Naujienos kraunasi...

Kitas LeBronas: antžmogiškų jėgų talentas, kuriam jau ruošiami šimtai milijonų dolerių

Autorius: Marius Milašius, Alfa.lt.


NBA pasaulį šiame sezone sudrebino daugeliui netikėtas slovėnų vunderkindo Lukos Dončičiaus iškilimas – nors Eurolygoje prieš tai žibėjęs krepšininkas NBA naujokų biržoje nebuvo pakviestas pirmuoju šaukimu, savo žaidimu jis įrodė galįs pretenduoti į vieno geriausių naujokų per visą lygos istoriją vardą.

Prie fenomenalių Lukos pasirodymų jau pripratę NBA gerbėjai kitame sezone laukia dar ryškesnės jaunosios žvaigždės – jau birželį naujokų biržoje dalyvaus ryškiausiu talentu nuo LeBrono Jameso laikomas Zionas Williamsonas, praėjusią savaitę baigęs pasirodymą šio sezono NCAA pirmenybėse, rašo Alfa.lt.

Būtent šiam Djuko universiteto puolėjui prognozuojamas pirmasis naujokų biržos šaukimas, o jau po kelių savaičių vyksiančios naujokų biržos šaukimų loterijos su nekantrumu laukia kone trečdalis NBA komandų – visos jos tikisi ištraukti laimingąjį bilietą, tapsiantį iš Šiaurės Karolinos valstijos kilusiu puolėju.

Kas tas Z. Williamsonas ir kaip jis užsitarnavo neįtikėtinai didelį žiniasklaidos bei aistruolių dėmesį?

Neregėtas sudėjimo ir atletiškumo derinys

Išgirdę mistiškojo Ziono vardą, daugelis ilgai netrukę pagalvoja apie įspūdingą krepšininko sudėjimą. Nors Djuko universiteto lyderis nepasižymi stulbinančiu ūgiu – 18-metis ištįso iki 201 cm – kur kas didesnę nuostabą kelia šio žaidėjo svoris. Vos sulaukęs pilnametystės įspūdingu raumenynu pasižymintis puolėjas jau svėrė 129 kilogramus, o per pastarąjį pusmetį jo svoris galimai dar labiau išaugo.

Tam, kad suprastumėte šio skaičiaus mastą, pakanka jį palyginti su NBA žaidėjais. „Hoopshype“ dar prieš praėjusį sezoną atskleidė, jog Z. Williamsono 129 kg leistų jam tapti antru sunkiausiu lygos žaidėju – didesniu svoriu pasižymėtų tik Bobanas Marjanovičius, sveriantis 132 kg. Skirtumas tik tas, jog serbas yra kone visa galva aukštesnis už jaunąjį amerikietį – jo ūgis siekia net 222 cm.

Būdamas vos 201 cm ūgio, Zionas svoriu lenkia daugybę gerokai aukštesnių NBA krepšininkų – štai lietuvis Jonas Valančiūnas, amerikietį pranokstantis 12 centimetrų, yra net 9 kilogramais lengvesnis už būsimą varžovą. Nuo Z. Williamsono „atsilieka“ ir vienu galingiausių NBA „centrų“ laikomas Andre Drummondas (213 cm, 127 kg) bei didžiule mase išsiskiriantis Denverio „Nuggets“ vedlys Nikola Jokičius (213 cm, 118 kg).

Visgi net ir būdamas itin „sunkus“, Z. Williamsonas pasižymi neįtikėtina sprogstamosios jėgos ir greičio kombinacija. Su L. Jamesu savo fiziniais gebėjimais lyginamas krepšininkas rungtyniauja sunkiojo, o retsykiais – net ir lengvojo krašto puolėjo pozicijoje, savo varžovus neretai sugebėdamas įveikti ne tik būdamas stipresnis, bet ir aplenkdamas juos greičiu bei savo įgūdžiais su kamuoliu.

Prie visų teigiamų Ziono fizinių atributų galima pridėti ir ilgas rankas – pagal šią pastaraisiais metais už Atlanto vis labiau vertinamą savybę puolėjas bus tarp geriausių savo pozicijos NBA žaidėjų – ištiestų jo rankų ilgis siekia 210 cm.

Lyderis lyderiuose

Visgi vien tik fizinių Z. Williamsono gabumų neužtektų, kad krepšininkas būtų vertinamas kaip aiškiausias pirmasis naujokų biržos šaukimas per ilgą laiką. Be savo atletiškumo, jėgos ir greičio, amerikietis dar turi ir įvairiausių įgūdžių arsenalą, kuris geriausiai atsiskleidė jam debiutavus NCAA čempionate.

Pirmąjį ir vienintelį sezoną Djuko universiteto marškinėlius vilkėjęs Z. Williamsonas spėjo tapti vienos pajėgiausių studentų komandų lyderiu. Per vieną susitikimą puolėjas rinko po 22,1 taško, atkovojo po 8,6 kamuolio, atliko po 2,1 rezultatyvaus perdavimo ir blokavo po 1,8 varžovo metimo.

Nors bendrame NCAA kontekste šie skaičiai nėra itin išskirtiniai – pagal rezultatyvumą Zionas vos prasibrovė į geriausiųjų dvidešimtuką, o pagal atkovotus kamuolius ir blokus – į penkiasdešimtuką, įvertinus tai, kad Djuko universitetui teko kautis pajėgiausioje ACC konferencijoje, o pats žaidėjas yra pirmametis, šie skaičiai įgauna kitokią prasmę.

Tarp NCAA naujokų Z. Williamsonas savo rezultatyvumu nusileido tik komandos draugui R. J. Barrettui, kuriam prognozuojamas antras arba trečias šaukimas šių metų biržoje, bet dviem krepšininkams, kurie rungtyniavo žemesnio pajėgumo divizionuose – Antoine‘ui Davisui iš Detroito universiteto ir Lamine‘ui Diane‘ui iš Nortridžo.

Nors Djuko krepšininkai, vadovaujami ilgamečio JAV rinktinės stratego Mike‘o Krzyzewski, iš „Kovo beprotybe“ vadinamų NCAA atkrintamųjų pasitraukė ketvirtfinalyje, Zionas įspūdingą formą demonstravo ir lemiamose kovose – savo vidurkius išaugino iki 26,4 taško ir 9,2 atkovoto kamuolio.

Trūkumas, galintis virsti privalumu

Įdomu tai, kad būtent atkrintamosiose pamažu ėmė atsiskleisti ir Z. Williamsono gebėjimai bausti varžovus už riziką paliekant jį laisvą ties tritaškio linija. Reguliariojo sezono metu vos 31 proc. tikslumu iš toli atakavęs ir viso labo po 0,6 taiklaus metimo į varžovų krepšį įskraidindavęs puolėjas lemiamose kovose tritaškius jau realizavo solidžiu 43,5 proc. taiklumu, o per susitikimą pataikydavo beveik po pusantro tolimo metimo.

Ne paslaptis, kad pataikymas iš tolimesnių distancijų yra kone vienintelis amerikiečio Achilo kulnas. Zionas dažnai yra giriamas už neribotą judesių arsenalą ir puikų jėgos išnaudojimą po krepšiu, bet iš už baudos aikštelės ribų jo pelnomų taškų skaičius ilgą laiką užkliūdavo daugeliui – esą puolėjo žaidimas NBA lygoje gali tapti pernelyg nuspėjamas.

Visgi pradėjęs stabiliau pataikyti tritaškius dar studentų pirmenybėse Z. Williamsonas įrodė, jog net ir šį trūkumą jis gali paversti nematomu, o laikui bėgant – net ir savo privalumu.

Tiesa, nors kairiarankis amerikietis pamažu gerina savo taiklumą iš toli, daugeliui užkliūva netaiklūs jo baudų metimai. Jau reguliariajame NCAA sezone Zionas po pražangų atakuodavo vos 64 proc. tikslumu, o atkrintamosiose jo baudų metimų pataikymas smuktelėjo dar labiau – iki 51,4 proc. (19/37).

Itin fizišku žaidimu pasižyminčiam žaidėjui, NBA lygoje veikiausiai išprovokuosiančiam daugybę pražangų, gali tekti „apsigyventi“ prie baudų metimų linijos. Jei tik varžovai suuos, kad Z. Williamsonas vienišiausioje zonoje krepšinio aikštelėje vadinamoje erdvėje jaučiasi nejaukiai, amerikiečio gali laukti daugybė problemų, neleisiančių jam iki galo atskleisti savo potencialo.

Socialinių tinklų eros žvaigždė

Prie didžiulio Z. Williamsono populiarumo dar žaidžiant universitete prisideda ir kiekvieną jo žaidimo momentą įamžinanti žiniasklaida, kuriai pasitarnauja ir socialiniai tinklai.

Nors tiek ankstesniais metais vidurinėje mokykloje, tiek šiame sezone studentų lygoje amerikietis demonstravo puikią statistiką, plačiajai visuomenei jis pirmiausia tapo žinomas kaip įspūdingų dėjimų atlikėjas. Internete jau kelerius metus sklando įrašai, kuriuose įspūdingo sudėjimo atletas tikrina įvairių salių ir arenų lankus, dėjimus atlikdamas ne tik su didžiule fizine jėga, bet ir aukštaūgiams retai būdingu plastiškumu.

Per savo trumpą karjerą Zionas jau spėjo laimėti ne vieną dėjimų konkursą, o krepšinio gerbėjai jau kurį laiką nenustoja svajoti apie ateinančių metų NBA dėjimų varžytuves, kuriose tikisi išvysti ir jaunąjį skrajoklį iš Djuko.

Prie nežmoniško Z. Williamsono populiarumo prisideda net epizodai, kuriuose šiam krepšininkui nepasiseka. Štai vasario pabaigoje, vienose iš paskutinių reguliariojo sezono rungtynių, puolėjas patyrė traumą – suplyšus krepšininko batui jis pasitempė čiurną ir buvo priverstas praleisti likusį laiką iki atkrintamųjų.

Ši žinia kaipmat apskriejo pasaulio žiniasklaidą, o daugelis dėl tokio įvykio posūkio kaltino „Nike“ kompaniją – esą jų siuvami bateliai nesugeba atlaikyti tokio galingo atleto kaip Z. Williamsonas judesių. Kai kurie sirgaliai netruko iš netolimos praeities ištraukti kitų epizodų, kuriuose plyšo ir kitų krepšininkų dėvėta „Nike“ avalynė, o visas šis sujudimas brangiai kainavo vienai įtakingiausių planetos kompanijų – vos per kelias valandas jos akcijų vertė smuko procentu, kas buvo prilyginta 1,12 mlrd. JAV dolerių.

„Nike“ telieka džiaugtis, jog Ziono trauma buvo nerimta – nestiprų patempimą patyręs krepšininkas ant parketo grįžo greičiau nei po trijų savaičių.

Išgelbėtojas tiek lygai, tiek komandoms

Nors NBA pirmenybėse debiutuos tik spalį, Z. Williamsonas jau kurį laiką yra tapęs itin svarbia figūra kalbose apie daugelio komandų siekius šiame sezone.

Niekam neabejojant, kad Zionas naujokų biržoje bus pakviestas pirmuoju šaukimu, jam vietą ruošia bent penkios apie atkrintamąsias dar pirmoje sezono pusėje pamiršusios komandos.

Bene agresyviausiai jaunosios žvaigždės siekia ne kas kitas, o vertingiausia lygos komanda – Niujorko „Knicks“, dar vasarį iškeitusi ryškiausią savo pastarųjų metų žvaigždę Kristapą Porzingį ir visas jėgas atidėjusi pralaimėjimų rinkimui – su 16 pergalių ir 64 pralaimėjimais didžiausio JAV miesto komanda žengia paskutinė NBA turnyrinėje lentelėje, tačiau „pirmauja“ lenktynėse dėl Ziono – jie jau užsitikrino vieną iš trijų didžiausių šansų gauti pirmąjį naujokų biržos šaukimą.

Tiesa, pastaraisiais metais naujokų biržos loterijos sistema buvo kiek pakeista, kad komandos būtų mažiau suinteresuotos rinktis pralaimėjimus, tad gauti galimybę pasikviesti Z. Williamsoną tikisi net ir geresnius rezultatus šiemet fiksavusios komandos. Pavyzdžiui, L. Jameso atstovaujama Los Andželo „Lakers“, šiuo metu užimanti 10-ąją vietą pirmojo naujokų biržos šaukimo lenktynėse.

Viltingai į 18-mečio žengimą į lygą žvelgia ir NBA bei avalynės kompanijų vadovai. Pirmieji jau trina rankomis įsivaizduodami scenarijų, kai didžiausia jaunoji lygos žvaigždė nusileidžia į tokią didžiulę rinką kaip Niujorkas ar Čikaga, o kitų metų vasarį dalyvauja prigesusiame NBA dėjimų konkurse, o antrieji pamažu ruošiasi kilti į karą dėl Ziono – prognozuojama, kad vasarą sutartį su vienu iš avalynės gamintojų pasirašysiantis puolėjas ant savo stalo gali išvysti net ir įspūdingo dydžio pasiūlymų.

„Jeigu Zionas nepatirs traumų, prognozuočiau, jog jis gali tapti pirmuoju 18-mečiu krepšininku, atsidursiančiu ne taip jau toli nuo milijardieriaus statuso, – tikino praeityje „Nike“, „Adidas“ ir „Reebok“ kompanijose dirbęs Sonny Vaccaro. – Jis gali tapti bet kurios kompanijos veidu – manau, kad tai vienas labiausiai reklamai tinkamų atletų, kokius tik esu matęs.“

Manoma, kad liepą, Z. Williamsonui pasirašius pirmąją NBA sutartį ir oficialiai tapus profesionalu, šimtamilijoninius pasiūlymus, pranoksiančius ir 2003-iaisiais LeBrono pasirašytą 100 mln. JAV dolerių sutartį su „Nike“, puolėjui gali pateikti bent šešios kompanijos: „Nike“, „Adidas“, „Under Armour“, „New Balance“, „Puma“ ir „Anta“.

Į tik liepą 19-ąjį gimtadienį švęsiantį žaidėją jau žvalgosi net ir JAV rinktinės treneriai. „New York Times“ žurnalistas Marcas Steinas pranešė, kad naujasis amerikiečių strategas Greggas Popovichius ketina pasidomėti Ziono noru ir galimybėmis atstovauti nacionalinei komandai pasaulio čempionate Kinijoje.

Jeigu Z. Williamsonas būtų pakviestas į pajėgiausių JAV žaidėjų būrį bei galiausiai patektų į galutinį dvyliktuką, jis tapo vos antruoju ne NBA krepšininku nuo 1998-ųjų (po Anthony Daviso 2012-ųjų Londono olimpinėse žaidynėse), patekusiu į nacionalinę šalies komandą viename iš didžiųjų turnyrų.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Atkrintamųjų viltis išsaugojęs "Nevėžis" nutraukė "Neptūno" pergalių seriją
Atkrintamųjų viltis išsaugojęs "Nevėžis" nutraukė "Neptūno" pergalių seriją
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) intrigos nepašykštėjo mūšis pajūryje. Klaipėdos „Neptūnas“ (14-13) savo arenoje 79:92 (26:24,
Po lenta dominavusio Valančiūno komandai atkrintamųjų starte pritrūko vieno metimo
Po lenta dominavusio Valančiūno komandai atkrintamųjų starte pritrūko vieno metimo
Vienintelė NBA atkrintamosiose varžybose dalyvaujanti „lietuviška“ ekipa savo pirmo etapo seriją pradėjo atkakliu, bet nesėkmingai pasibaigusiu mūšiu favoritų teritorijoje
 Naudingiausiu NBA krepšininku šeštus metus iš eilės taps ne amerikietis
Naudingiausiu NBA krepšininku šeštus metus iš eilės taps ne amerikietis
NBA lyga paskelbė po tris pretendentus į asmeninius reguliaraus sezono apdovanojimus, rašo Krepšinis.lt.Naudingiausiu žaidėju pretenduoja tapti Denverio „Nuggets“ serbas Nikola
"Juventus" suspendavo savo naudingiausią žaidėją
"Juventus" suspendavo savo naudingiausią žaidėją
Balandį dar nė sykio ant parketo neišbėgęs Utenos „Juventus“ legionierius iš Kroatijos Ivanas Vranešas daugiau komandoje gali ir nebepasirodyti, rašo Krepšinis.lt.27-erių
NBA atkrintamosiose varžybose – favoritų diktatas ir Lillardo fenomenas
NBA atkrintamosiose varžybose – favoritų diktatas ir Lillardo fenomenas
NBA atkrintamosios varžybos kol kas šykšti staigmenų – pergalėmis startavo ir aukščiau už savo varžovus reitinguotos Milvokio „Bucks“, Los Andželo „Clippers“
Po lengvo pasivaikščiojimo Trinchieri vardijo, ko nori iš naujoko, o Šeškus baisėjosi: man gėda
Po lengvo pasivaikščiojimo Trinchieri vardijo, ko nori iš naujoko, o Šeškus baisėjosi: man gėda
LKL reguliariojo sezono nugalėtojų vardo link užtikrintai artėjantys Kauno „Žalgirio“ (23-3) krepšininkai sekmadienį net namuose 101:57 nepasigailėjo Jonavos „CBet“
Naujoko debiuto sulaukęs "Žalgiris" rekordiniu skirtumu nušlavė jonaviečius
Naujoko debiuto sulaukęs "Žalgiris" rekordiniu skirtumu nušlavė jonaviečius
Kauno „Žalgiris“ (23-3) labai lengvai papildė pergalių sąskaitą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir namuose 101:57 (30:15, 21:10, 26:13, 24:19) sutrypė Jonavos
Urbonas uteniškiams užkūrė pirtį, bet "Šiauliai" krito paskutinę minutę
Urbonas uteniškiams užkūrė pirtį, bet "Šiauliai" krito paskutinę minutę
Žydrūnas Urbonas stojo į kovą su klubu, kuriame praleido keliolika metų, tačiau puikiai pažįstama aplinka jo komandai svarbios pergalės neatnešė.Oliverio Kostičiaus treniruojama Utenos
Dominavęs "Rytas" privertė Mažeikių klubą kristi trečiąsyk paeiliui
Dominavęs "Rytas" privertė Mažeikių klubą kristi trečiąsyk paeiliui
Vilniaus „Ryto“ (22-5) komandai neprireikė pilnos sudėties, kad įveiktų Mažeikių „M Basket-Delamode“ (11-16) ekipą.Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“)
Po krepšiais karaliavęi "Cavaliers" užtikrintai pradėjo atkrintamąsias
Po krepšiais karaliavęi "Cavaliers" užtikrintai pradėjo atkrintamąsias
NBA atkrintamosios varžybos prasidėjo Klivlando „Cavaliers“ pergale, kuri namuose 97:83 (33:26, 15:20, 17:20, 24:25) įveikė Orlando „Magic“ ir serijoje iki keturių pergalių
Žalgiriečių Eurolygos epizodų dešimtuke – Hayeso dominavimas
Žalgiriečių Eurolygos epizodų dešimtuke – Hayeso dominavimas
Praėjusią savaitę stipriausiame Senojo žemyno klubiniame krepšinio turnyre kovas baigę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šį sezoną pažymėjo gausybe efektingų epizodų.„Žalgiris
Sabonio perimtas iš Valančiūno kamuolys bei dėjimas – tarp įspūdingiausių momentų
Sabonio perimtas iš Valančiūno kamuolys bei dėjimas – tarp įspūdingiausių momentų
Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) paskelbė balandžio 19 dieną vykusių įkrintamųjų varžybų gražiausių epizodų penketuką.Į jį pateko ir Lietuvos rinktinės bokštai.Trečią
Sabonio sezonas – baigtas: kelionę link NBA žiedų pratęs tautietį pranokęs Valančiūnas
Sabonio sezonas – baigtas: kelionę link NBA žiedų pratęs tautietį pranokęs Valančiūnas
Naktį iš penktadienio į šeštadienį Naujajame Orleane vykusiose lemiamose NBA įkrintamųjų rungtynėse vietos „Pelicans“ krepšininkai 105:98 (22:24, 32:21, 29:22,
"Heat" ir vėl aplaužė ragus "Buliams" bei įšoko į atkrintamąsias
"Heat" ir vėl aplaužė ragus "Buliams" bei įšoko į atkrintamąsias
Paskutiniais šių metų NBA Rytų konferencijos atkrintamųjų dalyviais tapo praėjusių metų lygos finalininkai Majamio „Heat“ krepšininkai, rašo Krepšinis.lt.Eriko
Štreimikytė-Virbickienė: krepšinis tapo pirma meile, kuri nerūdija (interviu)
Štreimikytė-Virbickienė: krepšinis tapo pirma meile, kuri nerūdija (interviu)
Viena žinomiausių ir tituluočiausių Lietuvos krepšininkių – Jurgita Štreimikytė-Virbickienė – turėjo įspūdingą karjerą. Puolėja yra viena iš dviejų Lietuvos
Į Lietuvą jau atvykęs "Žalgirio" naujokas paaiškino, kuo gali padėti kauniečiams
Į Lietuvą jau atvykęs "Žalgirio" naujokas paaiškino, kuo gali padėti kauniečiams
Kauno „Žalgirio“ gretas ketvirtadienį oficialiai papildęs 28-erių metų 203 cm ūgio Demetre Riversas jau penktadienio popietę pasiekė Lietuvą.Su antra puse ir šuniu į Vilniaus
Sedekerskis ir "Baskonia" pačiupo paskutinį Eurolygos atkrintamujų bilietą
Sedekerskis ir "Baskonia" pačiupo paskutinį Eurolygos atkrintamujų bilietą
Penktadienį nuaidėjo pirmųjų istorijoje Eurolygos įkrintamųjų paskutinis mačas, po kurio paaiškėjo paskutinė į atkrintamąsias įšokusi komanda. Paskutinį bilietą sugriebė Tadas
Lemtinga Lietuvos bokštų kaktomuša: ar ji taps paskutine Valančiūno giesme „Pelikanuose“?
Lemtinga Lietuvos bokštų kaktomuša: ar ji taps paskutine Valančiūno giesme „Pelikanuose“?
Naktį iš penktadienio į šeštadienį Naujajame Orleane vyksiančiose lemiamose NBA įkrintamųjų rungtynėse tarp vietos „Pelicans“ ir Sakramento „Kings“
Mažeikiškio Antetokounmpo pokalbiai su teisėju, treneriu ir komandos draugais
Mažeikiškio Antetokounmpo pokalbiai su teisėju, treneriu ir komandos draugais
„Betsafe-LKL TV“ dėmesio sulaukė Mažeikių „M Basket Delamode“ žaidėjas Alexas Antetokounmpo.Jauniausias iš brolių Antetokounmpo, rungtynių metu naudojo sportininkams
Jaunimo rinktinėms – palankūs Krivo, Murausko, Jakučionio ir Jocytės atsakymai
Jaunimo rinktinėms – palankūs Krivo, Murausko, Jakučionio ir Jocytės atsakymai
Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) būstinėje ketvirtadienį susirinkę šalies jaunimo rinktinių treneriai pristatė savo pasirengimo ateinančios vasaros pirmenybėms planus ir pasidalino
ASVEL krizė gali paveikti ir Jocytės ateitį
ASVEL krizė gali paveikti ir Jocytės ateitį
Lietuvos moterų krepšinio žvaigždė Justė Jocytė ateinantį sezoną gali pradėti naujoje komandoje, praneša Prancūzijos žiniasklaida.Skelbiama, kad Vilerbano ASVEL mažins biudžetus
Murauskas keičia universitetą, žais kartu su Marčiulioniu
Murauskas keičia universitetą, žais kartu su Marčiulioniu
Paulius Murauskas nusprendė pakeisti universitetą po neitin sėkmingo pirmojo sezono NCAA. 20-metis antrąjį sezoną suvienys jėgas su Augustu Marčiulioniu, rašo Krepšinis.lt.P. Murauskas
Generolui atiduota pagarba: Vilniuje iškelti "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai
Generolui atiduota pagarba: Vilniuje iškelti "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai
Ketvirtadienio vakarą Vilniaus „Rytas“, minėdamas 15-ąsias triumfo Europos taurėje metines, LKL rungtynių su Šiaulių „Šiauliais“ ilgosios pertraukos metu savo
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Traumų išretintą Kauno „Žalgirio“ puolėjų liniją netrukus papildys naujokas. Lietuvos čempionų klubas iki sezono pabaigos pasirašė sutartį su 203 cm ūgio amerikiečiu
LKF pristatyti jaunimo rinktinių treneriai paskelbė pasiruošimo planus
LKF pristatyti jaunimo rinktinių treneriai paskelbė pasiruošimo planus
Ketvirtadienį Lietuvos krepšinio federacijoje vyko susirinkimas, kuriame dalyvavo visų Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneriai. Susirinkimo metu treneriai pristatė rinktinių pasiruošimo
Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje (pretenzijų turėjo ir Vovoras)
Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje (pretenzijų turėjo ir Vovoras)
38 pražangos ir penki jų limitą išnaudoję vienos komandos krepšininkai – Andrea Trinchieri teatrališkai tvirtino tokio atvejo per savo karjerą nepamenantis, užtat ilgai
NBA įkrintamosiose Karnišovo klubas laimėjo pirmą išlikimo mūšį, laukia akistata su "Heat"
NBA įkrintamosiose Karnišovo klubas laimėjo pirmą išlikimo mūšį, laukia akistata su "Heat"
Reguliariajame NBA sezone Rytuose 9-ą vietą užėmęs Čikagos „Bulls“ klubas namuose pergalingai pradėjo įkrintamąsias varžybas: 131:116 (40:22, 33:45, 37:25, 21:24) pranoko Atlantos
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ (14-12) įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“ (22-3).Georgios Vovoro kariauna

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime