Naujienos kraunasi...

Žemaitis: bus labai įdomu kaip dvi ekipos dalinsis ta pačia sostinės saule

Autorius: LKL Akademija.
Žemaitis: bus labai įdomu kaip dvi ekipos dalinsis ta pačia sostinės saule
LKL nuotr.
„Betsafe-LKL“ sezonui perkopus į antrąją pusę, darosi vis įdomiau stebėti, kaip susidėlios galutinė turnyrinė lentelė. Šiuo metu tarp pirmojo aštuntuko komandų yra labai mažas pergalių skirtumas, tad būti užtikrintiems, jog dabartinė pozicija yra galutinė, būtų sunku teigti kiekvieno klubo atstovui. 

Trečioje vietoje esanti Alytaus „Wolves“ ekipa – šio sezono „Betsafe-LKL“ debiutantė. Komanda dar tik rašo pirmuosius puslapius savo istorijoje, bet pamažu tampa intriguojančia Lietuvos krepšinio dalimi.

„Wolves“ šį sezoną jau stebino skambiomis pergalėmis, intriguojančiais papildymais ir, žinoma, naujai atsiradusiu derbiu tarp „Wolves“ ir Vilniaus „Ryto“ komandų.

Apie šios ekipos kuriamą istoriją, sirgalius ir naujai susiformavusį derbį savo įžvalgomis pasidalino komandos krepšininkas Kristupas Žemaitis, kuris šį sezoną „Betsafe-LKL“ čempionate per vidutiniškai sužaidžiamas 19 minučių renka po 7,2 taško, 3 rezultatyvius perdavimus ir 9,5 naudingumo balo.

– Ar buvo sunku palikti Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ir keltis į visiškai naujai sukurtą komandą, kur negalėjote žinoti ko tikėtis?

– Dėl visiškai naujai įsikūrusios komandos tikrai nesibaiminau, nes tikėjau, kad su šiuo klubu viskas bus gerai. Žinoma, buvau vienas iš pirmųjų, kuris pasirašė kontraktą su „Wolves“ klubu, bet žinojau, kad čia susiburs daug pažįstamų veidų, daug gerų žaidėjų. Taip pat pokalbis su Rimu Kurtinaičiu dar labiau nušvietė klubo ateitį.

Atvykstant į šį klubą tikrai žinojau, kad tai bus aukšto lygio organizacija ir jau tapus šios komandos dalimi, dar labiau nustebau, kaip gerai čia yra elgiamasi su žaidėjais ir dėl jų stengiamasi – viskas aukščiausio lygio. Palikti „7bet-Lietkabelį“, be abejo, buvo sunku, nes praktiškai jau buvau užtikrintas, kad lieku, prie to vienareikšmiškai prisidėjo ir Nenado Čanako pasilikimas Panevėžyje. Įdomi istorija, jog per savo vestuves tiesiog šokau, buvau visiškai ramus dėl ateities Panevėžyje, bet per kelias dienas viskas apsisuko 180 laipsnių kampu. Buvo sunku priimti sprendimą, bet susidėliojus kelių metų perspektyvą nusprendžiau, kad tai bus geras sprendimas.

– Ar sekate „7bet-Lietkabelio“ rungtynes šį sezoną? Koks jausmas stebėti šią komandą iš šono, kai dar praeitą sezoną „Betsafe-LKL“ čempionate stebinote visus savo pasiekimais?

– Tikrai seku „7bet-Lietkabelį“, bet ne tik šią ekipą. Stebiu daugelį klubų, kurie rungtyniauja Europoje, taip pat žiūriu ir „Betsafe-LKL“ rungtynes. Panevėžio ekipoje įdomiausia stebėti panašų braižą iš praeito sezono, panašius derinius. Tikrai įdomu juos žiūrėti, matyti, jog klubas turi kryptį. Manau, kad jie dar nustebins ir bus labai stiprūs konkurentai tiek „Betsafe-LKL“, tiek ir tarptautiniame fronte.

– Kokie yra didžiausi iššūkiai būti naujai susikūrusios komandos dalimi, kuri savo istoriją „Betsafe-LKL“ pradeda tik dabar?

– Didžiausias iššūkis naujoje komandoje yra sirgalių prisitraukimas. Tai nėra lengva, suprantant, kad šiandien žaidžiame Alytuje, o po metų kelsimės į Vilnių. Vėlgi, klubas tam tikros istorijos neturi, mes ją bandome statyti, dėl to ir sunku pritraukti tą sirgalių bazę. Tačiau aš esu labai maloniai nustebintas, kaip aktyviai Alytuje esame palaikomi arenoje. Įtraukiamas yra ir jaunimas, vaikai, kurie nuo pat mažų dienų yra ugdomi krepšinio kultūros, čia didelis indėlis ir yra mūsų klubo darbo, o tai mums sekasi tikrai neblogai.

– Klubo ateities planuose yra persikėlimas iš Alytaus į sostinę. Jūsų manymu, ar keliaujant iš vieno miesto į kitą įmanoma išlaikyti fanų bazę?

– Sunkus klausimas, bet sakyčiau, kad tai tikrai įmanoma. Būna, jog komandą palaiko ir žmonės iš kitų miestų. Jeigu kitais metais jau žaisime sostinėje, rodysime gerus rezultatus, turėsime įdomių žaidėjų, žaisime stipresniame Europos turnyre, rinksime pergales ir žaisime gražų žaidimą, tai atsiras fanų ir sostinėje. Žinoma, tai sunkus darbas, įdomu, kaip visa tai atrodys, bet ir prieš sezoną buvau skeptiškesnis, ar žmonės rinksis palaikyti mūsų Alytuje, bet tai, ką pamačiau, viršijo visus lūkesčius. Galvoju, kad viskas yra įmanoma ir laukiu to su dideliu nekantrumu.

– „Wolves“ komanda padarė didelį žingsnį ties krepšinio populiarinimu Alytuje. Ar prieš sezoną tikėjotės, kad fanų palaikymas šiame mieste gali būti toks stiprus? Galbūt galėtumėte palyginti dabartinę atmosferą su tuo laikmečiu, kai dar vilkėjote Alytaus „Dzūkijos“ marškinėlius?

– Kai dar žaidžiau Alytuje, buvo karantino metai, tai nebūtų korektiškas sulyginimas, bet ką mačiau ankščiau, tai be abejo tas palaikymas skiriasi. Vien pasiruošimas rungtynėms, komandų pristatymas, sirgalių įtraukimas su broliais Lavrinovičiais, įvairūs žaidimai. Žinoma, ir patys Alytaus gyventojai mato, kad miesto komanda yra stipresnė negu būdavo ankščiau, rezultatai geresni, tai galbūt ir įdomiau stebėti bei įsitraukti į palaikymą.

– Žaisti tokio solidaus trenerio, kaip R. Kurtinaitis, komandoje yra palaima ar iššūkis? Ar sunku pritapti šio trenerio sistemoje ir atrasti sau tinkama vietą?

– Sakyčiau, kad tai yra du viename – ir palaima, ir iššūkis. Esu labai patenkintas šiuo treneriu, jo charizma. Aišku, jis yra griežtas ir reiklus, bet būtent tokio trenerio man reikia. Visas jo reiklumas gynyboje ir puolime mane daro dar įvairiapusiškesniu žaidėju.

– Ar R. Kurtinaitis primena N. Čanaką?

– Pirmas dalykas, kuris man krenta į akis yra tai, kad praėjusiame sezone nebuvome kažkokie greiti, atletiški, bet mes žaidėme gal ir lėtesnį, tačiau, protingą žaidimą ilgomis atakomis. Šiame sezone su „Wolves“ mūsų puolimas yra greitesnis, deriniai yra trumpesni, visą laiką reikia bėgti ir ieškoti greitų, lengvų taškų.

– Dėl artėjančio persikėlimo į Vilnių, lygoje neišvengiamai susiformavo natūralus derbis tarp „Wolves“ ir „Ryto“ komandų. Ar tai tik sirgalių ir žiniasklaidos klausimas, ar vis dėl to jaučiate papildomą motyvaciją rungtyniaujant prieš „Ryto“ ekipą? Ar žaidžiant kyla prisiminimai apie praėjusio sezono finalo seriją?

– Prisiminimai gal ir nekyla, kadangi tai yra skirtingos komandos. Pats derbis tikrai formuojasi, nes į Vilnių persikelsime kitais metais, tad sostinėje bus dvi pajėgios krepšinio komandos. Iš „Ryto“ fanų pusės, jie turbūt nebuvo patenkinti šios komandos atsiradimu, kadangi yra daug panašių asociacijų tarp šių klubų, tas pats vilko simbolis, kuriam yra net ir skanduotė, jog „Sostinėje vilkas tik vienas“. Sakykime, kad formuojasi tam tikra priešprieša, bet nuo to, manau, yra tik geriau tiek mums, tiek visam Lietuvos krepšiniui. Su „Rytu“ žaidėme jau dvejas rungtynes, atmosfera ir palaikymas abejose arenose buvo nuostabūs.

– Šiais metais nuolat kinta pirmojo aštuntuko komandos, žemiau jo esančios ekipos taip pat neatsilieka, tad kokį įspūdį Jums palieka šio sezono lyga ir ar jaučiate dar labiau sustiprėjusią konkurenciją tarp komandų?

– Konkurencija tikrai jaučiama ir matoma, kiekvienais metais yra einama į priekį, lyga darosi vis stipresnė. Kas vyksta turnyrinėje lentelėje irgi galima pavadinti „mėsmale“. Ar sustiprėjo lyga – amžinas kiekvienų metų klausimas. Nežinau, ko gero, lygos sustiprėjimą galime matuoti Lietuvos klubų pasirodymais Europoje. Sakyčiau, kad „Žalgiris“ tikrai sustiprėjo, „Rytas“ taip pat nesusilpnėjo, „7bet-Lietkabelis“ irgi išlaiko geras pozicijas ir gali pakilti į aukštesnes vietas savo grupėje.

– „Wolves“ komandoje gynėjų grandis šį sezoną yra išties stipri. Ar sunku užsitikrinti vietą aikštelėje, dėl minučių aikštelėje konkuruojant su Adu Juškevičiumi, Ahmadu Caveriu ir Arnu Beručka?

– Tikrai nėra lengva, bet žinau savo užduotis: išėjęs į aikštelę turiu duoti energijos, spausti kamuolį, taip pat „užkurti“ visą komandą gynyboje. Faktas, kad ta konkurencija mano pozicijoje yra, nes visi žaidėjai yra labai geri, tačiau man išties padeda, jog turiu savo rolę ir tam tikras užduotis. Manau, kad tai yra puikus trenerio darbas, kadangi esame gerai rotuojami, visi gauna šansus, tad belieka tik patiems jais pasinaudoti. Konkurentai stiprūs, bet treneris tų minučių atranda ir leidžia padėti komandai.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Kėdainiuose laimėję "Šiauliai" įsitvirtino devintoje vietoje
Kėdainiuose laimėję "Šiauliai" įsitvirtino devintoje vietoje
„Betsafe-LKL“ turnyrinės lentelės kaimynų dvikovoje triumfavę „Šiauliai“ (7-18) išsaugojo teorines viltis pasiekti atkrintamąsias varžybas.Žydrūno Urbono
Urbonas registruotas pagrindinėje "Ryto" komandoje (Žibėno komentaras)
Urbonas registruotas pagrindinėje "Ryto" komandoje (Žibėno komentaras)
Pirmadienio popietę Vilniaus „Rytas“ pasidalino naujienomis – prie pagrindinės komandos sudėties LKL kovoms prisijungs FIBA jaunimo Čempionų lygos MVP – Ignas Urbonas.Šį
"Juventus" priekinę liniją sustiprino amerikietis
"Juventus" priekinę liniją sustiprino amerikietis
Prieš lemiamą „Betsafe-LKL“ sezono atkarpą Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ sulaukė pastiprinimo puolėjų grandyje. Aukštaitijos klubą papildė 207 cm
Grįžimu į Lietuvą besidžiaugiantis Doualla puikiai atsiliepia ir apie Kėdainius, ir apie Pasvalį
Grįžimu į Lietuvą besidžiaugiantis Doualla puikiai atsiliepia ir apie Kėdainius, ir apie Pasvalį
Kovo pradžioje prie Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ prisijungęs 19-metis Darylas Doualla Lietuvoje leidžia jau antrąjį mėnesį ir džiaugiasi pasirinkimu atvykti į Aukštaitiją. Talentingas
Spindėjęs Lekavičius įvertino pasikeitimą "Žalgirio" sirgalių palaikyme
Spindėjęs Lekavičius įvertino pasikeitimą "Žalgirio" sirgalių palaikyme
Po rungtynių Lukas Lekavičius džiaugėsi pasiekta svarbia pergale ir įvertino, jog pagrindinė fanų tribūna atsidūrė už krepšio, rašo Krepšinis.lt.Kauno „Žalgiris“
Serijos su "Rytu" besitikintis Trinchieri – apie savo nuostabą dėl žiūrovų ir neįtikėtiną Lekavičių
Serijos su "Rytu" besitikintis Trinchieri – apie savo nuostabą dėl žiūrovų ir neįtikėtiną Lekavičių
Puspenkto mėnesio vietiniame fronte nepralaimintis šalies čempionas Kauno „Žalgiris“ (22-2) sekmadienį įsirašė jau keturoliktą pergalę iš eilės ir praktiškai
Pralaimėjimo priežastis įvardinęs Žibėnas su nerimu žvelgia į likusią sezono dalį
Pralaimėjimo priežastis įvardinęs Žibėnas su nerimu žvelgia į likusią sezono dalį
Po pralaimėjimo derbyje Giedrius Žibėnas kalbėjo apie pralaimėjimo priežastis bei žvelgė į likusią reguliaraus sezono dalį, rašo Krepšinis.lt.Vilniaus „Rytas“ (20/5)
Žaidimą kontroliavusi Šeškaus kariauna laimėjo Mažeikiuose
Žaidimą kontroliavusi Šeškaus kariauna laimėjo Mažeikiuose
Užtikrintą pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasiekė Jonavos „CBet“ (10-15) komanda, kuri svečiuose 79:62 (24:23, 22:13, 17:11, 16:15) įveikė Mažeikių
"Žalgiris" ir trečią kartą nukovė "Rytą", šįkart – užtikrintai
"Žalgiris" ir trečią kartą nukovė "Rytą", šįkart – užtikrintai
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko jau trečioji grandų akistata, kurią ir vėl laimėjo Kauno „Žalgiris“ (22-2).Andrea Trinchieri auklėtiniai namie 92:78 (27:22,
Tik vieną abejonę dėl Sirvydžio turintis Kurtinaitis: "Žalgiris" dėl to ir yra "Žalgiris"
Tik vieną abejonę dėl Sirvydžio turintis Kurtinaitis: "Žalgiris" dėl to ir yra "Žalgiris"
Po nepavykusių mėginimų tvirčiau užsikabinti NBA lygoje, kur per tris sezonus sužaidė tik 23 mačus, 23-ejų metų Deividas Sirvydis labai greitai užsirekomendavo grįžęs iš už Atlanto,
Kaip su "Real", taip ir su "Rytu": "Žalgirio" fanai iššlavė visus bilietus
Kaip su "Real", taip ir su "Rytu": "Žalgirio" fanai iššlavė visus bilietus
Trečiasis šio sezono LKL grandų mūšis tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ krepšininkų sekmadienį vyks sausakimšoje arenoje, rašo Krepšinis.lt.„Antras
Iš arčiau: 3 įdomūs faktai apie "Žalgirio" ir "Ryto" susitikimą
Iš arčiau: 3 įdomūs faktai apie "Žalgirio" ir "Ryto" susitikimą
„Betsafe-LKL“ čempionate laukia paskutinis reguliaraus sezono derbio mūšis, kuriame šį sekmadienį Kauno „Žalgiris“ (21-2) namuose priims svečių, Vilniaus
Ar "Rytas" gali pagauti Eurolygos sezoną pabaigusį "Žalgirį"? (Čeponio, trenerių ir žaidėjų komentarai)
Ar "Rytas" gali pagauti Eurolygos sezoną pabaigusį "Žalgirį"? (Čeponio, trenerių ir žaidėjų komentarai)
Praėjus trims dienoms nuo to, kai Nemuno saloje lankėsi Eurolygos čempionas Madrido „Real“ klubas (62:64), į, kaip prognozuojama, taip pat sausakimšą Kauno „Žalgirio“
Svarbiausius derbio akcentus minėjęs Birutis: kiekvienas turime suprasti, jog sezonas nesibaigė
Svarbiausius derbio akcentus minėjęs Birutis: kiekvienas turime suprasti, jog sezonas nesibaigė
Kauno „Žalgiris“ uždarė sezoną Eurolygoje ir gali pilnai koncentruotis „Betsafe-LKL“ batalijoms.Artimiausias kauniečių mačas laukia jau šį sekmadienį, kuomet
Įstabų proveržio sezoną sužaidęs Giedraitis: į rinktinę tikrai važiuočiau
Įstabų proveržio sezoną sužaidęs Giedraitis: į rinktinę tikrai važiuočiau
Jeigu Kauno „Žalgiris“ šį sezoną sugalvotų rinkti labiausiai patobulėjusį savo žaidėją Eurolygoje, užvirtų tikrai rimta kova, rašo Krepšinis.lt.Didelius žingsnius
Jankūnas – apie Evanso viliones kito sezono gaires bei naują sporto direktorių
Jankūnas – apie Evanso viliones kito sezono gaires bei naują sporto direktorių
Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas užbaigė 2023–2024 m. Eurolygos sezoną, kuris šį kartą baigėsi nepatekus į atkrintamąsias.Ta proga Kauno „Žalgirio“
"Neptūnas" nestabdo: darsyk patiesęs panevėžiečius kyla į penktąją vietą
"Neptūnas" nestabdo: darsyk patiesęs panevėžiečius kyla į penktąją vietą
Klaipėdos „Neptūno“ (13-12) pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi.Klaipėdiečiai savo namų tvirtovėje 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“
Legionieriaus vedami uteniškiai pratęsė tragišką "Pieno žvaigždžių" seriją
Legionieriaus vedami uteniškiai pratęsė tragišką "Pieno žvaigždžių" seriją
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) intrigos nepašykštėjo dar vienas Aukštaitijos derbis. Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (4-21) savo arenoje
Vovoro pakylėtas "Neptūnas": jausti spaudimą yra privilegija (įvertino grandų galimybes)
Vovoro pakylėtas "Neptūnas": jausti spaudimą yra privilegija (įvertino grandų galimybes)
Krepšinio sirgaliai uostamiestyje primiršo pralaimėjimo skonį. Paskutinį sykį Klaipėdos „Neptūnas“ aikštelę nuleista galva paliko dar vasario 12-ąją, kuomet Vido
Lietuvos krepšinio ateitis? LKL rekordų knygą atsivertęs Tubelis įrašė savo vardą šalia Ilgausko
Lietuvos krepšinio ateitis? LKL rekordų knygą atsivertęs Tubelis įrašė savo vardą šalia Ilgausko
NBA lygoje bent jau kol kas neįsitvirtinęs Ąžuolas Tubelis siautėja Europos krepšinyje, rašo Krepšinis.lt.Po to, kai rudens viduryje Filadelfijos „76ers“ paskelbė,
Buvusiam "Lietkabelio" direktoriui – prasta žinia iš Aukščiausiojo Teismo
Buvusiam "Lietkabelio" direktoriui – prasta žinia iš Aukščiausiojo Teismo
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) patvirtino, kad buvęs krepšinio klubo „Lietkabelis“ direktorius Mantas Ignatavičius pagrįstai nuteistas dėl šio klubo lėšų
"Wolves" pristatė naują klubo bei arenos pavadinimą ir rėmėją – gaus milijonus eurų
"Wolves" pristatė naują klubo bei arenos pavadinimą ir rėmėją – gaus milijonus eurų
Tik antrus metus gyvuojantis ir jokių skambių pergalių dar neiškovojęs Vilniaus „Wolves“ klubas rado generalinį rėmėją ir nuo šiol bus pavadintas „Wolves Twinsbet“,
"Wolves Twinsbet" sutriuškino lyderio neturėjusius mažeikiškius
"Wolves Twinsbet" sutriuškino lyderio neturėjusius mažeikiškius
Vilniaus „Wolves Twinsbet“ (18-8) pergalingai pašventino savo naująjį pavadinimą bei namų arenos parketą.Nedo Pacevičiaus ekipa sostinėje 104:78 (26:21, 30:23,
LKL komandų kapitonai "Fair Play" apdovanojimą vėl skyrė "Žalgirio" gynėjui
LKL komandų kapitonai "Fair Play" apdovanojimą vėl skyrė "Žalgirio" gynėjui
„Betsafe-LKL“ kartu su „Volfas Engelman“ bravoru ir toliau apdovanoja labiausiai džentelmeniškumu ir kilniu elgesiu pasižyminčius lygos bendruomenės narius.Šįsyk,
LKL ekspertai – apie likusio reguliariojo sezono intrigas bei galimą MVP
LKL ekspertai – apie likusio reguliariojo sezono intrigas bei galimą MVP
„Betsafe-LKL" reguliarusis sezonas sparčiai eina į pabaigą, liko vos mėnuo iki paskutinių reguliariojo sezono rungtynių, tačiau kova krepšinio aikštelėje tampa vis įdomesnė.
Šeškus – apie Tubelio benefisą: net "Rytas" netikėjo, kad jis gali taip žaisti
Šeškus – apie Tubelio benefisą: net "Rytas" netikėjo, kad jis gali taip žaisti
Po apmaudaus pralaimėjimo namuose Klaipėdos „Neptūnui“ (12-12) Virginijus Šeškus pripažino, kad jo vadovaujamas Jonavos „CBet“ (9-15) klubas jau atsisveikino su
LKL sezono rekordą pagerinęs Tubelis vedė į dramatišką pergalę Jonavoje
LKL sezono rekordą pagerinęs Tubelis vedė į dramatišką pergalę Jonavoje
Jonavos „CBet“ (9-15) komanda turėjo progą nutraukti Klaipėdos „Neptūno“ (12-12) penkių pergalių seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), tačiau
Nusivylęs Žibėnas siuntė signalą žaidėjams: parodėme nepagarbą sau (Čanako komentaras)
Nusivylęs Žibėnas siuntė signalą žaidėjams: parodėme nepagarbą sau (Čanako komentaras)
Vilniaus „Rytas“ (20-4) per du kėlinius pelnė 69 taškus, turėjo 27 taškų pranašumą, bet vos neprisižaidė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mače su Panevėžio

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime