Naujienos kraunasi...

Kaukėnas Velykų vakarą kviečia į didžiausią kol kas šių metų koncertą (interviu)

Kaukėnas Velykų vakarą kviečia į didžiausią kol kas šių metų koncertą (interviu)
Rimanto Kaukėno paramos grupė, padedanti onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams, Šv. Velykų vakarą kviečia visus stebėti kol kas didžiausio šių metų koncerto Lietuvoje, kuriame išvysime ryškiausias mūsų šalies muzikos žvaigždes bei šokio pasirodymus su dar nematytu 3D grafikos šou ir šviesų efektais.

Prieš devynerius metus įkurtas fondas panašų paramos koncertą surengė dar 2019 metais, kurio metu surinkta net 75 tūkst. eurų. Koncertas toje pačioje vietoje, Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje, buvo planuotas ir 2020 metais, bet dėl prasidėjusios pandemijos neįvyko. Nepaisant to, šiemet idėjai lemta išsipildyti: koncertas įvyks, nors ir be žiūrovų.

Velykų vakarą koncerte išvysime gausų būrį Lietuvos atlikėjų: „G&G Sindikatas“, Giedrė Kilčiauskienė, Vidas Bareikis, Justinas Jarutis, Monika Liu, Merūnas Vitulskis, „Baltos varnos“, Monika Marija, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, Saulius Prūsaitis, Mantas Jankavičius, „Biplan“ ir Karina Krysko, Lina Rastokaitė ir Paulius Zdanavičius.

Renginio režisierius Dalius Abaris žada dar nematytą 3D grafikos šou bei šviesos efektus, bus rodomi siužetai apie paramos fondo globojamus vaikus, kalbinami žymūs žmonės. Muzikinį šou papildys ir Panevėžio „Lietkabelio“ bei Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubų šokėjų bei sportinio šokių klubo „Sūkurys“ pasirodymai.

Apie labdaros veiklą ir Šv. Velykų vakarą, balandžio 4 dieną, per LRT televiziją 17:50 val. vyksiantį koncertą pakalbintas ir pats Rimantas Kaukėnas.

– Jūsų labdaros ir paramos fondas veikia jau devynerius metus, kaip viskas prasidėjo?

– Mūsų fondas buvo įkurtas 2012 metais, kai dar žaidžiau krepšinį ir, su Lietuvos rinktine, dalyvaudavau įvairiose savanoriškose organizacijose bei projektuose. Būtent tada sulaukiau pasiūlymo iš krepšinio federacija ir pasiūlė įkurti paramos fondą. Tuo pačiu metu onkologine liga sirgo mano tėtis, todėl asmeninis prisilietimas prie šios ligos tik dar labiau pakurstė idėją įkurti tokį fondą, norėjosi atkreipti visuomenės dėmesį, paskatinti ją prisidėti ir kartu palengvinti sunkią diagnozę išgyvenančių šeimų naštą.

– Kokią įtaką pandemija turėjo sunkiomis ligomis sergantiems žmonėms?

– Pandemija padarė didelę įtaką visiems ir perdėliojo gyvenimo ritmą. Kadangi sunkiomis ligomis sergančių žmonių imunitetas yra ypatingai silpnas, pandemija jiems dar labiau viską apsunkino. Ypač sunku buvo pirmos bangos metu, kai nežinojome, kaip gyventi – buvo sunku pakliūti pas gydytojus, atšaukti vizitai, nukelti reikalingi gydymai ir terapijos, buvo daug nerimo, kaip kuo geriau apsisaugoti ir neužsikrėsti.

Ar tai turėtų įtakos jūsų fondui?

– Pandemija perdėliojo darbus ir visus planus. Negalėjome įvykdyti daugiau nei pusės planuotų renginių, lankyti ligoninių, vaikų, patys nešti jiems dovanų, organizuoti linksmų popiečių pasikviečiant aktorius ir taip jų veiduose įsižiebti šypseną. Teko sugalvoti, kaip kitaip bendrauti per atstumą, įvairių virtualių veiklų, svajones pildėme gryname ore išlaikant atstumą ir pridengus šypsenas kaukėmis.

Nors pandemijos metai ir buvo sudėtingi, darbų tikrai netrūko. Džiaugiamės, kad greitai sureagavome abiejų viruso bangos metu ir galėjome aprūpinti sunkių ligų paliestas šeimas apsauginėmis priemonėmis. Įvykdėme daug įdomių projektų su Lietuvos įmonėmis, pristatėme savo atributiką – gerumo taško iniciatyvą: gertuves, džemperius, kojines, marškinėlius, apsaugines kaukes. Teko prisitaikyti prie situacijos, bet galime tik pasidžiaugti, kad darbai nesustojo, o motyvacijos bei noro padėti tikrai netrūko.

– Kaip gimė idėja surengti koncertą? Kodėl pasirinkote būtent tokį formatą – muziką?

– Paramos koncerto idėja nėra nauja. „Už pergalę gyventi“ koncertą rengėme jau 2019 metais, po kurio sulaukėme daugybės gražių atsiliepimų, jis patiko ir mūsų mažiesiems herojams, nes dalis jų ir patys tuo metu jame lipo ant scenos. 2020 metais taip pat ketinome surengti paramos koncertą ir viską jau buvome pasiruošę, bet dėl pandemijos teko jį atšaukti.

Šiais metais, kai renginių ir pozityvo taip trūksta, nebenorėjome ilgiau laukti, nes nežinome, kada situacija pagerės, todėl ruošėmės dviem galimiems scenarijams: su žiūrovais ir be jų. Supratę, kad šiais metais gyvai koncerto su žiūrovais organizuoti ir rodyti dar negalėsime, pasilikome prie varianto rengti jį be žiūrovų.

Muzikos formatą pasirinkome, nes muzika yra viena iš tų formų, kuri apžavi kiekvieną, kuri leidžia turėti savas interpretacijas ir kuri atneša pozityvą į kiekvieno širdį. Norėjome įnešti šviesos į visų žmonių namus, parinkti atlikėjus kiekvieno skirtingam skoniui ir pamėginti nustebinti juos šiek tiek kitokia koncerto forma.

– Vilniaus „Avia Solutions Group” arenoje koncertą rengiate jau ne pirmą kartą. Kiek pinigų pavyko surinkti labdarai ankstesniuose renginiuose?

Mūsų fondo siekis yra nuolat augti, tobulėti ir įžvelgti galimybes, kaip kaskart galime padaryti kažką geriau. Kasmet norime auginti organizuojamų renginių kokybę, kadangi bendradarbiaujame su didžiuliu būriu atlikėjų, dirbame su tikrais savo srities profesionalais.

Norint surengti koncertą su specialia 3D grafika bei šviesų šou reikėjo didelės erdvės, aukštų lubų ir kitus techninius reikalavimus atitinkančios vietos, todėl pilnam tokios idėjos įgyvendinimui „Avia Solutions Group“ arena yra ideali vieta. Negana to, čia jau anksčiau turėjome labai sėkmingą renginį ir sulaukėme puikaus aptarnavimo, o „Avia Solutions Group“ taip pat yra ir ilgametis mūsų fondo rėmėjas ir partneris.

– Kokiais būdais galima paremti jūsų fondą?

– Aukojant, įsigyjant fondo atributiką, bėgant kartu maratonuose, savanoriaujant ar kitais būdais dalyvaujant įvairiose mūsų organizuojamose akcijose ar renginiuose. Fondo veiklą galima paremti aukojant trumpaisiais telefono numeriais: 1404 – 3 eurai, arba 1415 – 10 eurų. O taip pat pervedant auką per „PayPal“ ar tiesiai į fondo banko sąskaitą, kurią galima rasti čia: http://kaukenoparama.lt/kontaktai/

Taip pat visada galite prisidėti savo idėjomis renginiams, projektams ar kitiems sumanymams. Iš visos širdies ačiū visiems. Pasimatysime koncerte!

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Vargu, ar tuometis devintokas Rimantas Kaukėnas, nusprendęs, kad reikia po treniruočių likti salėje ir padirbėti papildomai, galėjo įsivaizduoti, kad jo ateityje laukia puiki klubinė karjera Europoje,
Europos taurės ketvirtfinalyje Vilniuje – sirgalių iš Tel Avivo antplūdis
Europos taurės ketvirtfinalyje Vilniuje – sirgalių iš Tel Avivo antplūdis
Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje trečiadienį vyks Europos taurės ketvirtfinalis tarp Tel Avivo „Hapoel“ ir Stambulo „Bešiktaš“ ekipų, kurį
Izraelio klubas Vilniuje žais Europos taurės ketvirtfinalio rungtynes
Izraelio klubas Vilniuje žais Europos taurės ketvirtfinalio rungtynes
Vilniaus „Avia Solutions Group“ arena taps laikinais Tel Avivo „Hapoel“ krepšinio klubo namais. Kovo 13-ąją Izraelio klubas Vilniuje sužais Europos taurės ketvirtfinalio
"Ryto" ir "Žalgirio" dvikova – sausakimšoje sostinės arenoje
"Ryto" ir "Žalgirio" dvikova – sausakimšoje sostinės arenoje
Lapkričio 5 dieną Lietuvos krepšinio grandų akistatą tarp Vilniaus „Ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ klubų stebės sausakimša Vilniaus „Avia Solutions Group“
"Rytas" svarbiausius mačus žais ASG arenoje; Žibėnas: Vilniuje taisykles rašome mes
"Rytas" svarbiausius mačus žais ASG arenoje; Žibėnas: Vilniuje taisykles rašome mes
Artėjant 2023-24 m. sezonui paaiškėjo, kad namų rungtynes Vilniaus „Rytas“ žais dvejose arenose. Didžioji dalis „Betsafe-LKL“ rungtynių bus žaidžiamos „Jeep“
Iššlavus visus bilietus į rinktinės rungtynes ASG arenoje, siūlomos stovimos vietos
Iššlavus visus bilietus į rinktinės rungtynes ASG arenoje, siūlomos stovimos vietos
Po skaudžios prancūziškos pamokos Orleane (72:90) reabilituotis sieksiančią Lietuvos rinktinę penktadienio vakarą palaikys sausakimša „Avia Solutions Group“ arena, rašo
Žiemelio kvietimas: jei sugeba vienoje arenoje žaisti "Lakers" ir "Clippers", sugebės ir "Wolves" su "Rytu"
Žiemelio kvietimas: jei sugeba vienoje arenoje žaisti "Lakers" ir "Clippers", sugebės ir "Wolves" su "Rytu"
Vilniaus „Wolves“ komandos savininkas, vienas turtingiausių Lietuvos žmonių Gediminas Žiemelis savo „Facebook“ paskyroje pakvietė kitą sostinės klubą – „Rytą“
Kaukėnas sulaukė bausmės už vairavimą išgėrus
Kaukėnas sulaukė bausmės už vairavimą išgėrus
Kitą sezoną Europos taurėje debiutuosiančio Vilniaus "Wolves" klubo prezidentas sulaukė bausmės už kelių eismo pažeidimus.Buvusiam gariam krepšininkui skirta 800 eurų bauda už
"Wolves" rungtyniaus Europos taurės varžybose
"Wolves" rungtyniaus Europos taurės varžybose
Antrąjį savo sezoną pradėsiantis BC „Wolves“ klubas sulaukė puikių naujienų iš Barselonoje įsikūrusios Eurolygos. Šios organizacijos valdyba patvirtino Vilniuje kitą
Užsiėmęs Kaukėnas traukiasi, MKL turės naują prezidentą
Užsiėmęs Kaukėnas traukiasi, MKL turės naują prezidentą
Finišuojant 22-ajam LIDL-Moksleivių krepšinio lygos (LIDL-MKL) sezonui, masiškiausia Lietuvos krepšinio organizacija turi pokyčių aukščiausiame vadovybės lygmenyje.
Neblaivus prie vairo įkliuvęs Kaukėnas: atsiprašau, nuvyliau
Neblaivus prie vairo įkliuvęs Kaukėnas: atsiprašau, nuvyliau
Vilniuje penktadienio naktį neblaivus prie vairo sustabdytas buvęs krepšininkas Rimantas Kaukėnas, jam nustatytas 1,03 prom. neblaivumas, Eltai patvirtino sostinės policijos atstovė Julija
Rekonstrukciją vasarą baigsiančioje ASG arenoje – alaus siena bei ekranai tualetuose
Rekonstrukciją vasarą baigsiančioje ASG arenoje – alaus siena bei ekranai tualetuose
Praėjusių metų rudenį rekonstrukcijai užsidariusi Vilniaus „Avia Solutions Group“ arena skelbia apie sugrįžimą ir pristato darbų progresą bei būsimus atnaujinimus nuo ženkliai pagerintos
Griūna "Wolves" planai: Didžiosios Britanijos federacija nesutiko priimti LKL klubų
Griūna "Wolves" planai: Didžiosios Britanijos federacija nesutiko priimti LKL klubų
Vasario mėnesį vykusiame LKL Valdybos narių posėdyje, buvo pristatyta idėja kai kurias „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynes surengti užsienyje.LKL valdyboje tokia idėja sulaukė palaikymo
Žiemelis – apie konkurenciją su "Žalgiriu", "Wolves" biudžetą ir ASG arenos atnaujinimą
Žiemelis – apie konkurenciją su "Žalgiriu", "Wolves" biudžetą ir ASG arenos atnaujinimą
„Rungtynes stebėti gyvai visai kitoks jausmas“, – prisipažino vienas pagrindinių „Wolves“ ekipos dalininkų Gediminas Žiemelis, viešėjęs pirmadienį „Betsafe-LKL“
"Wolves" prezidentas Kaukėnas: klubas nedalyvauja politikoje
"Wolves" prezidentas Kaukėnas: klubas nedalyvauja politikoje
Alytaus mieste pasirodė reklaminės priemonės, kuriose vienas iš 2023 m. savivaldos rinkimuose dalyvaujančių politinių komitetų atvaizdavo tiek BC „Wolves“ klubo logotipą, tiek
Unikalių "Wolves" aprangų aukcione surinkta keturženklė suma
Unikalių "Wolves" aprangų aukcione surinkta keturženklė suma
Baigėsi BC „Wolves“ komandos inicijuotas aukcionas, kuriame krepšinio gerbėjai buvo kviečiami įsigyti unikalias aprangas su krepšininkų parašais. Jo metu buvo surinkta
"Wolves" dalyvaus Šiaurės Europos lygoje, lieka ir "Šiauliai" (Kaukėno komentaras)
"Wolves" dalyvaus Šiaurės Europos lygoje, lieka ir "Šiauliai" (Kaukėno komentaras)
„Wolves“ krepšinio komanda jungiasi prie pernai įsteigtos Šiaurės Europos krepšinio lygos (ENBL), kurioje kovos su varžovais iš 9 šalių.Antrajame ENBL
"Wolves" plečia sirgalių auditoriją: pasirašytas kontraktas su filipiniečiu
"Wolves" plečia sirgalių auditoriją: pasirašytas kontraktas su filipiniečiu
„Wolves“ sudarė sutartį iki sezono pabaigos su filipiniečiu Juanu Gomezu de Liano. Tokiu ėjimu klubas nori plėsti sirgalių auditoriją už Lietuvos ribų.Lietuvoje rungtyniaus pirmasis
LKL Valdybos posėdis: Pačėsą keičia Kaukėnas, pristatyta drausmės komisija
LKL Valdybos posėdis: Pačėsą keičia Kaukėnas, pristatyta drausmės komisija
Birželio 27 d. Palangoje įvyko Lietuvos krepšinio lygos Valdybos posėdis bei Visuotinis narių susirinkimas.LKL visuotiniame narių susirinkime bendru sutarimu patenkintas VšĮ „Dzūkijos
Į NBA Vasaros lygą išvykę "Wolves" vadovai – apie Kurtinaitį bei kovą dėl lietuvių
Į NBA Vasaros lygą išvykę "Wolves" vadovai – apie Kurtinaitį bei kovą dėl lietuvių
„Wolves" klubo prezidentas Rimantas Kaukėnas ir krepšinio operacijų vadovas Algimantas Bružas pasidalino mintimis apie komandos komplektacijos darbus, trenerį Rimą Kurtinaitį, pirmąjį
Žiemelio klubas išsirinko pavadinimą – anglišką, tačiau susijusį su Vilniumi
Žiemelio klubas išsirinko pavadinimą – anglišką, tačiau susijusį su Vilniumi
Naujasis Vilniaus krepšinio klubas vadinsis BC „Wolves" – tokiu pavadinimu komanda varžysis jau šį rudenį startuosiančiame sezone. Taip pat pristatėme ir svarbiausius
Oficialu: naujasis Vilniaus klubas žais Alytuje – Žiemelis įsigijo "Dzūkiją"
Oficialu: naujasis Vilniaus klubas žais Alytuje – Žiemelis įsigijo "Dzūkiją"
Naują Vilniaus krepšinio klubą kurianti bendrovė „Basketball Holding Company“ (BHC) praneša įsigijusi LKL besivaržančią Alytaus „Dzūkijos“ komandą. Skelbiama,
Čeponis – naujojo Vilniaus klubo sporto direktorius
Čeponis – naujojo Vilniaus klubo sporto direktorius (2)
Kaip jau rašėme, naują Vilniaus krepšinio klubą kurianti bendrovė "Basketball Holding Company" (BHC) ketvirtadienį apsisprendusi dėl savo pasirinkimo – į šalies
Prienų klubas atmetė Žiemelio pasiūlymą; visi žvilgsniai – į Alytų
Prienų klubas atmetė Žiemelio pasiūlymą; visi žvilgsniai – į Alytų
Vidmantas Žiemelis dar prieš trejus metus buvo Prienų krepšinio klubo dalininkas ir prezidentas, o šį pavasarį komanda galėjo atsidurti jo sūnaus Gedimino rankose. Vis dėlto
Žiemelio valdoma BHC įsigis LKL klubą
Žiemelio valdoma BHC įsigis LKL klubą
Naują Vilniaus krepšinio klubą kurianti bendrovė „Basketball Holding Company" (BHC) praneša apsisprendusi dėl savo pasirinkimo – į šalies sporto rinką bendrovė
Naujo sostinės klubo prezidentas Kaukėnas: Lietuvoje sieksime būti pačiame viršuje
Naujo sostinės klubo prezidentas Kaukėnas: Lietuvoje sieksime būti pačiame viršuje
„Basketball Holding Company“ prezidentas Rimantas Kaukėnas interviu atskleidė daugiau detalių apie būsimą Vilniaus krepšinio klubą.R. Kaukėnas akcentavo, jog klubas nuo pat pradžių
Kaukėnas patvirtino Žiemelio užmojį pirkti LKL klubą, bet Alytus nebeminimas
Kaukėnas patvirtino Žiemelio užmojį pirkti LKL klubą, bet Alytus nebeminimas
Po antradienio Delfi publikacijos apie verslininko Gedimino Žiemelio Vilniuje kuriamą krepšinio klubą lydinčius gandus, bendrovė „Basketball Holding Company“ išplatino pranešimą
Žiemelio klubo steigėjai jau kreipėsi į LKL, prezidentas – Kaukėnas
Žiemelio klubo steigėjai jau kreipėsi į LKL, prezidentas – Kaukėnas
Ne kartą pažadais krepšinio sirgalius dėl naujo klubo steigimo maitinęs verslininkas Gediminas Žiemelis jau ėmėsi konkrečių veiksmų.Oficialiai paskelbta, kad komandos steigėjai kreipėsi

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime