Naujienos kraunasi...

Valinskas – apie Štelmaherio užduotį, reikalingą kantrybę ir laukiamą dvikovą prieš brolį

Valinskas – apie Štelmaherio užduotį, reikalingą kantrybę ir laukiamą dvikovą prieš brolį
Dar pavasarį, svarstydamas apie kitą savo karjeros stotelę, Paulius Valinskas manė, kad jo laukia dar vieneri metai užsienio klube.

Visgi po etapų Belgijoje ir Serbijoje lietuvis galiausiai rugsėjį nutūpė ten, iš kur ir pakėlė sparnus – į Panevėžio „7bet-Lietkabelį“.

Iš 2020-2021 m. sezono komandos, kuomet krepšininkas žaidė savo trečiąjį sezoną Panevėžyje, čia liko tik Vytenis Lipkevičius ir Gabrielius Maldūnas. Ko gero, ryškiausias pokytis įvyko šalia šoninės linijos, kur parketą mindžikuoja nebe Nenadas Čanakas, o didelius jo paliktus batus užpildyti mėginantis Robertas Štelmaheris.

„Pakeisti trenerį Čanaką niekam nebūtų lengva užduotis, – portalui LKL.lt sakė P. Valinskas. – Lietuviai linkę visus teisti – kad ir kas būtų atėjęs į jo vietą, jo lauktų tas pats.“

Latvis ir jo treniruojama ekipa kol kas susiduria su sunkumais. Deividas Sirvydis ir G. Maldūnas pasiruošime nedalyvavo, nes atstovavo Lietuvos rinktinei Filipinuose. Nė neprasidėjus pirmenybėms teko išsiskirti su Jonathanu Davisu, o dėl traumos iš rikiuotės ilgam laikui iškrito Dovis Bičkauskis.

Įžaidėjų grandyje atsivėrusias spragas teko kamšyti lietuviškomis pavardėmis – atvyko ne tik P. Valinskas, bet ir Donatas Sabeckis. Naujojo stratego idėjas aikštelėje turėjo išpildyti kojų apšilti nespėję atakų organizatoriai.

Pirmajame sezono mače „Betsafe-LKL“ bronzininkus uostamiestyje suvarpė Klaipėdos „Neptūno“ toliašaudė artilerija. Net 18 tritaškių iš 29 (62 proc.) realizavę klaipėdiečiai parklupdė „7bet-Lietkabelį“ – 91:81. Nuo pralaimėjimo savo komandos neišgelbėjo solidus P. Valinsko pasirodymas – 16 taškų (4/5 dvit., 2/3 trit.), 3 rezultatyvūs perdavimai ir 17 naudingumo balų.

„Tas pataikymo procentas kalba už save, bet taip nebus per kiekvienas rungtynes. Jiems buvo žiauriai gera diena, kai viskas krito, bet ir mūsų klaidų buvo nemažai, negalima tam visko nurašyti“, – mintimis apie nesėkmę dalinosi 27-erių žaidėjas.

Proga atsispirti nuo pirmojo pralaimėjimo – ateinantys trys mačai namuose, kur Panevėžio klubas priims Pasvalio „Pieno žvaigždes“, Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ ir „Gargždus“. Jau pirmadienio vakarą „Kalnapilio“ arenoje „7bet-Lietkabelis“ mėgins atsidaryti pergalių sąskaitą mače su pasvaliečiais. Tiesioginė rungtynių transliacija – nuo 18.30 val. per BTV televiziją ir Go3.

Prieš šį mačą portale LKL.lt – pokalbis su P. Valinsku.

– Prie komandos prisijungėte dar labai neseniai, bet Panevėžyje nesate visiškas naujokas, o pirmajame mače iškart tapote vienu lyderių. Kiek sudėtinga įšokti tiesiai į čempionato kovas?

– Aišku, kad sunku. Asmeninis pasiruošimas vis tiek nėra lygus komandiniam. Tai nėra individualus sportas. Kelias dienas pasportavau ir reikėjo eiti žaisti rungtynes, lygiai taip pat ir Maldūnui, Sirvydžiui ir Sabeckiui. Tos pirmosios rungtynės tikrai nebuvo malonios, bet nesame kvaili – tai dalis pasiruošimo proceso ir niekas neįvyksta taip greitai. Dabar dar esame priešsezoninėje stadijoje, nes yra keturi nauji žaidėjai. Rungtynės nebuvo pergalingos, bet gavome pamokų. Kažkur kažką pamatėme per video peržiūrą, kur turime pasitempti. Dabar dirbame daug ir žiūrime tolyn.

– Tiek jūs, tiek D. Sabeckis esate atakų organizatoriai, kurie pasiruošime nebuvo su komanda. Ar dabar reikia įdėti papildomo darbo ir komunikuoti su treneriais dėl kuo greitesnio įsiliejimo?

– Dabar didžiausia komunikacija vyksta per treniruotes. Treneris aiškina, kaip jis įsivaizduoja tam tikras situacijas, priklausomai nuo to, kokie žaidėjai yra aikštelėje, kokius norime žaisti derinius ir kaip apsišlifuoti. Kitose rungtynėse turėtų būti kitoks vaizdas nei Klaipėdoje. Būsime dar šiek tiek labiau apsipratę su trenerio idėjomis.

– Sezono startas Klaipėdoje nebuvo sėkmingas, bet fantastiškas rungtynes sužaidė „Neptūno“ snaiperiai. Kokios mintys sukosi jūsų visų galvose po to mačo?

– Galvojau, kad vaizdelis buvo blogesnis nei jis atrodė per video peržiūrą. Ten buvo labai daug sunkių tritaškių. 18 tritaškių iš 29... Tas pataikymo procentas kalba už save, bet taip nebus per kiekvienas rungtynes. Jiems buvo žiauriai gera diena, kai viskas krito, bet ir mūsų klaidų buvo nemažai, negalima tam visko nurašyti. Tai gera komanda su gerais, pataikančiais žaidėjais. Leidome jiems gerai pasijausti, praleidome kelis lengvus tritaškius, o jiems pajautus metimą jau buvo žymiai sunkiau apsiginti. Neturėjome to leisti, nes jie paskui užsikūrė.

– Nuo pat trenerio atvykimo į komandą ekspertai abejojo tokiu klubo sprendimu, o tokias kalbas dar labiau paskatino ir pirmasis pralaimėjimas. Ar komandos viduje dėl to nesijaučia panikos ir sumaišties?

– Ne, nesijaučia, nes pakeisti trenerį Čanaką niekam nebūtų lengva užduotis. Lietuviai linkę visus teisti – kad ir kas būtų atėjęs į jo vietą, jo lauktų tas pats. Turime neblogą komandą, bet pirmas rezultatas neatspindi realybės. Nežaidėme gerai ir visi dabar galvoja, kad blogas treneris, komplektacija neteisinga. Visi žinome, kokie esame reiklūs ir mėgstame kritikuoti, bet nemanau, kad į tai reikia kreipti dėmesį, komanda dar ką tik susirinkusi. Reikia laiko ir kantrybės, sporte rezultatai taip greitai neateina.

– Panevėžyje bendravote su mokiniais ir ištikimiausiais sirgaliais. Kokios nuotaikos jų tarpe?

– Lojalūs fanai visada viską supranta, kad vykstant pasikeitimams greitų rezultatų nebūna. Visi palaiko, visiems įdomu, visi nori gerų rezultatų. Aišku, žmonės klausia, koks procesas, kas ir kaip vyksta, kokios idėjos ir tikslai. Tai normalus dalykas, bet žmonės tikriausiai išmoko, kad kantriai dirbant ir laukiant rezultato, jis ateina. Panikos tikrai nėra dėl vienerių rungtynių.

– Kur žaidime norėtųsi dėti didžiausius žingsnius į priekį? Kas leistų daryti kokybinį šuolį?

– Vienareikšmiškai tos situacijos, kuriose reikia apsiginti. Kažkur pritrūksta komunikacijos, kažkas kažko nepasako ar pasako, kažkas turi idėją, o kitas jos nesupranta. Reikia vienas kito supratimo, nes sezono pradžioje jis šlubuoja, ypač gynyboje. Puolime turime įvairių žaidėjų, ten nėra tokių didelių problemų. Dabar turėjome daug laiko sportuoti ir einame į priekį.

– Jūsų komanda kaip niekad lietuviška, nėra nė vieno amerikiečio, o mentalitetu panašus turėtų būti ir latvis vyr. treneris. Ar toks komandos modelis gali tapti privalumu?

– Gan keista, nes rūbinėje dominuoja ne anglų, o lietuvių kalba. Aišku, per treniruotes viskas yra kitaip, bet tai kažkiek jaučiasi. Atrodo, kad surinkta lietuviška komanda ir atmosfera labai gera. Gal neatkreipiame dėmesio, kad nėra amerikiečių ar daug legionierių. Eini ir darai savo darbą, o ant popieriaus tai tikrai retas reiškinys.

– Galbūt tai nebūtų naudinga kritinėje situacijoje, kuomet didžioji komandos dalis labiau jaustų lietuviškos aplinkos spaudimą?

– Sutinku šimtu procentų. Pats žaidžiau užsienyje dvejus metus ir nesuprasdavau kalbos, sirgalių, žurnalistų kalbų. Dėl to automatiškai ir spaudimo mažiau. Mes, lietuviai, viską suprantame, be to, neatėjome čia tik pasiimti pinigų. Atėjome dirbti ir suprantame klubo vertybes, todėl to spaudimo sulaukiame daugiau, tai normalus dalykas.

– Dabar jūsų laukia trys mačai iš eilės namuose, kur būsite ryškūs favoritai. Koks rezultatas šioje atkarpoje liestų komandai sezono pradžios sunkumus palikti užnugaryje?

– Norisi pagerinti žaidimo kokybę, nusiimti šiek tiek spaudimo, įtampėlės. Namuose geriausia laimėti, jei laimėtume visas trejas rungtynes, būtų lengviau, visi įgautų pasitikėjimo. Būtų lengviau ir prieš Europos taurės startą, galėtume gerai pasijusti. Tvarkaraštis gal ir dėkingas, bet vis tiek dar reikia ir laimėti, o prieš nieką nebūna lengva.

– „Betsafe-LKL“ rungtyniauja ir jūsų brolis Marius, atstovaujantis Utenos „Uniclub Casino – Juventus“. Kiek sekate jo žingsnius Lietuvos krepšinyje?

– Už brolį visada smagu, su juo kalbame kiekvieną dieną apie krepšinį. Panevėžyje jis galbūt negavo šanso save įrodyti. Tai aukštas lygis, o jis pats dar buvo jaunas ir labai nepatyręs, nematęs tokio lygio. Kėdainiuose gavo žaisti, pajuto, ką reiškia turėti kažkokią atsakomybę ant savo pečių. Dabar nuėjo į Uteną, o tai jam yra žingsnis į priekį. Žiūrėjau pirmąsias rungtynes ir ten matėsi, kad sezoną jis pradėjo sustiprėjęs, pasitikėjimo turi, meta ir pataiko metimus. Bus įdomu sužaisti vienas prieš kitą, nes per karjerą to dar nesame darę. Labai smagu už jį.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Po lengvo pasivaikščiojimo Trinchieri vardijo, ko nori iš naujoko, o Šeškus baisėjosi: man gėda
Po lengvo pasivaikščiojimo Trinchieri vardijo, ko nori iš naujoko, o Šeškus baisėjosi: man gėda
LKL reguliariojo sezono nugalėtojų vardo link užtikrintai artėjantys Kauno „Žalgirio“ (23-3) krepšininkai sekmadienį net namuose 101:57 nepasigailėjo Jonavos „CBet“
Naujoko debiuto sulaukęs "Žalgiris" rekordiniu skirtumu nušlavė jonaviečius
Naujoko debiuto sulaukęs "Žalgiris" rekordiniu skirtumu nušlavė jonaviečius
Kauno „Žalgiris“ (23-3) labai lengvai papildė pergalių sąskaitą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir namuose 101:57 (30:15, 21:10, 26:13, 24:19) sutrypė Jonavos
Urbonas uteniškiams užkūrė pirtį, bet "Šiauliai" krito paskutinę minutę
Urbonas uteniškiams užkūrė pirtį, bet "Šiauliai" krito paskutinę minutę
Žydrūnas Urbonas stojo į kovą su klubu, kuriame praleido keliolika metų, tačiau puikiai pažįstama aplinka jo komandai svarbios pergalės neatnešė.Oliverio Kostičiaus treniruojama Utenos
Dominavęs "Rytas" privertė Mažeikių klubą kristi trečiąsyk paeiliui
Dominavęs "Rytas" privertė Mažeikių klubą kristi trečiąsyk paeiliui
Vilniaus „Ryto“ (22-5) komandai neprireikė pilnos sudėties, kad įveiktų Mažeikių „M Basket-Delamode“ (11-16) ekipą.Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“)
Į rikiuotę grįžęs Žagaras: mūsų tikslas gal ir būti finale
Į rikiuotę grįžęs Žagaras: mūsų tikslas gal ir būti finale
Ilgai lauktas sugrįžimas įvyko. Vilniaus „Wolves Twinsbet“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras po sunkios traumos šeštadienį „Betsafe-LKL“ čempionato
Prienuose – ilgai lauktas Žagaro sugrįžimas ir triuškinanti "Vilkų" pergalė
Prienuose – ilgai lauktas Žagaro sugrįžimas ir triuškinanti "Vilkų" pergalė
„Betsafe-LKL“ čempionatas vienam vakarui sugrįžo į Prienus, kur dominavo latvių talento sugrįžimo sulaukę Vilniaus „Wolves Twinsbet“ (19-8) krepšininkai. Šeimininkų
Praėjusį sezoną atsimenantis Beručka: nemanau, kad yra didelis skirtumas su kuo žaisti
Praėjusį sezoną atsimenantis Beručka: nemanau, kad yra didelis skirtumas su kuo žaisti
Po susidariusios pertraukos tvarkaraštyje Vilniaus „Wolves Twinsbet“ šeštadienį grįžta į šalies čempionato kovas ir priims į svečius atvykstančią Pasvalio
Mažeikiškio Antetokounmpo pokalbiai su teisėju, treneriu ir komandos draugais
Mažeikiškio Antetokounmpo pokalbiai su teisėju, treneriu ir komandos draugais
„Betsafe-LKL TV“ dėmesio sulaukė Mažeikių „M Basket Delamode“ žaidėjas Alexas Antetokounmpo.Jauniausias iš brolių Antetokounmpo, rungtynių metu naudojo sportininkams
Generolui atiduota pagarba: Vilniuje iškelti "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai
Generolui atiduota pagarba: Vilniuje iškelti "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai
Ketvirtadienio vakarą Vilniaus „Rytas“, minėdamas 15-ąsias triumfo Europos taurėje metines, LKL rungtynių su Šiaulių „Šiauliais“ ilgosios pertraukos metu savo
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Traumų išretintą Kauno „Žalgirio“ puolėjų liniją netrukus papildys naujokas. Lietuvos čempionų klubas iki sezono pabaigos pasirašė sutartį su 203 cm ūgio amerikiečiu
"Rytas" pagerbė legendą, įveikė "Šiaulius" ir pristatė jauniausią savo debiutantą
"Rytas" pagerbė legendą, įveikė "Šiaulius" ir pristatė jauniausią savo debiutantą
Vilniaus „Rytas“ (21-5) sužaidė ypatingas rungtynes Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), pergale paženklindamas Chucko Eidsono pagerbimą.Vilniečiai savo arenoje 83:74 (24:18,
Visų laikų LKL rekordą pagerinęs Ebo nukalė triukšinančią pergalę
Visų laikų LKL rekordą pagerinęs Ebo nukalė triukšinančią pergalę
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) netikėtu rezultatu ir rekordu baigėsi dviejų antrosios lentelės dalies klubų susidūrimas. Kėdainių „Nevėžis-Optibet“
"Neptūno" gretose – gynėjas iš Graikijos
"Neptūno" gretose – gynėjas iš Graikijos
Klaipėdos „Neptūnas” pasikvietė 24 metų graiką Georgios Kamperidis, su kuriuo sutartis sudaryta iki sezono pabaigos. „Nusprendėme prieš svarbiausias kovas Lietuvos krepšinio
LKL klubai vienijasi labdaros turui "Už pergalę gyventi" (Kaukėno komentaras)
LKL klubai vienijasi labdaros turui "Už pergalę gyventi" (Kaukėno komentaras)
Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) kubai vienijasi labdaros turui ir skelbia naują iniciatyvą – labdaros turą „Už pergalę gyventi“.Per artimiausias kelias
Akistatos su sūnumi laukiantis Urbonas: jis man sakė: atvažiuosite, gausite malkų
Akistatos su sūnumi laukiantis Urbonas: jis man sakė: atvažiuosite, gausite malkų
„Šiaulių“ komanda išgyvena sudėtingą savaitę: pirmadienį sužaistos rungtynės su Kėdainiu „Nevėžiu-Optibet“, o dabar prieš akis – kovos su Vilniaus
Sezono mačą sužaidęs Ebo – apie sunkų laikotarpį dėl situacijos tėvynėje bei teorines kėdainiečių viltis
Sezono mačą sužaidęs Ebo – apie sunkų laikotarpį dėl situacijos tėvynėje bei teorines kėdainiečių viltis
„Betsafe-LKL“ reguliariajame sezone likus vos kelioms savaitėms, turnyrinės lentelės apačios klubai kabinasi į paskutiniuosius šiaudus vilties pasiekti atkrintamąsias varžybas.Pasvalio
Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje (pretenzijų turėjo ir Vovoras)
Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje (pretenzijų turėjo ir Vovoras)
38 pražangos ir penki jų limitą išnaudoję vienos komandos krepšininkai – Andrea Trinchieri teatrališkai tvirtino tokio atvejo per savo karjerą nepamenantis, užtat ilgai
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ (14-12) įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“ (22-3).Georgios Vovoro kariauna
"Lietakabelis" pratęsė kontraktą su vyr. treneriu
"Lietakabelis" pratęsė kontraktą su vyr. treneriu
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ atliko svarbų ėjimą kito sezono komplektacijoje – Aukštaitijos ekipa susitarė su vyr. treneriu Nenadu Čanaku dėl naujos sutarties.Panevėžiečių
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
Iki „Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono pabaigos liko mažiau nei mėnesis, per šį laiką galutinai paaiškės komandų rikiuotė reguliariajame sezone bei sužinosime
Vienintelį tritaškininką turėjęs "Lietkabelis" į pergalingą kelią grįžo triuškinančiai
Vienintelį tritaškininką turėjęs "Lietkabelis" į pergalingą kelią grįžo triuškinančiai
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) užtikrintą pergalę pasiekė Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (14-12). Nenado Čanako auklėtiniai savo arenoje laimėjo Aukštaitijos
"Žalgirio" fanai paaiškino, kodėl skandavo prieš Kauno merą nukreiptus šūkius
"Žalgirio" fanai paaiškino, kodėl skandavo prieš Kauno merą nukreiptus šūkius
Sekmadienį, prieš „Žalgirio“ ir „Ryto“ susitikimą krepšinio aikštelėje, žaliai baltų sirgaliai surengė triukšmingą eiseną, kurios metu aštrų
Kėdainiuose laimėję "Šiauliai" įsitvirtino devintoje vietoje
Kėdainiuose laimėję "Šiauliai" įsitvirtino devintoje vietoje
„Betsafe-LKL“ turnyrinės lentelės kaimynų dvikovoje triumfavę „Šiauliai“ (7-18) išsaugojo teorines viltis pasiekti atkrintamąsias varžybas.Žydrūno Urbono
Urbonas registruotas pagrindinėje "Ryto" komandoje (Žibėno komentaras)
Urbonas registruotas pagrindinėje "Ryto" komandoje (Žibėno komentaras)
Pirmadienio popietę Vilniaus „Rytas“ pasidalino naujienomis – prie pagrindinės komandos sudėties LKL kovoms prisijungs FIBA jaunimo Čempionų lygos MVP – Ignas Urbonas.Šį
"Juventus" priekinę liniją sustiprino amerikietis
"Juventus" priekinę liniją sustiprino amerikietis
Prieš lemiamą „Betsafe-LKL“ sezono atkarpą Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ sulaukė pastiprinimo puolėjų grandyje. Aukštaitijos klubą papildė 207 cm
Grįžimu į Lietuvą besidžiaugiantis Doualla puikiai atsiliepia ir apie Kėdainius, ir apie Pasvalį
Grįžimu į Lietuvą besidžiaugiantis Doualla puikiai atsiliepia ir apie Kėdainius, ir apie Pasvalį
Kovo pradžioje prie Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ prisijungęs 19-metis Darylas Doualla Lietuvoje leidžia jau antrąjį mėnesį ir džiaugiasi pasirinkimu atvykti į Aukštaitiją. Talentingas
Spindėjęs Lekavičius įvertino pasikeitimą "Žalgirio" sirgalių palaikyme
Spindėjęs Lekavičius įvertino pasikeitimą "Žalgirio" sirgalių palaikyme
Po rungtynių Lukas Lekavičius džiaugėsi pasiekta svarbia pergale ir įvertino, jog pagrindinė fanų tribūna atsidūrė už krepšio, rašo Krepšinis.lt.Kauno „Žalgiris“
Serijos su "Rytu" besitikintis Trinchieri – apie savo nuostabą dėl žiūrovų ir neįtikėtiną Lekavičių
Serijos su "Rytu" besitikintis Trinchieri – apie savo nuostabą dėl žiūrovų ir neįtikėtiną Lekavičių
Puspenkto mėnesio vietiniame fronte nepralaimintis šalies čempionas Kauno „Žalgiris“ (22-2) sekmadienį įsirašė jau keturoliktą pergalę iš eilės ir praktiškai

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime