Naujienos kraunasi...

Pasaulio U 17 čempionate varžovus sužinojęs rinktinės treneris: nemanau, kad burtai kažką keistų

Pasaulio U 17 čempionate varžovus sužinojęs rinktinės treneris: nemanau, kad burtai kažką keistų
Trečiadienį Stambule (Turkija) ištraukti FIBA septyniolikmečių vaikinų pasaulio čempionato burtai lėmė, jog Lietuvos U17 vaikinų rinktinė varžybas pradės A grupėje kartu su Ispanijos, Filipinų ir Puerto Riko rinktinėmis.

Lietuvos rinktinės vyr. treneris Tomas Urbelionis pernelyg nesureikšmino burtų traukimo rezultatų, pabrėždamas, kad kovoje dėl medalių anksčiau ar vėliau tenka susidurti su stipriausiais varžovais.

„Pakankamai tolygiai išdėstytos grupės. Šiais laikais krepšinį žaidžia visi, negalime nurašyti nieko, – kalbėjo Lietuvos septyniolikmečių rinktinės strategas. – Žinoma, bus svarbu grupėje užimti aukštesnę vietą, kad atkrintamosiose tektų kovoti su sąlyginai silpesniu varžovu. Nors, jeigu nori medalio, anksčiau ar vėliau su visais teks susitikti.”

Kalbėdamas apie rinktinei keliamus tikslus, T. Urbelionis pažymėjo, kad jo vadovaujama ekipa sieks aukščiausių tikslų: „Nemanau, kad burtai kažką keičia, kovosime del aukščiausių pozicijų.”

Lietuvos krepšinio federacijos Vykdomasis komitetas iškėlė tikslą pasaulio U17 vaikinų krepšinio čempionate mūsiškiams užimti 1-6 vietas.

Pasaulio taurės varžybos, kuriose kovos 16 rinktinių, suskirstytų į keturias grupes po 4 komandas, Stambule vyks birželio 29 – liepos 7 dienomis.

Į atkrintamąsias varžybas pateks visos dalyvaujančios ekipos. A grupės ekipos bus poruojamos su B grupės rinktinėmis. Čia lietuvių lauktų dvikova su Kinija, Jungtinėmis Amerikos Valstijomis, Prancūzija arba Gvinėja. Pirmas vietas grupėse užėmusios komandos žais su kitos grupės ketvirtosiomis pozicijomis, antrosios – su trečiosiomis.  

Praeitą vasarą Tomo Urbelionio treniruojami 2007 m. ir vėliau gimę jaunuoliai Šiaurės Makedonijoje vykusiame Europos čempionate liko ketvirti. Tuomet pusfinalyje buvo pralaimėta ispanams, o mače dėl bronzos – prancūzams. 


Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime