Naujienos kraunasi...

MKL čempionai - marčiulioniukai (merginų čempionate triumfavo kaunietės, u-16 - biržiečiai)



Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos pirmoji komanda (iki 18 metų) tapo Moksleivių krepšinio lygos (MKL) čempione, finale rezultatu 66:58 įveikusi Kauno KM „Aisčiai“ I ekipą.

Kaune vykusiose MKL jaunių U18 čempionato (gim. 1998 m.) A diviziono finalo ketverto varžybose triumfavo Š.Marčiulionio KA I-„Dujų tiekimas“ komanda, vadovaujama trenerių Gintaro Pociaus ir Donato Sabaliausko.

Pusfinalyje čempionai rezultatu 77:65 nugalėjo Šiaulių KA „Saulė“ ekipą. Antrame pusfinalyje Kauno KM „Aisčiai“ I rezultatu 87:83 įveikė Kauno Sabonio KC-„Viacon“ komandą. Finale Š.Marčiulionio KA I-„Dujų tiekimas“ komanda rezultatu 66:58 nugalėjo Kauno KM „Aisčiai“ I ekipą ir antrus metus iš eilės tapo MKL jaunių čempione.

Viso ši komanda Lietuvos čempionės vardą iškovojo keturis kartus. Aistis Pilauskas ir Matas Jogėla išrinkti į finalo ketverto simbolinį penketuką.

Rungtynėse dėl bronzos medalių Šiaulių KA „Saulė“ rezultatu 88:77 įveikė Sabonio KC-„ViaCon“ krepšininkus.

Finalinė kova vyko labai atkakliai ir permainingai. Pirmąjį kėlinį sėkmingiau žaidė kauniečiai, kurie laimėjo jį 8 taškais. Antrame kėlinyje įvyko esminis persilaužimas: trenerio Gintaro Pociaus auklėtiniai pelnė net 18 taškų be atsako ir ilsėtis išėjo turėdami 11 taškų pranašumą, kurį trečiajame kėlinyje padidino net iki 19 taškų. Bet Kauno KM „Aisčiai“ I krepšininkai nebuvo linkę taip lengvai pasiduoti: ketvirtame kėlinyje jie kiek įmanydami stengėsi pasivyti vilniečius. Ir jiems pavyko sumažinti skirtumą iki vienženklio skaičiaus, bet pasivyti – ne.

Biržų SM krepšininkai tapo Jaunučių U16 čempionato B diviziono laimėtojais

Biržų sporto mokyklos krepšininkams padėjo ir namų sienos. Taip baigėsi Moksleivių krepšinio lygos „Perlas“ Jaunučių U16 (gim. 2000 m.) vaikinų krepšinio čempionato B diviziono finalo ketvertas.

Žydrūno Kačinsko treniruojami biržiečiai finale 88:71 nugalėjo Sostinės krepšinio mokyklos komandą KPMG ir pasipuošė aukso medaliais.

Savų sirgalių palaikomi biržiečiai galingai pradėjo rungtynes ir jau po pirmų 10 minučių pirmavo 8 taškais. Per antrą kėlinį šeimininkai padidino savo pranašumą iki 18 taškų. Nors Karolio Čyžiaus treniruojami vilniečiai bandė pakeisti rungtynių eigą, tačiau sėkmingai žaidę Biržų SM krepšininkai atsilaikė ir savo pranašumą padidino iki 17 taškų.

„Šiame finalo ketverte sunkesnis buvo pusfinalis, kai žaidėme su nepažįstama Gargždų komanda“, – po lemiamų kovų kalbėjo Biržų SM treneris Žydrūnas Kačinskas. – Finale žaidėme su puikiai pažįstamais vilniečiais ir buvome geresni tiek psichologiškai, tiek taktiškai. Mūsų geresnė sudėtis, turime vieną labai pajėgų vidurio puolėją ir šiaip visose grandyse yra pajėgių krepšininkų. Reikėjo, tiesiog, ateiti ir laimėti. Manęs jau nebestebina puikūs mūsų žaidėjų individualūs pasirodymai, kiekvieną dieną gali išauti vis kitas. Dabar iškovojome bilietą į A divizioną. Mūsų tikslas kitais metais žaisti finalo ketverte“.

„Labai džiaugiamės iškovoję kelialapį į A divizioną, nes komanda tikrai ilgai siekė šio tikslo. Prieš tai keletą metų nesėkmingai bandėme iškopti ten, o dabar ir sėkmės faktorius padėjo – tas vienas taškelis pusfinalyje, tad tikrai džiaugiamės“, – skm.lt teigė Sostinės KM treneris Karolis Čyžius. – Jų aukštaūgį buvo tikrai sunku stabdyti. Bandėme ir vienokių, ir kitokių variantų, bet jie gražiai susitvarkė, iškišdavo jam kamuolį. Jų centras išbaudavo mūsų keturis aukščiausius žaidėjus. Išbandėme įvairių dalykų, kai kas pavyko, kai kas nelabai. Nematau jokių problemų. Vyrai šaunuoliai – stengėsi, kovojo iš visų jėgų. Kaip buvo, taip buvo. Šie metai jau pasibaigė, dabar reikia ruoštis jau kitam čempionatui A divizione.“

Nugalėtojų gretose puikiai rungtyniavo Eriko Venskaus ir Tautvydo Budriūno duetas, kuris kartu pelnė 69 taškus. E.Venskus pelnė 37 taškus ir atkovojo 14 kamuolių, o T.Budriūnas surinko 32 taškus.

Sostinės KM komandos ekipoje Nojus Jucevičius įmetė 11 taškų, o Jonas Labutis – 10.

B diviziono finalo ketverte 1-2 vietas užėmusios komandos kitą sezoną išsikovoja teisę rungtyniauti A divizione.

Trečiąją vietą ir bronzos medalius iškovojo Jonavos kūno kultūros ir sporto centro komanda „Ramidonas“, kuri 62:40 palaužė Gargždų sporto mokyklos komandą „PRINT IT“.

Po trijų kėlinių jonaviečiai pirmavo 11 taškų skirtumu, tačiau per 4 kėlinį dar labiau suaktyvino gynybą, leido varžovams įmesti vos 3 taškus, kai patys pelnė 14 ir susikrovė 22 taškų pranašumą.

Nugalėtojų gretose Matas Zvicevičius pelnė 17 taškų, o Nojus Pankratjevas surinko 13. Gargždų SM komandoje Arvydas Toliušis pelnė 23 taškus ir atkovojo 20 kamuolių, o Gediminas Mockus pridėjo 9.

B divizione 3 vietą užėmę Jonavos KKSC krepšininkai dalyvaus peržaidime su 10 vietą A divizione užėmusią komanda, dėl galimybės kitą sezoną rungtyniauti A divizione. Jonavos KKSC kovos su Kretingos sporto mokyklos auklėtiniais.

Pirmąją dieną, pusfinalyje, Biržų SM komanda 71:58 įveikė Gargždų SM pasipriešinimą. Nugalėtojų gretose Erikas Venskus pelnė 21 tašką ir atkovojo 17 kamuolių. Gargždiečių ekipoje Arvydas Toliušis įmetė 23 taškus ir atkovojo 15 kamuolių.

Kitame pusfinalyje Sostinės KM komanda 60:59 palaužė Jonavos KKSC ekipą. Likus 23 sekundėms Povilas Paulavičius įmetė 2 baudos metimus ir persvėrė rezultatą, o jonaviškiai paskutinės atakos rezultatyviai užbaigti nebesugebėjo. Nugalėtojų gretose Jonas Labutis pelnė 20 taškų, o Jonavos KKSC ekipoje Nojus Pankratjevas ir Edvinas Neimontas pelnė po 13 taškų.

Jaunių U18 merginų čempionate triumfavo Kauno KM „Aisčiai“ krepšininkės

Vilniuje baigėsi Moksleivių krepšinio lygos „Perlas“ Jaunių U18 (gim. 1998/1999 m.) merginų čempionatas.

Pirmąją vietą ir aukso medalius iškovojo Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ merginos, kurios finale 68:51 nugalėjo Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos atstoves.

Birutės Jankauskienės vadovaujamos kaunietės lygiai su varžovėmis žaidė pirmus 2 kėlinius, po kurių laikinosios sostinės krepšininkės priekyje buvo 2 taškais. Tačiau jau trečiame ketvirtyje kaunietės suaktyvino gynybą, leido V.Knašiaus KM komandai pelnyti tik 4 taškus ir nutolo 8 taškais, o per paskutines 10 minučių įjungusios aukštesnę pavarą nutolo dviženkliu taškų skirtumu iš šventė pergalę 17 taškų skirtumu.

„Emocijos pačios šauniausios, džiaugiamės pasiekta pergale su visa komanda“, – po lemiamų kovų gera nuotaika tryško Kauno KM „Aisčiai“ gynėja Klaudija Serkevičiūtė. – Mūsų pergalę lėmė žaidėjų įvairovė. Daug mūsų ekipos krepšininkių gali imtis iniciatyvos ir varžovėms sunku gintis, nes nežino, kuri gali išauti. Po finalų buvo ir ašarų, tai ir džiaugsmo, ir liūdesio ašaros, kadangi tai buvo paskutinis mūsų MKL čempionato finalas ir paskutinės rungtynės. Pergalę paminėsime, kai grįšime į Kauną, visos kartu susirinksime pasisėdėti“.

Nugalėtojų komandoje Klaudija Serkevičiūtė pelnė 19 taškų ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus, Livija Sakevičiūtė pelnė 18 taškų ir sugriebė 14 atšokusių kamuolių, o Karolina Kazočiūnaitė įmetė 14 taškų. V.Knašiaus KM komandoje Brigita Gudelionytė surinko 14 taškų ir atkovojo 7 kamuolius, o Gintarė Kačinskaitė pridėjo 10 taškų.

Kauno KM „Aisčiai“ merginos šiame sezone nepatyrė nei vieno pralaimėjimo.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Atkrintamųjų viltis išsaugojęs "Nevėžis" nutraukė "Neptūno" pergalių seriją
Atkrintamųjų viltis išsaugojęs "Nevėžis" nutraukė "Neptūno" pergalių seriją
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) intrigos nepašykštėjo mūšis pajūryje. Klaipėdos „Neptūnas“ (14-13) savo arenoje 79:92 (26:24,
Po lenta dominavusio Valančiūno komandai atkrintamųjų starte pritrūko vieno metimo
Po lenta dominavusio Valančiūno komandai atkrintamųjų starte pritrūko vieno metimo
Vienintelė NBA atkrintamosiose varžybose dalyvaujanti „lietuviška“ ekipa savo pirmo etapo seriją pradėjo atkakliu, bet nesėkmingai pasibaigusiu mūšiu favoritų teritorijoje
 Naudingiausiu NBA krepšininku šeštus metus iš eilės taps ne amerikietis
Naudingiausiu NBA krepšininku šeštus metus iš eilės taps ne amerikietis
NBA lyga paskelbė po tris pretendentus į asmeninius reguliaraus sezono apdovanojimus, rašo Krepšinis.lt.Naudingiausiu žaidėju pretenduoja tapti Denverio „Nuggets“ serbas Nikola
"Juventus" suspendavo savo naudingiausią žaidėją
"Juventus" suspendavo savo naudingiausią žaidėją
Balandį dar nė sykio ant parketo neišbėgęs Utenos „Juventus“ legionierius iš Kroatijos Ivanas Vranešas daugiau komandoje gali ir nebepasirodyti, rašo Krepšinis.lt.27-erių
NBA atkrintamosiose varžybose – favoritų diktatas ir Lillardo fenomenas
NBA atkrintamosiose varžybose – favoritų diktatas ir Lillardo fenomenas
NBA atkrintamosios varžybos kol kas šykšti staigmenų – pergalėmis startavo ir aukščiau už savo varžovus reitinguotos Milvokio „Bucks“, Los Andželo „Clippers“
Po lengvo pasivaikščiojimo Trinchieri vardijo, ko nori iš naujoko, o Šeškus baisėjosi: man gėda
Po lengvo pasivaikščiojimo Trinchieri vardijo, ko nori iš naujoko, o Šeškus baisėjosi: man gėda
LKL reguliariojo sezono nugalėtojų vardo link užtikrintai artėjantys Kauno „Žalgirio“ (23-3) krepšininkai sekmadienį net namuose 101:57 nepasigailėjo Jonavos „CBet“
Naujoko debiuto sulaukęs "Žalgiris" rekordiniu skirtumu nušlavė jonaviečius
Naujoko debiuto sulaukęs "Žalgiris" rekordiniu skirtumu nušlavė jonaviečius
Kauno „Žalgiris“ (23-3) labai lengvai papildė pergalių sąskaitą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir namuose 101:57 (30:15, 21:10, 26:13, 24:19) sutrypė Jonavos
Urbonas uteniškiams užkūrė pirtį, bet "Šiauliai" krito paskutinę minutę
Urbonas uteniškiams užkūrė pirtį, bet "Šiauliai" krito paskutinę minutę
Žydrūnas Urbonas stojo į kovą su klubu, kuriame praleido keliolika metų, tačiau puikiai pažįstama aplinka jo komandai svarbios pergalės neatnešė.Oliverio Kostičiaus treniruojama Utenos
Dominavęs "Rytas" privertė Mažeikių klubą kristi trečiąsyk paeiliui
Dominavęs "Rytas" privertė Mažeikių klubą kristi trečiąsyk paeiliui
Vilniaus „Ryto“ (22-5) komandai neprireikė pilnos sudėties, kad įveiktų Mažeikių „M Basket-Delamode“ (11-16) ekipą.Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“)
Po krepšiais karaliavęi "Cavaliers" užtikrintai pradėjo atkrintamąsias
Po krepšiais karaliavęi "Cavaliers" užtikrintai pradėjo atkrintamąsias
NBA atkrintamosios varžybos prasidėjo Klivlando „Cavaliers“ pergale, kuri namuose 97:83 (33:26, 15:20, 17:20, 24:25) įveikė Orlando „Magic“ ir serijoje iki keturių pergalių
Žalgiriečių Eurolygos epizodų dešimtuke – Hayeso dominavimas
Žalgiriečių Eurolygos epizodų dešimtuke – Hayeso dominavimas
Praėjusią savaitę stipriausiame Senojo žemyno klubiniame krepšinio turnyre kovas baigę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šį sezoną pažymėjo gausybe efektingų epizodų.„Žalgiris
Sabonio perimtas iš Valančiūno kamuolys bei dėjimas – tarp įspūdingiausių momentų
Sabonio perimtas iš Valančiūno kamuolys bei dėjimas – tarp įspūdingiausių momentų
Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) paskelbė balandžio 19 dieną vykusių įkrintamųjų varžybų gražiausių epizodų penketuką.Į jį pateko ir Lietuvos rinktinės bokštai.Trečią
Sabonio sezonas – baigtas: kelionę link NBA žiedų pratęs tautietį pranokęs Valančiūnas
Sabonio sezonas – baigtas: kelionę link NBA žiedų pratęs tautietį pranokęs Valančiūnas
Naktį iš penktadienio į šeštadienį Naujajame Orleane vykusiose lemiamose NBA įkrintamųjų rungtynėse vietos „Pelicans“ krepšininkai 105:98 (22:24, 32:21, 29:22,
"Heat" ir vėl aplaužė ragus "Buliams" bei įšoko į atkrintamąsias
"Heat" ir vėl aplaužė ragus "Buliams" bei įšoko į atkrintamąsias
Paskutiniais šių metų NBA Rytų konferencijos atkrintamųjų dalyviais tapo praėjusių metų lygos finalininkai Majamio „Heat“ krepšininkai, rašo Krepšinis.lt.Eriko
Štreimikytė-Virbickienė: krepšinis tapo pirma meile, kuri nerūdija (interviu)
Štreimikytė-Virbickienė: krepšinis tapo pirma meile, kuri nerūdija (interviu)
Viena žinomiausių ir tituluočiausių Lietuvos krepšininkių – Jurgita Štreimikytė-Virbickienė – turėjo įspūdingą karjerą. Puolėja yra viena iš dviejų Lietuvos
Į Lietuvą jau atvykęs "Žalgirio" naujokas paaiškino, kuo gali padėti kauniečiams
Į Lietuvą jau atvykęs "Žalgirio" naujokas paaiškino, kuo gali padėti kauniečiams
Kauno „Žalgirio“ gretas ketvirtadienį oficialiai papildęs 28-erių metų 203 cm ūgio Demetre Riversas jau penktadienio popietę pasiekė Lietuvą.Su antra puse ir šuniu į Vilniaus
Sedekerskis ir "Baskonia" pačiupo paskutinį Eurolygos atkrintamujų bilietą
Sedekerskis ir "Baskonia" pačiupo paskutinį Eurolygos atkrintamujų bilietą
Penktadienį nuaidėjo pirmųjų istorijoje Eurolygos įkrintamųjų paskutinis mačas, po kurio paaiškėjo paskutinė į atkrintamąsias įšokusi komanda. Paskutinį bilietą sugriebė Tadas
Mažeikiškio Antetokounmpo pokalbiai su teisėju, treneriu ir komandos draugais
Mažeikiškio Antetokounmpo pokalbiai su teisėju, treneriu ir komandos draugais
„Betsafe-LKL TV“ dėmesio sulaukė Mažeikių „M Basket Delamode“ žaidėjas Alexas Antetokounmpo.Jauniausias iš brolių Antetokounmpo, rungtynių metu naudojo sportininkams
Jaunimo rinktinėms – palankūs Krivo, Murausko, Jakučionio ir Jocytės atsakymai
Jaunimo rinktinėms – palankūs Krivo, Murausko, Jakučionio ir Jocytės atsakymai
Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) būstinėje ketvirtadienį susirinkę šalies jaunimo rinktinių treneriai pristatė savo pasirengimo ateinančios vasaros pirmenybėms planus ir pasidalino
ASVEL krizė gali paveikti ir Jocytės ateitį
ASVEL krizė gali paveikti ir Jocytės ateitį
Lietuvos moterų krepšinio žvaigždė Justė Jocytė ateinantį sezoną gali pradėti naujoje komandoje, praneša Prancūzijos žiniasklaida.Skelbiama, kad Vilerbano ASVEL mažins biudžetus
Murauskas keičia universitetą, žais kartu su Marčiulioniu
Murauskas keičia universitetą, žais kartu su Marčiulioniu
Paulius Murauskas nusprendė pakeisti universitetą po neitin sėkmingo pirmojo sezono NCAA. 20-metis antrąjį sezoną suvienys jėgas su Augustu Marčiulioniu, rašo Krepšinis.lt.P. Murauskas
Generolui atiduota pagarba: Vilniuje iškelti "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai
Generolui atiduota pagarba: Vilniuje iškelti "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai
Ketvirtadienio vakarą Vilniaus „Rytas“, minėdamas 15-ąsias triumfo Europos taurėje metines, LKL rungtynių su Šiaulių „Šiauliais“ ilgosios pertraukos metu savo
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Traumų išretintą Kauno „Žalgirio“ puolėjų liniją netrukus papildys naujokas. Lietuvos čempionų klubas iki sezono pabaigos pasirašė sutartį su 203 cm ūgio amerikiečiu
LKF pristatyti jaunimo rinktinių treneriai paskelbė pasiruošimo planus
LKF pristatyti jaunimo rinktinių treneriai paskelbė pasiruošimo planus
Ketvirtadienį Lietuvos krepšinio federacijoje vyko susirinkimas, kuriame dalyvavo visų Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneriai. Susirinkimo metu treneriai pristatė rinktinių pasiruošimo
Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje (pretenzijų turėjo ir Vovoras)
Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje (pretenzijų turėjo ir Vovoras)
38 pražangos ir penki jų limitą išnaudoję vienos komandos krepšininkai – Andrea Trinchieri teatrališkai tvirtino tokio atvejo per savo karjerą nepamenantis, užtat ilgai
NBA įkrintamosiose Karnišovo klubas laimėjo pirmą išlikimo mūšį, laukia akistata su "Heat"
NBA įkrintamosiose Karnišovo klubas laimėjo pirmą išlikimo mūšį, laukia akistata su "Heat"
Reguliariajame NBA sezone Rytuose 9-ą vietą užėmęs Čikagos „Bulls“ klubas namuose pergalingai pradėjo įkrintamąsias varžybas: 131:116 (40:22, 33:45, 37:25, 21:24) pranoko Atlantos
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ (14-12) įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“ (22-3).Georgios Vovoro kariauna
Strategas iš Lenkijos pasidalijo savo įspūdžiais apie naują Žalgirio  trenerių mokymų programą
Strategas iš Lenkijos pasidalijo savo įspūdžiais apie naują Žalgirio trenerių mokymų programą
Kauno „Žalgirio“ organizacija plečia savo veiklų diapazoną ir šalia jau kelerius metus vykdomų „Žalgiris Coaching Clinic“ trenerių mokymų prijungė naują programą

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime