Naujienos kraunasi...

Kariniauskas: "Žalgiryje" tu negali pralaimėti, "Ryte" kažkiek gali

Kariniauskas: "Žalgiryje" tu negali pralaimėti, "Ryte" kažkiek gali
LKL nuotr.
Vaidui Kariniauskui pastarieji keli mėnesiai buvo neabejotinai pilni emocijų.

Įžaidėjas su rinktine vyko į Pasaulio taurės turnyrą, ten sutraukė į save fotografų žvilgsnius po įspūdingo pasirodymo prieš amerikiečius, o vėliau grįžo į Lietuvą. Tik ne kaip Mažeikių, o jau sostinės ekipos narys.

V.Kariniauskas pasirašė sutartį su Vilniaus „Wolves“ klubu ir iškart solidžiai įsiliejo į naują organizaciją. Mače su šiauliečiais jis pelnė 22 taškus (3/4 trit.) ir atliko 5 perdavimus, rungtyniaudamas 31 minutę, tačiau iš sunkios pergalės daug išvadų V.Kariniauskas daryti neskuba.

„Sunku kažką daugiau pasakyti, kai treniruotėse dar nemačiau daugiau 9 žaidėjų, bet mane labai intriguoja, kaip atrodysime“, – greito traumų išgydymo tikisi V.Kariniauskas.

LKL.lt portale – interviu su gynėju apie pasirodymą Pasaulio taurėje, netikėtus karjeros pokyčius, „Wolves“ galvos skausmus ir pirmąjį mačą „Avia Solutions Group“ (ASG) namų arenoje.

Pirmoji kova sostinėje vyks jau šį vakarą, 17 valandą, kai „Wolves“ priims „Gargždus“. Rungtynes stebėkite GO3 televizijoje. 

– Iškart po pasaulio čempionato skubėjote ruoštis sezonui ir jungėtės prie Vilniaus „Wolves“ gretų. Ar nejuntate poilsio stokos?

– Nuovargis kažkiek jaučiasi, bet nėra kada ilsėtis, reikia žaisti, rungtynės – vienerios po kitų. Gerai, kad kol kas nėra Europos taurės, per tas savaitės treniruotes vis tiek išsitaškai ne tiek, kiek per rungtynes kas trečią dieną. Bet viskas bus gerai, žaisime kas savaitę, krūviai susilygins.

– O kaip su emocijomis? Pasaulio taurė – trumpas, tačiau ir daug emocijų pareikalavęs turnyras.

– Buvo sunku persiorientuoti. Rinktinėje buvai, viską darei su vienais žmonėmis, su jais siekei tikslo, bet staiga viskas baigėsi. Grįžęs turėjau žaisti Mažeikiuose, bet atvažiavau į kitą komandą ir dabar turiu stovėti už ją. Nežinau, ar šis persiprogramavimas viduje jau įvyko ar dar įvyks, jis vyksta (Juokiasi).

– Ar iš čempionato parsivežėte daugiau pozityvių emocijų?

– Taip, turėjome gerą laiką su komandos draugais, treneriais, nepavyko laimėti medalio, bet buvo smagu. Čempionate žaidėme gerai, tik nuo serbų gavome į kaulus, o su latviais žaidėme prastai, tačiau net ir po to emocijų daugiau yra gerų.

– Vasarą sulaukėte nemažai kritiškų sirgalių žinučių. Ar čempionatas papildė socialinių tinklų paskyras pozityvesnėmis žinutėmis ar atsiprašymais?

– Rungtynių su JAV dieną neskaičiau, bet po to mačiau, kad žinučių buvo labai daug ir visos kažkaip geros (Juokiasi). Nebuvo daug atsiprašymų, bet buvo palaikymas: šaunuolis, gerai varai. Labai greitai viskas apsiverčia krepšinyje. Gal tai bus pamoka jaunimui, kaip iš labai blogai greitai gali būti labai gerai.

– Kad geras pasirodymas čempionate gali atnešti solidžius kontraktus, šiais metais matėme ne tik jūsų situacijoje. Ar prieš pirmenybes tikėjotės, kad Mažeikiai gali ir netapti kita jūsų karjeros stotele?

– Man daug kas sakė: nevažiuosi į tuos Mažeikius. Su kuo susitikdavau, visi tai kartojo. Bet aš pats buvau „M Basket-Delamode“ žaidėjas ir negalvojau, kad vyksiu kitur. Po čempionato mano mintys buvo grįžti į Lietuvą ir žaisti Mažeikiuose, bet gavosi, kaip gavosi. Buvo teisūs žmonės (Juokiasi).

– Jūsų agentas Tadas Bulotas po rungtynių su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis (JAV) iškart paskelbė, kokia yra jūsų išpirka, kad ją matytų klubai. Ar jis pasakojo, koks iš tiesų dėmesys užgriuvo jus po šio mačo?

– Labai didelis, sakė, ką čia padarei, visas internetas mirga tik tavimi. Komandų susidomėjimo buvo tikrai nemažai, bet mano prioritetas buvo Lietuva. Norėjau, kad vaikai čia eitų į darželį, norėjau būti su jais, o ne kažkur bastytis, nes jau nemažai buvau užsienyje. Dabar norisi truputį pabūti Lietuvoje.

– Kaip į šias permainas jūsų karjeroje reagavo „M Basket-Delamode“ treneris Marius Kiltinavičius, kuris kartu yra neblogas jūsų bičiulis?

– Jis reagavo profesionaliai, draugiškai pasveikino ir sakė nesigraužti. Aš Marių žinau gerai, tai manęs nenustebino, bet iš kitų žmonių nemanau, jog išgirsi kažką panašaus, ką išgirdau iš jo.

– Teko matyti, kad lankėtės pirmosiose šio sezono „M Basket-Delamode“ rungtynėse. Išlaikysite šiltus jausmus šiai organizacijai?

– Tikrai seksiu ir palaikysiu šią komandą, kai ji nežais prieš „Wolves“, norėsiu, kad laimėtų Mažeikiai. Dėl gerai pažįstamo trenerio, ten rungtyniaujančio vieno geriausių draugų Paliukėno.

– Su kokiu per vasarą užsiaugintu pasitikėjimu jungiatės prie „Wolves“ kolektyvo?

– Dideliu, nes žaidėme prieš dideles šalis, dideles komandas, pačio vaidmuo irgi buvo nemažas, turėjau daug atsakomybių. Vienareikšmiškai, tai prideda pasitikėjimo.

– Čempionate kontraktą užsidirbo ir Artūras Žagaras, kurį Stambulo „Fenerbahče“ paskolino būtent Vilniaus klubui. Ko jis įneš į „Vilkų“ žaidimą?

– Visų pirma, džiaugiuosi už jį, kad taip sužaidė čempionatą. Artūras – tikrai talentingas žaidėjas. O ko jis įneš, to, ko nešė ir Latvijai: agresyvumą, draskymą, progų sukūrimą kitiems bei sau, greitą puolimą bei tiesiog akiai gražų krepšinį.

– Nėra paslapties, kad kol kas „Wolves“ turėjo problemų dėl sudėtį išretinusių traumų. Kaip laikotės dabar?

– Kai atvažiavau į pirmą komandos treniruotę, buvo septyni sportuoti galintys žaidėjai su manimi. Tai nelabai ką ir darėme. Kitą treniruotę vėl buvo tas pats, vėliau sugrįžo du žmonės ir jau kažką pažaidėme. Sunku ir pasakyti, kaip čia jaučiuosi, nes visi buvome pabirę. Po truputį visi grįžta, tikiuosi, greitai galėsime tobulinti savo žaidimą visi kartu, nes mums visų reikia, jei norime kažką pasiekti. Reikia lipdytis, tada vėliau gausime vaisius. Jei visi bus pabirę, bus sunku susilipdyti, kai to reiks labiausiai.

– Pirmąjį „Betsafe-LKL“ mačą su „Šiauliais“ laimėjote sunkiai – 68:66. Ar iš jo galima pasidaryti kažkokias išvadas, ar netektys buvo esminis to faktorius?

– Galime pasidžiaugti tik vienu – pergale. Man asmeniškai „Šiauliai“ atrodo daug patrauklesni nei pernai, žaidžiantys krepšinį su mintimi. Trenerio braižas jaučiasi. Išvykos rungtynėse Šiauliuose niekam nebus lengva, mes pabirę kažkaip laimėjome ir ateityje tas taškas gali atnešti aukštesnę vietą. Nemanau, kad dabartinėje stadijoje buvome stipriai geresni, žinant mūsų pasiruošimą tam mačui. O dabar bandome gydytis ir važiuoti toliau. 

– Jūsų kelyje artimiausiu metu – „Gargždai“ ir Mažeikių klubas. Atsižvelgiant į jūsų minėtas „Wolves“ problemas, guodžia tai, jog kol kas išvengsite pačių pajėgiausių oponentų „Betsafe-LKL“?

– Dabartinėje situacijoje tikrai nesinori nuvertinti varžovų, bet su tuo, ką turime ir kaip treniravomės, dabar būtų labai sunku kautis su „Rytu“ ar „Žalgiriu“. Manau, tai į naudą.

– Ar jums kaip atakų organizatoriui buvo sunku įsilieti į „Wolves“ gretas, ypač žinant, kad nuo pat pirmo mačo atsakomybė laukia didelė?

– Nesunku, nes jau esu buvęs su treneriu Kemzūra, žinau, ko jis nori, kokius derinius turi, esu kai kuriuos žaidęs. Tiesiog reikia išsiaiškinti, kuris žaidėjas ką gali, ypač užsienietis, kur atiduoti perdavimą, kur – stiprioji kurio pusė, kur – silpnoji.

– Jau šį šeštadienį turite pirmąsias „Betsafe-LKL“ namų rungtynes Vilniuje, kur priimsite „Gargždus“. Ko tikitės iš šio mačo ASG arenoje?

– Nelabai įsivaizduoju, kaip viskas atrodys, kiek bus žmonių, bet laukiu. Atvyko ir Žagaras, jau bus daugiau komandos draugų, noriu pasiekti pergalę.

– Šį sezoną išvysime ir Vilniaus derbį, kuris labai intriguoja. Ar jums kaip buvusiam Vilniaus „Ryto“ nariui tai kels papildomų emocijų?

– Turėjau gerą laiką su „Rytu“, laimėjome titulą, tik geri atsiliepimai apie juos. Taip susiklostė, kad dabar esu „Vilkuose“, esu laimingas, o dėl sentimentų nežinau, turbūt bus smagu žaisti prieš juos garsioje „Jeep“ arenoje, kai visi šalia sirgalių. Manau, bus daugiau emocijų dėl paties smagumo, o ne žaidimo būtent prieš „Rytą“.

– Esate žaidęs ir Vilniaus, ir Kauno klubuose. Gal galite palyginti, ar „Wolves“ jau slegia panašus spaudimas kaip legendines komandas?

– Kiekvienoje komandoje buvo labai skirtingai. „Žalgiryje“ tu negali pralaimėti, „Ryte“ – kažkiek gali, bet tavo tikslas finalas. O „Wolves“ – nauja komanda, bando atrasti savo veidą ir ateiti į pergalių kelią. Skirtingi jausmai. „Wolves“ yra šalia Lietuvos grandų ir turi būt aukščiau nei pernai tai tikrai. Turi būti geriausių trejete. 

– Kokį „Vilkų“ veidą įsivaizduojate, kuomet bus eliminuotos visos traumos?

– Įsivaizduoju, kad būsime įvairūs: ir bėganti komanda, ir galinti sužaisti 5 prieš 5. Man tai patinka. Turime nemažai patyrusių žaidėjų, taip pat – ir jaunesnių. Balansas, tikiuosi, atneš mums pergales. Sunku kažką daugiau pasakyti, kai treniruotėse dar nemačiau daugiau 9 žaidėjų, bet mane labai intriguoja, kaip atrodysime.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Po lengvo pasivaikščiojimo Trinchieri vardijo, ko nori iš naujoko, o Šeškus baisėjosi: man gėda
Po lengvo pasivaikščiojimo Trinchieri vardijo, ko nori iš naujoko, o Šeškus baisėjosi: man gėda
LKL reguliariojo sezono nugalėtojų vardo link užtikrintai artėjantys Kauno „Žalgirio“ (23-3) krepšininkai sekmadienį net namuose 101:57 nepasigailėjo Jonavos „CBet“
Naujoko debiuto sulaukęs "Žalgiris" rekordiniu skirtumu nušlavė jonaviečius
Naujoko debiuto sulaukęs "Žalgiris" rekordiniu skirtumu nušlavė jonaviečius
Kauno „Žalgiris“ (23-3) labai lengvai papildė pergalių sąskaitą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir namuose 101:57 (30:15, 21:10, 26:13, 24:19) sutrypė Jonavos
Urbonas uteniškiams užkūrė pirtį, bet "Šiauliai" krito paskutinę minutę
Urbonas uteniškiams užkūrė pirtį, bet "Šiauliai" krito paskutinę minutę
Žydrūnas Urbonas stojo į kovą su klubu, kuriame praleido keliolika metų, tačiau puikiai pažįstama aplinka jo komandai svarbios pergalės neatnešė.Oliverio Kostičiaus treniruojama Utenos
Dominavęs "Rytas" privertė Mažeikių klubą kristi trečiąsyk paeiliui
Dominavęs "Rytas" privertė Mažeikių klubą kristi trečiąsyk paeiliui
Vilniaus „Ryto“ (22-5) komandai neprireikė pilnos sudėties, kad įveiktų Mažeikių „M Basket-Delamode“ (11-16) ekipą.Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“)
Į rikiuotę grįžęs Žagaras: mūsų tikslas gal ir būti finale
Į rikiuotę grįžęs Žagaras: mūsų tikslas gal ir būti finale
Ilgai lauktas sugrįžimas įvyko. Vilniaus „Wolves Twinsbet“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras po sunkios traumos šeštadienį „Betsafe-LKL“ čempionato
Prienuose – ilgai lauktas Žagaro sugrįžimas ir triuškinanti "Vilkų" pergalė
Prienuose – ilgai lauktas Žagaro sugrįžimas ir triuškinanti "Vilkų" pergalė
„Betsafe-LKL“ čempionatas vienam vakarui sugrįžo į Prienus, kur dominavo latvių talento sugrįžimo sulaukę Vilniaus „Wolves Twinsbet“ (19-8) krepšininkai. Šeimininkų
Praėjusį sezoną atsimenantis Beručka: nemanau, kad yra didelis skirtumas su kuo žaisti
Praėjusį sezoną atsimenantis Beručka: nemanau, kad yra didelis skirtumas su kuo žaisti
Po susidariusios pertraukos tvarkaraštyje Vilniaus „Wolves Twinsbet“ šeštadienį grįžta į šalies čempionato kovas ir priims į svečius atvykstančią Pasvalio
Mažeikiškio Antetokounmpo pokalbiai su teisėju, treneriu ir komandos draugais
Mažeikiškio Antetokounmpo pokalbiai su teisėju, treneriu ir komandos draugais
„Betsafe-LKL TV“ dėmesio sulaukė Mažeikių „M Basket Delamode“ žaidėjas Alexas Antetokounmpo.Jauniausias iš brolių Antetokounmpo, rungtynių metu naudojo sportininkams
Generolui atiduota pagarba: Vilniuje iškelti "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai
Generolui atiduota pagarba: Vilniuje iškelti "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai
Ketvirtadienio vakarą Vilniaus „Rytas“, minėdamas 15-ąsias triumfo Europos taurėje metines, LKL rungtynių su Šiaulių „Šiauliais“ ilgosios pertraukos metu savo
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Traumų išretintą Kauno „Žalgirio“ puolėjų liniją netrukus papildys naujokas. Lietuvos čempionų klubas iki sezono pabaigos pasirašė sutartį su 203 cm ūgio amerikiečiu
"Rytas" pagerbė legendą, įveikė "Šiaulius" ir pristatė jauniausią savo debiutantą
"Rytas" pagerbė legendą, įveikė "Šiaulius" ir pristatė jauniausią savo debiutantą
Vilniaus „Rytas“ (21-5) sužaidė ypatingas rungtynes Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), pergale paženklindamas Chucko Eidsono pagerbimą.Vilniečiai savo arenoje 83:74 (24:18,
Visų laikų LKL rekordą pagerinęs Ebo nukalė triukšinančią pergalę
Visų laikų LKL rekordą pagerinęs Ebo nukalė triukšinančią pergalę
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) netikėtu rezultatu ir rekordu baigėsi dviejų antrosios lentelės dalies klubų susidūrimas. Kėdainių „Nevėžis-Optibet“
"Neptūno" gretose – gynėjas iš Graikijos
"Neptūno" gretose – gynėjas iš Graikijos
Klaipėdos „Neptūnas” pasikvietė 24 metų graiką Georgios Kamperidis, su kuriuo sutartis sudaryta iki sezono pabaigos. „Nusprendėme prieš svarbiausias kovas Lietuvos krepšinio
LKL klubai vienijasi labdaros turui "Už pergalę gyventi" (Kaukėno komentaras)
LKL klubai vienijasi labdaros turui "Už pergalę gyventi" (Kaukėno komentaras)
Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) kubai vienijasi labdaros turui ir skelbia naują iniciatyvą – labdaros turą „Už pergalę gyventi“.Per artimiausias kelias
Akistatos su sūnumi laukiantis Urbonas: jis man sakė: atvažiuosite, gausite malkų
Akistatos su sūnumi laukiantis Urbonas: jis man sakė: atvažiuosite, gausite malkų
„Šiaulių“ komanda išgyvena sudėtingą savaitę: pirmadienį sužaistos rungtynės su Kėdainiu „Nevėžiu-Optibet“, o dabar prieš akis – kovos su Vilniaus
Sezono mačą sužaidęs Ebo – apie sunkų laikotarpį dėl situacijos tėvynėje bei teorines kėdainiečių viltis
Sezono mačą sužaidęs Ebo – apie sunkų laikotarpį dėl situacijos tėvynėje bei teorines kėdainiečių viltis
„Betsafe-LKL“ reguliariajame sezone likus vos kelioms savaitėms, turnyrinės lentelės apačios klubai kabinasi į paskutiniuosius šiaudus vilties pasiekti atkrintamąsias varžybas.Pasvalio
Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje (pretenzijų turėjo ir Vovoras)
Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje (pretenzijų turėjo ir Vovoras)
38 pražangos ir penki jų limitą išnaudoję vienos komandos krepšininkai – Andrea Trinchieri teatrališkai tvirtino tokio atvejo per savo karjerą nepamenantis, užtat ilgai
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ (14-12) įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“ (22-3).Georgios Vovoro kariauna
"Lietakabelis" pratęsė kontraktą su vyr. treneriu
"Lietakabelis" pratęsė kontraktą su vyr. treneriu
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ atliko svarbų ėjimą kito sezono komplektacijoje – Aukštaitijos ekipa susitarė su vyr. treneriu Nenadu Čanaku dėl naujos sutarties.Panevėžiečių
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
Iki „Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono pabaigos liko mažiau nei mėnesis, per šį laiką galutinai paaiškės komandų rikiuotė reguliariajame sezone bei sužinosime
Vienintelį tritaškininką turėjęs "Lietkabelis" į pergalingą kelią grįžo triuškinančiai
Vienintelį tritaškininką turėjęs "Lietkabelis" į pergalingą kelią grįžo triuškinančiai
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) užtikrintą pergalę pasiekė Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (14-12). Nenado Čanako auklėtiniai savo arenoje laimėjo Aukštaitijos
"Žalgirio" fanai paaiškino, kodėl skandavo prieš Kauno merą nukreiptus šūkius
"Žalgirio" fanai paaiškino, kodėl skandavo prieš Kauno merą nukreiptus šūkius
Sekmadienį, prieš „Žalgirio“ ir „Ryto“ susitikimą krepšinio aikštelėje, žaliai baltų sirgaliai surengė triukšmingą eiseną, kurios metu aštrų
Kėdainiuose laimėję "Šiauliai" įsitvirtino devintoje vietoje
Kėdainiuose laimėję "Šiauliai" įsitvirtino devintoje vietoje
„Betsafe-LKL“ turnyrinės lentelės kaimynų dvikovoje triumfavę „Šiauliai“ (7-18) išsaugojo teorines viltis pasiekti atkrintamąsias varžybas.Žydrūno Urbono
Urbonas registruotas pagrindinėje "Ryto" komandoje (Žibėno komentaras)
Urbonas registruotas pagrindinėje "Ryto" komandoje (Žibėno komentaras)
Pirmadienio popietę Vilniaus „Rytas“ pasidalino naujienomis – prie pagrindinės komandos sudėties LKL kovoms prisijungs FIBA jaunimo Čempionų lygos MVP – Ignas Urbonas.Šį
"Juventus" priekinę liniją sustiprino amerikietis
"Juventus" priekinę liniją sustiprino amerikietis
Prieš lemiamą „Betsafe-LKL“ sezono atkarpą Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ sulaukė pastiprinimo puolėjų grandyje. Aukštaitijos klubą papildė 207 cm
Grįžimu į Lietuvą besidžiaugiantis Doualla puikiai atsiliepia ir apie Kėdainius, ir apie Pasvalį
Grįžimu į Lietuvą besidžiaugiantis Doualla puikiai atsiliepia ir apie Kėdainius, ir apie Pasvalį
Kovo pradžioje prie Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ prisijungęs 19-metis Darylas Doualla Lietuvoje leidžia jau antrąjį mėnesį ir džiaugiasi pasirinkimu atvykti į Aukštaitiją. Talentingas
Spindėjęs Lekavičius įvertino pasikeitimą "Žalgirio" sirgalių palaikyme
Spindėjęs Lekavičius įvertino pasikeitimą "Žalgirio" sirgalių palaikyme
Po rungtynių Lukas Lekavičius džiaugėsi pasiekta svarbia pergale ir įvertino, jog pagrindinė fanų tribūna atsidūrė už krepšio, rašo Krepšinis.lt.Kauno „Žalgiris“
Serijos su "Rytu" besitikintis Trinchieri – apie savo nuostabą dėl žiūrovų ir neįtikėtiną Lekavičių
Serijos su "Rytu" besitikintis Trinchieri – apie savo nuostabą dėl žiūrovų ir neįtikėtiną Lekavičių
Puspenkto mėnesio vietiniame fronte nepralaimintis šalies čempionas Kauno „Žalgiris“ (22-2) sekmadienį įsirašė jau keturoliktą pergalę iš eilės ir praktiškai

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime