Naujienos kraunasi...

"Betsafe" prognozė: "Žalgiris" šį savaitgalį nutrauks nesėkmių seriją Klaipėdoje

"Betsafe" prognozė: "Žalgiris" šį savaitgalį nutrauks nesėkmių seriją Klaipėdoje
Šeštadienį „Betsafe–LKL“ arenose startuoja penktasis pirmenybių turas, o centrinis turo susitikimas bus žaidžiamas sekmadienį Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, kur vietos „Neptūnas“ priims dabartinius šalies čempionus Kauno „Žalgirį“.

Tiesioginę rungtynių transliaciją nuo 17 valandos bus galima tiesiogiai stebėti BTV kanalu ir internete LKL.lt

Abi komandos turnyre kol kas žygiuoja skirtingai – kauniečiai šiuo metu yra iškovoję visas keturias pergales ir lentelėje yra pirmi, tuo tarpu „Neptūnas“ sezoną pradėjo dviem pergalėmis prieš Utenos „Juventus“ ir Alytaus „Sintek–Dzūkiją“, tačiau tada kiek stabtelėjo ir buvo priversti pripažinti Vilniaus „Ryto“ bei, kiek netikėtai’ „Šiaulių“ pranašumą.

Komanda prieš sezono startą pakeitė vyriausiąjį trenerį – ilgametį strategą Kazį Maksvytį pakeitė jo asistentu dirbęs Tomas Rinkevičius.

Kaip LKL.lt sakė vienas iš „Neptūno“ veteranų Simas Galdikas, Klaipėdos komanda šiuo metu dar yra ieškojimų kelyje.

„Daugelis iš mūsų su juo (T. Rinkevičiumi – LKL.lt) dirbame jau ne vienerius metus, daugiau mažiau žinome jo metodiką, treneris žino mūsų stiprias ir silpnas vietas. Kalbant apie komandinį žaidimą – jis truputį streikuojantis. Pralaimėjome „Šiauliams“ namuose, gynybą dar reikia atidirbti, nes ji yra ne tik asmeninė, bet ir komandine. Neatsitvėrėme daug kamuolių, tai dar sprendžiame savo bėdeles.

Tikimės, kad geriausią savo krepšinį žaisime sezono pabaigoje. Nesame kažkokia žvaigždžių komanda, turime vienas kitam padėti, jog gautume gerą rezultatą“, – LKL.lt teigė aukštaūgis.

Įdomu tai, jog praėjusiame sezone Klaipėdos „Neptūnas“ sugebėjo būsimuosius sekmadienio varžovus nugalėti net tris kartus, o pralaimėjo tik paskutiniame reguliaraus sezono ture Kaune. 

Paklaustas apie tai, kas tuose susitikimuose buvo pagrindinis raktas į pergales, S. Galdikas buvo atviras, kad sėkmingai sukrisdavo ir tam tikros aplinkybės.

„Sutapo tai, kad „Žalgiris“ turėjo įtemptą grafiką, kelis kartus rungtyniavo iškart po kelionių, mes gal jautėmės geriau pailsėję. Gal ir jie mūsų pirmose keliose rungtynėse šiek tiek neįvertino.

Bet kokiu atveju, „Žalgirio“ lengvai nenugalėsi. Aišku, prieš tokią komandą visiems yra didesnė motyvacija, tas pats gal ir mums – kai žaidėme prieš „Šiaulius“, gal buvome kiek mažiau motyvuoti, jie geriau pataikė ir tai nulėmė neigiamą rezultatą – atviravo 32-ejų „Neptūno“ senbuvis.

Žalgiriečiai dar penktadienį vėlai vakare varžėsi išvykos rungtynėse Eurolygoje. Ar tai gali būti papildomas pliusas „Neptūnui“?

„Norėčiau, kad tai būtų mūsų pliusas, – nusijuokė S. Galdikas. – Bet žinome, kad jie turi ilgą suolelį, vieni žaidėjai daugiau rungtyniauja Eurolygoje, jaunimas daugiau šansų gauna Lietuvos čempionate. Treneris nėra kvailas, rotuoja.

Aišku, norėtume, kad mums būtų šiek tiek lengviau, tačiau jie už mus į krepšį neįmes, turėsime tai padaryti patys“.

„Neptūno“ komandos gretose šį sezoną rungtyniauja du jauni krepšininkai, kuriems „Žalgirio“ sistema yra gerai pažįstama – ekipoje jau antrą sezoną nuomos pagrindais žaidžia Gytis Masiulis, o prieš pat pirmąjį turą į uostamiestį atvyko ilgą laiką Kauno „Žalgiriui“ priklausęs ir net šiam sezonui su kauniečiais besiruošęs Matas Jogėla.

Kaip LKL.lt minėjo S. Galdikas, jauniems žaidėjams papildomos motyvacijos toli ieškoti nereikia.

„Visada taip būna, kad prieš buvusį klubą žaidėjai žaidžia labiau motyvuoti, su dviguba energija. Jau praėjusiame sezone G. Masiulis prieš „Žalgirį“ rungtyniavo gerai, tikiuosi, kad taip pat bus ir sekmadienį.

Gal ir jie nori kažką įrodyti, ten turėjo mažiau šansų, treneris jų gal nematė rotacijoje. Dabar atėjo pas mus, bandys įrodyti ir duok dieve, kad jiems sektųsi“, – apie ekipos jaunimą sakė po 6,5 taško šiame sezone vidutiniškai renkantis S. Galdikas.

Sekmadienio dvikova „Neptūnui“ bus tarsi generalinė repeticija prieš artėjantį startą Europiniame fronte – jau kitą savaitę klaipėdiečiai startuos FIBA čempionų lygos varžybose, o pirmaisiais jų varžovais bus Brindizio „Happy Casa“ krepšininkai iš Italijos.

Kaip teigė S. Galdikas – sekmadienio akistata su „Žalgiriu“ gali parodyti, kaip gerai jo komanda yra pasiruošusi startui Čempionų lygoje.

„Taip, artėja Čempionų lyga. Mūsų situacija kiek skiriasi nuo „Žalgirio“, mat jie pirma rungtyniavo Eurolygoje, vėliau – su mumis, mes, savo ruožtu, pirma susitiksime su kauniečiais, o antradienį jau lauks startas Europoje.

Mums tikrai irgi bus ne desertas – jei nori laimėti, turėsi žaisti 120%, nes „Žalgiris“ tikrai nieko nedovanos aikštelėje, o atsistatyti po tokių rungtynių ir po dviejų dienų žaisti Europoje tikrai yra krūvis, yra sunku.

Tačiau toks mūsų grafikas, turime kautis ir žaisti. Tai dar tik sezono pradžia, bus tikrai sunkių savaičių, sunkių mėnesių. Sunkiau tik ta adaptacija pirmais mėnesiais, paskui prisitaikai, pripranti prie to, kad per savaitę laukia dvejos rungtynės ir tai jau atrodo normalu“, – aiškino 203 cm ūgio vidurio puolėjas.

 

Nepaisant įtempto žalgiriečių grafiko, „Betsafe“ ekspertai kauniečių pergale uostamiestyje neabejoja – Kauno komandos galimybės į savo sąskaitą pridėti penktąją pergalę vertinamos 74,3 procento, tuo tarpu „Neptūno“ šansai mažesni – 25,7 proc.

Per pastaruosius du sezonus „Žalgiris“ iš Klaipėdos laimėjęs išvažiavo tik kartą, tris sykius stipresnis buvo „Neptūnas“. Pastarąjį kartą uostamiestyje čempionai laimėjo 2018-ųjų sausį.

Įdomybių savaitgalį netrūks ir kitose „Betsafe–LKL“ arenose.

Šeštadienį 17 valandą Utenoje „Juventus“ priims įsibėgėjančią Prienų „CBet“ komandą, dvikovos transliaciją galėsite stebėti BTV kanalu ir LKL.lt.

Nepaisant gerėjančios prieniškių formos, lažybininkai poros favoritais regi „Juventus“ (69,6 proc. prieš 30,4 proc.).

Kitose šeštadienio rungtynėse Alytaus „Sintek–Dzūkija“ savo namų arenoje priims Vilniaus „Rytą“. Dvikovą nuo 18.30 val. tiesiogiai transliuos LKL.lt.

Čia ryškus pranašumas yra suteikiamas svečiams – Dainiaus Adomaičio kariaunos šansai vertinami 87 proc., tuo tarpu alytiškių galimybės laimėti vertinamos ženkliai kukliau – 13 proc.

Sekmadienį Kėdainiuose susitiks komandos, praėjusiame ture pateikusios rimtus pareiškimus nukaudamos praėjusio sezono pusfinalio dalyves – Panevėžio „Lietkabelį“ sudorojęs „Nevėžis“ savo arenoje priims „Neptūną“ palaužusius „Šiaulius“.

Tiesioginė transliacija – nuo 17 valandos LKL.lt. Nežymiais favoritais čia yra laikomi Mariaus Kiltinavičiaus auklėtiniai (55,4 proc. prieš 44,6 proc.).

Turą Panevėžyje užbaigs „Lietkabelio“ ir Pasvalio „Pieno žvaigdžių“ mūšis. Šias rungtynes nuo 18.15 val. tiesiogiai transliuos LKL.lt.

Nepaisant to, jog prieš „Nevėžį“ Nenado Čanako auklėtiniai krito neparodę didesnio pasipriešinimo, šiose rungtynėse jie „Betsafe“ yra laikomi aiškiais favoritais – jų galimybės laimėti vertinamos 73,2 proc., o pasvaliečių šansai mažesni – 26,8 proc.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Jaunimu pasidžiaugęs Trinchieri kalbėjo apie Sumnerio adaptaciją ir Šmito sveikatą
Jaunimu pasidžiaugęs Trinchieri kalbėjo apie Sumnerio adaptaciją ir Šmito sveikatą
Kauno „Žalgirio“ strategas Andrea Trinchieri po 97:77 laimėtų rungtynių prieš „Pieno žvaigždes“ džiaugėsi, jog pergalę pavyko pasiekti padedant klubo dubleriams,
Triuškinantį pranašumą išbarstę "Šiauliai" nesulaikė Antetokounmpo
Triuškinantį pranašumą išbarstę "Šiauliai" nesulaikė Antetokounmpo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) intrigos nepagailėjo į atkrintamąsias besitaikančių klubų susidūrimas. „Šiauliai“ (5-16) savo arenoje 91:94 (29:17,
Laukta intriga "Wolves" ir "Lietkabelio" dvikovoje nė nekvepėjo
Laukta intriga "Wolves" ir "Lietkabelio" dvikovoje nė nekvepėjo
Šią savaitę pralaimėjimu jonaviečiams pradėjęs Vilniaus „Wolves“ (15-7) klubas parodė kardinaliai kitokį veidą svarbiame mače.Nedo Pacevičiaus auklėtiniai namuose 109:72 (27:16,
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) staigmenos pateikti nepavyko Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ (4/17). Aurimo Jasilionio auklėtiniai išvykoje 77:97 (14:25,
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Vilniaus „Wolves“ tęsia nelengvą sezoną siekiant pirmųjų klubo istorijoje „Betsafe-LKL“ apdovanojimų. Nors trečiąjį ratą sostinės ekipa pradėjo nesėkme svečiuose prieš
Žaidėjus gėdinęs Žibėnas: parodėme nepagarbą ir lūzerių mentalitetą
Žaidėjus gėdinęs Žibėnas: parodėme nepagarbą ir lūzerių mentalitetą
Šalies vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (16-4) krepšininkai gerokai komplikavo savo šansus pakovoti dėl LKL reguliariojo sezono nugalėtojų vardo, rašo Krepšinis.lt.Vilniečiai
"Neptūnas" išbarstė 23 taškų persvarą, tačiau visgi dramatiškai nukovė "Rytą" Vilniuje
"Neptūnas" išbarstė 23 taškų persvarą, tačiau visgi dramatiškai nukovė "Rytą" Vilniuje
Vienintelis Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) šeštadienio mačas virto tikrų tikriausiu trileriu. Vilniaus „Rytas“ (16/4) po dramatiškos
Šmitą praradęs "Žalgiris" LKL kovoms įregistravo dublerių aukštaūgį
Šmitą praradęs "Žalgiris" LKL kovoms įregistravo dublerių aukštaūgį
Kauno „Žalgirio“ komanda į savo sudėtį „Betsafe-LKL“ čempionate įtraukė 19-metį vidurio puolėją Matą Vokietaitį.212 cm ūgio „Žalgirio“ dublerių komandos
Tik paskutiniame kėlinyje pabudęs "Žalgiris" nespėjo pavyti bavarų
Tik paskutiniame kėlinyje pabudęs "Žalgiris" nespėjo pavyti bavarų
Kauno „Žalgirio“ (11-18) krepšininkai patyrė pralaimėjimą Eurolygos 29-ojo turo rungtynėse. Andrea Trinchieri komanda Miunchene rezultatu 58:64 (10:18, 11:15, 16:17, 21:14) nusileido
"Žalgiris" pasirašė naują kontraktą su Maneku
"Žalgiris" pasirašė naują kontraktą su Maneku
Kovas šiame sezone tęsiantis Kauno „Žalgiris“ jau galvoja ir apie artėjančius metus. Lietuvos čempionų gretose ir toliau rungtyniaus Brady Manekas, su kuriuo sutartis pagal formulę
Antetokounmpo – apie šansą tobulėti LKL, galimą brolių vizitą ir įkvepiantį Sirvydžio pavyzdį
Antetokounmpo – apie šansą tobulėti LKL, galimą brolių vizitą ir įkvepiantį Sirvydžio pavyzdį
Prieš mėnesį Mažeikių „M Basket-Delamode“ komanda sudrebino Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) padangę, pristačiusi naujoką. Juo tapo jauniausias iš
T.Sabonis – apie dabartinę "Žalgirio" ir "Ryto" priešpriešą, Fosterio pražangą ir naują GWB sektorių
T.Sabonis – apie dabartinę "Žalgirio" ir "Ryto" priešpriešą, Fosterio pražangą ir naują GWB sektorių
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šią savaitę ruošiasi naujiems iššūkiams Eurolygoje. Žalgiriečiai penktadienį Miunchene susitiks su vietos „Bayern“.Rungtynes
Šeškaus kraityje – dar viena įspūdinga pergalė prieš "Wolves"
Šeškaus kraityje – dar viena įspūdinga pergalė prieš "Wolves"
Jonavos „CBet“ (8-13) ekipa darsyk įrodė, kad yra sunkiai įkandama Vilniaus „Wolves“ (14-7) krepšininkams.Virginijaus Šeškaus auklėtiniai namuose 81:68 (21:13,
"Šiauliuose" – Europos taurėje sezoną pradėjęs, o pernai Rusijoje žaidęs amerikietis
"Šiauliuose" – Europos taurėje sezoną pradėjęs, o pernai Rusijoje žaidęs amerikietis
„Šiaulių“ krepšinio klubas sulauks papildymo gynėjų grandyje. Prieš pat trečiąjį Lietuvos krepšinio lygos (Betsafe-LKL) ratą į Saulės miestą atvyks 193
"Žalgiriui" ir "Rytui" – sankcijos už įžeidžiančias bei necenzūrines skanduotes
"Žalgiriui" ir "Rytui" – sankcijos už įžeidžiančias bei necenzūrines skanduotes
Po savaitgalį vykusių „Betsafe-LKL“ rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“, Lietuvos krepšinio lyga atkreipia dėmesį ir neigiamai vertina tribūnose
Generolas grįžta. "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai bus iškelti į arenos palubes
Generolas grįžta. "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai bus iškelti į arenos palubes
Balandžio 18 d. Vilniaus „Rytas“ minės 15-ąsias triumfo Europos taurėje metines. Šią dieną, mačo su Šiaulių „Šiauliais“ ilgosios pertraukos metu savo
Vienas Šeškaus kariaunos vedlių keliasi į Izraelį
Vienas Šeškaus kariaunos vedlių keliasi į Izraelį
Jonavos "CBet" abipusiu sutarimu atsisveikina su amerikiečiu Mike'u Lewisu, kuris sezoną tęs Izraelyje, kur prisijungs prie „Hapoel Be'er Sheva B.C.“ komandos.26 metų
"Nevėžis" pasiskolino "Ryto" talentą, "Šiauliai" atsisveikino su amerikiečiu
"Nevėžis" pasiskolino "Ryto" talentą, "Šiauliai" atsisveikino su amerikiečiu
Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ iki sezono galo (su galimybe prasitęsti) pasirašė sutartį su 196 cm ūgio puolėju Gediminu Alisu. Paskutinius tris sezonus 20-ies metų amžiaus krepšininkas
Teisėjų departamentas išsiaiškino dėl daug diskusijų sukėlusio epizodo su Fosteriu
Teisėjų departamentas išsiaiškino dėl daug diskusijų sukėlusio epizodo su Fosteriu
Sekmadienį „Betsafe-LKL“ čempionate antrą kartą šiame sezone į akistatą stojo Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto “ komandos. Itin dramatiškoje dvikovoje
Savo karjeros kelią apžvelgęs Žemaitis – apie vaikiškią tatuiruotę bei Eurolygos svajonę
Savo karjeros kelią apžvelgęs Žemaitis – apie vaikiškią tatuiruotę bei Eurolygos svajonę
Nuo nežinios, kur reikės žaisti būsimą sezoną iki Europos čempionato vilkint nacionalinės rinktinės marškinėlius. Būtent toks sakinys tam tiktų labiausiai, jei reikėtų trumpai apibūdinti
"Žalgirio" fanai įgėlė juos tildžiusiam "Ryto" lyderiui: ačiū, Marcusai, už pergalę!
"Žalgirio" fanai įgėlė juos tildžiusiam "Ryto" lyderiui: ačiū, Marcusai, už pergalę!
LKL čempionų titulą ginantys Kauno „Žalgirio“ (18-2) krepšininkai sekmadienį Nemuno saloje vykusiame šalies grandų derbyje per plauką išnešė sveiką kailį,
Įtemptose rungtynėse – "Neptūno" pergalė prieš "Šiaulius"
Įtemptose rungtynėse – "Neptūno" pergalė prieš "Šiaulius"
Antrąją pergalę iš eilės Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasiekė Klaipėdos „Neptūnas“ (8-12), kuris apgynė tvirtovę nuo „Šiaulių“
Jonaviečiai pasipildė NBA patirties turinčiu gynėju
Jonaviečiai pasipildė NBA patirties turinčiu gynėju
Jonavos „CBet“ klubas praneša, jog prie ekipos prisijungs 193 cm gynėjas iš JAV - Diante Garrettas.Paskutinė 35-erių veterano karjeros stotelė buvo egzotiška Meksikos
Lietuvą su artėjančia švente sveikinęs Trinchieri pripažino: laimėjome jau pralaimėtas rungtynes
Lietuvą su artėjančia švente sveikinęs Trinchieri pripažino: laimėjome jau pralaimėtas rungtynes
Lietuvą švęsti nepriklausomybę kvietęs Andrea Trinchieri po dramatiškos pergalės prieš Vilniaus „Rytą“ išskyrė ekipų energijos lygio skirtumą ir džiaugėsi
Itališkai Trinchieri pasveikinęs Žibėnas: pergalės mes nusipelnėme labiau
Itališkai Trinchieri pasveikinęs Žibėnas: pergalės mes nusipelnėme labiau
Giedrius Žibėnas net ir po pralaimėjimo Kaune buvo įsitikinęs, kad laimėti buvo vertesni jo auklėtiniai, paskutinėmis akimirkomis paleidę pergalę iš rankų Lietuvos krepšinio lygos
Puolimo rekordą užfiksavęs "Juventus" nušlavė "Pieno žvaigždes"
Puolimo rekordą užfiksavęs "Juventus" nušlavė "Pieno žvaigždes"
Užtikrintą pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įsirašė Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ (12-8), kuri savo sirgalių akivaizdoje 119:77 (26:17,
"Žalgiris" laimėjo tikrą trilerį prieš "Rytą"
"Žalgiris" laimėjo tikrą trilerį prieš "Rytą"
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tapo vienvaldžiais „Betsafe-LKL“ lyderiais. Andrea Trinchieri auklėtiniai pilnutėlėje „Žalgirio“ arenoje rezultatu 97:94 (28:26,
Karalienės taurę pirmąkart laimėjo "Neptūnas-Amberton", "Kibirkščiai" – bronza
Karalienės taurę pirmąkart laimėjo "Neptūnas-Amberton", "Kibirkščiai" – bronza
Pirmą kartą „SMART WAY Karalienės taurės” istorijoje čempionėmis tapo Klaipėdos „Neptūnas-Amberton”. Martyno Airošiaus auklėtinės finale Vilniuje 84:62 (20:20,

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime