Naujienos kraunasi...

"Šilutės" treneris: snaiperių trūkumu tikrai nesiskųsime

"Šilutės" treneris: snaiperių trūkumu tikrai nesiskųsime
M.Baranausko nuotr.
Praėjusį sezoną per žingsnį nuo Nacionalinės krepšinio lygos finalinio ketverto buvusi „Šilutės“ komanda ambicingai pradėjo naujo sezono kelionę.

Klubas po gero sezono turėjo atsisveikinti su trimis savo lyderiais. Vidutiniškai 37,6 komandos taškų pelnę Modestas Žaunieriūnas, Justas Nausėdas ir Taurantas Tamošiūnas pasuko į kitas ekipas.

Vyriausiuoju treneriu ir toliau dirbsiantis Laimonas Eglinskas vasarą turėjo užduotį suburti naują komandą, kadangi iš praėjusio sezono sudėties liko keturi krepšininkai: Evaldas Džiaugys, Jeffas Perkinsas, Andrius Globys ir Andrius Gaidys.

Komandą tarpsezonio metu papildė NKL čempionu su Klaipėdos „Neptūnu-Akvaservis“ tapęs Mantas Šerkšnas, rinkęs po 9,5 taško ir 3,2 kamuolio. „Šilutėje“ netrūks jaunųjų krepšininkų. Prie ekipos prisijungė septyniolikmečiai broliai dvyniai šilutiškiai Dovydas ir Tautvydas Rimkai, 204 cm ūgio dvidešimtmetis Rokas Nikitinas ir 19-metis 203 cm ūgio Paulius Poška.

Aukščiausias komandos krepšininkas bus 28-erių metų 208 cm ūgio Paulius Gvaizdaitis. Su juo yra pasiektas žodinis susitarimas, o artimiausiu metu bus sudaryta sutartis.

Į „Šilutę“ atvyksta ir du legionieriai iš JAV. Tai 201 cm ūgio Ja’Millas Powellas ir 198 cm ūgio Austinas Pope'as. Abu jie šilutiškiams yra dideli vasaros laimėjimai.

Pope'as, anot „Šilutės“ trenerio Laimono Eglinsko, šią vasarą derėjosi su NBA lygos Milvokio „Bucks“ dukterine komanda G lygoje, tačiau galop pasirinko žaidimą „Šilutėje“.

Tuo metu Powellas anksčiau rungtyniavo NCAA pirmenybių pirmojo diviziono „Eastern Kentucky“ komandoje ir paskutiniame sezone rinko po 5,7 taško. „Tai, kad jis žaidė tokioje komandoje, jau daug ką pasako. Bet kas į pirmą divizioną nepatenka“, – tinklalapiui „nklyga.lt“ teigė treneris L. Eglinskas.

Interviu „Šilutės“ klubo strategas pasidalino mintimis apie komandos komplektaciją, pasilikusius krepšininkus ir prisijungusius naujokus, artėjančio sezono tikslus ir šiandien prasidedantį „Hummel cup“ turnyrą Šilutėje.

– Kaip vertinate komandos komplektaciją? – „nklyga.lt“ paklausė L. Eglinsko.
– Šiuo metu komplektaciją baigėme, bet sezono metu žiūrėsime, ar kažko trūks, ar ne. Esu patenkintas mūsų sudėtimi. Pernai pagrindinis minusas buvo kova dėl kamuolių, todėl šiemet į tai labai atsižvelgiau. Neturėjome centimetrų, kai kuriose vietose ir energijos. Norėjau, kad žaidėjai būtų tie, kurie gali kovoti ir susirinkti kamuolius. Kitas dalykas, norėjome pagerinti gynybą. Puolimas jau buvo neblogas, bet juo turėdavome kompensuoti gynybą. Šiemet norisi, kad sezono pabaigoje būtų kuo mažiau klaustukų.

– Kaip manote, kas artėjantį sezoną gali išsiskirti?
– Atskirų žaidėjų įvardinti negaliu, nes koncentruojuosi į visus krepšininkus, juos visus bandau įjungti į žaidimą. Snaiperių trūkumu tikrai nesiskųsime, nes į komandą pavyko pasikviesti Mantą Šerkšną, kuris yra puikus metikas. Taip pat ir Ja’Millas Powellas jau pirmose draugiškose rungtynėse įrodė (pataikė 9 tritaškius iš 16 – aut. past.), kad mes toje vietoje labai nenukentėsime. Žaisime aktyvų, energingą krepšinį. Aš esu to krepšinio mėgėjas, man patinka žaisti gretai, labiau koncentruojuosi į greitas atakas ir gerus išmetimus.

– Kokį įspūdį palieka legionieriai J. Powellas ir A. Pope’as?
– Jie neseniai atskrido, bet per matytą laiką susidariau įspūdį, kad abu yra pozityvūs žmonės. Su Pope’u dar prieš sezoną turėjome daug pokalbių, taip pat ir su jo agentu. Galop mums jį pavyko prisivilioti, nors jis buvo arti susitarimo su Milvokio „Bucks“ komanda, kur būtų apsivilkęs NBA dukterinės komandos G lygoje marškinėlius. Labai džiaugiuosi, kad jis čia papuolė ir labai tikiuosi, jog mums jį pavyks išlaikyti iki sezono galo, nes A. Pope'as turi dideles perspektyvas. Tuo metu Ja’Millas jau pirmose rungtynėse parodė, kad gali puikiai pataikyti. Jis pernai turėjo traumą ir dėl jos nežaidė, bet yra žaidęs NCAA pirmojo diviziono „Eastern Kentucky“ komandoje, o tai daug ką pasako. Bet kas į pirmą divizioną nepatenka.

– Iš praėjusio sezono liko keturi žaidėjai. Iš jų tikitės dar didesnės pagalbos?
– Tikrai taip. Labai dideles viltis dedu į Evaldą Džiaugį, kuris visą vasarą dėjo pastangas į žaidimą trys prieš tris turnyruose, galbūt nori patekti į olimpines žaidynes. Jeigu ne penki prieš penkis, tai bent tris prieš tris. Jis yra patobulėjęs, o mes norime jį išbandyti kitoje pozicijoje. Planuose yra jį pastumti į trečią poziciją. Jis buvo ir iš Ispanijos sulaukęs nemažai dėmesio, šią vasarą buvau šioje šalyje vienoje vasaros lygoje ir keli ispanų klubai juo domėjosi. Sakiau, kad dar turi palaukti, nes Evaldas turi atiduoti duoklę „Šilutei“. Stengsimės, kad ir jam geriau būtų ir galbūt kitais metais rungtyniautų dar aukštesniame lygyje. Ir kiti krepšininkai neatostogavo, pilvų neaugino. Jie atvažiavo pasiruošę ir sutvirtėję.

– Kokio žaidėjo netektis iš praėjusio sezono yra didžiausia?
– Kad būtų labai skaudu… Taip jau yra, kad krepšininkas geriau sužaidžia ir keliauja aukščiau. Taip jau yra, patys padėjome ir jie išvažiavo. Aišku, labai noriu, kad Justui Nausėdai gerai sektųsi, nes su juo dirbu jau nuo pirmojo studijų kurso, kuomet darbavausi LSU komandoje. Labai džiaugiuosi, kad pateko į aukštesnį lygį (Latvijos lygos Liepojos klubą). Taurantas Tamošiūnas ir Modestas taip pat puikūs žaidėjai, stengiausi pats jiems padėti ieškoti naujų klubų. Su T. Tamošiūnu kažkiek kalbėjome apie „Šilutę“, buvo tokių minčių, kad galbūt toliau žais, bet jis papildė Palangos „Kuršius“. Gerai sutariame su savo krepšininkais ir norime, kad jiems būtų kuo geriau.

– Pernai minėjote tikslą, kad norite žaisti finaliniame ketverte bei likote per žingsnį nuo jo. Kokius tikslus turite artėjančiam sezonui?
– Aš žemesnių tikslų sau niekada nekeliu. Tai daug ką pasako. Visada noriu būti su stipriausia komanda ir geriausiose pozicijose. Patys matote, kartais taip gaunasi, kad dėl vieno neplanuoto dalyko nusibraukia beveik viso sezono darbas. Mane visi mokina, kad neprisikalbėčiau, tai keliame pačius aukščiausius tikslus, o kaip bus – pamatysime.

– Šiandien Šilutėje prasideda „Hummel cup“ turnyras, kuriame dalyvaus penkios komandos. Kaip kilo mintis surengti tokį turnyrą?
– Pirmiausia, klubas pasirašė rėmimo sutartį su „Hummel“ aprangų gamintoju. Galbūt ne tik šiam sezonui, bet ir ateičiai. Norėjau ir pats kažką suorganizuoti, ir jiems duoklę atiduoti. Dabar turnyras vyksta jų vardu, o organizavau aš, keli mano kolegos, mūsų komandos vadybininkas Jonas Gavėnia. Svarbiausia turėti minčių ir stengtis jas įgyvendinti. Norime į „Šilutę“ atvežti ir kitokias komandas. Atvažiuoja Talino „Kalev“, tai nežinau, kada dar bus galimybė pasikviesti tokią ekipą.

„Šilutės“ sudėtis: Jeffas Perkinsas (25 m., 202 cm), Mantas Šerkšnas (22 m., 201 cm), Dovydas Rimkus (17 m., 193 cm), Tautvydas Rimkus (17 m., 192 cm), Andrius Globys (23 m., 198 cm), Rokas Nikitinas (20 m., 204 cm), Evaldas Džiaugys (21 m., 196 cm), Andrius Gaidys (23 m., 180 cm), Austinas Pope'as (198 cm), Paulius Poška (19 m., 203 cm), Ja’Millas Powellas (201 cm), Paulius Gvazdaitis (28 m., 208 cm, žodinis susitarimas).

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Vainauskas ketinimus parduoti Palangos klubą vadina "veiklos tęstinumu"
Vainauskas ketinimus parduoti Palangos klubą vadina "veiklos tęstinumu"
„Situacija pasikeitė ir tai yra reakcija į ją“, – taip Jonas Vainauskas aiškino pasiūlymą Klaipėdos rajono savivaldybės administracijai perimti „Olimpo“ klubo
Kretingoje šeimininkavę ir šturmą atlaikę jurbarkiečiai išlygino finalo seriją
Kretingoje šeimininkavę ir šturmą atlaikę jurbarkiečiai išlygino finalo seriją
Iš sausakimšo Kretingos sporto centro pergalę išsivežė „Jurbarkas-Karys“. Povilo Valaičio kariai išvykoje 84:76 (23:18, 31:21, 18:21, 12:16) atlaikė „Kretingos“
Marijampoliečiai dramatiškai palaužė "Olimpą" ir išlygino bronzinės serijos rezultatą
Marijampoliečiai dramatiškai palaužė "Olimpą" ir išlygino bronzinės serijos rezultatą
Netekčių pažymėtose „7bet-NKL“ mažojo finalo rungtynėse triumfavo Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkai, kurie namų tvirtovėje 83:81 (23:20, 20:15, 22:25,
Jurbarke vos neprisižaidusi "Kretinga" finalą pradėjo pergale
Jurbarke vos neprisižaidusi "Kretinga" finalą pradėjo pergale
Prasidėjusiame „7bet-NKL“ didžiajame finale plonu ledu vaikščiojusi „Kretinga“ įsirašė pirmąją pergalę. Arimanto Mikaločiaus kariauna išvykoje 87:78
78 naudingumo balus surinkęs puolėjų duetas atvedė "Olimpą" į pergalę mažojo finalo starte
78 naudingumo balus surinkęs puolėjų duetas atvedė "Olimpą" į pergalę mažojo finalo starte
„7bet-NKL“ mažojo finalo starte pirmąjį žingsnį bronzos medalių link žengė žvėriškus pasirodymus surengęs Palangos „Olimpo“ puolėjų tandemas ir kompanija. Sandžio
Trečią sykį Marijampolėje laimėjusi "Kretinga" dramatiškai prasibrovė į finalą
Trečią sykį Marijampolėje laimėjusi "Kretinga" dramatiškai prasibrovė į finalą
10-oje vietoje reguliarųjį sezoną baigusi „Kretinga“ pratęsė pasakišką žygį atkrintamosiose ir žengė į „7bet-NKL“ finalą. Arimanto Mikaločiaus vyrai išvykoje
Fenomenaliai žaidęs Delininkaitis nužudė "Olimpą" – į finalą žengė "Jurbarkas"
Fenomenaliai žaidęs Delininkaitis nužudė "Olimpą" – į finalą žengė "Jurbarkas"
Fenomenalus Tomo Delininkaičio pasirodymas nukalė „Jurbarkui-Kariui“ bilietą į „7bet-NKL“ finalą. Povilo Valaičio auklėtiniai išvykoje 87:78 (20:19, 14:13,
Delininkaitis – apie Jurbarko spartiečius, didžiausią motyvatorių ir varžovą Seibutį
Delininkaitis – apie Jurbarko spartiečius, didžiausią motyvatorių ir varžovą Seibutį
Antrąjį sezoną „Jurbarko-Kario“ marškinėlius vilkintis Tomas Delininkaitis krepšinio aikštelėje puikiai atspindi antrąją komandos pavadinimo dalį. Už kelių
Prireiks lemiamo pusfinalio mačo: "Sūduva-Mantinga" užtikrintai pranoko kretingiškius
Prireiks lemiamo pusfinalio mačo: "Sūduva-Mantinga" užtikrintai pranoko kretingiškius
Dar viena „7bet-NKL“ pusfinalio pora pasiekė maksimalią intrigą. Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ svečiuose 71:55 (22:9, 13:10, 14:15, 22:21) įveikė „Kretingą“
Veteranų Delininkaičio, Lukauskio ir Šarakausko vedami jurbarkiečiai išplėšė lemiamą mačą
Veteranų Delininkaičio, Lukauskio ir Šarakausko vedami jurbarkiečiai išplėšė lemiamą mačą
Veteranų trijulės traukiamas „Jurbarkas-Karys“ išplėšė lemiamą „7bet-NKL“ pusfinalio serijos mačą. Povilo Valaičio auklėtiniai namuose 71:69 (22:21,
Serijos rezultatą Marijampolėje dramatiškai persvėrusi "Kretinga" priartėjo prie finalo
Serijos rezultatą Marijampolėje dramatiškai persvėrusi "Kretinga" priartėjo prie finalo
„Kretinga“ po skaudžios nesėkmės reabilitavosi ir vėl persvėrė „7bet-NKL“ pusfinalio seriją savo naudai. Arimanto Mikaločiaus auklėtiniai išvykoje  82:78 (22:18,
Didžiausią sezono pergalę iškovojęs "Olimpas" – per žingsnį nuo finalo
Didžiausią sezono pergalę iškovojęs "Olimpas" – per žingsnį nuo finalo
Didžiausią sezono pergalę iškovojęs Palangos „Olimpas“ atsidūrė per žingsnį nuo „7bet-NKL“ finalo. Palangiškiai namie 92:63 (28:20, 23:18, 24:13, 17:12) be
Sausakimšame Kretingos sporto centre "Sūduva-Mantinga" nupūtė žemaičius
Sausakimšame Kretingos sporto centre "Sūduva-Mantinga" nupūtė žemaičius
Sausakimšame Kretingos sporto centre į pergalių kelią „7bet-NKL“ atkrintamosiose tvirtai grįžo Marijampolės „Sūduva-Mantinga“. Tomo Gaidamavičiaus kariauna išvykoje
Pabaigoje išsigelbėjęs "Olimpas" Jurbarke dramatiškai išlygino pusfinalio seriją
Pabaigoje išsigelbėjęs "Olimpas" Jurbarke dramatiškai išlygino pusfinalio seriją
Paskutiniame kėlinyje į lemiamą šturmą pakilęs Palangos „Olimpas“ triumfavo dramatišku stiliumi. Sandžio Buškevico auklėtiniai išvykoje 95:89 (20:16, 20:21,
Staigmenos NKL pusfinalyje tęsiasi: kretingiškiai atėmė namų pranašumą iš marijampoliečių
Staigmenos NKL pusfinalyje tęsiasi: kretingiškiai atėmė namų pranašumą iš marijampoliečių
Vieną staigmeną po kitos „7bet-NKL“ ir toliau kuria „Kretinga“. Arimanto Mikaločiaus auklėtiniai pusfinalio starte panaikino dviženklį deficitą ir išvykoje 67:64 (13:16,
Runkausko tritaškių fiestą atlaikę jurbarkiečiai atėmė namų pranašumą iš "Olimpo"
Runkausko tritaškių fiestą atlaikę jurbarkiečiai atėmė namų pranašumą iš "Olimpo"
Intriguojantis „7bet-NKL“ pusfinalio startas prasidėjo taškų lenktynėmis, kuriose pranašesnis buvo „Jurbarkas-Karys“. Povilo Valaičio auklėtiniai 100:94 (25:24,
NKL pusfinalių prognozės: Maksvytis mato autsaiderių finalą
NKL pusfinalių prognozės: Maksvytis mato autsaiderių finalą
Intriguojančios Nacionalinės krepšinio lygos (7bet-NKL) atkrintamųjų kovos nenustoja stebinti komandų sirgalių, o prieš naują etapą garsūs Lietuvos krepšinio žmonės tradiciškai
Buškevico nestebina Delininkaičio ir Lukauskio forma: jie laukia tokių serijų
Buškevico nestebina Delininkaičio ir Lukauskio forma: jie laukia tokių serijų
Palangos „Olimpas“ ir „Jurbarkas-Karys“ pradeda Nacionalinės krepšinio lygos (7bet-NKL) pusfinalio seriją. Patekdamas į pusfinalį „Olimpas“ pakartojo geriausią
Lukauskio ir Delininkaičo vedami jurbarkiečiai po dramatiškos kovos tapo paskutiniais pusfinalio dalyviais
Lukauskio ir Delininkaičo vedami jurbarkiečiai po dramatiškos kovos tapo paskutiniais pusfinalio dalyviais
Lemiamą patirties ir jaunystės kovą laimėjęs „Jurbarkas-Karys“ tapo paskutiniu „7bet-NKL“ pusfinalio dalyviu. Septyniese žaidę Povilo Valaičio auklėtiniai namuose 98:94
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
11-oji „Tikslo link. Olimpas“ serija skirta komandos kapitonui Pauliui Danisevičiui. Žaidėjui, kuris pirmasis patikėjo Jono Vainausko projektu ir nuo kurio prasidėjo Palangos „Olimpo“
Lemiamose rungtynėse "Delikatesą" pervažiavęs "Olimpas" pateko į pusfinalį
Lemiamose rungtynėse "Delikatesą" pervažiavęs "Olimpas" pateko į pusfinalį
Lemiamose penktose „7bet-NKL“ ketvirtfinalio serijos rungtynėse triumfavo Palangos „Olimpas“. Reguliariojo sezono nugalėtojai namų tvirtovėje 98:70 (23:14, 23:22, 24:15, 28:19)
Vilio pabaigoje traukiami marijampoliečiai palaužė "Perlą" ir prasibrovė į pusfinalį
Vilio pabaigoje traukiami marijampoliečiai palaužė "Perlą" ir prasibrovė į pusfinalį
Trečiajame kėlinyje atsiplėšusi Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ žengė į „7bet-NKL“ pusfinalį. Tomo Gaidamavičiaus kariauna išvykoje 76:69 (16:15, 14:16, 19:12,
Triuškinančią persvarą iššvaistęs "Vytis-VDU" visgi laimėjo ir lemiamą mačą žais Jurbarke
Triuškinančią persvarą iššvaistęs "Vytis-VDU" visgi laimėjo ir lemiamą mačą žais Jurbarke
Charakterį parodęs Šakių „Vytis-VDU“ išplėšė dar bent vienerias „7bet-NKL“ atkrintamųjų rungtynes. Eriko Kučiausko auklėtiniai namuose 94:89 (30:18,
"Olimpas" išplėšė lemiamą mačą, "Perlas" per pratęsimą laimėjo Marijampolėje
"Olimpas" išplėšė lemiamą mačą, "Perlas" per pratęsimą laimėjo Marijampolėje
„7bet-NKL“ atkrintamųjų ketvirtfinalyje Palangos „Olimpas“ pasiekė žūtbūtinę pergalę. Sandžio Buškevico vyrai Joniškyje 93:68 (32:14, 19:24, 19:11,
Dramatiškai laimėję jurbarkiečiai priartėjo prie Finalo ketverto
Dramatiškai laimėję jurbarkiečiai priartėjo prie Finalo ketverto
„7bet-NKL“ atkrintamosiose lygos debiutantas „Jurbarkas-Karys“ dėjo dar vieną žingsnį pusfinalio link. Povilo Valaičio auklėtiniai namų tvirtovėje 104:98 (24:22, 20:19,
Žemaičių magija tęsiasi: dramatiškai telšiškius palaužiusi "Kretinga" – pirmoji pusfinalio dalyvė
Žemaičių magija tęsiasi: dramatiškai telšiškius palaužiusi "Kretinga" – pirmoji pusfinalio dalyvė
Šio „7bet-NKL“ sezono atkrintamosiose „Kretinga“ daro stebuklus. Arimanto Mikaločiaus kariauna išvykoje 73:71 (13:19, 19:19, 21:18, 20:15) ketvirtfinalyje eliminavo
"Olimpas" turėjo vargti prieš penkiese likusį "Delikatesą", "Kretinga" – per žingsnį nuo pusfinalio
"Olimpas" turėjo vargti prieš penkiese likusį "Delikatesą", "Kretinga" – per žingsnį nuo pusfinalio
Sausakimšame Kretingos sporto centre „Kretinga“ sukūrė dar vieną stebuklą ir atsidūrė per žingsnį nuo „7bet-NKL“ pusfinalio. Arimanto Mikaločiaus kariauna namie
Marijampoliečiai užtikrintai startavo ketvirtfialyje, jurbarkiečiai dramatiškai krito per pratęsimą
Marijampoliečiai užtikrintai startavo ketvirtfialyje, jurbarkiečiai dramatiškai krito per pratęsimą
Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ pergale startavo „7bet-NKL“ atkrintamosiose. Tomo Gaidamavičiaus kariauna namų tvirtovėje 77:65 (26:14, 20:20, 18:12, 13:19) įveikė

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime