Naujienos kraunasi...

Š.Jasikevičius: kartais esame raiteliai be galvos

Autorius: Alfa.lt.


Be pergalių namie liekantis Kauno „Žalgiris“ šįvakar buvo kaip niekad arti to, kad pagaliau pradžiugintų sausakimšai laikinosios sostinės areną užpildančius sirgalius, tačiau ir vėl liko nieko nepešęs.

Per pusę ketvirtojo kėlinio net 13 taškų „Barcelonos“ pranašumą ištirpdę kauniečiai sugebėjo išplėšti pratęsimą, tačiau jame pritrūko kvapo bei nusileido visas rungtynes pirmavusiems varžovams 85:88, rašo Alfa.lt.

Lietuvos čempionų vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius po susitikimo neturėjo priekaištų dėl įspūdingą kovingumą pademonstravusių auklėtinių energijos, tačiau ne sykį pakartojo – komandai itin trūksta protingo vadovavimo žaidimui bei jį surikiuojančių įžaidėjų.

„Ko gero, kaip ir visose spaudos konferencijose, reikia pripažinti, kad mūsų pastangos buvo superinės, bet mūsų disciplina ir mūsų „galvos“ labai vėluoja ir neseka iš paskos. Pirmajame kėlinyje varžovai išmušė mus iš bet kokios rungtynių kontrolės. Jeigu buvo sutarta atakuoti vienoje ar kitoje vietoje, tai per pirmas 5 minutes su kamuoliu mes nenuėjome ten nė vieno karto.

Iš dalies viskas kartojasi – negaliu pasakyti kažko naujo, mes nesurandama aikštelėje absoliučiai nė vieno boso. Kartais keturi žaidėjai žino, ką žaidžia, o penktas nežino ir tai vėlgi yra įžaidėjų darbas. Šitoje situacijoje mums kažkiek nesisekė vasarą, bet dabar kai kurie žaidėjai jau ilgą laiką yra su komanda ir turi suprasti, kokia yra jų rolė, o mes to iš jų neišgauname.

Aš nesuprantu, kaip mes pirmą pusę su tokiu žaidimu pralaimėjome tik 5 taškais. Yra tiek dalykų, dėl kurių mes šiandien negalėjome laimėti, kad net sunku pasakyti“, – rungtynes apibendrino Š. Jasikevičius.

– Ar galima sakyti, kad „Barca“ nuo pat pradžių diktavo ritmą?

– Taip, šimtu procentų. Kai kuriose situacijose, reikia pripažinti, kad mūsų įžaidėjus iš ritmo išmušė nelabai gynybiniu spaudimu pasižymintys varžovų įžaidėjai, kas yra įspūdinga. Bet reikia tą praeiti. Esame, kas esame – „Žalgiris“, neužmirškime šito.

Šią vasarą mums nepavyko pasirašyti sutarčių su pirmais pasirinkimais įžaidėjo pozicijoje, gerai, kad pasirašėme su Nate‘u. Šnekant atvirai, Derricko ir Leo mums dar reikia laukti. Dėl įvairių priežasčių. Jie dirba labai gerai, bet Leo atžvilgiu tai yra atsigavimas po traumos. Derricko atžvilgiu pastangos yra puikios, bet šiai dienai to neužtenka, kad žaistume prieš Europos grandus.

– Pagrindinis įžaidėjas N. Woltersas išmetė net 15 metimų. Ar tai jus tenkina?

– Aš neturiu problemų dėl to. Reikia „skaityti“ gynybą – galbūt vieną kartą atakuosi 15 kartų, kitą – 8. Ne tame esmė. Esmė, kad visą laiką su kamuoliu turime eiti ten, kur esame susitarę. Jeigu mūsų vienas iš mūsų pranašumų yra Jankūno centravimas prieš Singletoną, tai treneris ir įžaidėjai nepadarė savo darbo, nes per pirmas penkias-šešias minutes Jankūnas negavo nė vieno kamuolio. Kažkokiu mistiniu būdu mes Singletoną vis tiek išbaudavome, kas buvo vienas mūsų prioritetų.

Optimizmo man suteikia tai, kad žaidėjai dirba išsijuosę. Bet jiems reikia visą šitą praeiti ir mes neturime kitos išeities, kaip tik rodyti jiems vaizdo įrašus, bandyti, stengtis ir daryti. Ir mes tą darysime. Bet šiai dienai mes momentais mes esame raitelis be galvos. Tokia, galbūt, didelė frazė, bet...

– Aaronas White‘as šįvakar visą ketvirtąjį kėlinį ir pratęsimą žaidė be keitimų. Kiek jo energija padėjo užkurti tą įspūdingą spurtą?

– Galvoju, kad Aaronas turėjo įspūdingas rungtynes. Išskyrus vieną susikeitimą su Singletonu, kuris nebuvo planuotas, jis žaidė tikrai įspūdingai. Aišku, kadangi vejiesi varžovą nuo pat pradžių, kiekviena klaida kainuoja brangiai. Bet mes matėme praeitų metų A. White‘ą ir gal netgi geresnę jo versiją. Kai kurių žaidėjų iš praėjusių metų mums labai trūksta.

– Paskutinė ketvirtojo kėlinio ataka ir Brandono Davieso metimas – ar ji pavyko tokia, kokia galėjo būti?

– Nepavyko. Galbūt dėl to, kad mes nesuprantame derinio esmės. Mes dar daug ko nesuprantame. Bet pastangos yra – jeigu imant mūsų visumą, situacija yra nebloga. Žaidžiame prieš patys matote ką, mes esame arti finalinio ketverto komandų. Bet kai kurios komandos perlipa šią ribą, o kai kurios lieka. Klausimas, ar mes perlipsime – garantijų nėra. Nekreipiant dėmesio į tas paprastas detales, iš kurių susideda krepšinis, tai tik mažėja šansų įeiti į tą lygį, kuris ir taip mums yra labai sunkiai pasiekiamas.

– Visi keturi pralaimėjimai patirti namuose. Ar skiriasi „Žalgirio“ žaidimas namuose ir išvykose?

– Visiškai manęs nejaudina tie pralaimėjimai. Aišku, jie jaudina, bet tas santykis – ne. Su „Baskonia“ žaidimas buvo tikrai neblogas, su „Fenerbahče“ ir Madridu neišlaikytas žaidybinis planas iki galo, bet vėlgi, žaidėme prieš komandas, kurios turi didesnį potencialą perlaužti rungtynes jų gale.

Mums reikia žaisti daugiau mažiau ant galimybių ribos, galbūt net kartais aukščiau. Šiandien man labai buvo skausmingas dalykas, kad jie griebė mūsų įžaidėjus labiau už gerklės, negu mes griebėme jų įžaidėjus.

– Marius Grigonis šįkart rungtyniavo mažiau nei dvi minutes.

– Mariui prastai su nugara. Jis iš viso galbūt neturėjo žaisti. Prieš dvi dienas labai stipriai patempė nugarą. Jis yra vienas iš tų, kurie labai stengiasi. Galbūt net nereikėjo man jo mesti į aikštę. Pabandžiau, tada jau buvo minusas.

Bet, sakau, Derrickas, Marius, Thomasas – ne tie žaidėjai, kurie turi tempti komandą. Dar neatėjo tas laikas, nors su kiekviena savaite jis jau artėja.

– Ar girdėjote, kad treneris, kurį labai gyrėte – Pedro Martinezas – neteko darbo Vitorijos „Baskonia“ ekipoje?

– Girdėjau, bet žinote – antrą sykį jį atleidžia tas pats klubas. Šįsyk jų netenkino pozicija turnyrinėje lentelėje, bet pažiūrėkite, kokiomis sąlygomis jis buvo pirmą sykį – tai yra įspūdinga. Gali daug šnekėti, bet vis dėlto tai yra mūsų darbo realybė. Savininkai ir visi kiti neturi kantrybės. Tai yra fantastinis treneris, tikrai nekeisiu apie jį nuomonės. Vienas iš tų, kurį man patinka studijuoti. Esame žiaurioje profesijoje ir tą visi žinome.

– Esant šitoje žiaurioje profesijoje, koks yra jausmas, kai visas Kaunas ir klubas yra už jūsų nugaros, nesvarbu, kas nutinka?

– Super, daugiau negu super. Sunku pasakyti. Aš galvoju, kad žaidėjai jaučia tą palaikymą. Tai yra viena iš mūsų stiprybių. Sunku būtų kibti į atlapus Europos grandams be pilnos arenos, be tokio ažiotažo. Čia yra ekstra, bet mes įėję į aikštę turime padaryti savo darbą. Šiandien varžovų treneris savo komandai „įdėjo“ daugiau energijos, negu aš, nes idėjos labai panašios, ką pulti, ką daryti.

Bet vėlgi, mes sugrįžtame prie to, kad esame toli nuo savo potencialo. Mes žaidžiame būdami netoli pergalių prieš „Barcą“, „Fenerbahče“, „Real“, o tai duoda daug optimizmo. Bet vėlgi, kas mes tokie būsime? Ar tie, kurie bus amžinai perspektyvūs, nes yra nauji metai, nauja istorija, ar persilaušime ir pradėsime pergalių seriją?

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
"Žalgiris" reguliarųjį sezoną užbaigė triuškinančia pergale
"Žalgiris" reguliarųjį sezoną užbaigė triuškinančia pergale
Po skaudaus pralaimėjimo sostinėje atsitiesęs Kauno „Žalgiris“ (26-4) užtikrinta pergale uždarė Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) reguliarųjį sezoną ir namie
Peštynėse dėl "Žalgirio" latvio parašo – aiškus favoritas
Peštynėse dėl "Žalgirio" latvio parašo – aiškus favoritas
Pasigirsta vis daugiau kalbų, jog Rolandas Šmitas kitą sezoną neberungtyniaus Kauno „Žalgiryje“. Dėl latvio kaunasi keli Eurolygos klubai, o daugiausiai šansų išvysti
Patekus į finalo ketvertą Atamanas prisiminė Grigonio žodžius
Patekus į finalo ketvertą Atamanas prisiminė Grigonio žodžius
Erginas Atamanas ir vėl gali kelti kumščius į viršų. Jo treniruojamas Atėnų „Panathinaikos“ klubas po dvylikos metų pertraukos žengė į Eurolygos finalo ketvertą, rašo
"Nuggets" žvaigždei skirta įspūdingo dydžio bauda
"Nuggets" žvaigždei skirta įspūdingo dydžio bauda
NBA čempionų titulą ginantys Denverio „Nuggets“ krepšininkai stringa Vakarų konferencijos pusfinalio serijoje prieš Minesotos „Timberwolves“, o tai sukėlė ir
Prancūzų bokštas ketvirtą kartą tapo geriausiai besiginančiu NBA, balsą gavo ir Sabonis
Prancūzų bokštas ketvirtą kartą tapo geriausiai besiginančiu NBA, balsą gavo ir Sabonis
Minesotos „Timberwolves“ vidurio puolėjas Rudy Gobertas sulaukė sau įprasto įvertinimo. Prancūzas ketvirtą kartą karjeroje tapo geriausiai besiginančiu NBA lygos krepšininku,
Šventė Atėnuose tęsiasi: PAO lyderis komandoje lieka ir kitam sezonui
Šventė Atėnuose tęsiasi: PAO lyderis komandoje lieka ir kitam sezonui
Atėnų „Panathinaikos“ triumfuoja. Graikijos klubas po dvylikos metų pertraukos žengė į Eurolygos finalo ketvertą. Ergino Atamano auklėtiniai lemiamose ketvirtfinalio rungtynėse 81:72
Dončičius ir "Mavs" gavo skaudžią pamoką, "Celtics" seriją pradėjo sutriuškinimu
Dončičius ir "Mavs" gavo skaudžią pamoką, "Celtics" seriją pradėjo sutriuškinimu
Dalaso „Mavericks“ nepavyko pergale pradėti Vakarų konferencijos pusfinalio serijos. Luka Dončiaus vedama Teksaso komanda 95:117 (23:23, 30:39, 26:27, 16:28) neprilygo Oklahomos „Thunder“
Giedraičio tritaškiai paklojo "Crvena Zvezda" kelią į finalą, "Partizan" patyrė nesėkmę
Giedraičio tritaškiai paklojo "Crvena Zvezda" kelią į finalą, "Partizan" patyrė nesėkmę
Belgrado „Crvena Zvezda“ pirmoji iškopė į Adrijos (ABA) krepšinio lygos finalą, tuo metu titulą ginančiam kitam Serbijos sostinės klubui „Partizan“ dar teks
Kieno dainos skamba Vaitkui geriant kavą ir kokių salotų Petrauskui pagamina žmona?
Kieno dainos skamba Vaitkui geriant kavą ir kokių salotų Petrauskui pagamina žmona?
Betsafe-LKL TV Q&A rubrikoje, kurią pristato parduotuvių tinklas DEPO, sudalyvavo Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ atstovai.Į greitą klausimų tiradą atsakinėjo ekipos vyr. treneris
NBA metų naujokų rinkimuose abejonių nebuvo
NBA metų naujokų rinkimuose abejonių nebuvo
Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) paskelbė, kad geriausiu šio sezono lygos naujoku tapo San Antonijaus „Spurs“ pirmametis Victoras Wembanyama, rašo Krepšinis.lt.Už
Gėdingą "Nuggets" pasirodymą vainikavo vieno iš lyderių akibrokštas – į aikštę metė daiktą (Rytuose link finalo pajudėjo"Knicks")
Gėdingą "Nuggets" pasirodymą vainikavo vieno iš lyderių akibrokštas – į aikštę metė daiktą (Rytuose link finalo pajudėjo"Knicks")
Antrą nesėkmę iš eilės NBA Vakarų konferencijos pusfinalio iki keturių pergalių serijos starte patyrė titulą ginantys dabartiniai lygos čempionai Denverio „Nuggets“ krepšininkai,
"Lietkabelis" namie krito po lemiamo "Nevėžio" lyderio tritaškio
"Lietkabelis" namie krito po lemiamo "Nevėžio" lyderio tritaškio
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko rungtynės, neturinčios lemiamos įtakos turnyro lentelei.Jose Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (9-20) svečiuose 93:92 (24:17,
Lemiamoje Rytų konferencijos akistatoje – neįtikėtinas Mitchellas ir "Cavs" triumfas
Lemiamoje Rytų konferencijos akistatoje – neįtikėtinas Mitchellas ir "Cavs" triumfas
Sekmadienio vakarą papuošė lemiamos rungtynės NBA Rytų konferencijos pirmajame raunde. Paskutinį bilietą į konferencijos pusfinalius sugriebė Klivlando „Cavaliers“, kurie prieš
Ypatingą spurtą surengę "Wolves" dramatiškai palaužė "Žalgirį"
Ypatingą spurtą surengę "Wolves" dramatiškai palaužė "Žalgirį"
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) itin dramatišku virto nieko lemti neturėjęs susitikimas.Jau prieš susitikimą reguliariojo sezono nugalėtojo titulą užsitikrinęs
Kol kas – be Paryžiaus: Lietuvos 3X3 rinktinė finale krito prieš Nyderlandus
Kol kas – be Paryžiaus: Lietuvos 3X3 rinktinė finale krito prieš Nyderlandus
Japonijoje, Ucunomijos mieste baigėsi antrasis olimpinės 3X3 krepšinio atrankos turnyras. Jame bilieto į Paryžių pasiekti nepavyko Lietuvos rinktinei, kuri finale 19:15 neprilygo Nyderlandų
"Nuggets" metimu su sirena parbloškė LeBroną, įspūdingai išsigelbėjo ir "Knicks"
"Nuggets" metimu su sirena parbloškė LeBroną, įspūdingai išsigelbėjo ir "Knicks"
NBA čempionės titulą ginanti Denverio „Nuggets“ metimu su sirena patiesė Los Andželo „Lakers“ ekipą, o Niujorko „Knicks“ išsigelbėjo jau nutilusioje „Madison
"Žalgirio" triumfui Eurolygoje – 25-eri: vis geriau Sabonio žodžius suprantantis Kazlauskas niekada nepamirš vieno dalyko
"Žalgirio" triumfui Eurolygoje – 25-eri: vis geriau Sabonio žodžius suprantantis Kazlauskas niekada nepamirš vieno dalyko
Prabėgus lygiai 25 metams po Kauno „Žalgirio“ triumfo Eurolygoje Jonas Kazlauskas vis ryškiau prisimena Arvydo Sabonio skambutį po finalo ir supranta, kokį žygdarbį tada padarė,
Atkrintamųjų viltis išsaugojęs "Nevėžis" nutraukė "Neptūno" pergalių seriją
Atkrintamųjų viltis išsaugojęs "Nevėžis" nutraukė "Neptūno" pergalių seriją
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) intrigos nepašykštėjo mūšis pajūryje. Klaipėdos „Neptūnas“ (14-13) savo arenoje 79:92 (26:24,
Po lenta dominavusio Valančiūno komandai atkrintamųjų starte pritrūko vieno metimo
Po lenta dominavusio Valančiūno komandai atkrintamųjų starte pritrūko vieno metimo
Vienintelė NBA atkrintamosiose varžybose dalyvaujanti „lietuviška“ ekipa savo pirmo etapo seriją pradėjo atkakliu, bet nesėkmingai pasibaigusiu mūšiu favoritų teritorijoje
 Naudingiausiu NBA krepšininku šeštus metus iš eilės taps ne amerikietis
Naudingiausiu NBA krepšininku šeštus metus iš eilės taps ne amerikietis
NBA lyga paskelbė po tris pretendentus į asmeninius reguliaraus sezono apdovanojimus, rašo Krepšinis.lt.Naudingiausiu žaidėju pretenduoja tapti Denverio „Nuggets“ serbas Nikola
"Juventus" suspendavo savo naudingiausią žaidėją
"Juventus" suspendavo savo naudingiausią žaidėją
Balandį dar nė sykio ant parketo neišbėgęs Utenos „Juventus“ legionierius iš Kroatijos Ivanas Vranešas daugiau komandoje gali ir nebepasirodyti, rašo Krepšinis.lt.27-erių
NBA atkrintamosiose varžybose – favoritų diktatas ir Lillardo fenomenas
NBA atkrintamosiose varžybose – favoritų diktatas ir Lillardo fenomenas
NBA atkrintamosios varžybos kol kas šykšti staigmenų – pergalėmis startavo ir aukščiau už savo varžovus reitinguotos Milvokio „Bucks“, Los Andželo „Clippers“
Po lengvo pasivaikščiojimo Trinchieri vardijo, ko nori iš naujoko, o Šeškus baisėjosi: man gėda
Po lengvo pasivaikščiojimo Trinchieri vardijo, ko nori iš naujoko, o Šeškus baisėjosi: man gėda
LKL reguliariojo sezono nugalėtojų vardo link užtikrintai artėjantys Kauno „Žalgirio“ (23-3) krepšininkai sekmadienį net namuose 101:57 nepasigailėjo Jonavos „CBet“
Naujoko debiuto sulaukęs "Žalgiris" rekordiniu skirtumu nušlavė jonaviečius
Naujoko debiuto sulaukęs "Žalgiris" rekordiniu skirtumu nušlavė jonaviečius
Kauno „Žalgiris“ (23-3) labai lengvai papildė pergalių sąskaitą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir namuose 101:57 (30:15, 21:10, 26:13, 24:19) sutrypė Jonavos
Urbonas uteniškiams užkūrė pirtį, bet "Šiauliai" krito paskutinę minutę
Urbonas uteniškiams užkūrė pirtį, bet "Šiauliai" krito paskutinę minutę
Žydrūnas Urbonas stojo į kovą su klubu, kuriame praleido keliolika metų, tačiau puikiai pažįstama aplinka jo komandai svarbios pergalės neatnešė.Oliverio Kostičiaus treniruojama Utenos
Dominavęs "Rytas" privertė Mažeikių klubą kristi trečiąsyk paeiliui
Dominavęs "Rytas" privertė Mažeikių klubą kristi trečiąsyk paeiliui
Vilniaus „Ryto“ (22-5) komandai neprireikė pilnos sudėties, kad įveiktų Mažeikių „M Basket-Delamode“ (11-16) ekipą.Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“)
Po krepšiais karaliavęi "Cavaliers" užtikrintai pradėjo atkrintamąsias
Po krepšiais karaliavęi "Cavaliers" užtikrintai pradėjo atkrintamąsias
NBA atkrintamosios varžybos prasidėjo Klivlando „Cavaliers“ pergale, kuri namuose 97:83 (33:26, 15:20, 17:20, 24:25) įveikė Orlando „Magic“ ir serijoje iki keturių pergalių
Žalgiriečių Eurolygos epizodų dešimtuke – Hayeso dominavimas
Žalgiriečių Eurolygos epizodų dešimtuke – Hayeso dominavimas
Praėjusią savaitę stipriausiame Senojo žemyno klubiniame krepšinio turnyre kovas baigę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šį sezoną pažymėjo gausybe efektingų epizodų.„Žalgiris

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime