Naujienos kraunasi...

"Pacers" atsisako daug vilčių kėlusio plano: ar D.Saboniui verta nerimauti?

Autorius: Alfa.lt.
"Pacers" atsisako daug vilčių kėlusio plano: ar D.Saboniui verta nerimauti?
Daugelio sirgalių lauktas, o žiniasklaidos plačiai aprašinėtas Myleso Turnerio ir Domanto Sabonio žaidimo kartu planas Indianos „Pacers“ gretose užtruko viso labo 73 sekundes, rašo Alfa.lt.

Būtent tiek laiko jaunieji Indianos „centrai“ ant parketo praleido kartu per keturis „Pacers“ draugiškus mačus. Panašu, kad daug dėmesio susilaukęs planas, apie kurį kalbėjo ne tik sirgaliai ar žurnalistai, bet ir patys žaidėjai, nebus vykdomas ir reguliariojo sezono metu, tad D. Sabonis poryt prasidėsiančiose kovose veikiausiai ir vėl kils nuo „Pacers“ atsarginių suolo.

Apie tai užsiminė ir komandos strategas Nate‘as McMillanas, leidęs suprasti, jog jau kiek pavargo nuo nesibaigiančių kalbų apie galimą M. Turnerio ir D. Sabonio tandemą.

„Toks duetas nėra mūsų stiprybė, žinant, jog komandos vis labiau žaidžia žemais penketais, – po „Pacers“ treniruotės sekmadienį žurnalistams sakė N. McMillanas. – Buvo daug kalbų apie Mylesą ir Domantą, tačiau faktas yra tas, jog abu jie yra vienos pozicijos žaidėjai. Galime žaisti jais abiem tuomet, kai varžovai pastato aukštesnius žaidėjus ir mes privalome prilygti jiems ūgiu. Tačiau turime pripažinti, kad žaidžiant abiem „centrais“ nesugebame rungtyniauti taip efektyviai, kaip norėtume. Tokiu atveju aikštėje žaidžia du vidurio puolėjai, iš kurių vienas yra priverstas žaisti ne savo rolėje.“

Praėjusį sezoną M. Turneris ir D. Sabonis aikštėje kartu praleido 268 minutes. Vis dėlto intrigos ir kalbų apie tai, kaip šis duetas gali funkcionuoti kartu buvo daugiau, negu sėkmingų „Pacers“ aukštaūgių tandemo pasirodymų. 48 pergales per sezoną pasiekusi Indianapolio ekipa paprastai varžovus per 100 atakų pranokdavo 1,2 taško skirtumu, tačiau su abiem savo „centrais“ aikštėje šis rodiklis krisdavo iki 6,2 taško siekiančio varžovų pranašumo.

Visgi nepaisant ne itin pasiteisinusių eksperimentų pernai, „Pacers“ vadovai ir gerbėjai vylėsi, kad situacija gali pasikeisti per vasarą. Abu žaidėjai itin sunkiai dirbo siekdami sustiprinti savo kūnus bei įgauti greičio ir staigumo. Itin tai lietė D. Sabonį, iš kurio buvo tikimasi patikimos gynybos prieš tritaškius šaudančius varžovų ketvirtuosius numerius.

Dar gegužę „Pacers“ krepšinio operacijų prezidentas Kevinas Pritchardas neabejojo, kad M. Turneris ir D. Sabonis gali sudaryti puikų tandemą aikštėje, o jam pritarė ir komandos lyderis Victoras Oladipo.

„Manau, kad nėra jokių abejonių, kad Mylesas ir Domantas gali žaisti kartu“, – tikino K. Pritchardas, tuo tarpu V. Oladipo patikino, jog varžovams toks tandemas turėtų atrodyti „gąsdinančiai“.

Kalbų apie galimybę žaisti kartu nevengė ir patys 22-mečiai „centrai“. Ypač tai pasakytina apie D. Sabonį, visą vasarą praleidusį ties savo kūno priežiūra, skirta tapti galinga jėga ne tik po krepšiu, bet ir aplink tritaškio liniją.

Tačiau bent jau kol kas šis įdirbis atsiskleidžia tik lietuviui rungtyniaujant „centro“ pozicijoje, o M. Turneriui tuo metu sėdint ant suolo. Vienintelis kartas, kai abu „Pacers“ bokštai aikštėje laiką leido kartu, buvo rungtynės su Klivlando „Cavaliers“, kuomet D. Sabonis įėjo į aikštę pirmojo kėlinio pabaigoje bei ten sutiko ir M. Turnerį.

Vos 73 sekundes kartu žaidę aukštaūgiai nespėjo nuversti kalnų, tačiau galimos tokio dueto tendencijos vis tik spėjo išryškėti. Ketvirtojoje pozicijoje rungtyniavęs D. Sabonis turėjo gintis prieš gerokai staigesnį, snaiperiu laikomą Samą Dekkerį bei praleidęs jį gynyboje sulaukė pagalbos iš M. Turnerio – šis blokavo „Cavs“ puolėjo bandymą.

Vis dėlto šis epizodas, ko gero, geriausiai iliustruoja tai, dėl ko N. McMillanas ir toliau atsargiai vertins galimybę aikštėje laikyti abu jaunuosius savo vidurio puolėjus. Nepaisant sustiprėjusio kūno bei atsikratytų riebalų, D. Sabonis vis dar nėra pajėgus vaikytis greitus, o kartais ir gerokai žemesnius varžovų ketvirtosios pozicijos žaidėjus.

Akivaizdu, kad „Pacers“ strategas nedega noru ir greičiausiai pernelyg neeksperimentuos ir reguliariojo sezono metu, pasilikdamas M. Turnerio ir D. Sabonio duetą tik išimtiniams atvejams, kai varžovai taip pat aikštėje laikys du fiziškai stiprius, bet ne tokius greitus aukštaūgius.

Tiesa, nors toks scenarijus veikiausiai iliustruoja, kad D. Sabonis ir ateinančiame sezone didžiąją dalį rungtynių pradės nuo atsarginių suolo, NBA lygos užkulisiuose netrūksta ir spėjimų apie kiek pasikeisiančią Rytų konferencijos komandų žaidimo kryptį. Ilgus metus šioje lygos dalyje dominavęs LeBronas Jamesas vertė komandas lengvinti savo sudėtis, siekiant išvengti „Karaliaus“ prasiveržimų ar susikeitimų su lėtu ir nepaslankiu gynyboje aukštaūgiu. Geriausias to pavyzdys – Toronto „Raptors“ klubas ir dėl L. Jameso bei Kevino Love‘o dueto kentėdavęs Jonas Valančiūnas.

Vis tik LeBronas – jau Vakaruose, kur nuo šio sezono jis gins Los Andželo „Lakers“ garbę, tad Rytų komandoms nebereikia galvoti apie neišvengiamą „Karaliaus“ barjerą atkrintamosiose. Žvelgiant į kai kurias Rytų ekipas matyti, jog tradicinių aukštaūgių tandemų jose netrūksta – ta pati „Raptors“ gali rungtyniauti aikštėje laikydama J. Valančiūną ir Serge‘ą Ibaką, Detroito „Pistons“ turi Blake‘ą Griffiną ir Andre Drummondą, o Filadelfijos „76ers“ žaidžia su Joeliu Embiidu ir Dario Šaričiumi. Tad atvejų, kuomet „Pacers“ penkete laikyti M. Turnerį ir D. Sabonį būtų logiška, šiame sezone nusimato ne tiek ir mažai.

Vis dėlto akivaizdu, kad priešingai nei manyta, tai netaps pagrindine dar vieno D. Sabonio žingsnio į priekį priežastimi. Pernai priešingai – iš sunkiojo krašto puolėjo į „centro“ poziciją – perstumtas lietuvis atsiskleidė ryškiausiomis spalvomis, tačiau akivaizdu, kad norėdamas ir toliau tvirtinti savo pozicijas stipriausioje pasaulio lygoje jis turėtų didžiąją laiko dalį praleisti žaisdamas kuo arčiau krepšio.

Žaisdamas ketvirtojoje pozicijoje lietuvis netenka savo pagrindinių stiprybių, aiškiai išryškėjusių pernai: puikaus žaidimo nugara į krepšį arsenalo, galimybių „du prieš du“ situacijose, kuriose jis pasižymi itin tvirtomis užtvaromis bei gali įkirtęs po krepšiu pelnyti taškus, o taip pat ir galimybės skirstyti kamuolius, pagavus juos kiek aukščiau, nei baudų metimo linija.

Be abejo, žaisdamas su M. Turneriu viename penkete D. Sabonis puolime galėtų užsiimti „centro“ poziciją, kai tuo tarpu amerikietis, turintis gerokai stabilesnį metimą iš toli, žaisdamas ketvirtuoju numeriu. Tačiau net ir tokiu atveju žaidėjams tektų apsikeisti vaidmenimis gynyboje, o kaip rodo patys šviežiausi pavyzdžiai – D. Sabonis dar nėra pasiruošęs vaikytis gerokai lengvesnių ir staigesnių varžovų.

Tad ar tokiu atveju, kai Domantas ir toliau žais praktiškai vien vidurio puolėjo pozicijoje, lietuvis gaus pakankamai minučių atskleisti savo ryškėjančiam talentui ir į „Pacers“ žaidimą įnešti dar didesnį indėlį?

Panašu, kad bent jau kol kas lietuvio minučių vidurkis neturėtų ženkliai išaugti, lyginant su praėjusiu sezonu. Pernai po 24,5 min. aikštėje praleidęs aukštaūgis veikiausiai bus priverstas dalintis laiką su M. Turneriu, tad ženklus laiko aikštėje išaugimas įmanomas tik visiško pagrindinio „Pacers“ „centro“ nukonkuravimo atveju.

O tai – ne toks jau utopinis scenarijus, žvelgiant į tai, kaip šie žaidėjai rungtyniavo per pasiruošimo laikotarpį. Jei D. Sabonis per 23 min. rinko net po 15,2 taško ir 11,8 atkovoto kamuolio, tai M. Turneris per tą laiką fiksuodavo viso labo atitinkamai 7,7 ir 5,7 rodiklius. Be abejo, nereikia pamiršti fakto, kad M. Turneris dažniausiai rungtyniaudavo prieš varžovų startinio penketo oponentus, kuomet D. Sabonis žaidė prieš atsarginius krepšininkus, tad tai veikiausiai taip pat padarė įtaką šiems vidurio puolėjų rodikliams.

Ir vis dėlto, labai realu, kad dar prieš kelerius metus M. Turnerį ateities komandos žvaigžde laikę „Pacers“ vadovai šio sezono metu ims linkti į D. Sabonio pusę. Lietuvis kuo toliau, tuo labiau įrodo savo kaip tvirto NBA krepšininko statusą, o privalumą jam turėtų suteikti ir sutarties sąlygos – jei Domanto kontraktas galios dar dvejus metus, tai M. Turneris jau ateinančią vasarą taps laisvuoju agentu.

Galbūt D. Sabonis ir negaus tų minučių, kurių galima buvo tikėtis dar prieš kelias savaites, tačiau jo ateitis „Pacers“ gretose veikiausiai yra šviesi.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
"Lakers" nustūmė "Pelicans" su Valančiūnu ant bedugnės krašto
"Lakers" nustūmė "Pelicans" su Valančiūnu ant bedugnės krašto
Naujojo Orleano „Pelicans“ krepšininkams pirmuoju bandymu peršokti įkrintamųjų barjero nepavyko, rašo Krepšinis.lt.Septintą vietą reguliariajame NBA sezone
Paskutiniu JAV rinktinės žaidėju tapo "Clippers" žvaigždė
Paskutiniu JAV rinktinės žaidėju tapo "Clippers" žvaigždė
Paskutiniu JAV rinktinės krepšininku dvyliktuke Paryžiaus olimpiadai tapo Los Andželo "Clippers" žvaigždė Kawhi Leonardas.Antradienį buvo paskelbta, kad šalies krepšinio
Istorinis Sabonio sezonas gali baigtis jau šiąnakt: ar Curry su Greenu ir vėl nuliūdins lietuvį?
Istorinis Sabonio sezonas gali baigtis jau šiąnakt: ar Curry su Greenu ir vėl nuliūdins lietuvį?
Pernai 16 metų trukusį prakeiksmą pagaliau nutraukę ir į NBA atkrintamąsias sugrįžę Sakramento „Kings“ krepšininkai tą patį gali pakartoti ir šiemet, tačiau tokioms
"Pistons" savininkas: esu kupinas ryžto sukurti laiminčią komandą, ši vasara bus lemiama
"Pistons" savininkas: esu kupinas ryžto sukurti laiminčią komandą, ši vasara bus lemiama
Detroito "Pistons" komanda 2023-2024 metų Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sezoną baigė kaip blogiausia lygo komanda.14 pergalių ir 68 pralaimėjimai, taip pat net 28 nesėkmių
Gobertas: tapti NBA čempionais bus sunku, tačiau nuo to tik įdomiau
Gobertas: tapti NBA čempionais bus sunku, tačiau nuo to tik įdomiau
Prancūzijos rinktinės bei Minesotos "Timberwolves" centras Rudy Gobertas papasakojo apie komandos nusiteikimą prtieš NBA atkrintamąsias varžybas."Nesvarbu, kas prieš mus
Sabonis pergalingai užbaigė reguliarųjį sezoną ir sužinojo varžovą įkrintamosiose
Sabonis pergalingai užbaigė reguliarųjį sezoną ir sužinojo varžovą įkrintamosiose
Paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse Sakramento „Kings“ (46-36) namų arenoje 121:82 (30:18, 35:19, 34:21, 22:24) nepaliko vilčių Vakarų konferencijos autsaiderei Portlando „Trail
Jameso kompanijai pralaimėję "Pelikanai" sezoną pratęs įkrintamosiose
Jameso kompanijai pralaimėję "Pelikanai" sezoną pratęs įkrintamosiose
Naujojo Orleano „Pelicans“ (49-33) sekmadienį namuose 108:124 (24:30, 29:40, 24:29, 31:25) neprilygo Los Andželo „Lakers“ ekipai (47-35) bei reguliariajame sezone Vakaruose užėmė
Po Sabonio ir Foxo klaidų "Kings" apmaudžiai paleido pergalę ir dar labiau komplikavo savo situaciją (rezultatai)
Po Sabonio ir Foxo klaidų "Kings" apmaudžiai paleido pergalę ir dar labiau komplikavo savo situaciją (rezultatai)
Domantas Sabonis surengė fantastišką pasirodymą, liko per plauką nuo trigubo dublio, tačiau Sakramento „Kings“ po dramatiškos kovos paskutinę minutę 107:108 (27:22, 27:23,
Valančiūnas su "Pelicans" nuginklavo "Warriors" (rezultatai)
Valančiūnas su "Pelicans" nuginklavo "Warriors" (rezultatai)
Naujojo Orleano „Pelicans“ su Jonu Valančiūnu penktadienį svečiuose 114:109 (17:26, 45:22, 26:27, 26:34) įveikė „Golden State Warriors“ krepšininkus ir iškovojo
Wembanyama su "Spurs" paskutinę sekundę sensacingai patiesė NBA čempionus
Wembanyama su "Spurs" paskutinę sekundę sensacingai patiesė NBA čempionus
Victoras Wembanyama ir Vakarų konferencijos autsaiderė San Antonijaus „Spurs“ komanda tėškė nelauktą antausį NBA čempionų titulą ginantiems Denverio „Nuggets“ krepšininkams,
Buzelis pateikė paraišką dalyvauti NBA naujokų biržoje
Buzelis pateikė paraišką dalyvauti NBA naujokų biržoje
Didžiausias Lietuvos krepšinio talentas Matas Buzelis oficialiai paskelbė dalyvausiantis NBA naujokų biržoje, rašo Krepšinis.lt.Šią informaciją paskelbė ESPN žurnalistas
Lietuvos bokštų akistatoje Sabonis žaidė rezultatyviau, bet pergale džiaugėsi Valančiūnas
Lietuvos bokštų akistatoje Sabonis žaidė rezultatyviau, bet pergale džiaugėsi Valančiūnas
Ketvirtadienį naktį NBA pirmenybėse Sakramento „Kings“ (45-34) namuose priėmė Naujojo Orleano „Pelicans“ (48-32) ir jai nusileido 123:135 (23:34, 35:30, 31:34, 34:37) bei patyrė
33-ejų NBA lyderių veteranas pratęsė sutartį ketveriems metams
33-ejų NBA lyderių veteranas pratęsė sutartį ketveriems metams
Praėjusį rugsėjį po mainų karuselės iš Milvokio 'Bucks" Finikso "Suns", o po kelių dienų – "Celtics" atsidūręs Jrue Holiday Bostone liks ilgam.Nors veteranas
Dviguba nesėkmė: nutrūko rekordinė Sabonio serija, o "Kings" išbarstė 20 taškų persvarą
Dviguba nesėkmė: nutrūko rekordinė Sabonio serija, o "Kings" išbarstė 20 taškų persvarą
Trečią niuksą per ketverias paskutines rungtynes NBA reguliariojo sezono finiše gavo dėl vietos atkrintamosiose besikaunantys Sakramento „Kings“ (45-34) krepšininkai, rašo
"Pelicans" su Valančiūnu skrieja į atkrintamąsias: laimėjo patys ir sulaukė palankių rezultatų
"Pelicans" su Valančiūnu skrieja į atkrintamąsias: laimėjo patys ir sulaukė palankių rezultatų
Naujojo Orleano „Pelicans“ (47-32) krepšininkai net ir be traumuoto vieno komandos lyderių Brandono Ingramo gerina savo pozicijas kovoje dėl tiesioginio bilieto į NBA atkrintamąsias
NBA lygoje – nulis baudų metimų, Giannio trauma ir pusšimtis Edwardso taškų
NBA lygoje – nulis baudų metimų, Giannio trauma ir pusšimtis Edwardso taškų
Keistas, bet išskirtines rungtynes NBA istorijoje sužaidė Rytų konferencijos lyderiai, rašo Krepšinis.lt.Antri žengiantys Milvokio „Bucks“ (48-31) namuose 104:91 (37:21,
Sabonis atskleidė, kad ispanai norėjo matyti jį savo rinktinėje, bet kalbas griežtai nukirto tėvas
Sabonis atskleidė, kad ispanai norėjo matyti jį savo rinktinėje, bet kalbas griežtai nukirto tėvas
Nuostabų sezoną NBA lygoje žaidžiantis Domantas Sabonis atskleidė, kad jaunystėje ispanai turėjo vilčių jį prisikviesti į savo šalies rinktinę, tačiau bet kokias jų viltis griežtai
Puikią gynybą demonstravę "Kings" su įspūdingu Saboniu nepaliko vilčių "Nets" (rezultatai)
Puikią gynybą demonstravę "Kings" su įspūdingu Saboniu nepaliko vilčių "Nets" (rezultatai)
NBA čempionate arti trigubo dviženklio liko Domanatas Sabonis, o jo atstovaujama Sakramento „Kings“ (45-33) svečiuose 107:77 (29:19, 36:21, 13:24, 29:13) susitvarkė su Bruklino „Nets“
Pergalingame "Pelicans" mače Valančiūno paslaugų beveik neprireikė
Pergalingame "Pelicans" mače Valančiūno paslaugų beveik neprireikė
NBA pirmenybėse Naujojo Orleano „Pelicans“ (46/32) svečiuose 113:105 (19:26, 37:24, 34:33, 23:22) pranoko Finikso „Suns“ ekipą ir nutraukė 4 nesėkmių seriją, rašo
Nepalanki "Lakers" pergalė žemyn nustūmė Sabonį ir "Kings", "Nuggets" sugrįžo į viršūnę
Nepalanki "Lakers" pergalė žemyn nustūmė Sabonį ir "Kings", "Nuggets" sugrįžo į viršūnę
Los Andželo „Lakers“ (45-33) iškovojo ketvirtą pergalę iš eilės ir Vakarų konferencijoje žemyn nustūmė Domanto Sabonio atstovaujamą Sakramento „Kings“ (44-33),
"Kings" su Saboniu prieš NBA lyderius krito po aukštaūgio metimo (konkurentai skynė pergales)
"Kings" su Saboniu prieš NBA lyderius krito po aukštaūgio metimo (konkurentai skynė pergales)
Skaudų pralaimėjimą išvykoje patyrė Domanto Sabonio atstovaujamas Sakramento „Kings“ (44-33). Lietuvio ekipa 100:101 (15:27, 35:27, 22:30, 28:17) nusileido Bostono „Celtics“
Ties trigubo dublio riba rungtyniavusio Valančiūno ekipa krito prieš autsaiderį
Ties trigubo dublio riba rungtyniavusio Valančiūno ekipa krito prieš autsaiderį
Jonas Valančiūnas sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių, bet Naujojo Orleano „Pelicans“ (45-32) 109:111 (27:18, 34:33, 25:35, 23:25) nusileido San Antonijaus „Spurs“ (19-58),
Pralaimėję "Karaliai" tolsta nuo tiesioginio bilieto į atkrintamąsias (rezultatai)
Pralaimėję "Karaliai" tolsta nuo tiesioginio bilieto į atkrintamąsias (rezultatai)
NBA pirmenybėse Sakramento „Kings“ (44/32) svečiuose 109:120 (35:20, 25:32, 27:35, 22:33) nusileido Niujorko „Knicks“ ekipai (45/31) ir turnyro lentelėje smuktelėjo į 8-ą
Smūgis "Knicks" ambicijoms: klubo žvaigždės sezonas baigtas
Smūgis "Knicks" ambicijoms: klubo žvaigždės sezonas baigtas
Niujorko „Knicks“ (44-31) pasiekė prastos žinios – komandos žvaigždei Juliusui Randle’ui prireiks peties operacijos, kuri pabaigs puolėjo sezoną, rašo Krepšinis.lt.29-erių
Namuose kritę "Pelikanai" suteikė progą juos aplenkti būriui varžovų (rezultatai)
Namuose kritę "Pelikanai" suteikė progą juos aplenkti būriui varžovų (rezultatai)
NBA čempionate Naujojo Orleano „Pelicans“ (45-31) trečiadienį naktį namų arenoje 108:117 (26:24, 29:34, 21:33, 32:26) neprilygo Orlando „Magic“ kompanijai (45-31), rašo
Laimėję "Lakers" didina įtampą Vakaruose, rekordus gerinęs "Pistons" atsarginis suvertė 50 taškų
Laimėję "Lakers" didina įtampą Vakaruose, rekordus gerinęs "Pistons" atsarginis suvertė 50 taškų
NBA pirmeybėse Los Andželo „Lakers“ (44-33) svečiuose 125:120 (39:29, 28:31, 34:26, 24:34) pranoko Vašingtono „Wizards“ (15-62) bei Vakarų diviziono turnyro lentelėje
Įspūdingai žaidęs Sabonis svariai prisidėjo prie svarbios pergalės
Įspūdingai žaidęs Sabonis svariai prisidėjo prie svarbios pergalės
NBA čempionate svarbią pergalę pasiekė Sakramento „Kings“ (44-31), kuri namuose 109:95 (24:24, 32:27, 35:19, 18:25) pranoko Los Andželo „Clippers“ (47-28). Prie jos ypač svariai
Dončičiaus trigubas dviženklis neišgelbėjo "Mavericks" San Fransiske (rezultatai)
Dončičiaus trigubas dviženklis neišgelbėjo "Mavericks" San Fransiske (rezultatai)
NBA čempionate pirmadienio naktį Luka Dončičius fiksavo trigubą dviženklį, tačiau tai neišgelbėjo „Mavericks“ (45-30) pajėgų „Golden State Warriors“ arenoje: čia

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime