Naujienos kraunasi...

Penkios SIL- Karaliaus Mindaugo taurės turnyro intrigos

Penkios SIL- Karaliaus Mindaugo taurės turnyro intrigos
Jau artėjantį šeštadienį sirgaliai išvys šimtmečio sporto renginiu tituluojamą šventę – SIL–Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertą, kuris vyks Klaipėdoje. Šiame turnyre neišvysime namų komandos „Neptūno“, kuri ketvirtfinalyje patyrė skaudų Alytaus „Dzūkijos“ antausį, tačiau organizatoriai žada vieną įsimintiausių renginių šalies sporto istorijoje.

Ketvirtfinaliuose buvo apstu intrigų. Ar turnyro favoritais laikomi klubai pusfinaliuose sugebės pateisinti savo vardą? Ar „Lietuvos rytas“ sugebės pakartoti 12 metų senumo pasiekimą? Ar dėjimų konkurse trečius metus paeiliui laimės kviestinis svečias? Ar Laurynas Beliauskas apgins Klaipėdos snaiperių vardą?

Pateikiame 5 didžiausias SIL–KMT intrigas.

Ar dar sulauksime sensacijų?

SIL–Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalius papuošė intriguojantys mačai. Stipriausi keturi šalies klubai turėjo namų aikštės pranašumus, tačiau jie negarantavo lengvų pergalių, o Klaipėdos „Neptūnas“ net nepateko į jų mieste vyksiančią šventę.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai patyrė antausį nuo šiuo metu 8-oje vietoje esančios Alytaus „Dzūkijos“. Stipri poros favoritė laikoma uostamiesčio ekipa iki tol buvo laimėjusi visus tris tarpusavio mačus vidutiniu net 26 taškų pranašumu.

Arti sensacijos buvo ir „Juventus“ klubas, kuris pergalę iš rankų Vilniuje išleido tik pratęsimo pabaigoje. Tuo metu titulą ginantis „Žalgiris“ nesugebėjo sulaikyti 35 taškus pelniusio bei 43 naudingumo balus surinkusio Lauryno Biručio, tačiau sugebėjo pergalę namuose išvargi rezultatu 85:78.

Pusfinalių porose ryškiais favoritais yra laikomi „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ klubai, tačiau nieko prarasti neturintys „Lietkabelio“ ir „Dzūkijos“ klubai yra pasiruošę pateikti sensacijas. Ar jie sugebės?

Kas taps „Oro karaliumi“

Vasario 17 d. praėjus abiem SIL–Karaliaus Mindaugo taurės pusfinaliams krepšinio pasaulis išvys kasmetinį „Oro karaliaus“ konkursą, kuriame varžysis penki LKL klubų atstovai bei kviestinis svečias – vienas talentingiausių Nacionalinės krepšinio lygos dėjimų meistrų Domantą Vilys. Vos 188 cm ūgio Vilniaus „Perlo“ įžaidėjas praėjusį sezoną užėmė antrą vietą NKL dėjimų konkurse.

Ar dėjimų konkurse vėl triumfuos kviestinis svečias? Pernai šiame konkurse triumfavo įspūdingų fizinių galimybių 175 cm ūgio atletas Gediminas Žitlinskas, o užpernai – svečias iš Lenkijos Rafalas Lipinskis.

„Norisi laimėti, bet tai nėra aukščiausias mano tikslas, nes žinau, kad tai padaryti bus tikrai nelengva, – tinklalapiui LKL.LT sakė D. Vilys. – Bandysiu nustebinti susirinkusius žiūrovus, o šeštadienį pamatysime, ar man tai pavyks.“

Iškovoti „Oro karaliaus“ titulą D. Viliui bus nelengva – šįmet konkurse dalyvauja 2013-ųjų dėjimų konkurso čempionas Šarūnas Beniušis bei „Betsafe–LKL“ gerbėjus šį sezoną pakerėjęs „Pieno žvaigždžių“ puolėjas Viačeslavas Bobrovas. „Oro karaliaus“ konkurse taip pat rungsis „Juventus“ legionierių duetas Kenny Gainesas ir LaRonas Dendy bei „Neptūno“ aukštaūgis Matas Jucikas.

Kuo nustebins pristatymas?

2016-ųjų SIL–Karaliaus Mindaugo taurės finale Kaune krepšininkai į aikštę žengė su vienuolių kostiumais, o per pristatymą buvo paslėpti po milžinišku audeklu. Toks ekipų pristatymas įstrigo į atmintį susirinkusiems sirgaliams bei tapo tikra Karaliaus Mindaugo turnyro puošmena.

Artėjantį savaitgalį SIL–KMT finalo ketvertas vyks Klaipėdoje ir organizatoriai žada dar vieną nepamirštamą reginį, į kurį bus įtraukti net chemikai.

„Naudosime naujovę, kuri Lietuvoje dar nebandyta, – intrigą išlaikė techninis projekto vadovas K. Šliužas. – Visa tai gaminame Lietuvoje, į projektą integruotos kelios tarnybos, įskaitant ir chemikus.“

Organizatoriai žada, kad Klaipėdos laukia šimtmečio sporto renginys. Ar jie sugebės dar kartą nustebinti susirinkusius krepšinio aistruolius?

Ar „Snaiperio“ konkurse triumfuos Klaipėda?

Klaipėda – pagarsėjusių snaiperių kraštas. Per 24 metus net 11 kartų šiame konkurse triumfavo iš šio krašto kilę krepšininkai. Šių metų rungtyje savo atstovą jie ir vėl turės – klaipėdiečių garbę mėgins apginti „Neptūno“ gynėjas Laurynas Beliauskas.

Pirmąjį tritaškių konkursą 1994-ųjų gruodį laimėjo „Šilutės“ legionierius Richardas Thomasas, o klaipėdiečių dominavimas prasidėjo 1997-aisiais, kuomet trofėjų į viršų kėlė uostamiesčio ekipos snaiperis Svajūnas Airošius.

Šį pasiekimą jis pakartojo po dviejų metų, o iš jo estafetę perėmė Arvydas Macijauskas (2000, 2002 ir 2003 m.), Petras Šalvis (2005 m.), Marius Kasiulevičius (2006 ir 2009 m.) bei Marius Runkauskas (2008, 2013 ir 2014 m.).  

L. Beliauskas šiame konkurse dalyvavo ir praėjusiais metais, tačiau kaip teigia pats snaiperis, tuomet jam koją pakišo jaudulys. Ar „Neptūno“ gynėjui pavyks apginti pratęsti Klaipėdos snaiperių tradiciją ir triumfuoti namuose?

„Stengsiuosi pakartoti pirmtakų istoriją, o kaip seksis – matysime, – tinklalapiui LKL.LT sakė L. Beliauskas. – Man tai svarbus turnyras, nes čia galiu pasirodyti. Mums nepavyko pakliūti į finalo ketvertą, tad noriu bent tokią pergalę atnešti į Klaipėdos miestą.“

Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“

SIL–Karaliaus Mindaugo taurės favoritėmis yra laikomos šiuo metu „Betsafe–LKL“ čempionate pirmaujančios Kauno ir Vilniaus ekipos.

„Manau, kad Lietuvoje daug kas laukia šių rungtynių. Džiaugiuosi, kad šie mūšiai jau pavyksta, o nugalėtoją lemia maži pranašumai. Džiaugiuosi, kad „Lietuvos rytą“ pavyko sugrąžinti į tokį lygį“, – sekmadienį po pergalės sakė „Lietuvos ryto“ treneris R. Kurtinaitis.

Šį sezoną šios komandos tarpusavyje susitiko tris kartus, o pastarąsias dvejas rungtynes pergalę šventė Rimo Kurtinaičio auklėtiniai. Tad SIL–Karaliaus Mindaugo taurės siekiančiam „Lietuvos rytui“ laukia labai sunki užduotis – įveikti „Žalgirį“ trečiąjį kartą iš eilės.

Paskutinį kartą tokią pergalių seriją sostinės klubas turėjo 2006-aisiais. Tuomet Neveno Spahijos kariauna principinius varžovus įveikė net šešeriose rungtynėse paeiliui – kartą BBL finale, kartą reguliariajame sezone bei visus keturis kartus LKL finale. Dabartinėse Kauno ir Vilniaus ekipose sudėtyse išlikę po vieną žaidėją, kurie dalyvavo šiuose mūšiuose. „Lietuvos ryto“ garbę vis dar gina Mindaugas Lukauskis, o „Žalgirio“ gretose vis dar yra Paulius Jankūnas, kuriam tuomet buvo 22-eji.

Ar „Lietuvos rytas“ yra pajėgus pakartoti 12 metų senumo istoriją ir triskart paeiliui nukauti puikiai šį sezoną tiek Lietuvoje, tiek Eurolygoje rungtyniaujantį „Žalgirį“?

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
"Žalgirio" arena – trečia lankomiausia Eurolygoje, užpildymas siekė beveik 100 procentų
"Žalgirio" arena – trečia lankomiausia Eurolygoje, užpildymas siekė beveik 100 procentų
Eurolygos varžybų lankomumas išaugo beveik 20 proc., o Kauno „Žalgiris“ pagal šį rodiklį užėmė trečią vietą, rašo Krepšinis.lt.Eurolyga paskelbė, kad
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Traumų išretintą Kauno „Žalgirio“ puolėjų liniją netrukus papildys naujokas. Lietuvos čempionų klubas iki sezono pabaigos pasirašė sutartį su 203 cm ūgio amerikiečiu
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ (14-12) įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“ (22-3).Georgios Vovoro kariauna
"Lietakabelis" pratęsė kontraktą su vyr. treneriu
"Lietakabelis" pratęsė kontraktą su vyr. treneriu
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ atliko svarbų ėjimą kito sezono komplektacijoje – Aukštaitijos ekipa susitarė su vyr. treneriu Nenadu Čanaku dėl naujos sutarties.Panevėžiečių
Strategas iš Lenkijos pasidalijo savo įspūdžiais apie naują Žalgirio  trenerių mokymų programą
Strategas iš Lenkijos pasidalijo savo įspūdžiais apie naują Žalgirio trenerių mokymų programą
Kauno „Žalgirio“ organizacija plečia savo veiklų diapazoną ir šalia jau kelerius metus vykdomų „Žalgiris Coaching Clinic“ trenerių mokymų prijungė naują programą
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
Iki „Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono pabaigos liko mažiau nei mėnesis, per šį laiką galutinai paaiškės komandų rikiuotė reguliariajame sezone bei sužinosime
Vienintelį tritaškininką turėjęs "Lietkabelis" į pergalingą kelią grįžo triuškinančiai
Vienintelį tritaškininką turėjęs "Lietkabelis" į pergalingą kelią grįžo triuškinančiai
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) užtikrintą pergalę pasiekė Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (14-12). Nenado Čanako auklėtiniai savo arenoje laimėjo Aukštaitijos
"Žalgiris" ir trečią kartą nukovė "Rytą", šįkart – užtikrintai
"Žalgiris" ir trečią kartą nukovė "Rytą", šįkart – užtikrintai
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko jau trečioji grandų akistata, kurią ir vėl laimėjo Kauno „Žalgiris“ (22-2).Andrea Trinchieri auklėtiniai namie 92:78 (27:22,
Kaip su "Real", taip ir su "Rytu": "Žalgirio" fanai iššlavė visus bilietus
Kaip su "Real", taip ir su "Rytu": "Žalgirio" fanai iššlavė visus bilietus
Trečiasis šio sezono LKL grandų mūšis tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ krepšininkų sekmadienį vyks sausakimšoje arenoje, rašo Krepšinis.lt.„Antras
Iš arčiau: 3 įdomūs faktai apie "Žalgirio" ir "Ryto" susitikimą
Iš arčiau: 3 įdomūs faktai apie "Žalgirio" ir "Ryto" susitikimą
„Betsafe-LKL“ čempionate laukia paskutinis reguliaraus sezono derbio mūšis, kuriame šį sekmadienį Kauno „Žalgiris“ (21-2) namuose priims svečių, Vilniaus
Svarbiausius derbio akcentus minėjęs Birutis: kiekvienas turime suprasti, jog sezonas nesibaigė
Svarbiausius derbio akcentus minėjęs Birutis: kiekvienas turime suprasti, jog sezonas nesibaigė
Kauno „Žalgiris“ uždarė sezoną Eurolygoje ir gali pilnai koncentruotis „Betsafe-LKL“ batalijoms.Artimiausias kauniečių mačas laukia jau šį sekmadienį, kuomet
Įstabų proveržio sezoną sužaidęs Giedraitis: į rinktinę tikrai važiuočiau
Įstabų proveržio sezoną sužaidęs Giedraitis: į rinktinę tikrai važiuočiau
Jeigu Kauno „Žalgiris“ šį sezoną sugalvotų rinkti labiausiai patobulėjusį savo žaidėją Eurolygoje, užvirtų tikrai rimta kova, rašo Krepšinis.lt.Didelius žingsnius
"Neptūnas" nestabdo: darsyk patiesęs panevėžiečius kyla į penktąją vietą
"Neptūnas" nestabdo: darsyk patiesęs panevėžiečius kyla į penktąją vietą
Klaipėdos „Neptūno“ (13-12) pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi.Klaipėdiečiai savo namų tvirtovėje 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“
"Žalgirio" premija iš Eurolygos – triskart mažesnė nei pernai
"Žalgirio" premija iš Eurolygos – triskart mažesnė nei pernai
Kauno „Žalgiris“ Eurolygos reguliariojo sezono finiše užėmė 14-ą vietą, o tai yra paskutinė pozicija, už kurią turnyro organizatorė skiria premiją už pasiekimus sezono metu,
"Žalgiriui" nepavyko trinktelėti durimis – paskutinę sekundę nusileista Eurolygos čempionams
"Žalgiriui" nepavyko trinktelėti durimis – paskutinę sekundę nusileista Eurolygos čempionams
Kauno „Žalgirio“ (14-20) krepšininkai pralaimėjimu užbaigė Eurolygos sezoną. Andrea Trinchieri auklėtiniai namuose rezultatu 62:64 (9:16, 16:15, 17:13, 20:20) nusileido Madrido
Buvusiam "Lietkabelio" direktoriui – prasta žinia iš Aukščiausiojo Teismo
Buvusiam "Lietkabelio" direktoriui – prasta žinia iš Aukščiausiojo Teismo
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) patvirtino, kad buvęs krepšinio klubo „Lietkabelis“ direktorius Mantas Ignatavičius pagrįstai nuteistas dėl šio klubo lėšų
"Žalgiris" pratęsė kontraktą su Biručiu (trenerio ir žaidėjo komentarai)
"Žalgiris" pratęsė kontraktą su Biručiu (trenerio ir žaidėjo komentarai)
Kovas šiame sezone tęsiantis Kauno „Žalgiris“ jau deda pamatus ir kitam sezonui. Lietuvos čempionai pagal formulę „1+1“ pratęsė sutartį su pastaruoju metu gerą formą
Itin permainigame bei rezultatyviame mūšyje Vilniuje – "Ryto" pergalė prieš "Lietkabelį"
Itin permainigame bei rezultatyviame mūšyje Vilniuje – "Ryto" pergalė prieš "Lietkabelį"
Kardinaliai skirtingomis rungtynių pusėmis pažymėtame mače – jubiliejinė Vilniaus „Ryto“ (20-4) pergalė „Betsafe-LKL“ čempionate.Giedriaus Žibėno
Koks sezonas, tokia ir kulminacija: paskutinės vilties žaltvykslės nepaviję žalgiriečiai sunkiai gaudė kvapą
Koks sezonas, tokia ir kulminacija: paskutinės vilties žaltvykslės nepaviję žalgiriečiai sunkiai gaudė kvapą
Tarsi būtų pusvalandžiu pramiegoję žadintuvą ir po to visą dieną turėtų tekinomis vytis suplanuotą darbotvarkę – taip Kauno „Žalgiriui“ klostėsi šis Eurolygos sezonas,
Tragiškai tritaškius pataikęs bei Butkevičių praradęs "Žalgiris" krito Monake
Tragiškai tritaškius pataikęs bei Butkevičių praradęs "Žalgiris" krito Monake
Kauno „Žalgirio“ (14-19) krepšininkai patyrė pralaimėjimą Eurolygos išvykos rungtynėse. Andrea Trinchieri auklėtiniai išvykoje rezultatu 66:69 (11:20, 18:19, 12:15,
Iššūkis "Žalgiriui" – užsikūrusi "Monaco": elitinė gynyba, Motiejūno svarba ir MVP kandidatas
Iššūkis "Žalgiriui" – užsikūrusi "Monaco": elitinė gynyba, Motiejūno svarba ir MVP kandidatas
Kauno „Žalgiris“ (14-16) ketvirtadienį žengs į dar vieną išlikimo mūšį Eurolygoje. Andrea Trinchieri auklėtiniai išvykoje susirems su Donato Motiejūno atstovaujama
Žalgiriečius užstojęs Kurtinaitis prisiminė halės laikų istoriją: šiuo klausimu "Žalgirį" lydi sėkmė
Žalgiriečius užstojęs Kurtinaitis prisiminė halės laikų istoriją: šiuo klausimu "Žalgirį" lydi sėkmė
Andrea Trinchieri negailėjo karčių žodžių Panevėžyje išsiblaškiusiems savo auklėtiniams, tačiau Rimas Kurtinaitis nebuvo toks kategoriškas svečių iš Kauno atžvilgiu,
Nerimo ženklų matančiam "Monaco" strategui "Žalgiris" – sunkesnė mįslė nei "Barca" ar "Real"
Nerimo ženklų matančiam "Monaco" strategui "Žalgiris" – sunkesnė mįslė nei "Barca" ar "Real"
„Monaco“ jau dabar surinko tiek pat pergalių kaip praėjusiame sezone, kai įsispraudė tarp Eurolygos elito. Bet pernai reguliarųjį sezoną monegaskai baigė dviem pralaimėjimais ir dabar
Sirvydis ir Orelikas kūrė intrigą prieš be Sumnerio likusį "Žalgirį"
Sirvydis ir Orelikas kūrė intrigą prieš be Sumnerio likusį "Žalgirį"
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko dar vienas Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) finalininkų susidūrimas. Kauno „Žalgiris“ (21-2) išvykoje
Į "Žalgirį" galintis grįžti Grigonis įvardijo ir sąlygą
Į "Žalgirį" galintis grįžti Grigonis įvardijo ir sąlygą
Vienu svarbiausių ginklų Ergano Atamano treniruojamame Atėnų "Panathinaikos" tapęs Marius Grigonis neatmeta galimybės sugrįžti į gimtąjį Kauną.Krepšininko "Conocimiento
Šarai, padėk: "Žalgirio" likimas Eurolygoje – ir Jasikevičiaus rankose (įkrintamųjų lenktynių apžvalga)
Šarai, padėk: "Žalgirio" likimas Eurolygoje – ir Jasikevičiaus rankose (įkrintamųjų lenktynių apžvalga)
Skrajojantis Kauno „Žalgiris“ (14-18) toliau kaitina aistruolių viltis ir kėsinasi sukurti stebuklą Eurolygoje. Dar prieš porą savaičių įkrintamųjų traukinys atrodė nuvažiavęs
"Žalgiris" neturėjo vargo su Messinos kariauna
"Žalgiris" neturėjo vargo su Messinos kariauna
Kauno „Žalgiris“ (14-18) toliau kabinasi į Eurolygos įkrintamąsias. Andrea Trinchieri auklėtiniai pilnoje „Žalgirio“ arenoje rezultatu 87:73 (14:17, 21:20, 24:17, 28:19) įveikė
Principinėje kovoje – „Ryto“ pergalė Panevėžyje
Principinėje kovoje – „Ryto“ pergalė Panevėžyje
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko principinė akistata, kurią svečiuose 89:77 (17:18, 26:22, 20:16, 26:21) laimėjo Vilniaus „Rytas“ (18-4). Giedriaus Žibėno

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime