Naujienos kraunasi...

Studentų rinktinė tikisi pakartoti 2017-ųjų sėkmę: užrašas ant krūtinės įpareigoja

Studentų rinktinė tikisi pakartoti 2017-ųjų sėkmę: užrašas ant krūtinės įpareigoja
Po šešerių metų pertraukos į tarptautinę areną sugrįžta Lietuvos studentų krepšinio rinktinė. Jau netrukus Aurimo Matulevičiaus treniruojami lietuviai startuos pasaulio universitetų žaidynėse Čengdu mieste (Kinija). Vyrų krepšinio rungtis čia numatyta liepos 29 – rugpjūčio 6 dienomis.

2017-aisiais Lietuvos studentai, kuriems vadovavo Tomas Masiulis, pasaulinėje universiadoje pasidabino aukso medaliais. 2019-aisiais lietuviai turnyre nedalyvavo, o pirmoji vieta tąkart atiteko amerikiečiams. Šių metų žaidynės turėjo vykti 2021-aisiais, tačiau dėl pandemijos buvo nukeltos net du sykius.

Galutinis Lietuvos rinktinės dvyliktukas, didele dalimi sudarytas iš Lietuvos krepšinio lygos (LKL) žaidėjų, paaiškėjo jau kiek anksčiau, prieš kelias savaites, kuomet mūsiškiai ruošėsi paskutiniajam pasirengimo etapui – išvykai į tolimąją Kiniją.

Iššūkių čia kėlė prisitaikymo prie kitos laiko juostos procesas, kadangi Čengdu ir Lietuvą skiria 5 valandos. Taip pat neįprastos ir klimato sąlygos – itin didelis oro drėgnis bei dieną dažnai pasiekiama 30 laipsnių Celsijaus temperatūra.

„Jei atvirai, nebuvo lengva. Jautėsi laiko pakeitimas, skirtingas treniruočių ir rungtynių laikas. Manau, kad su tuo susidorojome ir nesureikšminame to. Niekas nedejuoja, visi žino, kur važiuoja ir įsivaizdavo, kokios sąlygos laukia. Prisitaikėme gerai, nors klimatas ir rutina buvo sunkoka, ypač pirmas kelias dienas“, – pasakojo rinktinės vairininkas.

Persikėlę įžaidynes priimančią šalį, lietuviai sužaidė penkis draugiškus mačus. Iš pradžių įveikta Kinijos lygos ekipa, Pekino „Ducks“ (82:61). Vėliau sekė pergalė prieš Suomiją (71:52), o Lenkija palaužta tik po pratęsimo (75:69). Tie patys suomiai atkakliame mūšyje Lietuvos rinktinei išrašė pralaimėjimą (75:79), o galiausiai pasirengimo ciklas vainikuotas dar viena pergale prieš Kinijos lygos klubą, Guangžou „Loong Lions“ (77:62).

„Pasiruošimas buvo toks, koks planuota, – mintimis dalinosi rinktinės atakoms diriguojantis Kristupas Žemaitis. – Sužaidėme pakankamą kiekį draugiškų rungtynių, gavome įvairios krepšinio mokyklos, ypač iš teisėjų pusės. Manau, kad esame užsigrūdinę ir pasiruošę visokiam krepšiniui. Procesas vyko neblogai. Kažkas gaunasi geriau, kai ką reikia dar išdirbti, bet esame pasiruošę ir laukiame pirmųjų oficialių rungtynių.“

27-ąjį gimtadienį prieš mėnesį minėjęs K. Žemaitis šioje rinktinėje yra vienas vyriausių žaidėjų.Būtent jam patikėtos kapitono pareigos, bylojančios apie žaidėjo lyderystę. Didelių lūkesčių savo komandos vedliui turi ir A. Matulevičius.

„Tai atsakingos pareigos, bet nebandau vaidinti teisuolio ar griežto vaikino, kuris visiems reguliuos eismą. Stengiuosi būti tiltas tarp trenerių ir žaidėjų. Arnas Beručka, mano kompanionas, labai padeda šiais klausimais, jei reikia kažką išsiaiškinti. Kol kas viskas paprastai, stengiuosi patirtį perduoti kitiems ir padėti krepšinio aspektais.“

„Iš Kristupo tikiuosi labai daug. Jis kapitonas, svarbus žaidėjas. Paatvirausiu, į dieną po keletą kartų padiskutuojame apie žaidybinius veiksmus ir prieiname prie gerų išvadų. Ne tik su juo, bet ir su kitais žaidėjais vyksta atviras, betarpiškas bendravimas. Bandome vienas kitą suprasti. Jų išsakytos nuomonės yra labai svarbios, nes visa tai prisideda prie bendro rezultato siekimo“, – komandos gyvenimo detalių atskleidė specialistas.

K. Žemaitis buvo ir čempioniškos 2017 metų rinktinės dalimi. Lygindamas šiemetinę ekipą su auksine komanda, krepšininkas teigia įžvelgiantis paralelių, kurios leistų tikėtis sėkmės.

„Tuo metu irgi buvo surinkti dar ne per daug įrodę vaikinukai. Galėčiau visus dvylika išvardinti ir visi buvo lygiai geri. Buvome alkani, ištroškę. Pasiruošimas tada irgi nebuvo lengvas, pralaimėjome keletą rungtynių gan skaudžiai, bet matėsi potencialas ir tai, kad esame kovingi, protingi, suprantame krepšinį ir visos pozicijos gerai užpildytos.

Dabar irgi yra panašūs ženklai – nesame talentai, labiau juodadarbiai, kurie nori kilti, įrodyti savo vertę. Iš to, ką mačiau draugiškų rungtynių cikle ir treniruotėse, visi yra kovingi, griūna dėl kamuolio, turi noro. Tas mus turės vesti į priekį, į pergales“, – teigė žaidėjas.

Turnyrą lietuviai pradės A grupėje, kurioje taip pat žais Taivano, Kinijos ir Brazilijos studentų rinktinės. Pirmasis varžovas – Taivanas, su kuriuo mūsiškiai grumsis šeštadienį nuo 14.20 val. Lietuvos laiku. Tiesioginė mačo transliacija – oficialiame žaidynių puslapyje. Tokiu pat dienos metu laukia ir susitikimai su Kinija (sekmadienį) bei Brazilija (pirmadienį).

„Turime nedaug informacijos apie varžovus, bet renkame ją. Jie, kaip ir mes, mažai žaidę kažkur kartu. Belieka gerinti savo pačių žaidimo kokybę ir gerai pasiruošti. Norime grupėje daugiau primesti savo krepšinį, o ne žiūrėti, kaip kiti atrodo“, – sakė vyr. treneris.

Į ketvirtfinalio etapą, kuris vyks rugpjūčio 2 d. (trečiadienį), pateks po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas. Sėkmės atveju, šiame etape lietuvių lauktų viena iš B grupės komandų – Rumunija, Argentina, Pietų Afrikos Respublika arba Mongolija. Pusfinaliai ir finalai vyks rugpjūčio 4 ir 6 dienomis (penktadienį ir sekmadienį).

Iš viso turnyre dalyvauja 15 šalių. Kalbėdami apie bendrą žaidynių lygį, Lietuvos rinktinės atstovai tikino, jog nė viena komanda neturėtų būti nustumta į paraštes ar iš anksto nuvertinta.

„Sunku pasakyti koks tikslus lygis, bet tai daugiausiai vietinių pirmenybių žaidėjai, turintys neblogus vaidmenis savo komandose. Tai turėtų būti gero lygio turnyras. Nemanau, kad už visus būsime galva geresni – reikės su visais stumdytis ir su visais kovoti“, – savo nuomonę išreiškė K. Žemaitis.

„Galbūt anksčiau galvodavome, kad studentų krepšinyje komandos silpnesnės. Atvažiavęs į studentų kaimelį, supranti, kad tai aukštas lygis. Amerikiečiai atsivežė Tulane‘o universiteto komandą, kuri yra tikrai stipri. Sužinojome ir apie Rumunijos, Argentinos, Čekijos komandas. Suvažiavo aukšto lygio krepšininkai, žaidžiantys aukščiausiose šalių lygose. Bent pusė komandų yra stiprios, su didelėmis ambicijomis ir tikslais“, – žaidynių lygį pakomentavo A. Matulevičius.

Dar prieš išvyką į Kiniją studentų rinktinės strategas užsiminė, kad į tėvynę norėtų grįžti su medaliu. Tokios pačios nuomonės laikosi ir komandos kapitonas.

„Užrašas ant krūtinės įpareigoja atvežti medalius. Būčiau tuo patenkintas. Turnyro metu reikėtų įvertinti, koks lygis ir kaip mes tame kontekste atrodome. Bet dabar iš to, ką matau, minimalus tikslas yra patekti tarp keturių geriausių, o tada jau žiūrėsime. Jei būsime ten, sieksime maksimumo“, – optimistiškai nusiteikęs buvo K. Žemaitis.

A. Matulevičiui trenerių štabe talkina asistentas Marius Tamolis, skautas Šarūnas Ciparis, fizinio rengimo treneris Martynas Jurgilas bei kineziterapeutas Matas Šimonis. Komandos administratoriaus pareigas studentų rinktinei stovyklaujant Lietuvoje atliko Adas Juškevičius.

Rinktinės sudėtis: Kristupas Žemaitis, Karolis Giedraitis, Paulius Danusevičius, Rimantas Daunys (Lietuvos sporto universitetas), Marius Valinskas, Ernestas Sederevičius, Vitalijus Kozys, Tomas Zdanavičius, Dominykas Stenionis (Vytauto Didžiojo universitetas), Nojus Mineikis, Dovydas Romančenko (Klaipėdos universitetas), Arnas Beručka (Mykolo Romerio universitetas).

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Savo karjeros kelią apžvelgęs Žemaitis – apie vaikiškią tatuiruotę bei Eurolygos svajonę
Savo karjeros kelią apžvelgęs Žemaitis – apie vaikiškią tatuiruotę bei Eurolygos svajonę
Nuo nežinios, kur reikės žaisti būsimą sezoną iki Europos čempionato vilkint nacionalinės rinktinės marškinėlius. Būtent toks sakinys tam tiktų labiausiai, jei reikėtų trumpai apibūdinti
Beručka: derbyje įtampa bus maksimali – arenoje, tarp trenerių ir žaidėjų (interviu)
Beručka: derbyje įtampa bus maksimali – arenoje, tarp trenerių ir žaidėjų (interviu)
Šeštadienio vakarą „Avia Solutions Group“ arenoje – sostinės derbis.Kuomet čia šeimininkavo „Rytas“, Giedriaus Žibėno auklėtiniai „Betsafe-LKL“
Po Vilniaus derbio – aistrų pliūpsnis tribūnoje ir "Ryto" duobkasio pretenzijos: tai buvo nepagarba
Po Vilniaus derbio – aistrų pliūpsnis tribūnoje ir "Ryto" duobkasio pretenzijos: tai buvo nepagarba
VIP svečius iš Vilniaus „Wolves“ stovyklos įkurdinti ložėje tiesiai virš aktyviausių Vilniaus „Ryto“ gerbėjų pozicijų ASG arenoje nebuvo pati išmintingiausia
Nervingame Vilniaus derbyje – "Wolves" pergalė prieš "Rytą"
Nervingame Vilniaus derbyje – "Wolves" pergalė prieš "Rytą"
Šeštadienio vakarą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko viena laukiamiausių sezono akistatų – sostinės derbis.Čia šeimininku buvęs Vilniaus
Žemaitis – apie "Wolves" progresą: manau, jau nuėjome ganėtinai neblogą kelią
Žemaitis – apie "Wolves" progresą: manau, jau nuėjome ganėtinai neblogą kelią
Po antrosios pergalės Europos taurės turnyre Vilniaus „Wolves“ sieks pratęsti laimėtų rungtynių seriją ir „Betsafe-LKL“ čempionate sekmadienį, kai Alytuje susitiks su turnyro
Įspūdingą vagystę solidžioje auditorijoje įvertinęs Žemaitis: neįtikėtini dalykai
Įspūdingą vagystę solidžioje auditorijoje įvertinęs Žemaitis: neįtikėtini dalykai
Dalis žiūrovų nebelaukė paskutinių dvikovos akimirkų ir kilo iš savo vietų „Avia Solution Group“ arenoje, juk likus 45 sekundėms „Wolves“ atsiliko 80:87 ir Europos
Sparnus užsiauginęs Beručka: Kurtinaičio muštras manęs nenužudė – padarė stipresniu
Sparnus užsiauginęs Beručka: Kurtinaičio muštras manęs nenužudė – padarė stipresniu
Vilniaus „Wolves“ komanda yra viena iš keturių, kurios Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) dar nėra patyrusios pralaimėjimo skonio.Iškovotos keturios
Studentai pasaulio universitetų žaidynėse finišavo triuškinančia pergale
Studentai pasaulio universitetų žaidynėse finišavo triuškinančia pergale
Lietuvos studentų rinktinė pergalingai užbaigė savo pasirodymą Kinijoje vykusiose pasaulio universitetų žaidynėse.Aurimo Matulevičiaus treniruojama komanda paskutiniajame mače 99:66 (20:22, 27:21,
Beručkos benefisas neišgelbėjo studentų rinktinės nuo pralaimėjimo
Beručkos benefisas neišgelbėjo studentų rinktinės nuo pralaimėjimo
Lietuvos studentų rinktinė pasaulio universitetų žaidynes užbaigs maču dėl 7-osios vietos.Aurimo Matulevičiaus auklėtiniai 69:84 (19:20, 18:19, 18:22, 14:23) patyrė nesėkmę prieš Suomijos
Dramatiškai pralaimėjusi studentų rinktinė pasitraukė iš kovos dėl medalių
Dramatiškai pralaimėjusi studentų rinktinė pasitraukė iš kovos dėl medalių
  Lietuvos studentų rinktinė krito pasaulio universitetų žaidynių ketvirtfinalyje.Aurimo Matulevičiaus auklėtiniai po dramatiškos ir permainingos kovos 75:78 (22:19, 18:12, 13:24,
Grupės lyderių mūšį pralaimėję studentai ketvirtfinalyje kausis su argentiniečiais
Grupės lyderių mūšį pralaimėję studentai ketvirtfinalyje kausis su argentiniečiais
Lietuvos studentų rinktinė (2/1) užėmė antrąją vietą pasaulio universitetų žaidynių A grupėje.Aurimo Matulevičiaus auklėtiniai grupės lyderių mūšyje 78:84 (17:18, 24:21, 9:21, 28:24)
Su kinais vargo turėję studentai užsitikrino vietą ketvirtfinalyje
Su kinais vargo turėję studentai užsitikrino vietą ketvirtfinalyje
Antrąją pergalę paeiliui pasiekusi Lietuvos studentų rinktinė (2/0) užsitikrino vietą pasaulio universitetų žaidynių ketvirtfinalyje.Aurimo Matulevičiaus auklėtiniai antrajame turnyro mače
Studentai pasaulio universitetų žaidynėse startavo triuškinančia pergale
Studentai pasaulio universitetų žaidynėse startavo triuškinančia pergale
Lietuvos studentų rinktinė (1/0) atsidarė pergalių sąskaitą Čengdu mieste (Kinija) prasidėjusiose pasaulio universitetų žaidynėse.Aurimo Matulevičiaus treniruojami vyrukai turnyro starte 100:70
Studentų rinktinė tikisi pakartoti 2017-ųjų sėkmę: užrašas ant krūtinės įpareigoja
Studentų rinktinė tikisi pakartoti 2017-ųjų sėkmę: užrašas ant krūtinės įpareigoja
Po šešerių metų pertraukos į tarptautinę areną sugrįžta Lietuvos studentų krepšinio rinktinė. Jau netrukus Aurimo Matulevičiaus treniruojami lietuviai startuos pasaulio universitetų
Studentų rinktinės dvyliktuko dauguma – LKL žaidėjai
Studentų rinktinės dvyliktuko dauguma – LKL žaidėjai
Paaiškėjo Lietuvos studentų krepšinio rinktinės dvyliktukas, atstovausiantis Lietuvai pasaulinėse universitetų žaidynėse, vyksiančiose liepos 28 – rugpjūčio 8 dienomis
Žemaitis – apie Europos čempionatą, pasiūlymą iš Ispanijos klubo ir geriausius krepšinio filmus
Žemaitis – apie Europos čempionatą, pasiūlymą iš Ispanijos klubo ir geriausius krepšinio filmus
Betsafe-LKL TV pokalbių rubrikoje – pokalbis su Alytaus „Wolves“ krepšininku Kristupu Žemaičiu.Praėjusi vasara gynėjui buvo ypatinga – jis atstovaudamas Lietuvos nacionalinei
Žemaitis – apie netikėtus pokyčius "Wolves" trenerių štabe bei džiuginančius Alytaus sirgalius
Žemaitis – apie netikėtus pokyčius "Wolves" trenerių štabe bei džiuginančius Alytaus sirgalius
Šis šeštadienis „Betsafe-LKL“ čempionate gali įnešti kur kas daugiau aiškumo kovoje dėl aukštų pozicijų turnyrinėje lentelėje, bet lygiai taip
Studentų rinktinė sužinojo varžovus Universiadoje
Studentų rinktinė sužinojo varžovus Universiadoje
Lietuvos studentų rinktinė sužinojo savo varžovus šiais metais vyksiančiose Pasaulio universitetų žaidynėse.Burtų traukimo ceremonija vyko Čengdu (Kinija) mieste ketvirtadienio ryte, kuriame
Žemaitis: bus labai įdomu kaip dvi ekipos dalinsis ta pačia sostinės saule
Žemaitis: bus labai įdomu kaip dvi ekipos dalinsis ta pačia sostinės saule
„Betsafe-LKL“ sezonui perkopus į antrąją pusę, darosi vis įdomiau stebėti, kaip susidėlios galutinė turnyrinė lentelė. Šiuo metu tarp pirmojo aštuntuko komandų yra
Prie rinktinės prisijungė trečias "Wolves" atstovas
Prie rinktinės prisijungė trečias "Wolves" atstovas
FIBA 2023 m. Pasaulio taurės atrankos mačams su Vengrija ir Prancūzija besiruošianti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sulaukė papildymo – prie rinktinės jungiasi Alytaus „Wolves“
Kurtinaičio kariauna krito paskutinę sekundę ir patyrė pirmąją nesėkmę ENBL
Kurtinaičio kariauna krito paskutinę sekundę ir patyrė pirmąją nesėkmę ENBL
Pirmąją nesėkmę Šiaurės Europos krepšinio lygos (ENBL) B grupėje patyrė nepilnos sudėties žaidęs Alytaus "Wolves" (2-1) klubas.Rimo Kurtinaičio auklėtiniai išvykoje
Įspūdingo Wembanyamos debiuto liudininkai liko priblokšti: žavėjo ir fizika, ir protas
Įspūdingo Wembanyamos debiuto liudininkai liko priblokšti: žavėjo ir fizika, ir protas
Panevėžio arenoje Lietuvos ir Prancūzijos rungtynes stebėję krepšinio sirgaliai galėjo likti nusivylę rezultatu, bet ne reginiu ant parketo, jei jie sekė Prancūzijos rinktinės žaidimą,
Į LKL finalą su "Wolves" nusitaikęs Žemaitis tikisi grobio ir su Lietuvos rinktine
Į LKL finalą su "Wolves" nusitaikęs Žemaitis tikisi grobio ir su Lietuvos rinktine
Jei gerą bangą pasikinkiusios LKL komandos priverstinės FIBA rinktinių langos pertraukos nei laukė, nei norėjo, tai kitoms tas atokvėpis itin reikalingas ir atėjo pačiu laiku. Viena tokių ekipų
"Betsafe Mic'd Up": K. Žemaitis
"Betsafe Mic'd Up": K. Žemaitis
Prieš savaitę startavusį jubiliejinį „Betsafe-LKL“ čempionatą oficialiai pradėjo Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ ir Alytaus „Wolves“
Ukrainiečiai pasirengimą Eurobasket pradėjo sutriuškindami Lietuvos studentus
Ukrainiečiai pasirengimą Eurobasket pradėjo sutriuškindami Lietuvos studentus
Ukrainos nacionalinė komanda pirmąsias kontrolines rungtynes prieš Eurobasket 2022 sužaidė Latvijoje.Ainaro Bagatskio auklėtiniai Rygoje net 112:78 sutriuškino Lietuvos studentų rinktinę
Prie "Wolves" prisijungęs Beručka – apie sugrįžimą į Vilnių, Kurtinaitį ir fanų simpatijas
Prie "Wolves" prisijungęs Beručka – apie sugrįžimą į Vilnių, Kurtinaitį ir fanų simpatijas
Puikų praėjusį sezoną Pasvalio „Pieno Žvaigždžių“ komandoje sužaidęs Arnas Beručka neabejoja, kad sprendimas prisijungti prie naujojo BC „Wolves“ klubo yra teisingas,
"Wolves" gretose – džiūgaujantis Beručka
"Wolves" gretose – džiūgaujantis Beručka
„Wolves“ gretas papildė puikų sezoną Pasvalio „Pieno Žvaigždžių“ komandoje sužaidęs Arnas Beručka. Krepšininkas su klubu sudarė dvejų metų kontraktą.„Labai
Iš "Lietkabelio" į "Wolves" persikėlęs Žemaitis: jau buvau garantuotas, kad lieku Panevėžyje
Iš "Lietkabelio" į "Wolves" persikėlęs Žemaitis: jau buvau garantuotas, kad lieku Panevėžyje
Prie „Wolves“ klubo prisijungęs krepšininkas Kristupas Žemaitis sako turėjęs priimti sunkiausią sprendimą savo gyvenime.Jis pasidalijo mintimis apie sprendimą prisijungti prie

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime