Naujienos kraunasi...

Apžvelgia V.Čeponis. Didžiausia pirmo rato staigmena - "Neptūno" žaidimas

Apžvelgia V.Čeponis. Didžiausia pirmo rato staigmena - "Neptūno" žaidimas
bcneptunas.lt
Daugumai „Betsafe–LKL“ komandų nužygiavus ketvirtadalį reguliariojo sezono kelio, čempionato komentatorius Vaidas Čeponis apžvelgia didžiausią pirmojo rato netikėtumą.

Komentatoriaus nuomone, labiausiai nustebino Klaipėdos „Neptūnas“, po pirmojo rato įsitaisęs turnyro lentelės viršuje. 

„Neptūnas“ pirmajame rate pranoko ir Kauno „Žalgirį“, ir Vilniaus „Rytą“ – dvi stipriausias praėjusio sezono komandas. Jūsų dėmesiui – V. Čeponio apžvalga skirta „Neptūnui“.

Klaipėdiečių sudėtis popieriuje man net kiek prastesnė nei praėjusį sezoną, dalis specialistų prieš čempionatą teigė, kad „Neptūnas“ aukščiau ketvirtosios vietos nepakils, tačiau ekipa rungtyniauja brandžiau nei 2017-2018 m. čempionate (dabartinę komandą lyginu su ta, kurioje jau nebuvo Juano Palacioso, Mindaugo Girdžiūno, Arno Butkevičiaus).

Klubas atidavinėjo skolas, kurios jau beveik likviduotos, todėl negalėjo įsigyti ryškesnių asmenybių. Tačiau vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis ir su vidutiniokais gali priblokšti net labai galingus varžovus.

Klaipėdiečiai pirmajame rate sužaidė tik vieną blogą mačą, kai namie neatsilaikė prieš Panevėžio „Lietkabelį“. Uostamiesčio ekipa svečiuose net 15 taškų persvara patiesė patį Kauno „Žalgirį“, 12 taškų persvara išvykoje nukovė Vilniaus „Rytą“.

„Neptūnui“ skinti pergales netrukdo ir tai, kad jau kurį laiką tenka verstis be traumuoto Pauliaus Dambrausko, kuriam yra numatytas svarbus vaidmuo. Arūnas Mikalauskas, Laurynas Beliauskas, Džiugas Slavinskas kiek patobulėjo, bet jie „Betsafe–LKL“ pirmenybėse yra tik pagalbiniai žaidėjai, o iššauti gali tik retkarčiais. Savęs neatranda ir puldamas itin blankiai atrodo patyręs Laimonas Kisielius.

Taigi klaipėdiečiai kalnus vertė daugiausia remdamiesi tik septyniais krepšininkais. Tar jų yra ir du „senukai“ – 36-erių Tomas Delininkaitis, kuris tikrai nėra gynybos asas, bei 34-erių Lorenzo Williamsas. Taigi Klaipėdos ekipos nuskintos net aštuonios pergalės iš devynių galimų atrodo fenomenaliai.

Stulbina tiek „Neptūno“ puolimas, tiek gynyba. Ši komanda rezultatyvumu smarkiai lenkia visas kitas, nors iš pagrindinių žaidėjų tikru snaiperiu galima pavadinti tik T. Delininkaitį. 

K. Maksvytis nenaudoja daugybės sudėtingų derinių, puolimo taktika gana paprasta, bet labai efektyvi.

„Neptūno“ puolimo braižas kiek pasikeitė, palyginti su praėjusiu sezonu. Dabar klaipėdiečiai organizuoja ilgesnes pozicines atakas, rengia mažiau kontratakų, nors Jerai Grantas ir Gytis Masiulis užtikrintai ima kamuolius po savąja lenta. 

Tai galima paaiškinti ir tuo, jog nebėra žaibiškai prie varžovų krepšio skuodžiančių Brandono Fieldso, Renaldo Seibučio.

L. Williamsas yra kur kas lėtesnis žaidėjas, bet ne mažiau naudingas. Dalį praėjusio sezono „Lietkabelyje“ šis amerikietis dėl jį kankinusių traumų jau atrodė kaip „arklys“, kurį reikia „nušauti“. 

Tačiau „Neptūne“ sužydėjo naujomis spalvomis. Žaidimo dirigentas iš JAV puikiai valdo komandą, daugiausia jo pastangomis kamuolys įžaidžiamas itin efektyviai. Veteranas netgi pradėjo taikliai šaudyti iš toli.

Didžiulis L. Williamso nuopelnas tas, kad tiesiog monstrišką statistiką demonstruoja J. Grantas, kurį įžaidėjas laiku ir dažnai maitina kamuoliais.  

Neabejoju, kad vasarą J. Grantas nekirto mėsainių, o nuolat liejo prakaitą. Šio legionieriaus fizinė forma tiesiog fantastiška. Be to, įspūdingą ištvermę demonstruojantis vidurio puolėjas, palyginti su jo ankstesniu buvimu „Neptūne“, radikaliai pagerino metimą tiek iš vidutinio nuotolio, tiek nuo baudos metimų linijos. 

Labai retas atvejis, kai 29 metų krepšininkas sugeba taip patobulėti šioje srityje.  

J. Grantas itin vertingas ir gynyboje. Jis labai aukštai šoka, nupučia nemažai varžovų mestų kamuolių, žodžiu, kamšo skyles baudos aikštelėje. Ir ne tik. Jam būnant aikštėje jis gali keistis ginamaisiais ir su savo komandos gynėjais bei sėkmingai pristabdyti net ir greitus varžovų antrosios linijos žaidėjus. To ekipa beveik negali sau leisti, kai aikštėje yra Simas Galdikas.

„Neptūnas“ kartais naudoja aikštės gynybą, kartais kombinuotą, kai tos pačios varžovų atakos metu iš zoninės gynybos pereinama į asmeninę. Taip maišomos kortos varžovams, jie tokiu būdu neretai išmušami iš įprasto ritmo.

T. Delininkaitis gindamasis per daug neblizga, bet yra vienas tvirčiausių puolimo ramsčių. Jis praėjusiame čempionate nuolat gydėsi įvairias traumas, todėl negalėjo parodyti visko, ką moka. 

Dabar Tomas priešininkų gynybą terorizuoja ne tik tritaškiais, bet ir prasiveržimais. 2017-2018 m. čempionate jis, galima sakyti, išvis nesiverždavo prie krepšio. 

Tomas man yra sakęs, kad jis per treniruotes nesistengia atlikti daug metimų, kad suderintų taikiklį. Gynėjo pataikymo procentas priklauso nuo fizinės kondicijos, kuri dabar yra nuostabi.

Pasiteisina sprendimas įsigyti Osvaldą Olisevičių. Jis nėra greitas, atletiškas puolėjas, bet turi taiklią ranką, todėl gali išplėsti puolimą. Be to, turi gerą uoslę grumdamasis dėl kamuolių, užtikrintai nuo krepšio atsitveria varžovus. 

K. Maksvytis jam ir neliepia prasiveržimais draskyti oponentų gynybos. Šis treneris moka kone idealiai pasinaudoti žaidėjų stipriosiomis savybėmis ir užmaskuoti silpnąsias.

Be to, K. Maksvytis – puikus psichologas. Pačioje sezono pradžioje individualiai itin pajėgus Kyle'as Weaveris nerodė jokio noro kautis aikštėje, rungtyniavo su ironiška šypsenėle veide, žaidė egoistiškai, tinginiavo gindamasis. Daugiausia dėl sudėtingo charakterio jis per karjerą pakeitė net 16 klubų.

Tačiau su juo keletą kartų pakalbėjęs K. Maksvytis, atrodo, pakeitė legionieriaus mąstymą. Dabar jis retai piktnaudžiauja savanaudiškais veiksmais, kur kas rimčiau ginasi. Galbūt kitame klube K. Weaveris jau būtų atleistas, bet tik ne „Neptūne“, kur treneris sugeba rasti raktą į žaidėjų širdis.  

Žinau, kad komandoje labai geras „mikroklimatas“. Manau, kad ir tai, o ne tik fizinis pasirengimas, lemia solidesnį krepšininkų pataikymą, sustiprina norą arti gynyboje. Kai ekipoje jautiesi komfortabiliai, tai, be abejonės, turi įtakos ir tavo žaidimui.

Tą puikią „atmosferą“ ekipoje kuria ir S. Galdikas, kuris yra dvasinis lyderis. Jis sakė, kad dvigubai „užsiveda“, kai „Neptūnas“ kaunasi su „Rytu“, nes vilniečiai didesniais pinigais vis pervilioja svarbius uostamiesčio komandos žaidėjus. Tada „Neptūno“ „kultūristas“ pyksta ir ant „Ryto“, ir ant tų klaipėdiečių, kurie bėga iš savo komandos. O tą sveiką pyktį paverčia solidžiu pasirodymu aikštėje.

Klasišką „Neptūno“ žaidimą turbūt lemia ir tai, kad pasikeitus komandos savininkams klube kuriama stabili aplinka.

Visi naujieji klubo dalininkai ir administracija yra tikri krepšinio fanatikai, jie kuria gerą klimatą ir aikštėje, ir už jos ribų. 

Kai savojo miesto komandos atžvilgiu taip geranoriškai ir patriotiškai nusiteikę vietos verslininkai, nenuostabu, kad ir krepšininkai aikštėje kaunasi kaip už tėvynę.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ (14-12) įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“ (22-3).Georgios Vovoro kariauna
Ar "Rytas" gali pagauti Eurolygos sezoną pabaigusį "Žalgirį"? (Čeponio, trenerių ir žaidėjų komentarai)
Ar "Rytas" gali pagauti Eurolygos sezoną pabaigusį "Žalgirį"? (Čeponio, trenerių ir žaidėjų komentarai)
Praėjus trims dienoms nuo to, kai Nemuno saloje lankėsi Eurolygos čempionas Madrido „Real“ klubas (62:64), į, kaip prognozuojama, taip pat sausakimšą Kauno „Žalgirio“
"Neptūnas" nestabdo: darsyk patiesęs panevėžiečius kyla į penktąją vietą
"Neptūnas" nestabdo: darsyk patiesęs panevėžiečius kyla į penktąją vietą
Klaipėdos „Neptūno“ (13-12) pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi.Klaipėdiečiai savo namų tvirtovėje 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“
Vovoro pakylėtas "Neptūnas": jausti spaudimą yra privilegija (įvertino grandų galimybes)
Vovoro pakylėtas "Neptūnas": jausti spaudimą yra privilegija (įvertino grandų galimybes)
Krepšinio sirgaliai uostamiestyje primiršo pralaimėjimo skonį. Paskutinį sykį Klaipėdos „Neptūnas“ aikštelę nuleista galva paliko dar vasario 12-ąją, kuomet Vido
Buvusiam "Lietkabelio" direktoriui – prasta žinia iš Aukščiausiojo Teismo
Buvusiam "Lietkabelio" direktoriui – prasta žinia iš Aukščiausiojo Teismo
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) patvirtino, kad buvęs krepšinio klubo „Lietkabelis“ direktorius Mantas Ignatavičius pagrįstai nuteistas dėl šio klubo lėšų
LKL sezono rekordą pagerinęs Tubelis vedė į dramatišką pergalę Jonavoje
LKL sezono rekordą pagerinęs Tubelis vedė į dramatišką pergalę Jonavoje
Jonavos „CBet“ (9-15) komanda turėjo progą nutraukti Klaipėdos „Neptūno“ (12-12) penkių pergalių seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), tačiau
"Neptūnas" išplatino rasistinius veiksmus smerkiantį pareiškimą
"Neptūnas" išplatino rasistinius veiksmus smerkiantį pareiškimą
Klaipėdos „Neptūno” klubas, reaguodamas į viešumoje pasirodžiusią informaciją apie mūsų klubo fano galimo rasistinio išpuolio prieš Mažeikių komandos žaidėją,
"Neptūnas" pratęsė kontraktą su vidurio puolėju
"Neptūnas" pratęsė kontraktą su vidurio puolėju
Klaipėdos „Neptūno“ gretose ir kitą sezoną rungtyniaus Martynas Pacevičius. Vidurio puolėjas savo žaidimu įtikino uostamiesčio klubo vadovus, kurie nusprendė dar nepasibaigus sezonui
LKL pripažino dar vieną "Neptūnui" palankią klaidą bei perspėjo dėl rasistinių išpuolių
LKL pripažino dar vieną "Neptūnui" palankią klaidą bei perspėjo dėl rasistinių išpuolių
Pirmadienį „Betsafe-LKL“ čempionate trečią kartą šiame sezone tarpusavyje susitiko Klaipėdos „Neptūno“ ir Mažeikių „M Basket-Delamode“ komandos. Atkaklioje
Tritaškių salvę paleidusio Tubelio klaida vos nekainavo "Neptūnui" pergalės
Tritaškių salvę paleidusio Tubelio klaida vos nekainavo "Neptūnui" pergalės
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susigrūmė du į šeštąją vietą nusitaikę klubai. Klaipėdos „Neptūnas“ (11-12) savo arenoje 91:89 (21:21,
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Klaipėdos „Neptūnas“ (10-12) tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate.Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16)
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
„Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ treneris Rimas Kurtinaitis ir komentatorius Vaidas Čeponis dalinasi mintimis apie naujausias aktualijas bei aptariamas temas.Šį
"Neptūnas" išbarstė 23 taškų persvarą, tačiau visgi dramatiškai nukovė "Rytą" Vilniuje
"Neptūnas" išbarstė 23 taškų persvarą, tačiau visgi dramatiškai nukovė "Rytą" Vilniuje
Vienintelis Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) šeštadienio mačas virto tikrų tikriausiu trileriu. Vilniaus „Rytas“ (16/4) po dramatiškos
Įtemptose rungtynėse – "Neptūno" pergalė prieš "Šiaulius"
Įtemptose rungtynėse – "Neptūno" pergalė prieš "Šiaulius"
Antrąją pergalę iš eilės Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasiekė Klaipėdos „Neptūnas“ (8-12), kuris apgynė tvirtovę nuo „Šiaulių“
Karalienės taurę pirmąkart laimėjo "Neptūnas-Amberton", "Kibirkščiai" – bronza
Karalienės taurę pirmąkart laimėjo "Neptūnas-Amberton", "Kibirkščiai" – bronza
Pirmą kartą „SMART WAY Karalienės taurės” istorijoje čempionėmis tapo Klaipėdos „Neptūnas-Amberton”. Martyno Airošiaus auklėtinės finale Vilniuje 84:62 (20:20,
Sostinės klubo legenda: tikiu, kad LKL čempionate "Rytas" mes rimtą iššūkį "Žalgiriui"
Sostinės klubo legenda: tikiu, kad LKL čempionate "Rytas" mes rimtą iššūkį "Žalgiriui"
Andrius Šležas išgyvena dėl Vilniaus „Ryto“ nesėkmių šį sezoną. Ilgametis ir legendinis šio klubo krepšininkas tikisi, kad sostinės komanda reabilituosis
Ketvirtas LKL klubas – Newkirkas keliasi į "Neptūną"
Ketvirtas LKL klubas – Newkirkas keliasi į "Neptūną"
Klaipėdos „Neptūną” papildys ne vieną sezoną Lietuvoje rungtyniavęs gynėjas Joshas Newkirkas. 2021-2022 m. sezone krepšininkas atstovavo Alytaus „Dzūkijai“, 2022-2023
Sargiūnas – apie pusmetį su Braziu ir naująjį "Neptūno" strategą
Sargiūnas – apie pusmetį su Braziu ir naująjį "Neptūno" strategą
Klaipėdos „Neptūnas“ šiuo metu „Betsafe-LKL“ yra ilgiausiai nelaiminti komanda. Iš krepšinio žemėlapio išnykus „Gargždams“, klaipėdiečiai
Šeškaus kariaunos gretas sustiprino Marinkovičius
Šeškaus kariaunos gretas sustiprino Marinkovičius
Jonavos "CBet" ekipos priekinę liniją sustiprino nemažai patirties įvairių šalių lygose sukaupęs 30-metis 207 cm ūgio Ivanas MarinkovičiusCentro ir sunkiojo krašto pozicijose
"Neptūnas" sudarė ilgalaikę sutartį su perspektyviu klaipėdiečiu
"Neptūnas" sudarė ilgalaikę sutartį su perspektyviu klaipėdiečiu
Klaipėdos „Neptūnas” susiejo ateitį su vienu perspektyviausių savo kartos krepšininkų Kristupu Leščiausku. 18-metis gynėjas su uostamiesčio klubu sudarė naują ilgalaikę
Prie "Neptūno" vairo stojo žinomas Graikijos treneris
Prie "Neptūno" vairo stojo žinomas Graikijos treneris
Klaipėdos „Neptūnas” pasiekė susitarimą su Georgios Vovoras, kuris perims uostamiesčio komandos vyr. trenerio postą. Graikas ilgus metus leido Atėnų „Panathinaikos“
Įspūdingą sezoną žaidžiantis Tubelis stengiasi blokuoti triukšmą dėl savo ateities
Įspūdingą sezoną žaidžiantis Tubelis stengiasi blokuoti triukšmą dėl savo ateities
Įspūdingai į Lietuvos krepšinio padangę po etapo JAV įsiveržęs Ąžuolas Tubelis prisijungė prie nacionalinės komandos, kuriai padės kovoje dėl bilieto į kitų metų Europos čempionatą,
"Žalgiris" Klaipėdoje sutriuškino "Neptūną" su debiutavusiu Ginevičiumi
"Žalgiris" Klaipėdoje sutriuškino "Neptūną" su debiutavusiu Ginevičiumi
Vidas Ginevičius debiutavo prie Klaipėdos „Neptūno“ (6-12) vairo, bet sukurti sensacijos nepavyko.Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) mače klaipėdiečiai namie
LKL pripažino rungtynių baigtį galėjusią nulemti teisėjų klaidą
LKL pripažino rungtynių baigtį galėjusią nulemti teisėjų klaidą
Savaitgalį „Betsafe-LKL“ čempionate dėl taško turnyrinėje lentelėje susitiko Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ ir Klaipėdos „Neptūno“ komandos. Itin dramatiškoje
"Nevėžio" ir "Neptūno" dvikovoje prireikė pratęsimo
"Nevėžio" ir "Neptūno" dvikovoje prireikė pratęsimo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susikovė du vietos atkrintamosiose siekiantys klubai. Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (4-13) savo arenoje po pratęsimo 96:92 (26:22,
"Wolves" lengvai įveikė "Neptūną"
"Wolves" lengvai įveikė "Neptūną"
Vilniaus „Wolves“ (13-5) pasiekė nesunkią pergalę savo namų tvirtovėje.Nedo Pacevičiaus treniruojama komanda sostinėje 92:73 (30:17, 23:17, 22:21, 17:18) užtikrintai
"Lietkabelis" dramatiškai žengė į KMT finalo ketvertą, "Neptūnui" pritrūko taško
"Lietkabelis" dramatiškai žengė į KMT finalo ketvertą, "Neptūnui" pritrūko taško
Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) finalo ketverto dalyvių gretose liko tik vienas nežinomasis. Trečiąjį iš keturių bilietų į pusfinalį iškovojo Panevėžio „7bet-Lietkabelis“,
Pajūrio komandų akistatoje – triuškinanti "Neptūno" pergalė
Pajūrio komandų akistatoje – triuškinanti "Neptūno" pergalė
Pajūrio komandų akistatoje Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pergalę įsirašė Klaipėdos „Neptūnas“ (8-9), kuris namie 100:81 (17:28, 30:12, 29:22, 24:19)

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime