Naujienos kraunasi...

Purlys: žiūrovams palinkėčiau suprasti, kad būna ne tik pergalės, bet ir pralaimėjimai

Autorius: Povilas Labanauskas ir Gintarė Blėkaitė.
Purlys: žiūrovams palinkėčiau suprasti, kad būna ne tik pergalės, bet ir pralaimėjimai
Lino Žemgulio nuotr.
Lietuvos krepšinio federacija (LKF) dar 2021 metų gruodžio mėnesį patvirtino Lietuvos jaunimo trenerius. Lietuvos U-16 jaunučių vaikinų rinktinės vyriausiuoju treneriu paskirtas Tomas Purlys, šiuo metu dirbantis Sostinės krepšinio mokyklos 2006 metais gimusių vaikinų komandos vyriausiuoju treneriu, su kuria pirmauja MKL vaikinų U-16 čempionate.

44-erių strategui sezonas puikiai klostosi ir RKL čempionate, kur Purlio vadovaujama Vilniaus „Rivilės“ komanda žengia pirmoje turnyrinės lentelės vietoje. Interviu LKF svetainei treneris pasidalino mintimis apie klubinį sezoną, gautą patirtį 2018 metais vykusiame U-16 čempionate Serbijoje bei artėjantį U-16 čempionatą Šiaurės Makedonijoje.

Lietuvos vaikinų jaunučių (U-16) krepšinio rinktinės vyr. treneriu, tampate jau antrąjį kartą. Kokiomis nuotaikomis pasitinkate paskirtas pareigas?

Pasitinku su dideliu optimizmu, kadangi su šia amžiaus grupe dirbu jau penkerius metus, dar nuo Šarūno Marčiulionio akademijos laikų. Po to, kai neliko Šarūno Marčiulionio akademijos su dauguma auklėtinių perėjau į Sostinės krepšinio akademiją ir su šia komanda jau ketverius metus varžomės moksleivių krepšinio lygos čempionate. 2019-20 metų sezone žengėme pirmi (16-0), bet nebaigėme pirmenybių dėl užklupusios pandemijos, o paskutinius du sezonus buvome pirmoje vietoje, todėl kaip ir tikėjausi bei galėjau nujausti, kad tapsiu vyr. treneriu. Žinoma, šioje amžiaus grupėje yra daug gerų specialistų ir dirbančių trenerių, todėl malonu ir esu dėkingas už antrą šansą bei labai vertinu šį paskyrimą.

Kol kas Jūsų treniruojamoms komandoms sezonai klostosi puikiai: su Vilniaus „Rivile“ pirmaujate RKL pirmenybėse su Sostinės KM I-„GEALAN“, taip pat žengiate pirmoje vietoje MKL vaikinų U-16 čempionate, kas iki šiol lėmė tokį puikų sezoną?

Jeigu kalbant apie Vilniaus „Rivilę“, tai sudėtis tikrai yra gera ir pajėgi, žinoma tik reikėjo nemažai laiko žaidėjams priprasti ir apsišlifuoti tarpusavyje, nes dalis jų atėjo iš MKL pirmenybių. Pats prisitaikymas ir perėjimas užtrunka, kadangi nuo profesionalaus lygio, kur treniruojasi du kartus per dieną, pereini į Regionų krepšinio lygą, kur turi krepšinį derinti su darbu ar kitomis veiklomis, todėl žaidėjams reikia laiko, jog prie to prisiderintų ir priprastų.

Kalbant apie MKL pirmą vietą, tai iš Sostinės KM I-„GEALAN“ komandos turime keturis rinktinės kandidatus, kurie realiai pretenduoja į Lietuvos vaikinų jaunučių krepšinio rinktinės galutinį dvyliktuką. Stipri komanda, pats aš juos pažįstu jau ilgą laiką, todėl žinau, kaip dirbti su šiais vaikais. Nors dabar ir žengiame pirmoje turnyrinės lentelės vietoje, bet anksti šnekėti apie tai, kad tapsime čempionais.  Yra ne viena ir ne dvi pajėgios komandos, kurios realiai pretenduoja tapti šios amžiaus grupės nugalėtojais MKL pirmenybėse.

Kaip vertinate LKF sprendimą trenerius jaunimo rinktinėms be išimčių rinktis iš stipriausių MKL komandų? Ar galima sakyti, jog ir MKL treneriams toks LKF sprendimas tampa papildoma motyvacija ir stimulu?

Aš manau bendrai, kad tiek ir LKL, jauniems treneriams sunku prasimušti, nes kaip bebūtų jie negauna šanso, kaip būdavo anksčiau. Galima imti Kazio Maksvyčio, Jono Kazlausko pavyzdžius, kurie lygiai taip pat pradėjo nuo moksleivių lygos krepšinio ir jie gaudavo šansus Europos krepšinyje. Vėlgi, praeitos krepšinio federacijos pozicija buvo, jog tik U-16 rinktinės treneris priklauso nuo rezultatų MKL. Tačiau nemanau, kad remiantis tik rezultatais galima spręsti ir daryti išvadas apie trenerio darbą ir apie jo ateities perspektyvas.

Mes taip pat prieš ketverius metus vykusiame U-16 Europos čempionate pralaimėjome būsimiems čempionams vienu metimu, todėl nesakyčiau, kad mūsų komanda ar treneriai neatliko darbo. Galbūt reikėtų kitokiais būdais vertinti komandos ir trenerių darbą, o ne tik per užimtos pozicijos čempionate prizmę. Bendrai pats federacijos sprendimas, jog visas amžiaus grupes atiduoti MKL treneriams yra sveikintinas, kadangi tiek U-18, tiek U-20 amžiaus grupėse paskirti treneriai, kurie yra dirbę vyrų krepšinyje ir yra matę to kitokio krepšinio specifiką, todėl manau, kad tų žinių ir informacijos jiems turėtų pakakti.

Kalbant dar apie 2018 metų turnyrą, jame treniravote 2002 metų kartą. Ar šiuo metu dar sekate Ąžuolo Tubelio, Augusto Marčiulionio, Huberto Pivoriaus pasirodymus už Atlanto?

Be abejo, tiek Augusto, tiek Ąžuolo, Huberto, tiek Manto Rubštavičiaus. Pačių rungtynių tik keletą mačiau, bet džiugu, jog jiems tikrai neblogai sekasi, galbūt ne viskas matuojama taškais. Visą rezultatą matysime, kai jie baigs universitetą ir pasuks į vyrų krepšinį. NCAA yra labai daug komandų su labai skirtingu lygiu, todėl silpnesniame universitete žaidžiančių žaidėjų statistiniai rodikliai, nors ir gali būti geresni, bet atvykę į Europos vyrų krepšinį, jie neretai pradingsta. Tuo pačiu yra pavydžiai, kuomet žaidžiama stipriame universitete su sąlyginai blankia statistika, čia galime imti Martyno Pociaus pavyzdį, kuris per ketverius metus universitete žaidybinės praktikos gaudavo gana mažai, bet vis tiek profesionaliame vyrų krepšinyje pasiekė aukštą lygį. Todėl sakyčiau, jog NCAA apie statistikos rezultatus sunku šnekėti, kaip Ąžuolui, Augustui ar Hubertui sekasi iš tikro ir ką jiems duos NCAA parodys laikas ir ateitis.

Pradėjome kalbėti apie Ąžuolą Tubelį, Augustą Marčiulionį, tai iš esmės vieni didžiausią potencialą turėjusių lietuvių paskutiniu metu,  o ar pastebite iš dabartinių U-15 ar U-16 kartų, turinčių išskirtinį talentą su potencialiai labai aukštomis žaidimo lubomis?

Yra. Gal dar šiek tiek anksti sakyti, bet komanda yra tikrai pajėgi. Galbūt šioje kartoje neturime tiek daug perspektyvesnių aukštesnių žaidėjų, kurie išsiskirtų savo fizinėmis galimybėmis bei dominuotų aikštelėje prieš bendraamžius, bet tai nereiškia, kad nėra krepšininkų, kurie ateityje negalėtų būti dominuojanti jėga po krepšiais.

Turime labai daug gynėjų 1-3 pozicijose, kurie išsiskiria iš ankstesnių kartų gerais krepšinio pagrindais, individualiu meistriškumu. Būtent šiomis savybėmis anksčiau išsiskirdavo varžovų rinktinės, nes mes daugiau žaisdavome taktiškai, bet visas individualus meistriškumas stipriai atsilikdavo. Ką matau dabar, tai tiek fiziniu parengimu, tiek individualiu meistriškumu, niekuo neatsiliekama nuo kitų rinktinių, o tai yra didelis pliusas ir privalumas. Aš sakyčiau, kad mes 1-3 pozicijoje turime žaidėjų, kurie pagal savo meistriškumą potencialiai bus vieni iš geresnių Europoje.

Pasiruošimo rinktinės stovyklos pradžia numatyta liepos 5 d., o Europos čempionatas Šiaurės Makedonijoje startuos rugpjūčio 12 d. Ar tai pakankamas laiko tarpas pasiruošti čempionato kovoms?

Federacija padidino pasiruošimą keliomis dienomis ir dabar visam pasirengimo ciklui turime 35 dienas, todėl laiko užteks. Be abejo, kiekvienam treneriui norisi turėti kuo ilgesnį pasirengimo laikotarpį bei kuo geriau paruošti komandą. Iš kitos pusės pasiruošimo laikotarpis praskries greitai, kadangi maždaug per vidurį pasiruošimo vyksime į Olimpinį festivalį Slovakijoje, o tai užtruks 7-8 dienas, taip pat dalyvausime Baltijos taurės turnyre Estijoje, kur užtruksime 3-4 dienas.

Todėl galima sakyti, jog lieka praktiškai 2 stovyklos po 8-9 dienas, per kurias turėsime spręsti daug su žaidimu susijusių niuansų. Taip pat dar iki liepos 5 d. planuoju suorganizuoti apie 14 vaikinų mini stovyklą, po kurios žaidėjai pateks į pagrindinės U-16 vaikinų rinktinės stovyklą, kurią pradžioje sudarys 18 narių, o tuomet atrankos būdu po truputį kažkuriems vaikinams padėkosime už darbą bei juos paleisime. Iki pat pasiruošimo ciklo pabaigos turėsime apie 14-15 žaidėjų ir prieš pat čempionatą paskelbsime galutinį dvyliktuką.

Rinktinių krepšinis ir vykstantys čempionatai yra išskirtiniai tuo, jog geros formos reikia 1-2 savaitėms turnyro metu, kaip vyksta visas pasiruošimas, kad būtent kovoms turnyro metu forma būtų optimaliausia?

Sakyčiau, kad netgi ne 2 savaitėms, nes pagal dabartinę FIBA čempionatų vykdymo sistemą iš esmės nėra skirtumo, ar tu užimi pirmąją ar ketvirtąją vietą grupėje, kadangi patenki į aštuntfinalį. Aišku, užėmęs kuo aukštesnę vietą, gauni potencialiai silpnesnį varžovą, bet aštuntfinalis ir ketvirtfinalis yra tos dvi kertinės rungtynės, kurioms žaidimo pikas ir forma turi būti aukščiausia ir geriausia.

Turėsime fizinio rengimo trenerę Eglę Jankauskaitę-Tamošaitienę, kuri dirbo Alytaus „Dzūkijos“ komandoje ir turi patirties, tiek vyrų, tiek jaunių krepšinyje. Su ja ir kitais treneriais dėliosimės ir derinsime, kad žaidimo pikas ir geriausia forma būtų būtent aštuntfinalio, ketvirtfinalio etapuose.

MKL jaunučių U16 vaikinų krepšinio čempionate, kur Jūs su komanda šiuo metu žengiate pirmoje vietoje, tenka susidurti ir varžytis su 2006 metų kartos komandomis, žaidėjais. Ar jau sekate žaidėjus, kurie potencialiai galėtų vasara atstovauti U-16 rinktinei vykstančiame čempionate?

Žinoma seku. Tiesą sakant pradėjau sekti dar prieš porą metų, kuomet kartu su treneriu Bakanausku teko dirbti su U-14 komanda. Be abejo, tas amžius tarp 14-16 yra pereinamasis, kuomet vaikinai labai stipriai keičiasi bręsdami, augdami, bei kai kurie sparčiau tobulėdami. Atranką padarėme išties neblogą, visi vaikinai man yra gerai žinomi, taip pat bendrauju su kitais treneriais, pasiklausdamas dėl vieno ar kito žaidėjo, kaip jis atrodo iš vidaus, kaip atrodo treniruotėse, kokios jo charakterio savybės.

Taip pat yra dar vienas momentas, jog sekėme ir užsienio žaidėjų rinką, teko bendrauti ir su keliais vokiečių žaidėjais, kurie dalyvavo Ramūno Šiškausko taurės turnyre, vykusiame praeitą vasarą ir atstovavo Vokietijos rinktinei. Taip pat yra įdomus vaikas iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV). Iš pradžių, atrodė, jog bus problemų su jo atvažiavimu, bet dabar panašu, kad pavyko išsispręsti atvykimo klausimus ir jis turėtų atvažiuoti bei galėsime pasižiūrėti iš arti, kaip jis atrodo. Tačiau kiek tenka girdėti iš trenerių JAV, tas vaikas tikrai yra neblogo lygio ir žinant faktą, kad Ilinojaus valstijoje yra 23 milijonai gyventojų, o tas jaunuolis kotiruojamas pirmame dešimtuke, sakyčiau, kad tai turėtų būti neblogas pastiprinimas.

Ar jau galvojote apie trenerių štabą, kas galėtų talkinti Jums šioje rinktinėje?

Taip, trenerių sąrašas šiai rinktinei jau yra patvirtintas, mano vienu iš asistentų bus treneris iš Plungės Eugenijus Timofejevas. Taip pat trenerių štabe bus ir Alfredas Kaniava iš Klaipėdos „Knašiaus“ krepšinio mokyklos. Mums talkins ir Šarūnas Ciparis, kuris MKL čempionate dirbo Sostinės krepšinio mokyklos bei Šarūno Marčiulionio krepšinio mokyklos treneriu. Šarūnas turi daug patirties skautinime bei yra dirbęs Dainiaus Adomaičio asistentu Vilniaus „Ryto“ komandoje. Kaip jau minėjau, fizinio rengimo trenerė bus Eglė Jankauskaitė-Tamošaitienė, ne vienerius metus dirbusi Alytaus „Dzūkijos“ komandoje, todėl visas trenerių štabas jau sudėliotas ir suformuotas.

LKF iškėlė gana ambicingus tikslus visoms vaikinų jaunimo rinktinėms U-18 ir U-20 komandoms keliamas tikslas būti 1-6 komandomis turnyre. Tokie patys tikslai ir lūkesčiai keliami U-16 kartai. Kaip manote, ar tai ne per aukštai iškeltas tikslas?

Tikslai niekada nėra per aukšti, džiaugiuosi, jog federacija turi aukštų lūkesčių. Ar pasiseks, ar nepasiseks čia yra sportas ir niekada negali žinoti, bet mes stengsimės juos įgyvendinti. Kiek teko matyti ir sekti kitas užsienio komandas, tai sakyčiau, kad mūsų rinktinė yra pajėgi pasiekti jai keliamus tikslus, kadangi nėra kažkokios labai stebuklingos, galva už visas kitas geresnės komandos, kuri išsiskirtų žaidėjų meistriškumu. O dėl keliamų aukštų tikslų kiekvienai berniukų jaunimo rinktinei, manau, yra sveikintina ir taip turėtų būti kasmet.

Ar sunku sukurti stiprią motyvuotą U-16 nacionalinės rinktinės komandą, kai ateina nauji žaidėjai, turintys visiškai skirtingą patirtį ir atsineša savo krepšinio mokyklos trenerio įskiepytą tam tikrą žaidimo suvokimą?

Dar neteko matyti, kad kažkuriam žaidėjui stigtų motyvacijos. Visi veržiasi į rinktinę, dažniausiai būna daug ašarų, kuomet žaidėjai nepatenka į galutinį dvyliktuką. Žaidėjai dirba kiekvieną treniruotę, kiekvienas rungtynes atiduodami 120 procentų savo jėgų, todėl problemų, susijusių su motyvacijos stoka, niekada nebuvo.

Kalbant apie pačius žaidėjus, žinoma kiekvienas iš jų turi savitą krepšinio filosofiją, savo puolimo ar gynybos taisykles ir susitarimus, kurių laikosi konkrečiose situacijose. 35 dienų pasiruošimas būtent ir skirtas tam, kad apsišlifuotume tarpusavyje, kad per tą laiką sustyguotume žaidėjus, kad jie dirbtų taip, kaip norime, mes treneriai.

Lietuvos krepšinis šiemet švenčia 100 metų jubiliejų, koks būtų Jūsų palinkėjimas Lietuvos krepšinio bendruomenei šimtmečio proga?

Pirmiausia, visai krepšinio bendruomenei norėčiau palinkėti, kad krepšinis jiems teiktų didelį, didelį malonumą, jog ir toliau gyventume krepšiniu, kaip gyvenome visus šimtą metų iki šiol, kad krepšinis mums būtų ir išliktų, kaip antra religija. Žiūrovams palinkėčiau daugiau pozityvumo, daugiau teigiamų emocijų, suprasti, kad būna ne tik pergalės, bet ir pralaimėjimai, kas irgi yra krepšinio dalis.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Žalgiriečiai pirmajame ketvirtfinalio mače skaudžiai nusvilo Kėdainiuose
Žalgiriečiai pirmajame ketvirtfinalio mače skaudžiai nusvilo Kėdainiuose
Balandžio 16 dieną Nostra.lt-RKL pirmenybėse prasidėjo dar viena A diviziono ketvirtfinalio serija, kurioje pirmąją pergalę pasiekė Kėdainių sporto centras.Gedimino Butkaus auklėtiniai namuose
RKL ketvirtfinalio starte – favoritų nesėkmės
RKL ketvirtfinalio starte – favoritų nesėkmės
Balandžio 13 dieną Nostra.lt-RKL čempionate įvyko trys atkrintamųjų susitikimai bei startavo A diviziono ketvirtfinalio etapas.A divizionas„Tauragė“ parklupdė reguliaraus sezono nugalėtojusSkambia
Principiniame derbyje – išskirtinė atmosfera, lankomumo rekordas ir žalgiriečių triumfas
Principiniame derbyje – išskirtinė atmosfera, lankomumo rekordas ir žalgiriečių triumfas
Balandžio 12 dieną Nostra.lt-RKL pirmenybėse įvyko du atkrintamųjų susitikimai.A divizione santykius išsiaiškino Kauno „Žalgirio-3“ ir Vilniaus „Ryto-MRU“ ekipos.
RKL: žalgiriečiai sutriuškino "Ryto" jaunimą, Prienuose – Šeškaus benefisas ir drama su pratęsimu
RKL: žalgiriečiai sutriuškino "Ryto" jaunimą, Prienuose – Šeškaus benefisas ir drama su pratęsimu
Balandžio 10 dieną Nostra.lt-RKL pirmenybėse įvyko trys atkrintamųjų susitikimaiA divizionasDramatiškai triumfavęs Prienų klubas – A diviziono ketvirtfinalyjeDidelę intrigą serijoje
RKL: "Raseiniai" ir "Tauragė" – ketvirtfinalyje, Prienų klubas išplėšė lemiamas rungtynes
RKL: "Raseiniai" ir "Tauragė" – ketvirtfinalyje, Prienų klubas išplėšė lemiamas rungtynes
Balandžio 6 dieną Nostra.lt-RKL čempionate įvyko šeši atkrintamųjų susitikimai.A divizionas„Raseiniai“ ir „Tauragė“ įveikė aštuntfinalio barjerąTrečiąją
Žalgiriečiai aštuntfinalio starte sutriuškino "Ryto" jaunimą
Žalgiriečiai aštuntfinalio starte sutriuškino "Ryto" jaunimą
Nostra.lt-RKL čempionate tęsiasi aštuntfinalio etapas. Kovo 28 dieną pirmenybėse įvyko pirmoji Kauno „Žalgirio-3“ ir Vilniaus „Ryto-MRU“ atkrintamųjų akistata bei
"Ryto" jaunimo programa turi naują vadovą
"Ryto" jaunimo programa turi naują vadovą
Sostinėje – atsinaujinimas: „Ryto“ jaunimo programa turi naują vadovą. Šias pareigas pastaruosius metus užėmusį Mindaugą Noreiką keičia Matas Urbonas.Dvejus pastaruosius
Krepšinio šalyje – medalių sausra: kur sisteminės Lietuvos krepšinio problemos?
Krepšinio šalyje – medalių sausra: kur sisteminės Lietuvos krepšinio problemos?
Net ir stiprų antausį nuo latvių gavusi Lietuvos rinktinė Maniloje finišavusiame pasaulio čempionate užfiksuos trečią geriausią savo rezultatą istorijoje, rašo Krepšinis.lt.Taikliausiai
"Žalgiris" suformavo jaunimo komandų trenerių štabus
"Žalgiris" suformavo jaunimo komandų trenerių štabus
Kauno „Žalgirio“ dubleriai pradėjo pasirengimą artėjančiam sezonui. „Žalgiris-2“ ir „Žalgiris-3“ ekipų krepšininkai šiuo metu pluša fizinio
Sirtautas jaunesnysis iš "Žalgirio" sistemos keliasi į NCAA
Sirtautas jaunesnysis iš "Žalgirio" sistemos keliasi į NCAA
Garsiojo buvusio žalgiriečio, o dabar trenerio Dariaus Sirtauto sūnus keliasi už atlanto ir jėgas išbandys NCAA čempionate.Kauno "Žalgirio" sistemoje tobulėjęs jaunuolis studijuos
Tauragėje duotas startas LKL reikalavimus atitinkančios arenos statybai
Tauragėje duotas startas LKL reikalavimus atitinkančios arenos statybai
Naujos sporto ir kultūros renginių vietos atsiradimui Tauragėje duotas startas – pasirašyta statybų sutartis su konkursą laimėjusia įmone. Darbus pradėti planuojama jau šiais
Užsiėmęs Kaukėnas traukiasi, MKL turės naują prezidentą
Užsiėmęs Kaukėnas traukiasi, MKL turės naują prezidentą
Finišuojant 22-ajam LIDL-Moksleivių krepšinio lygos (LIDL-MKL) sezonui, masiškiausia Lietuvos krepšinio organizacija turi pokyčių aukščiausiame vadovybės lygmenyje.
LKL ketvirtfinalio poras apžvęlgęs Purlys įsitikinęs, kad tai – tik apsšilimas prieš pusfinalį
LKL ketvirtfinalio poras apžvęlgęs Purlys įsitikinęs, kad tai – tik apsšilimas prieš pusfinalį
„Betsafe-LKL“ čempionate išaušo atkrintamųjų diena – prasideda kone mėnesį truksiantis lemiamų kovų metas, vainikuosiantis jubiliejinį 30-ąjį lygos sezoną.Penktadienį
Iš sporto salės – į poligoną: RKL čempionai krepšinį derina su tarnyba Lietuvos kariuomenėje
Iš sporto salės – į poligoną: RKL čempionai krepšinį derina su tarnyba Lietuvos kariuomenėje
Lietuvos krepšinio istorija – neatsiejama nuo Lietuvos kariuomenės. Būtent kariai pirmieji šalyje pradėjo užsiimti šia sporto šaka dar 1920 metais. Praėjus šimtmečiui,
Trečios Lietuvos lygos čempionu tapęs Delininkaitis įsirašė į šalies krepšinio istoriją
Trečios Lietuvos lygos čempionu tapęs Delininkaitis įsirašė į šalies krepšinio istoriją
Nostra.lt-RKL A diviziono didžiajame finale Jurbarko „Jurbarkas-Karys“ rezultatu 78:73 (22:19, 24:15, 9:17, 23:22) nugalėjo Kauno r. „Omega-Taurą“ ir tapo Regionų krepšinio
Paaiškėjo RKL aštuntfinalio poros
Paaiškėjo RKL aštuntfinalio poros
Savaitgalį buvo sužaistos paskutiniosios Nostra.lt-RKL A diviziono reguliariojo sezono rungtynės, kuriose paaiškėjo visi 2022-2023 m. sezono atkrintamųjų etapo dalyviai. Dėl paskutinio bilieto
Klaipėdoje spindėjo broliai Lavrinovičiai, kitos krepšinio žvaigždės ir jaunieji perliukai
Klaipėdoje spindėjo broliai Lavrinovičiai, kitos krepšinio žvaigždės ir jaunieji perliukai
Brolių Darjušo ir Kšyštofo Lavrinovičių spindesys, būrys Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkų, per 300 jaunųjų šalies krepšinio žvaigždučių
Ar "Žalgirio" krizė – jau praeitis ir ar Maksvyčio kompanija – ryški KMT favoritė?
Ar "Žalgirio" krizė – jau praeitis ir ar Maksvyčio kompanija – ryški KMT favoritė?
Naujausioje „Sporto baras“ laidoje ketvirtadienį krepšinio treneris Tomas Purlys aptarė artėjančias „Citadele-KMT“ kovas bei įvertino Kauno „Žalgirio“ sportinę
"Atleto" gretose – RKL siautėjęs gynėjas; RKL: dramatiška VDU pergalė bei pasibaigusios LCC bėdos
"Atleto" gretose – RKL siautėjęs gynėjas; RKL: dramatiška VDU pergalė bei pasibaigusios LCC bėdos
Neseniai su Karoliu Babkausku atsisveikinęs Kauno r. „Atletas“ rado naują gynėją. Klubas oficialiai skelbia, kad prie komandos jungiasi Rokas Grėbliūnas.190 cm ūgio krepšininkas
RKL apžvalga: įspūdingą raseiniškių seriją bei klibantis jurbarkiškių sostas
RKL apžvalga: įspūdingą raseiniškių seriją bei klibantis jurbarkiškių sostas
Vasario 3 dieną Nostra.lt-RKL A divizione sužaistos penkerios varžybos. „Jurbarkas-Karys“ patyrė trečiąjį pralaimėjimą, „Raseiniai“ pridėjo devintą pergalę prie įspūdingos
Europos čempiono Žukausko sūnus – apie tėtį, debiutą LKL prieš "Žalgirį" bei siekį laimėti MKL
Europos čempiono Žukausko sūnus – apie tėtį, debiutą LKL prieš "Žalgirį" bei siekį laimėti MKL
Moksleivių krepšinio lyga („LIDL–MKL“) savo tinklalaidėje „MKL Inside“ vėl kviečia pažvelgti į būsimąsias Lietuvos krepšinio žvaigždes.Šįkart
"Šiaulių" gretose – RKL siautėjęs gynėjas (Sireikos komentaras)
"Šiaulių" gretose – RKL siautėjęs gynėjas (Sireikos komentaras)
Į pagrindinę „Šiaulių“ krepšinio klubo vyrų komandos sudėtį įtraukiamas 18-metis gynėjas Jokūbas Stropus.197 cm ūgio plungiškis rungtyniauja Regionų krepšinio
RKL apžvalga: žalgiriečiams pritrūko vieno metimo, "Olimpas" po trijų pratęsimų įveikė "Biržus"
RKL apžvalga: žalgiriečiams pritrūko vieno metimo, "Olimpas" po trijų pratęsimų įveikė "Biržus"
Sausio 28 dieną Nostra.lt-RKL A divizione buvo sužaistos šešerios rungtynės. Daugelyje jų netrūko intrigos: „Grafų Furniture“ komanda minimaliu skirtumu įveikė „Žalgirio“
Purlys: jeigu išmoksime klaidas, pergalės pasipils
Purlys: jeigu išmoksime klaidas, pergalės pasipils
Vilniaus „Stekas“ (10-16) ketvirtadienį rungtynėmis su Klaipėdos „Neptūnu-Akvaservis“ (5/21) pradeda antrąjį Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezono etapą.Vos vienos
"Jurbarkas-Karys" – užtikrintas lyderis - RKL A diviziono apžvalga
"Jurbarkas-Karys" – užtikrintas lyderis - RKL A diviziono apžvalga
Sausio 21 dieną Nostra.lt-RKL A divizione 14 ekipų susirungė 7-eriose varžybose. Diviziono lyderių dvikovą laimėjo jurbarkiečiai, „Omega-Tauras“ palaužė „Biržus“, o du
RKL apžvalga: "Biržų" dominavimas ir pratęsimas Kuršėnuose
RKL apžvalga: "Biržų" dominavimas ir pratęsimas Kuršėnuose
Gruodžio 17 dieną Nostra.lt-RKL A divizione sužaistos penkerios varžybos. Kuršėnuose A diviziono galiūnui „Omega-Taurui“ teko gerokai paplušėti kovoje su vietiniais „Grafų
RKL apžvalga: paskutinių sekundžių trileris Prienuose bei atkakli kauniečių ir klaipėdiečių dvikova
RKL apžvalga: paskutinių sekundžių trileris Prienuose bei atkakli kauniečių ir klaipėdiečių dvikova
Gruodžio 10 dieną Nostra.lt-RKL A divizione sužaistos šešerios rungtynės. Įtraukianti dvikova Prienuose baigėsi KTU pergale, „Omega-Tauras“ turėjo rimtai paprakaituoti
RKL: žalgiriečių triumfas paskutinę sekundę bei pirmoji LCC pergalė
RKL: žalgiriečių triumfas paskutinę sekundę bei pirmoji LCC pergalė
Lapkričio 12 dieną Nostra.lt-RKL A divizione įvyko septynerios rungtynės. LCC tarptautinio universiteto ekipa pagaliau gali pasidžiaugti pirmąja sezono pergale, o net keturios komandos kovojo dėl

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime