Naujienos kraunasi...

"Juventus" sieks pasinaudoti įtemptu "Neptūno" tvarkaraščiu (LKL prognozė)

"Juventus" sieks pasinaudoti įtemptu "Neptūno" tvarkaraščiu (LKL prognozė)
utenosjuventus.lt
Šeštadienį startuoja dar vienas „Betsafe–LKL“ turas, kuriame per tris dienas bus sužaistos visos penkerios turo rungtynės.

Pagrindinis sirgalių dėmesys kryps į Uteną, kur pamažu įsibėgėjantis „Juventus“ klubas šeštadienį priims pastaruoju metu įtemptu ir intensyviu ritmu gyvenantį Klaipėdos „Neptūno“ kolektyvą.

Tiesioginė rungtynių transliacija – nuo 17 valandos BTV kanalu ir per LKL.lt.

Utenos komandą sezoną pradėjo vangiai ir kurį laiką laikėsi apatinėje turnyrinės lentelės dalyje, tačiau gruodžio mėnesį iškovojo dvi pergales paeiliui ir pamažu kyla aukštyn.

Tačiau, kaip LKL.lt sakė uteniškių puolėjas Ignas Vaitkus, komandai vis dar trūksta stabilumo.

„Tos dvi pergalės džiugina, bet žaidimas dabar kartais geresnis, kartais prastesnis. Norėtųsi paimti tą papildomą tašką iš stipresnių komandų, kaip „Neptūnas“, tada visai komandai būtų didesnis žingsnis į priekį“, – pasakojo I. Vaitkus.

Prie sunkios komandos pradžios prisidėjo ir paties krepšininko situacija – dar įsibėgėjant sezonui šis patyrė traumą ir iš rikiuotės iškrito mėnesiui. I. Vaitkaus teigimu, tai kažkiek sujaukė adaptacinį periodą Utenoje.

„Pradžia man buvo gera, bet iš vėžių išmušė ta trauma. Dabar, atrodo, tuos skausmus pamiršau, bet vis dar ieškau savęs, ieškau to žaidybinio ritmo, tačiau treneris pasitiki, komanda tiki, apie viską galvoju pozityviai ir viskas turi būti gerai“, – minėjo po 8,2 taško šiame sezone renkantis šiaulietis.

Įdomu tai, jog būtent prieš „Neptūną“ I. Vaitkus sužaidė geriausią asmeninį mačą sezone – pirmame ture Klaipėdoje jis į šeimininkų krepšį įmetė 18 taškų, sugriebė 5 kamuolius ir iš viso surinko 25 naudingumo balus.

Paprašytas prisiminti tas rungtynes (jas klaipėdiečiai laimėjo 80:67), I. Vaitkus teigė, jog tada abi ekipos dar tik ieškojo savo žaidimo.

„Buvo pirmas sezono mačas, tai sunku pasakyti. Tiek pas juos buvo klaidų, tiek pas mus buvo chaotiškas puolimas, bet, kiek pamenu, sėkmingai bėgome greitame puolime, atkovoję kamuolius naudodavomės greitomis atakomis, bet buvo ir daug taisytinų dalykų, neatsikovojome daug kamuolių, klydome, tai bandysime tuos dalykus panaikinti“, – su LKL.lt bendraudamas pasakojo I. Vaitkus.

Minėtos rungtynės Klaipėdoje neblogai susiklostė ir „Neptūno“ naujokui Žygimantui Janavičiui. Jis tada surinko 14 taškų ir 20 naudingumo balų bei ryškiai prisidėjo prie pergalingo komandos starto.

„Žiūrėjome tas rungtynes, analizavome, kokias klaidas darėme. Aišku, per tuos mėnesius komandos tikrai paėjo į priekį, „Juventus“ irgi padarė pažangą. Gal jie norėtų būti aukščiau turnyrinėje lentelėje, bet namuose jie tikrai pavojingi, tai bus tikrai įdomios ir įtemptos rungtynės“, – pasakojo įžaidėjas.

Po sėkmingo sezono starto žaidėjas buvo kritęs į šiokią tokią duobelę, tačiau spalio viduryje pradėjo puikią seriją, kurią tęsia iki šiol – krepšininkas jau septyneriose rungtynėse paeiliui renka dviženklį naudingumo balų kiekį.

Kalbėdamas apie sunkią sezono pradžią, Ž. Janavičius išskyrė kelis esminius akcentus.

„Pripratau prie komandos, sistemos, vis tiek atėjau iš kito klubo, dar ir po rinktinės, reikėjo laiko apsiprasti. Dabar gaunu daug žaisti, įgavau pasitikėjimą. Viskas taip ir susidėjo, žaidimo laikas, pasitikėjimas ir supratimas“, – LKL.lt kalbėjo alytiškis.

Prie to, jog ženkliai išaugo Ž. Janavičiaus žaidimo minutės, prisidėjo ir kito komandos įžaidėjo Darrino Dorsey trauma, dėl kurios jis nežaidžia jau nuo spalio vidurio.

Tai lėmė, jog dabar pagrindiniu ekipos įžaidėju „Neptūne“ esantis Ž. Janavičius žaidžia daugiau nei po 24 minutes.

„Tai žinoma, viena vertus tos minutės gerai, bet iš kitos pusės ir vargina, daug tų rungtynių, kelionių, o kartais per tas 30 minučių gali nuveikti mažiau nei per 22, nes būni su kitomis užduotimis, kita energija. Aišku, sezonas ilgas, reikia kad jis (D. Dorsey – LKL.lt) grįžtų, įneštų savo indėlį“, – komandos draugo trūkumą išskyrė Ž. Janavičius.

Verta paminėti, jog Ž. Janavičius yra lygos lyderis pagal rezultatyvius perdavimus, kurių išdalina vidutiniškai po 6,9 per rungtynes. Įdomu ir tai, kad per pastaruosius tris čempionatu mačus Žygis vieną kartą asistavo 12, o kitą – net 13 kartų.

Kaip minėjo pats krepšininkas – komandoje netrūksta užbaigėjų, todėl jam belieka rasti kolegas gerose pozicijose.

„Mano tikslas toks ir yra, turime jaunų, gerų puolėjų, kurie nori rinkti taškus, o mano darbas atvesti komandą į pozicijas, iš kurių galima atakuoti, kai kiti susikeičia į tinkamas vietas.

Savo žaidimu kol kas esu patenkintas, aišku, gali būti ir geriau, bet stengiuosi padėti komandai ir parodyti jos stipriąsias puses“, – pasakojo Ž. Janavičius.

Klaipėdiečiai gruodžio mėnesį gyvena itin įtemptu rimtu tiek Lietuvos čempionate, tiek ir FIBA čempionų lygoje, kur viena išvyka seka kitą. Kaip sako Ž. Janavičius, toks kelionių kiekis komandą išbalansuoja.

„Daug kelionių, taip. Praeitas mėnuo buvo geras, laimėjome daug rungtynių, dabar tos kelionės šiek tiek išbalansuoja, bet negalime tuo teisintis, tai būna visiems. Mes tam ruošiamės, dėliojame treniruočių procesus, nes kelionės vis tiek išsunkia. Nesižvalgome atgal, važiuojame siekti pergalės ir esame pasiruošę fiziškai ir emociškai“, – į šeštadienio dvikovą ryžtingai žvelgė Ž. Janavičius.

Apie tai, jog dabar yra geras šansas užklupti varžovus, kalbėjo ir I. Vaitkus.

„Aišku, kuo daugiau jiems rungtynių, tuo mums geriau, bet jie irgi žino, kur atvažiuoja, žino, kad reiks kautis ir bus tam nusiteikę, o mes bandysime pasinaudoti ta energija. Gal įgausime kažkokį pranašumą, treneris iškels kažkokius uždavinius ir reikės tikėtis geriausio“, – LKL.lt atviravo I. Vaitkus.

Atkaklios kovos šiame mače tikisi ir „Betsafe“ ekspertai – jie minimalią persvarą suteikia „Neptūnui“ ir teigia, jog jų galimybės laimėti siekia 52,5 procento.

Šeštadienį bus žaidžiami dar du čempionato mačai.

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ savo namų arenoje priims Vilniaus „Rytą“. Čia aiškiais favoritais yra įvardinami Dainiaus Adomaičio auklėtiniai (84,7 proc.), o tiesioginę mačo transliaciją nuo 16.30 galėsite stebėti LKL.lt.

Vakariniame dienos mače Alytaus „Sintek–Dzūkija“ savo arenoje susitiks su Panevėžio „Lietkabeliu“. Šios dvikovos transliaciją nuo 18.30 taip pat matysite LKL.lt.

Čia lažybininkai prognozuoja svečių iš Panevėžio pergalę (65,6 proc.).

Vienas mačas bus žaidžiamas sekmadienį – Kauno „Žalgiris“ namuose susitiks su „Šiaulių“ krepšininkais. Mačas startuos 17 valandą, jį tiesiogiai matyti galėsite BTV kanalu ir LKL.lt.

„Betsafe“ spėja, jog kauniečiai ir toliau išliks nepralaimėję – dabartinių šalies čempionų galimybės vertinamos 95,2 procento.

Turas baigsis pirmadienį maču Kėdainiuose, kur vietos „Nevėžis“ priims Prienų „CBet“ krepšininkus. Rungtynės startuos 18 valandą, jas stebėti galėsite LKL.lt.

Gana ryškiais mačo favoritais laikoma atsinaujinusi „CBet“ komanda, kurios šansai laimėti yra prilyginti 63,5 proc.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Po lengvo pasivaikščiojimo Trinchieri vardijo, ko nori iš naujoko, o Šeškus baisėjosi: man gėda
Po lengvo pasivaikščiojimo Trinchieri vardijo, ko nori iš naujoko, o Šeškus baisėjosi: man gėda
LKL reguliariojo sezono nugalėtojų vardo link užtikrintai artėjantys Kauno „Žalgirio“ (23-3) krepšininkai sekmadienį net namuose 101:57 nepasigailėjo Jonavos „CBet“
Naujoko debiuto sulaukęs "Žalgiris" rekordiniu skirtumu nušlavė jonaviečius
Naujoko debiuto sulaukęs "Žalgiris" rekordiniu skirtumu nušlavė jonaviečius
Kauno „Žalgiris“ (23-3) labai lengvai papildė pergalių sąskaitą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir namuose 101:57 (30:15, 21:10, 26:13, 24:19) sutrypė Jonavos
Urbonas uteniškiams užkūrė pirtį, bet "Šiauliai" krito paskutinę minutę
Urbonas uteniškiams užkūrė pirtį, bet "Šiauliai" krito paskutinę minutę
Žydrūnas Urbonas stojo į kovą su klubu, kuriame praleido keliolika metų, tačiau puikiai pažįstama aplinka jo komandai svarbios pergalės neatnešė.Oliverio Kostičiaus treniruojama Utenos
Dominavęs "Rytas" privertė Mažeikių klubą kristi trečiąsyk paeiliui
Dominavęs "Rytas" privertė Mažeikių klubą kristi trečiąsyk paeiliui
Vilniaus „Ryto“ (22-5) komandai neprireikė pilnos sudėties, kad įveiktų Mažeikių „M Basket-Delamode“ (11-16) ekipą.Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“)
Į rikiuotę grįžęs Žagaras: mūsų tikslas gal ir būti finale
Į rikiuotę grįžęs Žagaras: mūsų tikslas gal ir būti finale
Ilgai lauktas sugrįžimas įvyko. Vilniaus „Wolves Twinsbet“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras po sunkios traumos šeštadienį „Betsafe-LKL“ čempionato
Prienuose – ilgai lauktas Žagaro sugrįžimas ir triuškinanti "Vilkų" pergalė
Prienuose – ilgai lauktas Žagaro sugrįžimas ir triuškinanti "Vilkų" pergalė
„Betsafe-LKL“ čempionatas vienam vakarui sugrįžo į Prienus, kur dominavo latvių talento sugrįžimo sulaukę Vilniaus „Wolves Twinsbet“ (19-8) krepšininkai. Šeimininkų
Praėjusį sezoną atsimenantis Beručka: nemanau, kad yra didelis skirtumas su kuo žaisti
Praėjusį sezoną atsimenantis Beručka: nemanau, kad yra didelis skirtumas su kuo žaisti
Po susidariusios pertraukos tvarkaraštyje Vilniaus „Wolves Twinsbet“ šeštadienį grįžta į šalies čempionato kovas ir priims į svečius atvykstančią Pasvalio
Mažeikiškio Antetokounmpo pokalbiai su teisėju, treneriu ir komandos draugais
Mažeikiškio Antetokounmpo pokalbiai su teisėju, treneriu ir komandos draugais
„Betsafe-LKL TV“ dėmesio sulaukė Mažeikių „M Basket Delamode“ žaidėjas Alexas Antetokounmpo.Jauniausias iš brolių Antetokounmpo, rungtynių metu naudojo sportininkams
Generolui atiduota pagarba: Vilniuje iškelti "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai
Generolui atiduota pagarba: Vilniuje iškelti "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai
Ketvirtadienio vakarą Vilniaus „Rytas“, minėdamas 15-ąsias triumfo Europos taurėje metines, LKL rungtynių su Šiaulių „Šiauliais“ ilgosios pertraukos metu savo
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Traumų išretintą Kauno „Žalgirio“ puolėjų liniją netrukus papildys naujokas. Lietuvos čempionų klubas iki sezono pabaigos pasirašė sutartį su 203 cm ūgio amerikiečiu
"Rytas" pagerbė legendą, įveikė "Šiaulius" ir pristatė jauniausią savo debiutantą
"Rytas" pagerbė legendą, įveikė "Šiaulius" ir pristatė jauniausią savo debiutantą
Vilniaus „Rytas“ (21-5) sužaidė ypatingas rungtynes Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), pergale paženklindamas Chucko Eidsono pagerbimą.Vilniečiai savo arenoje 83:74 (24:18,
Visų laikų LKL rekordą pagerinęs Ebo nukalė triukšinančią pergalę
Visų laikų LKL rekordą pagerinęs Ebo nukalė triukšinančią pergalę
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) netikėtu rezultatu ir rekordu baigėsi dviejų antrosios lentelės dalies klubų susidūrimas. Kėdainių „Nevėžis-Optibet“
"Neptūno" gretose – gynėjas iš Graikijos
"Neptūno" gretose – gynėjas iš Graikijos
Klaipėdos „Neptūnas” pasikvietė 24 metų graiką Georgios Kamperidis, su kuriuo sutartis sudaryta iki sezono pabaigos. „Nusprendėme prieš svarbiausias kovas Lietuvos krepšinio
LKL klubai vienijasi labdaros turui "Už pergalę gyventi" (Kaukėno komentaras)
LKL klubai vienijasi labdaros turui "Už pergalę gyventi" (Kaukėno komentaras)
Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) kubai vienijasi labdaros turui ir skelbia naują iniciatyvą – labdaros turą „Už pergalę gyventi“.Per artimiausias kelias
Akistatos su sūnumi laukiantis Urbonas: jis man sakė: atvažiuosite, gausite malkų
Akistatos su sūnumi laukiantis Urbonas: jis man sakė: atvažiuosite, gausite malkų
„Šiaulių“ komanda išgyvena sudėtingą savaitę: pirmadienį sužaistos rungtynės su Kėdainiu „Nevėžiu-Optibet“, o dabar prieš akis – kovos su Vilniaus
Sezono mačą sužaidęs Ebo – apie sunkų laikotarpį dėl situacijos tėvynėje bei teorines kėdainiečių viltis
Sezono mačą sužaidęs Ebo – apie sunkų laikotarpį dėl situacijos tėvynėje bei teorines kėdainiečių viltis
„Betsafe-LKL“ reguliariajame sezone likus vos kelioms savaitėms, turnyrinės lentelės apačios klubai kabinasi į paskutiniuosius šiaudus vilties pasiekti atkrintamąsias varžybas.Pasvalio
Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje (pretenzijų turėjo ir Vovoras)
Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje (pretenzijų turėjo ir Vovoras)
38 pražangos ir penki jų limitą išnaudoję vienos komandos krepšininkai – Andrea Trinchieri teatrališkai tvirtino tokio atvejo per savo karjerą nepamenantis, užtat ilgai
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ (14-12) įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“ (22-3).Georgios Vovoro kariauna
"Lietakabelis" pratęsė kontraktą su vyr. treneriu
"Lietakabelis" pratęsė kontraktą su vyr. treneriu
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ atliko svarbų ėjimą kito sezono komplektacijoje – Aukštaitijos ekipa susitarė su vyr. treneriu Nenadu Čanaku dėl naujos sutarties.Panevėžiečių
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
Iki „Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono pabaigos liko mažiau nei mėnesis, per šį laiką galutinai paaiškės komandų rikiuotė reguliariajame sezone bei sužinosime
Vienintelį tritaškininką turėjęs "Lietkabelis" į pergalingą kelią grįžo triuškinančiai
Vienintelį tritaškininką turėjęs "Lietkabelis" į pergalingą kelią grįžo triuškinančiai
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) užtikrintą pergalę pasiekė Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (14-12). Nenado Čanako auklėtiniai savo arenoje laimėjo Aukštaitijos
"Žalgirio" fanai paaiškino, kodėl skandavo prieš Kauno merą nukreiptus šūkius
"Žalgirio" fanai paaiškino, kodėl skandavo prieš Kauno merą nukreiptus šūkius
Sekmadienį, prieš „Žalgirio“ ir „Ryto“ susitikimą krepšinio aikštelėje, žaliai baltų sirgaliai surengė triukšmingą eiseną, kurios metu aštrų
Kėdainiuose laimėję "Šiauliai" įsitvirtino devintoje vietoje
Kėdainiuose laimėję "Šiauliai" įsitvirtino devintoje vietoje
„Betsafe-LKL“ turnyrinės lentelės kaimynų dvikovoje triumfavę „Šiauliai“ (7-18) išsaugojo teorines viltis pasiekti atkrintamąsias varžybas.Žydrūno Urbono
Urbonas registruotas pagrindinėje "Ryto" komandoje (Žibėno komentaras)
Urbonas registruotas pagrindinėje "Ryto" komandoje (Žibėno komentaras)
Pirmadienio popietę Vilniaus „Rytas“ pasidalino naujienomis – prie pagrindinės komandos sudėties LKL kovoms prisijungs FIBA jaunimo Čempionų lygos MVP – Ignas Urbonas.Šį
"Juventus" priekinę liniją sustiprino amerikietis
"Juventus" priekinę liniją sustiprino amerikietis
Prieš lemiamą „Betsafe-LKL“ sezono atkarpą Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ sulaukė pastiprinimo puolėjų grandyje. Aukštaitijos klubą papildė 207 cm
Grįžimu į Lietuvą besidžiaugiantis Doualla puikiai atsiliepia ir apie Kėdainius, ir apie Pasvalį
Grįžimu į Lietuvą besidžiaugiantis Doualla puikiai atsiliepia ir apie Kėdainius, ir apie Pasvalį
Kovo pradžioje prie Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ prisijungęs 19-metis Darylas Doualla Lietuvoje leidžia jau antrąjį mėnesį ir džiaugiasi pasirinkimu atvykti į Aukštaitiją. Talentingas
Spindėjęs Lekavičius įvertino pasikeitimą "Žalgirio" sirgalių palaikyme
Spindėjęs Lekavičius įvertino pasikeitimą "Žalgirio" sirgalių palaikyme
Po rungtynių Lukas Lekavičius džiaugėsi pasiekta svarbia pergale ir įvertino, jog pagrindinė fanų tribūna atsidūrė už krepšio, rašo Krepšinis.lt.Kauno „Žalgiris“
Serijos su "Rytu" besitikintis Trinchieri – apie savo nuostabą dėl žiūrovų ir neįtikėtiną Lekavičių
Serijos su "Rytu" besitikintis Trinchieri – apie savo nuostabą dėl žiūrovų ir neįtikėtiną Lekavičių
Puspenkto mėnesio vietiniame fronte nepralaimintis šalies čempionas Kauno „Žalgiris“ (22-2) sekmadienį įsirašė jau keturoliktą pergalę iš eilės ir praktiškai

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime