su Joeliu Embiidu ir Dario Šaričiumi. Tad atvejų, kuomet „Pacers“ penkete laikyti M. Turnerį ir D. Sabonį būtų logiška, šiame sezone nusimato ne tiek ir mažai.

Vis dėlto akivaizdu, kad priešingai nei manyta, tai netaps pagrindine dar vieno D. Sabonio žingsnio į priekį priežastimi. Pernai priešingai – iš sunkiojo krašto puolėjo į „centro“ poziciją – perstumtas lietuvis atsiskleidė ryškiausiomis spalvomis, tačiau akivaizdu, kad norėdamas ir toliau tvirtinti savo pozicijas stipriausioje pasaulio lygoje jis turėtų didžiąją laiko dalį praleisti žaisdamas kuo arčiau krepšio.

Žaisdamas ketvirtojoje pozicijoje lietuvis netenka savo pagrindinių stiprybių, aiškiai išryškėjusių pernai: puikaus žaidimo nugara į krepšį arsenalo, galimybių „du prieš du“ situacijose, kuriose jis pasižymi itin tvirtomis užtvaromis bei gali įkirtęs po krepšiu pelnyti taškus, o taip pat ir galimybės skirstyti kamuolius, pagavus juos kiek aukščiau, nei baudų metimo linija.

Be abejo, žaisdamas su M. Turneriu viename penkete D. Sabonis puolime galėtų užsiimti „centro“ poziciją, kai tuo tarpu amerikietis, turintis gerokai stabilesnį metimą iš toli, žaisdamas ketvirtuoju numeriu. Tačiau net ir tokiu atveju žaidėjams tektų apsikeisti vaidmenimis gynyboje, o kaip rodo patys šviežiausi pavyzdžiai – D. Sabonis dar nėra pasiruošęs vaikytis gerokai lengvesnių ir staigesnių varžovų.

Tad ar tokiu atveju, kai Domantas ir toliau žais praktiškai vien vidurio puolėjo pozicijoje, lietuvis gaus pakankamai minučių atskleisti savo ryškėjančiam talentui ir į „Pacers“ žaidimą įnešti dar didesnį indėlį?

Panašu, kad bent jau kol kas lietuvio minučių vidurkis neturėtų ženkliai išaugti, lyginant su praėjusiu sezonu. Pernai po 24,5 min. aikštėje praleidęs aukštaūgis veikiausiai bus priverstas dalintis laiką su M. Turneriu, tad ženklus laiko aikštėje išaugimas įmanomas tik visiško pagrindinio „Pacers“ „centro“ nukonkuravimo atveju.

O tai – ne toks jau utopinis scenarijus, žvelgiant į tai, kaip šie žaidėjai rungtyniavo per pasiruošimo laikotarpį. Jei D. Sabonis per 23 min. rinko net po 15,2 taško ir 11,8 atkovoto kamuolio, tai M. Turneris per tą laiką fiksuodavo viso labo atitinkamai 7,7 ir 5,7 rodiklius. Be abejo, nereikia pamiršti fakto, kad M. Turneris dažniausiai rungtyniaudavo prieš varžovų startinio penketo oponentus, kuomet D. Sabonis žaidė prieš atsarginius krepšininkus, tad tai veikiausiai taip pat padarė įtaką šiems vidurio puolėjų rodikliams.

Ir vis dėlto, labai realu, kad dar prieš kelerius metus M. Turnerį ateities komandos žvaigžde laikę „Pacers“ vadovai šio sezono metu ims linkti į D. Sabonio pusę. Lietuvis kuo toliau, tuo labiau įrodo savo kaip tvirto NBA krepšininko statusą, o privalumą jam turėtų suteikti ir sutarties sąlygos – jei Domanto kontraktas galios dar dvejus metus, tai M. Turneris jau ateinančią vasarą taps laisvuoju agentu.

Galbūt D. Sabonis ir negaus tų minučių, kurių galima buvo tikėtis dar prieš kelias savaites, tačiau jo ateitis „Pacers“ gretose veikiausiai yra šviesi.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Lengvaatlečiu save matantis Jamesas apie Los Andželo žaidynes: manęs ten nebus
Lengvaatlečiu save matantis Jamesas apie Los Andželo žaidynes: manęs ten nebus
Trečio olimpinio aukso Paryžiuje sieksiantis LeBronas Jamesas pasidalino, kokioje olimpinėje sporto šakoje varžytųsi, jei nebūtų krepšininkas ir pasakė, jog ši olimpiada –
Vėl dėjimais stebinęs Jokubaitis – vienas "Knicks" lyderių paskutinėse rungtynėse
Vėl dėjimais stebinęs Jokubaitis – vienas "Knicks" lyderių paskutinėse rungtynėse
Pasirodymą 2024 metų NBA vasaros lygoje Rokas Jokubaitis pabaigė sėkmingu žaidimu. 23-ejų lietuvio spindesys padėjo Niujorko „Knicks“ (2-3) komandai 90:82 (18:21, 25:17, 24:22, 23:22)
Buzelis efektingai baigė prisistatymą NBA vasaros lygoje
Buzelis efektingai baigė prisistatymą NBA vasaros lygoje
Čikagos „Bulls“ sirgalius džiuginantis Matas Buzelis prisistatymą NBA vasaros lygoje Las Vegase baigė dar vienu solidžiu pasirodymu, ašo Krepšinis.lt.Lietuvis buvo vienas
Buzelis džiugino įspūdingais dėjimais, Jokubaitis solidžiai skirstė perdavimus
Buzelis džiugino įspūdingais dėjimais, Jokubaitis solidžiai skirstė perdavimus
Šių metų NBA naujoko Mato Buzelio atstovaujamas Čikagos „Bulls“ klubas vasaros lygoje pasiekė antrąją pergalę. Lietuvio ekipa po pratęsimo 103:99 (24:17, 34:25, 18:26, 20:28,
NBA vasarotojai iš Lietuvos žaidė rezultatyviai ir vylėsi užsilikti
NBA vasarotojai iš Lietuvos žaidė rezultatyviai ir vylėsi užsilikti
Rokas Jokubaitis ir Mantas Rubštavičius sužaidė geriausias savo rungtynes NBA Vasaros lygoje ir dviženkliu rezultatyvumu prisidėjo prie komandų pergalių, rašo Krepšinis.lt.Niujorko
Įspūdingą spurtą surengusi JAV rinktinė nušlavė Serbiją
Įspūdingą spurtą surengusi JAV rinktinė nušlavė Serbiją
Trečią pergalę iš eilės kontrolinių rungtynių cikle prieš olimpinių žaidynių krepšinio turnyrą pasiekė pagrindinė favoritė JAV rinktinė, rašo Krepšinis.lt.Steve’o
Jokubaitis sukūrė du įspūdingus momentus, Buzelis – vėl rezultatyviausias
Jokubaitis sukūrė du įspūdingus momentus, Buzelis – vėl rezultatyviausias
Toliau puikų žaidimą NBA vasaros lygoje demonstruoja Matas Buzelis. „Bulls“ (1-2) naujokas tapo rezultatyviausiu komandoje, bet Čikagos klubas 77:85 (31:17, 13:21, 20:24, 13:23) nusileido
Skaudi netektis krepšinio pasaulyje: mirė Joe Bryantas
Skaudi netektis krepšinio pasaulyje: mirė Joe Bryantas
Antradienį krepšinio pasaulį pasiekė liūdnos naujienos – 69-erių mirė buvęs krepšininkas Joe Bryantas, legendinio Kobe Bryanto tėvas, rašo Krepšinis.lt.Pasak „The
Buzelį sutikę broliai Saboniai jam rėžė: tavęs reikia rinktinėje
Buzelį sutikę broliai Saboniai jam rėžė: tavęs reikia rinktinėje
Kauno „Žalgirio“ trenerių štabo narys Tautvydas Sabonis šią vasarą pasinaudojo galimybe pasisemti krepšinio paslapčių už Atlanto. Žalgirietis stažuojasi Denverio
NBA vasaros lygoje – puolime sprogęs Buzelis
NBA vasaros lygoje – puolime sprogęs Buzelis
Įspūdingą pasirodymą NBA vasaros lygoje surengė Matas Buzelis. Lietuvis tapo rezultatyviausiu mačo žaidėju, bet jo atstovaujama Čikagos „Bulls“ (1-1) nusileido „Golden State
Jokubaitis solidžiai prisistatė NBA Vasaros lygoje, Rubštavičiui stigo taiklumo
Jokubaitis solidžiai prisistatė NBA Vasaros lygoje, Rubštavičiui stigo taiklumo
NBA vasaros lygoje pirmąsias rungtynes žaidė Rokas Jokubaitis: jo atstovaujama Niujorko „Knicks“ 90:94 (12:23, 28:24, 23:20, 27:27) nusileido Šarlotės „Hornets“ pajėgoms,
"Bulls" su rezultatyviu Buzeliu pergalingai pradėjo vasaros lygą
"Bulls" su rezultatyviu Buzeliu pergalingai pradėjo vasaros lygą
11-uoju 2024 m. naujokų biržos šaukimu pasirinktas Matas Buzelis debiutavo NBA vasaros lygoje. Lietuvio atstovaujama Čikagos „Bulls“ komandą tarpsezonio pirmenybes pradėjo 96:89
Paaiškėjo NBA vidurio sezono grupės: laukia Valančiūno ir Buzelio akistata
Paaiškėjo NBA vidurio sezono grupės: laukia Valančiūno ir Buzelio akistata
Pernai NBA lygoje įvesta vidurio sezono lyga pradeda antruosius gyvavimo metus. Šeštadienį paaiškėjo komandų grupinis išsidėstymas, rašo Krepšinis.lt.30 NBA
Shaqas: Penny rodė rezultatus nuo pirmos dienos, Kobe prireikė ne vienerių metų
Shaqas: Penny rodė rezultatus nuo pirmos dienos, Kobe prireikė ne vienerių metų
Vienas geriausių visų laikų vidurio puolėjų, Šlovės muziejaus narys Shaquille'as O'Nealas sulygino dvi praeities NBA žvaigždes, su kuriomis teko kartu rungtyniauti – Anfernee
Chrisas Paulas įvardijo NBA žaidėją, prie kurio visiems tenka prisitaikyti
Chrisas Paulas įvardijo NBA žaidėją, prie kurio visiems tenka prisitaikyti
NBA superžvaigždė, vienas geriuausių šio šimtmečio atakų organizatorių bei San Antonijaus "Spurs" naujokas Chrisas Paulas negailėjo pagyrų savo naujajam komandos draugui
Gelbės Lietuvos krepšinį? Dviems talentams prognozuojami šaukimai NBA naujokų biržoje
Gelbės Lietuvos krepšinį? Dviems talentams prognozuojami šaukimai NBA naujokų biržoje
Lietuvos krepšinio rinktinė patyrė dar vieną nusivylimą olimpinėje atrankoje ir antrą kartą paeiliui liko be žaidynių. Kazio Maksvyčio auklėtiniai finale 68:79 nusileido Puerto Riko krepšininkams,
Anksti pasirodymą su rinktine baigęs Jokubaitis dalyvaus NBA Vasaros lygoje
Anksti pasirodymą su rinktine baigęs Jokubaitis dalyvaus NBA Vasaros lygoje
Anksti šią vasarą pasirodymą su rinktine baigęs Rokas Jokubaitis turi daugiau laisvo laiko bei išbandys jėgas NBA Vasaros lygoje Las Vegase.Barselonos "Barcelona" gynėjas
Eurolygos grandų viliotas pasaulio čempionas lieka NBA
Eurolygos grandų viliotas pasaulio čempionas lieka NBA
Vokietijos krepšinio žvaigždės Danielio Theiso nesuviliojo pasiūlymai iš Europos grandų ir jis lieka NBA lygoje.Krepšininkas pasirašė vienerių metų trukmės kontraktą
George'as – apie sprendimą palikti "Clippers": duokit man tai, ką gauna Kawhi
George'as – apie sprendimą palikti "Clippers": duokit man tai, ką gauna Kawhi
Kaip jau rašėme, nuo 2020-ųjų Los Andželo "Clippers" marškinėlius vilkėjęs Paulas George'as paliko Kalifornijos komandą ir persikėlė į Filadelfijos "76ers".Aiškindamas
Rubštavičius svariai pisidėjo prie "Lakers" sutriuškinimo
Rubštavičius svariai pisidėjo prie "Lakers" sutriuškinimo
Rubštavičius gavo progą pasižymėti antrajame NBA lygos San Fransiske mače bei svariai prisidėjo prie triuškinančios pergalės.Vietos "Golden State Warriors" (2-0) 92:68 (31:17,
Naujasis "Juventus" stategas stažuosis buvusiame Valančiūno klube
Naujasis "Juventus" stategas stažuosis buvusiame Valančiūno klube
Naujasis Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ vyr. treneris Vytautas Buzas stažuosis NBA klube. 36-erių lietuvis prisijungs prie Naujojo Orleano „Pelicans“ komandos NBA
Atkutusioje rinktinėje – patarimas Grigoniui pirkti loterijos bilietą (4 žaidėjų komentarai)
Atkutusioje rinktinėje – patarimas Grigoniui pirkti loterijos bilietą (4 žaidėjų komentarai)
Po laimėto pusfinalio Arnas Butkevičius teigė, jog Italijos rinktinė neturėjo šansų, ir su tuo galima sutikti. Kaip ir su kapitono Mindaugo Kuzminsko pastaba apie lemiamos stadijos mobilizuotą
"Wizards" oficialiai pristatė Valančiūną
"Wizards" oficialiai pristatė Valančiūną
Liepos 6 d. Vašingtono „Wizards“ oficialiai pristatė savo naujoką – komandą papildžiusį 32-ejų vidurio puolėją Joną Valančiūną, rašo Krepšinis.lt.Veteranas
PAO viliota Koatijos rinktinės žvaigždė lieka NBA bei keičia komandą
PAO viliota Koatijos rinktinės žvaigždė lieka NBA bei keičia komandą
Neseniai Graikijos žinisklaida skelbė, kad Mariaus Grigonio atstovaujamas Atėnų "Panathinaikos" klubas gali sudrebinti rinką pasikviesdamas Dario Šaričių.Visgi Kroatijos rinktinės
Ne tik su varžovais, bet ir su skausmu kovojantis Sabonis: žinojome, kad turime laimėti
Ne tik su varžovais, bet ir su skausmu kovojantis Sabonis: žinojome, kad turime laimėti
Su ugnimi žaidusi Lietuvos krepšinio rinktinė per plauką išvengė vos antrojo istorijoje antausio nuo varžovų Afrikos žemyno. Antrose olimpinės atrankos turnyro San Chuane A grupės
Kontraktą pasirašęs Jamesas išpildys svajonę žaisti kartu su sūnumi
Kontraktą pasirašęs Jamesas išpildys svajonę žaisti kartu su sūnumi
NBA lygoje oficialiai suformuota pirmoji tėvo ir sūnaus sąjunga komandoje. JAV žiniasklaida praneša, jog LeBronas Jamesas pasirašė naują sutartį su Los Andželo „Lakers“
Kodėl Buzelis nepadės Lietuvos rinktinei olimpinėje atrankoje?
Kodėl Buzelis nepadės Lietuvos rinktinei olimpinėje atrankoje?
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė naktį iš antradienio į trečiadienį rungtynėmis su Meksika pradės olimpinio bilieto medžioklę atrankos turnyre. Šio tikslo siekti reikės
Dončičiui į pagalbą Dalase ateina keturiskart NBA čempionas
Dončičiui į pagalbą Dalase ateina keturiskart NBA čempionas
NBA finalą šiemet pasiekusi Dalaso „Mavericks“ komanda sulaukė rimto pastiprinimo. Teksaso klubas sugebėjo prisivilioti Klay Thompsoną, rašo Krepšinis.lt.Pasak pranešimų,

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (228) 05.16 00:00
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime